Конституционният съд (КС) единодушно допусна за разглеждане искането на Висшия адвокатски съвет (ВАдС) да бъде „отменена“ т.нар. съдебна медиация – задължителна и факултативна, която предшества разглеждането на някои видове дела (пълния текст на определението виж тук). Тя е предвидено да започне да се провежда по определени граждански и търговски дела от 1 юли 2024 г.

Предвид разпоредбата на чл. 54, ал.1, т. 4 АПК (Административният орган спира производството, когато Конституционният съд е допуснал разглеждането по същество на искане, с което се оспорва конституционосъобразността на приложим закон), предстои Съдийската колегия да прецени дали и как допускането на делото за разглеждане се отразява на процеса по създаване на медиационни центрове към съдилищата и по подбор на медиатори.

Малко след произнасянето на КС от Съдийската колегия съобщиха, че са открили процедури за подбор на медиатори за центровете в 28 града – общо 254 души. Най-много медиатори е предвидено да има в София – 50 (колко са в останалите градове виж тук).

Както „Лекс“ писа, адвокатурата атакува в КС всички разпоредби от Закона за медиацията (ЗМ) и Гражданския процесуален кодекс (ГПК), с които се регламентира новата процедура. Оспорени са чл. 19, чл. 20, чл. 21, чл. 22, чл. 23, чл. 24, ал. 1 и чл. 25 от Закона за медиацията и чл. 78а, чл. 140а, чл. 140б, чл. 267, ал. 3, чл. 314а, чл. 341а , чл. 374а от ГПК.

В искането си ВАдС излага аргументи, че тази процедура противоречи на правото на защита и на достъп до съд. Съветът изследва не само изискванията на Конституцията и спазването на гарантираните от нея права, но и правото на Европейския съюз, както и практиката на съда в Люксембург, който е изработил изисквания за въвеждането на процедура по задължителна медиация (повече виж тук).

Като заинтересувани институции по делото са конституирани Народното събрание, президентът, Министерският съвет, министърът на правосъдието, Върховният касационен съд, Висшият съдебен съвет и омбудсманът.

За становище са поканени Съюзът на юристите, Съюзът на съдиите, Българската съдийска асоциация, Българската асоциация на медиаторите, Професионалната асоциация на медиаторите в България, Националната асоциация на медиаторите, Българска асоциация за европейско право и фондация „Български адвокати за правата на човека“.

КС покани за правно мнение по делото проф. д-р Анелия Мингова, проф. д-р Валентина Попова, проф. д-р Емилия Друмева, проф. д-р Мартин Белов, проф. д-р Огнян Стамболиев, проф. д-р Пенчо Пенев, проф. д-р Пламен Киров, проф. д-р Силви Чернев, проф. д-р Снежана Начева, доц. д-р Иван Стойнев, доц. д-р Камелия Цолова, доц. д-р Наталия Киселова, доц. д-р Петър Бончовски, доц.  д-р Станислав Костов, доц. д-р Таня Градинарова, доц. д-р Христо Христев, доц. д-р Юлия Захариева, д-р Ивайло Костов, д-р Мартин Бъбаров, д-р Силвия Спасова, Благовест Пунев и Ружа Иванова.

63
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:02
Гост

­­Г­­о­­р­е­щ­и­­ ­­­м­­­о­м­и­­ч­е­­т­­­а­ ­­в­и­­­ ­­о­­­ч­­а­­­к­­в­­­а­­­т ­-­­-­-> https://nu21.fun/girl?95979

Хихохахо
Хихохахо
17 април 2024 14:47
Гост

Е, добре де, нали има образувано дело пред КС за медиацията???
Или за нас простосмъртните закона е закон, а за ВСС закона е за … кон.
Другото е ВСС изначално да не признава КС за съд, което по принцип е вярно, защото е извън съдебната власт.
Голямо мазало е с тази медиация и това бързане е май да се усвоят пари, защото като гледам КС ще я отмени!

original
original
01 април 2024 12:53
Гост

Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:–- https://do.my/bmaca

Уйгурския тайгър Начко - менистър в отставка
Уйгурския тайгър Начко - менистър в отставка
30 март 2024 18:05
Гост

ЩЕ ПРОТЕСТИРАМ ПРЕД КОНСТ. СЪД ДЕТО МИ ВИКАТ „БРЪСНАТИЯ ЗДНК“. тОВА ПОЧТИ НЕ Е ВЯРНО. ПРОСТО ИМА РАЗЛИЧНИ ЗОНИ. СЕГА НЕ Е УДОБНО ДА ПОКАЗВАМ НАЛИ. ВИЕ ФНИМАВАЙТЕ В КЪРТИНКАТА ЧЕ ГОТВЯ НОВИ ПРОМЕНИ В КОНСТ., НОВА СЪДЕБНА РЕФОРМА И МОЖЕ С РИСТО МАЗНИЯ МРЪВОЯД И НАТКА МЕНЕТОВА ДА ВИ ЗАКРИЕМ. а НИЕ КАКТО Е ИЗВЕСТНО СМЕ МОЩНА ЛИБЛИНГ ТРОЙКА

Пачо
Пачо
30 март 2024 14:24
Гост

А онези изкуфеляци от КС какво се мотат, а не дадат становище дали промените не са противоконституционални или не? Можеше да се съберат, като видят какво става и да вземат решение, което най-вероятно щеше да отмени тъпотиите на Ицо Черната Брада Корсаря и изобщо да не се стига до номинирането на този Главанак от ГЕРБ!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2024 18:20
Гост

Държавата се тресе. ТЪПИТЕ ПРОМЕНИ НА ХРИСТО МАЗНИЯ И УСУРИЙСКИЯ ВЛЪК С БРЪСНАТИЯ ЗДНК и натка менетова създадоха конституционна криза. А конституционният съд се занимава с медиацията и горите. Вместо да се произнесе немедленно по промените в Конституцията. Праят се на много велики. Се едно че са извън държавата и не забелязват какво остава. Как не жи е срам. Или за 15 000 лева на месец – толкова работа. Позор за мазните муцуни

Илия
Илия
29 март 2024 16:12
Гост

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:–- https://e.vg/alman

Случайно преминаващ
Случайно преминаващ
29 март 2024 15:02
Гост

Бъдещият министър на Правосъдието /който и да е той/ още от първия си работен ден трябва да запретне здраво ръкави и да направи точно три изключително належащи важни неща : 1. Да подготви законопроект за изменение на ГПК с точно два параграфа в него : Отпадане на чл. 140а ГПК- „задължителна медиТация“; 2. Отмяна на целия чл. 280 ГПК и вместо него да бъде предвидена следната нова редакция : На касационно обжалване пред Върховния касационен съд подлежат: а) въззивните решения на окръжните съдилища с изключение на решенията по: искове за издръжка, брачни искове, искове за парични вземания по граждански и… Покажи целия коментар »

Мачрчевисти съединявайте се за комерса
Мачрчевисти съединявайте се за комерса
29 март 2024 13:45
Гост

МЕДИАЦИЯТА= МАРЧЕВИЗАЦИЯТА НА ВСС= НА ПАРИ ЗА УСВОЯВАНЕ. и най- вече на непокизъм за това какъв ще е смисъла и ползата, Важно е да въртим проекти, макар и безсмислени

За мъни става дума. За много мъни!
За мъни става дума. За много мъни!
29 март 2024 19:56
Гост

Медиацията е мъни. Много мъни, мъни, мъни. Каза го голям юрист: https://m.dnes.bg/politika/2011/03/17/mediaciiata-e-myni-myni-myni.113723

протест
протест
29 март 2024 9:08
Гост

Много удобно се ползва изкуствено създадения проблем с реформата за съдебната медиация, за да се скрият скандалите в адвокатурата.
Защо не се пише в този сайт за напусналите членове на Висшия адвокатски съвет в знак на протест срещу мафията на Гигова?! За всички онези схеми със системата на правната помощ?

Мъж на жена си
Мъж на жена си
29 март 2024 17:37
Гост

И какво от това,че са напуснали.Други ще дойдат,няма несменяеми хора.

Чудо! Намери се архивът на Концертна дирекция!
Чудо! Намери се архивът на Концертна дирекция!
29 март 2024 6:01
Гост

Чудо! Архивът на концертна дирекция се намери! Всъщност- Никога не е изчезвал. Не е имало пожар, наводнение, потоп,както се ЛЪЖЕШЕ дълго време. Този архив не помага на певците да се пенсионират, и те добре го знаят. Свободните професии сами внасят осигуровките си, и концертна дирекция няма никакво отношение към осигуряването на певците. Ето къде е архивът на концертна дирекция: https://www.ploshtadslaveikov.com/po-sledite-na-izgorelite-navodneni-dokumenti-za-trudov-stazh-na-estradata/?fbclid=IwAR0gxpxKWaWckaipGrZgIt0WHfr7abZnpChBu8z9LlE66NEQIvPsDz7Zcek_aem_AfccjbxN84x08QogfXwu0SpGlVKixGa5H6X8A5VZjw-7NWLVLn6ln97pGYUAnVRX_xnMGMtPAVKRJyPZPkckAczq След като архивът се намери, а изгорял архив беше мотив да се отпуснат пожизнени пенсии, народното събрание следва да ОТМЕНИ решението за отпускане на пенсии , не по каналния ред за стаж. Ако не го направи ще се окаже,че ЛЪЖАТА… Покажи целия коментар »

беззаконие
беззаконие
29 март 2024 4:11
Гост

Задължителната медиация е беззаконие дори на ниво дефиниция. По дефиниция медиацията е доброволна, а не доброзорна.
Как така някой дръзва да налага на гражданите как да защитят интересите си, и да решава вместо тях, как да се използва чуждото време, средства усилия?

Тази задължителна медиация има единствено сурва-сурва ефект, и осигуряване на доходи за медиаторите-които никой не ги търси.
Ефектът ще е оскъпяване, усложняване, удължаване на процеса .Зорлем гражданите са пращани в натрапена, непоискана процедура, което е посегателство и над волята им.

Задължителната медиация не е обявяване в предизборната кампания на депутатите, за да има избирателят информиран избор дали да я подкрепи.

Право
Право
29 март 2024 8:59
Гост

Няма задължителност на медиацията, има задължителна първа среща в рамките на 1 час. Това е единственото задължително нещо.
Не се унижавайте да пишете глупости само заради жълтите стотинки от правната помощ, колега.

Анонимен
Анонимен
28 март 2024 21:47
Гост

Много ми е интересно ,колко от коментиращите са били в действителна медиация ?
Не става въпрос за медитация !
Странно е как се коментират неща по които и грам представа нямаш .У нас в България обаче е така,медиатор ,до медиатор върху медиатор,под медиатор и т.н.
Бълването на обучени ,но некачествени медиатори е същото като бълването на юристи повечето некачествени!
Да станеш добър юрист ти трябва добра практика с медиаторите е същото.Едно е да искаш дето се казва ,друго е да можеш. Ако всеки може да стане юрист,то от всеки медиатор не става! За медиатор трябва да си роден !

Много възмутен
Много възмутен
28 март 2024 22:42
Гост

Глупости и то пълни.Професия дето се взима за два три дни .На обучението се учат лакърдии.

анонимен
анонимен
28 март 2024 23:04
Гост

Добри претенции, но някак ви липсва грамотността, а да не говорим за търпимостта към променящата се среда… Успех, медиаторе!

Три години учат в Италия за медиатор, а не 6 дни!
Три години учат в Италия за медиатор, а не 6 дни!
29 март 2024 6:05
Гост

За да станеш медиатор се учи … шест дни в България. За сравнение-в ИТАЛИЯ обучението за медиатор е няколко години.

Тоест в България тапиите за медиатор са просто отпечатани хартии. Бизнес за обучаващите организации, срещу 600 лв.

В Италия учиш поне ТРИ ГОДИНИ за да си медиатор, и това е в добавка скъм другото образование-правно или друго.

КЪРТИЦАТА
КЪРТИЦАТА
28 март 2024 21:38
Гост

Е па много ясно! Цялата медиация е противоконституционна!

helpful
helpful
28 март 2024 21:30
Гост

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:–- http://gg.gg/xlman

Уфсъ
Уфсъ
28 март 2024 21:07
Гост

Щом жрицата на кьовата ТемидаДеса Дуловска ще решава, значи овапсахме я.Вече дълбаем дъното.

член на Съвета ли е или лобист на закони
член на Съвета ли е или лобист на закони
29 март 2024 13:49
Гост

Е пък от другата страна на Темида е друга жрица от Златоград. Фани едната, удри другата все йористки корифейки. Та тази член на Съвета ли е или лобист на закони, ама няма нищо лошо да напуска Съвета , а не да го употребява

Брей :)
Брей :)
28 март 2024 19:39
Гост

Е те тука е ключа- под стъргалото, хаха 🙂
„..предстои Съдийската колегия да прецени дали и как допускането на делото за разглеждане се отразява на процеса по създаване на медиационни центрове към съдилищата и по подбор на медиатори. ..“
Въх, де ще назначаваме сега малките мравоядчета и детинята на „Продължаваме продажбите“?

А.Б.В.
А.Б.В.
28 март 2024 16:52
Гост

От медиация има смисъл, има полезност по определени дела. Но това натрапване на хората, които вече са опряли до съд, съвсем ще скапе разбирането за и вярата в медиацията. Още един инструмент в ръцете на съда само да мести папките с години, вместо да решава. И по делата с материален интерес лихвите ще си се трупат, а някой ше трябва да плати. Няма да е медиатора, нито съдията. Пак ще се хората. Не е трудно да си представим процента на успешните медиации. Дали ще си струва на фона на всички забавени с много месеци дела. Силно се съмнявам. Лошото е,… Покажи целия коментар »

М.Василев
М.Василев
28 март 2024 17:22
Гост

Съдебната медиация, както изрично пише в ГПК, не спира делото, нито обуславя приключването му по някакъв начин. Проведена-непроведена процедура, съдът не се интересува и затова не се препятства по никакъв начин достъпа до правосъдие. Нито коства пари на страните, зцащото първата среща е безплатна.
Затова аргументите на Гигова и сие издишат изцяло, но в КС юристите са високоинтелигентни и аз се надявам на професионализма им.

Анонимен
Анонимен
28 март 2024 19:31
Гост

Да бе, първата среща била безплатна. А тия след първата? Цялата тая глупост със задължителната медиация ми прилича на преписана от брачните дела преди мноооого години- помирителното заседание. Е, видя се, че не работи. Лобистки простотии, да намерим хляб със салам за някои хора.

VBoodpdp
VBoodpdp
29 март 2024 9:03
Гост

А дали ви е безплатно като плащате луди хонорари на адвокати, възнаграждения на вещи лица и държавнти такси?
Хайде престанете със спекулациите и лъжите, защото няма да успеете. Колкото и една клика да се напъва да спре реформата. Макар че точно тези дето си късат ризите се скъсват да обиксалят страната и да обучават медиатори срещу скромнвата сума от 600 лева за 3 дни на човек. Така че – да, схемата е отново патент на Гигова и сие.

Анонимен
Анонимен
29 март 2024 9:37
Гост

А, дали вие не говорите глупости. И досега съществува възможността за медиация, съдът напътва към нея, някои съдии го правят изключително разумно и елегантно дори извън протокола, когато видят мегдан за това. Мога да кажа, че веднага си личат тези, които наистина я разбират и са обучени за нея. Тук целият спор е за ефективността от това задължително ходене на безплатна среща с медиатор. Негодуванието е срещу това. Жалко, че не може да видите допълнителната тежест за сметка на една илюзорна полза. Ако някога сте общували с хора, които се съдят с години, ще знаете че нормалните адвокати към днешна… Покажи целия коментар »

Влас
Влас
29 март 2024 10:07
Гост

Много удобно сте написали само една част от истината, за да оправдаете отричането на медиацията. Но неволно сте дали и контрааргументи- когато съдията прецени, че е възможна медиация, той несъмнено ще укаже за среща, за която именно вие ще съдействате, обяснявайки ползата от това да се съкрати изхода на спора. Но, както изглежда, тук не е водещ обективния критерий, а само и единствено – адвокатският хонорар за всдяка инстанция и всяко съдебно заседание.

А.Б.В.
А.Б.В.
29 март 2024 10:44
Гост

Ох, като почнете с тези адвокатски хонорари. Тотално ненужно е това гледане в паницата на другия. Не измествайте спора към лични напатки, запазете нужната висота. Медиацията трябва да остане доброволна, това е основното. Насила хубост не става. Наистина ли мислите, че ако е възможно избягването на делото, хората няма да се възползват? Но след като са стигнали дотам, означава че искат съдът да им реши спора, искат неговата истина, защото друг вариант не е останал. И да, ако в хода на делото нещо се промени и сега си съществува възможността да се постигне спогодба. Насилването към медиация няма да промени… Покажи целия коментар »

Стар колега
Стар колега
28 март 2024 20:31
Гост

Милене, т.нар. „медиТация“ препятсва и достъпа до правосъдие и води до допълнителни разходи за страните, което допълнително ще ги демотивира да водят излишни съдебни спорове, особено по търговски дела и директно ще ни върне в мутренските години от 90 те . В допълнение ще е средство за хранилка на гладни и некадърни адвокати. Тук аргументите на Валя Гигова са напълно основателни ! В допълнение ще кажа, че ние на юруш и с комсомолски план в очите се опитваме да въведем нещо от което самите американци вече се чудят как да се отърват. Ето това не може да го разберете ти… Покажи целия коментар »

М.В.
М.В.
28 март 2024 20:50
Гост

Пишете абсолютно неверни твърдения. Как точно препятства досътпа до правосъдие? Като съдия не разбирам как е възможно чак толкова да забравите някои адвокати, че сте юристи и да пишете на килограм глупости по форумите само, за да запазите алъш-вериша на Гигова. Наистина ли никакво достойноство не ви остана, че за жълти стотинки се продадохте.

задължителната медиация е беззаконие
задължителната медиация е беззаконие
29 март 2024 4:15
Гост

Първата среща не е безплатна! Гражданите ще губят средства, време, усилия. Загубения работен ден, пътуването до медиационния център, хотел за страните и адвокатите им, разходите за адвокати. Ако съделители от София правят делба на земи в Добруджа, и примерно 20 съделите трябва да пътуват за медиация, придружени от адвокатите им-разходите ще са 5 цифрена сума. Ако при делба с 20 съдителители не се яви някой поради заболяване, ще се отлага заседанието за друга дата-тоест нови средства, нови усилия, нов тормоз към страните.

Никой няма право да изземва чуждите средства, време, усилия, и да решава вместо страните как да защитят интересите си.

Trupm
Trupm
29 март 2024 7:19
Гост

Според закона – ГПК, първата среща е напълно безплатна за страните. А примера с пътуването от София до Добруджа /където и да имате предвид/ – ами нали гражданите така или иначе пътуват заради делото си там?! Каква е разликата? Че дори и мед.среща е в сградата на съда. Единственото усилие, което трябвада направят, е да отидат на тази среща. Никой не ги задължава да се споразумяват.
Престанете вече с глрупостите, защото наистина се излагате.

Анонимен
Анонимен
29 март 2024 7:59
Гост

До Trupm: Не е нужно да сте груб. Излезте малко от кабинета и се огледайте. Живият живот е малко по-различен. Тая безплатна среща в сградата на съда искате да кажете ще е непосредствено преди делото -отиваме ние 20 човека до някъде си, не се споразумява и веднаха – хоп, в съдебна залата при съдията да действаме по същество. Това са глупости. Дори не може да си представите колко е тегаво да се замъкнат хората и адвокатите им до другия край на България по хубавите ни пътища, с уредения транспорт, че и понякога и хотел трябва да се плаща, защото делото/срещата… Покажи целия коментар »

Trupm
Trupm
29 март 2024 10:10
Гост

Колега, поне се научете да четете преди да пишете с такова самочувствие. Дори елементарна представа нямате от законовата уредба. Горките Ви клиенти.

Анонимен
Анонимен
29 март 2024 10:48
Гост

Споделете моля задълбочените си познания и аргументи. Общността ни само може да спечели от знанията Ви и от този спор. Казвам го без капка ирония.

Руди
Руди
29 март 2024 7:24
Гост

При облигационни и търговски спорове говорим за пари и време. Рядко кредитор ще тръгне да си събира парите по съдебен път с години, да прави разходи за адвокати, съдебни такси, експертизи, ако е можел да се разбере с другата страна и да постигне успех без дело. Обичайно завеждането на дело се предхожда от множество разговори, устни покани за плащане, след това писмени, правят се и обезпечения на бъдещи искове с цел да се стигне до бърз резултат, дори с цената на отстъпки. И когато има възможност за споразумяване – дело няма. И ей по такъв тип спорове, допълнително натрапване на… Покажи целия коментар »

Trupm
Trupm
29 март 2024 10:12
Гост

Не сте прав. Именно по търговските спорове е най-удачна медиацията. Но понеже там са високите адв.хонорари- адвокатите не искат да изпуснат златната кокошка и затова медиация по адвокатска инициатива никак не може да се очаква.

Медиатор
Медиатор
28 март 2024 16:37
Гост

Много нескопосано я въведоха тази задължителна медиация. И прибързано. То страшни успехи имаше досега с нея… Допълнително забатачване по делата, ще се точат с години, ще се шиканира. И тая широка възможност съдът по свое усмотрение да насочва към медиация. Страхотни екзотики очаквам. Никаква предвидимост вече няма.

съдия
съдия
28 март 2024 17:24
Гост

Не сте прав. В България е въведен най-оптималния модел на съдебна медиация, което прави чест на авторите на закона.
Но нали сме просташка нация- не четем, страдаме от синдрома Дънинг-Крюгер и мощно ръсим некомпетентни мнения, по-лесно е да отричаш, да мразиш, да завиждаш.
Онзи виц за българите и казана в ада е толкова верен. Вашият пост го доказва също.

Анонимен
Анонимен
28 март 2024 19:34
Гост

Не приписвайте Вашите страдания от разни синдроми на нормалната част от обществото, моля. Я по-добре се съсредоточете на опорките от посолството- путлер, възраждане и т.н., от километри си личи тролажа, ако ще и с 1000 коментара да се разклони.

Путин
Путин
28 март 2024 20:52
Гост

Възрожденецо, сбъркал си форума. Умствените ти страдания/полюции никой не го интересуват.

Paragraph 22
Paragraph 22
29 март 2024 15:05
Гост

Тролче ПеПейско, само от малоумния ти никнейм „Путин“ си личи от километри, че си представител на ПеПейската тролска фабричка от умствено изостанали маргинали. В едно си прав: има някой объркал форума и това определено си ти! Къш оттука!

Анонимен
Анонимен
28 март 2024 16:28
Гост

Трябва да отпадне възможността за усвояване на пари от еврофондове в съдебнат власт. От всички еропроекти, проведени досега от ВСС следват само безумия, затормозяване на работата на системата и нови дългосрочни рзходи за бюджета, надвишаващи многократно сумите, усвоени по проектите. Дано КС да отмени поредното безумие и поредното пълнене на гушите на някакви медиатори, единственият резултат от което ще е забавяне на приключването на делата и нови разходи за данъкоплатците.

Вярно е
Вярно е
28 март 2024 23:33
Гост

Тук си много прав. В желанието си да усвоят средства ВСС измислят безумни проекти,които реализират още по-безумно. Последният бисер – СИНС,който превръща съдиите в лични лекари с нулева правораздавателна дейност. Само да описват по цял ден какво са свършили за да си оправдаят натовареността а често и да си я надуят спекулативно,а ако не опишат обаче – рискуват въобще да не им се отчете натовареност,макар,че може да са изгледали и решили една камара дела. И от отчитане и надуване на коефициенти кога ще се върши работа – не е ясно. За т.нар.електронно правосъдие да не говорим.въобше,примери бол. И тази медиация… Покажи целия коментар »

Г.А.
Г.А.
28 март 2024 16:22
Гост

КС падна толкова ниско, че ако погледне нагоре ще види оня адвокат, който се рекламира във Фейсбук, че „прави от длъжниците взискатели“ (не му знам името) … пълно падение. Защо не се произнесоха за конституционните промени?

медиация ли? какво и защо ВСС сс занинава
медиация ли? какво и защо ВСС сс занинава
28 март 2024 16:13
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Пенка
Пенка
28 март 2024 15:01
Гост

Гледам, в нашия съд 5/ПЕТ/ хрантутника се гласят да назначат

Анонимен
Анонимен
28 март 2024 14:56
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
............
............
28 март 2024 15:51
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Водевил
Водевил
28 март 2024 16:23
Гост

Ще се задавите от злоба, но преди това прочетете Закона за медиацията.

Попова
Попова
28 март 2024 14:48
Гост

Ужас

Nikolov
Nikolov
28 март 2024 14:47
Гост

Редно е да се допусне разглеждане

Анонимен
Анонимен
28 март 2024 14:47
Гост

Атанасова нали е колсален капацитет

Анонимен
Анонимен
28 март 2024 14:47
Гост

Сега ще видим какво ще измъдрят

Анонимен
Анонимен
28 март 2024 14:46
Гост

Е, това сотана. Това остана. Да оправят и това

Анонимен
Анонимен
28 март 2024 14:46
Гост

Семов и Деси Атанасова в една снимка. Позорно!

Анонимен
Анонимен
28 март 2024 14:46
Гост

Тия ги интересува само кюфтето братче

Арнаудов
Арнаудов
28 март 2024 14:45
Гост

Абе, с тия последните двама конституционни съдии положението е „дръж ми шапката“

Чукй
Чукй
28 март 2024 14:44
Гост

Това шега ли е? Заемала се. Ако я нямаше Атанасова там нямаше да е шега, но…

Валериева
Валериева
28 март 2024 14:44
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица