Сигнал за „изключително грозно и вулгарно изявление“ във фейсбук на резервния член на Висшия адвокатски съвет (ВАдС) е подала Асоциацията на прокурорите до председателя на съвета д-р Ивайло Дерменджиев и до всичките му членове (пълния текст на сигнала виж тук) и настоява за незабавна реакция.

Става въпрос за адвокат Стефан Левашки. На 29 декември 2021 г. в 13,50 ч. той е отговорил на пост на Радослав Бимбалов във фейсбук, в който се коментира изявлението на говорителя на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова от същия ден, че министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит по делото „Хемус“. Както е известно, то беше мотивирано с изказване на Рашков пред БНР, че за него не е тайна къде са отишли милионите левове, предназначени за строителството на магистрала „Хемус“ (повече виж тук).

В коментар под поста на Бимбалов адвокат Левашки пише: „Снежанка на прокурватурата-напомня ми на един анимационен порнографски филм от моята младост“ (думата „прокурватура“ е използвана от Бимбалов в поста, на който отговаря Левашки – бел.ред.).

Според Асоциацията на прокурорите с този коментар във фейсбук Стефан Левашки е осъществил тежко нарушение на чл.1, ал.2, т.2, 3 и 4 на Етичния кодекс на адвоката (разпоредбата виж в карето).

В сигнала си до ВАдС асоциацията заявява, че позицията на Левашки като резервен член на съвета сама по себе си изисква поведението му да бъде пример за неговите колеги и всички граждани.

Ето как съсловната организация на прокурорите коментира написаното от него във фейсбук: „Адвокат Стефан Левашки, в свой коментар в социална мрежа Фейсбук, като възприема изцяло просташкия стил на коментирания от него пост, използва  употребения там вулгарния каламбур с названието Прокуратура, в словосъчетание с дума с крайно унизително съдържание.

Нещо повече, адвокат Левашки отива дори по-далеч, като прави унизителни сравнения спрямо наш колега, официален представител на прокуратурата. Само с няколко думи, станали достояние на значителен брой хора, адвокат Левашки доказва, че и през 21 век все още е жив и деен духът на героя на Алеко Константинов, олицетворяващ най-тъмната страна в българската народопсихология“.

В сигнала до ВАдС се сочи още, че прокуратурата е конституционно установена институция, а в нея работят хиляди прокурори, следователи и съдебни служители. „С няколко фрази, юрист и член на висшия орган на адвокатското съсловие си позволява да принизи техните усилия до най-пошлата изява на човешко поведение и показва отношение към представител на женския пол, несъвместимо с духа и ценностите на съвременното европейско общество“, се заявява в него.

Асоциацията на прокурорите твърди, че с коментара си Левашки е нарушил Етичния кодекс на адвоката, като „вместо да работи, за да  бъде спечелено и запазено уважението, необходимо за осъществяване на адвокатската професия, със своето поведение, станало достояние на мнозина, той изразява по възможно най-грозния начин крайно неуважение към обществото, съдебната власт и прокурорската професия“.

По закон уронването на престижа и достойнството на професията и нарушаването на професионалната етика и морала са дисциплинарни нарушения. Дали в случая с Левашки са нарушени етичните правила първоначално ще трябва да прецени ВАдС и то след като соченият в сигнала адвокат даде обяснения. След това съветът ще реши дали има основание да бъде образувано дисциплинарно дело пред Висшия дисциплинарен съд.

117
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Как се става прокурор-видя се през 2006г!
Как се става прокурор-видя се през 2006г!
05 януари 2022 8:40
Гост

А къде е гневната р еакция на същите тези прокурори, когато стана ясно,че назначаването в прокуратурата е и с престъпни схеми. Визирам продадените казуси за прок,рорския конкурс от 2006г. г тогава имаше и досъдебно производстово-прокуратурата признава с това,че престъпление при инсталирането има, но пристъпникът е неизвестен. Същия въпрос при продадените казуси за прокурорския конкурс от 2015г. Доказано-на ДВА ПЪТИ-в прокуратурата се постъпва с ПОДЛОСТ-на два пъти едоказано,че казусите са продавани. А щом два пъти са продавани казусите, не вярвам да не се е случвало и трети път. Та къде е декларацията то прокурорите на възмущение за п рестъпните схеми от… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 13:20
Гост

Уау! Линк към журналистическа статия, разглеждаща политическо мнение на президента, е представен като аргумент. Подследното изречение като смесица между въпрос и вече направен извод за абсолютната и непоклатима достоверност на казаното. По-юридически и критичен коментар от това няма накъде.
П.С. Отговаря на всички минимални изисквания за да определим автора като тролче.

Проскубания каскет
Проскубания каскет
04 януари 2022 13:32
Гост

Уау! И статията не е от блиц, пик, дрис или друг такъв независим некафяв сайт, който няма нищо общо с Борисов, Пеевски и Гешев. Абсурд е такова мнение да бъде прието за меродавно! Това все едно да приемем решенията на ЕСПЧ за чиста монета!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 13:48
Гост

Типичен „протедтърски“ подход и тука. Като не ни изнася нещо, дискредитираме институцията щот ние сме най-прави и се борим за справедливост, ама нашата си.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 10:22
Гост

Аз пък да питам Прокуратурата, кога ще започне да работи по казуса Автомагистрала Хемус и по-специално по „Автомагистрали Хемус“АД – най-големият получател на средства по „проекта“? Нещо така да провери какви средства са получени, за какво, какво е изпълнено, качествено ли е изпълнено? Къде са отишли парите? С какви имоти разполагат бившият Прокурист на „Автомагистрали Хемус“АД Николай Ръжев и бившия Управляващ Веселин Воденичаров?

Юрист
Юрист
04 януари 2022 10:11
Гост

И е обида, и е клевета….Че е грубо и сексистко едно на ръка…Правото на свободно изразяване не е право да обиждаш и клеветиш. Това е нивото на юристите в България!

Александрова
Александрова
04 януари 2022 12:02
Гост

Колега, хайде да не сме толкова обидчиви. Да си припомним гнусните изказвания на Б.Б. по адрес на други колеги………..тогава не си спомням да е е имало такива отворени писма, натискаха си задниците/без извинение/ и си мълчаха, не защитиха колегата Джамбазов………пък сега много обидени……..хайде бе……….работете бе колеги, не се занимавайте с тъпотии и не се хващайте на въдицата на главния, той пази само себе си и още един двама, като него……….но и това е до време.
Спорна 2022 г. и много, много приключени с осъдителни присъди дела!

Да изхвърлим мафията от прокуратурата*
Да изхвърлим мафията от прокуратурата*
04 януари 2022 12:06
Гост

Не е така. Има и съдебна практика на Страсбург. Визирам делото доктор Ст. чолаков срещу България. Д-Р Чолаков беше използвал израза -цитирам „прокурорът е мафиот“(без да визира конкретен прокурор). Съответно беше осъден за хубиганство. страсбург заяви,че изразът „прокурорът е мафиот “ е позволен и допустим-цели се обществена дискусия по темата, и е легитимно право на мнение, вклч и дори и прокурорът не е мафиот. Изразът прокурватура-не е нито обида , нито клевета. 1. Защото няма обида и клевата към ЮЛ. Това се учи в трети курс. 2. Представлява легитимвно право на мнение. 3. Допустимо е организиране на обществена дискусия, дори… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 12:09
Гост

Ето за делото доктор Чолаков срещу България. Страсбург директно заяви,изразът „прокурорът е мафиот“ не е престъпен, не е незаконен а е лично право на мнение, допустимо, и се цели обществена дискусия. Допустимо е гражданите да считат дали прокурорът е мафиот или не, като допустимо право на мнение, вклч и ако прокурорът не е мафиот.

https://old.segabg.com/article.php?id=668135

уточнявам: изразът „прокурорът е мафиот“ е допустим според Страсбург, ама ако не се визира конкретен прокурор!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 13:23
Гост

Е аз какво казах? Едно е да даваш общи квалификации, друго е да адресиращ обидата/клеветата към конкретен човек.
Както и да е, троловете само си крякат и тълкуват избирателно.

Проскубания каскет
Проскубания каскет
04 януари 2022 13:36
Гост

Колегата е прав, цитирания в решението израз „прокурорЪТ е мафиот“, използван във връзка с конкретно дело, е напълно обща и абстрактна квалификация! Наистина троловете само си крякат и тълкуват избирателно.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 14:58
Гост

Мхм и кое точно лице се визира с употребения пълен член? Думата „прокурор“ обозначава род лица, заемащи дадена длъжност. Към тази категория попадат повече от един човек при всички случаи. Очевидно“-ът“ е с цел да се конкретизира, че става въпрос за едно определено лице, но без по-нататъшна индивидиалузация, която е необходима за случайни минувачи, за да има ефект.
Да беше Папата, че да знаем че е един.
Похвално, че започвате да се опитвате в детайлите. Поне се получава някаква дискусия, а не само плоски нападки.

Проскубания каскет
Проскубания каскет
04 януари 2022 16:36
Гост

Вижте колегата как хубаво го е обяснил! Кратко, ясно и от гледната точка на напълно безпристрастен страничен наблюдател! Човек никога не би допуснал, че може да е трол с каскет, както го обвиняват някои!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 17:30
Гост

Като свършат смислените аргументи започват безполезни нападки, които с доза ирония и лек хумор целят да дискредитират насрещната страна. Браво, усвоили сте някои пропагандни техники. А тъкмо започнахте да разсъждавате по-нормално. Жалко…..

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
03 януари 2022 18:13
Гост

Адвокат Просташки.

Адв. Георгиев
Адв. Георгиев
03 януари 2022 18:17
Гост

Адвокат Георгиев, приятно ми е да се запознаем. Всъщност не ми е приятно, но в проф. си кариера съм се занимавал с всякакви идиоти и съм свикнал.

Анонимен
Анонимен
04 януари 2022 15:59
Гост

иМА МНОГО АДВОКАТИ ГЕОРГИЕВИ – ТИ КОЙ ОТ ВСИЧКИ ИДИОТИ СИ?

...
...
04 януари 2022 16:37
Гост

Явно не е от малцината адвокати-идиоти-каскетолюбители.

Мирча Кришан
Мирча Кришан
03 януари 2022 18:00
Гост

Хвани Десняшки, удари прокуратурата!

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 17:57
Гост

Бай левашки се оплаква как немал кинти и работа като адвокат (пак у фейсбука), но вместо да гледа как да изкара некой лев, коментира и гледа чуждите паници, вдъхновявайки се от Тапир демерджийски. Типично българо-филибелийска работа!

Шиши трол
Шиши трол
03 януари 2022 18:04
Гост

Точно така! Всеки трябва да работи или да прави каквото и да е нещо друго, вместо да критикува Каскета и Тиквата!

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 17:34
Гост

Докато чакате на кукуво лято оставката на Гешев, първо ще пообеднеете по Харвардски и ще ви стане още по-тегав мизерните и нещастни животи, които водите. Което е добре, защото заслужавате точно товА!!!

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 17:56
Гост

Недялко, свали за малко мегафона и обърши пяната от устата! Знаем, че Тиквата и Каскета са радост, а пресъхването на чувалите и чекмеджетата, от които плащаха да подлоги като вас, е най-голямата нерадост. И благодарим за пожеланието, защото дори най-базовата възможна версия на хардварския стандарт е много по-добра опция от безвремието при управлението на хунтата на ГЕРБ и ДПС.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 17:58
Гост

Ха ха ха, ма вий сте много тъпи ве!

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 17:58
Гост

Ало, дежурния трол! Еленко Божков ли ти е ментор?

Емил
Емил
03 януари 2022 14:55
Гост

Имате ли становище за професионалните качества на председателя на 110 НС при СРС

Емил
Емил
03 януари 2022 14:58
Гост

Ако имате, ще ви дам тема за коментиране на подобен казус

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 12:25
Гост

Поредният пловдивски натегач, активен борец.

адвокат Десислава Филипова -САк
адвокат Десислава Филипова -САк
03 януари 2022 11:46
Гост

Пиша този пост, заставайки с името си и съзнавайки рискът и срещу мен да започне преследване. Колегата Левашки, когото познавам само задочно, но следя постовете му, защото споделям възгледите му и харесвам чувството му за хумор, се е солидаризирал с позицията на Бимбалов и е използвал същата лексика като него „прокурватура“ и „Снежанка“. Прокуратурата, която не разследва Пеевски заради КТБ, не привика на разпит Бойко Борисов, за да го попита коя е Мата Хари и какви са тези златни кюлчета, която само имитира дейност във връзка с присвоените милиони, на която аз като адвокат съм се жалила от името на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 12:10
Гост

Поклон пред смелостта на колежката! Абсолютна истина е написаното от нея! Вместо да си вършат работата, прокуратурата иска да ни цензурира, когато ги критикуваме, че не я вършат.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 12:17
Гост

Откога простащината се нарича лексика? Да имаш позиция не значи да слизаш на нивото на Замунда Банана Бенд.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 12:22
Гост

Откогато на народа му писна окончателно и излезе на площада, за да извика „Царят е гол!“, оттогава никой повече не може да го уплаши, а нескопосаните опити за цензура единствено доказват, че народът е напълно прав, искайки оставката на Гешев и промени в прокуратурата.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 14:28
Гост

Не знам защо се чувствал задължен да отговаряш на всеки пост, който не е от твоята “права” линия. Работа ли нямаш, пари ли изкарваш по този начин или просто си елементарен трол? Смени поне малко плочата.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 15:21
Гост

Много са елементарни Пеевските тролове. Отговарят на всеки пост с опорки от кафявите му сайтове.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 17:52
Гост

Ето пак! По 5-10 кинта на пост ли ти плащат? И това с кафявите сайтове го смени, защото от твоите постове тук замириса.

Н
Н'Гого
04 януари 2022 22:56
Гост

Моля, моля! На нивото на Замунда Банана Бенд не може да слезеш тъй като то е твърде високо спрямо заобикалящата ни реалност. Мога само да препоръчам на всеки който не познава това ниво или го е забравил – да си го припомни. Заслужава си! 🙂

Да изхвърлим мафията от прокуратурата **
Да изхвърлим мафията от прокуратурата **
03 януари 2022 8:28
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Гражданин
Гражданин
03 януари 2022 8:14
Гост

Защо всички селски пръчки с малко тунинг се правят на ощипани девици ? Изключително елегантно и оригнално се е изказал адвокат Левашки. Браво, истината трябва да се назовава с истинските имена.

Анонимен
Анонимен
03 януари 2022 8:39
Гост

Какво може да се очаква от високоЕнтелЕгентни труженици на селския туризъм с каскети и дипломи от милиционерския университет? Как какво, писма от трудово-каскетни колективи, които изразяват дълбока загриженост и възприемат изказването като намеса в работата на независимата прокуратура!

Мнение
Мнение
03 януари 2022 3:43
Гост

Нека си припомним решението от 2013г. делото от 2006г. на ЕСПЧОС Чолаков срещу България, по което се коментират изказвания на гражданин против политици и прокурори с думите: „Прокурорът е мафиот”, „Кметът е мафиот”, „Политически проститутки” и „Политическа проститутска маса”. Та става въпрос за право на мнеине. В посочменото решение се приема, че: „Съдът отбелязва, че макар и до известна степен провокативни, спорните твърдения на жалбоподателя не са особено скандални, шокиращи или злепоставящи (вж., mutatis mutandis, Ерла Хлинсдотир срещу Исландия (Erla Hlynsdόttir v. Iceland), № 43380/10, § 62, 10 юли 2012 г.). Поведението на жалбоподателя, когато изрича твърденията и по-специално когато… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
03 януари 2022 4:01
Гост

За Ленчето Бориславова ли става дума, че не разбрах?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
03 януари 2022 4:08
Гост

За нанасяне на обида е от значение и степента на конкретика. Едно е да кажеш например, че „прокурорите са проститутки“, съвсем друго е да насочиш провокативните реплики към точно определен човек, правейки асоциации с филм за възрастни по адрес на една жена. Изцепката си е чист сексизъм, който се опитвате да го замажете като политическо послание. Всичко си има предели, малко мярка трябва.

Smashing Pumpkins
Smashing Pumpkins
03 януари 2022 8:33
Гост

Тиквите, каскетите и техните тролове много обичат да коментират превратно решенията на ЕСПЧ както им е удобно, но не и да се съобразяват с тях. Достатъчно е да споменем делото Колеви срещу България, което датира от зората на управлението на император Тиквоний, който без капка срам повече от 10 г. хвърляше прах в очите на ЕС, че предприема някакви мерки. И така докато на народът не му писна и излезе по улиците, за каже ясно, че царят е гол.

.....
.....
03 януари 2022 0:58
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 23:45
Гост

Иванчева, пак ли тролиш. Иди да накърмиш бебето!

Иванчева
Иванчева
03 януари 2022 0:07
Гост

Г-н Каскетски, извинявайте, че забременях без вашето височайше одобрение! Тепърва предстои вашите съкилийници да ви забременяват. Скоро, много скоро…

Господ гледа
Господ гледа
02 януари 2022 22:23
Гост

Боже, колко нежни и раними души с каскети имало… Същите тези каскети и каскетки, които без да им мигне окото пращат да гният в ареста за по няколко месеца или години дори жени и момичета по напълно скалъпени и недоказани обвинения. Лилана, Арабаджиева, кметицата на Младост, жената на Божков… Очаквам с нетърпение да гледам как отиват там, където са пращали жертвите си.

Съдия
Съдия
02 януари 2022 23:17
Гост

Божкее, в горния коментар имало невинни!! Що ми се струва, че е писан от някой от невинните…

Смешни
Смешни
02 януари 2022 22:18
Гост

Позоваването на ПИК е достатъчна атестация за това какво трябва да е отношението към тези комедианти

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 22:16
Гост

Колкото и да се напъват кафявите тролове на Пеевски, на всички ни е ясно, че Левашки казва самата истина. А това ги боли най-много, а не, че е поднесена под формата на сексуална аналогия.

Адвокат
Адвокат
02 януари 2022 23:19
Гост

Ха,ха- Левашки бил казвал самата истина, демек, че има сексуален мерак към прокурорката.Съмнявам се да му върже.

Едва ли
Едва ли
03 януари 2022 0:11
Гост

Адвокатите са на много по-високо ниво и нямат никакви мераци към леките жени с каскети. Единственият им мерак е за справедливост, която е недостижима величина за какосийкените държанки.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
03 януари 2022 3:35
Гост

Ко? Не!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
03 януари 2022 3:28
Гост

Субективната Ви омраза към Гешев и Пеевски, Ви е размътила мозъка, щом защитавате казаното (вкл. като начин и форма) на Левашки. Благодарим, че си показахте примитивната тролска същност.
П.С. На Кирчо нещо не му отърва независимия КЕВР. New бащица се задава на небосклона. Да видим как ще си монтират свои хора сега. Май*ата му на закона и автономния характер на вземане на решенията на институцията. Всичко ще се оправи с партия шах, хубава усмивка и малко гел за коса.

Прокурор
Прокурор
02 януари 2022 20:54
Гост

Интересно е как оценява поведението на Левашки неговата присъдружна – съдия Анелия Щерева, или морала и етиката са само за демонстрационни цели на сесебейците!

Случаен
Случаен
02 януари 2022 21:03
Гост

Е, засегнатата прокурорка изглежда на много по високо естетично ниво от Левашки, за Щерева ще запазя деликатно мълчание относно физическите особености- аз все пак съм възпитан човек!

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 19:55
Гост

Отношението на подобни „интелигентни“ мъже, които претендират да бъдат част от елита на нацията, към добре изглеждащи жени е доста притеснително за родния ни манталитет и пътя, по който вървим. Такава просташка мачовщина ни отдалечава от цивилизования свят и дори предизвиква погнуса. Злобата на някои от поддръжниците на действията на Рашков очевидно е безгранична. Бъркат се публична функция и лично отношение, което беше зададено като модел с атаките към Гешев.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 19:55
Гост

Вече ще го наричаме адвокат Просташки

Съдия от прованса
Съдия от прованса
02 януари 2022 23:21
Гост

Нека си остане Левашки, заради работата с лявата ръка, докато с дясната пише сексуалните коментари по фейса.

Минчо Спасов
Минчо Спасов
02 януари 2022 19:24
Гост

Тези хора са загубили връзка с реалността! Пълна подкрепа за Левашки!

адвокат от САК
адвокат от САК
02 януари 2022 19:30
Гост

Предвид ника Ви и отношението ми към политиците, които се прикриват зад паравана на упражняване на адвокатската професия, а всъщност упражняват само и единствено политическият занаят- не, политиците и техните подлоги са загъбили всякаква връзка с обективната действителност. Хетеро биологична жена съм, адвокат и ако “колегата“ левашки се пробва да характеризира по същия начин моята физика, ще получи едно фак сао в гърлото, ако ще после да ме съди за нанасяне на ТТП – не ми пука, но на такива мръсници ТРЯБВА да им бъде даден солиден урок. Този не е адвокат, а мръсник с юридическа диплома, защото , за… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
02 януари 2022 19:31
Гост

загъбили- т.е. загърбили

Проскубания бухал
Проскубания бухал
03 януари 2022 3:56
Гост

Да, нещата минават всякакви граници. Изказвания от този род показват, че образование и нравственост са мн различни неща. Жалко, че хора, чиято професия предполага да бъдат еталон за поведение, са толкова първични. Хубавото е, че поне поддръжниците на новите „умнокрасавци“ си показаха истинското лице. Колкото по-освирепели са в желанието си да чегъртат лица, към които са трупали години омраза и завист, щото не са папкали, толкова по-ясни ще стават користните им мотиви да се включат в „Промяната“.

RRrrr
RRrrr
02 януари 2022 18:55
Гост

Едно е да критикуваш, друго е да се самозабравиш и да се държиш нагло и просташки ползвайки мръснишки епитети и правейки откровени сексистки коментари към майка на две деца. И аз мога да изсипя много нещо по адвокатурата за измамените клиенти, лобистките кръгове, мръсните посредничества и какво ли не, но никога не бих го направил. Защото и това са колеги като нас и сред тях има и достойни и калпави персонажи. Чувството за мярка отдавна е загубено, а вербалната агресия няма да доведе до нищо хубаво.

Поздравления!
Поздравления!
02 януари 2022 19:01
Гост

Едно е да обвиняваш, друго е да се самозабравиш и да се държиш нагло и да влизаш в ролята на “инструмента на господ“ като ПОРЪЧКОратура за едни престъпници и на ПРИКРИВАтура за други престъпници. Критиката, пък била тя и доста пиперлива, е най-малкото което може да се направи, за да бъде пресечен и изкоренен този порочен модел. Така че респект за колегата Левашки, който име смелостта да назове нещата с истинските им имена, макар и с риск да бъде тричан, подобно на други изявени критици на мафиотския модел ГЕРБ + ДПС.

Human rights
Human rights
02 януари 2022 18:51
Гост

Никакви етични норми и правила не могат да отменят изконното право на свободно слово и изразяване, което е гарантирано от Конституцията.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
03 януари 2022 3:33
Гост

Моля?!

Адвокат
Адвокат
02 януари 2022 16:30
Гост

Браво на колегата Левашки! По-грубо го е казал, но право в десетката!

Анониме123н
Анониме123н
02 януари 2022 16:53
Гост

Краставите магарета се привличат – поговорка. За простазите важи същото.

Неанонимен
Неанонимен
02 януари 2022 18:50
Гост

Тиква + каскет = вечна затворническа любов и привличане по НПК без край

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 16:24
Гост

Левашки ще си остане цял живот, такъв, каквато му е и фамилията (съвсем неслучайно).

адвокат от САК
адвокат от САК
02 януари 2022 16:00
Гост

Виждам в нета и друго интересно инфо- въпросният левашки таи неприязън специално към цацаров, защото мотивът му е ЛИЧЕН, а за човешките пороци на личността му като ЗАВИСТ И АЛЧНОСТ са видни дори от този материал – “Пловдивски адвокат: Исках да купя вилата на Цацаров, цената беше два пъти и половина по-висока OFFNews Последна промяна на 22 май 2019 в 11:37 … Става въпрос за къща в местността „Св. Константин и Елена“ в Родопите, където през 2018 г. съпругата на Цацаров е купила вила за 58 674,9 лв. – еквивалента на 30 000 евро. Адвокат Стефан Левашки споделя, че харесал… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 16:13
Гост

Бившият гл. прокурор Цацаров не е купил имота на 2,5 пъти по-ниска цена. Просто е извършил данъчно престъпление като е декларирал придобивна цена по НА по-ниска от реалната. Но независимо от мотива, казаното от адвокат Левашки си е самата истина.

Адвокат
Адвокат
02 януари 2022 15:56
Гост

Истината е, че колегата в стремежа си да се хареса на определени политически кръгове, е допуснал да премине границата на доброто възпитание, при това неосъзнавайки собствените си физически дефицити, които очевидно са и интелектуални.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 16:15
Гост

Каскета е еталон и една недостижима величина за интелектуален дефицит. И това не се променя от факта, че някой му го казва в прав текст, макар и с по-груб тон.

адвокат от САК
адвокат от САК
02 януари 2022 15:49
Гост

Лично аз ОТКАЗВАМ да плащам ежемесечен членски внос на ВАдвС, докато левашки е негов член. Леваците- в Замунда и ВЪН от България и ВАдвС. Да видим дали ще ми се спретне дисциплинарка…Този ли субект твърди, че “всички адвокати в България били срещу гешев и прокуратурата“; този ли ЛЕВАК яде част и от моите пари, а СЛУГУВА на политиците и Замунда банана бенд… Прекъснете финансирането на такива тарикати и веднага клякат, щото… нЕма пАри…И този е адвокат, тази плюнка е адвокат…КРАЙ НА ПАРИТЕ ЗА НЕГО от моя страна- НЕ МИ ПУКА от дисциплинарка- тикива мотиви ще представя на нея, че свят… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 16:17
Гост

Солидаризирам се с Вас. Имате пълно основание да не плащате членски внос. Откакто секнаха милионите в чувалите, платените политически тролове са в изключително затруднено материално положение и аз лично им съчувствам.

Не адвокат от САК, а прост трол
Не адвокат от САК, а прост трол
02 януари 2022 16:28
Гост

Ако не ти харесва личността на начаника на КАТ, може да спреш и правилата по ЗДвП да спазваш като шофираш! Не може толкова тъпо парче да е адвокат от САК…. по-скоро обикновен трол, от най-малоумните.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 2:28
Гост

Ми то и за личността на Гешев важи същото,ама Мис Пиги Йорданова се е наела да го маха…

Ха, ха
Ха, ха
02 януари 2022 17:15
Гост

Никакъв адвокат не си. По какъв начин резервен член на този орган яде от членския внос? Ходи в ПИК да коментираш далеч по-вулгарните изпълнения на Недялко спрямо Инструмента

Неанонимен
Неанонимен
02 януари 2022 18:52
Гост

Къде да ходи в ПИК? Че той си е там!

Страничен наблюдател.
Страничен наблюдател.
02 януари 2022 20:59
Гост

Като сте анонимни, сте много смели с епитетите. 🤣
Я застанете публично с името си тук адвокате от САК, пък тогава злословете на воля.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
04 януари 2022 2:30
Гост

Както бях споменал тука е пълно с мишоци ..

адвокат от САК
адвокат от САК
02 януари 2022 15:43
Гост

Мдаа- не вярвах, че някои колеги сами ще се поставят в подчинено на политиците положение, но ето, че и това се случи. Имам въпрос към левашки- алооо- “левия’- колко ти платиха, за да се подиграеш и да унизиш държавна институция на България, или казваш- ааа, ти си си левичар, само си изкарал диплома по право, и по политическа линия си станал нещо си вЪВ ВАдвС…И АЗ, И ВСИЧКИ КОЛЕГИ от САК ПЛАЩАМЕ ежемесечен членски внос и към ВАдвС- ако не са нашите вноски, ОТКЪДЕ ще имаш парички да си платиш тока и останалите консумативи на кантора.. А АКО ОБЯВИМ ЕДНОВРЕМЕННО… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 16:18
Гост

Колкото и вноски да плащаме на ВАС, парите няма да отидат за луксозен виноохладител за 3 хил., за да се обзаведе Левашки подобно на Гешев.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 14:35
Гост

Този сайт с такива тролове изпревари Правен свят! Простотията е повсеместна.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 14:41
Гост

Троловете на Правен свят го налазиха след като им закриха фабриката за фалшиви новини

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 13:17
Гост

Към всички фенове и тролове на Черепа – няма да ви се получи!

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 13:21
Гост

Към всички фенове и тролове на Каскета, които искат да пришият всички българи, критикуващи прокуратурата и споделящи въпросното изказване, към Черепа – за пореден път няма да ви се получи!

Адвокат
Адвокат
02 януари 2022 12:26
Гост

Много точно казано! Имам двама приятели с червени тоги (единия младши) и те напълно споделят това мнение, въпреки че работят в засегнатата институция.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 14:20
Гост

Ако и тези двама твои колеги са от Замунда Банана бенд, то нивото им е повече от ясно.

Неанонимен
Неанонимен
02 януари 2022 18:54
Гост

Каскета е подходящ член на Замунда банана бенд, има богат опит в селския туризъм

просташко
просташко
02 януари 2022 12:16
Гост

Колеги, хайде по-сериозно. Твърдим, че ръководената от този главен прокурор прокуратура не става, че разгласява информация от ДП за собствени цели и манипулация на общественото мнение, че удря неудобните, а пази ГЕРБ и ДПС и това е факт. Този факт обаче не се огласява, демистифицира и санкционира с писания за порнофилми и грозни намеци към конкретна прокурорка. Защо трябва да се слиза на толкова ниско ниво и да се коментира външен вид. Ми че те едни от най-умните и честни хора, направили най-много за добруването на България са имали доста неугледен външен вид. Тази прокурорка, дето не я бях чувал… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 12:22
Гост

Не коментира външния вид, а отношението и работата. Да кажеш например, че Каскета е к*рва на Тиквата не е намек за сексуални отношения, а че единият се е поставил в подчинено положение спрямо другия и го обслужва не сексуално, а съобразно професионалната си компетентност.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 12:14
Гост

И някои прокурори това си мислят. Няма да го кажат публично, но си го мислят

тъй, тъй, ама не
тъй, тъй, ама не
02 януари 2022 12:18
Гост

Ами да, за мисли не се санкционира. Или ще го кажат, ама в затворен кръг, а не всички да четат, че според прокурора Х някоя адвокатка или съдийка е като от порнофилм.

Стар адвокат
Стар адвокат
02 януари 2022 12:30
Гост

Е те точно това искат каскетите – всеки само да си го мисли и да е недоволен, но да не го изразява публично – точно както по времето на комунизма имаше недоволство от режима, цензура на гласа на недоволните и репресии срещу тях

Ченалов
Ченалов
03 януари 2022 18:24
Гост

Тъй, тъй.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 12:11
Гост

Точно пък Левашки да изплащат… Няма да им се получи

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 12:10
Гост

Понеже няма как да искат санкция за Бимбалов, се насочили към адвоката. Голяма работа. Да, вулгарничко е, ама нито е за първи път, нито за последен, нито пък ще уплашат някого. Хората го мислят и ще продължат да го използват

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 14:18
Гост

Замунда Банана бенд! Ниво, какво да правиш!

Кукуригу
Кукуригу
02 януари 2022 18:51
Гост

Конкретно на Левашки май не му е за пръв път да прави недотам етични изказвания. Излага се като кифладжия, пък вие си му се кефете, щото обидил омразната ви прокуратура, съд или квото там.

Кукуригу
Кукуригу
02 януари 2022 22:02
Гост

П.П. И понеже на друго място ме попитаха дали смятам, че това е най-правилният начин да се реагира от страна на прокуратурата на подобен фин левашки хумор – ми не, не смятам. Определено не е достатъчно значимо за сигнал. Когато някой очевидно говори простотии, кво да сигнализираш не знам кого си, като той се излага, не ти (нищо, че явно мнозина одобряват казаното, дори да биха пищели още повече, ако беше от страна на прокурор към адвокат). В края на краищата обаче прокуратурата не е започнала разследване срещу него, топката е при ВАдвС.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 12:06
Гост

Ами просташко е, тъпо и такива неща не се говорят публично.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 12:18
Гост

Не е прието да се говорят подобни неща единствено в официални институции и на формални събития. Другото се нарича опит за цензура. Каквато се опитват да налагат Путин, Ердоган, Китайската комунистическа партия и Каскетното ведомство.

Много точно са ви го казали!
Много точно са ви го казали!
02 януари 2022 12:05
Гост

Това не само всички юристи, но и целият народ го мисли, а те се обидили, че някой го бил изразил публично. И с цялата си наглост и същевременно безгранична тъпота, защото това просто няма как да се случи, иска да уплаши и запуши устата на критиците си.

Костов
Костов
02 януари 2022 12:09
Гост

Подхода на критиците е тъп, слизат на ниво, което иначе критикуват.

Pich
Pich
02 януари 2022 12:10
Гост

Това са приказки за маса, а не за публична платформа каквато е Фейсбук.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 12:14
Гост

“За зло куче – зъл прът!“ гласи народната мъдрост, която е напълно приложима в настоящия случай.

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 13:12
Гост

Това от Черепа ли го взе?

Анонимен
Анонимен
02 януари 2022 14:50
Гост

Предполагам, че го взел от соросоиди, майцепродавци, Лозан Панов, Христо Иванов, Кирил Петков, Бойко Рашков или някой друг боклук, тръгнал срещу Доган сарай. Те такива сигурно имат 2 грама мозък (ако Каскета, Барни и всички останали калинки на ГЕРБ и ДПС имат общо около четвърт грам).