По 3938 лв. ще получат магистратите, държавните съдебни изпълнители и съдиите по вписванията за облекло тази година. Служителите на свой ред ще вземат 78% от тази сума или 3085 лв. Това реши днес Висшият съдебен съвет (ВСС).

Според Закона за съдебната власт съдиите, прокурорите, следователите, ДСИ, съдиите по вписванията, членовете на ВСС и инспекторите от ИВСС всяка година получават по две средномесечни заплати в бюджетната сфера.

По отношение на служителите в ЗСВ е записано, че те получават до две средномесечни заплати в бюджетната сфера.

На 17 февруари е получено писмо от Националния статистически институт, в което уведомява ВСС, че средната заплата на заетите в бюджетната сфера за четвъртото тримесечие на 2022 г. е 1969 лв.

Изхождайки от тези данни, ВСС днес указа на ръководителите на съдилищата и прокуратурите да изплатят по 3938 лв. за облекло на магистратите, ДСИ и съдиите по вписванията, а на служителите – по 3085 лв.

Представляващият съвета Боян Магдалинчев заяви, че след като бъде приет бюджетът за 2023 г. и при наличие на финансова възможност, на служителите ще бъде изплатена разликата до максималната сума за облекло, а именно още по 853 лв. на човек.

217
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
инжХристина Анастасова Сбиркова Канавос
инжХристина Анастасова Сбиркова Канавос
18 март 2024 13:24
Гост

А ЗАЩО ВСС РАЗДАВАШ ЗА ДРЕХИ СЛЕД КАТО ИМА ТОГИ??
КОГА ВСС ЩЕ ЗАПОЧНЕ КОНТРОЛА НАД НАЗНАЧЕНИТЕ МАГИСТРАТИ КОИТО ДОРИ НЕ ЗНАЯТ ЩО Е НЧХД или НОХД??

Анонимен
Анонимен
06 март 2023 12:39
Гост

Ако някой толкова завижда да се яви на конкурс за съдебната система. Но след назначаване да не си тръгне на втория ден. Защото ненапразно няма кандидати на конкурсите, защото работата е хубава, а парите достатъчни. Жалкото е, че служителите в 80 % от случая са не с едно, а и с 2 висши образования и работят само за тези пари. Защото месечните заплати са по-малко от на продавач със основно образование.

Аман от висшисти будали😂
Аман от висшисти будали😂
06 март 2023 20:10
Гост

Ееее стига с тези висши образования деее😀 Що си мислите, че като имате 2 висши образования сте някакви капацитети?! Бадева сте си харчили парите и сте си губили времето да учите нищологии разни, а после кандидатствате за длъжности, за които се изисква средно образование, като деловидители и секретар-протоколисти. Образование се следва за да се упражнява конкретна професия, и не я ли упражнявате, просто сте без това образование!!!!!

За един преАтел питам
За един преАтел питам
04 март 2023 20:50
Гост

Аз не разбрах в съда А какво сте сложени?Да работите или да правите модни ревюта?

Ттннгжгн
Ттннгжгн
04 март 2023 13:57
Гост

Малииии голяма злоба… ами пукайте се, така сме само връзкари с големи заплати. Не всеки може да си позволи да работи в съд.система. Само отбрани сме. Всички адвокатчета и тенически сътрудници дето пишете тука, злобеейки, че не можете да сте на наше място, разхождате прескъпите си парцалки, ботушки и чантички из съдебните зали, коридори и деловодства и само ревете, че нямате пари, ама на нас не тия, виждаме ви всички хонорарчета, гърбите хората постоянно за пари, лъжете ги, че съда това,съда онова, знаете , че нямат никакъв шанс безумните ви искове, но пък хонорара трябва да се вземе.

Адвокат
Адвокат
04 март 2023 12:20
Гост

Да не би да ги обличате в кралски одежди?На съдия и прокурор се полагат пари за една тога,която струва не повече от 100-200 лева.С тези пари ще могат и бански за плаж да си вземат.

До адвокат
До адвокат
04 март 2023 13:26
Гост

Станете съдия, а вие защо не си погледнете хонорарите по наредбата за един развод 1/4.

един друг адвокат
един друг адвокат
04 март 2023 14:18
Гост

Ние упражняваме свободна професия.Клиентът ако няма възможност или му се вижда скъпо няма да ползва услугите на адвокат.Освен това място за сравнение няма-наредбата регламентира стойноста на адвокатския труд,и то в минимален размер.Клиентът заплаща за вложения от адвоката труд,не му заплаща за ново облекло и обувки.

До един друг адвокат
До един друг адвокат
04 март 2023 16:47
Гост

Няма спор, но ние не ви завиждаме за хонорарите по наредбата, за разлика от злобния ваш колега. Харчете си ги със здраве, но хората получат тези добавки за една календарна година труд и връщаш за неотработено време. А, като знам, надниците за общ неквалифициран труд, знам, че много социално слаби са всъщност с такава месечна заплата в кеш, без никакви данъци.

Анонимен
Анонимен
05 март 2023 9:50
Гост

Абе те и тогите не си плащат…, а иначе може и бански да не ползват.

Боевой
Боевой
04 март 2023 9:11
Гост

4000лв. за едно парче плат!?
За сметка на данъкоплатеца.

Съд.служител
Съд.служител
03 март 2023 23:47
Гост

В съда, в който работя се провежда конкурс за деловодители с основна заплата 957 лв.+60 лв.ранг или 1017 лв. от тази сума ще се извадят 10% данък. Можете да сметнете какво остава. Ето за това никой не иска да работи в съд.система. Та това заплата ли е?!? Подигравка с човешкия труд.

Анонимен
Анонимен
04 март 2023 6:31
Гост

И защо пропускаш,че миналата година имаше 13-та и 14-та заплата, плюс още 3000 лв за дрехи, тоест това са още 5 заплати в посочения размер. Неплащането на осигуровки-отделно натрупва още една заплата годишно. Дългите отпуски -също ги няма при частника. А и там се работи от сутрин до полунощ, и в събота и неделя-например в туризма, и то за по-малко пари, отпуски в туризма-няма. А в шивашкия цех се работи за 300-400 лв заплата.

Съд.служител
Съд.служител
04 март 2023 13:43
Гост

Стига с тоя туризъм. Мой близък работи като гл.готвач със заплата почти 6000 лв. Извинявайте, ама за такава заплата и аз ще работя до полунощ. Само за сведение районен съдия само може да мечтая за такава заплата. Заплати 300-400 лв няма никъде, спрете да пишете глупости. Всички знаем каква е минималната. Или ни говорите за хора, работещи на 4 часа. Ставате смешни.

А бе цървуле
А бе цървуле
04 март 2023 20:08
Гост

ти къде тръгна да сравняваш магистрати и съдебни служители с шивачки и екскурзоводи ????? Ами дай да ги сравним и с минъори и бакшиши!

Анонимен
Анонимен
06 март 2023 12:34
Гост

Хайде да не си говорим глупости. Има минимални прагове и знаем какви са в туризма. Да не говорим, че в съда се работи и събота и неделя, работното време ти е ненормирано, не да ти свърши смяната на рецепция и да си тръгнеш, тече ли заседание никой не си тръгва. За шивашкия цех също не е вярно защото под минималната работна заплата за страната няма как да им плащат.

КоШиЯм
КоШиЯм
07 март 2023 14:53
Гост

допълнителния отпуск, освен този заложен в КТ както казвате е за положен извънреден труд извън работно време – дежурства на служителите и магистратите в празнични и почивни дни…така, че не е даром.

Анонимен
Анонимен
04 март 2023 9:07
Гост

Заплата е. За такава се бочка като звяр в частния сектор на редица места. И хората се избиват да търсят връзки за това място. На конкурса ни миналата година имахме 18 желаещи за позицията.

До съд. Служител
До съд. Служител
04 март 2023 13:38
Гост

Твърде неподготвено изказване за съд. Служител. Като не сте доволен от системата, потърсете по – добре заплатена позиция в друга система, та да полагате повече извънреден труд в събота и неделя. А, защо забравяте пари за дрехи, колкото магистрат, ДМС, доп. Отпуск и др. Мисля, че системата се грижи доста добре за всички и трябва да сме благодарни. Това е проблема на тези, които завиждат.

Ненка
Ненка
03 март 2023 22:41
Гост

Миналата година за служителите сумата беше 3430 лв., а тази година при повече от 20% инфлация давате по-малко пари. ВСС защо настройвате служители срещу магистрати??? За втори път създавате изкуствено напрежение в съд.система във връзка с парите за облекло. Мислите ли, че някой ви вярва за изплащане на разликата??? Елате в РС да видите как се работи по 10 часа, колко работа има и какво напрежение. Детето ми работи като помощник (в друг съд), което също е юридическа професия като вашата, пише решения до скъсване, работата му не е по-малко от на съдия, ама щото го водят служител и то… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
04 март 2023 6:34
Гост

Отникъде не следва,че сумата за дрехи следва да нараства. Изобщо не трябва да има подобно плащане. А за мен сумата за миналата година е изумителна изненада, мислех ,че е 2900, а то още повече. Че това са 6 средни пенсии, алоооу.
Никъде го няма това плащане за „дрехи“. Дрехи си купуваш от заплатата. Която изобщо не е ниска-в туризма се работи за МРЗ, от сутрин до полунощ, и събота и неделя. Пари за дрехи -няма. 13 и 13 заплата-няма.

До анонимен
До анонимен
04 март 2023 14:06
Гост

А, бакшишите, защо не ги декларирате, да видим тогава, какви са реалните пари в другите сектори. Защото истината от различна и всички са наясно, че в туризма заплатите не са минимални.

Мимо
Мимо
04 март 2023 15:56
Гост

Който не е учил навреме,пари за дрехи няма да вземе.

Становище
Становище
04 март 2023 12:32
Гост

Оохх Ненкеее, Ненкее, горкана ти събедна служителко🤣 Милото ти детенце то, горкото, и то като теб се намърдало на бюрце, еле па колко било натоварено😁Ми като е толкова добро йористче, поне така звучи от майчините скърби и плач, да стане адвокат бе Ненкее😂 Един добър адвокат тези пари за дрехи ги изкарва за седмица, чисти биля😂

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 21:47
Гост

3000 лв са пари, които другите професии не получават за дрехи, добавка към огромните заплати, да не коментирам,че магистратите получават 4000 лв за дрехи-и това е добавка към заплатите, и бонусът за неплащане на осигуровки. Дрехи, другите професии си купуват от заплатата, която е по-ниска от заплатата в съдебната система, а ако има пари за дрехи някъде е 150-300 лв, и срещу фактури. Другите професии получават максимум по 60 лв-ваучери за храна, и това е. В съдебната система дори отпуските са огромни-30 работни дни стартово, и се увеличават със стажа. Другите професии са с по 20 дни, ако и това… Покажи целия коментар »

Име
Име
03 март 2023 23:38
Гост

А учителите с 58 дни отпуск и основна заплата 1900 лв. Тях защо не ги коментирате. Най-големите глупаци завършиха педагогика и сега ще учат децата ни. И това ако е държава…

Служител
Служител
03 март 2023 19:19
Гост

Къде е великият синдикат на служителите Сашко Николов. Мълчи като бит п…..

фактите
фактите
03 март 2023 21:23
Гост

Да-нека пита-как парите за дрехи са два пъти повече от заплата на професор в БАН! Как така младеж- съдия на 28 г. от РС получава 2-3 повече от професор! Как така професор от БАН е с 5-6 пъти по-ниска заплата от Върховен съдия.

Къде по света професор получава по-ниска заплата от съдия, освен в азиатски диктатури.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 21:33
Гост

Не са високи заплатите на магистратите, на професорите са малки. Това не означава първите да се намалят, защото това не би действало антикорупционно. Необходимо е вторите да се увеличат, но този въпрос трябва да се отнесе на друго място, не в този форум.

Анонимен
Анонимен
04 март 2023 9:10
Гост

На практика младият съдия в РС най-често се счупва от писане, а точно професорът в БАН едва ли има реална работа за повече от 8 часа в месеца.
Сравнявате несъвместими категории.

До Анонимен
До Анонимен
04 март 2023 14:21
Гост

Поздравления, абсолютно вярно. Съдиите в РС пишат до скъсване, непрекъснато ги гонят безумно кратки срокове и никой не ги пита, как се решават по минимум 30 до 50 дела месечно. Така, че евала на тези, които оценят този труд и гласуват този бонус. Напълно заслужен за труда, защото и един общ работник вече се сърди на 100лв. на ден. Със сигурност, ако извикате работник да ви свърши най – елементарна битова услуга, няма да е доволен на тези пари. Или да речем един бояджия, дали ще дойде за минимална часова ставка, ама ако ви покаже дохода си – ще е… Покажи целия коментар »

Мимо
Мимо
04 март 2023 16:07
Гост

Хаха,тия в БАН видимо не са нужни на държавата ,нито правят нещо смислено,нито са правили.Няма как да бъдат сравнявани горките,със съдиите.Иска им се,ама няма как.

Иван
Иван
04 март 2023 18:22
Гост

Ще каже той. Само му плащаме членски внос за нищо

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 18:39
Гост

Съдебните служители са съд.секретари и деловодители

Ужас
Ужас
03 март 2023 14:30
Гост

Това не нормално….една чистачка, служител по подръжка и т.н. в съдебна ни власт да вземе 3 000 лв за дрешки и след няколко месеца още близо 1000 ?!? Имам нова мечта да съм хигиенист в някое съдче.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 15:39
Гост

И като е чистачка не трябва да се облича ли?Ейй,големи тролове завистници бе.Пяна ви избива от злоба

ВиК
ВиК
03 март 2023 17:11
Гост

Трябва ама с манта и да носи лопата и метла

Не е ужас
Не е ужас
03 март 2023 17:02
Гост

Еми, който иска да заповяда да работи, като чистачка, а даже и деловодител. През останалото време на годината заплатата е малко над минималната.

заплата на асистент н Университет
заплата на асистент н Университет
03 март 2023 21:19
Гост

Че малко над минималната е и заплатата на асистент в Университет. И не получава пари за дрехи, нито по 13-та и 14-та заплата. Дрехи си купува от заплатата, която се оказва, е по-ниска от заплатата в администрацията на съдебната система и на въпросната чистачка.

3000 лв са 3-4 заплати на асистент в университет! Това са над 2 професорски заплати в БАН!

Анонимен
Анонимен
04 март 2023 9:12
Гост

Бях асистент в университет.
Като видях, че е ниско заплащането се явих на конкурс и станах магистрат.

До ЗАУ
До ЗАУ
04 март 2023 14:30
Гост

Въобще не е така, не завиждайте, а ми вижте дали има някъде конкурс и се явете за мечтата високо заплатена позиция в съд. система. Пожелавам успех на всички завистници и когато започнат да кажат, дали сумата е голяма или компенсира иначе не високите заплати на служителите. Ако не са тези добавки, не си мислете, че тези пари се раздават без отговорности и без да се трудим на ненормиран работен ден, което ще рече, при необходимост повече от осем часа.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 21:20
Гост

Че то чистач в съдебната система се става с връзки, алооооу.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 21:27
Гост

удобно пропускаш,че миналата година имаше и 13, и 14 заплата, и 3 бона за дрехи.

бивш служител
бивш служител
03 март 2023 14:12
Гост

Заплатите на служителите са ниски, защото за заеманата длъжност се изисква само средно образование. Т. е. за назначаването на съответната длъжност не се изискват специфични знания и умения. Конкретните гласувани суми са необосновано високи, още повече когато служителите не са поставени в някакви ограничения относно облеклото на работа.

до бившия служител
до бившия служител
03 март 2023 15:51
Гост

Не знам кога сте работили в съдебната администрация, но изисквания за облекло на служителите има. Поне в нашата структура ръководството следи освен всичко и за деловото облекло на съдебните служители.

анонимен
анонимен
03 март 2023 16:16
Гост

Формално може и да има заповед с изисквания за облекло, но е видно, че правилата не се спазват, понякога до степен на пошлост.

цени на конфекция
цени на конфекция
03 март 2023 21:25
Гост

Че сако в Уайкики струва 60-80 лв! Панталон е 40.

111
111
03 март 2023 16:20
Гост

Вие, като бивш служител, да не би да отказвахте сумите за облекло като необосновано високи?

Конфуций
Конфуций
03 март 2023 11:35
Гост

Аз се чуся що я регистратурата на СРС всички деловодителки са с армани и версаче

За условията, в които са държани подсъдимите
За условията, в които са държани подсъдимите
03 март 2023 9:06
Гост

Да използвам темата-кой болен мозък реши,че задържаните подсъдими трябва да бъдат държани в унизителни условия в подземията на съдебната палата. Чакат с часове преди заседанието(защо е нужно да бъдат водени сутринта, ако делото е следобяд?), без храна, без вода,без тоалетна. Ако заявиш,че ще се напикаеш или насереш задържания е воден в тоалетна без врата, и охранителят гледа как лицето пикае или сере. Унижението е тотално, срамът от това,че те гледат в кенефа-огромен, как после да имаш сили да се защитаваш в съда. Тук е по-зле и от германия през 30-те години? И това се случва в 21 век. Поставям този… Покажи целия коментар »

Жорку
Жорку
03 март 2023 10:56
Гост

Това за без храна и без вода изобщо не е вярно. Готвят им или може би сами си готвят. Крилото откъм колелото на петицата редвоно ухае на манджи, вкл. на скара.

Мимо
Мимо
04 март 2023 16:12
Гост

Хахаа, горките,убиват и крадат и какво ли още не, трябвало нормални условия.И тези в момента са им луксозни на тия ненужни отрепки.

Магистрат
Магистрат
03 март 2023 8:53
Гост

Честит празник колеги! Преди много години се Освободихме от турско робство, а сега е време да се освободим и от турското ВСС!!!

Огромни заплати, несметни бонуси, никаква отговорн
Огромни заплати, несметни бонуси, никаква отговорн
03 март 2023 8:52
Гост

Морално е инсталираните в съдебната система да се откажат от тези пари за дрехи-защото са незаслужени и излишни при фантастагористимичните заплати. Парите могат да бъда дадени за нещо смислено-например за …героите от украинската армия-миналото правителство обяви банкова сметка за доброволни дарения! Във ВКС ще има хора да вземат 18 000 лв-алооу-заплата, доплащане за стаж, пари за дрехи. Че нали през декември имаше тотално отрупване с пари-текуща заплата и колосален бонус-че един професор получанва тези пари за 2-3 години, колкото беше плащането за декември! Срещу това-НИКАКВА ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ. Добре де-нека да ви дават такива пари, ама е редно лично да отговаряте.… Покажи целия коментар »

ЦВЕТАН КОЛЕВ
ЦВЕТАН КОЛЕВ
03 март 2023 10:11
Гост

Твърде личен, твърде елементарен, твърде злобен и твърде неинформеран коментар е Вашият, за да си струва да му се даде някакъв що годе смислен отговор.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 10:27
Гост

Я дай повече информация за геройте от украйнската армия.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 8:48
Гост

Глупости на търкалета. Парите за дрехи са предвидени в бюджета, който се приема от НС и са на законово основание. Станете магистрати, съд.секретари и деловодители и всички, които сега си упражнявате по форумите ще ги получавате. Съд. служители са безценни и незаменими, без които никой магистрат не може. В същото време, заплатите им ако са в районен съд, са доста ниски, сравнимо с обема работа – около 1500 на служители с дълъг стаж и около 1000 лева на сега започващи, т.е. касиер в Лидл взима повече от тях – 1700 лева. За сведение на всички, за които работата на служителите… Покажи целия коментар »

Пари за дрехи без фактури?!
Пари за дрехи без фактури?!
03 март 2023 8:56
Гост

Привилегиите са забранени. Парите за дрехи са привилегия, тоест са незаконни.
Как се става чагистрат-цялата държава видя през 2006-с продадени казуси.

Как се става служител разказа бивш шеф на голям съд, сега адвокат. Обаждат му се от ВСС с ходатайство кой да стане деловодител. Той отказва, и съответно здравите сили го прогониха от съдебната система.

Парите за дрехи предполагат и фактури-ако ще си говорим на закони. Фактури за купени дрехи. Който да се проверяват.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 11:16
Гост

Глупости!

Иванов
Иванов
03 март 2023 9:27
Гост

Как не ви е срам от тия глупости,които говорите.Колко хора работят без да им се плаща извънредно,но не им се дават по 3000 лв.за дрешки.С тези пари ще облекат целите си семейства.Горките вие преработи ли сте сте.И какво значи станете и вие,там човек без връзки няма.А колко дни ви е отпуската пропуснахте да споменете.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 10:29
Гост

Брейййй то голяма драма било в СРС.

Ххх
Ххх
03 март 2023 12:41
Гост

Да, но за разлика от вас тя работи. И всеки път си върши перфектно служ. задължения, а Вие?

Закривай! Уволнявай! Лустрирай!
Закривай! Уволнявай! Лустрирай!
03 март 2023 8:33
Гост

Заплатите са огромни-и са достатъчни за дрехи. Дори и заплатите на служителите са високи- служител-деловодител получава повече от професор от БАН(около 1200 заплата). Не пари за дрехи, не огромни заплати, а МАСОВИ СЪКРАЩЕНИЯ НА РАЗДУТАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА! Масови-и не само предвид демографския срив. И при 50 процента уволнениена личния състав-пак ще сте много. Че в България прокурорите са ДВА ПЪТИ повече от Шведските, а според статистиката престъпността в Швеция е по -висока. Според укипедия-прокурорите в Швеция са около 1400! Брой на извършените престъпления в Швеция-над 1 млн, в България -около 150 000 Български професор в БАН получава 1200 лв заплата.… Покажи целия коментар »

заплата на асистент
заплата на асистент
03 март 2023 8:46
Гост

корекция-асистент е на 780 лв, заради увеличената МРЗ.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 13:03
Гост

Аз пък незнам професорите в БАН какво са свършили последните 30год.

До форума
До форума
03 март 2023 22:36
Гост

90% от т.н. „професори“ са професионални плагиати. В действителност – самовлюбени психопати. Справка – доктор на плагиатските науки Венелин Терзиев, който сигурно е и професор по извънземни технологии.

Професор
Професор
04 март 2023 0:10
Гост

От всичките „мъдри“ мисли и разсъждения ми стана ясно само едно – Швеция се оказа страната с най-голяма престъпност на глава от населението в света, че даже и повече от Сомалия и Судан. 🤔

До долния под Пенка
До долния под Пенка
03 март 2023 8:23
Гост

Значи закона трябва да се оправи…
Служителите целогодишно взимат колкото касиер в Кауфланд, стоят заради тези пари за дрехи.
Затова ще има постоянно текучество…

Аман от наглост
Аман от наглост
03 март 2023 8:38
Гост

Касиер в магазин е материалноотговорно лице. Носи лична отговорност. Заплатат му е ниска-ако клиент краде, служителят плаща липсите-накрая на месеца може да се окаже,че не заплата, а има той да дава. Работи се от 7 сутринта, често до полунощ, в събота и неделя също. Служител в съдебната система не отговаря за чужди пари. А съдия пък не отговаря за нищо. Не знам какво текучество има, като на конкурс-дори за призовкар има десетки кандидати. Че дори като пуснат конкурс за чистач в съдебната система-за да те назначат се търсят връзки до ВСС. Алоооооу-чистач да станеш е въпрос на високи връзки, явно… Покажи целия коментар »

Служител
Служител
03 март 2023 10:50
Гост

А в колко от частния сектор искат делови начин на обличане и не говорим за директорски позиции.Заповядайте елате в съда и вижте колегите ( администрация) колко длъжности съвместяват.А как точно 3000 лв са много за облекло, че аз на година давам доста над тази сума, за да се обличам според изискванията на институцията.Ама то е ясно българина винаги има мнение ,видял не видял чул недочул той много знае по всички въпроси

Ххх
Ххх
03 март 2023 12:45
Гост

Миличък ще си спестяваш от “малката” ти заплатка. Така ще стане, а пък ако не….недей си купува баничка

Допълвам с актуални данни
Допълвам с актуални данни
03 март 2023 12:43
Гост

Хигиенисти на пълно работно време
за хипермаркет Kaufland, ж.к. Слатина
Нашето предложение:
Атрактивно месечно трудово възнаграждение, което расте със стажа ти в компанията: 1500 лв. бруто стартово, 1600 лв. бруто след първата година, 1700 лв. бруто след втората година, 1800 лв. след третата година

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 19:11
Гост

Къде го видяхте това текучество? За назначаването на чистачка в някой провинциален съд или прокуратура, трябва обаждане на член на ВСС. Който започне, почти винаги стои да пенсия. После ако може, опитва да назначат негов близък. В София може да различно, но в провинцията хората се познават и всичко се вижда и знае. В нашият районен съд и прокуратура, се знае през годините кой на кого е бил човек и с помощта на кого е бил назначен.

345
345
03 март 2023 7:54
Гост

Незнам, какъв е този рев от служителите.
Парите за дрехи, които ще вземат е около 3 техни заплати.
Четейки тук оставам с впечатление, че работата на служителите е по съществена от тази на магистратите.
А питайте адвокатите, какво се случва, Царя дава пъдаря, не дава. Захапали по цял ден цигари, служителите философства колко са натоварени, а адвокатите се чудят, какво подаръче да им дадат, да им правят комплименти, да получат дължимото обслужване.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 13:09
Гост

Безплатен обяд няма

Llll
Llll
03 март 2023 13:36
Гост

Как за 17 г. едно подаръче не ми дадоха. Защо се пишат такива лъжи не мога да разбера. Винаги съм се държала уважително към всички граждани, адвокати, колеги, магистрати и един бонбон не са ми дали. Работя работата си с удоволствие. Направо съм възмутена на голяма част от коментарите.

Мимо
Мимо
04 март 2023 16:19
Гост

Хаха 80% от набедените за адвокати за нищо не стават горките,завършили някой пуц и се обиграват на гърба на клиентите за хонорара,да захлебят нещо,че сметки трябва да се плащат

Пенка
Пенка
03 март 2023 1:36
Гост

Магдалинчев, а ако няма финансова възможност кво прайм ?
Духаме супата, нали?
МНОГО МОЛЯ СДРУЖЕНИЕТО НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ДА СЕ САМОСЕЗИРА.
ВСС, МИНАВАТЕ ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ.
НЕЗАБАВНО СУМИТЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ!

До горната Пенка
До горната Пенка
03 март 2023 6:58
Гост

ЗАКОНЪТ – до две заплати за служители!
ДО ДВЕ … ДО ДВЕ…. ДО ДВЕ – разбрахте ли ? А не ДВЕ

Служител СГС
Служител СГС
03 март 2023 8:44
Гост

Ти пък смешното сдружение на Сашко гербаджията кога е взимало страната на служителите и е казвало нещо срещу силните. Но ако не каже нищо, аз приключвам и с това сдружение!

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 13:13
Гост

Като почна пандемията нали беше същото. Взе ли си другата половина?

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 15:08
Гост

Не

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 21:48
Гост

Защо заблуждавате публиката?! Бяха ви изплатени ДВЕ пълни заплати, но на части.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 23:15
Гост

Защо е тая злоба и противопоставяне, не разбирам. Нима никой не се сеща, че алтернативата на това решение е НИКОЙ да не получи нищо до приемане на нов бюджет. Сигурно ли е кога ще се случи това? Харчете си със здраве парите, в последствие ще ви бъдат изплатени и останалите, както впрочем се случи и преди години.
Нека не злобеем така едни срещу други, че ставаме за смях в обществото.

Пълен потрес: заплата -16 пъти над МРЗ!!!
Пълен потрес: заплата -16 пъти над МРЗ!!!
03 март 2023 8:43
Гост

Не драги. Алтернативата е ЦЯЛОСТНО СПИРАНЕ НА ПАРИТЕ ЗА ДРЕХИ-защото заплатите са огромни. Да ти напиша ли във ВUС колко е заплатата на съдия, и то от поколението-влезли в съдебната система без конкурс , а напиша ли за ЧНГ-общо заплата и бонус колко бяха-сумата е фантастагористимична. И срещу тази заплата-НИКАКВА ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ. Държавата плаща обезщетенията. Спиране парите за дрехи, уволнения, намаляване на заплатите до размер 50 процента над средната работна заплата(за страната, а не за охранения бюджетен сектор). Ама какво е това чудо-съдия във ВКС да получава до 16 пъти над минималната работна заплата. Никъде по света няма такава разлика.… Покажи целия коментар »

Дрехопаричко
Дрехопаричко
03 март 2023 10:22
Гост

Ако искате съдия от ВКС да е обективен, когато произнася дела с материален интерес милиони евра е логично той да получи и адекватно държавно материално мотивиране. И за сведение: в Швейцария върховните съдии получават основна заплата, равняваща се на 37000 евро месечно. В България тя, заедно с клас и ранг достига до 7500 лева.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 13:16
Гост

Преди години не се случи и още чакаме. Тогава ни лъжеха както и сега.

съдебен служител в ПРБ
съдебен служител в ПРБ
02 март 2023 20:21
Гост

Чета и не мога да повярвам. Много мога да напиша, но ще се спра на няколко важни неща: 1. Противно на общественото мнение, заплатата на съдебните служители не е магистратска. С моя скромен стаж взимам около 1100 лева. За сметка на това – пиша актове, проверявам актове, тичам като съдран, давам дежурства (и да, през нощта също съм ходил), комуникирам с граждани и длъжностни лица, които идея си нямат какво искат и това е може би 1/6 от работата ми в съдебната администрация. 2. Пари за облекло е нормално да имаме. Хайде сега си представете – влизате в прокуратура/съд и… Покажи целия коментар »

До горния
До горния
02 март 2023 21:06
Гост

Вече разбирам защо са толкова „добри“ актовете на прокуратурата – ами защото не ги пишат прокурори а служители !
Ха ха ха
не очаквах такива самопризнания

ТРТ
ТРТ
02 март 2023 23:43
Гост

И то донякъде е по-добре така, че като знаем какви просекутури има 🤣

До онзи, който пише "до горния"
До онзи, който пише "до горния"
03 март 2023 16:00
Гост

Много излишен коментар.

Замисляли ли сте се, че има прокурорски и съдебни помощници (които са съдебни служители), чиято работа е писане на актове? И между другото тези съд. служители са с юридическо образование. Не са малко и юристите сред съд. деловодители и секретарите.
Хубаво е преди да пишете нещо да се позамислите. И след като не познавате структурата, по-добре да не пишете. Ланкаджия!

Заповядай в някой съд/прокуратура, поработи ден-два, даже не работи, само гледай. И ще чакам след това коментара ти.

Пийт Е.
Пийт Е.
02 март 2023 20:18
Гост

Сиромашка кръв!

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 19:40
Гост

Гледам, служители вършели 90% от работата на магистратите. Бихте ли описали в какво се изразява тази работа, за да добием представа колко е магистратска? Може да се окаже, че има служители, които дори длъжностните си характеристики не са прочели и нямат никаква представа каква е същинската дейност на съдията, прокурора и следователя.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 20:20
Гост

Аз бих Ви отговорила на неадекватния въпрос. Ако сте магистрат, как може да се справите без секретар в зала и без деловодител, който е длъжен да отговаря на всички въпроси, зададени от страни по делото. И ако сте магистрат, който не се справя в срок да напише мотивите по дадено дело, а деловодителят е този, който търпи упреци и унижения. Вие, като магистрат, бихте ли се справили без секретар и деловодител? Вие, като информиран магистрат, знаете ли, колко от съдебните деловодители са магистри, t.s.са висшисти, но в в друга сфера. Това прави ли ги по-малко грамотни? Аз съм магистър по… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 20:46
Гост

От това, което сте написали, излиза, че си вършите Вашата работа, а не моята. А дали с магистърска степен и редица следдипломни квалификации сте решили да бъдете деловодител/секретар е Ваш избор, за който не може да вините други. Като гледам колко емоционално подхождате, може би причината да сте още на тази длъжност, а не да работите по специалността си, се корени някъде другаде. Успех в развитието.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 23:07
Гост

Госпожо деловодител, щом не се чувствате удовлетворена от работата си, защо не се развивате професионално в сферата на икономиката? И спрете да натяквате дали съдията може без деловодител или секретар. Да, не може, сам ли да си пише протокол сили призовките? Точно това е работата на деловодителя и секретаря, затова сте назначени и получавате заплата. Трябва ли да ви се кланяме до земи задето си изпълнявате задълженията по длъжностна характеристика? И апропо- няма изисквания деловодителя или секретаря да има висше образование.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 11:50
Гост

Обидната ти ирония е типична за самонадеяните г……ци!
Да трябва да уважаваш всеки труд, всяка лична инвестиция (време, състояние и т.н), всяка личност!
Не казвай, кой къде да работи и как да се развива, а бъди уважителен!

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 15:02
Гост

За 15тина години длъжностнота характеристика имаше няколко добавки, но естествено приемаш свеждаш глава и си траеш за да може такива идиоти като тебе да ти се правят на интересни сега.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 10:36
Гост

Не те прави по-малко интелигентен, но ако е истина това с образованието ти те прави Looser.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 18:56
Гост

А защо избрахте да работите в съдебната система, а не си работите като счетоводител или каквото там сте специализирали? Никой не ви държи насила. Навсякъде има работни места и по вашата специалност. Не съм магистрат. Имам висше юридическо образование, нагледал съм се наяве на гледки, които сте виждали само на снимки в определени дела, нямам секретарка, всичко ми минава лично през моите ръце, не знам кога ще се прибера. И възнаграждението ми е почти като на призовката.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 20:37
Гост

Много се пените. Не е нужно.
Зададоха Ви прост въпрос – каква точно магистратска работа вършите като служител?

Магистрат
Магистрат
02 март 2023 19:17
Гост

Алооу ВСС- оставкааа! Не ви искаме подаянията и подигравките!
С 1200 лева заплата съм, а съм служител със стаж!

Адама
Адама
02 март 2023 17:37
Гост

Защо България да плаща по осъдителните дела в Страсбург за неправилните решения, постановени от „гнилите ябълки“, а те си знаят „законът е врата у полето“? Броят пачките, имотите и „заредените“букетчета!

Магистрат
Магистрат
02 март 2023 17:26
Гост

Защо създават напрвжение между нас и служителите. Аз искам моите служители да си вземат всичко в пълен размер-заслужават!

Petq
Petq
02 март 2023 18:28
Гост

За да ни покажат, че сме втора ръка хора. Това не е единствен случай.

ИРК
ИРК
02 март 2023 18:42
Гост

Колега прочетете статията докрай. Пишман от такива магистрати.

Магистрат
Магистрат
02 март 2023 19:12
Гост

Прочел съм я. Малко тате ще ми купи колело, ама друг път.

ИРК
ИРК
02 март 2023 23:18
Гост

Вие не разбирате ли, че сте “Трън” в очите на всички. Алоууу един пенсионер средно взема 400 лева, а на вас толкова са ви джобните за вечеря

ИРК
ИРК
02 март 2023 23:16
Гост

Твоите служители ще са в твоята частна фирма…тук си служител на държавата. Самозабравихте се. Прост народ – просста държава

Без думи
Без думи
02 март 2023 17:05
Гост

Какви фактури и касови бонове, тези пари никога не са се харчили за дрехи, а корупцията си върви..

Нерегистриран
Нерегистриран
02 март 2023 16:51
Гост

Безсрамници от кого вземате от тия дето В вършат цялата работа. Колко ни дадохте предишните пари, толкова и тия. Режете от хората с най ниските заплати. Безсрамници. Да се задавате дано

545
545
02 март 2023 18:10
Гост

Дано ти се задавиш и да ти приседне на грацмуня…

Йийи
Йийи
02 март 2023 23:20
Гост

С тоя изказ си 100 % магистратче, ама доста тъ.о

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 15:50
Гост

Ако се приеме, че + ги дават магистратите, а – простосмъртните юристи, то би трябвало повече магистрати да четат сайта.

Боже, Боже
Боже, Боже
02 март 2023 15:45
Гост

Защо не изискват от тях фактури или касови бонове за закупените вещи от т. нар. “ Пари за дрехи”. Така реално тези финанси ще влизат в бизнеса, който ще бъде подпомогнат, за да може да продължава да си плаща данъците от където им идват парите за дрехи на ненаялите се магистрати и раздутия щат на съдебните служители. В Армията, МВР и повечето важни структури, като НАП- от където събират и парите, тези средства за дрехи за около 400 лв. и за разлика от Вас “ненаяли се” не са обвързани със средната запалата за страната, странно защо Вие сте? Поне дрехи… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 17:01
Гост

А колко взимат като ДМС-та в тия „важни структури“ и колко в съдебната власт? Що говорите глупости?

ИРК
ИРК
02 март 2023 23:23
Гост

Компетентен сте кажете вие. В МО вземат два пъти годишно по 150 лева, нещо да кажете?!?
Видим морал и нравствени качества – хахахах пълна пародия сте

анонимен
анонимен
03 март 2023 0:06
Гост

А вие много ли магистрати познавате, че коментирате
морала и нравствените им качества?

Firefghter
Firefghter
02 март 2023 15:33
Гост

А, за служителите на МВР, армията, Пощите и др. държавни служители смешни суми! Подигравка!!!

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 16:25
Гост

Ей синковец и ние в частния сектор искаме високи заплати, искаме да не плащаме осигуровки, искаме ранно пенсиониране, половината където работат в съдебната система са пенсионирани в мвр, мо и отделно искат още да лапкат и се уреждат в съдебната система.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 23:29
Гост

Съгласно ЗСВ, магистратите се пенсионират при навършване на 65 години. Служителите в съдебната система се пенсионират по реда на КТ, около 61-62. На това ранно пенсиониране ли му казвате?!

до анонимния колега
до анонимния колега
03 март 2023 0:39
Гост

Служителите на мвр, мо масово след като направят годините за пенсиониране си взимат 20-те заплати и айде в съдебната система разбира се ако могат да се уредят, хем заплата , хем пенсия.

анонимен
анонимен
03 март 2023 0:13
Гост

Интересно, дали служителите на пощите/ с цялото ми уважение към труда им/, изпълнявайки служебните си задължения, лишават някого от свобода!?

Анонимен
Анонимен
08 март 2023 11:56
Гост

На Вас все едно Ви тежи, когато го направите! Всички добре знаем, че присъдата/съдебното решение не се взима от Вас, а от практиката на ВСС. Вие не пишете и не обмисляте решения, а сте безгласни букви, които се водят по сламки, за да са сигурни, че ще запазят местата си!

Колко са стомасите на инсталираните?
Колко са стомасите на инсталираните?
02 март 2023 14:15
Гост

Абе предлагам да се плащат подобни суми, ако покажеш томографско изследване,че имаш няколко стомаха.

Хххх
Хххх
02 март 2023 15:49
Гост

Недей, така че някой ще вземат по 10000 лева🤣🤣🤣

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 14:10
Гост

Оядохте се!

777
777
02 март 2023 18:12
Гост

Що,на теб кофти ли ти е?

Хан Омуртаг
Хан Омуртаг
02 март 2023 13:59
Гост

Голямо мрънкане! Ама всички с ниските заплати си трайкаме!

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 15:17
Гост

Ами стани с голяма заплата, ако можеш, разбира се! Само с хейт пред компютъра, нищо не става брат!

Погнусен по Сартриански
Погнусен по Сартриански
02 март 2023 13:39
Гост

Ще повърна. Изплащането на тези фантастагористимични бонуси-безотчетни пари за дрехи е демонстративен мидъл фингър към другите професии. 4000 лв е пенсията на пенсионер за 7 месеца, или професорска заплата на професор от БАН за три месеца-а там пари за дрехи няма. За какво се плащат тези пари, като и без това заплатите са огромни, а бонусите-несметни? Колосални заплати по много хиляди левове, неплащане на осигуровки 4 бона пари за дрехи, всичко това-подплатено с възможност за бонус по линия на крайна нужда-отиграното раздаване на имоти за бедни съдии в кв Черно море на Несебър и тн., ексурзии в чужбина -под формата… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 14:06
Гост

Чадо, за тая сума парламентаристи обядват.

Десет
Десет
02 март 2023 15:57
Гост

Уникално точен коментар! Всеки го знае, но никой нищо не прави!

анонимен
анонимен
03 март 2023 0:18
Гост

Много оригинално изказване.

Милена
Милена
02 март 2023 13:38
Гост

Абе хора, това е съдебна система, не кварталния магазин. Естествено, че ще се взимат пари, иначе за каква независимост говорим. Съдията решава дела за милиони, секретаря и деловодителя работят тези същите дела. Нали като са със смешни възнаграждения ще говорим за невероятна корупция, никой няма да му пука, че ще остане без мизерната си заплата, ако вземе половин милион например. Възнагражденията на всички в съд.система трябва да са толкова високи, че да не смеят да рискуват да вземат подкуп и да загубят добрата заплата. Само в този случай може да говорим за независима съд.система. А на фона на невероятното поскъпване… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 13:52
Гост

Че сега да не би да няма корупция, алооооу. Че в прокуратурата има по случая осемте джуджета цяла банда за рекет , изнудване, кражби -и не се случва нищо. За каква независимост говорим днес-когато съдия например се заканва с убийство, че щял да реже главата на заплашената, и независимия съд го оправдава, и казва ,че няма нищо незаконно? Случаят описан от този сайт, в статия отпреди няколко дни. Или съдията с маска-хванат по време на бракониерски лов, за колегите му е невинен. Или съдията от Северозапада-който през 2008 нае биячи срещу журналистка-и според прокуратурата престъпление няма, ВСС дори не го… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 15:40
Гост

Съгласна съм за заплатата на професор в СУ ако както при академичния състав може да преподаваш в 5 университета , да ти върви заплатата по половин година без да преподаваш, така и магистратите да са на
отделна заплата в по 3-4 органа на съдебната власт.

Vbv
Vbv
02 март 2023 16:04
Гост

Пътят е ВНС и промяна в КРБ, друго не остана!

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 17:25
Гост

Ти разлика между английски съдия и магистрат правиш ли? Я провери колко взимат английските СЪДИИ, па тогава говори. И магистратите далеч не са 95%. Освен това става дума за тотално различни правни системи, няма как при нас да прилагаме англо-саксонско право… В континенталната система магистрати, дето да прилагат обичайното право няма. Все много знаете, ама четете отгоре-отгоре.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 15:43
Гост

Аз съдия с костюм не съм виждал.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 15:56
Гост

Милена, аз костюм под 5000 лв. не взимам , а чепиците ми са само „made in Italy“. Осъзнай се- магистрат си все пак, а не окаян адвокат или юристконсулт.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 18:58
Гост

Тези пари не стигат за 1/4 Ролекс, и за 1/2 италиански костюм..като отидем на семинари с колеги от Европа сме облечени като младши юрисконсулти в Париж или Брюксел

Ххх
Ххх
02 март 2023 23:49
Гост

Смятай какъв изказ…що не го заявиш публично това, ей така с пост във ФБ. Срам ме е това поведение

Хххх
Хххх
02 март 2023 16:00
Гост

Повечето от не стават и за чеп за зеле. Точно в това е проблема и вие си знаете изгнилите ябълки, но ги пазите.

ТРТ
ТРТ
02 март 2023 23:25
Гост

И пари за дрехи по 10000 лева да ви дават пак си оставяте 90 % от вас скъсаняци

ТЪЙ
ТЪЙ
02 март 2023 23:47
Гост

Копче за бариера, тази работа ти приляга

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 18:27
Гост

За да стигне такова дело за милиони до съда, минава през много други проверяващо и разследващи органи. Те са на първа линия и там много по-лесно и по-евтино може да се „смачка“ разследването. Секретарка в съда взима колкото един разледващ полицай. Парите за дрехи в МВР са 400 лева. На секретарката и трябват дрехи за офис. На разследващия му трябват дрехи за огледи и в дъжд и в сняг и да се яви прилично облечен в съда, за да не бъде глобен за неуважение на съда.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 13:22
Гост

Ехеее…ще има за първоначалната вноска за нов лизинг на последния модел джип, пък до края на годината и с бонусите по 10-15 хилки направо ще я изплатя.

не си играч!
не си играч!
02 март 2023 13:58
Гост

Не си играч. Щом чакаш на тези пари за кола, че и на лизинг. Да – стигат за кола, ама играчите от осемте джуджета само с едно ДМС изкарват десетократно . Въбоще не са опряли до заплата, била тя и 7 000 лв. Не си играч, златно птиче ти е кацнало, щом си магистрат, а пропускаш промоцията-имаш добре раздадени карти, а ги изиграваш зле. Твоите колеги-имоти взеха, по линия на крайна бедност в местността Инцираки край Несебър, Созопол, кв Черно море, а тук-по друг слручай виж само от изчезването на картини как някой от съдебната система добре се обогати с… Покажи целия коментар »

Браво на ВСС ! Умна работа!
Браво на ВСС ! Умна работа!
02 март 2023 13:09
Гост

Съдиите ( като по-спестовни), че получат накуп сега средствата за облекло и ще си купуват дрехи за всички сезони, а служителите(нали са фукарии и профукват бързо парите) ще получат 78 % -пари за зимни дрехи и 22% – за летни дрехи. Тъкмо и през лятото да не се мъкнат на работа по потници, бермуди и джапанки

Фактури за закупени дрехи
Фактури за закупени дрехи
02 март 2023 13:27
Гост

Хайде-не се прави. Тези незаконни колосални суми не отиват за дрехи. А би трябвало да се искат фактури!

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 14:10
Гост

Сумите са си баш законни. Заложени са в ЗСВ изрично и след това – в бюджета.
Ще се задавиш от злоба накрая.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 14:13
Гост

Незаконни са-привилегиите са забранени.

Велик човек беше казал-пазете правото ,дори и от закона. Противоправната привилегия, чрез изнасилващ правото закон.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 20:46
Гост

Даже привилегия нямаш идея какво е, ама ти се е видяло интересно, че повтаряш непрекъснато.

Бббб бббб бббб бф
Бббб бббб бббб бф
02 март 2023 13:02
Гост

Без капка морал сте!!!Както обичате да казвате “Не е лесно да си магистрат…трябва да изплащам две ипотеки, нова кола, детето в чужбина да учи, и да посещавам три пъти годишно екзотични местенца”.
Познавам и съвестни магистрати със страхотен ценз, но масата е меко казано ужас.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:47
Гост

И разбира се, никой, абсолютно никой не отчита фактът, че магистратите не могат да правораздават без съдебни служители! Апелирам към всички висшестоящи магистрати да се замислят с това подигравателно отношение до къде ще стигнат?! Така богопомазаните “съдии” не можете един акт да си вкарате в системата! Пишете на ръка, все едно сте на училище, и ако ги няма съдебните служители сте за никъде!!! Поредното демонстративно усвояване на средства. Ненаядохте се! Срам и позор! Докато не се научите да уважавате съдебните служители , понеже те Ви вършат 90% от работата ще Ви подиграват и ще сте на тоя хал! Крадливо алчно… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 13:19
Гост

Аз пък апелирам да прочетете закона за публичните финанси, общата сума за годината/засега/, не може да надвишава тази за предходната. Просто няма приет бюджет за тази година. ВСС спазва закона, както ЗСВ, в който пише на кой „две“, на кой „до две“, така и ЗПФ.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 14:23
Гост

Ако не трябва да надвишава миналогодишните 3430лв. то какво излиза, че служетелите взимат с 400лв по-малко от миналата година, а магистратите с 500 повече от миналата година. Излиза така , че магистратите взимат колкото миналата година и 500лв „дарение“ от служителите. И моля не намесвайте образованието то се отразява в месечното възнаграждение, а не в парите за облекло.
За скромните 15-тина години стаж като този ВСС не е имало да разделя хората и да ги настройва един срещу друг.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:40
Гост

Всяка година идвам тука да чета коментарите точно под тази новина, за да си напомням винаги сред какъв злобен и завистлив народец живея. Толкоз ли сте оскотяли бе? Съдебните служители завиждат на съдиите, искали да са равни, тия от държавната администрация завиждат на съдебните за парите за дрехи, съдебните завиждат на държавните заради ДМС-тата, частниците пък хейтят по равно всички… Стига сте гледали в чуждата паничка и се радвайте, на това, което има във вашата, защото много, много хора и това нямат! А не е сигурно дали не го заслужават повече!

Крум
Крум
02 март 2023 13:12
Гост

Не бъркайте завистта със справедливостта, освен съдебни служители, сидии има и лекари, сестри, акушерки който получават възнаграждения близко до минималната заплата. Също така има хора в частния сектор който работят на по-ниска от минималната заплата и се осигуряват на 4 часа а реално рабатят 12 часа. Както е тръгнало в България ще останат само служители на съдебната система, мвр, мо.

Пффф
Пффф
04 март 2023 0:27
Гост

Ами освен да се върнем към комунизма – всички да взимат една и съща заплата, независимо от длъжността и отговорността им. Тогава е възможно поне завист да няма /което е трудно постижимо за бай Ганьо/

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:19
Гост

Аз не съм виждал заплата през годините, ама – това е за сметка на качеството ми на работа – перфектно, разбира се – аз имам съвсем малко работа и това е също обяснимо и не завиждам, но – служителите са натоварени и е редно да вземат някакви бонуси.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:11
Гост

Поредно много грозно разделение между съдии и администрация. Едни те робовладелци- другите роби!

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:14
Гост

Ми да ти кажа, има разлика и между министъра в едно министерство и служителите в министерството, които подпомагат дейността му, ама това май няма да го схванете никога, че знак за равенство няма и не може да има. Включително и за заплати и вс.останало.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:22
Гост

Да, но това е социален стимул за всички, не се дава съобразно длъжността. Малко са им по 6 бона заплата и вършене на всичко от страна на служителите.

някой си
някой си
02 март 2023 12:25
Гост

Разследване ли водят служителите? Обвинителни актове ли пишат? Заседания ли водят? Произнасят се с присъди, решения, определения?

Някоя си
Някоя си
02 март 2023 12:37
Гост

Служителите не водят разследване, не пишат обв. актове, не водят заседания и т.н, но не само, че вършат своята работа, ами вършат и тази на магистратите, и то много професионално, без да имат нужното образование. Нека някой магистрат да каже,че си върши цялата работа сам.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 20:48
Гост

Я пак, но този път конкретно – коя магистратска работа точно вършите?

ИРК
ИРК
02 март 2023 16:14
Гост

Да, разследване се води и в МВР, при това над 97 процесната от всички ДП и да едно следователче със съмнителни юридически познания взема три-четири пъти повече от Разследващ полицай. Не случайно и прокурорите не искат дават дела на следствието…,замисля ли сте защо?

Младши
Младши
02 март 2023 12:15
Гост

Могат да завършат Право. Да се явят на конкурсите, да ги спечелят и да са и те магистрати…

Старши
Старши
02 март 2023 13:08
Гост

Знаем ви нагласените конкурси и как са ви инсталирали всички

какви конкурси, какви 5 лева
какви конкурси, какви 5 лева
02 март 2023 14:10
Гост

До младши. Повечето съдии не са такива с конкурс. До 2006г нямаше задължителен конкурс. След 20 години влезлите с конкурс ще са мнозинство, но в момента доминира все още поколението, влязло в системата преди 2006. И за сведение-съдийката, която през 1986 осъди по политическите текстове Н.К.-Б още не е пенсионирана. Тоест поколението назначено от Тодор живков-вж чл 61 от ЗУС все още правораздава, а никой вече не говори за лустрация. Поа времето на ВНС в началото на 90-те години ВНС назначаваше съдиите, по квоти на политически партии. А как се влизаше в тези квоти и досега е тъмна индия. В… Покажи целия коментар »

някой си
някой си
02 март 2023 12:21
Гост

Нормално. С оглед длъжностите. И, айде, стига сте мрънкали. Сплетни, клюки, интриги. Това е ежедневието на мнозинството от вас- служителите. Да не говоря за пуфкането, охкането. Че и по 10 дни допълнителен отпуск ви се дава за няма нищо!

Tae
Tae's
02 март 2023 21:04
Гост

С оглед длъжностите е месечното трудово възнаграждение! Това са пари за облекло. Магистратите повече нужда ли имат от него? За това, че стоят в кабинетите или защото влизат в залите с тоги?

Хххх
Хххх
02 март 2023 16:11
Гост

Прочете статията докрай!!!Ще имате, не се къхарете.На лято ще ви ги дадат към летния бонус😁

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:10
Гост

853 лв не е голяма разлика, при положение, че няма бюджет и се работи с Кокорчовия от миналата година. Съдебните служители трябва да са много доволни.

Велизара
Велизара
02 март 2023 12:01
Гост

Лошото знаете ли кое е? Че тази новина ще стигне до всеки българин, а той довечара ще тресне ракията и ще изпсува ВСИЧКИ държавни служители. А държавните служители в НАП, НОИ, по общините и министерствата, които релано вършат работа изобщо не са така привилигировани. И да, вършат работа. А защо няма резултати и тя не се вижда трябва да питате тия над тях. Ръководителите. Защото много често служителите са много по-квалифицирани от ръководителите си. Но понеже ония са калинки и познават някой, следователно не можеш и копче да им кажеш. Забавен факт е, че ръководителка в една държавна институция не… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:04
Гост

Уважаема Велизара,
щом толкова ви е гадно в държавния сектор, отидете в частния, където дават 0 /нула/ лева за дрехи, а най-много ще ви дадат талончета за храна, за да пълните джобовете на големите вериги.
Масово заплатите там са между 1000-1500 лв. бруто. Затова не мрънкайте, а се опитвайте да промените живота си, щом ви е толкова гадно да живеете така.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:22
Гост

Не, ние не завиждаме – за мен радостта от живота е – да направя нещо талантливо, това с пари не се постига.

А – ако имаме възпитание и култура – всичко се оправя.

Бай Съдьо
Бай Съдьо
02 март 2023 18:32
Гост

Гъп-Мъп… То голям праз, че не знае английски, и аз не знам, което не ми пречи да си правораздавам вече 30 години…

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 11:58
Гост

За тия пари, може да купиш евтини дрехи от Илиянци и дънки. Един хубав костюм и ризи с вратовръзки плюс яке и обувки минават хиляда лева.

До адвокат
До адвокат
02 март 2023 12:13
Гост

Е ти за 1000 лева, изкупи света бе🤣. Чини ми съ, ти май си пазаруваш н Илиянци😂

Невена
Невена
02 март 2023 11:58
Гост

За дрехи в столична община и в НАП се дават по около 200 – 300 лв. Това е повече от несериозно увеличение за тия в съдебната система.

2222222
2222222
02 март 2023 12:03
Гост

Да, но в НАП получават допълнителни възнаграждения на два – три месеца по 2000 лева

Кастрол
Кастрол
02 март 2023 11:57
Гост

С което си действие ВСС доказа, че тотално не се интересува от обстановка и няма и грам морални качества

А може би...
А може би...
02 март 2023 16:30
Гост

С тези пари никой не си купува дрехи. Получават ги за да си траят за безобразията в системата. Специализираните 2021 г. Взеха 13, 14, 15 и 16- та заплата. Защо ли?

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 19:36
Гост

Да, заслужено взеха и 17, 18, 19 и 20 заплата! Завистта убива!

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 11:57
Гост

Това е поредната подигравка със служителите. Явно никой не ги счита за част от екипа.

някой си
някой си
02 март 2023 12:15
Гост

А провери, на кое друго място, служител получава повече от 400 лева

Мавродиев
Мавродиев
02 март 2023 11:57
Гост

Бога ми. Отворих статията и очаквах да прочета 300 лв. А то има още една нула отзад. Позорно е. На фона на ширещата се мизерия в България и то сред хора, които имат я по две висши образования, я са учили в чужбина и все пак са решили да се върнат тук. Графичен дизайнер, който е учил и работил до скъсване взема по 1500 – 2000 лв на месец, напрежението и нервите са огромни, а пари за дрехи и храна? Не ставайте смешни…

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:01
Гост

Не става въпрос за месечно възнаграждение, което на служителите е в размер на 1000 лева – почти минимална заплата, като част от тях също имат по едно или две висши образования.

Бъдещ магистрат
Бъдещ магистрат
02 март 2023 12:02
Гост

Ти сериозно ли си мислиш, че графичен дизайнер може да се сравнява с магистрат? 😂😂

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 13:56
Гост

Графичният дизайнер като толкова е вбесен, да дойде да работи в съдебната система, ще упражнява способностите си с некадърно направената ЕИСС и ще си къса нервите, обслужвайки граждани и адвокати с претенции, пък и той ще вземе пари за дрехи.
А, щом е завършил две висши, ами да беше учил право и да стане магистрат. Никой не му пречи

Георги
Георги
02 март 2023 14:14
Гост

Всеки графичен дизайнер, покриващ санитарния минимум от знания /за които „толкова е учил“/ взима тройно на съдиите. *Не съм съдия… ама единия какви отговорности и товар има, а другия цапа и маже по Photoshop-a. Бил съм и графичен дизайнер само да подчертая. Да не говорим, че графичния дизайнер може да си работи по Fiver и пр. всякакви проекти онлайн и няма горна граница на възнаграждението, така че айде малко да си мериш тъпотиите…. Може ли графичния дизайнер да развива бизнес паралелно? Може! Може ли да работи на онлайн платформи като freelancer? Може! Графичния дизайнер носи ли някаква отговорност – решава… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 14:15
Гост

Значи не си чел закона. За да имаш такова очакване. И то отдавна не си го чел. А дали изобщо?

До Мавродиев
До Мавродиев
02 март 2023 17:30
Гост

Е като си графичен дизайнер или там нек’ъв защитник на „изкуството“😂, що си мислиш, че си творец като Писакасо, Винсент ван Гог, или еле па Мърквичка😂🤣. Дизайнерствувай си там и недей да искаш да ближеж мед с мечките!

Ангелина
Ангелина
02 март 2023 11:56
Гост

Айде вижте какви пари вземат същите длъжности в Италия или Франция. Това е нечувано

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 12:32
Гост

Каква Италия, Франция тук държавата е на държавните служители, младите хора са се пръснали по света.

Ставрев
Ставрев
02 март 2023 11:55
Гост

Ох, живи да ги ожалиш. Няма да им стигнат за луксозни чанти на Прада. Една в Рим струва 3000 евро.

Пашова
Пашова
02 март 2023 11:55
Гост

Давате ли си сметка това колко пари са? Какво облекло ще си купуват? Само Армани, Гучи и Картие ли ?

До Пашова
До Пашова
02 март 2023 12:16
Гост

Нали знаеш от „първо лице“, че пазаруваме дрехи 2 ра употреба :)))

Джереми
Джереми
02 март 2023 11:54
Гост

Сериозни ли сте?

Не се ли наядояхте
Не се ли наядояхте
02 март 2023 11:48
Гост

Нямате срам, идват избори пак ще се правите на изтормозени и ще казвате, ние държавните служители имаме по лоши условия на труд от тези в частния сектор

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 11:52
Гост

Кой и кога го е „казал“?

Нуниеш
Нуниеш
02 март 2023 12:02
Гост

Е да, научиха се да не мрънкат вече толкова. Вярно е. Преди мрънкаха. Ама в частния сектор все още няма 3000 лева на година за дрехи.

Дайте на магистратите това което им се полага
Дайте на магистратите това което им се полага
02 март 2023 11:59
Гост

Изтормозени са хората, нямат допълнителни пари за храна, нямат допълнителни пари за погасяване на заема, е може ли такова нещо ?

Съдебен служител
Съдебен служител
02 март 2023 12:09
Гост

1187 лева е страхотна заплата, и работата е малко, и психическото напрежение да се срещаш с убийци е малко.

анонимен
анонимен
02 март 2023 11:46
Гост

„при наличие на финансова възможност, на служителите ще бъде изплатена разликата до максималната сума“- надали ще се намери, такава!
Не за първи път ВСС взимат подобно решение за служителите и финансова възножност, никога не се намира.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 14:29
Гост

Мисля, че паметта Ви е много кратка. Досега само две години имаше подобно разделение при изплащането на парите за облекло. Едната година беше изплатена разликата през м.септември, а САМО една година служителите получиха с 200 лв. по- малко. Хайде да не драматизираме толкова. В крайна сметка – четете закона, има разлика между „по 2“ и „до 2“.

Анонимен
Анонимен
03 март 2023 14:48
Гост

Мамка му значи въпросният септември на мене не са дали. Моля да си ми ги дадете, че още чакам.

Съдебен служител
Съдебен служител
02 март 2023 11:45
Гост

Удариха дъното. За това възнаграждение не се чудете после, защо никой не работи качествено.

Антоанета
Антоанета
02 март 2023 11:54
Гост

За това възнаграждение трябва да оближат работните си бюра от работа. А не да не работят качествено.

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 11:55
Гост

Ами нямат пари, това е бюджетна организация, а не частна фирма!! Какво искаш???

Анонимен
Анонимен
02 март 2023 11:55
Гост

Все пак , уважаеми служители , не забравяйте , че по закон не ви се дължи никакво . Самозабравили се нагли и некадърни .

Съдебен служител
Съдебен служител
02 март 2023 12:06
Гост

Аз съм самозабравила се, нагла и некадърна съдебна служителка. Пожелавам Ви да дойдете в съдебна зала и да го видите с очите си!

2222222
2222222
02 март 2023 12:08
Гост

Ти, гледай на теб какво ти се полага, не гледай служителите. Те са си ги изработили двойно и тройно. И за твое сведение се полагат по закон.

Нерегистриран
Нерегистриран
08 март 2023 17:04
Гост

Това ВСС в момента е нелигитимно, т. е с изтекъл срок, този Магдалинчев една клетва да го стигне ще го очисти, какво свързвате ЗСВ който се отнася за ДМС на служителите до две заплати, а парите за дрехи за всички са две усреднени заплати за страната. Какво ни заблуждава те. Ще трябва синдиката на служителите да заведе иск срещу ВСС за това безобразие, което вършат в момента. Съдиите не са виновни, вземат от служителя който върши най тежката работа, с най ниската заплата и дойде време да му вземеш 878 лева и да ги дадеш на този с високата заплата.Това… Покажи целия коментар »