„Има върли фанатици на режима на Путин, дори в прокурорската система. Това е разследване, което скоро ще пуснем“, съобщи пред Нова телевизия разследващият журналист Христо Грозев.

Той заяви: „Виждам отлюспване в службите, голяма част от тези хора са заловени или сами напуснаха последната година-две, но това не се отнася към полезните идиоти. Тези, които са върли фанатици на режима на Путин и продължават да бъдат в системата, включително прокурорската система и това е още едно разследване, което в близките седмици може би ще публикуваме. Говорим за прокурори, разследващи престъпления, свързани с Руската федерация в България. Те са членове на русофилски групи и празнуват рождения ден на Сталин. Повече – много скоро“.

Той говори за шестимата българи, арестувани във Великобритания за шпионаж в полза на Русия и за човека, който ги е вербувал.

„Българите, задържани във Великобритания, и обвинени в шпионаж, са имали много широка задача. Занимавали са се с доста хора, които са врагове на Путин“, обясни Грозев. И съобщи, че мъжът, който е плащал на шестимата, е австрийският бизнесмен Ян Марсалек.

„Това е вторият по чин човек в германска компания, оказала се пирамида“, каза Грозев и допълни, че Марсалек е наемал много хора – шпиони на свободна практика.

„Очаквам да излязат имената на още българи заради контактите на Марсалек в България, които за съжаление са и на институционално ниво“, каза Христо Грозев.

56
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 9:47
Гост

­­Г­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­­­ ­­­м­­о­­­м­­­и­ч­­е­­т­­а­­ ­в­­­и­­ ­о­­­ч­­­а­­к­в­­а­т ­­-­­­-­­-> https://nu21.fun/girl?95150

ХХЛ
ХХЛ
05 март 2024 10:28
Гост

О, то било марионетката на юрогейците Грозев. Що ни занимавате с глупости?

Анонимен
Анонимен
05 март 2024 9:54
Гост

Този имбецил-ренегат още бил наличен.

separate
separate
04 март 2024 16:29
Гост

Хора, знаете ли, че с повишаване на имунитета вие ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, освен това ще се почувствате по-млади. Подсилвам имунитета си с едно от най-добрите лекарства, разбрах за това тук:–- https://do.my/medline

Христо Грозев
Христо Грозев
04 март 2024 23:05
Гост

Нямам нужда от това, заедно с Иво Минджев редовно ходим за негърски протеини на „Козяк“. И ми осигуряват трибуна тук.

Трибуквенио
Трибуквенио
04 март 2024 15:08
Гост

Сополя Йжнкж Грознев, трето поколение педи, го готвели за главен прокурор. Той бил изборът на Ристо Бойкикев. Ристо, като менистър на правосъдието, направи Йонко Грозев съдия у Европейския съд. Сега щял да го прави главпрок. Боже, Боже, пази ни от педераси

Долуподписания Трибуквен
Долуподписания Трибуквен
04 март 2024 14:49
Гост

Защо г-н Ристо Мазния Бойкев смарди отдалеч на омрели лебеди. Ми къпи се бе, Ристо ! Поне два пъти годишно – за Първи май и за Девети септември. Теа мафии у съдебната система са плодовете на твоята садебнареформа.

И.ф. Боби Сталин
И.ф. Боби Сталин
04 март 2024 10:02
Гост

Та той Сталин сега управлява прокуратурата и. ф. Боби Сталин. В момента смее ли някой прокуратурата да каже нещо напротив или навъпреки срещу Боби Сталин . Вижте к влезе Районна прокуратура лично начело на шпиц команда.

Адвокат
Адвокат
04 март 2024 0:37
Гост

Нормално ли е в кабинет на прокурори в сгп над главата на единия да виси портрет на путкин, а другият да си пие чайчето от чаша със снимка на путкин. Виждал съм го с очите си. Това не е русофилия, това е тежка селяния примесена с дебилизъм.

До Адвокат
До Адвокат
04 март 2024 2:16
Гост

Какъв адвокат си ти бе,путьо маринкин!
Адвокатин бил,ахахахах

Адвокат
Адвокат
05 март 2024 0:58
Гост

Да не се розпозна бе, русоробче ? Айде да не почвам с конкретни имена, че ще се изпонасерете.

страшният съд
страшният съд
04 март 2024 17:54
Гост

и кво на Бай Дън ли да сложи портрета? А украинско знаме над главата на върховна съдийка вместо българското

Шшшшшшшишииии
Шшшшшшшишииии
05 март 2024 7:08
Гост

До адвокат,

Какво са ти направили адвокатите, че така ги обиждаш, сам представящ се за такъв?

без страх
без страх
03 март 2024 19:14
Гост

Айзък Азимов:
Най-голямата трудност възниква при тръгването. Нарича се „пригответе се“.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

Анонимен
Анонимен
03 март 2024 17:05
Гост

Лекс.бг, вас също ви хванаха на къс пас и пишете статии само след одобението на Посолството.
Какъв е тоя журналист, като е агент може би си мисли, че може да определя кой каква музика и филми да гледа, и какви празници да празнува?
Абе айде у лево, България те мрази, грозния с грозната фамилия!

пенка
пенка
03 март 2024 15:07
Гост

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт–- http://gg.gg/ketoexpo

Speid
Speid
03 март 2024 10:45
Гост

Откъде, по дяволите, изпълзя този велик журналист? Не съм русофил, ноподобен род празнодумни „разследвания“ идват меко казано в повече!

Лекси
Лекси
02 март 2024 23:53
Гост

Христо Грозев ми е Георги Димитров, готов от суета на всичко.
Навални е руския Левски.

Шшшшшшшишииии
Шшшшшшшишииии
05 март 2024 7:10
Гост

Бойко ми и Аристотел, Ицата – Христос, Кирчо ми е Левски, Кокореца – Ботев. А журналята от бг медиите – Вазов и Яворов.

LSSAH
LSSAH
02 март 2024 16:13
Гост

А не бих се учудил. В България е пълно с рублофили. То и затова сме на това дередже. 80 години назад и 30 години встрани от нормалният свят.
Иначе аз почитам само рождения ден на най-добрия художник сред ефрейторите и най-добрия ефрейтор сред художниците. Ей го на, идва.

Грушенка
Грушенка
02 март 2024 8:45
Гост

Ще получи и наградка. За вярна служба.

Свиждане. С Навални.

Еми
Еми
02 март 2024 8:23
Гост

Е и той клати руската курва, която не благоволи да изпрати мъжа си и в последния път, ама нейсе

Песимист
Песимист
03 март 2024 12:20
Гост

Като я гледам какъв дзвер е, това си е почти героизъм. Па и нали трябва да се присламчва към всеки паричен поток, а към вдовичката ще потекат бая кинти.

страшният съд
страшният съд
02 март 2024 6:24
Гост

Демократ господа обикновен п-с!!! Направил разследване за убежденията на прокурорите. СВОБОДА,ГЛАСНОСТ и ДЕМОКРАЦИЯ със сталиниски методи!!!

Ми 6, а?
Ми 6, а?
01 март 2024 23:33
Гост

Този смешник някаква последна инстанция ли се явява и на какво?
„Демократ“, но на сороска хранилка,непризнаващ чуждо мнение и убеден,че неговото е единствено правилното и позволяващ си да заплашва хора с други убеждения?
Е, каква е разликата между него и Сталин?Добре е, че този ще си остане жалък , джавкащ пудел на каишка, а другия бе диктатор, който отглеждаше и такива дребни псета за удоволствие!

Иудейщина
Иудейщина
01 март 2024 22:45
Гост

От ТОП ИДИОТ.

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 22:26
Гост

Статия тип кафяво-жълта преса.
Сталиновия СССР има толкова общо с днешна Русия, колкото богата Германия от 70-те със сегашното бежанско гето, запазило само името си същото.
И какво ако са празнували рожден ден на Сталин?
Това по какъв начин означава, че не могат да проведат разследване?
Много ви пада нивото с тия клюкарски писания.
Ама то какво да се чуди човек? Метреси ми участват в комисии и разпитват магистрати. Полуюристи без стаж в съд ми стават конституционни съдии.
Що едни пазарски приказки да не минат за статия пък?

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 22:41
Гост

Путин тегли Русия именно към времената на Сталин. Байдън пък тегли САЩ по пътя на болшевиките – Ленин и до голяма степен Горбачов. Това е днешното противопоставяне. Друг е въпросът, че и двамата са крайни и нямат мяра. Темата е дълга, но за начало

„Защо Путин не празнува болшевишката революция?“
http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4492321/

Анонимен
Анонимен
02 март 2024 6:02
Гост

Добрче, че придобивам представа за света лично и в частност – за Русия. Че току-виж наивно се вържа и аз на пропагандните жалки статии, като тази и да повярвам как светът е черно-бял и че ние тук сми откъм бялата част. Нищо, че до уши сме затънали ако не в черната, то в кафявата и нивото продължава да се качва.
Много жалък опит с явна лъжа и елементарна манипулация да се изпълни посолствена поръчка. Нека първо се опита да излъже някое дете. Постепенно се започва.
Да се сравняват Путин със Сталин е като да се сравнят този пишман „журталист“ с Фалачи. Примерно.

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 21:17
Гост

Да припомня на Грозев и ЛЕКС, че СЪДИЯТА Андон Миталов пусна в Русия Николай Малинов и е първия, санкциониран по Магнитски. А за човек от прокуратурата с такива „заслуги“ нямам данни.

Всъщност политическите процеси като правило са дело на съда, а не на прокуратурата.

Бяла лястовица
Бяла лястовица
01 март 2024 21:00
Гост

Имам много резерви към всичко, което казва Христо Грозев, но за ирационалните симпатии към режима в Кремъл на някои прокурори и служители от силовите ведомства имам лични впечатления. Как бихте погледнали на прокурор, който пуска в кабинета си съветски военни маршове при всяка победа на Русия в Украйна. На мен първо ми беше смешно, но веселото ми настроение бързо отмина, когато чух от военнослужещ, че ако руската армия пресече Дунав от север, той няма да се бие, а ще се присъедини към нея, а от полицейски служител на ръководна длъжност разбрах какво трябва да направят „мъжете с т.“, когато войските… Покажи целия коментар »

Д-р Гълъбова
Д-р Гълъбова
01 март 2024 22:49
Гост

Сестрата пак се е издънила. Първо в изолатора!

…..
…..
02 март 2024 8:25
Гост

Е, и?

Анонимен
Анонимен
03 март 2024 19:51
Гост

Каквото иска това ще си прави бе, кой си ти че да даваш акъли? Ако иска да подкрепя Русия, ако иска – Украйна. Въпрос на избор

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 март 2024 19:28
Гост

Не мисля,че е здравословно уважаван сайт като Лекс да разпространява тези на крайно пристрастен журналист като Грозев, който има редица лични мотиви да мрази Путин и режима в Русия,а може би и самата държава в този й вид. Всяко престъпление трябва да бъде последвано от пропорционално наказание, но това трябва да се прилага спрямо всички – украинци, руснаци, израелци и палестинци, независимо от националната им принадлежност.

Бъдете по-балансирани и не се подвеждайте по първото политкоректно сензационно разкритие с неособено ясен източник на информация, защото видяхме какво (не)стана с газопровода Северен поток и вероятно „клането в Буча“ – едно правно нищо.

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 21:05
Гост

ЛЕКС яко се политизира с последните статии щото такава е заръката на шефа на СИБ /Съюз на издателите в България/. Там, освен Капитал и Медиапул, са и „Сега“ и „Фактор“. Тъкмо затова се акцентира върху прокуратурата, а не върху съдиите с руско самосъзнание. И определено се неглижира интервюто на Грозев, в което обвинява Нинова и Кирил Петков за изнасянето на оръжие и боеприпаси за Украйна през посредници. Дори „Свободна Европа“ не пуска интервюто според обещанието си, а си остана само с анонса -„Христо Грозев пред Свободна Европа“.

Грозен
Грозен
01 март 2024 21:43
Гост

Скоро ще излязат данни за разследващи грозни журналисти, подлоги и чуждопоклоници

Анонимен
Анонимен
02 март 2024 19:48
Гост

Точно. Лукс се превръща в правен свят 2.
Дарик са по бързи и обективни в момента

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 19:21
Гост

Знаейки средната възраст на магистратите в България, повечето дори не знаят кой е Сталин. Не знаят и кой е Христо Грозев.

Ставрев
Ставрев
01 март 2024 18:55
Гост

Стига с тази параноя. Нямам право да членувам в партия, добре! Никой не ми е забранил да имам симпатии към едни или други, а и няма право.
Накъде отива този свят? Само цензура ли? В този живот всичко се плаща по един или друг начин. Наколенки няма да си купя и да сложа.
Независимо от напъните на определени лица, България и нацията ще оцелеят.

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 18:46
Гост

Ми да няма да празнуват рождения ден на Байдън или Зеленски, бе льольо-английский шпион?!?

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 18:11
Гост

Аз не знам нещо, което този г-н е „разследвал“ обявил и се е случило, той няма нищо общо с юридическата професия, а основния му източник е гугъл, какво прави като статия тук не знам. Путин щеше да мре от ракове, преврати, боеприпасите щяха да свършват до неделя и какво ли още не, не знам защо му се дава трибуна, освен върлите фенове на ППДБ друг не вярвам да му се върже на номерата. И това не е пропаганда, просто човека лъже, ако това, което беше казал се беше случило естествено отношението лично моето щеше да е друго!

Гуглена
Гуглена
01 март 2024 22:53
Гост

На Киро му е най-големия на света. Троши парапети!

демокрацията победи
демокрацията победи
01 март 2024 17:36
Гост

Тоз атлантик взе оскар в прослава на десидента и оножда вдовицата му. Това се казва голям шлем в името на демокрацията. А сега мимоходом и една-две ченгета ще разкрие. Хвала на таквизи люде или както се казва в Анадола – аферим!
П.С не съм путлераст(или както го казвате),ей.да не ме запсувате сега дружно и по демократически

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 17:29
Гост

бре, бре…все „евроатлантици“ коментират тук
…а Грозев е толкова журналист, колкото Путин е либералист

Люиш
Люиш
01 март 2024 17:25
Гост

Определено крайно извратено е това!

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 17:24
Гост

Не е за вярване. Но явно простотията на българина е стигнала много дълбоко. А в Румъния, Полша и Балтика се изчистиха от всички амеби с руски наклон

Шшшшшшшишииии
Шшшшшшшишииии
02 март 2024 11:08
Гост

Да, писания като на Грозев и твоето го доказват особено добре

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 17:24
Гост

Това ще е скандално! Тези хора работят за идеялите на един тоталитарен режим! Пряко наследство от комунизма

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 17:23
Гост

А така. Айде да ги разкриете. Защото едно е да се кефиш на путлеровите глупости, но съвсем друго да празнуваш празници свързани с диктатори, като Сталин!

Анонимен
Анонимен
01 март 2024 17:23
Гост

Извращения.

Мавродиев
Мавродиев
01 март 2024 17:23
Гост

Определено ми допада, че някой най-после казва истината. Защото няма как при такава тролщина на путлерастите да няма и съдии и какви ли не още.

Анонимен
Анонимен
04 март 2024 0:20
Гост

Ok

Анонимен
Анонимен
04 март 2024 0:25
Гост

Всички да погледнат клипчето на Кирчо, как се хвали, че го возили с черни волги на руските служби из Русия…. Бизнес било… Има го в нета. Не е фалшиво. И после първи евроатлантици. И този е същата карикатура. Аматьори.

Тодорина
Тодорина
01 март 2024 17:22
Гост

И това се случва сред успели и развити хора

Миронска
Миронска
01 март 2024 17:22
Гост

Олеле. Това вече е много лошо