Адвокат Юлиян Георгиев от Варна се оказа неоткриваем за Върховния касационен съд (ВКС), който днес трябваше да заседава по жалбата му срещу избора на деветима членове на Висшия адвокатски съвет (ВАдС).

В зала 11 на Съдебната палата днес се бяха събрали лично председателят на ВКС Лозан Панов и колегите му върховни съдии Веска Райчева и Любка Андонова (докладчик), зам.-главният прокурор Красимира Филипова (законът предвижда, че може да се яви лично обвинител №1 Иван Гешев или да изпрати свой заместник), избраните за председател на ВАдС д-р Ивайло Дерменджиев и адвокатите от екипа му Красимира Иванова и Красимир Краев. Настоящия съвет също беше изпратил представители – адвокатите Жана Кисьова и Христо Хинов.

Зам.-главният прокурор Красимира Филипова

Всички те обаче дойдоха напразно, тъй като се оказа, че адвокатът по чиято жалба е образувано делото, е нередовно призован. Лозан Панов каза, че на единствения адрес, посочен от него по делото, е изпратена призовка, но тя не се е върнала. На съда не е известен имейл или телефон на Георгиев.

„Подобно процесуално поведение е недопустимо за човек, който е бил дълги години в органите на адвокатурата и е запознат със съкратените срокове по Закона за адвокатурата. Срамно е за адвокат“, заяви пред съда Дерменджиев, който представлява част от членовете на ВАдС, чийто избор оспори Георгиев.

Както „Лекс“ писа, той атакува избора на деветима от 25 членове на ВАдС – този на Валя Гигова и Красимир Краев, които бяха избрани на първи тур, както и на Ценимир Братоев, Асен Георгиев, Димитър Вълчев, Нина Седефова, Бойко Ботев, Красимира Иванова и Катерина Михайловска.

Освен това адвокат Дерменджиев  изтъкна, че всичко по това дело се случва в последния възможен момент. Жалбата е подадена в последния ден от срока, после дълго не беше внесена такса и ВКС изпрати съобщение, че се дължат 30 лв. „И сега когато половината адвокатура знае, че делото е днес, жалбоподателят не се явява“, каза избраният за председател на ВАдС. И заключи: „Такова поведение показва лошата страна на адвоката, която не трябва да се демонстрира пред процесуалните власти“.

Днес ВКС беше уведомен, че Юлиян Георгиев е зам.-председател на Районната избирателна комисия във Варна, на съда беше предоставен и негов телефон, за да бъде призован за следващото заседание.

Върховните съдии го насрочиха за 22 юли, като определиха и резервна дата  – 29 юли. Те опитват да спазят изключително съкратените срокове по Закона за адвокатурата. Той предвижда, че делото срещу избора на членове на висши органи на адвокатурата се разглежда в 14-дневен срок от постъпването на жалбата, а съдът се произнася с решение след още 14 дни.

В съдебната зала - Ивайло Дерменджиев разговаря преди началото на заседанието с Христо Хинов и Красимир Краев. На заден план Красимира Иванова и Жана Кисьова
В съдебната зала – Ивайло Дерменджиев разговаря преди началото на заседанието с Христо Хинов и Красимир Краев. На заден план Красимира Иванова и Жана Кисьова

Жалбата на Юлиян Георгиев е подадена на 11 юни 2021 г. и с нея той твърди, че оспорва частично и двете решения за избор на членове на ВАдС и от първия, и от втория тур на изборите – от 30 май и 6 юни. Срокът за обжалване на всяко от решенията е 7 дни, а жалбата е подадена на 11 юни, т.е. 11 дни след обявяването на резултатите от първия тур.

В жалбата си Георгиев сочи четири проблема, заради които настоява да бъде отменен изборът на деветимата и да се проведе нов.

Първото основание, което твърди, е, че делегатите на адвокатската колегия в Пазарджик не са били надлежно избрани. „Нито един не е получил повече от половината от действителните бюлетини при избора и затова е следвало да се проведе допълнителен избор на 2 май 2021 г.“, заявява Георгиев. Всъщност изборът на делегати от Пазарджик беше оспорен пред ВАдС, както е редът и той остави жалбата без уважение.

Пред ВКС Георгиев твърди, че има съществени нарушения и при избора на делегати от София. „Неправилно в бюлетината на делегатите от тази колегия кандидатите са били подредени по реда на постъпилите предложения, а не по азбучен ред. Това е станало причина от общо 154 делегати за ОСАС от тази колегия да бъдат избрани 153 адвокати за делегати само от първото постъпило предложение“, пише той в жалбата си.

Третият му мотив за касиране на избора на деветима от избраните за членове на ВАдС гласи: „Налице е неправилност на решенията по отношение на посочените за избрани адвокати, тъй като има неточности в броенето на бюлетините, подадени за тези кандидати. В случая разликата е съществена“. Друга информация в жалбата няма.

Последният аргумент на Георгиев срещу избора на деветимата е, че за вота за висши органи на адвокатурата имаше три избирателни бюра, които бяха сформирани на географски принцип – Северна, Южна България и София. „По този начин се осъществява контролиран вот по отношение на гласуването от избраните делегати от колегиите и най-вече на делегатите от Софийската адвокатска колегия“, обяснява той.

 

84
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Petar
Petar
17 юли 2021 15:43
Гост

Не е важно да са доволни хората, а адвокатите.

Принципно платената любов не носи принадена стойност и води до разврат Аsen4о.

И спри да тролиш!

Asen
Asen
17 юли 2021 12:58
Гост

Абсолютно доказано – един от най-големите професионалисти и най-добрите адвокати в България. Отново доказано – най-силна подкрепа на изборите. Единствената въпросителна – от какво не сте доволни, хора?

Без коз
Без коз
15 юли 2021 16:00
Гост

Всички знаем какво направи Валето по-миналия месец.

Дерменджиев – дай заден! Все още имаш шанс. Иначе …

Всичко коз
Всичко коз
15 юли 2021 15:54
Гост

Ако се играе така, несъмнено Валето е най-силно.

Обаче ако е Без коз … тогава … ще видим ¡¡¡ Дерменджиев.

FIN
FIN
15 юли 2021 10:37
Гост

Какво стана с новия (модерен) закон, Дерменджиев? Или ще продължиш да се правиш, че няма решения за това на общото събрание. Много авторитарно за тази институция. Много.

Разбираеми са ти приоритетите. Дължиш благодарности на онези които реализираха пъкления план да те инсталират като кукла на конци начело на адвокатите.

Голямо его, голямо чудо. В дребна душа.

Ivana
Ivana
17 юли 2021 12:56
Гост

Човекът още не е встъпил във въпросната длъжност и вече разбирачите започват да пишат за решения и приоритети… смях. Като ги разбираш толкова нещата и мислиш, че имаш правилни приоритети и ще можеш да взимаш полезни за обществеността решения, защо не се кандидатира за позицията? Ако си доказал с времето, че ставаш за нещо, най-вероятно би имал подкрепа. Обаче нещо ме съмнява да си се доказал с каквото и да е освен със способността ти да пишеш глупости в анонимни форуми.

Tony
Tony
15 юли 2021 8:45
Гост

„Такова поведение показва лошата страна на адвоката, която не трябва да се демонстрира пред процесуалните власти“.
С цялото ми уважение към адв. Дерменджиев, но правен термин „процесуални власти“ няма.
В съдебна зала е много важно да си във форма, като спортистите.

Да, Tony
Да, Tony
15 юли 2021 9:08
Гост

И на мен това ми направи впечатление. И друго, което не е отбелязано изрично. Ивайло Дерменджиев адвокатства на Валя Гигова. Явно има защо!

Срамно е
Срамно е
14 юли 2021 6:53
Гост

200-250 добре стимулирани адвокати от САК да определят съдбата на всички останали 13 500 техни колеги.

И после да твърдиш, че си легитимен и представителен. Не че досега не бе така.

Всички прекрасно знаят за какво иде реч и затова мълчанието на агнетата свърши.

Дерменджиев определено има от какво да се притеснява и за какво да е нервен. На негово място бих се отказал, защото по-добре един ужасен край, отколкото ужаси безкрай. Все едно да мине проектокабинета на Славчо Учиндолски.

Конкубинат
Конкубинат
14 юли 2021 12:14
Гост

Дерменджиев е АС.И за разлика от вас пълзящите плужеци и червеи той лети и превзема както небето,така и всички върхове в правото.Не ви остава нищо друго освен да му завиждате и да му дишате прахта.

Анонимен
Анонимен
14 юли 2021 20:02
Гост

Имаме опит и с АСОВЕ -и с ФАСОВЕ, какви са тези не знам вече термина, богоизбрани, прахта, не знам какво си – върхове в правото, ало, я – се върни на главната в Чапърчане, да се охладиш.

Дишащ прах
Дишащ прах
18 юли 2021 6:34
Гост

Само не разбрах какво още не е превзел?

Винаги съм знаел, че за „колеги“ от сорта Доковска-Лулчева-Гигова съм плужек и червей, но те за мен са такива като споменатата от Филип Станев джурналистка – оня ден на пресконференцията с Малкия Мук.

Данте
Данте
14 юли 2021 6:44
Гост

Дерменджиев, сега започва истинската битка. Владей си нервите!

Анонимен
Анонимен
14 юли 2021 20:05
Гост

Не е значи подходящ, значи. Аз харесвах баща му. Беше наистина учен.

Аз не знам каква битка и нещо какво се случва по жегите с някои хора – обяснимо е.

битка – каква битка – нищо не е на ниво битка.

Немарчев
Немарчев
13 юли 2021 20:00
Гост

Но, всичко е точно. Защото снощи правих с баба кекс.

Тарантино
Тарантино
13 юли 2021 20:33
Гост

Представям си го.

Тигре, тигре
Тигре, тигре
13 юли 2021 20:42
Гост

Имаш ли „Ягуар“? Продаваш ли го, а?

Веска-завеска
Веска-завеска
13 юли 2021 19:52
Гост

Ха ха ха. Ще скрие с Лизан, и без Гешев, каква свободна, независима и самоуправляваща се Адвокатура си имаме!

200-250 жалки продадени душички на конкубина, под строй на Великден, предадоха себе си, колегите си, Вселената. Професионално. И по евангелски. За 30 сребърника. Все пак има утеха. Сумата не е била обидно ниска за подобен „професионализъм“.

Немарчев
Немарчев
13 юли 2021 20:38
Гост

Морални чудовища.

Адвокат САК
Адвокат САК
14 юли 2021 1:16
Гост

Хайде стига глупости.Какво ви пречи конкубината? За всеки случай няма да ви карат да плащате членски внос за купуване на ядки,фъстъци и командировки по чужбина.

Анонимен
Анонимен
14 юли 2021 20:08
Гост

Какъв Лизан, това е градски съдия, смешно е да нападате някого, без да сте формулирали през краткият си живот една научна мисъл, бе какво се хабя и аз.

Monika
Monika
13 юли 2021 18:40
Гост

Поведение, присъщо за седем годишния ми син, а не за зрял човек, вписан в която и да е колегия!

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 18:32
Гост

Ако така ще я караме, Дерменджиев е малко – нафукан старт, същата грешка я правя и аз – не трябва да се коментира това или онава, има си призовка – няма какво да се каже.

Както и да е – някаква история – но защо все по-малко ме вълнува адвокатурата, а все повече – по-приятни занимания, ама – то ни разгонихте фамилиите – аз ме е срам да се представя за адвокат.

Atanas Semov
Atanas Semov
13 юли 2021 17:38
Гост

Едно не мога да разбера – откога познаването на закона и използването на неговите възможности е морално или някакво друго нарушение и откога е срамно поведението на човек, който не е намерен от съда и m, и при липсата на информация защо някой друг не си е изпълнил задължението до го призове. Сигурно не си мислите, че призоваването се извършва чрез Лекс-а, колкото и някои да си мислят, че след като е написано нещо в него всички трябва да се считат уведомени. Упражняването върху адв. Георгиев е израз на безсилието на някои, които искат медийно да клеймят „противниците“. Оставам с… Покажи целия коментар »

Blah blah
Blah blah
13 юли 2021 16:25
Гост

Само ненужно вдигане на прах, всичко вече е решено за добро или лошо! Дилно се надявам и вярвам, че ще е за добро. П

ДА, БЪЛГАРИЯ
ДА, БЪЛГАРИЯ
13 юли 2021 19:33
Гост

Уви. Наистина е предрешено. И не е за добро. 200-250 продадени души ги избраха „засегнатите“.

Nikolay
Nikolay
13 юли 2021 16:02
Гост

Чудя се каква в причината за това клоунско държание. На всички ни е ясно, че толкова немарливи адвокати (в степен да не си знаеш размера на таксата и да не се усещаш, че те издирват, за да се появиш на заседение по делото, обрязувано от самия теб) няма. Човекът е взел необмислено решение, за което очевидно съжалява, но няма никакво оправдание за поведението си. За мен такива колеги допринасят изключително сериозно за негативната страна на имиджа на българската адвокатура и тяхното поведение не трябва да бъде толерирано в никакъв случай.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 18:39
Гост

Е, добре всички сядаме на една пейка и люпим семки – да чакаме Ина Лулчева да ни управлява – аз съм примерно – неуправляем, има и защо.

ВАдС ни обедни, рязко и фатално – чрез съдия Белазелков, заради едно дело на ДСК и така нататък, явна е омразата към адвокатите, ама.

re:
re:
13 юли 2021 19:35
Гост

А за мен най-вече допринасят платени коментари. В полза на гешевтарите Гигова, Дерменджиев и с-ие.

ДА, БЪЛГАРИЯ
ДА, БЪЛГАРИЯ
13 юли 2021 15:52
Гост

Има такъв съд, прокуратура, адвокатура. В България.

адв. Николов
адв. Николов
13 юли 2021 15:44
Гост

Юлиян Георгиев е рецидивист.

Re:
Re:
13 юли 2021 15:48
Гост

Познавам го! Снел съм му отпечатъците. Ще ги покажа по телевизията.

Ало, ало
Ало, ало
15 юли 2021 9:15
Гост

Светлозарчо, ходи си доучи на лозето! Защото където си се дипломирал, само се върти една безсрамна търговия. Както и с изборите на така наречените висши органи на адвокатурата.

Затова е безкрайно прав Георгиев по не спря да плюеш безсрамно.

Сефте
Сефте
13 юли 2021 15:42
Гост

Голем срам за Адвокатурата.

Комай като за ИК.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 19:10
Гост

Кое е – щото не разбрах – той да не е курдисан на адреса си.

Рубенс
Рубенс
13 юли 2021 15:36
Гост

Щрак Валето на портрет.

Re:
Re:
13 юли 2021 15:41
Гост

Голата Маха. Класика в жанра.

Как са се събрали на едно място всички заслужили дейци. На облигациите. Според майсторът на четката А.Калайджиев. С прекрасния модел В.Гигова.

Приземи самолета
Приземи самолета
13 юли 2021 15:33
Гост

Дерменджиев, успокой топката!

С тези нерви ще се погубиш. А има защо.

Ivana
Ivana
13 юли 2021 16:24
Гост

Ето го и моралният съд на “Приземи самолета”. Мишок, ти ли точно преценяваш кой заслужава да се погуби? Кой си ти, че си позволяваш да пишеш такива неща? Бас мога да хвана, че на живо няма да посмееш дори да го погледнеш в очите и да го питаш колко е часът. Тръгнал да ни обяснява кой заслужава да се погуби. Явно все пак Годпод съществува и в нашия форум! Срам и позор!

Спиридон, фотограф
Спиридон, фотограф
13 юли 2021 15:20
Гост

Като дамаджани /по Бойковски – Рашков, Борисов/ са се наредили участниците в пъкления план по обладаване на Адвокатурата. Инструментът е конкубина, а извършителите са в конкубинат.

Бойко Рашков
Бойко Рашков
13 юли 2021 17:06
Гост

Спиридоне, ти случайно да не си братчето-изтърсак на Ю.Г., вечно неуспелия кандидат ? Пий една ракия и си лягай.

Ало, ало
Ало, ало
13 юли 2021 14:47
Гост

Срам сте вие Дерменджиев, заедно с Гигова и с-ие! Прекрасно знаете защо!

Панов е ваш човек, нали? За Веска-завеска да не говорим.

Признайте си и публично за АББ. Ще ви олекне, а пък и нервите не помагат, а само вредят.

Asen
Asen
13 юли 2021 15:51
Гост

“Ало, ало”, бих казал, че има две срамни обстоятелства в картинката. Първото е поведението на въпросният оспорващ, който дори няма смелостта да се покаже и да защити направените от него безсмислени и неаргументирани действия. Второто е коментарът Ви, който ми се струва даже още една идея по-необмислен и неаргументиран от поведението на г-н Георгиев.

Rumen
Rumen
13 юли 2021 16:19
Гост

Пич, пишеш страшни глупости по адрес на хора, които очевидно не познаваш. Толкова жалки хора има. Неблагодарни хора. За пръв път в историята на нашата демокрация тази така или иначе важна позиция ше бъде заета от един от най-големите професионалисти в сферата, от човек, управлявал успешен бизнес в продължение на 30 години, от човек с изключително сериозни лични и професионални качества. Наистина се чудя от къде идва целият този “хейт”. От някакви сериозни, но явно невидими аргументи против Дерменджиев и екипа му или от синдрома на неуспелия Бай Ганьо, седящ пред телевизора, докато гледа тези, които никога няма да достигне… Покажи целия коментар »

Неуспял Бай Ганьо
Неуспял Бай Ганьо
13 юли 2021 19:43
Гост

По-добре така отколкото марионетка на конкубина и послушко на чичко Паричко.

Това ли е свободната, независима и самоуправляваща се Адвокатура?! Нещастни продадени душички и мижитурки сте точно вие!

Жокера
Жокера
13 юли 2021 12:51
Гост

Успокойте страстите, това, че призовката не се е върнала, не значи автоматично, че адвокатът шиканира процеса. Ако вече във върнатата призовка е отбелязано, че няма такъв адрес или лицето не може да бъде намерено, тогава търсете вина у адресата. Не виждам по какъв начин, за да се спази 14-дневният срок за разглеждане на жалбата, колко по-експедитивно могат да му връчат призовката във Варна, който не е малък и не е слабонатоварен съдебен район. Ами ако беше в София? Там връчването отнема и месеци понякога, пак ли виновна ще бъде страната? Според мен заглавието не е съвсем коректно, още повече че… Покажи целия коментар »

Hfcff
Hfcff
13 юли 2021 14:07
Гост

Къде са електронните призовавания?

Жокера
Жокера
13 юли 2021 16:02
Гост

Само на хартия. Впрочем, длъжен ли е адвокатът да посочва електронен адрес за призоваване при сегашното положение?

Гиги
Гиги
13 юли 2021 12:29
Гост

Може да е н апочивка в чужбина. Няма да ги чака за едно заседание, я!

Milen
Milen
13 юли 2021 12:28
Гост

Е, щом ВКС не може да го издири…Пълна излагация.

Anonimen
Anonimen
13 юли 2021 12:27
Гост

Леле, Панов е неузнаваем с тази коса.

Красимир
Красимир
13 юли 2021 12:27
Гост

Може пък да се харесва така човекът.

САК
САК
13 юли 2021 11:43
Гост

Раличка и сегашното ръководство на Висшия адвокатски съвет са в явен сговор с изпадналия селски адвокат Ю.Георгиев. Срам за адвокатурата.

Бисер
Бисер
13 юли 2021 12:26
Гост

Тази няма ли да я сменят вече?

А ПАК?
А ПАК?
13 юли 2021 14:53
Гост

Цялата Вселена знае как с 200-250 сламени адвокати се обладава Адвокатурата! Благодарение на новия, модерен закон с изборен регламент в него.

Оливия
Оливия
13 юли 2021 11:43
Гост

Ами вижте го този чл. 3 от ГПК, бре хора! СТРАНИТЕ ДЪЛЖАТ ДОБРОСЪВЕСТНО УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРОЦЕСУАЛНИ ПРАВА. Санкция при недобросъвестно – по общите правила за обезщетение по чл. 45 от ЗЗД, какво се мотате, адвокати ми били….. завеждайте срещу него дела!

Пилат
Пилат
13 юли 2021 14:57
Гост

А на Гигова и с-ие барабар с Дерменджиев знаеш ли какви дела трябва да им заведе Гешев и с-ие, ама няма, няма… Скачени съдове… изпратил Красимира Филипова от Дупница, дето баща й бе комунистически кмет.

Съдия
Съдия
13 юли 2021 11:42
Гост

От коментарите се вижда, че повечето са шокирани от поведението на жалбоподателя. Аз пък съм шокиран от дългата коса на председателя на състава!!! Това е лично мнение все пак.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 12:15
Гост

Той толкова дълго вече е с дълга коса, че не му обръщам внимание вече. С тая селска кичара само се излага. Но си е за негова сметка, да се оправя.

Simeon
Simeon
13 юли 2021 12:29
Гост

На нищо не прилича.

Шок без ужас
Шок без ужас
13 юли 2021 14:59
Гост

Гигова е финансовият инструмент на АББ за обладаване на Адвокатурата.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 11:28
Гост

РБН е като БМБ – нема отърване

Христо
Христо
13 юли 2021 12:30
Гост

Съгласен!

вътрешно инфо
вътрешно инфо
13 юли 2021 11:23
Гост

ЮГГ е в комина с РБН, демек Босилкова, за да може да тя си цъка с шофьор и 6-7 бона заплата още някой друг месец

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 11:26
Гост

Еми да му назначат особен представител и да се произнасят. Мисля към 29 юли вече да са готови 🙂 И РБН да си ходи с ЮГГ на море

външно инфо
външно инфо
13 юли 2021 15:01
Гост

Оди се пери!

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 11:23
Гост

Този човек шиканира изборите и делото. Срам

Колибесов
Колибесов
13 юли 2021 12:31
Гост

Много нагло поведение. Срам е за цялата ни гилдия.

само минавам
само минавам
13 юли 2021 15:07
Гост

Крайно време е в градинката пред ВАдС и хотел „Рила“ на Васил Божков да се издигне паметник на почтения Адвокат на който хванати за ръце да са отразени Дерменджиев и Гигова.

АМИН

Ivena
Ivena
13 юли 2021 16:14
Гост

Крайно време е да осъзнаете, че имаме златна възможност с новия Председател. Крайни време е да загърбите неуспехите, които водят до един навик да се правят конспирации за всеки професионалист, успял да достигне едно високо ниво в своята кариера, опитващ се да навлезе и в ръководните позиции на държавната (в случая адвокатската) администрация. Това че корупцията съществува не означава, че трябва да я приписваме на всеки успешен индивид.

Мирча Кришан
Мирча Кришан
13 юли 2021 15:04
Гост

Всички присъстващи /и участници в заверата/ са 98% срам, позор за Адвокатурата, България, Homo sapiens.

срамно, да!
срамно, да!
13 юли 2021 11:20
Гост

Срамно е, но всички четем жалбата и виждаме, че е напълно куха. Това е класическа злоупотреба с процесуално право. ВКС да му назначи особен представител, ако не го призоват за следващото с.з.

Симо
Симо
13 юли 2021 12:31
Гост

Най-добре ще е. Няма да му се молят в крайна сметка.

Re:
Re:
13 юли 2021 15:09
Гост

Кух си ти! За 30 сребърника тамън.

Нещо за контекст да си чувал? А за едни кинти за нема нищо, а?

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 11:13
Гост

Eх, а така се надявахме да видим и главния прокурор, нареден срещу Лозан Панов.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 11:14
Гост

Да бе, той няма да застане по-ниско от него.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 11:24
Гост

Няма да застане и защото нищо не разбира. Много е зле човекът, за съжаление Трифонов вчера нищо не каза за него

Каскетов
Каскетов
13 юли 2021 12:33
Гост

Хич не ми е зор да го виждам. Еле да го слушам. Само ми разваля настроението.

Кичаров
Кичаров
13 юли 2021 15:15
Гост

И на мен.

Rad
Rad
13 юли 2021 11:13
Гост

Сламен човек срам няма.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2021 11:21
Гост

Загубили изборите са се обърнали към подходящ анонимник да свърши тъпотията вместо тях. Не за друго, а ей така, от злоба и напук.

re:
re:
13 юли 2021 15:13
Гост

Анонимник си ти. И „безсребърНИК“.

Ас на асовете
Ас на асовете
14 юли 2021 1:32
Гост

Варна е морска столица,но с типична провинциално-селска адвокатска колегия.Не са те хората,които ще казват кой ще кара самолета.

ДА.
ДА.
13 юли 2021 15:12
Гост

България. На картинките освен сламени съдии, адвокати и прокурор, други сламени хора не виждам.