Гардеробът в столичната Съдебна палата да не бъде превръщан в деловодство. За това призовава председателката на Висшия адвокатски съвет (ВАдС) Ралица Негенцова в писма до Висшия съдебен съвет и до шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Повод тя да се обърне към двете институции е препоръката на ВСС отпреди месец гардеробът да стане деловодство на Софийския апелативен съд. След това решение на съвета множество адвокати са сезирали ВАдС, че гардеробът ще бъде закрит.

„Този гардероб (като помещение) е изключително необходим на всички адвокати от София и страната, които имат дела в различните съдилища, намиращи се в Съдебната палата“, пише Ралица Негецова до ВСС и до председателя на ВКС, който е стопанин на Съдебната палата.

Тя подчертава, че помещението се ползва и от граждани от София и страната, които оставят там своите дрехи или ръчен багаж.

„Моля, за Вашето съдействие да бъде запазена функцията на гардеробното помещение“, завършва писмото си председателката на Висшия адвокатски съвет.

Предложението гардеробът да стане деловодство беше на Комисията за управление на собствеността на ВСС, а поводът за него е искане от председателя на Софийския апелативен съд за осигуряване на три допълнителни стаи за кабинети за деветима съдии и още едно помещение за служба „Деловодство“. По този повод КУС се е срещнала с шефовете на САС Даниела Дончева, на Военно-апелативния съд Димитър Фикиин, на Софийския военен съд Свилен Александров и на Софийския окръжен съд Пламен Петков. И на тази среща е било решено ВоАпС да освободи един голям кабинет за нуждите на САС и да се премести в по-малък, който сега се ползва от СВС. Освен това Софийският военен съд ще предостави на САС други две стаи.

Съдебната палата в столицата от години е пренаселена. В нея се помещават Върховният касационен съд, Софийският апелативен съд, Военно-апелативният съд, Софийският градски съд, Софийският окръжен съд, Софийският военен съд, главният прокурор и администрацията му, Върховната касационна прокуратура и Софийската градска прокуратура.

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Lucy Frewer
Lucy Frewer
08 юни 2023 12:28
Гост

News of the latest trend is quoted for the approval of the joy for the structures. The values of the Newer England web company are inclined for the game. Schedules ensured for the typical items for the vital partners for the shift for the voices for all offers.

Анонимен
Анонимен
21 март 2018 17:04
Гост

Добреее… Да видим дали някой ще чуе