Министерството на правосъдието обяви класирането в конкурса за нотариуси, чието начало беше поставено още в края на 2022 г. от предишния служебен министър Крум Зарков (класирането виж тук).

Така, на петия ден след приключването на устния изпит са ясни резултатите (оценките след устния изпит виж тук).

Заради равен бал, вместо обявените четири места, в София ще бъдат назначени шестима души. Те са Зорница Тодорова, Мария Маринова, Светослав Микушински, Борислав Монов, Николай Писаров и Сузанка Борисова.

Също заради равен бал за нотариуси в Трън са класирани двама души, а не един – Искрена Асенова и Ива Минкова.

Нито един кандидат не е класиран за местата в Берковица, Видин и Девин.

Както „Лекс“ писа, само 72-ма кандидати са допуснати до устния изпит и така още след него броят на кандидатите почти се изравни с този на свободните места – 52.

Първоначално допуснатите до участие в конкурса бяха 524, но 105 се отказаха още преди писмения изпит. На писмения изпит се явиха 419 души, но успешно го издържаха едва 17% от тях.

Конкурсът беше обявен за общо 52 места, които са разпределени по следния начин – четири в София, по две са в Ардино, Асеновград, Добрич, Ивайловград, Казанлък, Карлово, Момчилград, Омуртаг, Разград и Ямбол и по едно в Айтос, Берковица, Бяла, Бяла Слатина, Велики Преслав, Велинград, Видин, Гълъбово, Девин, Димитровград, Златоград, Карнобат, Котел, Крумовград, Кула, Монтана, Никопол, Павликени, Панагюрище, Радомир, Русе, Силистра, Сливен, Сливница, Трън, Тутракан, Царево и Шумен.

75
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 11:53
Гост

Сузанка Борисова наложница на Даниел Николов(член на комисията), Ива Минкова наложница на Димитър Танев. За любимките винаги има извънредно свободно място.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 12:41
Гост

Все пак нотариус се става не само по роднински, ни и полов път

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2024 8:37
Гост

Скоро ще е време и за внуците 🙂

СПЕШНИ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ
СПЕШНИ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ
24 октомври 2024 8:25
Гост

Крайно време е за следните спешни законодателни промени: -НЕЗАБАНА ЗАБРАНА РОДНИНСТВОТО В НОТАРИАТА. Каквато забрана има в администрацията. Виждате-роднинството изврати, опорочи този конкурс. Грозно се изврати. Нотариус-роднина, нотариус-роднина. -Забрана за участие в конкурсите на лица в конфликт на интереси с комисията. Когато майка ти определя кой ще е в комисията, да не може да участваш. Дори и да не е записано в закона изрично, е въпрос на морал да не си на такъв съмнителен конкурс, има и други работни места и извън нотариата. -Пълна забрана на местенето. Спечелил си конкурс за дадено място, оставаш там, или напускаш професията. Местенките заобикалят… Покажи целия коментар »

Възходящата определя кой да изпита низходящия
Възходящата определя кой да изпита низходящия
24 октомври 2024 8:15
Гост

Чл. 12. (1) (Изм. – ДВ, бр. 123 от 1997 г., изм. – ДВ, бр. 18 от 2003 г.)
(2) (Изм. – ДВ, бр. 123 от 1997 г., изм. – ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Конкурсът се провежда от комисия в състав: председател – представител на Министерството на правосъдието, определен от министъра на правосъдието, и членове: съдия от Върховния касационен съд, определен от председателя на Върховния касационен съд, двама нотариуси, определени от Съвета на нотариусите, и хабилитиран преподавател по гражданскоправни науки, определен от министъра на правосъдието.

Наблюдателен
Наблюдателен
23 октомври 2024 23:09
Гост

Някак си тихомълком се връща на бял кон и един бивш нотариус (Н.Б.) Навремето Танев лично го спусна в Ардино (той си знае каква услуга е връщал). Това лице има основна „заслуга“ да превърне села като Ардино в трамплин за местения, защото той първи направи това. Трансферираха го набързо в Бяла Слатина, оглозга яко всички читави сделки на северозапада за 2-3 години и уж се махна отегчен… Колко е бил отегчен виждаме сега. Отново е инсталиран да овладява кърджалийско. Няма нито един случаен в тая комора, ей…

Истината
Истината
23 октомври 2024 23:26
Гост

Познавам лично Наско Борисов. Написаното от вас е пълна глупост… Това, както го наричате, лице е великолепен юрист. Който освен всичко друго има и исторически заслуги за технологиите, с които ежедневно работят всички нотариуси в България!

Нероднина
Нероднина
23 октомври 2024 18:44
Гост

Може да се помисли над законодателна промяна – да се премахне „конкурса“ и да се вписват като нотариуси децата и любимите на нотариусите и съдиите с удостоверение за родствени и други връзки… Така ще се спестят много нерви и усилия на нероднините и нелюбовниците 😉

Иван
Иван
23 октомври 2024 18:03
Гост

Е то и за конкурсите ,за прокурори, съдии е същото .

Бай Иван
Бай Иван
24 октомври 2024 5:56
Гост

Е ти откри Америка за България.

Иван
Иван
23 октомври 2024 17:21
Гост

Тук изобщо няма значение дали някой има повече или по-малко стаж, а конкурсът да е проведен редовно и безпристрастно. Познавам много колеги, които имат по-малко стаж, но отлична подготовка. Но всичко опира до това как е проведен конкурса.

Новинарка
Новинарка
23 октомври 2024 16:40
Гост

Светослав Микушински е син на председателя на ВКС Захарова. Тя е определила лично част от кон. комисия!

А не бе
А не бе
23 октомври 2024 16:46
Гост

Няма конфликт на интереси, да не помислиш друго.

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2024 8:23
Гост

Да са живи и здрави! Щом законът не го забранява, а и ако бях на нейно място и аз щях така да постъпя. Кой ли връзкар не се намърда където иска, защо това да не важи за сина! Пък и не бива да се изключва вероятността наистина човекът да се е справил с изпита!

адвокат
адвокат
23 октомври 2024 16:40
Гост

Какво се чудите толкова, кучето си лае -керванът си върви!Спомнете си резилът на последния конкурс за районни съдии!!Вече им сърбаме попарата , ама на ВСС не им пука!
Нотариусите поне са на частна практика , все ще трябва да се напънат ,ако искат да оцелеят , а другите са на държавна хранилка !

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 16:45
Гост

Бати и частната практика. По десетки закони сме карани да ходим на нотариус ,за всякакви паразитни заверки.

Лично аз тази година на нотариус съм ходил повече пъти, отколкото на театър. Не за прехвърляне на имот, а тъпи заверки на подписи и преписи за глупости.

Как се става нотариус в България
Как се става нотариус в България
23 октомври 2024 16:40
Гост

https://razkritia.com/scandalni/kak-se-stava-notarius-v-balgariya/232020?fbclid=IwY2xjawGF2w5leHRuA2FlbQIxMQABHRFQcr2KhoLTSc6WKRv8bmm3Zbly9Jpaa5t1RVZwq5kzyCwkJzwKpwx8Qg_aem_gJNEb0X7G_4RrHHF1XJ6MQ

Как се става нотариус в България
Наследници на известни фамилии са първи в конкурса

Любител
Любител
23 октомври 2024 16:25
Гост

Хората у нас са безукорно честни при липса на други възможности

Погнусен, по Сартриански
Погнусен, по Сартриански
23 октомври 2024 16:14
Гост

Мерзавци недни, тези които нагласиха „конкурса“ .

За вас-един ден, когато дойде време да се отговаря какво си свършил-дори и след десетки години да е, това е краен срок, специално място в ада!

Ще има ли арестувани за беззаконието?
Ще има ли арестувани за беззаконието?
23 октомври 2024 16:11
Гост

Този скандален конкурс е за прокурор, и ако сме правова държава до довечера трябва да има арести. Масови. Толкова гнусно нагласяване, дори и в съдебната система не си позволяват да направят. Дори и в продадения конкурс за прокурори от 2015г, когато хванаха преписвач с разпечатани казуси предварително имаше влезли по честния начин. Само да ви напомня-човек, в този форум с името си доказа,че е дал верни отговори, и е оценен с четворка, и предизвика спечелилите конкурса да си покажат работите-за сравнение. Също така е редно да има и проверовъчен изпит. Съмненията в този конкурс са страшни. Подличко действат от камората.… Покажи целия коментар »

няма да има арестувани
няма да има арестувани
24 октомври 2024 8:32
Гост

То понеже прокурор се става по различен начин? През 2006 г казусите за прокурорския конкурс се продаваха, дори и евтинко-вестник Монитор ги купиха и публикуваха. Имаше и досъдебно производство и прокуратурата разледваше кой прокурор продаде казусите. А през 2015г на конкурса за младши прокурори пък казусите бяха раздавани на правилните хора, а един от тях толкова демонстративно преписва, че един от квесторите не издържа и реагира, въпреки инструкциите квесторите да гледат на друга страна, досежно определени хора. Който препесваше раздадените казуси, но не така явно и демонстратимно квесторите през 2015 не ги закачиха. А тези, който постъпиха мъдро-просто наизустиха предварително… Покажи целия коментар »

от сферата
от сферата
23 октомври 2024 14:23
Гост

Усещате ли се колко е смехотворно и самото класиране. Все едно малките градчета са по-желани от София. Глупости. Този конкурс е игра между наши, по-наши и най-наши хора. Масово парашутисти с космически оценки. Един ден не бачкали в кантора и от утре на върха в професията.

Стойте та гледайте какво местене предстои скоро
Стойте та гледайте какво местене предстои скоро
23 октомври 2024 16:42
Гост

Ако не си разбрал, скоро ще почне местенето. Играят за село, и колкото по забутано, толкова по-добре, за да се местят.

СПЕШНО В ЗНДД да бъде забранено местенето, а вече преместените-обратно там, където са спечелили места. Противното е заобикаляне на конкурсното начало.

Александър Дачев частен съдебен изпълнител
Александър Дачев частен съдебен изпълнител
23 октомври 2024 17:04
Регистриран

Точно обратното имам предвид. Изкарали са по-високи от тези на местата, където искат да се преместят. Това е простотията. Че за малкия град ти трябват 5,80 и с този резултат искаш да се преместиш на място, където са изкарали 5,20 другите кандидати. Очевидно проблемът е съвсем различен от местенията. Не го ли разбирате?

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2024 1:43
Гост

И какъв е проблемът, г-н дървен философ? Обясни на неуките….

от сферата
от сферата
24 октомври 2024 9:08
Гост

Проблемът е, че в 10 градчета в България кандидатите са по-добри от тези в София, а реално са искали да бъдат в София (затова искат местене). Страх ги е било, че ще ги прецакат на конкурса, за да не пречат на нагласените за София. А са по-заслужилите кандидати. Но така е като има само 3 желания и първо са желанията, а после е конкурсът. Всичко работи за „системата“. Целта на коментарите ми е да не обиждате тези, които се местят, защото са по-добри от тези, които са спечелили места за София.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 13:44
Гост

https://www.youtube.com/watch?v=jxJN8BLiFSc
Поздрав за всички фенове на Променкаджиите с това парче и инженер Ванина на млади години в клипа. За жалост родната й Берковица остана само с един нотариус :)))
Колкото оправиха държавата, толкова ще оправят и правосъдието и нотариалната дейност. За което, този конкурс е блестящо доказателство, както и /без/действията на Насето Славов и Христо Иванов като министри на правосъдието.
Честито на успелите – в живота винаги е било така – кой, както може!

Захарова
Захарова
23 октомври 2024 13:41
Гост

Тихо и кротко, без много шум, Галя Захарова уреди сина си за нотариус в София. Изобщо не се свени да си урежда роднините, а същевременно да се прави на принципна и честна. Непочтена персона.

Фиfdi
Фиfdi
23 октомври 2024 13:41
Гост

Някой знае ли коя е Мария Лекова. Има монография за вливания и сливания на търговски дружества?

Васил
Васил
23 октомври 2024 13:24
Гост

И как така от 4 бройки и еднакви оценки, изведнъж ще назначим още 2-ма при само 4 предвидени бройки? Да бяха въвели допълнителени критерии при равен бал, така ако всички влизаха….

наблюдател
наблюдател
23 октомври 2024 14:14
Гост

Ако имаше критерий сигурно щеше да е някоя простития като „диплома“ и хората с дипломи от частните университети щяха да бият тези с диплома от СУ. Не, мерси!

Боби
Боби
24 октомври 2024 9:57
Гост

Да не забравяме и трите открити бройки за преместенуте нотатиуски от предходния министър.
Открити и преместени при течаща конкурсна процедура.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 13:16
Гост

Сузанка Борисова съдия по вписванията Сливница, Даниел Николов преди да заеме длъжност нотариус, Съдия по в вписванията също в Сливница. Досещайте се сами

Марин Дичев
Марин Дичев
23 октомври 2024 13:23
Гост

Не ви ли е срам, нотариус Танев!!!

Редовно уронващ престижа на съдебната власт
Редовно уронващ престижа на съдебната власт
23 октомври 2024 13:14
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Хъксли
Хъксли
23 октомври 2024 13:17
Гост

Успял млад юрист, „феномен“
https://bird.bg/cholakov-young-protege/

анонимен
анонимен
23 октомври 2024 13:38
Гост

За първи път се съгласявам с подобен коментар. Колегата е неспособен юрист, не-спо-со-бен. Но по-добре да си ходи в Силистра. За системата е по-добре.

Скоро почват местенките
Скоро почват местенките
23 октомври 2024 16:17
Гост

А при тези местенки, Силистра си е направо до София.Въпрос на не много дълго време е местенето поради важни причини.

Адвокат
Адвокат
23 октомври 2024 13:06
Гост

Честито на печелившите за Трън,Кула и Велики Преслав.Ако си мислят,че там ги чакат пачките с пари не са познали

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 13:37
Гост

Те се класират там, защото играят на сигурно, а не защото ще работят реално в тези паланки за повече време. Смяташ ли, че дъщерята на нотариус Катранджиев ще остане в Кула? До няколко месеца е в София……

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 14:07
Гост

А Валя Благоева си направи синчетата нотариуси.
поне 5 души ще се преместят в София с водач Орлинчо татин.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 14:11
Гост

Митенце а любовницата ти Ивка в Трън
я бързо я мести заедно с Орлинчо

ЗАБРАНЕТЕ МЕСТЕНЕТО, заобикаля се конкурсът така
ЗАБРАНЕТЕ МЕСТЕНЕТО, заобикаля се конкурсът така
23 октомври 2024 16:19
Гост

Участват за Трън, и скоро ще почнат заявление за местене. Това е номерът на китайката. Печелиш конкурс за село, местиш се в София.

Todv
Todv
23 октомври 2024 22:32
Гост

Изобщо не си го мислят даже! Борбата им е да влязат в системата, а после тихомълком ще се преместят в София! Сигурен съм, че тези градчета изобщо не ги знаят къде на картата се намират.

Съдия
Съдия
23 октомври 2024 12:35
Гост

Микушински е син на Галина Захарова. Класиран е в София. После някой пак нека да твърди, че Захарова е свестна, честна и прочие. Вижда се ясно що за човек е.

анонимен
анонимен
23 октомври 2024 12:39
Гост

Това, че класиран кандидат е син на майка си означава, че е неподготвен? ? Комплексарско говорене.

Опонент
Опонент
23 октомври 2024 13:15
Гост

Я, стига! На този конкурс е имало и дългогодишни адвокати, които са много добри. Някои от тях почти веднага са се ориентирали и напуснали залата…..Да ви говори нещо това?
А тези изкарали конкурса са наскоро завършили……
Имали ли сте дело с някой от тях ? Не, нали?
Този конкурс е пародия…..Пародия е…..
Ще ми е интересно да се види от вътре и конкурс за съдии. Едни току- що завършили срещу дългогодишни и добри адвокати. Кой ще спечели?

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 13:19
Гост

Подготвен е отвсякъде – знаел е предварително казусите и въпросите. Все пак член на комисията е и съдия от ВКС. Заслужава на 200 %.

Киро Тъпото
Киро Тъпото
23 октомври 2024 13:29
Гост

Да, точно така. Тя сигурно дори не е подозирала, че се е явил. Ох, как приятно ще е изненадана, като прочете тази статия…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
23 октомври 2024 14:49
Гост

Захарински е добро момче, винаги поздравява и не би изложил майка си, затова заслужава да бъде поощрен за послушанието си.

Вони
Вони
24 октомври 2024 1:22
Гост

Той е син и на татко си все пак, а тати е резервен член на Съвета на нотариусите, който пък има интересни функции, свързани с комисията на изпита. Вони!

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 12:06
Гост

Тц, тц , тц, родата се оказала по-голяма от това, което помнехме. Явиха се още двама братовчеди.

Тютюн
Тютюн
23 октомври 2024 12:00
Гост

Над околийския беше областния, над областния министъра, а над министъра-Камората. Изтъкана от ченгеджийски, роднински и магистратски зависимости, тази организация изсмукваше финансово населението, сменяше инспекторати, министри и магистрати и т.н.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 11:57
Гост

Мама, татко и аз :)))

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 11:55
Гост

Дете Орлинчо във Сливница, тъй, тъй…..Няма да пътува надалеч детето, че то с тия цени на горивата:)))

Кибик
Кибик
23 октомври 2024 11:53
Гост

Искам Василка Шаламанова да поеме вината за случилото се класиране!

Без мезета!

Госпожа министершата
Госпожа министершата
23 октомври 2024 11:51
Гост

Всичко тече, всичко се променя, само съдебната реформа си остава … ВЕЧНА!

Фриц Клингенберг
Фриц Клингенберг
23 октомври 2024 11:43
Гост

ТУРЕТЕ ПЕПЕЛ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО И НОТАРИАЛНАТА КАМАРА!

АМИН

подробности плийз
подробности плийз
23 октомври 2024 11:30
Гост

кой какъв е от шестимата – син, брат, сват, дизайнер, деригей, наш човек, негов брат.

А де!
А де!
23 октомври 2024 11:54
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Проскубания бухал
Проскубания бухал
23 октомври 2024 11:20
Гост

И като си помисли човек, че натаманяването на резултатите не може да стане по-трагикомично, само за да може нашите хора да бъдат уредени в столицата. Да плачеш ли, да се смееш ли. или направо да си биеш камшика….

Нотариалната кОмОра приветства своите нови 6, повтарям ШЕСТ, членА не къде да е, а в С-О-Ф-И-Я!

Реми
Реми
23 октомври 2024 11:20
Гост

Позор!

Иванов
Иванов
23 октомври 2024 11:19
Гост

Мечти за правосъдна система безпристрастна. Да да. Изберете пак свинчо и боко и ще я имате. Как не

Чурлев
Чурлев
23 октомври 2024 11:19
Гост

Дано не са много корумпирани

Чучков
Чучков
23 октомври 2024 11:45
Гост

Дано не са много корпулентни

Боби
Боби
23 октомври 2024 11:19
Гост

Тия излязоха ли от аналоговата ера първо да подпитам

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 11:18
Гост

Ма нали има някакви бройки бе. Как има уж за 4 човека места ма ше назначим 6. Бее…

Павел
Павел
24 октомври 2024 10:05
Гост

Така са сметнати резултатите им, че да са равни и министъра открива съответно още места.
Въпрос на изчисления, нищо повече.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 11:18
Гост

Седи чакай правосъдие после

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 11:18
Гост

Доверието в тия иначе институции се срина много пррз последните години

Re:
Re:
23 октомври 2024 11:46
Гост

То никога не се е покачвало през последните 33 години!

За Христовата възраст.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 11:17
Гост

Еми освен да им пожелаем успех

Re:
Re:
23 октомври 2024 11:48
Гост

И още отсега да се лекуват душевно.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2024 11:17
Гост

Тази информация ни финтира. Да.

Марио Кемпес
Марио Кемпес
23 октомври 2024 11:48
Гост

Винаги съм бил сигурен в Аржентина!