ВМРО настоява да се обсъди въвеждането на химическата кастрация като наказание при сексуални престъпления.

В позиция по повод убийството на 7-годишната Кристин в село Сотиря, за което след стрелба и преследване бе задържан 21-годишният Мартин Трифонов, от ВМРО за пореден път настояват и за премахването на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъди при тежки престъпления. От партията на Красимир Каракачанов припомнят редица случаи на изнасилвания и убийства и заявяват:

Ето защо ние от ВМРО сме категорични, че подготвените от нас промени в НПК за отпадането на съкратеното съдебно следствие, с което се намаляват присъдите с до 1/3 трябва да отпадне, особено при подобни тежки престъпления. Това само води до регресия при престъпниците, които след 10 години се озовават на улицата и изнасилват и убиват пак. Категорични сме, че института на неизбежната отбрана също трябва да бъде разширен и внедрен в наказателната юриспруденция максимално бързо и отваряме за дебат въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства – практика, която отдавна се прилага в други държави„.

От ВМРО напомнят и за концепцията на Каракачанов за справяне с несоциализираните маси.

 

9
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Има ли полезност?
Има ли полезност?
20 август 2019 10:07
Гост

Добре, но: 1. Химическата кастрация е доброволна (макар че доброволността като си в пандиза е нещо съмнително). 2. Тя е временна, т.е. потискането на либидото има определен срок и трябва да е сигурно, че ще продължи и след изтърпяване на (намаленото) лишаване от свобода. 3. Изнасилването е акт не просто сексуален, а придружен с агресия към друга личност, което поведение може да се прояви и независимо от желанието за полов акт с това лице, т.е. решава само част от проблема и то временно.

Павел Чернев
Павел Чернев
19 август 2019 11:07
Гост

„Химическа кастрация“ означава на практика да ги тъпчат с женски хормони – нещо, което е превърнато в целенасочена политика на запад и затова се напълниха с джендъри. Съответно се опитват да го наложат и тук и вижте колко подло действат, експлоатирайки изолирани трагичи случаи за да отворят вратите пред безумия в западен стил. Не случайно предложението идва от партия, чийто млад лидер подкрепи Истанбулската конвенция. И това доживяхме да видим – джендър-„патриотизъм“!!

Павел Чернев
Павел Чернев
19 август 2019 10:56
Гост

Ще важи ли и за хомосексуалисти като лидера им и младия му любовник Ангелинка, или те ще са с имунитет?

The Grey Knight
The Grey Knight
18 август 2019 20:35
Гост

Естествено, че в добра идея. Жалко, че не може да ги кастрираме още при раждането.

Павлин
Павлин
18 август 2019 19:43
Гост

Македонските „патриоти“ явно са започнали предизборната си кампания вече, щом бълват едно и също през ден. Онзиден маниакът евродепутат Джамбазки бил казал същото – кастрация, та кастрация. Сякаш това е адекватно решение. Вероятно обаче на почитателите му това ще се хареса – щом са го избрали, едва ли и те виждат по-далече от носовете си.

Павел Чернев
Павел Чернев
19 август 2019 11:00
Гост

Ами то от един евнух какво да очакваш – естествено че кастрация ще му е първа точка от програмата. И общо-взето – единствена.

колега
колега
18 август 2019 14:47
Гост

ПРАВИ СА! БРАВО НА ЛЕКС.БГ, ДОРИ И В НЕДЕЛЯ СЛЕДЯТ ВСИЧКО!
ЗА ОПИТ ЧРЕЗ ПРИНУДА СЪЩО Е НУЖНО! СТУДЕНТИТЕ -ЮРИСТИ ОТ СУ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ АКТИВНО В ДИСКУСИЯТА!

Павел Чернев
Павел Чернев
19 август 2019 11:10
Гост

Ако я води Ангелинка от Брюксел, ще се превърне в оргия.

Анонимен
Анонимен
18 август 2019 12:55
Гост

А тия от ВМРО са поначало са умствено кастрирани. Колко пъти трябва да им се каже, че е опасно предложението им за неизбежната отбрана.