Няма нито един желаещ да оглави Апелативната специализирана прокуратура (АСП). Срокът за подаване на документи изтече в понеделник.

Това е втората процедура за избор на ръководител на АСП. При първия опит се явиха двама кандидати – градският прокурор на София Емилия Русинова и следователят Бойко Атанасов, който често е сред желаещите да оглавят една или друга прокуратура.

В две поредни заседания кадровият орган отложи изслушването на кандидатите поради заболяване на Емилия Русинова. На третото стана ясно, че тя се отказва от надпреварата по лични причини.

Яви се само Бойко Атанасов, който изложи виждането си за управление на апелативната спецпрокуратура и отговори на множество въпроси в продължение на час и половина. След това членовете на колегията се обединиха около мнението, че той е посочвал само проблеми без идеи за тяхното разрешаване, не познава не само фактическата ситуация в апелативната спецпрокуратурата, но и нормативната база за пряката работа на обвинителите. Така всички членове на Прокурорската колегия гласуваха „против“ кандидатурата на Бойко Атанасов.

Постът е вакантен от средата на март, когато Даниела Попова подаде оставка по лични причини.

Предстои откриването на трета процедура за избор.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Гражданин
Гражданин
21 ноември 2018 12:58
Гост

Какво толкова й има на тази прокуратура? Обяснете, моля.

Минко
Минко
21 ноември 2018 12:44
Гост

Добре, че отхвърлиха кандидатурата на Бойко Атанасов.

Anonimen
Anonimen
21 ноември 2018 12:43
Гост

Нищо чудно, че няма желаещи. Постът въобще не е за завиждане.

Пепе
Пепе
21 ноември 2018 12:22
Гост

Голяма сага с този избор.