Агенцията по вписванията ще работи извънредно, за да улесни гражданите, които все още не са подали заявления за обявяване на годишните финансови отчети (ГФО).

Очакват се още над 50 000 ГФО през следващите четири дни.

По закон годишните финансови отчети се подават от 1 януари до 30 юни. Заради това офисите на агенцията ще бъдат отворени и в събота – 29 юни, като работното време ще бъде от 9.00 до 15.30 часа.

От Агенцията по вписванията напомнят, че освен на гише, документите могат да се подават и онлайн на сайта на Търговския регистър и регистъра на юридически лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ) – www.brra.bg. Таксата за подаване на заявления по електронен път е с 50 % по-ниска от тази на гише. Според статистика на институцията се наблюдава тенденция на нарастващ брой подавани заявления с електронен подпис.

До момента в Агенцията по вписванията са постъпили 238 775 заявления за обявяване на годишни финансови отчети. От тях около 80% са подадени по електронен път, а останалата част – на гише. На база подадените заявления от миналата година се очаква в следващите четири  дни да бъдат внесени над 50 000 заявления, посочиха от АВ.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Е-читател
Е-читател
27 юни 2019 10:32
Гост

АВ е пионер на електронното правителство у нас явно. Обаче хората толкова ли немогат за 6 месеца да ги съставят и подадат тия ГФО, че чакат в последния момент? Извинявайте, ама ако си иамл 6 месеца и си оставил тая работа за последния ден, нямаш никакво право да плюеш после, че имало опашка. Ти си причината за тая опашка, не служителят на гишето.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2019 15:27
Гост

Похвално. Миналата година Цачева направи същото. Явно това се превръща в практика.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2019 15:02
Гост

Така беше и миналата година. Само не мога да разбера защо се чака до последния момент. Аз моя си го подадох отдавна и то с електронен подпис.

Анонимен
Анонимен
26 юни 2019 15:03
Гост

Фактът, че 80% ГФО са подадени по електронен път е достатъчно красноречив. Не се редиш на опашка и плащаш 20 вместо 40 лева.