Инспекторът от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) Александър Мумджиев е отправял сексуални намеци на камериерки и сервитьорка от хотел във Враца, научи „Лекс“. При отправянето на намеците е бил във видимо нетрезво състояние. Мумджиев е бил задържан, но впоследствие освободен.

На 9 май Александър Мумджиев е отишъл във Враца, за да извърши проверка в районната прокуратура. Настанил се в хотел, където обаче започнал да отправя неприлични предложения на камериерките. Например при влизането им в стаята му, той лежал гол, покрит с одеало от кръста надолу и искал от тях да му изгладят ризата. От друга поискал сексуални услуги.

Миналата вечер пък обещал на сервитьорка в ресторанта, че понеже бил важен човек, ще я откара с хеликоптер в съседен град, за да се лекува.

По неофициална информация Мумджиев злоупотребявал с алкохол от самото си настаняване в хотела.

Служителите в хотела се обърнали към полицията. Мумджиев бил за кратко задържан, впоследствие е освободен.

Прокуратурата извършва проверка на случая. По-късно днес и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов изпрати до зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова доклад на районната прокуратура във Враца с „данни за непристойно, срамно и силно уронващо престижа на съдебната власт поведение на Александър Мумджиев“, съобщиха от държавното обвинение.

Копие от доклада е изпратен на главния инспектор Теодора Точкова и на Висшия прокурорски съвет.

В официална позиция ИВСС се разграничи от поведението на Мумджиев и обяви, че ще поиска от Народното събрание неговото освобождаване. От инспектората посочват, че изнесените в медиите данни сочат за поведение, несъвместимо със заеманата длъжност, накърняващо престижа на съдебната власт. Заради това ще бъде поискано освобождаването на Мумджиев като инспектор.

Инспекторатът към ВСС категорично се разграничава от поведението на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на съдебната власт, престижа на ИВСС, както и престижа на съдиите, прокурорите и следователите„, се казва още в позицията на ИВСС.

Инспекторите се назначават и освобождават от Народното събрание.

Според чл. 48, ал. 1 от Закона за съдебната власт главният инспектор и инспекторите се освобождават преди изтичането на мандата им при:

  1. подаване на оставка;
  2. влизане в сила на съдебен акт за извършено престъпление;
  3. трайна фактическа невъзможност да изпълняват задълженията си за повече от една година;
  4. лишаване от право да упражняват юридическа професия или дейност;
  5. тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт;
  6. неизпълнение на задължението по чл. 47, ал. 2;
  7. влизане в сила на решение за установяване на конфликт на интереси.

В ал. 2 на същата разпоредба се казва, че предложението за освобождаване на инспекторите може да бъде направено от най-малко една пета от депутатите или от Пленума на Висшия съдебен съвет.

Тъй като Пленум не съществува след измененията в Конституцията от декември миналата година, предложение за освобождаването на Мумджиев може да направят една пета от депутатите. Както вече стана ясно, ИВСС ще сезира Народното събрание. Но в момента парламентът не заседава заради предстоящите избори. По принцип е възможно извънредното му свикване и разглеждане на случая на Мумджиев. Но не е ясно дали това ще бъде направено.

Изниква обаче друг въпрос – ако той бъде освободен като инспектор по чл. 48, ал. 1, т. 5 от ЗСВ – за тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и за действия, които накърняват престижа на съдебната власт, притежава ли необходимите качества за магистрат, за да се върне на работа в съдебната система. Този въпрос ще бъде обсъден евентуално от Прокурорската колегия, ако Мумджиев поиска да бъде възстановен като следовател в отдела към Софийската градска прокуратура, какъвто беше, преди да стане част от ИВСС, където на практика кара втори мандат.

87
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
17 май 2024 13:49
Гост

Въпросният Мумджиев си е такъв от повече от 20 години /поне откакто го срещнах за сефте/. И съм убедена 100 %, че всички около него са знаели за изцепките му! Позволяваше си да „рекетира“ собственици на хотели по морето и да почива безплатно! Срам и позор за професията! Лошото е, че има още много такива в системата, и то не на най – ниските нива.

Иван
Иван
20 май 2024 21:11
Гост

Лично ме е рекетирало това прасе,като следовател по ПТП в столичната следствена служба през далечната 2003 г.Нагъл,дебелокож и безочлив.Още тогава обичаше чашката и ходеше постоянно почерпен на работа.Не знам само как се е добрал до тази длъжност.Явно цялата система е прогнила.

Анонимен
Анонимен
17 май 2024 11:46
Гост

Абе тоя що не си е викнал един „ескорт“ за целия престой в хотела като се е разпалувал толкова- пари има бол, жена му няма да разбере и няма да става за резил пред цяла България. Иначе си човещинка човек да се отпусне по командировки, ама все пак има някакви граници…

Ужас
Ужас
17 май 2024 9:42
Гост

Само му вижте гушата…как се е налапал с власт! Незабавно уволнение и съд. И ние очакваме тези хора да защитават правата ни

Сотир Тапир
Сотир Тапир
17 май 2024 8:58
Гост

Има един Игнат Георгиев в този ИВСС, той също е за уволнение

Коце Маца
Коце Маца
17 май 2024 13:32
Гост

И тоя обича да си поебва чуждичко по време на командировка. Без да плаща!

Милиционер от Симеоново. Лансиран лично от Ицо Торбалан, като административен на Административния съд в Перник.

Искам да съм във ВКС
Искам да съм във ВКС
17 май 2024 7:30
Гост

Гледайки тази главица, чудя се какво биха коментирали специалистите по френология?!?
Може пък всичко това, което му се случва, да му е заложено изначално.

Миньор-Перник
Миньор-Перник
17 май 2024 2:07
Гост

Жените могат да се привлекат не само от грубост, не знам, това – е алкохолно опиване.

Надявам се – че ще стане друга посока – не е опипвал, просто е нахалствал, явно ИВСС, каквото и да означава това – Изпълнителен Върховен Съдебен Съвет, това е, пък не го разбирам, с това ли ще се занимаваме.

Има – просто нужда от показност и да се „имитира“ дейност, това са съвременните институции.

Още малко и мен ще ме накажат, ако си дам апартамента под наем.

Примерно – може да обвинят – в съдействие на наемателите – да извършват „полови сношения“

---
---
17 май 2024 11:46
Гост

Глупости пишете .

Те се разграничиха, сериозно ли?
Те се разграничиха, сериозно ли?
16 май 2024 21:46
Гост

ИВСС се бил разграничил…., егати безочието. 8 години този примат не изтрезня и всички инспектори, во главе с главната и заместника й мълчаха. 8 години мишкуване и сега се разграничават. Като прибавим и 4 от преден мандат – ох, на мама – шише касичка.
Комсомола ви е в дребните душици, инспекторчета. Всички го знаехте, всички мълчахте. Стана днес и всички започнахте да назидавате и да се разграничавате от огледалния си резил. Кой ще ви повярва, че имате някакъв посредствен авторитет?

Мирослава
Мирослава
16 май 2024 19:25
Гост

Да е само този хубавец в ИВСС. Ами Любомир Крумов? По-неграмотен и противен от него няма. С две мозъчни клетки и 2 години стаж като съдия, но самочувствие и простотия – до шия. Този ИВСС трябва час по-скоро да го разсформират.

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 20:52
Гост

Дали? Съдия e бил 17 години, в които и 7 години хоноруван асистент по наказателно право в Юридическия факултет на СУ. Някой осъден от него пише, нали? За такъв човек ще е повече от противен , ясно. А актовете му ги има навсякъде, може да се види колко е неграмотен.

Мирослава
Мирослава
16 май 2024 21:01
Гост

Крумов не е бил съдия 17 години, а следовател и после за 2 години, от конкурс за преместване- хоп в Софийския огръжен съд. След това инспектор. Може да има юридичесдки стаж 17 години , но категорично е бил символично малко време съдия. Но не това е важното, а неговия спорен професионализъм. Като съдия от по-горен съд познавам работата на Крумов и напълно споделям становището, че колегата е с много скромни възможности и за мен е напълно непонятно що за цинизъм е такъв кадър да проверява съдии, включително от апелативни съдилища. Крумов е емблема на профанщината в системата, за съжаление. На… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 21:16
Гост

1995 – 1996 г. Съдебен кандидат в Софийски окръжен съд. 1995 – 1999 г. Помощник – следовател и Следовател в Столична следствена служба. 1999 – 2000 г. Младши съдия в Софийски окръжен съд. 2000 – 2003 г. Съдия в Районен съд Сливница. 1996 – 2003 г. Хоноруван асистент по наказателно право в Юридическия факултет на СУ“Св. Климент Охридски. 2003 – 2006 г. Председател на Районен съд Сливница. 2006 – 2016 г. Съдия в Софийски окръжен съд – Наказателно отделение. Избран е от Народното събрание за инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет на 18 февруари 2016 г. http://www.inspectoratvss.bg/bg/page/111 И на… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 21:23
Гост

Е да бе, то „можещите“ сте все сесебейци, а другите са профани. Любо Крумов е от малкото свестни и почтени хора в този ИВСС, а за качествата му като съдия, има кой да го оценява. Заври си мнението където си требе и го сподели на останалите троцкисти като се съберете да си клюкарите и да се напивате

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 21:28
Гост

Мирослава, ако пък ти си съдия наистина, това е много жалко за системата. Пълна некомпетентност, ето това е усещането за написаното от теб.

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 22:03
Гост

Къде пък и Крумов го сравняваш с този неграмотен толуп. Крумов е един от малкото на висока длъжност в съдебната ни система, от който всички в нея може само да се учим.

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 23:18
Гост

Искрено ме разсмя… Да се учим от Крумов. Хаха . Неграмотен като Крумов- пише се тУлуп. Продължавай да се учиш. Хахаха

Найчо
Найчо
17 май 2024 10:51
Гост

Оригиналният пост на Мирослава също не е издържан съвсем граматически, или?!

Найчо
Найчо
17 май 2024 11:11
Гост

„Този ИВСС трябва час по-скоро да го разСформират“ Простете! Вероятно и аз имам по-малко от две мозъчни клетки, та не знам правописа на думичката! Дебатът около правописа не мисля, че е безпредметен, за да има мнението ни стойност.

Профи
Профи
17 май 2024 12:28
Гост

Найчо, явно си от поколението, което е учило руски език в училище, защото разформироват е дума, взаимствана от руския език. А словообразуването в българския език напълно допуска съставна дума като раз-сформират. Така че, явно трябва да оставиш примера си за подражание в лицето на Л.Крумов.

Анонимен
Анонимен
17 май 2024 13:36
Гост

С такова високо самомнение за познания в правописа, освен в ССБ, единственото място където ще бъдеш успешен е детска учителка до 3-ти клас, така че действай.

Анонимен
Анонимен
17 май 2024 15:40
Гост

Профи, наистина май само в определени среди си използвате тази дума „разСформироват“, защото е непозната за останалия свят. Или поне на Речника на български език, който е създаден и поддържан от Института за български език на БАН.
https://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BC/
Разформироват, виж, тази вече е позната е и точно с употребения от „Мирослава“ смисъл.
Ама предполагам в БАН са тъпаци, нищо не знаят.

Анонимен
Анонимен
17 май 2024 12:23
Гост

Смей се – смеха е здраве, да не тежиш поне на здравната система. И без друго вече тежиш достатъчно на правосъдната с нежеланието си да се учиш.

Фончо
Фончо
16 май 2024 17:56
Гост

Виновен до доказване на противното, а?

Вярва ми се, че е почерняваща интервенция срещу контролно лице, което си изпълнява задълженията.

Ама във въздуха витае една такава репутация на години контролно бездействие, която не му помага на ситуацията.

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 17:49
Гост

Следователите не раздават правосъдие, вземи да понаучиш нещо преди да пишеш тъпотии

ЗАКРИВАЙ, БЕЗ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ОТ 20 ЗАПЛАТИ
ЗАКРИВАЙ, БЕЗ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ОТ 20 ЗАПЛАТИ
16 май 2024 20:45
Гост

Така де-следователите получават заплата срещу нищонеправене.

Молодец
Молодец
16 май 2024 16:28
Гост

Вгледайте се хубаво в тази лоена мутра и чакайте от умрял писмо за съдебната корупция.

Съдия от СГС
Съдия от СГС
16 май 2024 13:46
Гост

Мина Мумджиева вече пише молбата за развод

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 14:59
Гост

Той отдавна е факт.

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 15:00
Гост

A zasye sys syshtata pozoriashta familia togava?

Да.
Да.
16 май 2024 13:10
Гост

Във Враца само гарга може да кажа, а не и разни Шишковци.

Бай Уй
Бай Уй
16 май 2024 13:09
Гост

Дееба и „важните“ камериерки у Враца … ДЕЕБА!

Шиши
Шиши
16 май 2024 13:07
Гост

Бузанчо сладък мамин на съдебната номенклатура и на Столичното следствие където започна кариерата на #КОЙ?

АЙДЕ У ЛЕВО!
АЙДЕ У ЛЕВО!
16 май 2024 13:03
Гост

Без ИВСС и ВСС!

От 1878 г. до 1991 г. никой не е сънувал за такива „органи“, камо ли „кадри“.

И какво, от 1878 г. до 1991 г. да не би да е нямало правосъдие? А е било в пъти по-качествено от сега. С ИВСС и ВСС.

Ad nauseum
Ad nauseum
16 май 2024 12:56
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Ххххххх
Ххххххх
16 май 2024 14:12
Гост

Ето ти я новата Конституция – плод и грешната любов на ППДБ и ГЕРБ ДПС. Родена недоносена, саката, неприложима.
Кой ще ти пхрави следваща Нова Конституция?
И очакваш ли тя да е кадърна, грамотно написана,от истински юристи, без лобиране,ясна,приложима?

хХХХХХХ
хХХХХХХ
16 май 2024 14:19
Гост

Пак ли ППДБ са виновни?

Пенчо
Пенчо
16 май 2024 15:42
Гост

Да, специално ДБ са виновни, защото още с промените на ЗСВ, които направи като министър на правосъдието Христо Иванов се видя, че мафията предлага съдействие, но накрая в пленарна зала се прегрупира и си гласува каквото нея я устройва.

xXXXXXXXX,
xXXXXXXXX,
16 май 2024 21:10
Гост

Е кой предложи и прие тази подигравка с правото и държавата?
Да не би истински юристи и учени със стаж и правно мислене?

Ало Трольо!!!
Ало Трольо!!!
16 май 2024 16:18
Гост

Ти правиш ли разлика между изменение и допълнение на настоящиящата Луканова и нова, а?

Анонимос
Анонимос
16 май 2024 21:13
Гост

Тези неграмотници едни поправки не направиха грамотно, какво остава цяла конституция да спретнат. С тази квалификация и знания техна направо да закриваме държавата. Защото тяхната работа е еквивалент на това.

наблюдател
наблюдател
16 май 2024 12:15
Гост

Мумджиев е лицето на целия инспекторат към ВСС и дори лицето на цялата съдебна власт, с много малки изключения. Защо си мислите, че ИВСС не проверява декларациите на магистратите и не подава сигнали към КПКОНПИ? Нима не виждат, че масово съдии теглят ипотечни кредити при положение, че имат банкови депозити в по-голям размер от кредита? Нима не се досещат, че това е пране на пари, и как могат мръсни пари да попаднат у магистратите? Нима не виждат, че съдийка, командирована във ВКС, е декларирала, че ползва Jeep, който и е предоставен от ОТП лизинг (дъщерна фирма на Банка ДСК) безвъзмездно,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 12:40
Гост

И какво съдиите нямат право да теглят кредити ли?

Ало Трольо!!!
Ало Трольо!!!
16 май 2024 13:05
Гост

Банките и ЦРУ през една фондация със сумата ти НПО си имат напазарувана една гилдия. Съдийската.

Това е положението. Или ще обжалваш?

Троле 13.05
Троле 13.05
16 май 2024 14:13
Гост

Безсъдържателни глупости не се обжалват.
На тях човек само се смее.
Поради що точно съдиите да не могат да теглят кредити?
То бива дъно,ана това го пробихте отдавна.

наблюдател
наблюдател
16 май 2024 14:55
Гост

Имат право да теглят кредити, разбира се. Проблемът е защо теглят кредити и плащат лихви, когато разполагат с тези пари, за които почти не им се начисляват лихви. Освен, ако банката не им предоставя кредити срещу преференциална лихва срещу определени услуги. Тези въпроси трябва да се задават, особено предвид факта, че нито един съдия не си прави отвод по дела, по които страна е банката, с която има договорни отношения. В декларациите си най-често не посочват от коя банка са получили кредит и така преграждат възможността страните да им искат отвод. Вярно е, че съдиите получават големи заплати и сигурно… Покажи целия коментар »

Виждащ
Виждащ
16 май 2024 21:16
Гост

Защото имат такова право. И защото така са преценили.
Повечето нямат ни едно дело, по което страна е банка.
То бива завист и простотия, но дъното тук отдавта се разкопа.

Милко
Милко
16 май 2024 11:37
Гост

Ех, как едни кръгове в съдебната власт сега се тюхкат, че са пропуснали да му запишат/снимат простотиите и после да използват човека, както им е угодно.
Иначе бай Сашо е попрекалил с „хамстера“ и си мисли, че всичко, което е гледал е истина и баш тъй стават тия работи 😀

мдаа
мдаа
16 май 2024 12:01
Гост

Осуетена проверка! Какво е недогледъл прокурора? Журналистите да си довършат статията. С напиването е Ченгеджийска схема, с цел компромат. Важна е причината,не интегрираните камериерки от Враца

Милко
Милко
16 май 2024 12:19
Гост

Ченгеджисйкият номер с компромата е да премахнеш неудобния, но висшата класа е да го използваш, което го правят други служби, не ченгетата …

Мдааа
Мдааа
16 май 2024 11:34
Гост

Този смърди винаги на алкохол и застояло. Коя пък ще му върже ?

наблюдател
наблюдател
16 май 2024 11:38
Гост

попитай ТТ

Симо
Симо
16 май 2024 13:01
Гост

Той за това е стигнал до тук. Да спекулира със служебното си положение.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 май 2024 11:30
Гост

Ще оставя тази разпоредба от ЗСВ тук:
„Чл. 42. (1) За главен инспектор и инспектори се избират юристи с високи професионални и нравствени качества.“

Народното събрание знае най-добре, нали така, всичко е открито и прозрачно, а мнозиството в парламента е смокиновият лист, или чаршафът на господина.

П.С. Високите нравствени качества касаят ли личния му живот или само служебните му задължения, щото нали платената любов вече не е престъпление – има оправена оферта, която е достигнала до присъстващия адресат по чл.13, ал.3 от ЗЗД и е последвал незабавен отказ, така че не е постигнато пълно съвпадение на насрещните волеизявления. Проблемът е решен.

наблюдател
наблюдател
16 май 2024 11:22
Гост

този омирисва сградата на ИВСС на пръщина и се заваля по стълбите.
беше от една изчезваща партийна квота. да върне заплатите от по 10-12 бона за к–ти–рската си работа от 2016 година.

От ВЦ-то
От ВЦ-то
16 май 2024 11:17
Гост

Такива са! И за тези боклуци всяка година по 2 000 000 000 лв.

Чочосан
Чочосан
16 май 2024 11:12
Гост

Помислиха ли за това хората, които постоянно ни „реформират“ ? Че като създават нищоправещи /но добре платени/ органи като Инспекторат , КОНПИ-та , момпита и други подобни…съсипват в чисто човешки план много хора . Каква работа реално върши един инспектор ? НИКАКВА. Той е едно малко царче , което има служители-прислужници , служебна кола , голяма заплата , неограничена възможност да харчи по хотели , да изнудва „прегрешили“ и пр. Какво му остава освен да се пропие и да дълбае дъното ? В подобно положение са и , например , военните магистрати и знайни и незнайни „висши магистрати“ , за… Покажи целия коментар »

Съдебна кочина
Съдебна кочина
16 май 2024 11:10
Гост

Разпищолилата и самозабравила се съдебна власт. Търпи народе, търпи… Явно ти харесва уроди като тоя на снимката да те онождат ежедневно.

по-скоро политическа
по-скоро политическа
16 май 2024 11:53
Гост

ААА това не е съдебна власт, това е политическа власт-квота на НС. Хайде да си подбираме „кадрите“ правилно

Ad nauseum
Ad nauseum
16 май 2024 12:45
Гост

АЙДЕ бре ТРОЛ?!

Какво е работил през целия си „съзнателен“ живот? Да не е бил политик, я?

Запознат Познавачов
Запознат Познавачов
16 май 2024 11:00
Гост

Останалите инспектори са същите боклуци!

Познавач Запознатов
Познавач Запознатов
16 май 2024 12:47
Гост

Без всякакво изключение начело с др. Точка Точкова, несменяема номенклатура.

Свидетел
Свидетел
16 май 2024 10:59
Гост

Абе, дотогава незадоволени лелички и чичковци ще ги бутат нависоко!

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 10:50
Гост

Тежка и мазна физиономия, „смърдяща“ на тарикатлък и простотия!

Пълен одит
Пълен одит
16 май 2024 10:48
Гост

Инспектора е решил да одитира и бельото на персонала. Пълна проверка,един вид – работа за хора с широки компетенции!

Огнянов
Огнянов
16 май 2024 10:46
Гост

Да го уволняват

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 10:43
Гост

Определено позор за системата. Хубаво е да се направи нещо

Системен началник
Системен началник
16 май 2024 12:48
Гост

Тя самата система си е ПОЗОР!

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 10:43
Гост

Алкохола не прощава. Но проблема вероятно се корени дълбоко. Надали е само от любов към вкуса на алкохола

Antonov
Antonov
16 май 2024 10:43
Гост

Да му назначат лечение, не само да го подиграват

Пациент на "правосъдието"
Пациент на "правосъдието"
16 май 2024 12:49
Гост

А с пострадалите Ко праим?

Направо ги копаем живи, нали?

Отврат
Отврат
16 май 2024 10:31
Гост

Този е тежък пияндурник от много години. Всички в системата знаят що за боклук е, но никой не взема мерки.
Да го уволняват!

Antonov
Antonov
16 май 2024 10:42
Гост

Трябва му лечение

Фики
Фики
16 май 2024 13:06
Гост

A трябваше да го изхвърлят отдавна.

Бегай
Бегай
16 май 2024 10:27
Гост

И сега ще му накривят шапката… Трябва парламента да го освободи, ще минат месеци, в които да си кърка спокойно.

Кирилов
Кирилов
16 май 2024 10:44
Гост

Парламента с това ли ще се занимава? Ще се занимава първо народа с лъжовните обещания на Борисов, че ако получел еди си колко депутата ще направи еди какво си. После ще се оправдае, че някой му е пречил и така ще си караме още 10 години

Редовно уронващ престижа на съдебната власт
Редовно уронващ престижа на съдебната власт
16 май 2024 10:26
Гост

Всички инспектори са алкохолизирани, самозабравили се паразити, които не вършат абсолютно никаква полезна дейност. Административните ръководители им се кланят, подмазват, чудят се как да им угодят, което определено не се отразява добре на психиката на инспектора. В същото време, Бог Император Инспекторът бездейства (особено лятото по морето – отива в понеделник сутрин, след което го виждаш пак в петък следобед да удари един подпис), взима бруталните заплати, а резултатът от проверката зависи цената и градусите на напитката. Поредната длъжност, пропита с и съсипана от комунистическия манталитет.

Николов
Николов
16 май 2024 10:45
Гост

Има много хора в различните системи, които са се самозабравили

Николова, не от ССБ
Николова, не от ССБ
16 май 2024 12:51
Гост

И съдии. И съдии!!!

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 10:49
Гост

Е то пък много сколасахме с вашия „куц“ сесебейски и некомунистически манталитет. Айде по-полека и ходи да пишеш нова статия за надуй факто лигъл. Аре улево……

Редовно уронващ престижа на съдебната власт
Редовно уронващ престижа на съдебната власт
16 май 2024 16:21
Гост

Мумджиев, добро утро, как е главата? Не изглежда в прекрасна форма, говорите несвързано 🤣🤣🤣🤣

Анонимен
Анонимен
17 май 2024 13:58
Гост

Така е. Лично съм го виждала в хотелски комплекс на нашето море как запива и си почива безплатно /по сведения от работещите там/! И се оказа, че най – редовно си е техен посетител, а те не смеят да му се опънат.

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 10:25
Гост

За този господин не за първи път се чува, че се черпи от сутринта, явно този път е смесил повечко. Голяма излагация.

Бобев
Бобев
16 май 2024 10:45
Гост

Аз за пръв път чувам. Но така де, не е добре това

Анонимен
Анонимен
16 май 2024 10:23
Гост

Все такива ги избират, пуста политика.

Огнянов
Огнянов
16 май 2024 10:46
Гост

Промиването на овчи мозъци продължава. Най-много пълни залите най-провалилата се партия за последните 15 години с редица корупционни скандали около себе си, лобита на бизнемснеи и кръгове. И тя е най-обичана от глупавия народ