Хакерът с псевдоним Емил Кюлев, „пробил“ базите данни на десетки държавни институции, банки, застрахователни компании и други дружества и често изнудвал техните собственици за пари, е бил задържан. За ареста съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Информацията е, че за множество компютърни престъпления е привлечен като обвиняем и задържан Теодор Илиев, на 21 години. Той е прониквал нерегламентирано в информационните масиви на институции и фирми, копирал ги е и ги е използвал. Установено е, че нерегламентираният достъп до базите данни е осъществяван в периода от март 2020 г. до януари 2024 г.

„На 28 юни 2024 г. по досъдебно производство, водено под надзора на СГП, следователи от отдел „Киберпрестъпления“ на Национална следствена служба, съвместно със служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ – МВР, са предприели действия по разследването – претърсвания и изземвания, при които са проверени над 20 адреса на територията на страната.

В хода на операция е установен и задържан – Теодор Ил., представящ се в онлайн пространството с псевдонима „Емил Кюлев“. В хода на операцията е иззета компютърна техника, в т.ч. и персонален лаптоп, който задържаният се е опитал да унищожи“, съобщиха от прокуратурата

На Илиев са повдигнати обвинения по чл. 319а, ал. 1; 319б, ал. 2, както и по чл. 216, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Предстои възлагането на експертизи на иззетата техника. Извършени са разпити на свидетели.

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за хакера.

29
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
---
---
01 юли 2024 10:11
Гост

Наивност. Дребна риба (ако е тя изобщо ) , която в началото на пъкленото дело е непълнолетна….

Що не се трие спамът?
Що не се трие спамът?
01 юли 2024 8:47
Гост

Защо спамът, извън темата не се трие-10 мнения на принципа „ама вие що биете негрите“? Можете да пишете за Кюлев тук, ама събития от 2005 г-не е тук мястото да се коментират. Който се вълнува да си отвори тема във форума, а не като коментар под статията.

Анонимен
Анонимен
01 юли 2024 6:21
Гост

Прочетете последната статия в сайта бърд бг, конкретно за вилата в Гърция-линк не е необходим. От бърд не казват нищо директно-само намекват-че в тази вила има записи(според бърд), но в тези записи не идело реч за пиене на кафе , и групово четене сонетите на Шекспир.

Казусът ИНТЕРБИЛД и бездействието на прокуратурата
Казусът ИНТЕРБИЛД и бездействието на прокуратурата
01 юли 2024 1:50
Гост

Кога ще бъде потърсена отговорност от лицата от репресивния апарат, които пред 2008г, НАПАДНАХА офиса на фирма ИНТЕРБИЛД във Варна, пребиха работещите там жени, използват електрошок срещу неоказващи съпротива хора, наричат жените там „ВАРНЕНСКИ КУРВИ“ . По темата има решение на Страсбург-тоест какво се е случило не подлежи на обсъждане-Страсбург си каза тежката дума. Съдебният акт от Страсбург по казусът интербилд е достъпен, вклч и в превод на Български. Защо няма нито едно лице, обвинено за побоят и насилието от 2008г, въпреки съдебният акт на Страсбург-съдът в Страсбург директно заяви,че е ИЗУМЕН че не е потърсена наказателна отговорност заради побоят… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
01 юли 2024 1:56
Гост

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/30/2390354_porednoto_osuditelno_reshenie_v_strasburg_sreshtu/ Поредното осъдително решение в Страсбург срещу България заради полицейско насилие

Защо този съдебен акт на Страсбург със смазващи мотиви за правовия ред в нашата държава и неговата липса-напълно нехарактерни за лексиката на съда, не доведе до наказателно преследване срещу биячите с електрошок, и прокурорите ,които отказаха да ги обвинят?

А защо няма арестувани прокурори по тези случаи?
А защо няма арестувани прокурори по тези случаи?
30 юни 2024 4:43
Гост

Кога ще бъдат арестувани прокурорите, пратили на съд потърпевшият от милиционерско престъпление Р.Б през 2011. Той беше пребит от милиционери през 2011 г пред НДК, защото „имал дълга коса“-точен цитат на думите на шеф на едно от софийските РПУ-та. Пребитият от милицията Р.Б. тогава се връща от концерт в НДК, когато спира милиционерска кола, излизат милиционерите и го пребиват , боят продължава и в РПУ-то. На съд после е пратен пребитият, и оправдан, след 8 годишен съдебен процес. Днес пребитият Р.Б. е емигрант, не желае да чуе за тази държава-където милицията бие, а на съд са пращани преБитите граждани. Случаят… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
30 юни 2024 7:34
Гост

Изразът „легитимен антиправителствен протест“ дори и днес предизвиква уртикария сред репресивният апарат. Как пък плебсът ще протестира срещу правителството,че пък и това да е легитимно! Напомням,че дори и днес е неотменено старото тълкуване на соц. ВС,че недоволството от властта е престъпление. Че дори и днес УБО не е закрито, няма лустрация, синчетата на Живковите кадри са във властта, в милицията са предимно внуци и правнуци на партизани и активни борци против капитализма. Че дори и съдийката, осъдила пред 1986г правозащитника Н.К.-Б по политическите текстове на НК, все още не е дори пенсионирана-тоест дори поколението, инсталирано във властта преди 1989г продължава… Покажи целия коментар »

Въпрос
Въпрос
30 юни 2024 4:30
Гост

Колко лица са арестувани по този случай на заграбени имоти на граждани край морето, на колосална стойност? https://bivol.bg/emliachni-tiholov-conev.html

„Най-хубавите кътчета от Южното Черноморие – заграбени с измама“

А кога ще има арести на прокурори-клубари?
А кога ще има арести на прокурори-клубари?
30 юни 2024 4:28
Гост

Кога ще бъдат арестувани прокурорите, замесени в тежка клубна дейност в клубовете на Нотариуса и осемте джуджета? Конкретно за клуба на нотариуса месеци минаха от потресаващите потресаващите разкрития-защо няма МАСОВИ АРЕСТИ НА ЗАМЕСЕНИ ПРОКУРОРИ? Масови, демонстративни пред медиите! Имаше предостатъчно време да бъдат пратени в затвора първата група от прокурори-мафиоти-клубари! Защо няма дори една присъда на прокурор-клубар? Как е възможна тежка престъпна дейност, извършвана от десетки прокурори да остава без последици. Колко прокурори, отказали да разследват престъпната дейност на колегите им са арестувани? В Румъния, в Грузия, в Турция джипката дълги месеци ходеше по адреси на прокурори-бандити и дълги месеци… Покажи целия коментар »

G man
G man
30 юни 2024 0:10
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 юни 2024 22:18
Гост

Сега, ако са умни от МВР и прокуратурата ще му предложат да работи за тях като експерт с цел хващане на някоя по-голяма риба, но много се съмнявам да им уври главата за предприемането подобен ход, a и надали разполагат с достатъчно доказателства срещу него за да го принудят да съдейства на органите на реда.

Пеналист
Пеналист
30 юни 2024 0:10
Гост

Няма нужда от още объркани русороби в редиците на милицията

чуденка
чуденка
30 юни 2024 6:47
Гост

Умни? Грешно допускане.

Казусът самоскъсаният пагон не е приключен
Казусът самоскъсаният пагон не е приключен
29 юни 2024 21:32
Гост

Ако прокуратурата иска да се похвали да обяви арестът на прокурорите, отказали да пратят на съд милиционерът, който си самоскъса пагона-за да набеди невинни граждани, както и ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛИТЕ от милицията по казуса самоскъсания пагон(съд го написа, че милицаите са лъгали!!!! , съдебният акт със оправдателни мотиви-лекция за милиционерите от прокуратурата, парцал ли е за прокуратурата,че и до ден не са обвини лъжесвидетелите от милицията?!). Милиционерът-със завидни шивачески умения е отърван-поради давност, но престъпната дейност на прокурорите, които отърваха бандитът от милицията е далеч от издавностяване. Как е възможно при наличието на ВИДЕОЗАПИС на самоскъсването, експертиза,че е самокъсан пагона, смазващо съдебно… Покажи целия коментар »

Пиис
Пиис
29 юни 2024 19:44
Гост

Май е роднина на Пепи еврото, доста си приличат:D

Анонимен
Анонимен
29 юни 2024 17:53
Гост

Момчето си е “опекло” нещата. Нищо няма на компютрите му, евентуално някое порно на Боко с Шиши. Простите прокурорчета и милиционерчета, както са го хванали, така ще се наложи и да го пуснат. Никой вече не държи нищо в личния си лаптоп, да не говорим за хакерите. Те винаги са два хода пред другите.

Иван Иванов
Иван Иванов
29 юни 2024 12:53
Гост

Не са ми приятни хакерите – адвокат съм – но не мога да защитавам такива типове – като пубертети са.

Навремето ни – даваха по 6-7 месеца кадрово разпределение по граничните застави – да се охладим.

Резултатите са явни – но новите поколения – не им се работи – а ги гони – мързела и гяволията.

Не трябва много да го наказват – но поне няколко месеца – да се види и той в чудо, щото – прави неща – дето са скверни.

Анонимен
Анонимен
29 юни 2024 11:35
Гост

Обърнете внимание колко е доволен на снимката, въпреки стоте цигари дето ги е изпушил. Знае момчето, че нищо лошо няма да му се случи.

Анонимен
Анонимен
29 юни 2024 21:36
Гост

Я си покажи твоята снимка ,преди да коментираш другите.

А изтипосването на снимка и име, е аргумент, че няма обективно, всестранно и пълно разследване-още от началото разследването е компрометирано.

Страсбург обича такива казуси. Прогноза-стотина бона обезщетение. Малко е-днес не стигат и за гараж!

Лооооуууу коат
Лооооуууу коат
29 юни 2024 11:01
Гост

Ударен е , защото е писал на няколко пъти, че ще извади снимки от нотариуса и от Мартин от Хасково ярата. Кюлев е щял да качва снимки от телефоните на ярата баща и син и от телефона на петя банкова ..затова са го пернали. Има около десетина магистрати от София К.Т мъж. , Д.Й. жена , Б.Д жена, а и комплекта началници в съда и прокуратурата в Хасково и още хора от апелативна София. И веднага арест за хакера и изземване на компа, ама нещата са на облаци с ключета

?????????
?????????
29 юни 2024 10:41
Гост

При положение, че от поне две години ГДБОП знае кой е, защо арестът е чак сега? Името Теодор Илиев е по сайтовете. Да не би да е бил забегнал?

Chuck
Chuck
29 юни 2024 11:31
Гост

Бил бил в Сърбия, интересно защо се е върнал, ако въобще.

Анонимен
Анонимен
29 юни 2024 11:32
Гост

На сделка ми мирише тук.

Анонимен
Анонимен
29 юни 2024 10:39
Гост

Тези хакерчета осветяват трагичното състояние на кибер сигурността на държавата и фирмите, полезни са в този смисъл.

Анонимен
Анонимен
29 юни 2024 10:36
Гост

Скоро ще го пуснат, защото доказателства трудно се събират, освен ако не е толкова прост, че да остави следи.

Kich
Kich
29 юни 2024 10:37
Гост

Наказанията в НК са твърде милостиви, ще го пуснат след макс 72 часа, после ще стане информатор и ще си свирка.

Анонимен
Анонимен
29 юни 2024 10:42
Гост

Кристиян с НАП Номер 2 – ГДБОП и прокуратурата ще го пазят с надеждата да пропее за други само че хакерите са вълци единаци и не могат да са полезни за това.

Кевин М.
Кевин М.
29 юни 2024 10:44
Гост

Прави ли ви впечатление, че „Кюлев“ прасна Алексей Петров докато Кристиян Бойков работеше при Трактора…

Моше
Моше
29 юни 2024 10:34
Гост

Най-после го спипаха това нагло момченце, много си беше повярвал путинофила.