Прокуратурата огласи записани разговори на Васил Божков, които по всяка вероятност е водил със собствениците на „Efbet“ – братята Цветомир и Боян Найденови, както и с баща им Стефан. От съобщението на прокуратурата не става ясно дали записите са от приложени специални разузнавателни средства, или са правени от някои от участниците в тях.

От държавното обвинение не казват и кои са записаните мъжки гласове, но от съдържанието на разговорите става ясно, че Божков обсъжда с тях преразпределение на бизнеса в онлайн хазарта. Още в началото на разследването Цветомир Найденов обяви, че Божков е заплашил с убийство него и брат му и това преляло чашата на търпението им, след което подали сигнал срещу него. В записите Найденови на няколко пъти питат Божков защо иска да ги убива. Той обаче отрича да ги е заплашвал, но Найденови му припомнят, че им е казал за Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов, които преди години бяха разстреляни.

„Така ще свършиме и ние“, казва един от братята, на което Божков му отвръща:

„Които предават – умират, аз не съм ги убил. Може би такава ви е съдбата, бе, приятелю“.

В серия интервюта в последните месеци собствениците на „Efbet“ обявиха, че заплахите на Божков били насочени и бизнесмена Кирил Домусчиев, който обаче след това отрече да е бил заплашван.

В записаните разговори Божков казва на бизнесмените, че най-големият проблем е предателството.

„Това ти беше най-големия проблем, предателството, че отиде при Киро“, казва Божков, след което Найденови питат затова ли иска да ги убива.

В първата част от записите семейство Найденови и Божков обсъждат бизнес с „машинки“, но изчисляват, че би струвал 100 млн. лева и не могат да си го позволят. Божков обаче казва, че „Къро може“ и понеже му е приятел, сигурно щял да му даде 50% и въпреки това не направил такива постъпки, за да не навреди на интересите на братята.

„Добре, бе, дайте да сме партньори, да ми дадете това, което мисля, че е мое. Прав, не прав, това съм си го внушил, трудно ще ме разубедите“, казва Божков. Стефан Найденов го пита, кое е негово, на което Божков отговаря – „половината от онлайна“, след което добавя, че е платил 60%, защото включва „Сашо и Бекяров“.

След това в записите се обсъждат игрални зали и Божков казва, че иска половината, а Найденови се оплакват, че не са на себе си, защото постоянно се налагало да ходят в полицията.

„В интерес на истината не ви мачкам въобще, не правя нищо. Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина. Не искам да ви мачкам. Може би животът е такъв. Аз не ви мачкам“, обяснява им Божков и казва на доскорошните си съдружници, че досега са живели „под похлупак“.

„Под похлупак, никой не е смел да ви каже „гък“. Ето, Къро идва вчера и ми вика – „Що не ме остави да ги омаам…?“, дава пример Божков.

След това им обяснява, че може да спре всичките игри и дава пример, че веднъж нарочно им ги е спрял през комисията по хазарта: „Да се сетите нещо, да кажете „Здрасти, кво е това?“. Вие пак не се сетихте, просто пуснахте пак документите. Не се сетихте, че някой може да ви е спрял“.

В един момент Найденови искат да чуят от Божков какъв е планът му за тях, като предлагат дори да му подарят всичко, но той отказва. В крайна сметка за игралните зали той им иска по „10 милиона“ на година.

В последния запис Божков говори ясно с бащата Стефан Найденов, като му обяснява, че от следващия ден спира „помията“.

„А убийците кой ще ги разкара от около София, къде шетат?“, пита бащата, а Божков му отговаря, че не знае такива неща и, който ги е викал, той да ги разкара.

Sreshta1

Sreshta2

Sreshta3

Razgovor4

17
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
10 март 2020 12:55
Гост

Къде го търсите Черепа? Той си е постлал отдавна.

Чист като сълза
Чист като сълза
10 март 2020 12:57
Гост

„В интерес на истината не ви мачкам въобще, не правя нищо“.

Лимоновски
Лимоновски
10 март 2020 12:12
Гост

Борисов сега да намери някой да издържа Левски, защото не знам кой кого заплашил и какво е, ама ти казвам, че Левски щеше да има страхотен стадион. Обаче всичко на кино. А тоя стадион за поколенията щеше да остане.

льольо
льольо
10 март 2020 17:15
Гост

На кой му пука за стадиона на футболния клуб? Левски та Левски. Левски е една досадна задача в целия пъзел. Щял да има Левски страхотен стадион – ами да намерят спонсор или да кандидатстват по някоя програма и да си намерят финансиране.

Лилов
Лилов
10 март 2020 12:10
Гост

Аз не знам защо не излезеи запис как някой поръчва на Валерката Симеонов да внесе промени в закона за да се глътне от държавата Националната лотария

Димитрова
Димитрова
10 март 2020 12:09
Гост

Е каква е пумията? Аз защо не съм разбрал за каква пумия иде реч. Тия Цаки ли са Цеки ли са какви са си даваха интервюта за ЦСКА 1948 в сайта на ГОНГ и това седмици преди драмите. Какви толкова неща са се случили. То па ако Божков не е звънял и след това на тия хора, ама няма записи нали.

Димитрова
Димитрова
10 март 2020 12:08
Гост

Бе айде стига глупости. какво станало? Пумия им изливали. Те така си говорят в много отношения и много хора си говорят. Тарикатски истории. Само дето Левски му съсипаха всичко.

Владислав
Владислав
10 март 2020 12:06
Гост

Е такива безумия. Така се работи в България.

Миленков
Миленков
10 март 2020 12:04
Гост

Ахааааа…ето къде се крие ключа. Защото е видно, че тия се чуват на записа по-добре, отколкото Божков. А защо? Защото устройството е близо до тях. Тоест те са влезли за да запишат някакви разговори с Божков относно бизнеса, а защо не и за да измъкнат признания, че видиш ли ги е заплашил с убийство. Нагалсена работа.

Анонимен
Анонимен
10 март 2020 12:33
Гост

Съгласен съм. Тези записи со ценни само за правно неграмотната общественост /в т.ч. и една част от специалните/, но не и за нормалния съд.

Респект
Респект
10 март 2020 12:03
Гост

Браво. Някой най-после да се събуди и да реши да навре този човек в затвора, заедно с цялата му свита. Тоест да каже и поакже какво се случва. А вече ще реши съда какво се случва.

Анонимен
Анонимен
10 март 2020 13:01
Гост

Всички знаем какво се случва. Въпросът е Божков да се върне тук, ама не го пускат нещо от ОАЕ.

Кирилов
Кирилов
10 март 2020 12:02
Гост

Нали се сещате, че Божков трябваше мнооооого отдавна да е в затвора. Така нямаше да се стига до тия глупости. То същото се отнася и за манол Велев, за който има доказателства, че е вършил какви ли не гадости в ущърб на народа. Боби Цанков още го каза.

ФердоМишев
ФердоМишев
10 март 2020 12:01
Гост

Цеките са поставени лица. Влезли да говорят с Божков и носят микрофонче. Айде – айде. Че не знаят какво си говорят вътре. Стига глупости.

Николов
Николов
10 март 2020 12:00
Гост

Абе то тия разговори надали са от вчера и от днес. Обаче ми е чудно сега кой продиктува на тия двамата сладури да обвиняват.

Анонимен
Анонимен
10 март 2020 12:00
Гост

Аман от тия записи, защо ги пуска прокуратурата? Да си върже гащите и да насажда обществено мнение, а пък че не са никакви доказателства, никой не го интересува.

Анонимен
Анонимен
10 март 2020 12:53
Гост

Най-вече да си върже гащите и да се пъчат с перфектното им досъдебно производство.