Ако дипломата на главния прокурор Иван Гешев от Академията на МВР е нелегитимна, това означава, че такива са и на много съдии, адвокати и нотариуси. Това обяви зам.-главният прокурор Даниела Машева пред бТВ по повод на обявените публично съмнения за дипломата на Гешев. Въпросът беше поставен миналата седмица и в парламента при изслушването на правосъдния министър Янаки Стоилов, но той го препрати към министъра на образованието.

Съмнения в дипломата на главния прокурор миналата седмица изказа адвокатът и бивш депутат Минчо Спасов. Главният прокурор е завършил Академията на МВР през 1994 г. Според твърденията на Спасов, дипломата на Гешев е издадена въз основа на указ на Държавния съвет на НРБ от 1987 г., подписан от Тодор Живков. С него тогавашната Висша школа на МВР получава правото да издава дипломи за юридическа правоспособност на завършващите, но той не действа след премахването на Държавния съвет и приемането на новата конституция. Спасов твърди, че през 1994 г. тогавашният ВИПОНД не е имал статут на ВУЗ, който да издава дипломи за юридическо образование.

„Мисля, че дипломата на Иван Гешев е легитимна. Многократно е проверявана тази диплома. Смятате ли, че това висше учебно заведение не е акредитирано да издава такива дипломи. Ако се приеме, че тази диплома е нелегитимна, аз мога да ви кажа за множество съдии, прокурори, следователи, пък и адвокати и нотариуси, които имат същите дипломи. Какво ще се случи с тях и с актовете, които са постановили?“, попита днес зам.-главният прокурор Даниела Машева и подчерта, че въпросът с дипломата на Гешев е поставен като продължение на неуспешния опит за отстраняването му.

Според Машева гласуването във Висшия съдебен съвет е показало отношение към легитимността на предложението на министър Янаки Стоилов, а не към самия главен прокурор.

„Споделям позицията на мнозинството, която отхвърли разглеждането на сигнала. Тази процедура трябва да бъде обвързана с процедура за дисциплинарно производство срещу главния прокурор. Право да внасят предложение на избор на главен прокурор имат трима членове на ВСС и министъра на правосъдието. За отстраняването му могат да внесат искане трима души от прокурорската колегия и петима от пленума от ВСС“, заяви Машева.

Тя не споделя и тезата за недосегаемостта на главния прокурор, като подчерта, че той може да бъде викан в парламента и е задължен да се отчита.

„Има нужда от съдебна реформа, но тя не може да бъде фокусирана върху личността на главния прокурор. Трябва да се въведе докрай електронното правосъдие. Това ще гарантира достъп и бързина на процеса“, посочи още Машева.

Зам.-главният прокурор се обяви и категорично против тезата на „Има такъв народ“ за пряк избор на главния прокурор и изваждане на прокуратурата от съдебната власт. По думите ѝ, нейното място е там, за да се гарантира независимостта ѝ. Машева не одобрява и идеите за закриване на специализираните съдилища и прокуратури, като заяви, че 4 години са малко, за да бъде оценена работата им срещу корупцията по високите етажи на властта. Според нея определянето на тези структури като „бухалки“ може да се приеме и като похвална оценка за борбата с престъпността.

115
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Мара
Мара
28 юли 2021 14:03
Гост

И? Това, че може да има много нелегитимни дипломи означава, че не следва този важен факт да се установи ли? Хайде де? Кога ще видим резултатите от разследването? Май е много неудобно и то за доста хора, завършили ПУЦ-ове поселата.

...
...
28 юли 2021 17:22
Гост

А вие четете ли изобщо предходните постове? По-долу е цитиран ЗМВР, действащ към момента на дипломирането на Гешев. От цитираните разпоредби съвсем очевадно се установява, че дипломата му си е редовна. Гешев има много други кусури, но не и този.

Дюрекс - Дюрекс
Дюрекс - Дюрекс
28 юли 2021 22:50
Гост

Вие да сте чули случайно официално изявление за легитимността на признатата правоспособност, вкл. по отношение на стажа, който не е бил 6 месеца, според писанията в пресата? Отправиха се обвинения за неполагани изпити по редица задължителни предмети, необходими за признаване на специалността, а от там – и за правоспособността. До момента не виждам причина да не се довърши този вече започнал дебат. Излязоха публикации в пресата – не една и насреща няма опровержения. Защо? Защо хора, завършили школата през 90-те години, масово „доучваха“ в СУ, например, и ходеха на приравнителни изпити? За мен обвиненията, които прочетох, бяха доста сериозни и… Покажи целия коментар »

...
...
01 август 2021 21:50
Гост

Мдаа, много аргументирано мнение! Прочетох във вестника…

просто някой
просто някой
27 юли 2021 15:43
Гост

Предполага се, че тук пишат предимно юристи. Хайде да проявим малко професионализъм, а не да се доверяваме на умозаключенията на г-н Спасов, който спря тока на метрото в пиков час… Да, личността на главния прокурор е без значение, въпросът е принципен и касае не само него, но и много други, завършили същото учебно заведение и презрително наричани „милиционери“. Впрочем Данаил Кирилов е завършил СУ с доста висок успех, та ако съдим по него за нивото на обучение, ще стане доста интересно… Вижте Закон за Министерство на вътрешните работи, ДВ бр.57 от 16.07.1991 год., отменен на 21.12.1997 год. § 5. (1)… Покажи целия коментар »

Модел 5
Модел 5
27 юли 2021 19:54
Гост

Само едно уточнение: Данаил Кирилов наистина е завършил ЮФ на СУ. Редовно, НО ПЛАТЕНА форма на обучение. Което значи, че не е бил приет, понеже е имал двойка или на изпита по история на България или по български език и литература. Факултетният му номер не е петцифрен като моя. За първа година обособи Георги Петканов като декан такъв платен поток 200 души без полови квоти. 192 жени и 8 мъже. Към кои приспадаше Данаил Кирилов не знам. Обаче знам със сигурност, че това бяха все връзкари и деца на номенклатурата и всички си цакаха за обучението като попове, а „великите“… Покажи целия коментар »

въпрос
въпрос
28 юли 2021 6:36
Гост

А в кое поделение Д. Кирилов беше наборен войник?

Няма да спра да питам този въпрос, защото се оказва,че когато беше задължително масово днешния политически елит-министри, депутати, горестоящи магистрати не са ходили в казармата, и то във времена, когято бяха осъждани десетки младежи-по правило ефективно за отказ да служат.

Но това не се отнася да Кирилов-без съмнение е отслужил наборната повинност-честно, според тогавашните правила.

FIN
FIN
27 юли 2021 14:53
Гост

Проблемът не е фигурата на главния прокурор, проблемът е, че главен прокурор е един милиционер с нелигитимна диплома „по право“.

Това вече е проблем!

ps. В близкото минало милиционерите става милионери. Справка: Тилев, Кюлев и т.н. Таим надежда, че след отстраняването, което е повече от сигурно, Гешев няма да е поредния милионер.

Панталей Симеонов
Панталей Симеонов
27 юли 2021 14:45
Гост

Абе мушмули, дето по цял ден се чудите къде да се почешете и от некадърност, освен по форуми, няма къде другаде да се изявявате. На човека дипломата си му е редовна, това е ясно. Проблемът не ви е той, а ония от ВСС, дето го крепят и няма как да го махнат, освен през парламента, като махнат крепящия го орган – ВСС. Тая другарка със синьото костюмче, дето я има най-отгоре в статията, що не каже мъжа и от къде му е дипломата, пак от там, с разликата, че е от онези 7 випуска /от вупуск, завършил 90 до седем… Покажи целия коментар »

Пантелей Пътник
Пантелей Пътник
27 юли 2021 14:50
Гост

Всичкото си му е редовно на него. Всичко!

Само едно не е. Главата не го слуша много.

Сийка
Сийка
27 юли 2021 14:50
Гост

Много приказки – много глупости.
Обвиненията относно образованието на Гешев бяха конкретни.
Лично аз чакам също конкретна проверка и произнасяне от компетентен орган /що се касае до легитимност на диплома, това е министърът на МОН, едва след него може да се произнесе правносъдният министър има ли този човек юридическа правоспособност или не/.
Неправи чест на управлението, че такава проверка не е направена и приключила до сега. Прави се лесно и бързо. До сега трябваше да е ясно дали той отговаря на изискванията за заемане на длъжността или не. Мотолевенето не е в негов плюс. Нито в плюс на ВСС.

Анонимен
Анонимен
27 юли 2021 15:56
Гост

Струва ми се, че теб лично в „правния техникум“ не са те научили на нищо, колкото и езикови гимназии да си завършил, мушмул. Всички завършили милиционери може да са най-големите юридически умове (всички много добре знаем точно какви са), но това няма отношение към това дали полицейското училище е било акредитирано или не. И последно, не знам кого наричаш форумен плъх, но тук ти си единственият, който е написал толкова дълъг коментар, при това пълен с толкова много комплексирани глупости.

Панталей Симеонов
Панталей Симеонов
27 юли 2021 21:39
Гост

Точно теб имах предвид в написаното по-горе, анонимен комплексар нереализиран.

Гешев в кое поделение беше наборен войник.
Гешев в кое поделение беше наборен войник.
28 юли 2021 6:40
Гост

Дипломата на Гешев е редовна. Но да питам-в кое поделение отслужи наборната задължителна повинност в армията? Ходил ли е ,ли ине е ходил като наборен войник?

МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
27 юли 2021 2:20
Регистриран

От компетентност на министъра на правосъдието е да провери валидността на представената диплома за завършено висше юридическо образование за да прецени дали не е налице основание да бъде отменено удостоверението за юридическа правоспособност, тъй като издаването на удостоверение за юридическа правоспособност представлява административна услуга а по силата на параграф осми от административно-процесуалния кодекс правилата за оспорване издаване на индивидуални административни актове се прилагат и за извършването на административни услуги. От това следва че ако се установи че главния прокурор не притежава валидна диплома за завършено висше юридическо образование той е налице основание за възобновяване на производството по издаване на удостоверението… Покажи целия коментар »

Да обобщим
Да обобщим
26 юли 2021 23:11
Гост

Гешев е с нелегитимно образование. Не само за гладен, и не само той.

Да, не е виновен … само той. Смяна на системата е решението, обаче това е възможно само с нова Конституция, а не с промяна на настоящата – по редица причини.

До дипломатчо
До дипломатчо
26 юли 2021 22:59
Гост

В ИМВ имат страшен проблем с дипломите, изключая Дончева.

Теменужка
Теменужка
26 юли 2021 22:46
Гост

Ех, драга госпожо, що за съждение е това „Какво ще стане“ с дипломите на тоя и оня? Ами, ако са издадени от некомпетентен орган, знаем какво ще стане, нали? За да разберат и четящите, които не са юристи – всяко число умножено по нула е равно на нула. Сега, ако излезе, че началникът ви е аматьор и не знам как ще дишате след екстубирането.

diplomatcho
diplomatcho
26 юли 2021 22:39
Гост

ОК
Айде сега да видим дипломите и на другите – Мая, Хаджикъв си, Танчето, Раданчето и така

re:
re:
26 юли 2021 22:57
Гост

Да видим. Лошо няма.

Кака
Кака
27 юли 2021 14:53
Гост

Гледайте ги. Някой да ви е спрял? Само дето за техните няма данни, че са издадени от неакредитирано учебно заведение. Вие, другарю „Дипломатчо“, ако имате данни – изнесете ги. Както се изнесоха конкретни данни за Гешев.

Фриц Клингенберг
Фриц Клингенберг
26 юли 2021 20:13
Гост

Всички магнаурци, пуцаджии, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници – вън от съдебната система веднъж за винаги и да се знае и помни до памтивека, е ли се купува китап, акъл, образование и правосъдие!

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 20:45
Гост

Айде – бейби – по пътечката, дето бегаше от лекции, сега се правиш на мъж, – уйде и ти – не ставаш и за клисар.

re:
re:
26 юли 2021 23:03
Гост

Бейби, а ти свиквай с миризмата!

Кой за какво става се вижда.

Ттттт
Ттттт
26 юли 2021 19:25
Гост

И?
Проверката на легитимността на дипломата на тоя човек още ли не е готова?
Защо ни губите времето и не вършите и за пет стотинки работа? Елементарна проверка е. Ама да не ви отлетят роднините и любовтиците, нали. Връзкари с връзкари!

киро
киро
26 юли 2021 19:21
Гост

Лошото е, че в Бг много се говори, нищо не се прави. И в момента е така- големи приказки за съдебна реформа, накрая ще има едно категорично нищо

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 19:12
Гост

Няма как лица, приети да учат за милиционери да са юристи. На въпроса какво ще стане с дипломите на съдии и адвокати. Отговорът е-ще се приложи закона-тези дипломи са правно нищо. Могат да се използват за санитарни цели. Нещо повече-Инспекция по труда е длъжна да предяви съответните искове , и стажът да не се зачита за трудов.

Хубаво е ,че на хитростта неюристи да се фингират за юристи се слага край,може би. Естествено-актовете издавани от подобни прокурори и съдии са нищожни. Дали държавата ще ги валидира въпросните актове или не с нарочен закон е вече друг въпрос.

Ходили ли са в казарма обучаваните въвъ ВИПОНД?
Ходили ли са в казарма обучаваните въвъ ВИПОНД?
26 юли 2021 18:29
Гост

Може ли и един пример да дадете-за лице служил наборна казарма, ако е учил във ВИПОНД? Или ще се потвърди,че те не са служиили и в казармата-защото обучението им се зачита за казарма-което ако се окаже вярно ще е огромен скандал-уж казармата задължителна, ама явно не е била такава? Прием с бележка за пригодност към режима. И с изпит по физическо. Гарантирана стип ендия по време на обучение. Обучението се затича за трудов стаж. Не ходят в казарма. Без мобилизиционни назначения по закона за резерва днес(за протокола-на възраст около 50 г ме викаха във военното окръжие за заповед за мобилизиционно… Покажи целия коментар »

за протокола
за протокола
26 юли 2021 18:35
Гост

За протокола-по закона за резерва ходилите в казарма могат да бъдат търсени и днес от военните окръжия, до 55 годишна възраст. Това не се случва на неслужили. Пълен шок е за лице на 50 г възраст, когато получи съобщение от военното окръжие,че го търсят за мобилизицонно назначение по закона за резерва. Понеже държавата няма право да търси мледежи за армията-щото не са служили в казармата са давани заповеди по закона за резерва на дядовци на 50 г -като мен. И аз нямашще да го повярвам, но до пенсия явно прецакания да ходи в казармата може да бъде търсен от военното… Покажи целия коментар »

Завършил
Завършил
26 юли 2021 19:36
Гост

Аз завърших ВИПОНД, след като отбих военната си служба. И още около 50 тигъра от випуска ми също. Неотслужили започнаха да приемат през 1998-ма, и то на квотен принцип, заедно с девойките и отслужилите. След отпадане на задължителната наборна служба няма как да се приемат отслужили.

В полите на Витоша
В полите на Витоша
26 юли 2021 17:11
Гост

Там са откърмени кадрите на висшето и върховното ни руководство и управление. Борците на др. Живков, ведно с репресираните им дедовци.

Без приемен изпит по български език и литература. Но затова пък „когато гръм удари, как ехото заглъхва“ го знаят наизуст!

Гешев е позор!
Гешев е позор!
26 юли 2021 16:45
Гост

Такива са калинките на ГЕРБ и ДПС – тъпи и нагли.

MIKOKIKO
MIKOKIKO
26 юли 2021 16:34
Гост

ОТ ГОДИНИ НАРЕД АЛАРМИРАМ, ЧЕ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО И ИНСТИТУЦИИТЕ В Р БЪЛГАРИЯ СА НЕЛЕГИТИМНИ И НИЩОЖНИ! ЖИВЕЕМ В СВЯТ ОКУПИРАН ОТ ПРАСТЪПНИЦИ ЧРЕЗ ДИКТАТУРА! ОГРАБИХА СОБСТВЕНОСТТА НА НАРОДА И РАЗПРОДАВАТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ ПРИ ТОТАЛНА ЛИПСА НА СЪГЛАСИЕ И ТОТАЛНО ЗАГУБЕНО ДОВЕРИЕ В ИНСТИТУЦИИТЕ! НЕЛЕГИТИМНОСТТА И НИЩОЖНОСТТА НА ИНСТИТУЦИИТЕ ПРОИЗХОЖДА ОТ МНОГО ПЪТИЩА И ТОВА ДАЛИ СЕ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ! ЖИВЕЕМ В НЕКОНСТИТУЦИОННО СЪОБРАЗНА ДЪРЖАВА С НЕЛЕГИТИМНА СЪДЕБНА, ЗАКОНОДАТЕЛНА И ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ И ДИКТАТУРА ОТ 32 ГОДИНИ! НА 13.07.1991 г Е ПРИЕТА ПОСЛЕДНАТА КОНСТИТУЦИЯ НА РБ! С ПРИЕМАНЕТО НА ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ СЕ ОТМЕНЯ ЖИВКОВАТА КОНСТИТУЦИЯ И ЦЯЛОТО НЕЙНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 16:00
Гост

А съпругът на дамата от снимката кой ВУЗ е завършил. Да не го брани и него така всеотдайно?

адв. Менко
адв. Менко
26 юли 2021 15:46
Гост

Ами аз?!

Ами Бойко?!

Я да видим кой си е губил времето
Я да видим кой си е губил времето
26 юли 2021 16:44
Гост

Ако сте Адвокат видно от инициалите значи това не би трябвало да е тайна за Вас или ако е тайна изълнете сам ритуала! По силата на върховенството на правото и въз основа на извършената законова обстоятелствена проверка следва дипломата Ви да бъде нежно поставена в коша!

Завършилите в Младост 2 и казармата-въпрос
Завършилите в Младост 2 и казармата-въпрос
26 юли 2021 15:37
Гост

Тези дипломи от школата в Младост 2 на мен са ми доста странни. Вклч и за отпечатаните дипломи, от времето когато е имало ДС(в смисъл Държавен Съвет). Както и това,че лица завършили в Младост 2 са по-добре професионалнно реализирани, в сравнение със завършили СУ пез периода. Искам да попитам и друго-верно ли е,ли не е верно,че на юристите от Младост 2 периодът на обучение им се зачита и за казарма? Моля за яснота-завършилите в Младост 2 после ходиха ли в казармата, или не? Питам, като завършил в СУ, и после ходил в казармата-а преходът от Университета до бойно поделение-и то… Покажи целия коментар »

re:
re:
26 юли 2021 15:55
Гост

За протокола:

Бях приет на 17 години в ЮФ на СУ. След висока оценка по „история на България“ и недотам ниска оценка по „български език и литература“. Бях непълнолетен. Въпреки отнетата ми единица от бала, заради незачота /русизъм/ на т.нар. политически изпит.

Отслужих си. 2 години. Ходих и на „ЩИТ“.

ps. И после: не само че не станах гладен прокурор, а не станах дори прокурор. Е, не съм гладен, но не съм и преял с къща и мацка в Барцелона /по Хр. Стоичков/.

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 16:07
Гост

Звучите така, все едно само вие сте приет в Юридическия факултет и сте ходили в казарма. Не се опиянявате от мисълта засобстеените си достойнства, защото те не биха могли да бъдат аргумент /ако ме разбирате/.

Как "приемаха" в Магнаура
Как "приемаха" в Магнаура
26 юли 2021 16:28
Гост

С бележка от ДС – наш човек!

Всички го знаят. Пък и да не го знаеха, се досещаха. Е, системата „наш човек“ на ББ, ЦЦ, Цв.Цв. те докъде ни докара и докара ВСС.

Магнарата и номенклатурата
Магнарата и номенклатурата
26 юли 2021 18:22
Гост

Магнаурци не са ходили в казарма. Нещо повее-по време на обучението си получаваха и гарантирана стипендия. Пълна номеклантура-прием с бележка за пригодност и верност към режима, без да ходят в казарма, да им плащат докато учат гарантирана стипендия, и после гарантирани назначения на началнически позиции.

Говори се,че дори обучението в Магнаурата им се зачита за трудов стаж-това може ли бъде отречено или потвърдено?

Много добре ще се получи, ако дипломите им бъдат анулирани, но явно няма да се случи.

Мим
Мим
27 юли 2021 4:03
Гост

Много легенди много нещо казармата до 89 г. Беше задължителна и чак след това се кандидатства там защото трябва да си минал казарма. А обучението никога не е влизало в трудовия стаж. Айде със здраве и питайте бащите си преди да фъфлите……

друг
друг
26 юли 2021 18:42
Гост

От моя випск от края на 90-те години повечето отърваха казармата, уж задължителна. Хитростта и тарикатлъка се награждават. И да-ВИПОНДЦИ-не ходиха в казармата.

???
???
26 юли 2021 15:21
Гост

Ами хайде да ги видим накрая тези неща, а? Проверката отнема максимум седмица. И това – с изработване на официален отговор на министъра на МОН. Не е като да е нещо сложно и трудоемко. Стига приказки – дайте да видим кой кой е в съдебната система, как е влязъл и какви ги прави там! Крайно време е да се разрови. Това не е все още престъпление, нали? И ако се установят несъответствия, лично за мен най-важното е да разберем кой гласува и назначи такива хора. Е, ще работим липо въпроса? Или пак ще си траем, да не настъпим някой наш… Покажи целия коментар »

Клуб "Аз знам и мога"
Клуб "Аз знам и мога"
26 юли 2021 16:48
Гост

И така ако някой е ходил на училище само за присъствие и не е учил нека го направи сега да се върна да си доучи, а не да чака друг да му свърши работата.

Все едно слушам "ранния" ББ
Все едно слушам "ранния" ББ
26 юли 2021 14:40
Гост

Ние се наакахме, обаче Станишев как се насра!

МОН
МОН
26 юли 2021 14:35
Гост

Всички “ магнаурци“ на борсата, вкл. и мъжа на Машева, също възпитаник на тази ковачница на мозъци.

Саламбо
Саламбо
26 юли 2021 14:38
Гост

А какво да кажем за останалите 8 бр. „ковачници на мозъци“, а?

Примерно във Филибето Янаки Стоилов лично кове мозъци. Даже си е взел двама мозъци за замове в правосъдието.

re:
re:
26 юли 2021 14:50
Гост

Следват само два мозъка: Мария Павлова е родена през 1971 г. в гр. Пловдив. Завършва средното си образование в ЕСПУ „Светлозар Попов“ – гр. Пловдив през 1990 г. През 1996 г. завършва магистърска степен по право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 1998 до 2006 г. следовател в Столична следствена служба. От 2006 до 2012 г. е прокурор в Софийска районна прокуратура. От 2012 г. е следовател в Националната следствена служба. През 2016 г. е избрана от Общото събрание на следователите в Национална следствена служба за член на Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на ВСС. Демерджиев е… Покажи целия коментар »

???
???
26 юли 2021 15:21
Гост

Повече такива ковачници са поне акредитирани, за разлика от милиционерското училище.

!!!
!!!
26 юли 2021 15:29
Гост

Акредитирани?

От #КОЙ?

То е ясно, че и на Шиши дипломата му е акредитирана.

От ректора на ЮЗУ, който сам си раздавал бонуси.

Милиционер
Милиционер
26 юли 2021 16:52
Гост

Ще мечтаете за него и ще искате да се върне!

Ицо Торбалан и Рада Дълбоката
Ицо Торбалан и Рада Дълбоката
26 юли 2021 17:02
Гост

Почти сигурно е.

Б.Х.
Б.Х.
27 юли 2021 8:37
Гост

Като се е почнало с „ковачниците“ ще се мине ли през „черното тефтерче“? ще се мине ли през всички купени дипломи (във всички „ковачници“)? Ще се махнат ли всички „юристи“ срастнали се с мафиотските структури на всички нива???
ПП
Янаки не злоупотребява ли със служебното си положение? 🙂

Swins
Swins
26 юли 2021 13:21
Гост

Направо задраскайте от системата всички с такива дипломи и готово…

Пижо Пендин
Пижо Пендин
26 юли 2021 13:02
Гост

Това избиране на главен прокурор от народа, което мелите постоянно е голяма тъпотия, честно … Ами ГЕРБ и ДПС дали няма си изберат едно Гешефче? Щото партиите ще избират, не народа! Народът само гласува, но партиите са тези, дето организират избори и те ще имат кандидати!

re:
re:
26 юли 2021 13:32
Гост

Пижо, защо се боиш от избори? Та нима по другите бели страни /в половин свят е така/ не се избират магистратите?

И защо, по дяволите, смесвате понятията. Къде са парламентарни избори, къде са партиите, къде е прекия избор?

Нима не сме демокрация? И ако си мислите, че примерно в Германия избирателите на парламентарни избори избират съдиите … о, не … това е жестока подмяна … пижовска.

Пазите статуквото, нали?

Пижо Пендин
Пижо Пендин
26 юли 2021 14:10
Гост

Глупости пишете, госпожо (сигурен съм, че сте дама)! Но освен да пишете и не четете. А сега между редовете пак вижте: партиите няма да участват, но техните електорати ще участват, и ще бъдат посъветвани и накрая пак ще стане едно голямо партийно надцакване …

госпожица
госпожица
26 юли 2021 14:20
Гост

Какви електорати те гонят пък теб бре Пижо? Да не би да имаш проблеми с ерекцията, а? Партийната де. Понеже пак го докарваш до … партийно надцакване …

Пижо Пендин
Пижо Пендин
26 юли 2021 12:50
Гост

„Госпожо, госпожо ама и Иванчо прави така!“ Това винаги ме е изумявало в нашата държава – един ако е прегрешил нещо използва за оправдание това, че други вече са направили същото. Не коментирам дали е валидна или не дипломата на главния, а че това е принцип в българската администрация, най-вече там …

Мара се побара
Мара се побара
26 юли 2021 13:27
Гост

Няма равенство в беззаконието ! 🙂

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 12:41
Гост

И на Георги Колев дипломата е такава една нелегитимна. Проблемът е сериозен. Но подозирам, че нищо няма да направят от целесъобразност. Както стана с гражданството на Алексей Трифонов

една такава Е
една такава Е
26 юли 2021 13:35
Гост

Точно такава!

И сега ли открихте Америка, че имаме системен проблем, а?

Ad nauseam
Ad nauseam
26 юли 2021 12:39
Гост

Нова Конституция! Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване квалификацията на медицинските сестри, 20 брутално след поредната бруто издънка, съдебни ваканции, първа линия на Приморско, щерки, тьотки и аматьорки, роднини, милиционери и озлобели … другото си го знаете!

Аматьорка от Бургас разследвала тероризъм
Аматьорка от Бургас разследвала тероризъм
26 юли 2021 12:48
Гост

Искането за отстраняване на шефа си е атентат насочен срещу националната сигурност.

Басирам се на по едно диво прасе, че е точно така!

Стара майка
Стара майка
26 юли 2021 17:03
Гост

Калинка, обичаш ли диво прасенце, а?

СПОКО
СПОКО
26 юли 2021 12:31
Гост

Успокойте топката.

До Коледа има още доста време.

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 12:26
Гост

Официалното становише на ПРБ е, че дипломата на главното прасе е легитимна, защото ако не е, ще стане лошо и за другите полицайчета, докопали се до публични длъжности? Унижението няма граници…

гладното прасе
гладното прасе
26 юли 2021 15:34
Гост

А на наранените прасета и техните дипломи легитимни.

Ако отидете в която и да провинциална районна прокуратура ще установите, че ако някой сред прокурорите е завършил ЮФ на СУ си е явление от квазиселски мащаб. По правило са магнаурци, станали разследващи и после хоп по стълбицата през ВСС, прокурорската и накрая … гладен.

Любител
Любител
26 юли 2021 12:25
Гост

То и за московската диплома на сестра Галева имаше съмнения, ама резултата е същия

Харпо Маркс
Харпо Маркс
26 юли 2021 13:25
Гост

За московската диплома на Манолова не знам, ама за българската по право си заслужава да ѝ се обърне внимание.
„През 1990 – 1991 година е учителка по история в Основно училище „Георги Бенковски“ и започва магистратура по икономика и организация на труда в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, която защитава през 1994 година. През 1992 – 1996 година подготвя и втора магистратура по право в УНСС.“ – из писаното в Уикипедията.

ВИИ Карл Маркс
ВИИ Карл Маркс
26 юли 2021 13:41
Гост

За дипломата „по право“ на сестра Галева се обърнете към Адвокатската колегия в Кюстендил.

Там е вписана и великата судийска руководителка и ексвърховна съдийка „Мила ми Венето, Марковска“, както и ексглавният прокурор /и.ф./ Бойко Найденов.

Торквемада, доказан демократ (за България)
Торквемада, доказан демократ (за България)
26 юли 2021 12:17
Гост

Искаме клада! Искаме аутодафе!

Мирис над София. На свинско.

Лято е. Слънце пече, много е добре!

Курбан
Курбан
26 юли 2021 12:33
Гост

Що гладни страни и адвокати има. Не е за вярване.

Цял гладен прокурор. А дали ще се нахранят всички гладни?!

Срам
Срам
26 юли 2021 12:14
Гост

Всички с такива дипломи – вън от съдебната система! Не може с изфабрикувана диплома да решаваш съдбата на гражданите!!!

re:
re:
26 юли 2021 12:18
Гост

Може, може!

Последните 25 години демократично развитие, изграждане и съзидание показаха и доказаха, че може! Вече всичко може.

Re: старите шайкаши от SIC
Re: старите шайкаши от SIC
26 юли 2021 12:10
Гост

И замириса на Гешев. Леле що лапане ще падне. Демократично при това. Хем кинтите отчитаме, хем резултатът налице. И така до следващото прасе. Главно или гладно. Съдебната реформа се изразява в отстраняването/изяждането на главния прокурор. Персонално при това. ps. Пълна антропофагия. Дори индианците са осъзнавали семантиката на човешкото жертвоприношение, но са запазили ритуала. А нашите демократи се опитват да го възкресат. Модерно при това. Уви. След Христос, и в новата ера, всички такива опити, като френската революция – завършват в крайна сметка по един и същ начин. Рано или късно. Сметката, голяма или малка, винаги я плаща суверена – на… Покажи целия коментар »

Симеон Велики
Симеон Велики
26 юли 2021 12:00
Гост

Как може да не се признава образУванието в Магнаурската школа?!?!?!

Това е възмутително!

Нешка Дробева
Нешка Дробева
26 юли 2021 11:56
Гост

„Бухалки“ – това звучи гордо.

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 11:54
Гост

Аз въобще не съм разбрал, че спецовете работят срещу корупцията по високите етажи на властта.

Григор
Григор
26 юли 2021 11:52
Гост

Естествено, че трябва да се отдели прокуратурата от съдебната власт.

Димитров
Димитров
26 юли 2021 12:22
Гост

И като се отдели, ще цъфне и върже. Колкото цъфна и върза съдът след разделянето на ВСС на прокурорска и съдийска колегия!

По „идея“ на Христо Иванов. Подсказана му от Америка за България, понеже онези яко финансираха чрез ЦРУ всичкото съд в ЦИЕ. За влияние. Евтинко като инвестицийка, но им носи големи ползи и най-вече дивиденти.

Todorina
Todorina
26 юли 2021 11:51
Гост

Видно е, че народа не го иска и каквито и глупости да измисляте да ни кажете, че е росна китка, то той не е такъв

Фараон
Фараон
26 юли 2021 11:50
Гост

Чудите се как да го закрепите, като се вижда, пе е тотална бита карта

Фарфарон
Фарфарон
26 юли 2021 12:24
Гост

А я Ицето – демократчето за България да ни подскаже как ще се реформира персонално и върховно съдът?!

Беледиева
Беледиева
26 юли 2021 11:49
Гост

Не съм очаквала друго изказване.

Лалов
Лалов
26 юли 2021 11:49
Гост

Предложението на ИТН народа сам да избира главния прокурор е много добро

Fiki
Fiki
26 юли 2021 12:16
Гост

Така е! Все пак той е редно да работи за народа, а не да бслужва нечии интереси.

Спас
Спас
26 юли 2021 11:48
Гост

И аз смятам че трябва да се въведе докрай електронното правосъдие.

Манов
Манов
26 юли 2021 11:48
Гост

Такъв главен прокурор само тук може да се избере.

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 12:20
Гост

Че кой го е избирал? ВСС ни го натрапиха просто.

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 12:39
Гост

Истинският натрапник е извън ВСС. ВСС е само изпълнител

Petraga
Petraga
26 юли 2021 11:48
Гост

Значи няма вишо…

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 12:21
Гост

Личи му по каскета 🙂

Oblena
Oblena
26 юли 2021 11:47
Гост

Категорично смятам, че Гешев е за отстраняване

Острена
Острена
26 юли 2021 12:43
Гост

И като го отстранят ще изберат Гешев 2.

Deja vu.

Шумковски
Шумковски
26 юли 2021 11:46
Гост

Проблема е кой му дърпа конците

Шумкарски
Шумкарски
26 юли 2021 12:01
Гост

Същият който и на тебе! Д.П.

Ivica
Ivica
26 юли 2021 11:43
Гост

Вероятно си му е ОК дипломата. Проблема е другаде.

Мими
Мими
26 юли 2021 11:50
Гост

Вдигнаха му мерника и ровят отвсякъде.

Louis de Funès
Louis de Funès
26 юли 2021 12:02
Гост

Много е образован и начетен. И най-вече културен. Проблемът е другаде.

Selqninyt s koleloto
Selqninyt s koleloto
26 юли 2021 12:22
Гост

Ти въобще чувал ли си как говори?

Re:
Re:
26 юли 2021 12:12
Гост

Направо си е корпулентен. Проблемът е другаде.

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 11:42
Гост

Ами права е за това. Сума ти съдии, прокурори, следователи, ЧСИ и нотариуси са с дипломи от ВИПОНД. Досега що никой нищо не е казал?
Онези поне може и нещо да са научили, има от тях във ВКС, ВАС, ВКП и т.н. Виж, с диплома по право от Техническия в Русе или Техническия във Варна /преди да го закрият/ не съм чувал да има на такива места, а в момента представянето им е трагично на всякакви изпити.

Oblena
Oblena
26 юли 2021 11:39
Гост

Ми като нищо

Anonimen
Anonimen
26 юли 2021 11:37
Гост

Естествено че ВИПОНД не е имал статут на ВУЗ.

Заки
Заки
26 юли 2021 11:38
Гост

Тоест вишуто на Гешев не важи.

Спиро
Спиро
26 юли 2021 11:35
Гост

Друго изказване от Даниела Машева не съм и очаквал.

Михаил
Михаил
26 юли 2021 11:42
Гост

Обаче е напълно права в случя.

Кьосе Михал
Кьосе Михал
26 юли 2021 12:25
Гост

Машева винаги си е падала велика грешница и блудница.

В случая.

електронно правосъдие
електронно правосъдие
26 юли 2021 11:34
Гост

Гешев вече е отстранен, заточен, разследван, съден и осъден с влязла в сила присъда. Присъдата е изпълнена. Електронно във фейсбук и по интернет.

Браво Машева – МАШАЛА!

Джанго
Джанго
26 юли 2021 11:34
Гост

Е, какво да каже Машева… Всичко, което е казал и направил шефът, е правилно. Уау, колко важна и оригинална позиция.

Христофор Колумб
Христофор Колумб
26 юли 2021 11:29
Гост

Добро утро.

Америко Веспучи
Америко Веспучи
26 юли 2021 11:32
Гост

Сега ще видите какво правят индианците – ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ!

За омилостивяване на Боговете на образоваанието, науката и културата.

Магелан
Магелан
26 юли 2021 12:27
Гост

Под индианци – прокурорите ли визираш?