Натиск върху прокурори за неправомерна договорка с обвиняем или опит за осуетяване на разплитането на сложна престъпна схема – тези две тези за разследването за изтеглените в чували 53 млн. лв. за магистрала „Хемус“ доведоха до остър сблъсък в неделния ден между прокуратурата и МВР.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че се води война срещу държавното обвинение. Шефът на ГДБОП Калин Стоянов изрази недоумението си, че прокуратурата не желае да чуе мъжа, който изтеглил милионите и може да разясни схемата на престъплението.

Финалът, поне за неделния ден, е, че двете институции си „размениха“ производства по два съседни текста от Наказателния кодекс за престъпления срещу правосъдието. Прокуратурата атакува с досъдебно производство по чл. 289 от НК (Който склонява длъжностно лице от разследващите органи или от прокурорските или съдебните органи да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години), а МВР отговори с полицейска преписка по чл. 288 НК  (Орган на властта, който пропусне да изпълни своевременно длъжностите, които му налага службата относно наказателно преследване, или по друг начин осуети такова преследване с цел да избави другиго от наказание, което му се следва по закон, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6).

Всичко започна с брифинг на градската прокуратура рано сутринта. На него беше съобщено, че директорът на ГДБОП Калин Стоянов е оказал натиск на прокурори от Софийската градска прокуратура (СГП) да се съгласят на договорка с обвиняемия за изпиране на 53 млн. лева от парите, предназначени за строителството на ЛОТ-5 от магистрала „Хемус“, Борислав Колев. Последва и незабавна реакция от ръководството на прокуратурата, което обяви, че ще сезира за случая всички власти у нас, Европейската комисия и посланици (виж по-долу).

Разследването за „Хемус“ и иска ли да даде обяснения обвиняемият и срещу какво

Говорителят на СГП Десислава Петрова изложи какво се е случило, според разказите на наблюдаващите прокурори.

Както е известно, Борислав Колев беше арестуван, след като се разкри, че той е изтеглил в чували над 53 млн. лв. от парите за строителството на „Хемус“ (повече виж тук). Прокуратурата го обвини за пране на пари и поиска постоянното му задържане. На 9 декември Софийският градски съд обаче постанови домашен арест. В момента тече срокът за обжалване и протест.

„Непосредствено след внасяне на искането на 9 декември и преди да бъде разгледано от съда в СГП е проведена среща между наблюдаващите прокурори, разследващите органи и оперативни работници и прокурорите са били уведомени, че обвиняемият желае да дава обяснения в присъствието на прокурор“, каза Петрова.

На другия ден – 10 декември, в СГП е постъпило искане за издаване на разпореждане Колев да бъде доведен в сградата на ГДБОП на 11 и 12 декември за разпит. Прокурорите са издали разпореждане за довеждане.

„Вечерта в петък наблюдаващият прокурор е получил и обаждане от ръководителя на разследващите органи и отново е потвърдил, че обвиняемият иска да даде обяснения“, каза Петрова. По думите ѝ през цялото време не е имало писмено заявление на Колев, че иска да говори.

Когато сутринта в събота наблюдаващата прокурорка отишла в ГДБОП и бил доведен обвиняемият със защитник, Колев казал, че не знае защо е там и няма да дава обяснения, както и че е там по искане на своя адвокат.

„Защитникът е заявил, че има уверение, че СГП няма да протестира наложената мярка домашен арест и че иска, ако обвиняемият даде обяснения, да се измени квалификацията на деянието и през януари да му бъде разрешено да пътува в чужбина“, обясни прокурор Петрова. Тя не посочи по кой текст от НК е искал адвокатът да бъде новата квалификация, но заяви, че тя е щяла да доведе до освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност.

Според разказаното от обвинителката от СГП наблюдаващата прокурорка е отговорила, че подобни извънсъдебни уговорки са в противоречие със закона и тя няма как да участва в тях. И е посочила, че ако обвиняемият желае да съдейства на разследването, това по закон може да е в негова полза при индивидуализацията на наказанието при евентуално постановяване на осъдителна присъда.

„Впоследствие в протокола за разпит е отразено, че обвиняемият не желае да дава обяснения и е там по искане на неговия адвокат. Изявленията на защитника не са вписани в протокола, въпреки искането за това на СГП“, каза Петрова. И допълни, че колежката ѝ го е подписала, но няма екземпляр от него.

Така се стига до срещата с директора на ГДБОП, като наблюдаващата прокурорка била уведомена, че той иска да разговаря с нея. Така се събрали Калин Стоянов, двамата наблюдаващи прокурори, зам.-шеф на СГП, разследващи и оперативни работници.

„На тази среща директорът на ГДБОП с неподходящ тон се  обърнал към наблюдаващата прокурорка с реплики в смисъл, че тя слага край на разследването, като отказва да изпълни искането на защитата и че за това ще ѝ бъде търсена отговорност. Всички призиви на прокурорите да се спазва добрият тон, че те действат по закон и вътрешно убеждение, че те ръководят разследването и влизането в конфликт не е в интерес на разследването, са останали нечути от директора на ГДБОП. Той отправил нови реплики в съшия смисъл, излязъл от кабинета и срещата приключила“, разказа Десислава Петрова.

Тя заяви, че колегите ѝ са шокирани от ситуацията и от съвпадението на искането на зашитата и на шефа на ГДБОП. „Колегата, която се е явила сутринта в ГДБОП, каза, че за над 20 години не е виждала такъв безпрецедентен натиск“, заяви говорителката на СГП.

Районният прокурор на столицата Невена Зартова съобщи, че вече е образувано производство за престъпление срещу правосъдието по чл. 289 от НК за опит прокурори да бъдат склонени да нарушат служебните си задължения и са дадени серия от указания за провеждане на разследването. Сред тях е искане за разпит на шефа на ГДБОП.

Гешев: Това не е война между МВР и прокуратурата, води се война срещу прокуратурата

Няколко часа след огласяването на случая от СГП изявление направи цялото ръководство на държавното обвинение – главният прокурор Иван Гешев и всичките му заместници.

„Не става въпрос за война между МВР и прокуратурата, поне от страна на прокуратурата. Води се война срещу прокуратурата. Интерес от тази война имат само престъпниците и естествен резултат от това е бум на престъпността и цената за това ще платят българските граждани“, каза Гешев и допълни: „За пръв път виждам такъв безпрецедентен неправомерен натиск върху редови прокурори и то дами. Днес са те, утре ще са съдиите, вдругиден ще сте вие или някой обикновен гражданин, чиято позиция не се харесва на някого“.

Главният прокурор отхвърли тезата, че става дума за професионален конфликт как да се води разследването. „Това е незаконен неправомерен натиск върху магистрати да извършат престъпление срещу правосъдието“, каза той.

Заместникът му и шеф на следствието Борислав Сарафов призова служителите на МВР и прокурорите да не се въвличат в конфликти. „Апелирам към колегите от МВР и прокуратурата да не се поддават на конфликти и вакханалия, която ще доведе до разграждане на държавността. Да се държим разумно“, каза той

Друг заместник на Гешев – Даниела Машева, направи изявление от името на цялото ръководство на държавното обвинение. В него за поведението на шефа на ГДБОП се казва, че засяга основни принципи на наказателния процес – за независимост на органите на наказателното производство и за вземане на решение по вътрешно убеждение.

Машева изрази подкрепа за всички магистрати, които отстояват независимостта си и заяви: „Всяко такова действие е пряка заплаха за върховенството на правото и трябва да бъде огласявано и санкционирано. Подобни актове са нарушение на Конституцията, законодателството и правото на ЕС“.

Тя обяви, че за случая ще бъдат сезирани Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, президентът, премиерът, председателят на Народното събрание, Европейска комисия, Съветът на Европа, посланиците на държавите от ЕС, на САЩ и Великобритания, както и международните организации на прокурорите.

ГДБОП: Обвиняемият и адвокатът му бяха учудени, че не им се дава възможност да говорят

Шефът на ГДБОП направи изявление вечерта, в което определи разказаното от прокурорите като нападки към него и службата.

„Категорично заявявам, че по никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал натиск върху прокурори и не съм използвал обидни думи срещу тях. Работещите по случая ми докладваха, че за втори пореден път в рамките на 3-4 дни не може да се разпита лице по делото, което би могло да разкаже цялата схема и най-вече на кого и по какъв начин е предал изтеглените от банката 54 млн. лв. Лицето е изказало готовност да говори. Но единият от наблюдаващите прокурори е сметнал и заявил, че не го интересува какво ще разкаже този човек. Аз бях длъжен да проверя ситуацията и по този повод отидох в службата, за да разговарям с прокурорите“, започна разказа си Стоянов.

И продължи: „Изказах лично мое мнение пред тях как бих постъпил аз, ако съм на тяхно място – бих направил всичко, което е необходимо за човека, който е готов да разкаже разплитането на цялата схема. Ако смятате, че желанието ни да стигнем до края в разплитането на това сложно престъпление, е форма на натиск, аз съм безкрайно учуден. Разговорът бяха след като обвиняемият и неговият адвокат си бяха тръгнали също учудени защо не им се дава възможност да говорят за втори път“.

Шефът на икономическите разследвания в ГДБОП Александър Анастасов каза, че на два път и с колегите му опитват обвиняемият да бъде разпитан и не успяват. „Ставаме и дори лични шофьори на прокурорите, а някои от тях дори не знаят къде е ГДБОП“, каза той.

След това говорителят на МВР Явор Симов прочете част от комуникация по „Вайбър“ между служител на ГДБОП и една от наблюдаващите прокурорки. По думите тя е написала: „Той ще чака, не аз него. Каквото ще говори или няма да говори, ако иска да говори, ако иска да не говори“.

И съобщи, че МВР обмисля в отговор на досъдебното производство по чл. 289 НК да образува полицейска преписка по чл. 288 НК.

161
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Констатация
Констатация
14 декември 2021 0:14
Гост

В СГП са най-големите глупаци! Конкуренция са им само тъпаците от СРП. Последните 2 дни са поредното доказателство за това!

Трол с каскет
Трол с каскет
13 декември 2021 20:52
Гост

Гадняри от гедебопа, отказват да вземат прокуроро от вкъщи с кола. Бухале, нал’ тъй? И другия колега, авокатина от САК ще ме подкрепи.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
14 декември 2021 11:45
Гост

Сериозно, не можахте ли да разберете, че не ми пука нито за Гешев, нито за Шиши и тем подобни фигури. Позициите които заемам са в полза на закона и институцията на прокуратурата. Ако „Какета“ е сгафил, да докажат и да го махат. Работата е, че не могат да го направят поне засега и почват да го дискредитират чрез медиите после му се молят да напусне сам. Това нормално ли е според Вас?! Така ли трябва да общуват на най-високо ниво? Отстрани държавата мяза на цигански катун- всеки се е хванал за гушата на другия и използва държавния апарат да получи… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 15:13
Гост

Подходящо…..

Каскет да се наричам, първа радоста е за мене!
Каскет да се наричам, първа радоста е за мене!
13 декември 2021 15:35
Гост

Абсолютни платени политически тролове на ГЕРБ и ДПС!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 декември 2021 15:11
Гост

В този сайт са налазили протестърски тролове просто. Не гледат закона, а крайната цел. Не им пука за институцията, а се взират в личността. Жалка работа

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 13:38
Гост

Опааа- имамминуси на цитиране на автентичното съдържание на действащия НПК, който е задължителен за изпълнение от всички бг. граждани- т.е. масово тези, които са поставили минуси, го нарушават;0 Само, че, това е НПК, ерго- това са лица, които имат проблеми с НК и НПК, а такива са само лица, на които има образувано досъдебно производство;0

Де юре
Де юре
13 декември 2021 14:04
Гост

Аз лично Ви сложих минус не защото сте пейстнали неавтентичен закон, а защото като типичен трол се опитвате с копи пейст на взето оттук оттам да ни убедите в нещо, които всички юристи знаем, че не е така.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 13:13
Гост

За всички невежи в юридическо отношение критикари и неюристи; НПК изм. ДВ. бр.85 от 12 Октомври 2021г. Задължителни указания на прокурора Чл. 197. Писмените указания на прокурора до разследващия орган са задължителни и не подлежат на възражение. Ръководство и надзор на прокурора върху разследването Чл. 196. (1) При упражняване на ръководство и надзор прокурорът може да: 1. контролира непрекъснато хода на разследването, като проучва и проверява всички материали по делото; 2. дава указания по разследването; 3. участва при извършването или извършва действия по разследването; 4. отстранява разследващия орган, ако е допуснал нарушение на закона или не може да осигури правилното… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 13:21
Гост

Адвокате, що не ни светнеш направо с копи-пейст на целия НПК!

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 13:28
Гост

До “Анонимен 13 декември 2021 13:21“ Защото, неюристе, ти и тебеподобните ти не знаете, че закон не се преразказва, а само се цитира. Това е така, защото всяка думичка сама за себе си и във взаимовръзка с другтите думички, съдържащи се в него, има значение. Всеки юрист е ДЛЪЖЕН да цитира закона, а джурналята може и да го преразказват, но според както им е угодно….

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 13:29
Гост

Личи си, че е обикновен трол, който не е наясно с наказателното право.

Кратко и ясно.
Кратко и ясно.
13 декември 2021 11:38
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 11:50
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Адв.
Адв.
13 декември 2021 11:55
Гост

Ако прокуратурата искаше да разследва ефективно престъпните схеми на бившите управляващи, Делян Пеевски щеше да е с повдигнато обвинение в ареста, а не на първия ред в парламента. На цялото общество е ясно защо Борисов и сие избраха Гешев за гл. прокурор, камо ли на нас юристите, така че може да не се хабите да ни убеждавате в противното, освен ако не ви плащат на коментар и трябва да достигнете определена норма.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 12:00
Гост

Смилете се над „колегата“ от САК, явно поради липса на средства не си пие хапчетата редовно и поради тази причина сега заработва допълнително.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 12:01
Гост

До “Адв 13 декември 2021 11:55“ Тогава дайте логично обяснение на следните факти; 1, Защо разпита на обвиняемия е назначен в два последователни неработни дни 2. Защо за този разпит не е извикан дежурния прокурор, а са извикани наблюдаващите прокурори по досъдебното 3. Защо гдбоп ГАЗИ НПК и си превишава правомощията, като си позволява да привиква наблюдаващите прокурори по досъдебното в неработни дни, при положение, че всеки дежурен прокурор може да свърши работата на наблюдаващите прокурори. За да отговорите на тези въпроси, се изисква да сте юрист- да видим дали сте адвокат, за какъвто се представяте или сте поредния платен… Покажи целия коментар »

...
...
13 декември 2021 12:05
Гост

Явно се касае за нова разновидност на шизофренията – освен, че пациентът се смята за единствения правоспособен адвокат, но и му се привиждат само платени кирилпетковски или простестърски тролове.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 12:09
Гост

До “… 13 декември 2021 12:05“ Обичайните ви тролски методи да твърдите, че един човек има психични проблеми, когато е автор на коментар, който не е изгоден за възложителя ви, не дават резултат при нас- юристите. Пробвайте с друг психологически подход, въпреки, че и с него няма да имате успех- доста откровени ид8оти като вас са посещавали кантората ми, та имам достатъчно професионален опит с разпознаването ви и с противодействието на безплодните ви усилия;0

Адвокат Сф
Адвокат Сф
13 декември 2021 12:15
Гост

Адвоката-трол от САК беше много добре затапен, но като се замисля не трябва да му се подиграваме, защото може наистина да е колега и може наистина да има заболяване.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 12:59
Гост

До “Адвокат Сф 13 декември 2021 12:15 “ Моето “заболяване“ се състои в това, че не съм платен политически трол, аполитичен човек съм, стоя на равно отдалечено разстояние от всички политически партии, и което е най-“интересното“- нонстоп ви затапвам с цитиране на ЗАКОНА, който вие упорито неглижрате, когато трябва да защитавате интересите на възложителите си, а пробутвате напред, когато трябва да громите онези, чиито коментари не са изгодни за възложители ви. Троловете не познавате закона, не знаете съдържанието на правните принципи, не знаете дори, че съгласно НПК прокурорът е “господарят“ на досъдебното производство и е по-високо в йерархично отношение от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 13:07
Гост

Така е, прав сте, само си пийте хапчетата.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 13:12
Гост

До “Анонимен 13 декември 2021 13:07“ Хапчетата си ги пийте вие, но след употребата им, СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА, ВМЕСТО ДА ГО НАРУШАВАТЕ, а именно; НПК изм. ДВ. бр.85 от 12 Октомври 2021г. Задължителни указания на прокурора Чл. 197. Писмените указания на прокурора до разследващия орган са задължителни и не подлежат на възражение. Ръководство и надзор на прокурора върху разследването Чл. 196. (1) При упражняване на ръководство и надзор прокурорът може да: 1. контролира непрекъснато хода на разследването, като проучва и проверява всички материали по делото; 2. дава указания по разследването; 3. участва при извършването или извършва действия по разследването; 4. отстранява… Покажи целия коментар »

ЛУМПЕН
ЛУМПЕН
13 декември 2021 19:09
Гост

Даа, на азбучни истини слагат минуси?
Тролове, сър!

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 11:30
Гост

ГДБОП оказаха безпрецедентен натиск върху прокуратурата по случая „Хемус“. Това заяви в „Тази сутрин“ по бТВ заместник градският прокурор на София Иво Илиев. По думите му са извършени редица действия, които са в разрез със закона.„Касае се за действия в три направления – да не се протестира определението на градския съд, с което е взето решение за мярката за неотклонение „домашен арест“, по отношение на обвиняемия по делото. Инициативата за нея беше на служителите на ГДБОП. (…) От един от наблюдаващите прокурори се е поискало да не протестира тази мярка“, коментира Илиев.Попитан какво означава „неподходящ тон“ за работа, той посочи,… Покажи целия коментар »

Нещо ново под слънцето
Нещо ново под слънцето
13 декември 2021 11:07
Гост

МВР се опитва да разнищи една престъпна схема на ГЕРБ и ДПС за милиарди, а прокуратурата прави всичко възможно това да не се случи или в най-лошия случай да бъдат осъдени само подставените лица.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 11:11
Гост

На всички нормални юристи ни е ясно това. Само калинките на ДПС и ГЕРБ се опитват да ни убедят в противното, а каскетните тролове пригласят.

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 11:34
Гост

До “Анонимен 13 декември 2021 11:11“ Кирилпетковските и протестърските платени тролове не сте юристи, спрете да се представяте като такива. Вие нямате висше юридическо ибразование и сте толкова далеч от правото и юридическите науки, колкото е разстоянието между планетата земя и звездата слънце, измерено в светлинни години. Но има лек и за вашата болка…

адвокат от САК
адвокат от САК
13 декември 2021 11:40
Гост

Всички критикуващи Гешев не сте правоспособни юристи като мен, а Кирилпетковски и протестърски платени тролове.

Панайот
Панайот
13 декември 2021 10:39
Гост

За да си добър прокурор и разследващ орган, трябва да познаваш много добре как действа МВР, какви са им способите и методите.
Престъпления не се разкриват и бандити не се хващат със суха правна материя от университета. Това става с добро съчетание на оперативна работа и правилно прилагане на наказателните закони. Но винаги трябва да се следва духа на закона, а не буквата му.
А че в този казус, прокуратурата използва буквата на закона, за да попречи на цялостното разкриване на тази престъпна дейност, е повече от ясно.

Васил
Васил
13 декември 2021 12:02
Гост

Добрата оперативна работа не е първата ти работа да търчиш при прокурора с постановление за привличане и предложение за задържане… Който знае за какво става дума, ще ме разбере.

Панайот
Панайот
13 декември 2021 12:34
Гост

Васил, напротив, добрата оперативна работа включва и това – да можеш да убедиш престъпник да разкрие някакво по-тежко престъпление, използвайки методите на убеждение и , ако се налага, принуждение. Понякога методът на принуждението включва и издействане на обвинение за този престъпник.
Който наистина знае за какво става дума, ще разбере и мен.
С уважение

Васил
Васил
13 декември 2021 15:03
Гост

Панайоте, Панайоте, нещо си чул, някога и нещо си правил, може би. Ама вероятно не си разбрал, че с влизане в сила на последния НПК някои неща няма как да си ги прави сама полицията. Някакви обвинения, които после да изчезват, все едно ги е нямало. За които прокуратурата не е чула и няма да чуе. Късането на протоколи силно намаля. Стигне ли в прокуратурата, толкоз. Свърши с уличаването. Няма как със старите оперативни комбинации да разбиваш нови схеми за милиони. Адвокатите и те вече изхитряха, понаучиха се, а други повече и от теб знаят – повечето. Не става днес… Покажи целия коментар »

Панайот
Панайот
13 декември 2021 16:03
Гост

Колега Василе, без да се хваля, доста съм работил и нещата ти ги говоря от първа ръка и от собствен опит. Ако чакаш някой прокурор или НПК-то да ти разкрият престъплението или да ти докарат някой важен свидетел, значи много се лъжеш. А аз лично съм работил по хубави случаи, със сериозни прокурори, с които сме набелявзвали конкретни действия – какво да свършим, за да съберем максимум годни и хубави доказателства.
И да, има и такива прокурори, ама явно ти не си от тях – не става с буквоядство да противодействаш на престъпността, просто не става!

Васил
Васил
13 декември 2021 19:34
Гост

Това е нещо съвсем различно. Няма нищо общо с направеното от бопаджиите. Аз визирам конкретната им работа и подобна. А колко е долно личен чат да се публикува и огласява, думи нямам! Не е ли така? Да видим колко прокурори вече ще си ползват личните телефони за служебна работа…
Не знаела къде се намира бопа… Па да не е длъжна да знае? Нито има работа там, нито им е клиент. Ама вече ще трябва да се научи адреса, да е по-удобно за привикване за набиване на канчета…

Панайот
Панайот
13 декември 2021 20:46
Гост

Аз имам представа какво са направили бопаджиите – направили са една беседа със задържаното лице, питали са го дали ще разкрие всичко срещу определени компромиси от страна на прокуратурата /а прокурорът може да направи такива, ако реши/, онзи е казал да, ама искам прокурорът лично да поеме ангажимент пред мен и адвоката ми. Съответно прокурорът не е желаел поради една или друга причина да влиза в такива уговорки /които се правят по адски много дела, особено по такива, по които има съучастия или 321/, и си е казал мнението. Обвиняемият именно затова е отказал да съдейства и в протокола е… Покажи целия коментар »

умерен/уморен/ песимист
умерен/уморен/ песимист
13 декември 2021 9:39
Гост

ГДБОП яко лъжат. На разследващия полицай не му е необходимо разрешение от прокурор,за да разпита обвиняем и то в присъствието на неговия защитник. Не е нужен разпит пред прокурор. Освен това не е необходимо разрешение от прокурора, за да бъде извършен разпит на обвиняемия пред съдия- чл.222 НПК. Така,че в случая за мен е ясно,че са се водили пазарлъци за „бъдещето“ на обвиняемия,но сметката на политически зависимите полицайчето е била без кръчмаря/прокурора/. Да живее Б.Рашков-стожер на законността и острие на БСП.

магистрат
магистрат
13 декември 2021 9:32
Гост

И на слепите стана ясно, че това е опит за въвличане на прокуратурата в полицейска комбинация. Обвиняем иска да даде обяснения-нека даде има си разследващ.След като не го е разпитал а вика прокурор,въпросът е за какво му е представител на обвинението. Разсл. полицай може да си го разпита сам, може да го заведе пред съдия.Нито в първия нито във втория случай му трябва прокурор.Такъв е нужен ако искаш да си измиеш ръцете с някого.

бъдещ
бъдещ
12 декември 2021 22:48
Гост

Иначе малко странно прокуратурата да „сезира“ чак посолства, това повече отива на партийна централа..

Позор, по-голям позор, Каскет
Позор, по-голям позор, Каскет
13 декември 2021 9:24
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
бъдещ
бъдещ
12 декември 2021 22:47
Гост

Тук нещо не ми е ясно. В събота би следвало да се отзове единствено дежурен прокурор, а не наблюдаващия (няма данни да е била и дежурна). Аз ако бях въобще нямаше да им вдигна телефона на тъпите ченгета, камо ли да им дойда на крака. Шефа им въобще нямаше да има над кого да упражни натиск, щеше да чака до понеделник

Голяма веселба
Голяма веселба
12 декември 2021 21:49
Гост

На Каскета му е спукана работата!Освен да избяга и ако може да се скрие някъде далеч докато има възможност, че като гледам затвора вече не е опция и ще опере пешкира за всичко гнусно станало в територията за последните 30г!Не,че не си го е заслужил!

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 22:30
Гост

Да-ъндърграунда много ще се радвате, ако България стане от субект на международното право- суверенна държава, със своя съдебна система, в която се включва и прокуратурата, в територия, поделена между различни политически партии- без значение руски, американски или европейски, и от държава, стане нечий чужд протекторат, но…. няма да ви се отвори парашута, защото онези, които сме с чисто съдебно минало ще застанем срещу вас, и тогава жална ви майка- ще се прочисти България и от наркотрафиканти, и от наркоразпространители, и от всякаква криминална сган, която пречи на нормалното функциониране на обществото ни…Да не мислите, че някой ще ви остави да… Покажи целия коментар »

Голяма веселба
Голяма веселба
12 декември 2021 23:06
Гост

Каскетолог, пийни си успокоителното, или се обади на Сийчето да ти бие и на теб и на цялата ви шайка по една противобясна инжекция, че ще получите удар от паниката на неизбежния ви край! И не се прави на пишман патриот, че си още по-жалък! Сган сте вие и България скоро ще си отдъхне от помиярската ви глутница!

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 23:19
Гост

До “Голяма веселба 12 декември 2021 23:06“ троле, всички политически екскременти трябва да се страхувате от момента, когато нормалните хора с чисто съдебно минало кажем “ Стига“, защото тогава ще е изчезнала търпимостта ни към тъпотиите ви. Обикновен адвокат съм, но не мога да понасям криминалната сган като вас. Има непреодолима непоносимост между едно престъпно съзнание и едно правомерно и законосъобразно поведение. Неслучайно има държавно обвинение, държавна принуда, присъдите се произнасят в името на Народа. Който престъпник вдигне ръка срещу българската ДЪРЖАВНОСТ, значи си заслужава наказанието. Юристите не сме сган и искрено ти пожелавам да го разбереш по трудния начин-… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
12 декември 2021 22:31
Гост

Спукана му е, дръжки! Затова Рашков реве че нямало натиск….А за т.нар. „сделка“ ,която обаче трябва да промени доказателства ,защото обективно е доказано участието на задържания,но само ан него и тоя няма как да натопи ГЕРБ,а това на Рашков му е мечта. Така че по-скоро Рашков не оправдава „целите“ на министерстването си…

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 21:02
Гост

Всяко чудо за 3 дни. И тези новите ще полаят и до там. Преди време Цветанов се опита да пресира съдебната власт и се видя къде стигна. Който е почнал война със системата е свършил на бунището. И тези ще са така. Пък и като гледам, че са направили министър на правосъдието началника на политическия кабинет на Христо Иванов, са ми ясни. В съда стават големите далавери и това е известно на всеки, но се правят, че не виждат. Ще ги преживеем и тези. Споко.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 21:11
Гост

Въпросът е не изпълнителната власт да лае срещу съдебната. Важното е съдебната власт да е независима и да изпълнява функицията си ефективно, а не какво в случая да е подлога и защитник на мафията.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 декември 2021 21:38
Гост

Обърнете внимание на изказването на Рашков – „прокуратурата не съдейства на следствието“. Това е показателно за това, че пияндурникът тотално се е самозабравил не знае къде се намира.
Рашков да търси злоупотреби в здравеопазването, че с политиката на Кацаров хората измряха. Но не, да удариш в сърцето на ГЕРБ – магистралите. Не им пука за хората, а само как да си правят ПР.

Проскубания Шиши трол
Проскубания Шиши трол
12 декември 2021 21:43
Гост

Рашков трябва да рови за злоупотреби само за последните няколко месеца, а за предишните 12 години – не, защото е публична тайна, че не е имало никакви злоупотреби и престъпления, камо ли за милиарди, свързани с чували, кюлчета, чекмеджета и офшорки!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 декември 2021 22:46
Гост

Приоритетите в главата на беловласия старец са сбъркани. Вместо да следи изкъсо за злоупотреби на средства в лечебни заведения, тоя разиграва сцени. Убеден съм, че нито пари ще намери, нито магистрала ще има накрая.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 20:56
Гост

Я някой да обясни как прокурорът може да осуети разпит пред съдия. Ама тук май само тролове без понятие от нпк пишат

Хахаха
Хахаха
12 декември 2021 21:05
Гост

Очевидно форумът е налазен от тролове …
Ти им товориш с термини, членове от закони, принципи на правото и практика, а те Дамаджанов … искал да разкрие, па прокурора пречел …
Дума не обелват, че самото разследване се извършва от МВР.
Дума няма, че в НПК има разпит пред СЪДИЯ, но не и пред прокурор.

Дамаджанов директно е поискал да се свалят обвиненията над един обвиняем, по незаконосъобразен начин и с незаконосъобразни мотиви.

Тепърва Дамаджанов ще завлече антикорупционерите от ПП в блатото на комунистическата корупция.

Юрист
Юрист
12 декември 2021 21:06
Гост

Прокурорът е господар на процеса в досъдебното производство и винаги може да прецени дали и какви действия да бъдат извършени, независимо какво разследващия полицай мисли да предприеме. Може да спре разследването, може да разпореди извършването на напълно ненужни действия, за да забави или минира произвоството, може да сложи делото на трупчета и т.н. Така че, драги ми каскетолюбителю, ако си просто тъп – простено ти е, не си само ти, но ако знаеш всичко това и кескето-тролиш като пишеш пълни глупости за жълти стотинки, вероятно част от крадените от спонсорите ти магистрални милиони – тогава ти си достоен за презрение… Покажи целия коментар »

Хахаха
Хахаха
12 декември 2021 21:28
Гост

… пишман йористе …
Нищо не им пречи на разследващите да си направят разследването о да го тупнат на прокурора.
Тогава всичко става част от доказателствения материал.
В НПК има разпит пред СЪДИЯ, но няма специална уредба за разпит пред прокурор.
Разследващите могат да си правят разпита и без прокурор.
Цялато работа е била, по заръка на Дамаджанов, ГД БОП да искат прокурора да свали обвиненията и то неаконосъобразно, в замяна на показания от кошаревски свидетел.
Ако не го виждаш това си т.ъ.п, а ако го виждаш, но се правиш на чалнат … пак си .т.ъ.п.

незнайко
незнайко
12 декември 2021 21:33
Гост

Юрист, на сила можеш да вземеш, но не можеш да дадеш. Акъл имам предвид.
Да, може и да даде прокурорът указания, които на някого се струват ненужни, но може ли да ми посочиш един случай, в който е указано да не се извърши разпит пред съдия? Само един, но конкретен! Разследващият, освен да е робот, какъвто много обича да бъде, има и оперативна самостоятелност, от която не може да бъде лишен! А е робот, защото много рядко прави нещо извън указаното. Често и това не прави. От мързел, липса на желание, липса на творческа мисъл и т. н.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2021 9:18
Гост

И защо е нужен въобще разпит пред съдия в ДП, след като всичко може да се чете в съдебна фаза, ако е извършено в присъствието на защитник?!?! И когато някой иска нечие присъствие някъде в почивните дни, не е ли нормално да бъде изчакан?

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 21:07
Гост

“… Ама тук май само тролове без понятие от нпк пишат…“ Това са политически платени тролове. Питате ли се защо тук много рядко пишат други колеги- юристи… То от тролове човек не може да си напише становището- все ще се намери някой “умник“ от тях, който да припише на един чужд коментар политическа окраска, и ще набеди неудобният за партията му коментатор, че е трол, въпреки, че не е юрист, не разбира нищо от право и си няма понятие от НК и НПК…

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 21:12
Гост

Колегата юрист явно е наказателен адвокат като мен и много добре го е обяснил.

Повече от очевидна схема
Повече от очевидна схема
12 декември 2021 20:31
Гост

Тиквата назначи Каскета задкулисно, въпреки че последният меко казано нямаше никакви професионални и нравствени качества за поста гл. прокурор. И сега Каскета връща услегата като осуетява чрез всевъзможни похвати разследването на безбройните престъпления на Тиквата.

Димитър
Димитър
12 декември 2021 20:17
Гост

Рашков знаех и преди че си тъп,ама вече чупиш рекорда-как бе малоумник ще възбудиш наказателно производство срещу прокуратурата,кой ще ти повдигне и поддържа обвинението?! Акъл море,ум бръснач.Естествено че са му обещали условна присъда ,само че обективно извършеното деяние много трудно ще мине с по-лека квалификация ,защото значи че Рашков почва(или се договаря да почне) да крие доказателства относими към предмета ан делото.Иначе много трудно ще се промени квалификацията, а и съдът НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПРИЕМЕ СПОРАЗУМЕНИЕТО!

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 20:20
Гост

Факти и доказателства крие именно прокуратурата, чиято явна цел е да не излезе наяве цялата престъпна схема и нейните главни бенефециенти.

Хахаха
Хахаха
12 декември 2021 20:46
Гост

Т.ъ.п.а.к. прокуратурата не извършва самото разследване, а разследващите органи на МВР.
Та факти а доказателства може да крие, манипулира а изфабрикува само МВР.
Дамаджанов я я подкарал, както ппеди 1990, ма то му е по навик … комунист

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 20:23
Гост

“….,само че обективно извършеното деяние много трудно ще мине с по-лека квалификация…“ Абсолютно вярно- пр. осн. чл. 93 т.7 предл. първо от НК. “…. Рашков почва(или се договаря да почне) да крие доказателства относими към предмета ан делото….“ това е хипотеза, която дори не искам да си я помисля, но като се има предвид личността на рашков, е възможна като реализация…

Димитър
Димитър
12 декември 2021 21:33
Гост

Госпожо(доколкото съм чел ваши коментари сте дама,между другото чета Ви с интерес),знам ,аз също не искам да си мисля за това но Рашков е кадър на бившето полицейско разузнаване,което е отговорно (не той лично,но друг идиот-Ботьо Ботев,приятели са)за касапницата в ‘Белите Брези“-1994г. Познавах част от загиналите момчета,бях в бълг.армия много време,част от хората които загиналите бяха обучили после ме учиха на анти- и контра-тероризъм в армията. Този (Чашков) е АБСОЛЮТЕН БОКЛУК. Само ще ви кажа че целта на тая структура преди беше „да контролира“престъпния свят ,разбирайте го както искате…то вие вече сте го разбрали де поне така съдя от коментар… Покажи целия коментар »

О, неразумни тикво-каскето-тролове!...
О, неразумни тикво-каскето-тролове!...
12 декември 2021 20:08
Гост

Всеки нормален човек би предпочел един бушон на свобода с условна присъда, на цената на това в затвора да са мозъците в престъпната йерархия, издадени от бушона срещу по-лека присъда. Но троловете на Тиквата и Каскета нескопосано се опитват да ни убедят колко престъпно би било да се облекчи присъдата на бушона, защото знаят, че това би довело до осъждането на спонсорите им.

Анониме123н
Анониме123н
12 декември 2021 20:10
Гост

Чети НПК, и тогава ръси мъдрости.

Юрисконсулта
Юрисконсулта
12 декември 2021 20:18
Гост

Имам приятел мл. прокурор, който го е срам колко прост и ограничен е началника на институцията, в която работи. Но той ми е приятел и ми казва всичко често, а тези тук са тролове и им плащат, за да хвалят Гешев и да плюят всички, които са против него.

гост
гост
12 декември 2021 20:34
Гост

Юрисконсулта, ами като го е срам защо не напусне? Никой не го държи на сила да се срамува. Ето да последва Янкулов. Човекът постъпи достойно. Напусна и тогава започна да плюе.
Едва ли има някой, който му плащат да хвали, ама да плюе – със сигурност:)

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 20:45
Гост

Много хора не си харесват шефовете, но не напускат работа само заради това. А и толкова изключително тъп шеф като кухата каскетна лейка малко хора имат. Не им завиждам на обикновените прокурори, които си вършат съвестно работата, как ги сочат с пръст само защото началникът им е пълен олигофрен.

До госта
До госта
12 декември 2021 20:55
Гост

А защо трябва да напуска този млад и явно честен прокурор, а не боклук като тебе, дето освен да целува на Каскета топките и задника за друго не ставаш. Вас трябва да изчистят, корумпираните мишки, а не честните за които простия милиционер е срам за прокуратурата и вече я закопа!

гост
гост
12 декември 2021 20:59
Гост

Не ще да е много честен след като хем се срамува, хем си мишкува:) Няма проблем да се срамуваш и да се вземаш с отвращение заплатката, а?:)

юрист
юрист
12 декември 2021 22:57
Гост

Кое му е достойното, измел се като последен страхливец. Вместо да им излезе като мъж както е вътре в системата да им дава контра

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 19:45
Гост

Не трябва да се забравя предмета на спора, а той е правоприложението на чл.118 ал.1 т.1 от НПК и изричното “желание“ на обвиняемия прокуратурата да прекрати обвинението към него, за да може той да встъпи в качеството на “защитен свидетел“ и така да се отърве от търсене и носене на наказателна отговорност за произхода на 53 МИЛИОНА лева, които той е получил- видно от “….„На тази среща директорът на ГДБОП с неподходящ тон се обърнал към наблюдаващата прокурорка с реплики в смисъл, че тя слага край на разследването, като ОТКАЗВА ДА ИЗПЪЛНИ ИСКАНЕТО НА ЗАЩИТАТА…“ Значи, според ГДБОП, прокуратурата Е… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 20:02
Гост

2 пъти прокурор осуетява разпитът на обвиняемия пред съдия! И на слепите вече им стана ясно, че мутрата-каскет прави всичко възможно да прикрие престъпленията на мутрата-тиква, които могат да излязат наяве след разпита на обвиняемия!

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 20:07
Гост

“….2 пъти прокурор осуетява разпитът на обвиняемия пред съдия!..“ Къде намерихте ВДС за това Ваше твърдение- между кориците на прок. преписка номер…. 2021 г. ли, или приемате за доказани с доказателства, годни за съд, твърденията на едно лице;0 Щото ако не знаете, всеки може да твърди всичко, което му е угодно, но да го докаже в с.з. с доказателства, годни за съд, по законосъобразен начин, вече е друго нещо….

Хахаха
Хахаха
12 декември 2021 20:11
Гост

Хахаха,
т.ъ.п.а.к … ако обвиняемия иска да даде показания пред съдия, раследващият орган може да го направш о без разрешение на прокурор.
Тук Дамаджанов иска от прокуратурата да прекрати наказателно преследване срещу обвиняем, в замяна на показания.
Това я наказуемо по НК престъпление.
Ако обвиняем улесни разследването, може да има споразумение одобрено от съдия, или да му се намали наказанието в присъдата.
Но, това, което иска Дамаджанов е престъпление и метод от ДС ползван при комунистите.

глупчо
глупчо
12 декември 2021 20:19
Гост

Ти нормален ли си, троле? Как го измисли това? За разпит пред съдия не му трябва прокурор на разследващия. Пише си искането до съда, внася го, насрочват му делото и … готово! Къде прочете за такова осуетяване, къде го чу, къде има предвидена предпоставка за присъствие на прокурор за провеждане на такъв разпит? Или искаш да ми кажеш, че и съдия ли е бил привикан в ГДБОП?
Който знае, че не е такава процедурата, освен да набие минус, да напише и как става.

Кеф голям
Кеф голям
12 декември 2021 19:20
Гост

Другари прокурори , пътувате ли с вятъра ? Хахахахааааа , пътувате и още как. Свърши се!

Съдия
Съдия
12 декември 2021 19:27
Гост

Има много читави прокурори. Например в нашия малък съд има мл. прок., който много чете и му личи желанието да се развива. Просто трябва тези на върха, които сега от самолет се вижда, че пазят престъпниците да бъдат отстранени и на техните места да застанат наистина качествени колеги, които могат и искат да си вършат съвестно работата.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 19:16
Гост

Абе каква схема, какви пет ст. щели да разкриват. просто натиснали са Колев да казва, че е занесъл парите на Баце, за да мине метър, пък прокурорът им е казал да си е… ченгеджийските номера. А Колев за да оттърве кожата ще каже това което му кажат да каже. А тия новите реформатори, като искат истинска съдебна реформа да въведат института на разкаялия се обвиняем, който срещу имунитет да даде показания срещу престъпните босове. При тази уредба каквито и обяснения да даде са едно нищо. А да не говорим за това, че когато и ако се стигне до съд колко… Покажи целия коментар »

288
288
12 декември 2021 19:09
Гост

Полицията „отговорила“ с преписка. А после ще си образува наказателно производство и ще внесе обвинителен акт в съда, maybe 😜
Не, че спорът не е много глупав и не му е мястото по медиите.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 19:11
Гост

Ама нали кухия каскет трябва да даде пресконференция, по Каскетно-процесуалния кодекс казаното на пресконференция се счита за годно доказателство в Съда за специализирани поръчки на мафията.

Срам, срам, срам!
Срам, срам, срам!
12 декември 2021 19:06
Гост

Това не е нормално за една държава от ЕС… Обвиняемият иска да говори, а прокуратурата не му дава и накрая полицията като ги попита защо не разследват ефективно престъпната схема, те му образуват наказателно произвоство за натиск! Да „натиска“ човек родните прокурори да си свършат работата, те го възприемат като престъпление срещу правосъдието, няма такава наглост и беочие! Нашата прокуратура за пореден път се доказва не като орган за ефективно разследване и предаване на съд на виновни лица, а такъв за покровителстване на престъпници от най-високо ниво и прикриване на престъпленията им.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 19:14
Гост

“…Обвиняемият иска да говори, а прокуратурата не му дава…“ Глупости- обвиняемият иска да говори, САМО АКО прокуратурата прекрати наказателното преследване спрямо него и прекрати прокурорската му преписка- толкова ли не схващате… Когато обвиняемият разбира, че прокуратурата не е съгласна, тогава изведнъж “ не знае за какво да говори“;0 Толкова са прозрачни нещата, че няма накъде…

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 19:17
Гост

Едно от неизменните права на обвиняемия е да дава обяснения на всеки етап от наказателното произвоство! И за осъществяването на това право се подава молба до „господаря на процеса“, който в досъдебното е прокуратурата. Но на простите тролове на простия каскет това сякаш им убягва, умишлено или неумишлено.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 19:25
Гост

До “Анонимен 12 декември 2021 19:17“- как тълкувате тогава това поведение на обвиняемия- „Впоследствие в протокола за разпит е отразено, че обвиняемият не желае да дава обяснения и е там по искане на неговия адвокат…“, защо той ПРОМЕНЯ поведението си и НЕ ИСКА да дава обяснения и от кога кримиконтинегнт дава обективни показания без да получи абсолютно нищо насреща, м…. Кирилпетковските тролове сте тъпи като галоши, не познават функциите на отделните правни фигури в наказателното право, обаче много тежко отсичат … Точно като комуниста рашков…

глупчо
глупчо
12 декември 2021 19:31
Гост

Ей, я не пиши глупости! Какви молби те гонят? Разследващият има достъп по всяко време до обвиняемия и няма пречка да запише всяко едно негово обяснение! Ако ли пък не иска, ей тогава с молба до прокурора, че разследващият му нарушава правата.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 декември 2021 20:05
Гост

Направо да пишат, че прокуратурата репресира обвиняемия. Той се бори за свобода и прозрачност. Посветил се е на разкриването на корупцията, а лошите „гешевци“ не му дават да говори. Жив да го оплачеш. Престъпният свят вече са отворили шампанското като гледат какъв цирк се разиграва в държавата, иницииран от Рашков.

глупчо
глупчо
12 декември 2021 19:27
Гост

Е кой му пречи да говори? Да говори, разследващият да пише. Ако пък искат, хайде пред съдия и там секретарката ще пише. Какво общо има прокурорът??? А за разни пазарлъци като искат, да си ги предвидят в закона като правна възможност. Ама то така се било правело… Ами и да се е, явно вече няма да се прави, че утре пак прокурорът ще е виновен и предаден на съд от ГДБОП.
Прокурорите и бопаджиите да не са гаджета та да се „натискат“… Събират доказателства, докладват…чак тогава реват, ако има защо. Защото в момента има само рев.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 19:05
Гост

Не знам кой крив и кой е прав , но със сигурност знам, че тия , които са взели големити пари от тази схема се подхилкват доволно. В крайна сметка , нито ГДБОП може да работи без прокуратурата, а пък последната е нищо без разследващи!

Кьовеши направо да дойде...
Кьовеши направо да дойде...
12 декември 2021 18:52
Гост

ГДБОП иска да разлете до край престъпната схема, но ПРИКРИВАтурата не дава. Все пак нали Тиквата е пратил Каскета на поста, най-вече, за да саботира разследванията на всички престъпления на шайката от ГЕРБ и ДПС, а между другото да хвърля прах в очите на хората с ПР акции за разни бушони.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 18:45
Гост

НПК Лица, които не могат да бъдат свидетели
Чл. 118. (1) Не могат да бъдат свидетели лицата, които са участвали в същото наказателно производство в друго процесуално качество, освен:
1. обвиняемия, спрямо когото производството е прекратено или завършено с влязла в сила присъда
Та- какво за ОБВИНЯЕМОТО лице, чийто правен статут не отговаря на чл. 118 ал.1 т.1 от НПК- той щял, видите ли, да стане ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ, а;0 В окото ми да плува корабче;0

Хахаха
Хахаха
12 декември 2021 18:31
Гост

Хахаха, гледах извънредната пресконференция на ГД БОП. Външен вид на бандити …. Второ … посред нощ не ще тичат до прокурора, а ми ще го носят и на ръце, ако искат да се извърши разпит … Трето … могат да извършат и разпит пред сэдия, ма Дамаджанките не искат … А, върхът на сладоледа е заплахата, че щели да образуват полицейска преписка срещу наблюдаващия прокурор. Гешев да не се бави … а да почва с Киро лъжеца, за декларация с невярно съдържание, а Дамаджанов за 19-те имота … Нинова беше уволнена 2008 от Станишев за корупция, а сега е член… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 18:48
Гост

Лелеее… Шиши спря ли вече стотинките на троловете си, че такава злоба, чак пяна на устата.

Анониме123н
Анониме123н
12 декември 2021 18:09
Гост

Гешев, каза една нелепост преди време и му скочиха, че не признава разделението на властите. Президента, Рашков и Киро месеци наред, погазват разделението на властите, но пълно мълчание. Това което излиза от наблюдаващия прокурор е чисто 289 от НК, обаче е недоказуемо, дума на дума. Привикването на прокурора в ГДБОП е чиста ченгеджийска оперативна разработка. Обаче сега от ГДБОП и службите с ръководители назначени от президента, ще разкажат играта на прокурора от СГП и на наблюдаващия прокурор от СРП по новообразуваното дело. Винаги ми е било чудно, как 1944г.-1949г. е допуснато от народа такова развитие, сега се повтаря същото. Омразата… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 17:48
Гост

Странно е поведепието на СГП. По много дела за ОПГ има поне двама-трима, които са за обвинение, но целенасочено са като свидетели за да има док. срещу ръководители и т.н. ДП-ва са водени обикновено от ГДБОП и това разбира се е ставало със съгласието на прокуратурата за да се стигне до шефовете на ОПГ-то. Защо,ако този наистина е искал да говори за схемата с милионите и това би довело до разщриване на големите разбойници не постъпят от СГП така както многокртно и в доста случай успешно са правили по делата за ОПГ. Съмнението е, че наистина би се стигнало до… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 17:54
Гост

Странно щеше да е поведението на СГП, ако големите разбойници не бяха именно Тиквата и сие, назначили Каскета за гл. прокурор именно, за да ги пази и саботира всички разследвания за всичките им престъпления.

Поредното дъно.
Поредното дъно.
12 декември 2021 14:51
Гост

Мислех, че след списъка „Магнитски“ и избирането на Пеевски за депутат под носа на Гешев прокуратурата е стигнала дъното, но явно продължават да копаят надолу. То бива безочие и наглост, бива, ама… Вече не бих се изненадал ако Европрокуратурата обвини Борисов, а родната прокуратура пледира пълна невинност на обвиняемия, териториална некомпетентност на Европрокуратурата или предубеденост на Кьовеши предвид неподходящ тон както в случая или някоя друга върховна глупост, с които аргументи се хвърлят като Матросов на абмразурата да защитават родната мафия.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 15:25
Гост

Нищо не сте разбрали от материала- директора на ГДБОП е поискал прокуратурата от държавно обвинение, да се превърне в държавен ЗАЩИТНИК на лице, обвинено в тежко наказуемо престъпление- т.е. прокуратурата и защитника на обвиненото лице да играят заедно срещу ДЪРЖАВАТА и това искане постъпва от ШЕФА НА ДЪРЖАВЕН ОРГАН, КЪМ ДРУГ ДЪРЖАВЕН ОРГАН….. Много хубаво, нали- чудесно- а после се жалвайте из форумите как държавата не правила нищо, за да вкара престъпниците в затвора и всеки, извършил престъпление, да си носи наказателната отговорност…

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 15:41
Гост

На ценните за разследването информатори не им се повдига обвинение, дори да са извършили престъпление, а нарочно се държат като свидетели, защото техните показания може да се окажат единствено доказателство за деянията на „едрите риби“ над тях в престъпната йерархия. А ако са обвиняеми прокурорите в 99% от случаите внасят споразумение при много занижени параметри на наказанието, защото са помогнали на разследването. В случая МВР е искало да закове именно „едрите риби“ чрез такава сделка с въпросното лице, но очевидно големият страх (и срам) за прокуратурата е именно желанието да НЕ бъдат разкрити „едрите риби“.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 15:48
Гост

До “На ценните за разследването информатори не им се повдига обвинение,…“ Пълни глупости и лъжи, но след като ги пишете в специализиран юридически форум, моля, публикувайте правното основание от НПК за твърдението си… Че дори в американските филми споразумението с прокуратурата или съда е за НАМАЛЯВАНЕ на евентуалната присъда, а НЕ за нейното пълно отпадане…Нямате нищо общо с правото, не сте юрист, но иначе си позволявате да правите свободни съчинения в юридически форум и да ги представяте с ампломб… Пробвайте се в мениджмънта- само там вървят за отлични презентатори онези, които показват хубави цветни слайдове, но с нула професионално съдържание…

Наказателен адвокат
Наказателен адвокат
12 декември 2021 15:52
Гост

Вие адвокат от САК ли сте или някакъв трол, който само се заяжда с колегите от форума или просто нямате понятие от наказателно право и се правите на остроумен? Колегата горе е написал самата истина и аз като адвокат по такива дела мога да го потвърдя.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 15:56
Гост

До “Наказателен адвокат 12 декември 2021 15:52“ Вие сте тролът- ако бяхте правоспособен адвокат, щяхте да употребите професионална терминология за адвокат, който се занимава с правна и процесуална защита по наказателни дела…Иначе правилно определяте троловете, които се представят за юристи в този форум, за ваши колеги… Ако сте адвокат, защо не напишете просто, че сте пеналист, или казвате- ааа.хммм, ооо, каква е тази купешка думичка, тя ви е неизвестна;D

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 15:59
Гост

Всички пеналисти, които се питаш наказателни адвокати и всички цивилисти, които се пишат граждански адвокати, са тролове, за разлика от нас правоспособните адвокати.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 16:42
Гост

Пози Боже от такива правоспособни адвокати като Вас. Понятията пеналист и наказателен адвокат не са равнозначни, тъй като първото е много по-широко. Пеналист може да е научен работник, преподавател, магистрат и др., а не само адвокат. Научете значението на понятията преди да се излагате, освен ако целта не е просто да трупате коментари, за да се отчетете пред някого.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 19:14
Гост

Aдвокате, ти докосвал ли си червена папка някога?

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 19:12
Гост

А защо прокуратурата да не защити някай, който иска да разкаже кой и как краде милиони от мойте и твойте пари????

Кисел
Кисел
13 декември 2021 12:48
Гост

Защото българското споразумение няма нищо общо с американското, защото разкриването на престъпление е едно, а доказването на разкритото престъпление, съвсем друго нещо, и защото видяното в американските и италиански филми е доста различно от българското право и действителност.

До хахото
До хахото
12 декември 2021 18:28
Гост

Кой от европрокуратурата ще обвини Борисов, като всички делегирани български „евро“ прокурори имащи право на това са малки каскети, селектирани от Гешев и тези над него? На такива, като Алексова от СГП, командирован в АП-София от него или оная Трифонова от СРП, командирована в СГП пак по същата схема, като поощряване на слепотата за битите протестиращи и какво ли не?
Не метла, а булдозер трябва да влезе в обора на гешевтурата и да рине, гази и изрива по списък от медийните им изяви в последните повече от 2 години, като се започне от участниците в днешното им мъпет шоу!

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 14:24
Гост

Давайте, мутри, техните наследници и присъдружните им партии и платени тролове- УНИЩОЖЕТЕ ПРОКУРАТУРАТА, ЗАЩОТО ТЯ ВИ ПРЕЧИ ДА СИ ИЗВЪРШВАТЕ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ ПРЕСТЪПНАТА ДЕЙНОСТ. Давайте- ПРЕМАХНЕТЕ Я, и когато някой някоя вечер ви опре нож в гърлото, да видим кой ще се втурне да ви помага…Аз- адвоката- нямам разследващи функции, досъдебното не е под мой контрол, полицаите ще разследват, но като няма кой да им оказва контрол за законност, извършителя на престъплението ще им предложи едни пари и вие ще излезете накрая виновни, защото се придвижвате в напр. мутренски квартал без разрешението на мутрите… Давайте- съсипете прокуратурата, за да си плащате… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 14:30
Гост

Мутрата-тиква вече унищожи прокуратурата като сложи за гл. прокурор мутрата-каскет. Ножът вече е опрял до кокала и трябва да се реже. И на бабите на село вече им стана ясно, че прокуратурата покровителства най-едрата, вкл. политическа престъпност и корупция на милиарди. Време е начело на прокуратурата да застане някой като Кьовеши, който да вкарва големите престъпници в затвора, а не като у нас най-корумпирания престъпник от списъка „Магнитски“ да седи на първия ред в парламента под благосклонния поглед на Гешев.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 14:37
Гост

“’….Време е начело на прокуратурата да застане някой като Кьовеши, …“ НЕ- НА ВАС ВИ ПРЕЧИ НЕ ГЕШЕВ, А САМОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА, А ТОВА, НЕУВАЖАЕМИ, ОЗНАЧАВА, ЧЕ СТЕ С ПРЕСТЪПНО МИСЛЕНЕ- само на криминалните елементи пречи самото съществуване на институцията прокуратура, защото тя е ДЪРЖАВНОТО ОБВИНЕНИЕ, а без държавно обвинение и без поддържане на един обвинителен акт от нея, няма да има и осъдителна присъда. В момента престъпниците искат да управляват България- о.к., тогава ще си получите жадуваното ПРРЕСТЪПНО “правосъдие“’, което желаете….

Адвокат
Адвокат
12 декември 2021 14:42
Гост

Вие наистина ли сте колега адвокат?! Не съм чул на някой, вкл. на нас адвокатите, да им пречи прокуратурата като институция. Пречи единствено ако начело на институцията стои някой като Гешев, който изпълнява политически поръчки и в частност чрез на пръв поглед законни похвати постига противозаконни резултати, изразяващи се в непреследването на определени престъпници и престъпления. Тогава чувството за справедливост на всеки нормален човек би се засегнало, особено на нас, занимаващите се с право.

адвокат от САК
адвокат от САК
12 декември 2021 14:49
Гост

До “Адвокат 12 декември 2021 14:42Гост Вие наистина ли сте колега адвокат?! Не съм чул на някой, вкл. на нас адвокатите, да им пречи прокуратурата като институция…“ Значи, и Вие като мен, сте цивилист, а не пеналист,но за разлика от Вас, аз съм наясно с материалното и процесуално наказателно право. Прокуратурата не пречи на нас, адвокатите, а на част от нашите клиенти, обвинени в извършване на престъпление. Не виждате ли, че в този форум пишат 99 процента политически тролове, които са анонимни, на които Вие не сте получил Свидетелството за съдимост в качеството си на адвокат и не знаете, дали… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 декември 2021 15:21
Гост

Рашков, Радев и Петков нарушават закона, а Вие говорите за справедливост. На гол тумбак чифта пищови му викат хората.

Проскубания Шиши трол
Проскубания Шиши трол
12 декември 2021 15:30
Гост

Колегата е напълно прав! Дали Петков няма да е канадски гражданин от понеделник или от вторник е от световна важност и като е излъгал, че е от понеделник, а всъщност са го освободили от канадско гражданство във вторник, очевидно се касае за престъпление против мира и човечеството! Радев нямал задължение да проверява декларацията за гражданство на Петков? – според Каскетно-процесуалния кодекс това е престъпна небрежност! Но най-големият престъпник е Рашков, който се опитва да отнеме честно откраднатите кюлчета от чекмеджето на ББ и милиарди от офшорните сметки на ДП.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 декември 2021 15:45
Гост

Въпросът за законността е принципен, уважаеми. Омръзна ми от богопомазани „месии“ да се гаврят с правилата, защото им се изгражда ореол на незаменимост. Законът,и по-специално Конституцията, е над моментната политическа конюнктура и тя трябва да се съобразява с него, а не обратното. Когато се вземат дългосрочни решения, след съответно обсъждане, се преминава към актуализация на уредбата.

ПРБ - покровител на мафията и борец срещу ГДБОП
ПРБ - покровител на мафията и борец срещу ГДБОП
12 декември 2021 14:11
Гост

Единственият „безпрецедентен натиск“ доколкото видях се изразява в „неподходящия тон“ на шефа на ГДБОП и за това са образували наказателно произвоство срещу него! ГДБОП очевидно иска да се разкрие цялата престъпна схема, а не само едно подставено лице в нея, а ПРБ очевидно иска точно обратното. И на всичкото отгоре с цялата си наглост повдигат обвинение не на истинските престъпници на върха на пирамидата, а на тези, които искат да ги разкрият!

незнайко
незнайко
12 декември 2021 14:59
Гост

За глухите – обвинението да се промени за по-леко наказуемо престъпление, което явно е и несъставомерно, за да бъде оправдан после; да не се протестира мярката за неотклонение; да му се разреши да напусне страната… Още?

Прокурор от прованса
Прокурор от прованса
12 декември 2021 13:49
Гост

Нещо не мога да ги разбера колегите от София. Ние си мечтаем за такива певци от престъпния контенгент, първо защото обвиненията излизат много по-лесно, а пък ако помогнат да разкрием нещо мащабно следват поощрения, бонуси и награди. В случая недоумявам защо колегите дават назаден, ако наистина могат да разкрият нещо голямо и после да се похвалят публично.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 13:56
Гост

А, добро утро! И мл. прокурори знаят, че такива се привличат като свидетели и ако не дадат каквото ни е нужно, следва привличане като обвиняем.

софиянец
софиянец
12 декември 2021 14:54
Гост

А така! Цъкайте плюсове! Утре с помощта на такива „свидетели“ и вие може да се окажете обвиняеми.
Браво на провинцията! Стойте си там, моля! Че сега като закрият специализираните няма къде и другаде да отидете.
Привличат… ай стига, бе:) Това с постановление по НПК ли го правите или по ЗМВР работите?

Хахаха
Хахаха
12 декември 2021 13:29
Гост

Гледам … и не вярвам на ушите си …
Споразумения между прокурор и защитник ВИНАГИ се одобряват или отхвърлят от съд.
В случая, Рашков е искал друго … не споразумение, а изменение на обвинение и дефакто прикриване на престъпление от прокуратурата!!!
Рашков ще потопи новото, все още негласувано правителство, барабар с националния предател Радев.
А писалите по-долу защитници на Рашков са пишман юристи, досущ като него.

...
...
12 декември 2021 13:39
Гост

Разследващите очевидно са целели разплитане на цялата престъпна схема в замяна на по-леко обвинение за бушона, ако издаде схемата и хората над него в престъпната йерархия. За всички нормални хора и цялото общество би било по-добре един бушон да е на свобода с условна присъда, а хората над него в престъпната схема да са ефективно в затвора. За всички без прокуратурата и троловете на ГЕРБ и ДПС, защото много добре знаят кой стои на върха на пирамидата.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 декември 2021 13:49
Гост

Евентуално разплитане на цялата схема…

незнайко
незнайко
12 декември 2021 15:11
Гост

Съдията, я кажи ще цениш ли показанията на някой, който ги е дал само, за да избегне наказателната отговорност?
Значи викате не е осъдително X да даде 50 лева на някой наркоман да ви лисне киселината в лицето? Ми той бушон, бе… А и ще вземе да даде показания да се стигне до Х, който може и да е Y всъщност.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 13:16
Гост

Като се знае манталитетът на милиционерите нищо не ме учудва.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 13:24
Гост

Особено ако милиционерите са на висш пост в съдебната власт и най-вече ако покровителстват престъпниците, които са ги пратили на поста.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 13:28
Гост

Всяка държава и всеки народ си заслужава полицията. Като те чете човек разбира, че си мазно ченге.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 13:29
Гост

Бойкорашковче.

Съдия
Съдия
12 декември 2021 13:31
Гост

Нямам особено високо мнение за качеството на разследванията в България, но в случая мисля, че разследващите са напълно прави.

Хахаха
Хахаха
12 декември 2021 13:34
Гост

Въобще не си съдия, а трол на комуниста Рашков.
Ако беше съдия, щеше да се хванеш за главата от прочетеното !

глупчо
глупчо
12 декември 2021 14:42
Гост

За какво по-точно са прави? Нещо не ми стана ясно.

Гузен негонен бяга
Гузен негонен бяга
12 декември 2021 13:13
Гост

Пречеше ли нещо на прокуратурата да обещае, че няма да протестира мярката за неотклонение, след което той да свидетелства за престъпната група, а най-сетне прокуратурата да не спази обещанието си и да протестира мярката? Не! Не! Не! С което прокуратурата явно демонстрира, че единственото, за което я е грижа в случая, е въпросното подставено лице да не свидетелства и да не разкрива кои са мозъците на схемата, защото Гешев е разпънал чадър над тези престъпници!

незнайко
незнайко
12 декември 2021 14:39
Гост

Мая, ти ли си? Едно от лицата на промяната, уф… подмяната. „Обещайте му нещо на Христо Иванов, пък после не го изпълнявайте“. Спомняте ли си?
Колкото и да не му се вярва на някой, понякога има повече чест в отношения прокурор – обвиняем, отколкото в адвокат-клиент…
Като иска лицето да дава ОБЯСНЕНИЯ, никой не го спира разследващия да му ги запише. Включително и разпит пред съдия да направи. За това прокурор не трябва.

Император Тиквуций I Джипкус
Император Тиквуций I Джипкус
12 декември 2021 13:03
Гост

Вместо да бие протестиращи, Рашков тръгнал да рови, за да стигне до върха на някакви напълно измислени от него престъпни схеми, които изобщо не са публична тайна! Добре, че е г-н Гешев както винаги да съблюдава законността! По-слаб вътрешен министър от него България никога не е имала, че и комунист на всичкото отгоре и с гол гъз таралежи тръгнал да мачка!

Коледните празненства започвят
Коледните празненства започвят
12 декември 2021 12:30
Гост

На Каскета тъпите и елементарни милиционерски схеми! Бушончетата му от СРП и не само там, монтирани от него на всички нива в прикриватурата, квичащите по команда малки прасенца ще гърмят, като пуканки след него. Яка чистка на цялата корумпирана каскетска сган!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 декември 2021 12:26
Гост

Разделение на властите ли? Рашков сякаш не е чувал такова нещо. Не вярвам, че наистина България може да изпадне толкова много в беззаконие. От комунистите друго не може да се очаква, но беливласия милионер, собственик на 19 имота е позор юридическото съсловие.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 13:07
Гост

В случая МВР не цели изземване на правомощия на съдебната власт, а ефективно разследване и разплитане на една престъпна схема. Прокуратурата, точно обратното, цели потулване на цялата схема. И по-голям „почитател“ на разделението на властите от Гешев в България няма.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 декември 2021 14:03
Гост

То остава и правомощия да изземва. Дори намекът от страна на следовател към магистрат последния да постъпи по конкретен начин или да повдигне определено обвинение, е грубо погазване на закона с оглед независимостта на прокуратурата. Прокуратурата не е Гешев! Тази мантра я вкараха в главите на хората, защото новите ги е страх от институцията. Разберете бе хора, максимата клин- клин избива е неприложима в правото. Не може да бориш престъпността, нарушавайки закона. На всички е ясно, че АМ Хемус е освен предполагаема престъпна схема, един огромен политически ПР, който трябва да даде резултат на всяка цена, за да се оправдае… Покажи целия коментар »

Проскубания Шиши трол
Проскубания Шиши трол
12 декември 2021 14:17
Гост

Самата истина е това, казвам ви! И къщата в Барселона, и чекмеджетата с кюлчета, и офшорките на Пеевски, и списъка „Магнитски“ – всичко това е само политически ПР на Държавния департамент на САЩ, „Репортери без граници“ и др., в който няма капчица истина!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 декември 2021 15:30
Гост

Ясно Ви е че САЩ преследват свои интереси с този списък. Не казват нищо за Прокопиев, а и той не е чист като сълза. Поумнейте малко.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 11:36
Гост

Дано Кьовеши осигури обща килия на Тиквата и Каскета му.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 11:32
Гост

На някой все още да не му е станало ясно, че прокуратурата цели да опази дон Тиквоне от наказателно преследване като жертва бушони в престъпните му схеми?

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 10:58
Гост

Охооо, тези ще подпукат Стоянов, защото иска да закове Бочко.

Възмутен юрист
Възмутен юрист
12 декември 2021 10:53
Гост

ПРИКРИВАтурата в пълния й блясък! МВР иска да разкрие истинските престъпници, а прокуратурата ги защитава, че даже и циркове прави, пресконференции, сега очакваме писма от каскетно-трудови колективи от цялата страна да изразят възмущение от намесата на МВР в независимата съдебна система!

анонимен
анонимен
12 декември 2021 10:48
Гост

Такива дела не трябва да се дават на МВР, все пак ръководството е политическо, пък и следователи според мен по-добре ще се справят. Сега може нищо да не излезне пак, щот някой решил да се прави на герой. Това нагнетяване на напрежение между институциите няма да даде никакъв резултат.

Възмутен юрист
Възмутен юрист
12 декември 2021 10:54
Гост

С този главен прокурор мутра и закрилник на мафията, МВР е единствения шанс някоя голяма риба да бъде хваната.

Прокуратурата е позор!
Прокуратурата е позор!
12 декември 2021 10:46
Гост

Във всички „бели“ държави това е нормална практика – по-лека присъда или освобождаване от наказателна отговорност, ако „бушонът“ „пропее“ и съдейства на разследването, за да бъдат „заковани“ поръчителите. У нас обаче ПРИКРИВАтурата се бори със зъби и нокти да не бъдат разкрити „началниците“, които са назначили гл. прокурор именно, за да покровителства мафията.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 11:11
Гост

И кой налага и определя наказанието?! Съдът, а не ГДБОП или прокуратурата. А това, за което говориш, го има в други държави, но е законоустановено. Такъв ли е обаче случаят в българското законодателство?! Но там, където е уредено привилегировано третиране на подсъдимия, той е длъжен добросъвестно всичко да изясни (признае), по всички релевантни факти – пред съда в публично заседание, т.е. пред обществото, а не да се „договаря“ с полицаи и прокуратура – в кабинети и „седенки“. Не го ли стори, каквито и други обяснения да е давал, няма да получи тази ЗАКОНОУСТАНОВЕНА привилегия. Мислете го повече това „Право“!

незнайко
незнайко
12 декември 2021 11:26
Гост

Това и аз щях да напиша. „Приятелю“ трол (Възмутен юрист, Прокуратурата е позор! и останалите производни шизофренни производни на една разроена личност), не може чрез незаконосъобразен подход да се достигне до законосъобразен резултат. Това, че на добра воля прокурори са отишли в ГДБОП не дава право на ръководството му да се държи по безобразен начин към тях. На добра воля е, защото още няма предвиден разпит пред прокурор, за разлика от разпита пред съдия. Новият идеал е да станем полицейска държава ли? С прокуратура, подчинена на МВР? Внимавайте какво си пожелавате!

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 11:42
Гост

Това, което си написал, са пълни глупости. Договорките с обвинението пропелият да издаде шефовете си в опг-то не се правят публично. Не трябва дори да си юрист, за да го осъзнаеш. Трябва ти просто малко логика. А това, което се случва в момента, си е опит за нагло прикриване на големите в схемата.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 11:50
Гост

Очевидно не сте юрист, „договорки “ се правят и в момента, разбира се те не са публични, но това означава едно – прокуратурата и полицията решават за вината и наказанието, а не съдът. Това означава само едно – беззаконие (такива правомощия на разследващите и на прокуратурата липсват в закона). Това не може да е безразлично за един юрист – когато се позволи в закона на разследващ орган „да се договаря“ с обвиняем, тогава ще следвам твоята „логика“, разбира се – НЕглупава при това. В момента подобно „договаряне“ е престъпление, колкото и благовидни да са помислите – НЕюристе!

незнайко
незнайко
12 декември 2021 12:00
Гост

И два мармота завиват шоколад…
А тази „договорка“ по какъв начин ангажира съда??? Да не действа като нотариус, че само да завери волята на страните? Те съдиите редовно не одобряват споразумения, които са допустими от закона, да не говорим как ще погледнат на такива завери. Ама така е, когато практиката е от гледане на американски филми.
А иначе най-тъжното в случая е, че вероятно защитникът си е позволил да действа зад гърба на клиента си. Надявам се съответната адвокатска колегия да се самосезира и образува дисциплинарно производство.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 10:44
Гост

Хубавото на раздора между МВР и ПРБ е, че много неща от кухнята на съвместната им работа ще станат известни следващите месеци.

123
123
12 декември 2021 10:42
Гост

Опипвали почвата да си издаде началниците, ама прокуратурата била против. Аз така го разбрах.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 11:43
Гост

Така изглежда

Shop
Shop
12 декември 2021 10:39
Гост

Дългата ръка на Бойко Рашков прозира тук.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2021 10:48
Гост

Няма спор. Обаче ГЕРБавите вече направиха заявка – подкрепа за конституционни промени срещу отстраняване на Рашков.

Прокуратурата е позор!
Прокуратурата е позор!
12 декември 2021 10:48
Гост

На Рашков дългата ръка се опитва да хване тези, които пълнеха чекмеджета и офшорни сметки с крадени от народа милиарди, а дългата ръка на Гешев удря Рашков през ръцете, за да не може това да се случи.