Шефът на столичната полиция Любомир Николов подсказа, че скоро ще има развитие по разследването за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Това стана ясно от негово интервю за бТВ, в което Николов се упова на свое вътрешно усещане.

„Естествено, по нашите оперативно-следствени действия не мога да вляза в конкретика. Но ще се изразя по следния начин: имам вътрешно усещане, че скоро неуморният труд на колегите от сектор „Убийства“ ще се възнагради с успех“, каза Николов.

Божанов беше разстрелян пред дома си в столичния кв. „Горна Баня“ в края на януари, като шефът на СДВР потвърди, че един човек е изстрелял 3 куршума по жертвата от не повече от 12 метра, като един го е улучил в тила.

Любомир Николов посочи още, че макар да е имало много мотиви за убийството, полицията работи по един основен и той е финансов. Според него Божанов не е имал никакви притеснения за живота си. Николов поясни още, че е назначена експертиза на два телефона на Нотариуса, които разследващите са открили и скоро очаква резултати. Преди дни от Софийския градски съд съобщиха, че са дали разрешение и за достъп до трафичните данни на убития.

Спорно остава до момента дали Божанов е бил сътрудник на МВР, каквито подозрения има, тъй като през годините е бил наблюдаван да шофира колата си със син буркан, а според свидетели полицейски коли пазели заведението му „SS club“, за което магистрати имали персонални карти. Николов каза, че всички тези материали са в прокуратурата и тя трябва да каже дали Нотариуса е бил сътрудник, но от думите му стана ясно, че профилът на убития съвпада с този на полицейските сътрудници.

„Считам, че сътрудниците на МВР трябва да са богати на информация и да бъдат правилно внедрени в престъпни структури, откъдето да черпят информация оперативна. Профилът на Божанов отговаря до някаква степен на такъв човек, но когато получим категорична информация, че това лице извършва престъпна дейност следва веднага да бъде преустановена работата ни с него“, обясни Николов.

Относно охраната с полицейски коли, шефът на СДВР каза, че пред заведението са били заснемани два автомобила – син и бял Опел „Астра“ и „Вектра“, каквито има МВР, но тези специално били на фирма на Божанов и вероятно оттам идвало объркването.

Любомир Николов коментира и мистериозното изчезване на Петьо Петров-Еврото, който е разследван и обвиняем по казуса „Осемте джуджета“. Той отрече появилите се преди месеци информации, че Петров също е убит.

„Считаме го за жив. Обявен е за издирване от 31 май 2023 г. и нашите екипи го търсят постоянно. По мои данни не се намира в България, повече информация не следва да давам. В близка на нас страна, според мен“, каза Николов и добави, че бившата съпруга на Петров – Любена, е свързващото звено между него и Нотариуса.

„Тя е била близка приятелка на починалия Божанов. Според мен може би и бизнес партньор. Разпитана е“, каза Николов.

За тази връзка говори пред бТВ и Илия Златанов, от чиито разкази пред „Антикорупционния фонд“ преди 3 години стана ясно за дейността на Петьо Петров, свързана с вземането на бизнеси чрез използването на магистрати. Днес той каза, че миналата седмица е дал показания пред Даниела Талева, която беше назначена за прокурор, който да разследва сигнали срещу главния прокурор и заместниците му. По думите на Златанов, след като е дал показания, колата му е била открадната.

Златанов разказа, че по време на заседанията по делата срещу Петьо Петров и бившата му съпруга, които води, за да върне бизнеса си, в залата като наблюдател е присъствал адвокат Велимир Атанасов, който пък е свързан с Нотариуса.

„Ние доста се учудихме какво прави колегата тук. По-късно разбрахме, че бившата съпруга на Петьо Еврото – Любена Павлова, вероятно е получила някаква закрила от страна на Нотариуса. Очевидно делата са били следени, за да може да се окаже подкрепа“, обясни днес адвокат Грета Ганева, която представлява Златанов. Според нея протекцията на Нотариуса е била неофициална, но той не е успял да „пробие“ при съдебните състави, които са гледали делата.

Златанов пък припомни сюжета от „Осемте джуджета“, както и това, че Любена Павлова е прибрала 35 кг злато, което е негова собственост и на семейството му, след което направи сравнение между нея и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която отдавна е осъдена и изтърпява наказанието си от 6 години затвор за това, че е приела подкуп от 70 000 евро.

„35 килограма злато са предадени на Любена. Има записи от камери кой прокурор е качил златото в асансьора, кой прокурор е слязъл с поставените лица на Любена. Има свидетелски показания, че тя качва златото в джипа си. Има свидетелски показания, че са предадени 560 000 евро на Любена на плаца на спецпрокуратурата. И сега поставете къде са Иванчева и Петрова и къде е Любена Павлова“, коментира Илия Златанов.

38
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Йоан, любим ученик Негов
Йоан, любим ученик Негов
23 февруари 2024 15:32
Гост

Нотариусът го гръмнаха наемници на ЦРУ. За начало на специална операция по овладяване на ПРБ, която в момента е все още на библиотекарите с лицето Шиши.

Не е приятно, но е истина. Тук няма държава, а само територия.

Галя
Галя
23 февруари 2024 15:34
Гост

Всички пътища водят към ПосолствоТо. Война е, а на картата е поставена хегемонията на Големия Сатана.

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 14:34
Гост

Омммм… много е важно вътрешното ми усещане, вътрешният мир и вътрешно спокойствие…..мммм…

ала бала
ала бала
23 февруари 2024 11:30
Гост

тоя па…вътрешно усещане имал…аз имам външно усещане че май от Ме_ве_ре_то са покровителствали Нотариуса

Любител
Любител
23 февруари 2024 11:22
Гост

В нашата правосъдна система има доста хора, които са честни при липса на други възможности. И какво да сторят, като се отвори възможност ? Мъка, мъка, каква душевна борба е, ама щом Владка ни я представят чиста като момина сълза, ……

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2024 11:21
Гост

Нещо не вярвам СДВР да стигнат до убиеца, а до поръчителя абсурд. Помня Цветанов как разкриваше поръчкови убийства за всеки убит бандит, казваше ,че е убиеца на предишния застрелян.

Ангел
Ангел
22 февруари 2024 18:33
Гост

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:– https://do.my/bluestone

Кокорчо
Кокорчо
22 февруари 2024 21:43
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Силни усещания
Силни усещания
22 февруари 2024 18:07
Гост

Аз пък имам усещането, че този си няма никаква идея какво се случва в света около него.

МВР
МВР
22 февруари 2024 17:25
Гост

Абе и аз имам силно усещане за корупция в съда, но никой не я разкрива…

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 15:15
Гост

Г-н Николов,аз мога да хвърля едни карти Таро да подсиля усещането ви.

****
****
22 февруари 2024 14:58
Гост

Имам усещането, че крими-контингента има повече сътрудници в МВР, отколкото МВР има сътрудници в средите на крими-контингента.

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 14:10
Гост

и аз имам усещане, другарю милиционер. Че чичо Андрей ще стане главе нпрокурор, Сава петров и Истамбулска ще са зам.-главни прокурори, Мартин Божанов ще възкръсне и ще разкаже всичко, и че MAFIQTA най-накрай ЩЕ ПАДНЕ, за да можем да коронясаме христо иванов за цар, а надежда йорданова за царица!

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 14:49
Гост

А,дано стане. Янкулов и Сава Петров са класи над сегашното ръководство.

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 13:55
Гост

Имам мотивирано от 27 години стаж усещане ,че милиционера дрънка със задните си части…..както винаги, когато кацнат в кабинета с „добита информация“ и гола справка и започнат да скимуцат.

Мартин Скорсезе
Мартин Скорсезе
22 февруари 2024 13:39
Гост

Усещане за милиционер.

външен нюх
външен нюх
22 февруари 2024 12:04
Гост

Съвсем скоро няма да е директор на СДВР.

Ad nauseam
Ad nauseam
22 февруари 2024 12:05
Гост

По силата на ротацията!

мнение
мнение
22 февруари 2024 11:54
Гост

СДВР шма вътрешно /да не се бърка с външно/ усещане, че скоро ще разкрият кой е убил Нотариуса. Съдът има вътрешно убеждение, че скоро ще осъди на доживотен затвор убиеца. Аз имам вътрешно предчувствие, че скоро ще има предсрочни избори, комисията ще преустанови дейността си, ВСС ще бъде сменен, а Нотариуса и всички помощник нотариуси ще потънат в забрава и ще продължат необезпокоявано да извършват търговската си дейност.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 февруари 2024 11:51
Гост

Ехее, по всичко личи, че държавата се управлява по „вътрешно усещане“, но въпросът е дали то е отпред или отзад, че е много важно.

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 11:43
Гост

Всичко и всички в клетата ни държава работят на „усещания“…тоя тон за „усещанията“ го зададе преди време Хр.Иванов….за държ.органи имам предвид…обикновените хора си бачкат тихо и скромно и траят ли, траят…

Димотров
Димотров
22 февруари 2024 11:37
Гост

Този човек сериозно ли се уповава на шестото си чувство?

Юлиян
Юлиян
22 февруари 2024 11:39
Гост

Може да има силна интуиция човекът.

Чочо
Чочо
22 февруари 2024 11:40
Гост

Или да хвърля на боб.😂

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 11:44
Гост

Възможно е да го има….гледал ли си филма с Брус Уилис „Шесто чувство“-много е як

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 февруари 2024 11:53
Гост

При врачка, която да му „фърли“ боб ли да ходи?! Сигурен съм, че интуитивните му заключения са резултат от многогодишен професионален опит в областта на правоохранителната дейност.

Димо
Димо
22 февруари 2024 11:36
Гост

А дали усещането за Петьо Петров-Еврото е правилно?

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 11:35
Гост

Не знаех, че сайтът е посветен и на информация за паранормални явление,вкл. гадаене на боб, на леща, на грах и т.н.
Хороскопи вече правите, нали?

Чуденка
Чуденка
22 февруари 2024 11:33
Гост

Хм, дали пък убийството на Божанов не е в резултат на негови свидетелски показания срещу Еврото

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 11:31
Гост

А аз пък съм сигурен, че си п…т

Заки
Заки
22 февруари 2024 11:31
Гост

Интересно дали Божанов е бил сътрудник на МВР.

Стоил
Стоил
22 февруари 2024 11:32
Гост

Въобще няма да се учудя.

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 11:45
Гост

В МВР нямат все още такова усещане

Цаки
Цаки
22 февруари 2024 12:08
Гост

Това е ключът към кантората на Нотариуса!

ганю
ганю
22 февруари 2024 11:23
Гост

СДВР няма ли си говорител /служител на ДПВО/, който да информира за тези неща, а директорът да се занимава с истински/директорски задачи, не с усещания!?

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2024 11:32
Гост

Това не ти е главен прокурор, а прост полицай оперативчик, временно оглавил СДВР

Петров
Петров
22 февруари 2024 11:22
Гост

Едва ли вътрешно му усещане.ще помогне.

Нотариална кантора
Нотариална кантора
22 февруари 2024 13:42
Гост

Пробва се човека. Да работи със секретни сътрудници. Усеща се. По миризмата.