Двама души са обвинени след конфликта между протестиращи и гражданка, възникнал пред румънското посолство в понеделник вечерта.

Единият от тях – 25-годишният Георги Георгиев, е обвинен в хулиганство и повреждане на чужда движима вещ, а другият, известен само с инициалите С.А. (на 32 г.) е обвинен само за хулиганство.

В понеделник вечерта протестиращите блокираха кръстовището на булевардите „Шипченски проход“ и „Михай Вранеску“. Около 21.30 ч. автомобил, управляван от жена, в който имаше и две непълнолетни деца, се опита да премине през барикадите, в резултат на което възникна конфликт между нея и протестиращите. Първоначално шофьорката спря, излезе от колата и се опита да говори с хората, но после се качи отново зад волана и опита да мине през протестиращите. Това предизвика скандал и доведе до повреждане на автомобила ѝ.

От Софийската районна прокуратура съобщиха днес, че Георги Георгиев скачал по предния капак на колата и удрял с ръце предното стъкло, в резултат на което го счупил.

Повдигнато му е обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост – попречил на Е. М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния капак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към Е.М., защото не е изразила съгласие с действията на протестиращите, като действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила“, съобщават днес от СРП и уточняват, че Георгиев е обвинен и в повреждане на чужда движима вещ.

Защитникът на Георгиев – адвокат Полина Велчева, разказа пред бТВ, че клиентът ѝ не е видял, че в колата има деца, а само, че автомобилът минава през колело.

Георги Георгиев е бил част от протеста, който е стигнал до „Ситняково“, пред румънското посолство, по негови думи, протестиращите са блокирали и другия булевард – „Гео Милев“. От там е спрян достъпът на автомобилите, но един е успял да мине блокадата. На втората блокада хората са помолили шофьора да обърне както са направили другите. Шофьорът се засилва срещу хора, които са били пред колата. Пред него момиче е паднало пред гумите на колата. Било е голяма суматоха, имало е и деца“, разказа адвокат Велчева.

Тя обясни, че в полицията е било извършено разпознаване, което обаче веднага е оспорила, защото от хората, наредени за разпознаване, само Георги Георгиев е бил без връзки на обувките, което подсказвало кой всъщност е арестантът.

Георгиев е с чисто съдебно минало. Той е задържан за 72 часа като прокуратурата ще иска от съда да му наложи постоянен арест.

Другият замесен в инцидента пък е обвинен за това, че е блъскал по колата на жената и изкъртил с ръце задната регистрационна табела. Той е с чисто съдебно минало, освободен е от ареста срещу гаранция от 500 лева.

42
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
адвокат
адвокат
19 август 2020 16:55
Гост

До „Чукча 19 август 2020 15:57Гост До „адвокат“ -12:49ч Аз не съм правоспособен , тъй като Гешо ме скъса на държавния. А ти си недоразумение. И какво НПК те гони бе палячо?…“ Мдаа- щом не знаеш какво е НПК и че е ПРОЦЕСУАЛЕН закон, за разлика от МАТЕРИАЛНИЯ НК, какво повече да говорим- да не си ‘студентът по право от Хага“, случайно- защото В БЪЛГАРИЯ дисциплините „Наказателно право- обща и особена част“ и „Наказателен процес“ се изучават в 3/4 курс. Толкова си жалък, че няма накъде. ПАЛЯЧО- незавършил 5 курс, а тръгнал да се заяжда с действащ адвокат с 20… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
19 август 2020 16:49
Гост

До “….Чукча 19 август 2020 16:26Гост Б.Х 16:01 Вие май с трола „адвокат “ сте едно и също лице. И двамата разбирате от право колкото авторите на проекта на КРБ.“
1. Не съм автор на коментар ‘“Б.Х. 19 август 2020 16:01″ и този коментар не е мой
2. Действащ адвокат съм от САК от 20тина години. А ТИ кой си и какъв си, защото е ясно и за слепите, че не си правоспособен юрист, а платен политически трол…

Възмутен
Възмутен
19 август 2020 13:58
Гост

По никакъв начин не оправдавам чупенето на стъкла, но във връзка с врязването на въпросната шофьорка в тълпа хора, макар и с ниска скорост – обвинение за тероризъм или опит за убийство или телесна повреда ще има ли? Оставям настрана каква майка трябва да е тази, за да въвлече 2 невинни деца в цялата тази постановка – да показва средни пръсти и се провокира хората, а най-сетне да се опита да мине през/върху хората! Можела е спокойно да се върне назад, дори са щели да й помогнат хората наоколо, но тя умишлено е търсила конфликт и провокация.

Б.Х.
Б.Х.
19 август 2020 16:01
Гост

За „врязване“ в терористична група ли става въпрос?!?!? Че те дори окрадоха и пейките и кофите за смет! Ама нормално… Защо не върнете откраднатата собственост?!?!? И стига подменяхте съдържанието на думите!!! Не може да се борите за свобода, като отнемате свобода! Искам да знам какви майки са тези, които са помъкнали децата си по протести и шествия?!?!? Какви майки са тези, които изпозват децата за да защитят себе си?!?!? Какви мъже са тези, които изтласкват жените си напред, за да се скрият зад гърбовете им? А всеки, който има себеуважение би се отместил съзнателно от пътя на МПС! Иначе е… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
19 август 2020 16:18
Гост

По Вашата логика робството в САЩ и крепостното селячество в Русия още трябваше да съществуват, защото едно време са били законни, а формално погледнато разбунтувалите се срещу тях тогава са били закононарушители и дори са лишили други граждани от собственост (върху хората, които са били третирани като вещи). Предшествениците на лайнометите на Делян Пеевски, разбира се, са представяли тези борци за свобода като престъпници и най-долната измет – точно както правят троловете му днес, в т.ч. и Вие.

Б.Х.
Б.Х.
19 август 2020 16:30
Гост

Супер! Ей това се казва тролско изказване! Празни приказки, далече по същество и блудкави по „верую“! 🙂

Чукча
Чукча
19 август 2020 16:26
Гост

Б.Х 16:01

Вие май с трола „адвокат “ сте едно и също лице. И двамата разбирате от право колкото авторите на проекта на КРБ.
КВА кражба на пейки и кошове, бе шемет😂😂😂

За противозаконно намерение за СВОЕНЕ да си чувал?

Отговорност за несгодите, претърпявани от хората, отговорност носи причинителя на протеста. Щом права и свободи на трети лица са накърнени, виновен е онзи….“първопричината“.
Източника на корупция и произвол -в случая държавата отговаря, тъй като нейни органи изкараха хората навън, заради което трети лица търпят несгоди.

Б.Х.
Б.Х.
19 август 2020 17:12
Гост

Чукча, пълен неук съм! Ама да те питам нещо (като спец): за липса на уведомяване на собственика на промяна на намерението на държателя и трансформирането му в недобросъвестно владение ли говорим? Иначе превратно изведено „първопричина“! А „хората“ ги изкараха организаторите, дето се крият! Държавата не е „поръчителя“ за да се криете зад нея и да си оправдавате за щетите на трети хора!
ПП Явно добре са те скъсали….! 🙂

Чукча
Чукча
19 август 2020 18:57
Гост

БХ

Не давам безплатни консултации.
Особено на хора със затруднено мислене.

адвокат
адвокат
19 август 2020 20:37
Гост

До „Чукча 19 август 2020 18:57“ Правни консултации в България по занятие даваме САМО адвокатите- след като – по твои твърдения- НЕ СИ правоспособен юрист и не си адвокат, за какви „безплатни консултации“ става въпрос?:D Че си и нагъл, на всичко отгоре…И аз мисля, че много правилно са те скъсали на изпита и считам,че става въпрос за семестриален, а не за държавен изпит- мнооого далеч си от полагане на държавен изпит по гражданскоправни, наказателноправни и административноправни науки:D

Б.Х.
Б.Х.
19 август 2020 20:47
Гост

Чукча
19 август 2020 18:57
Гост

БХ

Не давам безплатни консултации.
Особено на хора със затруднено мислене.
–––
Ехххххххххххххххх! Жалко! Щяхте да блеснете на фона на моите постове, като лаик! Но дерзайте! 🙂

Чукча
Чукча
19 август 2020 23:59
Гост

БХ 20:47

Не мога да блесна повече.
Дупарата ти блести силно и е засенчила всичко.
Но мога да я ощастливя с една патка. 😆😂😂😂😈😉😈

Прави впечатление, че с т.нар „адвокат“ тук с 20-годишен свирков стаж пишете по едно и също време?!?
Да не сте двойка?
😂😬😣
Приличате си и много минуси си провокирате.
Да не сте нькви садо -мазо?

адвокат
адвокат
19 август 2020 12:51
Гост

До „Чукча 19 август 2020 12:38 https://lex.bg/laws/ldoc/521957377
МАЛЪК ПЕНЧО
Пенчо бре, чети!
Пенчо не чете.
Пенчо, работи!
Пенчо пак не ще.
Пенча го мързи,
гледа да лежи,
ходи, та се май,
търси да играй.
Време се мина,
Пенчо порасна,
иска да яде,
няма откъде.
1888 Петко Славейков 😀

Чукча
Чукча
19 август 2020 15:41
Гост

Ти си адвокат колкото ГешУф е прокурор 😆😂😂

Анонимен
Анонимен
19 август 2020 16:21
Гост

Личи си. Не е важно колко е тъп, а колко си вярва. Както се казва – хората го плюят, а той вика „Дъжд вали“.

адвокат
адвокат
19 август 2020 12:07
Гост

Хаджигенов- в коя дупка се завря, бе, подбудителю на поведение на група лица, съставомерно на деянията, описани в НК? КЪДЕ СИ ЛИЧНО да защитиш подчинените си и ЛИЧНО да заявиш в лицето на наблюдаващият прокурор, че решение на ЕСПЧ дерогирало конституционните норми и правоприлагането на НК и НПК и за това на посочените в статията обвинени лица НЕ ТРЯБВА да им се търси наказателна отговорност за извършените от тях деяния съгласно НК и НПК? Само чакам да видим какъв ще е ефектът от това твое ритуално самоубийство като действащ адвокат:D

адвокат
адвокат
19 август 2020 11:50
Гост

„Гражданското неподчинение“ НЕ Е конституионно право и незаконните блокади на кръстовища НЕ СА упражняване на конституционното право на мирно събрание. Нека най-накрая хаджигенов и шайката недоучили квазиадвокати около него проумеят, че България НЕ Е протекторат на ЕСПЧ и че когато има колизия/ противоречие, между конституционни текстове и решение на ЕСПЧ, решението на ЕСПЧ НЕ СЕ ПРИЛАГА- като решението на ЕСПЧ за законността на блокадите и затова решението НЕ МОЖЕ да дерогира правоприлагането на НК И НПК специално в този казус.

Чукча
Чукча
19 август 2020 12:38
Гост

За кои конституц текстове говориш?
За тия от проекта за нова конституция? 😆😆😆

адвокат
адвокат
19 август 2020 12:49
Гост

До „Чукча 19 август 2020 12:38“ За действащата, разбира се, но и в проекта за новата този текст НЕ Е ПИПАН И Е БЕЗ НИКАКВА ПРОМЯНА:) Накратко- правните основания са чл.5 ал.1 във вр, с чл. 35 чл.1 и ал.2, чл.6 , чл. 57 ал.2 и чл. 58 от КРБ. От въпроса ти обаче става ясно, че не си правоспособен юрист и незнайно защо си въобразяваш, че в този сайт пишат само тролове- неюристи като теб…

Чукча
Чукча
19 август 2020 15:57
Гост

До „адвокат“ -12:49ч Аз не съм правоспособен , тъй като Гешо ме скъса на държавния. А ти си недоразумение. И какво НПК те гони бе палячо? Деянията се описват в НК!!!! Хаджигенов може и да не е изцяло прав, но ножа е опрял на кокал и няма как да се постигне целта инак. А по твоята псевдо юридическа и смехотворна конституционна логика и в Беларус ли всичко е незаконно? Срещу избраната законна власт? ФОРМАЛНО погледнато е така, тъй като Лукашенко няма влязла в сила присъда за изборни измами, купуване на гласове и пр. Или значение имат ноторно вече известните обстоятелства… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
19 август 2020 11:16
Гост

Имам един въпрос – ако обявя т.нар. „гражданско неподчинение“ мога ли да не спазвам НК, а полицията само да стой и да гледа като паметник? Не разбрахте ли, че безмислените хулиганства демонизират хората, които искаме промяна.

Чукча
Чукча
19 август 2020 11:29
Гост

Къде са безсмислените хулиганства?
В случая тя си го търси и е допускала че това ще се случи.
Сама е поставила децата в тази ситуация.
Налице е очевидно неглижиране от нейна страна, на всички опасности.
Пълно безумие е да поставиш децата си в подобна ситуация.
Това нормален родител ли е?
Иначе за блокадите е така.
Те организаторите след 40 дни взеха да се осъзнават, че трябва да се атакуват учреждения.
Но не вечер в 22ч, когато на Гешев и Бойко им дреме на к*ра

Анонимен
Анонимен
19 август 2020 10:49
Гост

Адвокатката – „Пред него момиче е паднало пред гумите на колата“ Къде е този прегазен, премазан и тн. човек??? Няма такъв. Няма дори бутнат, блъснат или забърсан от тази кола. Но потрошена кола и стресирани малолетни деца има. Пълна погнуса от такива адвокати.

Анонимен
Анонимен
19 август 2020 10:36
Гост

Интересно как този не е видял, че в колата. Абсурд.

Извинете
Извинете
19 август 2020 10:37
Гост

…има деца.

Анонимен
Анонимен
19 август 2020 10:28
Гост

Бе да отиват и да ги развличат от тия кръстовища и толкоз бе. Протестира се пред сградите на властта.

Лимоновски
Лимоновски
19 август 2020 10:28
Гост

Глупост е това блокиран на София! С какво притискат така управляващите

Илия
Илия
19 август 2020 10:41
Гост

С нищо. Пречат на нас да пътуваме спокойно.

Обретенов
Обретенов
19 август 2020 10:28
Гост

Подкрепям протестите, но не ми харесват блокадите

Темелков
Темелков
19 август 2020 10:27
Гост

Очакваше се да се стигне до тези ексцесии

Стефка Хр.
Стефка Хр.
19 август 2020 10:26
Гост

МИнах през центъра на София, там където има блокади. Значи такова спокойствие е. Няма коли, няма нервни шофьори да натискат клаксона, няма пушилка и мърсотия. Тишина и спокойствие. Само деца си играят по улиците. Как ми се иска така да си остане.

Темелков
Темелков
19 август 2020 10:27
Гост

Да и аз минавах скоро. Окоо Художествената академия може да се превърне булеварда в арт зона и от там да се остави коридор да преминават само линейки. МНого добре ще е.

Иво
Иво
19 август 2020 10:44
Гост

Защото явно не сте шофьор. Аз лично ходя на работа с кола, тъй като това е единствената ми алтернатива.

Анонимен
Анонимен
19 август 2020 23:14
Гост

Защо да Ви е едниствената алтернатива? Стигнете с колата до метро. Центърът най-сетне диша. Омръзна ми усмърдяни дизеляци да бълват отрови цял ден. Ние не ползваме колата си в града и вярвайте ми, няма драма. В коя друга европейска столица сте видяли една-едничка пешеходна зона, която е незначителна отсечка? За Витошка говоря, че друга няма. Виждам, че гражданите доста доволно се възползват от освободеното от колите пространство. Освен това, как не Ви пречат безкрайните ремонти, принуждаващи Ви да обикаляте, а Ви пречи да обиколите блокираните кръстовища? Аз съм за затварянето на целия център за коли. Въздухът значително се подобри. Това… Покажи целия коментар »

Stratiev
Stratiev
19 август 2020 10:25
Гост

Ами около посолството трябва да има камери. Предполагам лесно може да се види всичко

Иванов
Иванов
19 август 2020 10:46
Гост

Камерите сигурно гледат към румънското, а не към булевардите.

Анонимен
Анонимен
19 август 2020 10:25
Гост

Мисля, че трябва да има някаква толерантност. Аз по принцип подкрепям протестиращите, въпреки че заради тях пътувам по- дълго с градския транспорт. А тези затади една блокада травмират деца.

Б.Х.
Б.Х.
19 август 2020 10:43
Гост

Нали? 🙂 Особено тези деца, които всяка вечер са там…. на блокадите! Интересно те плакаха ли, когато другите деца плакаха?!?!? Аааааа, вярно, грижата за …. бъдещето е важно! 😉

Чукча
Чукча
19 август 2020 11:34
Гост

Ни те травмират деца. Тя ги набутва там.
Реакцията им бе отговор на опита да да мине през хората. ТОВА СЕ ВИЖДА ЯСНО на записа.
А именно протестиращите я пуснаха да си мине, не полицията, която дойде после!

Б.Х.
Б.Х.
19 август 2020 15:44
Гост

Чукча, той не наблюдател, той гадател! 🙂 Нали? Тея дето блъскаха по колата и викаха по жената, те бяха от шоу-програмата! Правиха клоунада и бефосинхронада! И децата на протестиращите много се забавляваха! А пък тя жената, нямала права, просто трябвало да подвие опашка! Едно време Слави Трифонов разсмиваше хората с „Елате вие, за да не дойдеме ние!“ Протестиращите също го прилагат – ако искате да минавате трябва да се подчинявате! А децата на протестиращите ще израстнат със светлото съзнание, че важното е да викаш по улиците, да си против всичко и всички и за забавление може да замеряш всичко и… Покажи целия коментар »

Lalov
Lalov
19 август 2020 10:25
Гост

Кел файда от тия блокади егатуи

Ева
Ева
19 август 2020 10:22
Гост

Хайде Гешев, нали щеше да увеличиш арестите.