„Из ръка в ръка“, така отговори първоначално Васил Божков на въпрос как е давал пари на бившия финансов министър Владислав Горанов и на пиарката на Бойко Борисов Севделина Арнаудова. Укриващият се в Дубай Божков даде онлайн пресконференция, на която подробно отговори на всички питания на медиите за сигнала му, че е бил изнудван, който доведе до арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Бизнесменът с 19 обвинения говори и за разпита си от Европейската прокуратура, и от българската полиция.

„Могат да направят следствен експеримент дали половин или един милион могат да се съберат по джобовете на едно сако, без да личи, че носиш нещо. А да не говоря за яке, което е с по-големи джобове. Просто влизаш вътре, палиш си пурата, оставяш нещата, не я допушваш, излизаш със запалена пура. „Здравей“, „Как си?“, „Довиждане“, „Всичко хубаво“ и това е“, описа Божков посещенията си в кабинета на Горанов.

И призова медиите: „Направете нещо с размер на пачка от 500 евра и напълнете на едно сако джобовете, да видите колко ще съберете“.

Божков твърди, че в продължение на години е давал на Горанов по 20% от печалбата на фирмите си.

„Бойко Борисов първо ме извика, след това ме прати при Менда, която свърши работата, която ѝ беше възложил, след това ме прати при Влади да ми каже какво трябва да давам. След което всичко това отиваше при Влади, за да го занесе на Бойко. Как са делили парите, делили са, не мога да знам, но никой не се е оплакал, че аз не съм изпълнявал това, което те са поискали“, каза Божков. Работата, възложена на Менда Стоянова, която по това време е председател на бюджетната комисия в Народното събрание, е да се приемат разпоредбите за облагане на хазарта, с които впоследствие финансовата инспекция установи, че държавата е ощетена с 556 млн. лв.

По думите му разговорът с Борисов се е състоял в резиденция „Бояна“. Божков преразказа думите на действащия тогава премиер към него: „Той каза: „Ще оправим нещата, но трябва да помагаш“. Прати ме при Менда, пак ме извика и каза: „Нали видя какво направихме, сега отиваш при Влади, той ще ти каже какво да правиш от тук нататък. Иначе, нали знаеш…“.

„Аз отидох при Влади. Влади ми каза и от там нататък нещата вървяха от тяхна страна с непрекъснат натиск за пари. Севда ще мине, ще ти каже какво. Дай 10, дай 20, дай 50 за разни неща“, каза Васил Божков.

Като уточни, че сумите, които е давал на Горанов винаги са били в евро и става дума за милиони, а на Арнаудова – давал в лева или в евро в порядъка на хиляди.

Той се възмути от думите на вътрешния министър Бойко Рашков, че с Борисов, Горанов и Арнаудова са били в една организирана престъпна група (ОПГ). „Не може един човек да е пострадал и ограбен и да е бил в ОПГ. Ако бях ОПГ с Борисов, нямаше да бъда в Дубай, бизнесите ми щяха да съществуват. Дали след това тълкуване на Рашков друг пострадал ще се оплаче?“, заяви Божков.

Той каза, че от България никой не го е търсил в продължение на две години до момента, в който с него писмено са се свързали от Главна дирекция „Национална полиция“, за да даде сведения по проверката, прераснала в досъдебно производство и довела до арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов. Пак писмено той отговорил на всички въпроси на полицията.

„Не са ме търсили нито от специализираната, нито градската, нито върховната прокуратура. Аз имам усещането, че за тях е добре и искат да ме държат далече от България“, заяви Божков.

По думите му Европейската прокуратура се е свързала с него, защото е преценила, че си заслужава да се обърне внимание на сигнала му. Божков потвърди, че е бил разпитан от ЕПр, но отказа да посочи точно от кого.

Той съобщи, че адвокатите му са изпратили данни на американските власти, за да бъде изваден от списъка на санкционираните по Глобалния закон „Магнитски“. „На американските власти съм дал много повече сведения, а на база на тях те могат да решат каквото си поискат“, каза Божков.

Борисов се сравни с Навални, не бил взел и стотинка от Божков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път отрече да е получавал пари от Васил Божков, включително и през Владислав Горанов.

„Никога по никакъв начин, лев, евро, долар, стотинка не съм получил от Божков“, каза Борисов пред журналисти. Според него миналата седмица полицаите са търсили в дома му в Банкя пари и злато, но имал само едно златно кръстче. Той разказа подробно и как полицаите, около 20 човека, претърсили цялата къща и двора му, за да констатират, че няма нищо. Въпреки това обаче го арестували, защото такава била заповедта.

„Свариха ме на масата с децата. Претършуваха абсолютно всичко. Като почнаха от кухнята, ама всичко – дивани, чинии, тенджери. Там по двора. Всичко пред детето се случва. После там, където спя – дрехи, чорапи, всичко долу. И върви един и снима. Белким да намерят нещо. Рашков изплю камъчето – търсели злато и пари. Никога не съм имал златни кюлчета. И няма как да ги намерят. Никога Горанов не ми е донасял пари. После пак през двора във високата къща. Накрая подписаха протокол за претърсване и изземване – „не се намират“. Мислех, че си тръгват, а те казаха, че имали заповед да ме арестуват. Над 20 души, всичко живо тършува. Взели поемни лица от Симеоново, курсанти. Треперех да не ми подхвърлят нещо. Едно златно кръстче имам, от каратистките години, ама то няма 20 гр“, разказа Борисов и попита каква е била неотложността, че да го разкарват като „панаирджийска мечка“, но му казали, че такава е заповедта.

Борисов потвърди, че е призован за разпит по това разследване в понеделник, заедно с Горанов и Севдалина Арнаудова. По думите му информацията вече излизала първо в медиите, като обясни всичко с пропаганда на Бойко Рашков.

„Това е Хитлер. В момента имаме като Путин с Навални. Абсолютно същата ситуация – разпорежда и отиват“, каза Борисов и припомни, че опозиционерът Алексей Навални беше осъден наскоро на още 9 години затвор, докато изтърпява друго наказание.

Според Борисов арестите ще продължат, „докато не намерят нещо някъде, докато не се налапат хубаво, цялата коалиция.

 Бойко Рашков напомни на прокуратурата за две разпоредби в НПК

„Станахме свидетели на полуграмотни изявления на някои прокурори, че не било възможно да бъде разпитан Божков, защото той трябвало нещо друго да направи. Не. Божков не трябва да прави абсолютно нищо. Може да си стои където си иска. Нашият НПК съдържа правна възможност да бъде разпитан като свидетел чрез видеоконферентна връзка. Всеки може да си направи справка в чл. 274 НПК. Вие медиите днес демонстрирахте тази възможност и ако тази пресконференция можеше да бъде оформена като протокол за разпит, щяхме да имаме перфектно доказателство“, коментира днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той специално напомни и за разпоредбата на чл. 74, ал. 3 НПК, която изключва възможността едно лице да съчетава качеството обвиняем и пострадал в едно производство. „Т.е. трябва да има друго отделно дело, за да се установи дали Божков е пострадал от изнудване. Тази версия нашата прокуратура не е счета за необходимо да изследва“, каза Рашков.

101
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Генко Недев
Генко Недев
25 март 2022 15:56
Гост

Абе защо се чудите. На времето имах някакиви дребни пари и понеже от друга банка на всеки падеж искаха да съм там, а пък като съм зает не мога, КТБ имаше офис наблизо. Отидох и служителката на гишето ми рече ‘Нали занете, че влоговете са гарантирани от държавата“. Знам разбира се , но от какъв зор да ми го натяква една касиерка? Малко ми стана чудно, но след някой месец, когато събитията назряха, се присетих и въобще вече не ми беше чудно защо ми ги е говорила тези неща служителката, която или е знаела или се е досещала какво става.… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
25 март 2022 10:20
Гост

Тази сутрин като се събудих, видях, че има нови коментари, а моите са вече под половината от общия брой коментари, и още преди да си изпия сутрешните хапчета реших да пусна новина от извора на единствената възможна истина (пресцентъра на прокуратурата) и да разкрия поредния опит за преврат на 98-те % от населението, които не вярват на Гешев поради това са платени протестъри на Божков!

адвокат от САК
адвокат от САК
25 март 2022 10:23
Гост

Кирилпетковски трол, който продължава да краде ника ми за 110 път- нещо по съществото на моите коментари “адвокат от САК
25 март 2022 10:08“ и “адвокат от САК 25 март 2022 10:08“ да имаш да възразиш или не можеш, защото си трол, а не юрист…Кривите ти възможители- патологични манипулатори- ги оправя само тоягата…

адвокат от САК
адвокат от САК
25 март 2022 10:08
Гост

Хайде сега нинистъра на правосъдието ясно да заяви– КОЛКО ВРЕМЕ ДА ЧАКАМЕ ОТ ПОДАВАНЕТО НА МОЛБАТА ОТ БЪЛГАРИЯ, ДО РЕАЛИЗИРАНЕТО НА РАЗПИТА НА БОЖКОВ С ВИДЕОКОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА- щото при ПОДПИСАНА спогодба сроковете обичайно не са в дни или седмици, а в МЕСЕЦИ- между 6 и 9 месеца трае долу-горе всичко, а тук нямаме подписана така спогодба, не можем да натиснем ОАЕ със съдържанието й и да кажем- ето, ОАЕ се е съглаило да действа в тези срокове- след изтичането им чакаме от вас изпълнение на молбата ни; и си имаме работа с араби и с арабския манталитет, които не са… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
25 март 2022 9:53
Гост

Нека сега сравним изказванията на двата враждуващи лагера и веднага ще разберем кой лъже;0 “…Министърът на правосъдието уточни, че България НЯМА договор за правна помощ с ОАЕ… но международният правен ред има и други способи за правно взаимодействие и извършване на правни действия на територията на съответната страна. Механизмът се нарича „при условията на взаимност“.“ Но НЕ КАЗВА колко ВРЕМЕ трае цялата процедура до окончателния й завършек с провеждането на разпита на божков и че през това време прокуратурата НЕ БЕЗДЕЙСТВА, А ЧАКА замолената държава да предприеме в неопределен срок правни действия…Прокуратурата- “….СГП е изготвила предложение до Върховна касационна прокуратура,… Покажи целия коментар »

plebs
plebs
24 март 2022 21:03
Гост

Хм, „Могат да направят следствен експеримент дали половин или един милион могат да се съберат по джобовете на едно сако, без да личи, че носиш нещо“…
Половин или един милион са си 5-10 пачки по 500 евро. Бая широчко сако ще да е носил Черепа. Би трябвало така да си ходи и през жегите в лятото…

Валентин Ковачев
Валентин Ковачев
25 март 2022 8:00
Гост

Поне четири джоба има едно сако и то доста дълбоки и широки ! Добър крояч и шивач могат да ти ушият сако в което и автомат да скриеш !

Много ясно
Много ясно
25 март 2022 9:14
Гост

Пачки в сака и чували, кюлчета в чекмеджета, престъпниците винаги ще намерят начини да крадат. А троловете им майко мила, къде джобовете им били малки, къде показанията не били както трябва, няма да се учудя ако започнат да твърдят, че това не е бил Божков, а чатбот или аватар.

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 19:12
Гост

А простият и неук кирил петков говори дори за “интервюиране“ на божков- ахахахахах- смешен човечец;0 Това са ви управляващите- простото киро, който незнайна с чии връзки е завършил основният курс в Харвард, защото това лице има айкю не повече от 90…Той дори не знае, че един свидетел или обвиняем не могат да бъдат “интервюирани“- това да не е интервю за работа…Да беше си останал канадски гражданин, защото обижда интелигентността на българите…

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 19:02
Гост

До “адвокат от САК 24 март 2022 18:43“ Платен трол, ако си истински адвокат дай становище и по чл.345, ч.5643, чл643, чл.874, чл.5621, ал.2 т.3, пр.34 от НК, а също и по темата за любовния период на четирикрилния розов майски бръмбар! Иначе си платен политически трол на четворната коалиция и нищо не разбираш от право, а само крадеш никове!

бахти адвоката бахти психопата
бахти адвоката бахти психопата
24 март 2022 19:03
Гост

луд умора няма.

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 19:06
Гост

Простокирилски трол- такива номера на членове не съществуват в НПК, а платени политически тролове не знаете, че всички юристи именно с посочването на номерата на съотносимите разпоредби от закона, оспорваме законно едно твърдение;0 Толкова си прозрачен и откровено тъ999п, че повече няма накъде също, като простото киро и рашков. Рашков защо не каже ЦЯЛАТА юридическа истина- че чл.474 от НПК може да се приложи само в 1 случай- когато България има подписана Спогодба по наказателноправни въпроси с другата държава, а; що не поиска връщането на божков в България за реализиране на разпита му, а…

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 18:43
Гост

До “адвокат от САК 24 март 2022 18:21“ Платен трол, спри да крадеш ника ми. Моите коментари са; 1. адвокат от САК
24 март 2022 18:31 2. адвокат от САК 24 март 2022 18:34. Ако твърдиш, че си юрист, оспори с юридически аргументи твърденията, визирани в моите два коментара. Ако си просто кировски трол, ще продължиш с гаврите относно личността ми. А ако искаш да убедиш оставалите юристи в това, че рашков не лъже и казва цялата юридическа истина, публикувай автентичното съдържание на Спогодба за сътрудничество по наказателноправни въпроси между Р.България и ОАЕ, във вр. с чл.474 от НПК.

бахти адвоката бахти психопата
бахти адвоката бахти психопата
24 март 2022 18:59
Гост

време е да си пиеш хапчетата и да си лягаш преди да са дошли хората с белите манти.

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 18:21
Гост

И така- рашков ИЗЛЪГА, че съдържанието на чл.274 от НПК било различно от съдържанието на чл.474 от НПК! Всички, които не сте съгласни сте платени политически тролове на четворната коалиция и нищо не разбирате от право, камо ли от 474 и 274!

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 18:23
Гост

Наистина сте глътка свеж въздух сред сухата юридическа материя:)

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 18:24
Гост

Бате, днеска тотално изплиска легена, честно!

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 18:38
Гост

Дайте становище и по чл.345, ч.5643, чл643, чл.874, чл.5621, ал.2 т.3, пр.34 от НК, а също и по темата за любовния период на четирикрилния розов майски бръмбар!

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 18:40
Гост

До “адвокат от САК 24 март 2022 18:21“ Платен трол, спри да крадеш ника ми. Моите коментари са; 1. адвокат от САК
24 март 2022 18:31 2. адвокат от САК 24 март 2022 18:34. Ако сте юрист, оспорете с юридически аргументи твърденията, визирани в тези два коментара. Ако сте просто кировски трол, ще продължите с гаврите относно личността ми. А ако искате да убедите оставалите юристи във верността на вашите твърдения, публикувайте автентичното съдържание на Спогодба за сътрудничество по наказателноправни въпроси между Р.България и ОАЕ, във вр. с чл.474 от НПК

Бай Иван
Бай Иван
24 март 2022 18:04
Гост

Абе какви глупости говорите бе ей! Че вие виждали ли сте през живота си по-нормални от адвокат от САК и истинската адвокатка от САК! Виждал ли е някой от вас по-нормални правоспособни адвокати без психически отклонения, а бе! Я да мълчите, че ей сега ще ви обяснят истината, че сте платени политически тролове на четворната коалиция и нищо не разбирате от право!

истинската адвокатка от САК
истинската адвокатка от САК
24 март 2022 17:54
Гост

Троловете крадат ника ми, за да внушават, че съм “психически нестабилен човек“ и трябвало “ да си пия хапчетата“, в което обаче както всички виждат няма нищо вярно. Аз съм адвокат и не се водя да учет в психодиспансера, а те са просто платени политически тролове на четворната коалиция и не разбират нищо от право.

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 17:47
Гост

И така- ето я ЮРИДИЧЕСКАТА ИСТИНА- рашков волеизяви НЕИСТИНА за съдържанието на чл.274 от НПК, този член НЕ СЪДЪРЖА никакви разпоредби за законното реализиране на разпит на обвиняем или свидетел чрез видеоконферентна връзка и това е видно от актуалната редакция на НПК.Рашков прави това, което е присъщо на хората в третата възраст- помни отлично стари факти от преди 30 години, но не помни какво е прочел вчера. Затова и цитира погрешен член от НПК, но с такъв ампломб и с такъв цинизъм, все едно още е ДС служител…Този десар ме отвращава и е добре всеки да види лъжите му, защото… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 17:50
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 18:05
Гост

До “Анонимен 24 март 2022 17:50“ Троловете сте толкова нагли, злобни и бесни, че не аз, а ЗАКОНЪТ разобличава лъжите на рашков, че правите всичко възможно да “затрупате“ коментара ми с вашият тролски спам…Ако съпругът ми ти зашие два шамара зад немития наркомански врат, после да не се чудиш защо се е случило това…

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 18:03
Гост

Толкова много думи и нерви за едната сгрешена цифра, ще се похабите, пък да не на изпит:)
474 е, не е 274. Иначе ал.6 касае българското замолване към др.държава.Добре е да се чете повече, по -малко да се пише.Но всеки сам си преценя, както е рекъл народът:)

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 18:31
Гост

До “Анонимен 24 март 2022 18:03“ Замолване “ към друга държава имате само в един случай- когато имате подписана Спогодба за сътрудничество по наказателноправни въпроси на Р.България с друга държава. Когато не съществува този преюдициален факт, България няма подписана такава Спогодба, то България колкото и да моли, чуждата държава няма правно основание да удовлетвори молбата й и може просто да го пренебрегне… Апропо- не е ли много по-лесно божков да се върне в България, за да бъде разпитан, м…НПК ЧЛ.474 (6) Лице, което се намира в чужбина, може да бъде разпитано от компетентен български орган или под негово ръководство чрез… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 18:58
Гост

Би следвало все да се нарича „молеща“ държава и молба за правна помощ по нак.дело, доколкото не е „изпълняваща “ държава, поне за да не им викаме „едната“ и „другата“ държава:).Не, няма договор за правна помощ с Дубай по нак.дела.Имаше някакви идеи, мисля, предпроекти, но не помня дали касаеха нещо повече от търг.гражд.дела..МП помощ по наказателни дела може да се осъществява по двустр.договор, по конвенция или на принципа на взаимност/ 471/.Пр.на взаимност е каквото повиква, такова да се обажда:), малко просташки казано/ щото съм дилетант по МПП/.танто за танто и никога танто за кукуригу вероятно:)=Пътят е дипломатически, след което процедурен.Т.е.… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 19:45
Гост

До “Анонимен 24 март 2022 18:58…Пътят е дипломатически, след което процедурен.Т.е. 474 ще сe прилага съответно, ако бъде и на пр.на взаимност допуснат такъв разпит, след като се допусне, ако правото на емирството има процедурен инструментариум за правна помощ по нак.дела за извършване на следствени действия и в частност допусне видеоконференция….“ Именно- но чухте ли това от рашков и ако не- защо ; защо той не го каза, а твърди, че видите ли- прокуратурата противоправно си прави “оглушки“ и незаконосъобразно просто не иска да разпитва свидетел/ обвиняем с видеоконферентна връзка…Кажете им политици и повече не ги обиждайте…Не мога да понасям… Покажи целия коментар »

uljп
uljп
24 март 2022 18:08
Гост

Добре бе, колега, за грешен номер на текста от НПК не помислихте ли. За две минути справки в НПК от гугъл може да установите, че от десетина години в действащия НПК има разпоредби за разпит по видеоконференция на обвиняем, че и на свидетел в страната и в чужбина, свидетел, че даже и на вещо лице, а от 2020г. , параграф 1, ал.4 от ДР НПК даже има и дефиниция за видеоконференция. Т.е. може или не може според вас да се случи това? Че не понасяте Рашков вече е ясно. Мен пък лично много ме кефи, защото не му пука за… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 18:14
Гост

Вие сте просто платени политически тролове на четворната коалиция и нищо не разбирате от право, камо ли от 474 и 274!

Нормален адвокат
Нормален адвокат
24 март 2022 18:17
Гост

Колега, язък за троленето днес:) Ама нищо де, то където са компютри, там са и компоти, където 474, там и 274:)

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 18:34
Гост

“…. Т.е. може или не може според вас да се случи това?…“ Moже, но само при наличието на съществуващ преюдициален факт- подписана двустранна спогодба за сътрудничество между България и съответната държава, а между България и ОАЕ нямаме такава.

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 17:29
Гост

Черепа никога повече няма да се върне в България. Честито!

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 17:31
Гост

Забравете го като свидетел.

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 17:16
Гост

Тия „адвокати от САК“ напълно се побъркаха!!!

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 17:27
Гост

Той си е стар познайник на психодиспансера. И друг път съм попадал на негови коментари.

истинската адвокатка от САК
истинската адвокатка от САК
24 март 2022 17:28
Гост

Нищо подобно- троловете крадат ника ми, за да внушават, че написаното от мен- че чл.274 от НПК НЕ съдържа разпоредби за разпит на свидетел или обвиняем чрез видеоконферентна връзка и с това се доказват ЛЪЖИТЕ на рашков. Ненормалните идиоти искат да затрупат точно това, което написах, чрез внушаване, че съм “психически нестабилен човек“ и трябвало “ да си пия хапчетата“. Да, да, ама НЕ- номерата им не минават, защото аз съм адвокат, а те са просто платени политически тролове на четворната коалиция и не разбират нищо от право.

истинската адвокатка от САК
истинската адвокатка от САК
24 март 2022 17:33
Гост

Троловете крадат ника ми, за да внушават, че съм “психически нестабилен човек“ и трябвало “ да си пия хапчетата“, в което обаче както всички виждат няма нищо вярно. Аз съм адвокат и не се водя да учет в психодиспансера, а те са просто платени политически тролове на четворната коалиция и не разбират нищо от право.

истинският адвокат от САК
истинският адвокат от САК
24 март 2022 17:04
Гост

Пак подчертавам, че имам чисто съдебно минало и както всички могат лично да се убедят съм напълно психически стабилно лице;0

истинската адвокатка от САК
истинската адвокатка от САК
24 март 2022 17:10
Гост

Пак подчертавам, че кражбата на ника ми и публикуване на коментари уж от моя ник, но с противоположно на предходните ми коментари съдържание, е дело само и единствено на платени политически тролове на четворната коалиция, които умишлено тролите тук, Възползвате се от факта, че в този сайт няма регистрация на никовете и крадете на воля чуждите никове. Интересно, защо лекс.бг допуска този “пропуск“ и изобщо- защо допуска да си тролите тук наволя…

истинският адвокат от САК
истинският адвокат от САК
24 март 2022 17:01
Гост

Впрочем- освен да крадат ника ми и да публикуват коментари уж от мое име с противоположно съдържание, с цел внушаване, че съм психически нестабилно лице и дискредитирането на съдържанието на моите истински коментари, платените тролове на управляващите нищо друго не могат да ми направят;0 Имам чисто съдебно минало- за разлика от тях; не съм бедна църковна мишка, която се продава за едни 700 лева на месец- пак за разлика от тях и познавам закона, защото съм вписан адвокат- пак за разлика от тях;0

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:41
Гост

И така- рашков ИЗЛЪГА за пореден път, също като 4ната управляваща коалиция, докато Борисов и Гешев винаги казват само истината, дори когато забравям да си пия редовно хапчетата.

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:45
Гост

За кой пъти си присвояваш ника ми, троле- за стотен, може би- защото доказах, че самият ЗАКОН разобличава ЛЪЖИТЕ на твоя рашков- финансовия ти спонсор;0 Болните от злоба и омраза сте вие- всички протестъри, защото сте прости, тъпи същества, които масово сте с наркотична зависимост, от която не искате да се избавите, щото ви харесва това ви състояние. Платен политически насран трол;0

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:49
Гост

За кой пъти си присвояваш ника ми, троле- съгласно Закона за противодействия на 4ната управляваща коалиция и присвояването на никове- защото доказах, че самият ЗАКОН разобличава ЛЪЖИТЕ на онези с белите манти- че задължително трябвало да си пия хапчетата;0

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:51
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Светла
Светла
24 март 2022 16:52
Гост

Егаси психопата. Нямам думи. На какво го превърнахте този правен сайт.

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:55
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
истинският адвокат от САК
истинският адвокат от САК
24 март 2022 16:58
Гост

До “Светла 24 март 2022 16:52“ и “адвокат от САК
24 март 2022 16:55“ Платени политически тролове- неюристи, каквото и да напишете, всеки колега-юрист ще установи чрез една проста проверка в предоставения от мен линк, верността на твърдението ми, а именно- че чл.274 от НПК НЕ СЪДЪРЖА указания за разпит чрез видеоконферентна връзка на свидтел/ обвиняем;0 Искрено ви препоръчвам с парите, заработени от платен тролинг, да посетите някоя клиника за лечение на наркоманията ви;0

истинският адвокат от САК
истинският адвокат от САК
24 март 2022 17:01
Гост

До “Светла 24 март 2022 16:52“ и “адвокат от САК
24 март 2022 16:55“ Платени политически тролове- неюристи, каквото и да напишете, всеки колега-юрист ще установи чрез една проста проверка в централния регистър на псичино болните, че не посещавам клиника за лечение на наркоманията;0

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:39
Гост

И така- рашков ИЗЛЪГА за съдържанието на чл.274 от НПК- видно от тук- https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135512224 В крайна сметка, именно сайтът лекс.бг е публикувал и предоставя безплатен достъп до всички български закони, кодекси, правилници, наредби и други нормативни актове. Та-много ми е любопитно кой правоспособен юрист ще отрече, че чл.274 от НПК не съдържа това, което твърди рашков. За платените пролове на 4ната коалиция е ясно- те не са юристи и не им пука за правото…

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:28
Гост

Разберете- рашков е един стар и болен човек, който НЕ ЧЕТЕ актуалният текст на НПК и НК, НЕ ГО ЗНАЕ, а говори по текста на НК и НПК, които са били актуални в предходно време. Да- това е старостта- ясна памет за минали събития, нормативни тестове и нула спомен за настоящата им редакция. Да- ВСЕКИ минава оттам, но не всеки се излага по такъв начин. ПАДЕНИЕ, РАШКОВ- ПЪЛНО ПАДЕНИЕ ЗА ТЕБ… Нормално е човек да остарява, но е ненормално да се излага така и да не взема мерки процесите на остаряване да НЕ влияяят върху професионалната му юридическа преценка…

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 16:30
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:34
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:38
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
24 март 2022 16:25
Гост

И на слепите е ясно, че тъпия каскет не иска показанията на черепа, защото уличават в престъпления тиквата и свързаните с него лица. Вместо това искаше по изпитаната схема с поръчковия спецсъд да го вкара в ареста за няколко години под стража, за да му запуши устата.

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:24
Гост

“….Всеки може да си направи справка в чл. 274 НПК…“ЛЪЖЕЦО РАШКОВ, ЧЛ.274 ОТ НПК изм. ДВ. бр.85 от 12 Октомври 2021г. – ОТ ВАШАТА 4НА КОАЛИЦИЯ- НЕ СЪДЪРЖА ТАКЪВ ТЕКСТ, ЗА КОЙТО ТИ ГОВОРИШ- ИЛИ СИ СЕНИЛЕН, ИЛИ УМИШЛЕНО ЗАБЛУЖДАВАШ НГ ГРАЖДАНИ. НПК Отводи Чл. 274. (1) (Изм. – ДВ, бр. 9 от 2021 г., в сила от 06.02.2021 г.) Председателят разяснява на страните правото им на отводи срещу членовете на състава, прокурора, защитниците и съдебния секретар, вещите лица, преводача и преводача на български жестов език, както и правото им да възразят срещу разпита на някои свидетели. (2) След като… Покажи целия коментар »

Обикновен трол или психично болен?
Обикновен трол или психично болен?
24 март 2022 16:28
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 16:33
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
24 март 2022 16:34
Гост

Колегата е с психични проблеми.

умерен/уморен/ песимист
умерен/уморен/ песимист
24 март 2022 16:20
Гост

Не е вярно,че специализираната прокуратура не е търсила Божков. Търсила го е , за да си го прибере от Дубай, но той си стои там да харчи парите на „приятелите“ си. А Рашков трябва незабавно да го освободат от УНСС, защото ще произведе същите некомпетентни юристи. Ако при Кирчо е биполярно, то при Рашков е старческо заболяването. Президентът да вземе да изпрати д-р Гълъбова от неговия щаб да ги прегледа тия двамата и да им даде правилните лекарства или да ги прибере в съответното заведение- „за себе си и за околните“. „Лудите, лудите те да са живи“ не трябва да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 16:36
Гост

Помня го от лекциите по наказателен процес – говореше наизуст, гледайки от някакви стари записки, които не бяха в съответствие с актуалните разпоредби на НПК. Когато го питахме за учебници, от които да учим, тъй като лекциите не ставаха за нищо, ни насочи към учебниците на акад. Стефан Павлов от преди 1989 г., но и те не бяха в съответствие с актуалните разпоредби на НПК. Пародията беше пълна, а оценките на семестриалния изпит напълно произволни и intuitu personae. Самочувствието огромно, както и сега…

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 17:21
Гост

E еее не е така…напротив Корнезов и Рашков си водиха лекциите най-интересно, защото съчетаваха теорията с практическия опит, които имат-едниният следовател, другият съдия

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 15:12
Гост

Тоя, както е тръгнал с приказките, утре за милиарди в джобове ще говори. Ама така е, когато на такъв му се обърне внимание, ръката да лакътя ще отхапе. След като е бил толкова изнудван и притискан, както и уплашен за бизнес си, защо жалба не подаде, сигнал да напише? Ами сега, когато е толкова забавно-смешен и властта му се радва, утре да не разказва и за тях колко милиона в джоб е слагал. Я да си дойде и да даде едни показания, както си му е реда по НПК, пък да видим дали няма да се обърне внимание. Само че… Покажи целия коментар »

Колежка
Колежка
24 март 2022 15:23
Гост

Пълни глупости пишете. Ако искаха, досега да са го разпитали. Ама не искат, защото много добре знаят, че ще излезе нещо нелицеприятно за тези престъпници, които пазят. То отдавна вече е излязло де, остава само по надлежния процесуален ред да излезе.

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 15:39
Гост

“… Ако искаха, досега да са го разпитали….“ Това е най- голямата лъжа на 4ната коалиция. НЯМА КАК да бъде разпитано това лице, ако не са налице ред УСЛОВИЯ- като 1вото е- двустранен договор/ спогодба/ за съдействие по наказателноправни въпроси. България НЯМА подписана и ратифицирана такава спогодба с Дубай и именно затова и мутрата се укрива там. Видеоконферентната връзка също изисква други условия, а не тези, които “презентира“ мутрата божков. Политическите опорки на 4ната коалиция падат, дори и само, когато човек прочете закона/ НПК/…

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 14:43
Гост

Hjkfvn

адв. Стоянович
адв. Стоянович
24 март 2022 14:39
Гост

Какво доверие може да се гласува на фантазиите на един престъпник, опустошил възможностите за развитие на държавата, създал мрежа от канали за износ и продажба на археологическото ни наследство, съсипал развитието на България! Позор!

Истински позор!
Истински позор!
24 март 2022 14:41
Гост

Абсолютно точно описание на Тиквата от Банкя, който съсипа държавата! Единствено не знаех, че го влече археологията.

БРУС УИЛИС
БРУС УИЛИС
24 март 2022 14:33
Гост

В крайна сметка и на Божков му се развали рахата в Б-я и на ББ и Горанов им секнаха паричните потоци от услугата, която законодателно са му направили с Менда за да плаща ниски такси. И двете страни са били доволни от сделката, наречена „подкуп“ по нашия НК. Пушилката, която вдигат сега е за да не се разбере истината щото иначе обвинения и наказания трябват за всички.

Мутри вън!
Мутри вън!
24 март 2022 14:36
Гост

Така е, ама за Божков ПОРЪЧКОратура, за Горанов ПРИКРИВАтура! Оставка на мутрата с каскета! Българският народ иска справедливост!

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 14:39
Гост

“…И двете страни са били доволни от сделката, наречена „подкуп“ по нашия НК. …“ Именно- активен и пасивен подкуп по НК, а НЕ изнудване;0 А сега прокуратурата да си преквалифицира деянията и да гони божков и по чл.304 от НК Чл. 304. (Изм. – ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае ИЛИ ДАДЕ дар или КАКВАТО И ДА Е ОБЛАГА на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода… Покажи целия коментар »

Малоумни тикво-тролове с каскети
Малоумни тикво-тролове с каскети
24 март 2022 14:44
Гост

Според Наказателно-каскетния кодекс приелото подкупа лице не се наказва, ако е тъпо, нагло, има вид на мутра и хората му викат тиква. Тиквата е прокситата му са невинни, нали, само Божков, който им е давал подкупи е виновен?

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 14:49
Гост

Според малоумните тролове -неюристи, подкупът може да е само активен, но те не знаят, че и пасивният подкуп съставлява престъпление по НК- чл.304 от НК. Така е, когато 4ната коалиция не може да намери и един правоспособен юрист, който да се съгласи да й стане платен трол- просто троленето е под достойнството на нас- юристите. Ние не сме прости, гладни и жадни и никой от нас няма да се продаде на тъ99пите политици. Затова политиците използват всякаква СГАН за платен тролинг- най-често- нискообразовани лица, бедни и/или зависими…

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 14:53
Гост

Ама да гони и ББ и компания щото Брус Уилис е прав

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 15:09
Гост

До “Анонимен 24 март 2022 14:53“ Да си ги гонят- така е редно, законно и правилно, само, че- разпита трябва да се случи по законосъобразен начин, защото настоящата “пресконференция“ не може да се счита за законен разпит на обвиняем или за законосъобразно снемане на свидетелски показания, щото не са изпълнени условията на закона и божнпв отлично знае това. В момента една МУТРА- божков- се ГАВРИ с правосъдието в България.

Колежка
Колежка
24 март 2022 15:25
Гост

Именно Гешев се гаври с правосъдието в България. Има си предвиден процесуален ред за разпит по интернет, но той умишлено не иска да го приложи в случая с Божков.

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 14:11
Гост

Еееее, нима всички е вярно! Надали. Толкова милиони от честен бизнес, с плащане на данъци, не се правят, а ако трябва милионите да се пренасочват към някой друг, това вече е смешна фантастика. Появил се човека по телевизора и разправя приказки, кой, каквото иска да чуе, а какво ще разбере е отделен въпрос. Само дето не си е разпознал пачките от снимките в чекмеджетата, че да иска да му се върнат. Никой обаче не си задава въпроса, ако така се е „отблагодарявал“, пък и закони за него са писани защо така изведнъж, тия лошите, не желаят повече да взимат милионите,… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 14:17
Гост

“….Еееее, нима всички е вярно! …“ Ako беше вярно, той щеше да се върне от чужбина и да даде законни показания на свидетел или щеше да му се проведе законосъобразен разпит пред съдия- нали вече герб не са управляващи… Обачееее- обвиняемия НЕ ИСКА да се върне в България, дори след като управляваща е 4ната коалиция и възниква въпросът ЗАЩО;0 Да не би, защото прокуратурата разполага с достатъчно годни за съд доказателства, от които може да се направи обоснованото предположение, че е извършителят на това, в което е обвинен;D

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 14:30
Гост

Отговорът на този въпрос е елемнтарен – защото ПОРЪЧКОратурата не иска ефективно разследване, а единствено да му затворят устата на Божков с едно задържане под стража за 2-3 години от Съда за специализирани поръчки на мафията. Това вече и на бабите на село им стана ясно, камо ли на нас правоспособните юристи.

...
...
24 март 2022 14:37
Гост

Така е, за лайнометните тролове на Пеевски само Божков е виновен, а Пеевски и Борисов са чисти като сълза… Малоучни тролове.

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 14:41
Гост

До “Анонимен 24 март 2022 14:30“ Пълни политически глупости и опорни точки. Когато аз не съм извършвала изпълнителните деяния на едно престъпление и моето поведение не е съставомерно на нито едно престъпление от НК, ха да видим как точно прокуратурата ще ми повдигне обвинение за каквото и да е;0

Троловете вън!
Троловете вън!
24 март 2022 14:47
Гост

Човек трябва да е не просто платен политически трол, а хепер малоумен трол на некачествено лепило, за да защитава правна конструкция, съгласно която даващото подкуп лице е виновно, а приемащото невинно.

адвокат от САК
адвокат от САК
24 март 2022 14:08
Гост

“…Васил Божков: На Горанов давах 20% от печалбата…“ Аха- тогава другите 80 процента са оставали за него и така, лека полека , са достигнали 500 МИЛИОНА лева…Алооу- обвиняемия божков, в окото ми да плува корабче;D Я ни разясни като виден правоспособен юрист, как така, вместо да обедняваш, ти ЗАБОГАТЯ с едни 550 МИЛИОНА ЛЕВА, при въпросното “изнудване“;0 Ей, това МУТРИТЕ,сте смешни парчета- хем наакани, хем публично си признавате, че ПЕЧЕЛИТЕ от едно “изнудване“ 80 ПРОЦЕНТА ЧИСТ ПРОФИТ, хем искате да се оневините и да си изперете тези 80 процента;0

Борисов
Борисов
24 март 2022 13:29
Гост

Лека полека им се разкриват схемите.

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 13:36
Гост

Те отдавна са разкрити. Само че престъпниците-каскети не искат да разследват престъпниците-тикви.

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 13:27
Гост

Престъпниците с каскети за пореден път си правят оглушки.

Дичо
Дичо
24 март 2022 13:30
Гост

Така им е удобно. Нали са на хранилка там.

Шпек
Шпек
24 март 2022 13:24
Гост

Не харесвам нито Божков нито Борисов. Един дол дренки.

Михаил
Михаил
24 март 2022 13:32
Гост

Да. Обаче Божков има смелостта да говори. А Боко се изкарва чист като сълза.

Кореец
Кореец
24 март 2022 13:24
Гост

Това в Западна Евроап значи политическо убийство на Бойко, но тук не. Тук вероятно ще го презиберем да ни управлява на бял кон.

Цветан
Цветан
24 март 2022 13:34
Гост

Абсурд! Хората го разбраха що за стока е.

Леприконски
Леприконски
24 март 2022 13:24
Гост

Това прокуратурата няма да го запише никога, никъде. Защото „не е събрана информацията по надлежния начин“. Абе да де ама информацията си е информация, а вие с правните глупости можете да се занимавате колкото искате. Оставяте един измамник и крадец да се гласи пак да управлява и да остане ненаказан. Защото вероятно и вие лапкате големи пари и си казвате „е то за децата си го правя“.

Чавдар
Чавдар
24 март 2022 13:23
Гост

Въобще не ме изненадва факта, че тези са прибирали пари.

Заки
Заки
24 март 2022 13:24
Гост

Лошото е, че трудно ще се докаже.

Карински
Карински
24 март 2022 13:22
Гост

Шокиран съм. Такова нещо от Бойко и Влади. Никога…

Мишев
Мишев
24 март 2022 13:22
Гост

Е как да не е давал пари, то не е лесно за изборите после да се купят хиляди ромски гласове и да се дуеш, че въпреки, че който срещнеш по улицата не харесва Борисов и ГЕРБ, самата партия пердаши по 30-40% на изборите.

Чалонски
Чалонски
24 март 2022 13:21
Гост

Само да припомня на герберите, които сегаще се наберат по команда да бранят „краля слънце“, че и Ал Капоне е хванат и осъден не заради поръчване на убийства, рекет, проституция, износ на жени, наркотици и какво ли още не, а за неплатени данъци. Но това не го прави невинен за предните престъпления, просто защото нямало доказателства. Това да си знаете. Това, че надали ще се намерят доказателства, не значи, че не е вярно. А вие си повтаряйте опорните точки колкоото искате.

Попова
Попова
24 март 2022 13:20
Гост

Сега си сравнете дали на подобен принцип не работи и Путин в Русия с тамушните олигарси.

Мавродиев
Мавродиев
24 март 2022 13:19
Гост

Абе на Запад, примерно в САЩ, всички знаят, че ако си дете на влиятелен политик от Източна Европа или централна Азия, то ще си богаташ. Е как става? От заплати ли? Еми не.

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 13:19
Гост

И тук идва големия въпрос – как да се докаже това нещо. А то явно не може. От което следва, че и да е вярно последици няма да има.

Анонимен
Анонимен
24 март 2022 13:18
Гост

Ами аз не бих се изненадал да е точно така. Ама точно така.