И.ф. главният прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на районния прокурор на София Невена Зартова. В специално изявление той обяви „нулева толерантност“ към всички прокурори и особено административните ръководители, които допускат формалистично и бездушно упражняване на правомощията си.

„Само преди седмица, отново по неприятен повод, свързан с тежки криминални престъпления, обърнах внимание, че прокурорите трябва да служат на гражданите. Тогава обявих нулева толерантност към всички прояви на агресия и насилие, които следва да срещнат незабавния отпор на разследващите органи, които непоколебимо да прилагат закона с цялата му строгост“, припомня Сарафов в изявлението си.

И допълва, че нулевата толерантност се отнася и до всички онези прокурори и особено до административните ръководители, които допускат формалистично и дори бездушно упражняване на своите правомощия.

„Именно заради това с голямо възмущение приех докладваните ми от Софийската градска прокуратура обстоятелства по досъдебното производство, водено за двойното убийство край село Лозен, в хода на което е установено, че същото лице е извършител на още едно умишлено убийство, случило се през миналата година, досъдебното производство за което е водено по чл.122 от НК (за причиняване на смърт по непредпазливост) в Софийска районна прокуратура (СРП)“, посочва и.ф. главният прокурор.

На 3 август беше извършено убийство на мъж и жена край софийското село Лозен, за което вчера беше задържан Чавдар Бояджиев. Оказа се, че той е на свобода след като миналата година е убил приятелката си. Мъжът е направил пълни самопризнания за двете престъпления и от тях става ясно, че първото убийство е извършено умишлено, а прокуратурата го е квалифицирала като непредпазливо.

Борислав Сарафов заяви, че заради допуснатите очевидни пропуски в организацията на работата в СРП, в т.ч. неглижиране и подценяване на разследването на смъртта на млада жена на 6 април 2022 г. вследствие на умишлени насилствени действия и грубите грешки, както при установяване на фактите, така и при определяне на правната квалификация, очаква оставката на административния ръководител на СРП Невена Зартова.

„В противен случай ще се възползвам от законовите си правомощия и ще отнеса случая до прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет“, обяви Сарафов.

Той разпореди ръководителите на прокуратурите в цялата страна в спешен порядък да извършат проверки по всички неприключили досъдебни производства, свързани с причиняване на смърт, като при необходимост и при наличие на установен извършител да се прецизират внимателно повдигнатите обвинения.

„Ще бъда безкомпромисен към всеки административен ръководител и към всеки наблюдаващ прокурор, ако се установи неоснователно забавяне или непрофесионално отношение в разследване на престъпленията срещу личността. Същевременно декларирам пълната си подкрепа за всички колеги, които съвестно, почтено и професионално изпълняват своите служебни задължения в полза на справедливостта и гражданското общество“, заявява и.ф. главният прокурор.

Зартова отказа да подаде оствка. Сарафов: Брутална некомпетентност и немарливост

„Нито Законът за съдебната власт, нито който и да е друг закон, ми дават право да нареждам на прокурор от СРП извършването на каквито и да било действия по конкретно дело, наблюдавано от този прокурор. Аз считам, че подобно мое нареждане би представлявало престъпление, а именно – упражняване на административно влияние от мен като административен ръководител върху наблюдаващия прокурор. Какво е законовото основание за исканата ми оставка – не зная“, каза Зартова пред Нова телевизия и посочи, че не е разговаряла със Сарафов.

„Брутална некомпетентност и немарливост, както по отношение на установяване на фактите, така и при определяне на правната квалификация. Ако първото убийство е разследвано адекватно и професионално, извършителят не би следвало да е на свобода, респективно нямаше да е в състояние да извърши следващите две убийства“, коментира след това и.ф. главният прокурор пред „Сега“.

Заради разследването на убийството от миналата година МВР пък обяви, че е снело доверието си от началници в структурата на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). „По настоящото досъдебно производство постъпват доказателства, според които може да се направи обосновано предположение, че са допуснати съществени пропуски във връзка с установяване на фактическата обстановка и набавяне на годни доказателствени средства, касаещи престъпление на същото лице от април 2022 г.“, съобщиха от министерството. Затова началникът на сектор „Престъпления против личността“ към отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска длъжност, а началникът на столичното Осмо Районно управление напуска системата на МВР. „Ще бъдат назначени проверки, в хода на които ще се изяснява тежестта на установените нарушения от страна на различните служители от МВР“, посочват още от ведомството.

112
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
09 август 2023 9:16
Гост

И ако получи оставката, какво ще я прави! Проблемът в прокуратурата е системен, а не личностов, създаден от тези, които сега искат не само оставка, но и главата на адм.ръководител. А какво се промени като отстраниха Гешев! Нищо, получихме от същото, но много плашливо, приведено и безгласно.

И аз
И аз
08 август 2023 11:48
Гост

Оставка! И попътен нешуробаджанашки вятър в платната към развитието на правото в Адвокатурата.

Там мегданът е голям. Свобода да искаш!

---
---
08 август 2023 7:46
Гост

И да трие и да не трие модераторът -Зартова е за махане. Да си отиде безславно както и дойде. Няма ридически качества, а се оказа и морал. И да не разчита на хранилката на Европрокуратурата. И там трябва работа , а не стойки , личниэ контакти и роднининство. СРП е в трагично състояние.

НЕСМЕНЯЕМИТE и НЕЗАВИСИМИТЕ
НЕСМЕНЯЕМИТE и НЕЗАВИСИМИТЕ
08 август 2023 11:45
Гост

Въздесъщи кадри от времето на татко Барба. Нали?

Абсолютно си прав. Няма какво да се добави в повече.

Нагла
Нагла
08 август 2023 7:30
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Лошо Сарафов много лошо
Лошо Сарафов много лошо
07 август 2023 19:16
Гост

А защо пък Сарафов да не покаже как точно трябва да се работи. Защо не се върне като редови районен или окръжен прокурор или следовател. То е лесно цял живот да не е работил а да началничества
Не е честно и морално човек, който не е работил и все с връзки тук и там да е началник да се прави на по светец от Патриарха

Д-р Моро
Д-р Моро
07 август 2023 16:35
Гост

Островът на съкровищата – ПРБ, ВКС, ВАС и най-вече НСлС дето Сарафов бе Голем началник. Доскоро. Пълна вивисекция.

АМИН

Доктор
Доктор
07 август 2023 14:59
Гост

Правото се предава най- добре по наследство или по полов път !
Примери- дал Бог !

ПАК, ПАК и ПАК!
ПАК, ПАК и ПАК!
07 август 2023 14:46
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
07 август 2023 14:49
Гост

И повечко психиатри.

Ad nauseam
Ad nauseam
07 август 2023 16:22
Гост

Това ли измисли психарю?

Яяя
Яяя
07 август 2023 14:22
Гост

Каква надиплена кокона! Няма ПЪК … айде вън от ПРБ!

Само за протокола
Само за протокола
07 август 2023 14:20
Гост

Никъде, никога и при никакви обстоятелства някъде по света не се е учило за съдия, прокурор, следовател. Навсякъде се учи „право“.

Юридически професии – дал Бог. Днес си прокурор, утре си адвокат, догодина – съдия … трябва си смяна на банките, след като задължително ще ни плащат трудовото възнаграждение през тях.

Сарафчето
Сарафчето
07 август 2023 14:07
Гост

Давай милиционер! И смело.

Само така. Сите сме зад тебе, дето сме завършили ЮФ на СУ и „ни нема в целата схема“.

Анонимен
Анонимен
07 август 2023 10:59
Гост

Една жена има повече и по-големи топки от всички скимуцащи началничета в ОП и АП.Евалла за отговора на тъпотиите на Сарафчето.

Неджендър
Неджендър
07 август 2023 14:08
Гост

Личи си, че си падаш по топките й.

Лапай тогаз – ЛАПАЙ!

Анонимен
Анонимен
07 август 2023 14:22
Гост

Дали не е време за хапчетата ти!

Анонимен
Анонимен
07 август 2023 14:45
Гост

Типичната диагноза на тъпия български народец…..

Тонката
Тонката
07 август 2023 10:42
Гост

От публикуването на статията чета коментарите и доста такива – много интересни и против Лицето, но не обидни и вулгарни са изтрити от администратора почти веднага?! БЕЗ ПРИЧИНА!
Отделно не може да се харесва/не харесват отделни коментари!
Къде е свободата на изразяване, на мнение?
Мирише на болшевизъм!

Анонимен
Анонимен
07 август 2023 10:58
Гост

Админът на Лекс си е запазил правото „КОМЕНТАРЪТ ВИ ОЧАКВА ОДОБРЕНИЕ“. Такива коментари изобщо не можете да прочетете. Болшевизмът го търсете в болшевиките на Байдън и сталинистите на Путин.

Анонимен
Анонимен
07 август 2023 11:45
Гост

Болшевиките са можели само да се учат от вида и нивото на съвременната еврогейска цензура и пропаганда. Те са едни дилетанти пред днешните цензуриони.

НЕСМЕНЯЕМИТЕ
НЕСМЕНЯЕМИТЕ
07 август 2023 9:27
Гост

213 епизод.

Дъщерята на Явор Зартов като най-умна и красива професионалистка в прокурорско-съдебните управленски редици.

Сакън! Няма да се намери по-добър от нея. Ставала. Като Гешев.

Те всички стават за рахатлък. За огромните заплати с 20 бруто преди разкачване от тегобите на корупцията, лобизма и непрофесионализма.

PS. Адвокатурата я зове! Не само нея, а 90% от целия й личен състав „наблюдаващи“.

Тонката
Тонката
07 август 2023 10:38
Гост

Това писание на някой адвокат, неуспял да стане магистрат ли е или да?

Тонката
Тонката
07 август 2023 10:43
Гост

„не успял“

Монката
Монката
07 август 2023 14:13
Гост

Е не може всички да сме умни, красиви и успели магистрати. С дипломи от ПУЦ-а или Милиционерското и с рода от „системата“.

Проблемът е в НК !
Проблемът е в НК !
07 август 2023 9:11
Гост

Той дава шанс на убийците да избягат от правосъдие.

Процесът на разследване и събиране на доказателства в досъдебна фаза е крайно формализиран.Прокурорите са натоварени да събират само екзактни доказателства за пред съда, но нямат право да налагат ограничителни мерки. „Мекото на баницата“ е запазено за съдиите, на които работата им е да кажат само „прокуратерата НЕ/Е права“ и да се погрижат за братя Бегалеви, Брендо и т.н.

По темата https://bgnes.bg/news/rosen-iordanov-problem-t-e-v-nk-toi-dava-shans-na-ubiitcite-da-izbagat-ot-pravos-die/

ДА.
ДА.
07 август 2023 9:35
Гост

Проблемът е в онова което виждаш в огледалото – кадрите в съдебната власт които „правоприлагат“ и на които ВСЕ ЗАКОНЪТ ИМ ПРЕЧИ! Проблемът е, че 90% от тях не стават за нищо и ако са адвокати ще умрат от глад. Проблемът е, че на 90% от тях юридическото им образование е повече от съмнително. Проблемът е, че на 90% от тях просто не им се работи, а рахатлъка им е гарантиран от Конституцията. Проблем са и корупционните схеми в системата и най-вече А за Б с дроновете си в системата, които в цялост ГАРАНТИРАТ, че нормален професионалист не може да… Покажи целия коментар »

Чистка на кухите Каскети!
Чистка на кухите Каскети!
07 август 2023 9:10
Гост

Браво Сарафов, така се прави! Всички в прокуратурата и адвокатурата знаят кой е баща й на тази, как и защо я направиха шеф на СРП!

ДА.
ДА.
07 август 2023 9:18
Гост

Никой не оспорва милиционерското житие, битие, образование, интелект и същност на Сарафов.

В случая не е важна личността на Сарафов, а че трябва повсеместна чистка. Все от някъде трябва да се започне. А сетне с новата Конституция да завърши риеенето на Авгиевите обори наричани за благозвучие „съдебна система“!

Анонимен
Анонимен
07 август 2023 10:53
Гост

Тогава да започнем от „старите муцуни“ в прокуратурата, съда, адвокатура, политика!

ДА.
ДА.
07 август 2023 14:15
Гост

Без значение е откъде ще се почне. Важното е да се почне!

С тон за песен за Гешев.

Анонимен
Анонимен
07 август 2023 8:59
Гост

Този пъп как си повярва. Да не си мисли, че като се заканва на редовите прокурори или адм.ръководители ще стане главен! Това ли беше зора до се свали Гешев. Благодаря за същото! Пак самозабравяне и ченгиджийски номера за избрана публика. Аман!

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:27
Гост

Голяма цензура днес при коментарите…Малко като цензурирането на сайтовете в Прокуратурата по разпореждане на лицето! Само удобни и позитивни коментарчета! Бравос!

КАРАЙ НАПРАВО!
КАРАЙ НАПРАВО!
06 август 2023 19:24
Гост

Бъди милиционер Сарафов! Бъди какъвто си.

И от милиционери има остра нужда. За момента.

Мунчо Мунчов - Сливата. От Сливенската.
Мунчо Мунчов - Сливата. От Сливенската.
06 август 2023 19:20
Гост

Всички съдии, прокурори и следователи – на трудовата борса!

И наново. По силата на нова Конституция.

Луканов е мъртъв. Конституцията му – НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ!

Дино Завър
Дино Завър
06 август 2023 18:45
Гост

Многоооо се е вмирисала тази прокуратура , трябва пълна проверка чак до чистачката!
Явно всички са се взели насериозно там , много шефки – резултат нулев . И после проверка и на СРС , че там кви гнусотии и извращения се вършат , че цялата сграда на СРП и СРС е едно голямо акУ….ух , че миришееее

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 18:31
Гост

Ако това лице в предходен момент е извършило умишлено убийство, както твърди Сарафов, какво е направила Софийска градска прокуратура

Косю
Косю
06 август 2023 18:57
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Мосю
Мосю
06 август 2023 19:22
Гост

А останалите прокурори не са завършили ПУЦ? Така ли?

90% са. А останалите 10 % са негодници.

Косю
Косю
06 август 2023 19:03
Гост

Те от градска прокуратура не обичат да вземат дела…Нищо, че са компетентни. Сега си пишат точки пред Сарафката да се издигнат или да ги пожали. Пълна кочина!

Явя
Явя
06 август 2023 17:20
Гост

Колко адвокати се навъдиха на тази безценна адм. ръководителка от ерата Иван Магнитски.

Косю
Косю
06 август 2023 19:01
Гост

Не са нужни адвокати. От СГП днес казаха, че ще искат делото…Демек още не знаят какво има по него и как е работено. Как тогава стигнаха до извода, че ще отстраняват? А и Сарафов да говори за работата на прокурорите е меко казано смешно. Професионалната му кариера говори за връзкарство и слагачество, а не за висок професионализъм и блестяща юридическа мисъл.
Аман от пробити следователи, които дирижират в прокуратурата!

Охо
Охо
06 август 2023 19:09
Гост

Аман и от прокурори с милиционерски и купешки дипломи „по право“ от ПУЦ-ОВЕТЕ!

Следователите са още по-зле! За какво спориш?

А съдиите са цветя според А за Б, ССБ и целия“демократично-либерален“ ПРАЙД!

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:31
Гост

Кой къде е завършил и какви знания има не мож да се скрие! Биографията на повечето магистрати е общодостъпна…България е малка, магистратската общност също…Няма скрито покрито…И за Лицето и за Бабата на СГП! И за още, и още пробити, удобни и продажни

Ad nauseam
Ad nauseam
06 август 2023 17:16
Гост

Оставка, ама не по гешевски!

И „наблюдаващия“, и административния, и останалите „разследващи“ – ВЪН ОТ СИСТЕМАТА!!!!!!

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 17:05
Гост

Зартова се справя доста прилично. СРС е най-голямата прокуратура и е невъзможно да се контролира всеки един от прокурорите. Няма логика да не се иска наказание да отделния прокурор, а да се иска оставка за шефа му две нива нагоре. Не бива да се прави масова чистка. Пък и всички ще слушат новия главен – и заварените, и новите.

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 17:23
Гост

Зартова се справя повече от прилично в СРП и не вярвам да има по добър да я замести,ако реши да подаде оставка.

Била се справяла ..
Била се справяла ..
06 август 2023 19:11
Гост

Наглец!

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:05
Гост

Какво наказание? Те още не са установили нарушение от наблюдаващия прокурор, още по малко от адм.ръководител. Пак прах в очите!

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 15:29
Гост

Ами за престъпленията, които не са за убийство? Величка Христова държа на трупчета документно престъпление, което не стигна до съда и съсипа живота на човека! Пълно безобразие! Само връзки и …

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:33
Гост

Има ЗОДОВ…Питайте си адвоката!

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 14:42
Гост

Време е правните корифеи на ПП-ДБ да предложат закон за Лозенското насилие…

Апропо, икономическата връзка елемент от интимна връзка ли е???

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 17:14
Гост

Ако е строго лична-да

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 14:39
Гост

Някой може ли да ми обясни логиката при исканите оставки в Стара Загора и София. Единия прокурор при задържане под стража иска да бъде освободен и му се иска оставка. Административния ръководител няма вина. Другия направил искане за задържане под стража, неуважено от съда и не пуснал протест. Иска се оставката на административния ръководител. Защо при единия случай така, а при другия иначе?

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 13:50
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Тодор
Тодор
06 август 2023 19:08
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
06 август 2023 13:10
Гост

Брей, това Пепи Еврото и скрит в миша дупка дърпа конците!

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:09
Гост

Като има кампромати вижте как му играят по свирката…Кой със секс записи, кой със записи с рушвети

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 12:36
Гост

То затова ли цялото ръководство на СРП ще стават европейски делегирани прокурори, ясно!

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:10
Гост

Явно ги тричат….няма да стоят! Истината рано или късно ще излезе

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 12:29
Гост

Лични вендети и политически саморазправи в прокуратурата.
Прокурорът също работи на база лична преценка. Подобна саморазправа ще доведе до съдебна отмяна на дисциплинарката.

Леонардо да Винчи
Леонардо да Винчи
06 август 2023 17:10
Гост

И до нова Конституция. По силата на която ще забравите и за вътрешното (си) убеждение, и за несменяемостта, и за 20-те заплати, а ще изборност, мандатност и отчетност!

Понеже съдът (и прокурорите) просто прилагат закона. Нищо друго, а тези номерца с вътрешното убеждение ще ви водят право … при бай Ставри и при това БЕЗ ИМУНИТЕТ!

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:11
Гост

От далеч смърди на некомпетентен неюрист!

Майната
Майната
06 август 2023 12:24
Гост

Май ПРБ не познава по-некомпетентен и зависим Главен прокурор макар и и.ф…..
Само да попитам какво се случва със съдиите от ОС-Стара Загора по мярката за мъчителя на Дебора и на съдията от СРС, който е пуснал двойния убиец? Ще се кара ли лицето Борислав Боби Сарафов и на тях или ще се сниши.

Нико
Нико
06 август 2023 12:20
Гост

Къф истинска милиционер е Сарафката? Наблюдаващият прокурор действа по вътрешно убеждение…Зартова да го вика в кабинета и да му дърпа ушите ли? Или да му държи ръката, за да напише протест срещу мярката Подписка…Някой май не е чел Конституция, НПК и ЗСВ….Що значи независимост и вътрешно убеждение? Айде със здраве и повече четене

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 12:30
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
06 август 2023 12:33
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
06 август 2023 12:37
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Тодор
Тодор
06 август 2023 12:14
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
06 август 2023 12:34
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Леонардо да Винчи
Леонардо да Винчи
06 август 2023 11:50
Гост

Акварел. „Авгиеви обори“. 2023 г.

Автор: Андрей Карлович Луканов.

Бай Никола Филчето от УНСС
Бай Никола Филчето от УНСС
06 август 2023 11:48
Гост

Ох деца мои. Рожби ненагледни!

Отгледах ви, ранех ви, пазех ви … По нощите пишех НК от 1968 г. в ж.к. „Дружба 1“.

Аз да си питам!
Аз да си питам!
06 август 2023 11:44
Гост

Дали съвсем скоро Зартова няма да се появи в компанията на адвоката си – Людмил Рангелов?

Косю
Косю
06 август 2023 12:26
Гост

Явно искат да я сготвят, ама не им стига акъла

Косева
Косева
06 август 2023 19:13
Гост

Тя вече сама се сготви кокошката!

Ако упражнила контрол, щяла да извърши … престъпление … ПЪЛНА СМЕШКА!

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:38
Гост

Косева, ти за вътрешно убеждение чувАла ли си? Все едно адм.ръководител на СРС да викне съдията в кабинета си и му иска сметка защо е пуснал днешвия двоен убиец срещу подписка! Аман от прости, некомпетентни хора, които са на „всяка манджа мерудия“

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:14
Гост

Защо? Щото не е пийвала с Пепи Еврото ли? От тези новите дето ринат оборите май всички са от орбитата на Пепи 1,95

само минавам
само минавам
06 август 2023 11:43
Гост

Правилно.

Айде, айде БРЕ!
Айде, айде БРЕ!
06 август 2023 11:41
Гост

Зартова – вън от ПРБ!

И останалите – след нея по примера на Гешев.

100 малки гешевчета.

АМАН

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 13:31
Гост

50те малки Евровчета ще свършат повече поразии!

Сарафовщини (по заместване)
Сарафовщини (по заместване)
06 август 2023 11:37
Гост

Така ли бе ВАМПИР?

А останалите престъпления, които не са убийства – продължават да си седят на трупчета.

ТАКА ЛИ?

ВЕРЕН ЗАМЕСТНИК СИ МУ БЕШЕ – ТАКЪВ СИ Й ОСТАНА !

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 11:33
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Сарафовщини (по заместване)
Сарафовщини (по заместване)
06 август 2023 11:39
Гост

Те всичкиТе в ПРБ кат него.

Изваяни по образ и подобие на Иван Магнитски.

За протокола
За протокола
06 август 2023 11:30
Гост

Зартова да не се праи на улава, а направо в кантората на Гешев на нова работа!

Мирча Кришан
Мирча Кришан
06 август 2023 11:28
Гост

98% гьоневщини последвани от 100% гьонсуратщина е цялата съдебна система с управлението й !!!

Ad nauseam
Ad nauseam
06 август 2023 11:22
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

САМО ТАКА!
САМО ТАКА!
06 август 2023 11:09
Гост

Докато не остане кьорав кандидат за административен ръководител сред кьоравите прокурори с дипломи за милиционери и от ПУЦ-овете, понеже кьорав прокурор завършил ЮФ на СУ не остана в ПРБ!

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:16
Гост

Милиционерското не е ПУЦ…А и СУ често дава бъгове и прокуратурата, и в съда. Така, че без обобщения!

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 11:07
Гост

А шефката на деловодството в СРП-Мария Асенова кога ще я махнат? Същата вместо да остави деловодството да работи безпристрастно,ги заведе под строй до съдебната палата да скандират в подкрепа на Гешев?!?!?!?

Няма да ти платят за извънреден труд
Няма да ти платят за извънреден труд
06 август 2023 11:12
Гост

Правилно, но като си отиде Зартова ще махнат и въпросната шефка на деловодството в СРП.

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:17
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Тарантино
Тарантино
06 август 2023 11:06
Гост

Да хвърля оставка и да идва следващия кандидат за слава без бонус за адм. ръководител. Така е то в … Казармата.

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 10:58
Гост

Дълго време ще им държат влага на прокурорите последните случаи, дано наистина да е дълго, а не след 6 месеца кервана да си върви пак така спокойно.

Койчо
Койчо
06 август 2023 11:00
Гост

А полицаите и следователите? От тях започва да се вмирисва.

Койчовата
Койчовата
06 август 2023 11:25
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Койчовата
Койчовата
06 август 2023 19:16
Гост

Всички полицаи и следователи са отдавна преназначени за прокурори. По лобистки натиск от Филчев.

Сега чакаме. Новата им порция.

Влага .. викаш
Влага .. викаш
06 август 2023 11:03
Гост

А нашата влага е вече на христовата възраст. С Лукановата Конституция.

Спиридон, фотограф
Спиридон, фотограф
06 август 2023 10:54
Гост

Нещо много й зацапани 👓

НАБЛЮДАТЕЛ
НАБЛЮДАТЕЛ
06 август 2023 10:51
Гост

Много високо чело има госпожата, показателно високо.

Ad nauseam
Ad nauseam
06 август 2023 10:56
Гост

Като на баща й.

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 10:43
Гост

Защо в това изявление няма дума за наблюдващия прокурор?

По-анонимен
По-анонимен
06 август 2023 10:58
Гост

Защото при нормално управление вече нямаше да е не наблюдаващ, а прокурор!

Като Гешев.

aiaiaiaia
aiaiaiaia
06 август 2023 10:40
Гост

Формализмът и бездушието за съжаление са обзели не само мнозинството в прокуратурата, но и в съда. И под мнозинство визирам едно 60%. Да, има ги останалите, но не може правораздаването да е лотария и да патиш, като се паднеш на съдия, който дори не иска да ти прочете делото като хората. А на нас хора ни трябват, а не роботи. Иначе да си наемем да правораздава изкуствен интелект

Re:
Re:
06 август 2023 10:59
Гост

90%.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 август 2023 10:35
Гост

Чистката върви с добри темпове, браво на Сарафчо, който слушка ще папка и няма да го питат за имотите му.

??????
??????
06 август 2023 10:37
Гост

Вярно е, че се махат хора близки до Гешев, но нали не мислиш, драги бухале, че той се беше оградил с цвета на прокуратурата?

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 10:42
Гост

Прав си, но познавам Зартова и работата й и не мисля, че точно тя трябва да го отнесе. Неглижирането на това разследване не е поръчка от горе, а плод на класическата прокурорска незаинтересованост и некадърност.

Re:
Re:
06 август 2023 11:01
Гост

Така ли? Бравос.

И какво ще „отнесе“. Намаляване на заплатата или на ангажиментите й като адм. ръководител?

Тодор
Тодор
06 август 2023 19:25
Гост

Един истински юрист не би казал, че има неглижиране на разследването без да е видял делото и актовете на наблюдаващия прокурор! Говорителят на СГП каза, че още не са видели делото, не ли?
Малко като „една жена каза“…В случая „лицето“ на Прокуратурата, милиционерския интелект и нищоправец!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 август 2023 11:36
Гост

Мисля де, спокойно сега, нямам намерение да плача за нея, просто отбелязвам че в типичен макиавелистки/бойковистки стил Бобчо се отървава от компрометираните пешки и го играе реформатор, преживял катсрзис , за да спаси кожата си.

Анонимен
Анонимен
06 август 2023 11:01
Гост

Неадекватно.

Верно си проскубан
Верно си проскубан
06 август 2023 11:04
Гост

Ама прокурор. От Зартовите.