Състав на Върховния касационен съд (ВКС), председателстван лично от Лозан Панов, прекрати делото срещу избора на деветима членове на новия Висш адвокатски съвет (ВАдС).

Адвокат Юлиян Георгиев, който оспори избора на Валя Гигова, Красимир Краев, Ценимир Братоев, Асен Георгиев, Димитър Вълчев, Нина Седефова, Бойко Ботев, Красимира Иванова и Катерина Михайловска, дойде в съдебната зала само за да заяви, че оттегля жалбата си.

Както „Лекс“ писа, миналия вторник, за когато беше насрочено първото заседание по делото, той се оказа нередовно призован (повече виж тук). Това наложи процесът да бъде отложен за днес, както се оказа ненужно, тъй като Георгиев сам се отказа от жалбата си.

„Не поддържам жалбата си и затова Ви моля на основание чл. 232 от ГПК да прекратите производството по делото поради оттеглянето ѝ“, каза Георгиев пред върховните съдии.

И обясни решението си така: „Правя това единствено поради факта, че не желая повече да продължава агонията, която според мен е обхванала ВАдС през последните години“.

Въпреки че оттегли жалбата си, Юлиян Георгиев заяви, че продължава да е на мнение, че изборът на новия Висш адвокатски съвет е не е извършен „съобразно смисъла на закона“. Той говори пред съда за това, че почти всички членове на съвета са от София.

Едно от твърденията в жалбата му беше, че делегатите на Общото събрание на адвокатите от страната на колегията в Пазарджик не са били надлежно избрани, тъй като нито един не е получил повече от половината от действителните бюлетини.

Днес пред ВКС Георгиев заяви, че след като се запознал с материалите по делото е установил, че решението за избор на делегати от Пазарджик е влязло в сила.

Формално определението за прекратяване на делото може да бъде обжалвано и затова едва след изтичането на този срок новият ВАдС ще може да встъпи в длъжност. Очакванията са това да стане в средата на август.

Както е известно за председател на съвета беше избран д-р Ивайло Дерменджиев, а за членове представители на обединилия се около него екип – проф. Ангел Калайджиев, Ина Лулчева, Валя Гигова, Ели Христова, Красимир Краев,  Ценимир Братоев, Златимир Жечев, Албена Пискова, Асен Георгиев, Димитър Вълчев, Нина Седефова, Бойко Ботев, Красимира Иванова и Катерина Михайловска.

За резервни членове на ВАдС бяха избрани Мария Ганева, Красимир Недев, Стефан Левашки, Иван Чолаков, Стефка Въжарова, Стефан Гугушев, Йордан Цветанов, Атанас Стоянов, Петър Славов и Александър Кашъмов. Резервните членове имат право на съвещателен глас в заседанията на съвета. Освен това при напускане или отсъствие в продължение на повече от три месеца на редовен член той се замества с всички права от резервния член, получил най-много гласове при избора.

50
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Немарчев, тигър, тигър
Немарчев, тигър, тигър
24 юли 2021 8:29
Гост

Конкубина, това звучи гордо!

Конкубинат
Конкубинат
24 юли 2021 11:20
Гост

Наше е цялото адвокатско съсловие.Това звучи още по-гордо.А ти г-н Немарчев трябва да фнимаваш в картинката.

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 5:59
Гост

Противници са ми двамата по едно дело и са гола вода.

Свобода от Мамона
Свобода от Мамона
23 юли 2021 11:58
Гост

Големи са, големи. Като седнат на банковото портфолио.

То така и баба Доковска знаеше. Резултатът ще го видим още наесен, а догодина до амина ще ги изпратим с песен.

И после. Адвокатите три дни яли, пили и се веселили без да им се вдигат двойно висшите месечни вноски.

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 6:01
Гост

Доковска също дразни, хваща клиента и като вампир, дай още.

Свобода на словото
Свобода на словото
23 юли 2021 11:46
Гост

Ивайло Дерменджиев, Ина Лулчева, Валя Гигова, Ангел Калайджиев – оставям тези имена тук. Да, за всеки човек, постигнал нещо в България, има куп глупости, които са изписани в интернет. Но се замислете за какви професионалисти говорим. Всеки един от тях е доказал в нескромната си практика, че е достатъчно кадърен, за да се справи с което и да е предизвикателство поотделно – представям си какъв резултат може да бъде постигнат с общите им усилия. Никога досега съставът на съвета не е бил толкова сериозен.

Анонимен
Анонимен
26 юли 2021 6:03
Гост

Не мога да харесвам всички и по всяко време, критично имам мнение, да си се развяват по огромните – според тях юридически прерии, аз подлости не мога да правя.

Жалко е – все пак са и симпатяги.

Petar
Petar
23 юли 2021 5:48
Гост

Asen40, мини през кантората да си вземеш хонорарчето моето момче.

И пиши на кирилица.

Asen
Asen
23 юли 2021 11:25
Гост

Първо – единственото, което не е на кирилица е името ми. Второ – не съм твоето момче. Трето – пише се запетайка пред “моето момче”.

re:
re:
23 юли 2021 12:01
Гост

Пишем ти запетайка. След хонорарчето. Брой до 30. И смятай в сребро.

Asen
Asen
23 юли 2021 0:02
Гост

Идеален развой на събитията. Изключително професионален екип. Всеки един от тях е доказал през годините качествата си. Най-вече, разбира се, Председателят. Трябва да сме благодарни, че българскага адвокатура най-сетне разполага с изключително сериозен управленски потенциал. Нито някога сме имало толкова реномиран и успешен Председател, нито толкова голям юридически капацитет на едно място. А за Юлиан Георгиев нямам какво да кажа, освен че просто загуби няколко седмици и полази нервите на цялата адвокатура.

Ivana
Ivana
23 юли 2021 0:29
Гост

Ти да видиш! Един нормален коментар измежду целия “хейт”, който се изсипа. Важното е, че все още има хора, които мислят трезво и разумно, а не завиждат заради празните си джобове. Най-лесният начин да фиксирате твзи джобове е да повярвате в промяната (в лицето на новата управа) и заедно да вървим напред, борейки се за по-добри условия в работата и живота на всички ни. Дори и мнението ви да е негативно, то решението изборът вече е направен така че най-смислено е да седнете и да се замислите по какъв начин да се нагодите, а не само да обиждате и зявиждате,… Покажи целия коментар »

Ало, ало
Ало, ало
23 юли 2021 5:52
Гост

Празни са твоите джобове Ivana!

Без кинтите на конкубината.

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
22 юли 2021 20:27
Регистриран

В уж новия ВАдвС почти всички са стари имена, избрани по времето на соца като красиви и верни…Мамка му, нищо лично.Дори чудеса да направиш в областта на професионалната реализация, нищо не се променя.Вижте Кашъмов пък и други колеги напр.Въжарова.Достойни,чисти,възвишени и почтени, но…неизбрани, а само резервни членове.А Ботев,Ели и пр.сякаш са родени за началници.Пак нищо лично.Та, поздравявам колегата, дръзнал да обжалва избора пред ВКС .Защо оттегляш жалбата, момко ? Сигурно са те заплашили или купили с празни обещания.Вярно е, ВАдвС е само от адвокати от София.Само на това основание Панов щеше да уважи жалбата,щото е морално извисен и почтен. Важното е,… Покажи целия коментар »

Конкубинат
Конкубинат
22 юли 2021 20:49
Гост

Аллоо,стига си пляскала простотии,че София ще ти стане тясна!Аман от разбирачи.И само за твоя информация,така наречения от теб *момко* е в напреднала пенсионна възраст!

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
22 юли 2021 23:21
Регистриран

Този момък е смел и честен, пък и разбира от право.Няма значение възрастта.Тя е фикция.Сърцето му е младо и силно тупти за истинатс. Това ми стига.А що щеш сред нас,драги,със заплахите си?!коя София ще ми стане тясна- твоята.Или моята.До моята София не би успял да стигнеш. Повярвай ми: много е възвишена за тебе.Адвокат Юлиян Георгиев, обадете ми се да поговорим,но скоро.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2021 19:18
Гост

Не са ме поканили на нито едно събрание, заседанията протичат скучно, не исках да се стига до това състояние, имахме прекрасна адвокатска школа навремето, аз заради престижа на професията си взех дипломата, иначе – си имам пари по отделни ангажименти.

Десняшки
Десняшки
22 юли 2021 15:43
Гост

Адвокатурата е тотал щета. При това не от днес.

Проблемът е, че още повече ще задълбае. С „новото“ висше ръководство. Купешко.

Човек на конкубината
Човек на конкубината
22 юли 2021 20:27
Гост

И какво му е на новото ръководство? Кой ви пречи да си работите?

От хотел "Берлин"
От хотел "Берлин"
23 юли 2021 5:56
Гост

Какво ли не му е на „новото“ руководство!

Матрьошки.

Борис
Борис
23 юли 2021 11:35
Гост

Направи нещо, ако смяташ, че можеш да допринесеш по позитивен начин за развитието на адвокатурата ни. Лично аз имам повече доверие на хората, които са избрани за да управляват, а не на някакъв анонимен трол.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2021 15:30
Гост

Аз съм за Левашки.Много красиво

адвокат
адвокат
22 юли 2021 14:04
Гост

Уффф- отдавна вече не се интересувам от това кой ще заеме предедателското мпсто във ВАдвС – упражнявам професията си независимо кое е физическото лице, което заема тази позиция…Впрочем- нека ВАдвС да каже- подписали ли са адв. хаджигейов, адв. манолова и адв. дончева Декларация по чл. 4 т.15 от ЗМИП и депозирали ли са тези подписани декларации в САК, защото тези декларацип са задължителни при упражняване на адвокатската професия

Мунчо
Мунчо
22 юли 2021 13:50
Гост

Аз пък подкрепям обжалването и постъпката на адв. Юлиян Георгиев.

Някой трябваше да фокусира вниманието върху проблема с дивото прасе в багажника на Адвокатурата.

Участниците в заверата пазят омертата.

Без да се даде гласност и да се изведе проблема, никакво решение не е възможно. А проблем има. В това са съгласни всички. Дори безумните тролчета във форума.

само минавам
само минавам
22 юли 2021 13:21
Гост

Всички прекрасно знаят колко са „легитимни“ висшите органи на Адвокатурата. И #КОЙ предствляват реално -АББ и не само, наместо 14 000 свои колеги. Превзета държава, превзета съдебна система, превзета Адвокатура. Последната благодарение на 200-250 иуди от Софийската колегия и малцина продали се делегати от провинцията. Ко му плаща АББ на конкубината обладал онова по чл. 134 от основния? Пълна травестия в съответствие с позицията на Раличка и с-ие пред КС за ИК. Преоблякъл се Илия, пак в тая Адвокатура. Промяна всяка забравете за отстояване на основните права, свободи и интереси на гражданите. Който плаща, той поръчва музиката в Адвокатурата. Много… Покажи целия коментар »

Магнитски
Магнитски
22 юли 2021 13:42
Гост

И не само АББ.

Резервно ДБ, Америка за България и разбира се всички останали леваци от провинцията.

Едно е сигурното.

Агонията ще продължи и ще се задълбочи.

Miki
Miki
22 юли 2021 11:41
Гост

Това е тотална излагация.

Чочо
Чочо
22 юли 2021 11:42
Гост

Въобще не му отива такова държание.

re:
re:
22 юли 2021 13:23
Гост

Айде престани да пишеш за пари!

Да не ти изкараме дивото прасе от багажника!

Re Re
Re Re
22 юли 2021 15:29
Гост

Няма драма. Дамо гледай да не влезне в твоя.

Simeon
Simeon
22 юли 2021 11:38
Гост

И какво от това че почти всички членове на съвета са от София?

Оправдавко
Оправдавко
22 юли 2021 11:53
Гост

Чуди се за какво да се хване.

Хе хе хе
Хе хе хе
22 юли 2021 13:26
Гост

Най-накрая и вие „легитимните умни и красиви“ новостари членове на ВАдС ще го хванете …

re:
re:
22 юли 2021 13:24
Гост

Проблемът не е че са от София, а че са обрязани в София!

Spiro
Spiro
22 юли 2021 11:35
Гост

За едно е прав-агонията, която е обхванала ВАдС през последните години.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2021 11:30
Гост

Много разумно решение от страна на адвокат Юлиян Георгиев.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2021 11:24
Гост

Слабо, колега, слабо…Седнете си, 2.

Огнян Герджиков
Огнян Герджиков
22 юли 2021 13:28
Гост

Отлично Валенце!

Анонимен
Анонимен
22 юли 2021 11:24
Гост

ох милинкият не е знаел, че е оттеглена жалбата за Пазарджик. толкова дребни селски номера, че е срамно. после защо тази професия има такъв имидж

от Пазарджишкия революционен окръг
от Пазарджишкия революционен окръг
22 юли 2021 13:30
Гост

Скоро ще препрочитате Яворов! Даже по-скоро отколкото очаквате.

2222
2222
22 юли 2021 11:23
Гост

И що беше този цирк? Да се направим на интересни?

Лазар Добрич
Лазар Добрич
22 юли 2021 13:31
Гост

А вие що взехте 30 сребърни монети, та да обиждате сега цирковото изкуство?

Анонимен
Анонимен
22 юли 2021 11:20
Гост

С разделянето на секциите по региони и особено София отделно е напълно контрулируемо кой как е гласувал. Това трябва да се прекрати, не че не влязоха читави хора сега в съвета, напротив – най-силният от години е

Анонимен
Анонимен
22 юли 2021 11:32
Гост

За разлика от предишния.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2021 11:33
Гост

Както и да го гледаме падението в момента е пълно, да идват новите и да се свършва, ЮГ за едно е прав – агония е, ама той всъщност я удължи, хайде със здраве

Дидо
Дидо
22 юли 2021 11:45
Гост

Така е. Не виждам защо засяга тази тема въобще.

падение
падение
22 юли 2021 11:18
Гост

Първо не могат да те призоват, после сам признаваш несъстоятелността на жалбата си. Това е адвокатско падение

Краси
Краси
22 юли 2021 11:43
Гост

Става смешен просто.

Гигова и партньори
Гигова и партньори
22 юли 2021 13:36
Гост

Ние никога не сме били смешни. А само сериозни. Дори когато взимаме. Каквото никога не трябва да се взима … по евангелието и не само.

Vanitas
Vanitas
22 юли 2021 13:33
Гост

Ползвай огледалото „колега“.