Главен инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив е арестуван, след като поискал и получил от фермер подкуп от 1000 лева, сирене и кашкавал.

Това съобщиха днес на специална пресконференция от Окръжната прокуратура в Пловдив. В понеделник инспекторът, който отговарял за Първомай, се свързал с един от земеделските производители в града, който отглеждал животни и произвеждал екологични млечни продукти.

Служителят обяснил, че преди около месец производителят и негов съдружник са извършили административни нарушения, свързани с отглеждането на животни във фермата, за което трябвало да им състави акт и да платят глоба, обясни зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов.

След това служителят им предложил да не бъдат санкционирани, за което обаче трябвало да му платят 1000 лева. Отделно поискал да му дадат и известно количество сирене и кашкавал.

Фермерът веднага сигнализирал полицията и започнало разследване с прокуратурата. Вчера е била срещата между него и главния инспектор, на която той получил парите и сирената, след което бил арестуван, а днес предстои да му бъде повдигнато обвинение за подкуп.

„Предполагам всички знаят, че се извършва т.нар. държавен рекет от различни служители“, каза окръжният прокурор Румен Попов и добави, че благодарение на земеделските производители, на които вече им е дошло до гуша от подобни случаи, този инспектор е задържан за 24 часа, след като е поискал подкупа.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Огледайте се
Огледайте се
28 юни 2019 10:22
Гост

Тя държавата най-високо ниво се управлява от бивши рекетьори и мутри, свързани с ВИС, СИК, Мултигруп, та един селски инспектор ли няма да рекетира като му се отдаде възможност?

Бай Иван
Бай Иван
27 юни 2019 20:33
Гост

e, стига с тези подкупи със кашкавал и сирене,де….ми ало Банов – там що няма разследване?

Възмутен
Възмутен
27 юни 2019 14:47
Гост

Този рекет трябва да бъде прекратен. Земеделските производители влагат много труд и средства, които по някога нямат възвращаемост. А на всичкото от горе им скубят пари кеш.

Анонимен
Анонимен
27 юни 2019 14:40
Гост

Кой е този аматьор? Хората искат суджук под предлог, че е за бате Бойко. Сирене и кашкавал! Не може ли да си ги купи с парите от подкупа?

Енджи Касабие
Енджи Касабие
27 юни 2019 14:41
Гост

Може да не консумира месо човекът.