На 30 години затвор бе осъден Северин Красимиров за убийството на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова. Днес Русенският окръжен съд го призна за виновен и му наложи възможно най-тежкото наказание. Това е така, защото делото се проведе по съкратената процедура, след като Красимиров направи пълни самопризнания.

По закон при съкратеното съдебно следствие, наказанието доживотен затвор без замяна се заменя с от 20 до 30 години лишаване от свобода.

Максималното наказание от 30 години поискаха представителите на прокуратурата. Защитата на свой ред пък пледира за 15 години лишаване от свобода.

Искам да кажа, че много съжалявам за постъпката си! Искам да върна времето назад, но не мога! Искам да се извиня на госпожа Виктория и нейните родители. Признавам си вината! Знам какво е, и аз съм израснал без баща. Това е”, е единственото, което е казал Красимиров пред съда, съобщи „24 часа“.

Той е подсъдим по три обвинения. Първото е за особено тежък случай на блудство, при което е употребена сила. Второто е за особено тежък случай на изнасилване. А третото – за убийство, извършено умишлено, по особени мъчителен начин, с особена жестокост.

В съдебната зала днес дойдоха и роднини на Красимиров, майка му се разплака и припадна, след като не ѝ беше позволен контакт с подсъдимия ѝ син и беше изведена от съда.

Съдът уважи изцяло и гражданския иск на роднините на Виктория – Северин Красимиров трябва да им плати общо 450 000 лева обезщетение.

След като чу присъдата, защитата на Красимиров обяви пред медиите, че ще я обжалва, защото има смекчаващи вината обстоятелства като ниска степен на интелект, лека умствена изостаналост на обвиняемия и чисто съдебно минало.

В началото убийството на Виктория Маринова беше обвързвано с работата ѝ на телевизионен водещ, но впоследствие стана ясно, че е станала случайна жертва на Красимиров. Той я нападнал край тенис кортовете в Русе докато тичала за здраве, като предишната вечер мъжът се отдал на жесток запой, употребил и наркотици. След престъплението той избяга в Германия, където живее майка му, но беше задържан и доведен в Русе, за да бъде изправен пред съда.

10
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
...И справедливост за всички
...И справедливост за всички
23 април 2019 10:57
Гост

30 годинки за този, 20 – за една бивша кметица. 10 години вярно, че не са малка разлика, обаче пак личи странният аршин, с който мери нашето правосъдие. А защо трябваше да сключва споразумение? Нямаше ли достатъчно доказателства, за да си го осъдят по каналния ред и да си получи максимума по НК? Не трябва ли споразумението да е средство при риск да не издържи обвинението, а не самоцел?

Анонимен
Анонимен
23 април 2019 11:43
Гост

Не е сключил споразумение. За убийство не може да има споразумение. Поискал е съкратено производство, което му намалява присъдата. Иначе щеше да лежи до живот. 1000 души да беше избил, при съкратено производство не може да лежи повече от 30 години. При такава присъда няма „работиш два дена, изтърпяваш три дена“. Ще излезе когато изтърпи цялото наказание.

Anonimen
Anonimen
22 април 2019 23:44
Гост

Държи се нагло и агресивно в съда минути след като му е прочетена присъдата. Дали ще бъде безопасен след 30 години на свобода?

Адв
Адв
22 април 2019 18:42
Гост

30 години при съкратеното съд.следствие заменя доживотния затвор. Това е доколкото разбирам, възможността е от 20 до 30 и правилно е даден максимума. Няма никакви смегчаващи обстоятелтсва, това е изверг

Адв
Адв
22 април 2019 18:27
Гост

П.п.Доколкото въобще може да бъде адекватна на извършеото безумие…

Адв
Адв
22 април 2019 18:23
Гост

А какво обстоятелство е бягството, заравянето не телефона и др.за прикриване следите. Присъдата е точна

Анонимен
Анонимен
22 април 2019 14:06
Гост

Я да видим равносметката: биеш, изнасилваш, убиваш, извиняваш се, признаваш си за всичко и отърваваш доживотната присъда.

Анонимен
Анонимен
22 април 2019 14:07
Гост

Млад е. Като излезне на свобода сигурно пак ще наруши закона. Ама той вече си знае как да отърве кожата.

Анонимен
Анонимен
22 април 2019 14:04
Гост

„Искам да се извиня на госпожа Виктория“. Този ром би ли обяснил какъв е начинът да се извиниш на труп?

Ужас
Ужас
22 април 2019 14:02
Гост

Срам! Този ще мине между капките. Пълни циркове-припадъци, плач, извинения.