Издигнатият от ПП-ДБ Васил Терзиев е новият кмет на София.

При 100% обработени протоколи той води на опонента си, подкрепен БСП – Ваня Григорова, макар и с малко. За Терзиев са гласували 48,2%, а за Григорова – 46,89%. Разликата е 4786 гласа – Терзиев има 175 044, а Григорова 170 258.

Местният вот беше белязан от ниска избирателна активност.

За разлика от столицата, в Пловдив печели кандидатът на ГЕРБ Костадин Димитров. Там вече са обработени 100% от гласовете и той получава 54,15 сто от гласовете. А този на ПП-ДБ Ивайло Старибратов – 41,68%.

Финалните резултати във Варна показват, че тя ще има нов кмет и това ще е Благомир Коцев от ПП-ДБ. Той получава 53,06% от гласовете, а досегашният кмет от ГЕРБ Иван Портних – 41,52%.

В Русе балотажът беше между досегашния кмет Пенчо Милков от БСП и кандидата на ГЕРБ Иван Иванов. Милков печели убедително втори мандат с 63%.

В Благоевград с 50.21% печели Методи Байкушев от ПП-ДБ.Във Велико Търново е преизбран за нов мандат Даниел Панов от ГЕРБ (53.20%). Във Видин печели Цветан Ценков от СДС (57.28%), в Габрово Таня Христова от ГЕРБ (66.58%). В Добрич кмет отново ще е Йордан Йорданов. Издигнатият от Партията на зелените инж. Огнян Атанасов печели убедително балотажа за кмет на Кюстендил (68.63%). Страцимир Петков от ИТН ще управлява Ловеч. Петър Куленски от ПП-ДБ печели в Пазарджик (53.94%). Валентин Христов от ГЕРБ ще е кмет на Плевен, Добрин Добрев на Разград, Александър Сабанов на Силистра, Стефан Радев от ГЕРБ – на Сливен, Николай Мелемов от ГЕРБ – на Смолян, Станислав Дечев от ГЕРБ на Хасково, а в Шумен кмет ще е Христо Христов от БСП.

За разлика от миналата неделя днес се гласува и на машини, и с хартиена бюлетина, след като Върховният административен съд върна възможността за избор на гласоподавателите. В София 68 на сто от хората предпочетоха да гласуват на машина.

53
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Юрист
Юрист
06 ноември 2023 14:07
Гост

ЦК на КПСС одобрява избора на другаря – пионер Васил Терзиев /нашето момче/! Другарката Григорова да му върши работата в общината, той е зает с дострояването на Комунизма!

Да живее труда, равенството и айти сектора!

Анонимен
Анонимен
06 ноември 2023 11:07
Гост

Браво. Така трябваше да стане. Но ПП/ДБ продължават да не достигат до голям брой хора с посланията си и калпавия си ПР. Няма как да правят реформи и да вкарват по-непопулярни решения и на национално и на градско ниво, ако не се докопат до някакви гласоподаватели от ГЕРБ, БСП, както и тези, които не подкрепят никого. Маса хора на 18-25 имат право да гласуват, но не го правят защото политиците от ПП/ДБ не достигат до тях. Не е нормално да достигат до тези хора политици на ГЕРБ и БСП, които залагат на твърди ядра, а в прованса е ясно, че… Покажи целия коментар »

Ивайло
Ивайло
06 ноември 2023 11:14
Гост

Така е. Въпреки че отвяха ГЕРБ в София и Варна, ПП трябва да помислят за местни структури и в по-малките общини, за да могат да разбият феодалния модел, наложин от Борисов.

Юрист
Юрист
06 ноември 2023 13:55
Гост

Тотално сте в грешка. Първо – резултатите на ППДБ са такива въпреки факта, че имат огромни ресурси и възможно най-добрите PR-и. Толкова си могат. Озадачава ме защо София е пълна с хора като вас, които се имат за много интелигентни анализатори. Вие не можете да анализирате дори парадокса, че след като се подиграха с вас, продължавате да не разбирате какво се случва и да гласувате за ППДБ.

Политическа шизофрения
Политическа шизофрения
06 ноември 2023 10:57
Гост

Мнозинството от гласувалите за Хекимян на първия тур гербери-антикомунтисти сега са гласували за комунистката Григорова. И на фона на това Борисов твърди, че ППДБ се били коалирали с БСП и Възраждане!

Юрист
Юрист
06 ноември 2023 14:01
Гост

Типичен гласоподавател на ППДБ. Колкото и да се гавриш с него, все си мисли, че е представител на интелигенцията. Смешна история.

Герасимов
Герасимов
06 ноември 2023 10:48
Гост

Съкрушителна загуба на ГЕРБ, които бяха категорично победени в София и Варна, както и в някои други общини като Благоевград и Пазарджик, където имаха „вечни кметове“. Ако ги нямаше хартиените фалшификации, щяха да загубят и още много по-малки общини с налжен от тях местен феодализъм.

Юрист
Юрист
06 ноември 2023 16:27
Гост

Герасимов, ППДБ са в коалиция с ГЕРБ /и ДПС/. Събуди спящите си мозъчни клетки /ако имаш такива/ и се замисли при тази конфигурация в парламента и при последните изборни резултати… КОЙ е категорично победен?

Въвеждане на ЛУСТРАЦИЯТА
Въвеждане на ЛУСТРАЦИЯТА
06 ноември 2023 10:41
Гост

Настоявам за ЛУСТРАЦИЯ по Чешки модел. В Чехия мерки на лустрация търпят и внуците на лустрираните, дори и към 1989г да не са били родени.

В Чехия-за греховете на дядото отговаря и внукът-лустрацията е до ниво внуци!

Проскубания гербераст
Проскубания гербераст
06 ноември 2023 10:35
Гост

Наскоро бях диагностициран на 4-ти километър с раздвоение на личността като гербераст, сляпо подкрепящ банкянската тиква и евроатлантизма му, и едновременно с това копейкин и путинистките му опорни точки. Сега се възстановявам в хирургично отделение със спукана от злоба жлъчка след като гласувах за една комунистка (защото мразя комунистическите тайни служби, откъдето иначе произлица любимата ми тиква), а тя загуби с няма и 1%!

ЙОРИСТ
ЙОРИСТ
06 ноември 2023 8:56
Гост

Печелят на Бойко дедовия на новия балотаж!

Те това пичелят!

Трябват 50% плюс 1 глас от гласувалите!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 ноември 2023 10:13
Гост

И на мене не ми е особено приятно да спечели този, но айде да спрем с глупостите, това не са избори за президент, че да има такова изискване.
Изборен кодкес:
Чл. 452. (6) На втория тур на изборите за избран се смята кандидатът, получил най-много действителни гласове. При равен брой гласове няма избран кмет и президентът на републиката по предложение на Централната избирателна комисия насрочва нов избор за кмет.

Dred
Dred
06 ноември 2023 12:26
Гост

Верно си точно Йорист

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 ноември 2023 8:40
Гост

Ако пък тези гласове не могат да се купят за един ден в някое ромско гето, ем ма де съм.
Изводът е, че Добрите Сили отказаха хората да гласуват заради противните си номинации, безпринципно поведение и слагачество пред посолствоТО.

Герасимов
Герасимов
06 ноември 2023 10:49
Гост

Хората не гласуваха заради опорочаването на изборите от „Хартиената коалиция“, с активното съдействие на ДАНС и ЦИК.

Ad nauseam
Ad nauseam
06 ноември 2023 8:16
Гост

Честито за ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!

Анонимен
Анонимен
06 ноември 2023 10:54
Гост

Направиха каквото можаха да първия тур за отмяна на машинния вот. На втория истината лъсна, макар много хора да бяха отвратени и да не отидоха да гласуват.

Комунисти, комсомолци, пионери
Комунисти, комсомолци, пионери
06 ноември 2023 4:55
Гост

Предвид пУтресаващата(с У) ситуация-да подкрепите Държавна сигурност-за Софиянци -няма Северно сияние*!

*В цяла България се е виждало Северното сияние-като необичаен феномен, уникален-безпрецедентно е сиянието да се вижда на тази географска ширина. Но дори и природата реши да не покаже феноменът на Софиянци-в София сиянието не се видя. Щом гласувате за ДС-няма сияние за вас! За вас-червеяние. Направо пред СО, а и на всеки километър из улиците да вдигат червеното знаме!

https://www.youtube.com/watch?v=2eO8uTAtP-I

Въпроси
Въпроси
06 ноември 2023 7:04
Гост

Искам да попитам десните Софиянци, Да България и ДСБ: 1. Защо не подкрепихте Вили Лилков-очевидния син кандидат. Последователна позиция, квалифициран човек, интегритет(нищо не е излязло против него), професионална кариера и извън политиката, добра програма-ако беше избран за кмет , ако изобщо сте я чели. Досега не е излизало някакъв негатив за кандидатурата му, тоест явна, очевидна причина да не го подкрепите няма. Явно нещо задкулисно се изявило, и то не е причината във Лилков… 2. ЗАЩО ДА БЪЛГАРИЯ, ДСБ не подкрепихте Вили Лилков за кмет? Конкретно-какво не му одобрихте, или защото не влиза в схеми, има позиция и не мълчи… Покажи целия коментар »

СПРЕТЕ ПАРНОТО-порно е да има парно при 20 грдуса
СПРЕТЕ ПАРНОТО-порно е да има парно при 20 грдуса
06 ноември 2023 4:31
Гост

Редно е компетентните органи да извършат приоритетна проверка-Защо е пуснато парното в София, при положение,че налице топло време, и прогнозата е за топло време поне една седмица напред?

Времето в неделя достигна до ПЛЮС 20 градуса.
И в понеделник прогнозата е за топло време-

СПРЕТЕ ПАРНОТО! Няма да платим, няма да платим*!

*ала Дарио Фо

Димитър
Димитър
06 ноември 2023 0:59
Гост

Ох Лекс, колкото и да триете,не можете да скриете протестърния провал, някаква чистачка може да детронира свет Васко. Ами сега? Ани Борис Бонев БЕВЛЕЗЕ В СОС, ами ако София НЕ СТАНЕ пешеходна/зелена зона. Ами ако падне сглобката на МС. Какво тогава ли, ами тогава ще ходите там където заслужавате и заради чието име триете коментарите

Герасимов
Герасимов
06 ноември 2023 10:50
Гост

ГЕРБ загуби София още на първи тур и Варна на втория, а Вие говорите за протестърски провал?!

Юрист
Юрист
06 ноември 2023 16:30
Гост

Герасимов, Явор Божанков и Асен Василев те чакат в тоалетната, да те възнаградят за форумнана подкрепа.!

Анон
Анон
05 ноември 2023 23:15
Гост

С „ала-бала“ може и куче да стане кмет.

Анонимен
Анонимен
06 ноември 2023 10:23
Гост

Видя се на живо как се дописват хартиените бюлетини. Затова ГЕРБ и ДПС искат да отпаднат машините, за да могат да си правят ала-бала

Погром за синя София
Погром за синя София
05 ноември 2023 20:42
Гост

Запомнете тази вечер. Вечерта, в която с гласовете на около 250 000 души в комай двумилионен град ще бъде избран за кмет един човек (който и да е той). Това е моментът, от който вече не можем да говорим за представителна демокрация. През 1989 тръгнахме по протести. Окупирахме висши учебни заведения, ходехме по нощни бдения и живи вериги. Изтъркахме си подметките и си оставихме здравето по барикади. За да я докараме дотам да ни управляват мазни мамини синчета на червена аристокрация. Запомнете този момент, защото оттук нататък нищо хубаво няма да се случва у нас. И, соеви, хич не плюйте… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 ноември 2023 4:46
Гост

София имаше добър избор за кмет. Това е Вили Лилков. Той беше синия кандидат, човек необременен, неопетнен, квалифициран и качествен.

Защо не го подкрепихте-виеш страшен вой,че ДС дошла на власт, а ти гласува ли за Вили Лилков? Какво не му одобрихте на Вили Лилков?

Аз лично НЕ гласувах на втория тур-изборът беше пУтресаващ(У).

В ДС структурите-които апропо са си действащи се говори ,че е бил страшен купон до 3 сутринта в ноторно заведение…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 ноември 2023 8:43
Гост

Както казва бивш депутат от БСП – нещата започват да си идват на мястото и децата на прикритата досега червена номеклатура започват да заемат полагащото им се място по върховете на държавата.
#терзиевпрезидент

Goro
Goro
05 ноември 2023 20:00
Гост

В София е патова ситуация с общинския съвет, няма да прокопса този кмет, няма да се получи втора сглобка.

Костов
Костов
05 ноември 2023 20:02
Гост

Някой знае ли какво се случва когато кмета е блокиран от общинския съвет и не може да управлява? Може ли да се случи законов преврат и да бъде издигнат друг без избори?

Димитър
Димитър
05 ноември 2023 20:13
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
06 ноември 2023 6:55
Гост

1. Нищо не се случва.

2. Кой пък ти каза,че кметът е блокиран. Че той е от котилото на БСП. То по добре беше БСП да покрепят Терзиев, а Ваня да я подкрепи ПП.

червеното знаме
червеното знаме
05 ноември 2023 19:58
Гост

Хаха, 46% от гласувалите за Хекимян сега са гласували за Григорова – комунисти в душата!

Анонимен
Анонимен
05 ноември 2023 20:01
Гост

Просто мразят ПП в червата и това е

Димитър
Димитър
05 ноември 2023 20:14
Гост

Ох ,а ПП пък щото са за обичане,видиш ли…….

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 ноември 2023 8:45
Гост

Вярно е, гласувалите за Хекимян са отвратени от дилетантщината на ППДБ и умнокрасивата им сектантска доктрина.

333
333
05 ноември 2023 23:12
Гост

Комунистите са от рода на Терзиев, всички от ДС с кинтите от държавата.
Иванов от комунистическо семейство, Атанасов, прокурор при комунизма, бащата на Киро, също от ДС и да твърдиш, че тези са десница е меко казано, за диагноза в областта на психиатрията или безпардонно поведение описано в поговорката крадецът вика, дръжте крадеца.
Терзиев е фалшиво синьо, представител на бизнес, създаден и контролиран от бивши служители на ДС.
Софиянци с дясно мислене са отвратени от представения им избор за кмет на София от хората претендиращи, че са десни.

до 05 ноември 2023 23:12
до 05 ноември 2023 23:12
06 ноември 2023 4:59
Гост

Софиянците с дясно мислене-имаха избор. Вили Лилков. Защо не го подкрепихте?

Аз НЕ гласувах на втория тур-изборът на втория тур беше пУтресаващ(с У).

Анонимен
Анонимен
06 ноември 2023 4:57
Гост

Що бе-да гласуваш за Терзиев се е висш комунизъм.

Васето
Васето
05 ноември 2023 19:57
Гост

Аре, Васе- след 4 години искам да сме като Сингапур !!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 ноември 2023 8:46
Гост

По-ското Васето ще е в Сингапур, я посланик, я търговско аташе кат баща си, а ние ще си стоим в кочината.

Muj
Muj
05 ноември 2023 19:56
Гост

Не знам за какво се радваме толкова като скоро няма да имаме правителство и пак ще има избори, и пак мъка и безпътица.

Анонимен
Анонимен
05 ноември 2023 19:52
Гост

Аз поне не помня толкова малко инциденти с машини. Хак да ви е ЦИК, ВАС, ДПС, БСП, ГЕРБ!

Анонимен
Анонимен
05 ноември 2023 19:53
Гост

Заради ниската избирателна активност е.

Анонимен
Анонимен
05 ноември 2023 19:54
Гост

Айде пак си помисли – при близо 70 процента гласували с машини в София кое как е…

123
123
05 ноември 2023 20:01
Гост

В София общо са гласували едва 350 хил. души. Това е погром за представителната демокрация

честитка
честитка
05 ноември 2023 19:51
Гост

На печелившите честито, дано софиянци да имаме да си честитим и след края на мандата, а не да се кръстим като след Данчето

Княжевец
Княжевец
05 ноември 2023 19:50
Гост

Кога ще пуснете трамвай 5?!

ама
ама
05 ноември 2023 20:43
Гост

Те нале се разтуриха и не пеят вече.

Шопов
Шопов
06 ноември 2023 8:11
Гост

Аз искам трамвай на Орлов мост!
Какъвто, апропо имаше до 1989 г.!

съвет до Княжевец
съвет до Княжевец
06 ноември 2023 8:12
Гост

Влез в ютюб- и си ги пускай, кой те спира.

Chuck
Chuck
05 ноември 2023 19:50
Гост

ПП-ДБ трябва да са доволни, но и ГЕРБ няма от какво да се оплачат.

Анонимен
Анонимен
06 ноември 2023 11:28
Гост

Освен от позорната загуба в София още на 1 тур