Още един кандидат беше допуснат до участие в конкурса за нотариуси и така те вече са 524. Това става със заповед на министъра на правосъдието Мария Павлова.

Писменият изпит е насрочен за след малко повече от месец – на 25 август 2024 г. и вече е ясен регламентът за него. Ще бъдат изготвени три варианта на казус, от които кандидат ще изтегли един и него ще решават в продължение на три часа участниците в конкурса.

Тепърва предстои Министерството на правосъдието да обяви къде ще се проведе първата част от изпита.

До устен изпит ще бъдат допуснати кандидатите, издържали писмения изпит с не по-малко от Добър 4. Устният изпит на всеки от кандидатите започва с изтегляне на билет с въпрос от предварително обявения конспект с 50 въпроса от областта на нотариалното право и практика (повече за регламента виж тук).

Общо 52-те места, за които е обявен конкурсът за разпределени по следния начин: четири са в София, по две са в Ардино, Асеновград, Добрич, Ивайловград, Казанлък, Карлово, Момчилград, Омуртаг, Разград и Ямбол и по едно в Айтос, Берковица, Бяла, Бяла Слатина, Велики Преслав. Велинград, Видин, Гълъбово, Девин, Димитровград, Златоград, Карнобат, Котел, Крумовград, Кула, Монтана, Никопол, Павликени, Панагюрище, Радомир, Русе, Силистра, Сливен, Сливница, Трън, Тутракан, Царево и Шумен.