Студенти, ученици и граждани ще могат днес да посетят Административен съд София-град (АССГ) и да се запознаят с работата му. За студентите по „Право“ е предвидено и участие в симулативен съдебен процес.

Днес в АССГ ще се проведе Ден на отворените врати като събитието започва от 10 часа. Поканени са студенти от Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), ученици от ЧЕСУ „Дорис Тенеди“, от 32-ро СУИЧЕ „Св.Климент Охридски“ и граждани.

Посетителите ще бъдат посрещнати от ръководството на АССГ – от председателя Радостин Радков и заместниците му Любка Петрова, Ива Кечева и Добромир Андреев, както и от съдии и представители на администрацията. Домакините ще представят накратко историята и дейността на АССГ, а след това гостите ще могат да разгледат сградата на съда – регистратурата, деловодството, отдел „Призовки”, адвокатската стая, отдел „Секретари”, работното помещение на съдебните помощници, съдебните зали, кабинети на съдии.

Студентите, учениците и гражданите ще бъдат запознати с работата на отделите, с правилата за достъп до съда и съдебните заседания, както и запознаване с деловодната система и със системата за случайно разпределение на дела. На всеки етап от посещението те могат да задават въпроси за функционирането на АССГ.

Предвидена е и възможност за кратко присъствие в съдебна зала по време на истински процес, като съдията е дал предварително съгласие за това.

Студентите по „Право“ пък ще могат да участват в симулативен съдебен процес.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
5-ko
5-ko
23 април 2018 10:40
Гост

От УНСС пък какво ще правят там? Като им знам нивото на обучение……….

5-ko
5-ko
23 април 2018 10:39
Гост

За студентите сигурно ще е интересно да участват в симулативен съдебен процес.

Анонимен
Анонимен
23 април 2018 10:00
Гост

Много добро начинание.

Възхитен
Възхитен
23 април 2018 10:06
Гост

Браво. Това ще бъде много полезно за кандидат – студентите.