Отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която Специализираният наказателен съд осъди на 20 години затвор за подкуп, не очаква да бъде оправдана и на втора инстанция.

Днес тя беше доведена в Софийския районен съд, където пък е свидетел по дело за катастрофа от началото на миналата година, при която била ударена служебната ѝ кола. След присъдата за подкуп тя отново беше задържана под стража, след като през декември беше пусната под „домашен арест“.

Тъй като миналата година Апелативният специализиран наказателен съд няколко пъти отказваше да я пусне от ареста, днес Иванчева призна, че не очаква да бъде оправдана на втора инстанция от съдиите там, начело с председателя Георги Ушев.

„На втора инстанция е Ушев и 14 съдии, които още от досъдебното производство направиха гавра с нас“, каза Иванчева. Въпреки убедеността, че ще бъде осъдена, тя е категорична, че няма как да бъде доказано обвинението, което определи като „нагло“.

„Когато един човек е честен и коректен, прекъсва свинските черва и не е системен играч, всеки иска да го изхвърли от играта. Пречиш – трябва да бъдеш изхвърлен“, каза още Иванчева, която е регистрирана и като кандидат за евродепутат на предстоящите избори. По този повод отстранената кметица поиска да излезе на свобода, за да има равни права с останалите кандидати. Тя използва посещението си в съда и за своеобразна кампания, като призова хората да гласуват за нея.

„Имаме сили и смелост да се борим с корупцията, а отвън ще можем да задаваме повече въпроси за мафията, правосъдието и съдебната система. Има доклади, мониторинг, ще можем да проследим къде отиват парите от субсидии“, обясни Иванчева.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Лошо
Лошо
07 май 2019 16:14
Гост

В крайна сметка ще я оправдаят, независимо какво се случи на втора инстанция. Лошото е, че ще вземе гласове за евродепутат, които можеха да идат за някаква смислена опозиция.

advocat
advocat
28 април 2019 6:28
Гост

Най-виновни впрочем сме ние – раята, която търпи султана-тиква.
-„Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат“……„Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша“ (Петко Славейков – из „Не сме народ“)

Анонимен
Анонимен
25 април 2019 13:33
Гост

За честна и коректна не съм убеден, но за свинските черва е абсолютно права.

Анонимен
Анонимен
25 април 2019 13:34
Гост

Трябва да имаш невероятна смелост и да си готов да загубиш всичко, ако си решил да се бориш срещу боковата мафия.

Анонимен
Анонимен
25 април 2019 13:32
Гост

Интуицията й може би е вярна. Още повече, че тя извърши престъпление.

Анонимен
Анонимен
25 април 2019 14:45
Гост

Виновен до доказване на противното е институт на българската прокуратура, Специализирания наказателен съд и медиите на Делян Пеевски. Това обаче не е форум за необразовани клакьори на властта, а за интелигентни юристи и подобни изказвания просто не вървят.

Анонимен
Анонимен
25 април 2019 13:31
Гост

Кой знае. Да не бъдем песимисти. Може и да стане евродепутат.