Прокуратурата прати на съд за хулиганство Петър Кърджилов, който през лятото на миналата година беше арестуван по време на антиправителствените протести след конфликт с възрастна жена.

Кърджилов е известен като близък до подсъдимата за подкуп бивша кметица на столичния кв. „Младост“ Десислава Иванчева и през лятото участваше в блокадите на „Орлов мост“.

На 31 юли той влезе в конфликт с Лиляна Тасева, която отишла при протестиращите, изнервена, че чака дълго градския транспорт. Според версията на жената, тя само питала защо са там и пречат на свободното движение. Докато давала интервю за телевизия, Кърджилов се приближил до Тасева и я залял с вода от пластмасова чаша. Според прокуратурата след това той започнал да ѝ крещи: „Марш от тука!“ и да я обижда.

Кърджилов пък нарече Тасева провокатор и каза, че ги замеряла с бастуна си, като в продължение на час обикаляла палатковия лагер и псувала протестиращите.

В крайна сметка бившият член на екипа на Десислава Иванчева беше задържан и отведен от полицията. От Софийската районна прокуратура съобщиха днес, че той ще бъде съден за хулиганство, което се отличава с изключителна дързост, тъй като е извършено по време на протест в София, в присъствието на граждани и полицаи.

Кърджилов беше разследван за хулиганство и преди две години, когато започна да крещи в спецсъда, след като Иванчева беше осъдена на първа инстанция на 20 години затвор, но след това апелативният спецсъд намали наказанието ѝ на 8 години.

„Гадна, мръсна мафия! Изчезвайте от тоя съд, не сте достойни за този съд“, крещеше Кърджилов в коридорите на съда.

17
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
24 януари 2021 19:02
Гост

Голяма работа.

ала бала
ала бала
22 януари 2021 16:58
Гост

Прокуратурата пак се е изхвърлила – какво хулиганство, това е личен конфликт с бабата – тя го псувала и налагала с бастуна, той я залял с вода – а бабата що не я обвиниха за хулиганство? Залял я с вода, ама това било “особена дързост“ – тъпотия, та тъпотия…Ми що тогава Прокуратура не задържа за хулиганство и евродепутата Джамбазки, който наскоро с един шланг поливаше от прозореца протестиращи пред централата на ВМРО? Щото ВМРО е ортак на ГЕРБ, а ГЕРБ – на Гешев. А за това че викал мафия – просто трябва да заведе дело в Страсбург, може да вика… Покажи целия коментар »

Чочо
Чочо
22 януари 2021 14:39
Гост

Този явно се държи агресивно по принцип.

Haralampi
Haralampi
22 януари 2021 13:45
Гост

Нелепици

Обретенов
Обретенов
22 януари 2021 13:41
Гост

Самото задържане на Иванчева бе толкова скандално, че не ми се коментира!

Диди
Диди
22 януари 2021 14:30
Гост

Напълно излишна показност имаше при ареста й.

Анонимен
Анонимен
23 януари 2021 7:15
Гост

Тогава защо пишеш като не ти се коментира? Задача ли изпълняваш?

Деница Р
Деница Р
22 януари 2021 13:41
Гост

Неприлично и гадно поведение от един келеш явно. Да го съдят за обезпечение. Иначе дали има общо с Иванчева е друга тема

Киро
Киро
22 януари 2021 14:31
Гост

Простак!

Oblena
Oblena
22 януари 2021 13:41
Гост

Според мен този човек си е за арест!

Лелиева
Лелиева
22 януари 2021 13:38
Гост

Известен е с това, че е близък до Иванчева, защото медиите така са пожелали. Те не търсят колко точно е близък и да кажат, че в крайна сметка нямат общо в поведението си двамата…излиза, че като са близки и Иванчева е наркоманка, подкупнан и т.н. Сегаа, ясно е какво се цели с тия вменения. Аз не смятам, че Иванчева е виновна също.

Kan
Kan
22 януари 2021 13:40
Гост

А значи по-добре да не знаем, че е приближен? Да съгласна съм, че се подвеждат може би някаква част от хората, но все пак имат глави. Тия топки на раменете им не са за да пазят баланс. Може да се прецени, че един човек няма общо с друг, като характери. Има снимки на Слави, който си лафи с Жоро Илиев. Е Слави престъпник ли е? Наркобос ли е? И това са снимки извадени сега от троловете на ГЕРБ и БСП де. Защото тия снимки не съм ги виждал последните 10 години!

Kan
Kan
22 януари 2021 13:45
Гост

Не ми ползвай ника, ти незнайни уруде! Аз смятам, че Иванчева е невинна и са и нагласили нещата така, че да изглежда виновна. Че е подкупна, да може после Ваклин Груп да си прави каквото си иска в Младост. Същото важи и за много други кметове и региони. Ако не си с ГЕРБ ти мятат нещо (пари, кокаин) и казват, че си петно за партията и слагат техен си човек. От там се почва едно строене на кило. Паркоместа няма, зелени площи няма, но тях не ги грее това. Та като ще говорим за ГЕРБ тролове ти явно си такъв,… Покажи целия коментар »

Kosta
Kosta
22 януари 2021 13:37
Гост

Е то може да кажем и, че е съфамилник на Людмил Кърджилов от Дарик, но надали са роднини и имат нещо общо. И къде е единия къде е другия.

Kan
Kan
22 януари 2021 13:36
Гост

Какво, като е близък до Десислава Иванчева? Това е любопитен факт или трябва да ни подскаже нещо? Защото за мен Иванчева бе натопена от тоя очилат тиквеник Ваклин!

Ananieva
Ananieva
22 януари 2021 13:39
Гост

Е какво да напишат? Че не е близък до Иванчева и не се познават. Това не е ли манипулация също?

keti
keti
22 януари 2021 14:38
Гост

Да, напълно нормално е да се спомене тази подробност.