Разлепването на некролог на жив съдия е не само неморално деяние, но е и заплаха срещу личността му. То не допринася по никакъв начин за подобряване на правосъдието. Правосъдието по стените и телеграфните стълбове няма и не може да постигне никакъв позитивен ефект за обществото. Това се казва в становище на Съюза на съдиите в България по повод появилия се около сградата на Софийския районен съд некролог на съдия Станислав Седефчев. От ССБ призовават Съдийската колегия за незабавна реакция в защита на съдия Седефчев (виж пълния текст тук). Очаква се утре кадровиците да обсъдят декларацията на организацията.

Както „Лекс“ писа, в петък около сградата на Наказателното отделение на СРС на бул. „Скобелев“ беше разлепен некролог на съдия Седефчев, което стана повод ръководството на съда обясни, че магистратът е жив и здрав и е на работа. Същевременно беше сезирана и Софийската районна прокуратура, която започна разследване за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм.

Като отчитаме, че позицията на съдиите на публични личности предполага да не се засягат лесно от критики срещу тях, намираме, че разлепването за съобщение на смъртта на жив човек е неморално деяние, което изразява най-вече неуважение към всички починали и може да засегне тежко чувствата на всеки загубил близък човек, но представлява и заплаха срещу личността на съдията. То не допринася по никакъв начин за подобряване на правосъдието, тъй като атакува личността на човека без ясно основание, а не евентуалната неправилност на някое негово действие. Съществува основание за засилена чувствителност към подобни действия, поради събития от близкото минало, насочени към натиск срещу съдии и прокурори по конкретни дела, включително и с реална заплаха за живота им“, посочват в становището си от ССБ като допълват, че трябва да последва бързо и строго институционално осъждане на такива действия и да се създаде повишена обществена чувствителност срещу подобни кампании, независимо срещу кого са насочени.

От организацията напомнят, че винаги са подкрепяли обсъждането на съдебните решения и тяхната критика, но когато тя е по същество и се излагат съществени аргументи, свързани с акта, а не общи и необосновани нападки към съдията.

Обидата на който и да е член от съдебен състав по наказателно дело няма да донесе повече справедливост. Публичният коментар на съдържанието или качествата на съдебния акт следва да се свежда до изложеното в него и до конкретни доводи за евентуалната му неправилност. Тези коментари по никакъв начин не може да са свързани с етническата принадлежност на която и да е страна в процеса, като се налага за пореден път да подчертаем, че престъпления се извършват от хора от различни етноси, а наказателната отговорност е лична и зависи само от избора на конкретния извършител“, посочва ССБ.

От организацията казват още, че са притеснени от препечатването на съдържанието на фалшивия некролог в медиите, защото то съдържа внушения, които не допринасят за обществения дебат. В тази връзка от ССБ призовават за по-внимателно отразяване на подобни събития и за „внимателна преценка дали е необходимо цитирането на изрази, които пряко целят да унизят достойнството на засегнатия – независимо дали става въпрос за съдия, прокурор, следовател, или на още по-голямо основание – за който и да е друг гражданин“.

Призоваваме и всички органи, натоварени с разследването на извършителя, да проявят необходимата тактичност и да не товарят засегнатите с процесуални действия, които не са непременно необходими, като с такива непремерени стъпки се постига най-вече засилване на негативните емоции у засегнатите“, изтъкват от организацията.

От там очакват ефективно разследване и откриване на извършителите като настояват за бързо търсене на отговорност, ако са налице основания тя да бъде осъществена по служебен път.

Призоваваме, ако извършителят упражнява професия, която изисква спазване на повишени етични стандарти, да бъде сигнализиран съответният контролен орган за пълна и цялостна преценка дали извършеното отговаря на тези стандарти“, посочват още от ССБ.

И заключават: „Намираме, че правосъдието по стените и телеграфните стълбове няма и не може да постигне никакъв позитивен ефект за обществото. В случай, че конкретни проблеми не бъдат огласени в публичното пространство, намираме, че всяка подобна демонстрация представлява противозаконна, недопустима и грозна атака срещу хора, които се опитват да търсят правилни решения в интерес на обществото“.

 

74
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 9:53
Гост

­­­Г­­о­­­р­­е­щ­­­и­­ ­­­м­­­о­­­м­­­и­­ч­­е­­­т­­­а­ ­в­и­­­ ­­о­­ч­­­а­­­к­­в­а­­т ­-­-­-> https://nu21.fun/girl?87626

За некролозите
За некролозите
12 юли 2023 15:36
Гост

Не е един, а са много!

Но сред тях изпъква този на българското правосъдие. Понеже нито е българско, нито е правосъдие!

Голем Праз! Един некролог на съдия. А българският съдия жив ли е за болките, страданията, тегобите, неволите, мъките и живота на онзи … НАРОДА?

Или може в името на народа да има отказано, купено и мизантропско правосъдие проформа … вече струващо на суверена над 1 млрд. годишно?

Некролог на …

АМИН

Това добре, ама после ?
Това добре, ама после ?
11 юли 2023 13:51
Гост

Простотията човешка не трябва да се подминава, така че реакцията за обидата към колегата е обяснима. Ама защо от същия принципен съюз на няколко съдии не реагираха когато НС, управлявано от хора с неясни ценности отмени летигимните избори на съдебната власт ? Съюзът от години се е превърнал секта на няколко съдии, търсещи вечно поле за изява и изпълняващи политически поръчения от жълтопаветното задкулисие .. Жалко ако този унизителен за един съдия акт се ползва от това НПО, за да събере морални дивиденти. А за препоръките как да се водело разследването, направо нямам думи

Цццццц
Цццццц
11 юли 2023 12:28
Гост

Каквото за другите, това и за съда. Като се произнася съдът в името на народа, народът има право да си изрази мнението. Нищо кой знае какво не е станало, стига ах-ох.

Geleto
Geleto
11 юли 2023 13:34
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Geleto
Geleto
13 юли 2023 0:06
Гост

Може ли модераторът да уточни кое точно е обида и пр. в изтрития коментар, защото няма никаква такава дума. Ако се действа чрез някакъв софтуер, който открива определен кръг думи и думата анус е предизвикала изтриване, то това е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО непрофесионално от страна на лекс.бг, доколкото нито самата дума е неприлична, нито тя следва да се вади от контекста. Същевременно коментар, в който ме наричат трол скапан не се премахва? Моля уведомете ме по регистрирани ми имейл какво е обидното и пр. в коментара ми. Това, което правите, е в прав текст скандално!

Диана
Диана
11 юли 2023 11:07
Гост

ССБ, кога ще защитите колегите си във връзка с очевидното неравенство: 1/ в заплащането на труда на районен, окръжен, апелативен и ВКС, което не държи сметка за натоварването – в районен съд свършени от 30-50 дела месечно, а в ОС – 5-7-8, същото и в Апелативните, а за административните, извън София, без коментар; 2/ окупирането на бази за отдих, които са на издръжка от бюджета на съдебната власт, за ползване единствено от съдии от ВКС, ВАС – не е ли това номенклатура, не са ли това необосновани привилегии. Вместо млади и с по – ниски доходи съдии и семействата им,… Покажи целия коментар »

Никога!
Никога!
11 юли 2023 13:40
Гост

Върхушката на ВСС се е устремила към ВКС, ВАС и Апелативните нива… Вижте очакваното класиране за ВКС, наказателна колегия, в което няма да има изненада откъм добре познати активисти. Затова беше и дивият вой, че никой от ССБ не беше избран от съдийската квота (не че някой от тях става). Просто като се овладеят ВКС и с някой друг креслив активист във ВСС още дълги години едни ще работят, а други ще получават големи заплати…

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 10:33
Гост

Е, щом има декларация, значи всичко е наред

Юрист
Юрист
11 юли 2023 10:31
Гост

В съда се влиза и се обжалва, други реакции не трябва да има.

Наистина – хубаво е всеки да получава точно каквото иска, ама не става.

Темида
Темида
11 юли 2023 10:50
Гост

Какво значи други реакции не трябва да има? Да не живеем във времената на Вишински? Щом съдът правораздава в името на народа, значи народът има право да обсъжда качеството на правораздаването му с факти и аргументи. Съдиите са чиновници, които трябва да прилагат закона правилно, да мислят логично и да се съобразяват с установената съдебна практика. Като не стават за тази работа или не искат да я вършат добросъвестно, значи трябва да има санкции. И какво значи да обжалваш? С формалните условия за допускане до касация и субективната им преценка, стана практика неправилни решения да влизат в сила, защото ВКС… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 11:00
Гост

Нещо сте в грешка! Колкото и некролога да се налепят, то няма да се разгледа съд.акт от по-горна инстанция ако няма подадена жалба. Иначе, разбира се, че всеки има право на мнение и на протест, но надявам се, че правите разлика между обида, унижаване, злепоставяне, закана и заявяване на гражданска позиция. В случай, че не знаете, има разлика и никое общество не следва да толерира подобни прояви на унижение на човешката личност, камоли да се кани на опело на гробища за жив човек, защото това си е закана от всякъде.

Темида
Темида
11 юли 2023 11:39
Гост

Не съм в грешка, защото никъде не твърдя, че с подобни действия ще се решат сериозните проблеми в съдебната власт. Мисля обаче, че гражданите нямат инструмент да решат този проблем, и когато с лекота някой съдия те наритва като куче, без дори да намери за нужно да обсъди аргументите ти /защото ако ги обсъди това няма да е в полза на крайния му извод/, когато отказва да уважи искането да се отведе от делото поради основателни съмнения, че не може да бъде безпристрастен, то безсилието понякога се изразява в такива напълно неприемливи действия. И, повярвайте ми, пиша тези неща, защото… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 14:11
Гост

За сведение, отказът съдията да се отведе не се обжалва отделно от присъдата, т.е. след като съдът се произнесе с присъда се обжалва същата като несправедлива, постановена от необективен и небезпристрастен съд. Освен това, съдът се изразява чрез закона, няма как да убеждава никого, а трябва да анализира и аргументира. Разясненията да в Университета, където след 5 години и няколко държ.изпита се придобива юрид.образование. Съд.акт не може да замести знанията или пък да пропагандира и да проповядва, в този смисъл да убеждава. Някой хора, не могат да бъдат убедени, защото смятат, че само те са прави и тяхната гледна точка… Покажи целия коментар »

Темидчо
Темидчо
11 юли 2023 12:08
Гост

Има си начин да се критикува съдът – жалба, написана по подходящия начин – мотивирано и уважително. Всичко друго е незачитане на установения в Държавата правов ред. Съдията не е някакъв чиновник. Той олицетворява Държавата и правораздава от нейно име и в името на народа. Всяка атака на личностна основа, не по установения ред – например със сигнал до ВСС или ИВСС, или Прокуратура и т. н. компетентни институции, които не са никак малко, ако има повод и основание за това, следва да се счита за незаконна атака срещу самата Държава и следва да се наказва сурово – за постигане… Покажи целия коментар »

Темида
Темида
11 юли 2023 12:20
Гост

Жалба срещу необжалваем акт на кого се изпраща? И знаеш ли как гарван на гарвану око не вади? В момента Инспекторатът към ВСС почти не работи, а и да работи, той незаконосъобразни решения не може да отменя. ВСС е превърнат в седянка на интриганти, на която по някаква случайност са попаднали двама мислещи съдии, но са малцинство. Прокуратурата не знае на кой свят се намира. И арменският поп е на ваканция в Гърция. Какво правим тогава? Можем ли да допуснем, че на някой по-необразован човечец ще му дойде на ум да извърши някоя простотия като настоящата? Можем. Дори сме длъжни… Покажи целия коментар »

Темидчо
Темидчо
11 юли 2023 12:28
Гост

Щом не се обжалва актът, значи не засяга толкова съществено правната сфера. Така че съобразяваш се с него и си траеш. Иначе понасяш сурово наказание, а при необходимост, като си с лабилна психика, те настаняват за принудително лечение. Много бързо ще се излекуваш. Вероятно не си спомняш годините преди 1989г., когато такова нещо нямаше как да се случи, защото не си бил направен или си бил твърде невръстен…

Темида
Темида
11 юли 2023 12:44
Гост

Вярно е, че такова нещо преди 1989 г. не можеше да се случи, защото нямаше причини да се случва. И през ум не можеше да мине на съдия или прокурор да вземе пари или имот от страна по делото. Пълен абсурд! При демокрацията е друго – всеки по-податлив на облаги магистрат прибира каквото му дадат. В резултат – декларации с редица имоти, банкови депозити в големи размери и… кредити. Кредити, бе, човек?! Той има 100000 депозит, ама отишъл и взел банков кредит от 100000, сякаш лихвите по депозита ще компенсират лихвите по кредита. Затова не сравнявай несравними неща и не… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 14:20
Гост

Човек, укроти се малко, че ще направиш някое психично разстройство и ще облегнеш до съдът, за да те настанява за лечение. Тогава да видиш аргументи и мотиви. Иначе много ми хареса, как си представяш имотните декларации на районните съдии. Де да можеше да я вярно! Ех, дано!

Темидчо
Темидчо
11 юли 2023 22:16
Гост

За 20 години никой даже не се е опитал да ми даде каквото и да било, камо ли да съм прибрал нещо. Кредити нямам и депозити нямам. За сметка на това на нахални, подли и нагли страни съм се нагледал. А като сте овце и на изборите гласувате за ГРОБ, Подмяната, ДПС, БСП, ДБ и тем подобни олигофрени, които „творят“ законите, ще търпите и няма да се оплаквате. Всяка НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНА атака срещу магистрат, следва да бъде наказвана с цялата строгост на закона, за да не се повтаря и да не ескалира следващия път в по-опасна, включително срещу живота и здравето… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 14:15
Гост

Дано не искате да кажете, че само Вие знаете и разбирате как се оспорва съд.акт, защото от написаното от Вас не личи. Повярвайте, не е този начина да се изисква от съда, като се лепят некролози, като се хулят и унижават магистрати!

до йорист
до йорист
11 юли 2023 11:39
Гост

Не думай бe. Актове на СРС се обжалват пред самозабравилия се, драстично нарушаващ законите и опасен за правовия ред СГС . А после пред още по безчинстващия и сраснал се с беззаконието ВКС.

Сицианската мафия е като тимуровска команда на октомврийчета в сравнение с престъпната дейност в софийските съдилища.

Престъпната дейност, която се извършва в съдилищата е като практически наръчник по особената част на кодекса.

до йориста "до йорист"
до йориста "до йорист"
11 юли 2023 12:14
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 10:29
Гост

Абсолютно тъпа декларация с много неистини, показваща идиотското лице на тая организация.

Съдия СРС
Съдия СРС
11 юли 2023 10:18
Гост

ССБ, да ви го кажа за пореден път- няма да успеете да пробутате дори един член във ВСС, дори ежедневно Дефакто и Лекс да ви обслужват, Нели Куцкова в несвяст да обикаля телевизиите, ДаБългария да пробутва скапаните ви идеи за съдебна реформа и да водите война с всеки, който не ви харесва. Намирам ви за вредни за съдебната система!

Кака Сийка
Кака Сийка
11 юли 2023 10:11
Гост

Тези пак изпълзяха и гледат да яхнат вълната!

Телеграфен стълб
Телеграфен стълб
11 юли 2023 9:58
Гост

ССБ са като „мисъл“ още в XIX век.

Сега е XXI век.

АМИН

Темида
Темида
11 юли 2023 9:42
Гост

На мен ми идва да напиша некролог на Темида. В рамките само на два месеца от две различни окръжни съдилища получавам решения, в които вместо мотиви имцитиаа копи-пейст практика на ВКС. От 9 страници решение, в 8 ми обясняват принципни положения и цитират практика, която като краен резултат прилагат точно в противоположния й смисъл. На една страница, с увеличена междуразредка с няколко изречения се правят изводи, които не се подкрепят с нито едно доказателство по делото. От всички 8 възражения във въззивната жалба не бе обсъдено нито едно! В едното решение е указано, че решението не подлежи на обжалване, въпреки… Покажи целия коментар »

Юрист
Юрист
11 юли 2023 10:24
Гост

Това е така, наистина, а как се процедира при необжалваемост – на мен също ми се случи това, аз пуснах жалба, обаче – веднага написаха в сайта – „влязло в сила“.

Има доста дружески и колегиален цинизъм от страна на съдиите, при това – искрен и чист, български, да ти е драго и приятно.

Жалка работа е това Становище
Жалка работа е това Становище
11 юли 2023 8:34
Гост

Доста слабо Становище на ССБ.Написано е бездарно и клиширано. Просто за да има такова проформа. Личи си, че е преписано копи- пейст от наръчник на полит. агитатора. И за да не съм голосновен само малък цитата „правосъдие по телеграфни стълбове“. Къде някой е в7ждал такива стълбове , това е архаизъм и автора самомо покзава, че е взаимствтал от тек3зесарките наръчници. И това правосъдие ли е или отмъщение. Е това е нивото на втора, който е свикнал папагалства чужди мисли, поради липса на собствени. Е такива са ни магистратите без мисъл и визирам не само съдиите от ССБ , а и… Покажи целия коментар »

Да.
Да.
11 юли 2023 9:41
Гост

Напълно съм съгласен с вас.

Но всичкиТе им прегрешения са нищо (детска игра) в сравнение с 30-те сребърника от А за Б, заради които предадоха …

АМИН

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 8:32
Гост

А къде е реакцията на ССБ за този случай от 2009г?

И върха на всичко-според прокуратурата НЕ е престъпление ако съдия поръча -цитирам статията „осакатяване “ на журналисти-иде реч за този случай от линка . Днес давността е издавностена.

Според проуратурата-всичко е законно-престъпление е нямало.
Според тогавашния ВСС не е дисциплинарно нарушение, съдия да поръча побой и осаканятавена на журналисти.

https://btvnovinite.bg/130890-Sadiya_porachal_pokushenie_nad_jurnalisti.html#

двоен аршин
двоен аршин
11 юли 2023 8:41
Гост

То здравите сили в прокуратурата подхвърлиха дрога, а после ликвидираха през 2002 г изпадналия в немилост прокурор от ВКП Колев. Та няма какво да се чудим Двойния аршин в съдебната система е видим и от плевенския случай-съдия с маска, ловно оръжие е хванат през нощта в гората-но според прокуратурата-това не е бракониерски лов, няма закон, който да забранява да си през нощта с маска в гората с ловно оръжие-а това е разходка за здраве, според прокуратурата. По случая съдията с маската на съд бяха пратени полицаите, които хванаха съдията-нарушили правата на разхождащ се с маска през нощта с ловно оръжие… Покажи целия коментар »

Дефакто
Дефакто
11 юли 2023 6:54
Гост

Не одобрявам това деяние,но все пак и разлепването на некролози е някакъв израз на правосъдие- правосъдие над съдийската съвест . Какво му остава на човек,пострадал от безчинствата на съдиите – да се самозапали ли в знак на протест!?
Аз познавам поне десетина съдии от СРС и СГС,достойни за такива некролози.
А представяте ли си колко са в цялата раскапала се държава,заслуга за което имат и „независимите“ съдии!??

Geleto
Geleto
11 юли 2023 7:35
Гост

На човек, пострадал от безчинствата на първоинстанционен съдия му остава да обжалва. А в случая вероятно се касае за подсъдим, който със скрита камера беше заснел съдебно заседание и беше нарекъл същия съдия Серефчев, след което беше пуснал записа в You tube с хвалба как се е подиграл със съда, като има и втора част, при която същият подсъдим се хвали как се е подиграл с охраната на СРС, която не успява да открие скритата камера при следващо заседание. Може би още ги има в You tube.

Ало, ало
Ало, ало
11 юли 2023 9:50
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Geleto
Geleto
11 юли 2023 11:30
Гост

Защо при обиди адмистраторът не трие коментари? Откъде реши, че съм трол, бе? Безсилието да се аргументираш явно води до първосигнална реакция да обиждаш. Явно за теб има световна конспирация и точно ти си на фокуса на нейното внимание. Всички са лоши. Ами тогава да няма изобщо държави и да си живеем по законите на джунглата. Само че в джунглата рано или късно те изяждат.

до Ало Ало
до Ало Ало
11 юли 2023 12:22
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Съдия
Съдия
11 юли 2023 0:03
Гост

ССБ, моля ви се, тези, които са с не малък принос за разпада в съдебната система от последните две-три години, с войните, които подмолно водеха срещу ВСС, главния прокурор, колегите си прокурори и всички, които не споделят политическите им пристрастия. За некролога се хванали, след като сами забиват пирони в ковчега на правосъдието!

Анонимен
Анонимен
10 юли 2023 22:00
Гост

Тия от ССБ напомнят, че са живи. Кой ли ги пита?

Geleto
Geleto
10 юли 2023 20:33
Гост

Ако се окаже, че това е човекът, подпалил българското знаме преди години, пак ли така ще реагирате – говоря за мнозинството от вас, които коментирате без да познавате нито съдията, нито човека, който е залепил некролога, нито мотивите му?

Изключителна дързост и цинизъм Е
Изключителна дързост и цинизъм Е
10 юли 2023 19:32
Гост

Да продадеш Родината за грантовете на А за Б.

Несъмнено.

ОГЛЕДАЛЦЕ, огледалце, я кажи сега …

Коя съдийска организация е най-красивата и умна на света?

Айде, айде
Айде, айде
10 юли 2023 19:26
Гост

Преиграха! Както винаги.

Било заплаха срещу личността на съдията?! Дрън-дрън та пляс!

Откога конституционното право на мнение „за смъртта“ (професионалната де) стана заплаха по общия ред?

Те са отдавна мъртви, ама не го осъзнават горките!

Geleto
Geleto
10 юли 2023 21:24
Гост

Тогава нека да залепим вашия некролог пред мястото, където работите, съдържащ цинизми във връзка с ануса ви и тогава бих желал да ви чуя отново относно конституционно признатото право на мнение. Вижте какво пише в Конституцията и в КЗПЧОС относно свободата на словото и на изразяване на мнение – какви ограничения има. Обърнете внимание, че в некролога не се говори за „професионална“ смърт! Или вие сте лицето, залепило некролога, чиято основна заетост е свързана с писания по форуми, подобни изяви и търсене на известност по ВСЯКАКЪВ начин.

Re:
Re:
11 юли 2023 9:35
Гост

Още на първо четене си личи, че сте необразован трол под ник Geleto.

Не правете разлика между общ и частен характер!

Geleto
Geleto
11 юли 2023 12:23
Гост

Какво общо имат тук общият и частният характер? И с кое точно не правя разлика между тях?

Ad nauseam
Ad nauseam
10 юли 2023 19:04
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Geleto
Geleto
11 юли 2023 0:24
Гост

В другите страни от ЕС разследващите масово не са с юридическо образование. Просто събирането на доказателства не е толкова формално.

Филип
Филип
10 юли 2023 18:40
Гост

Чак пък да са притеснени от препечатването на съдържанието на фалшивия некролог в медиите!

Щерев
Щерев
10 юли 2023 18:42
Гост

E, какво да направят те! Да го опишат ли?

Щерев
Щерев
10 юли 2023 18:35
Гост

Друго становище не сме и очаквали от ССБ.

Нищо не е забравено!
Нищо не е забравено!
10 юли 2023 16:46
Гост

Къде е е реакцията на ССД , когато през 2009 г съдия поръча да бъде осакатена журналистка?

Иде реч за този случай: https://www.dnes.bg/crime/2009/05/08/skandal-magistrat-porychva-osakati-jurnalistkite.70541

Крюшо
Крюшо
10 юли 2023 18:36
Гост

Ни чул, ни видял.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 юли 2023 16:09
Гост

ССБ на всяка манджа мерудия

Анонимен
Анонимен
10 юли 2023 16:59
Гост

Кое те учудва Бухалче? А е и за наш човек

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
10 юли 2023 17:45
Гост

е то бива, бива наш човек, ама слон за мезе не бива. цялата им теза издиша с това високопарно твърдение, че некролога за един съдия е по-особен и „изразява най-вече неуважение към
всички починали и може да засегне тежо чувствата на всеки загубил близък човек“. аз съм загубил близки и само техните некролози могат да имат някакво влияние върху мен. гнусно и противно е някакъв си там профсъюз да се самоназначава за говорител на моите чувства без мое знание и съгласие.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2023 17:45
Гост

На всяка манджа мерудия, като герберастки трол, коментиращ нещо, с което е съгласен, но не иска да си признае

Андреев
Андреев
10 юли 2023 15:53
Гост

Престъпление ли е??? Май не

Кирчев
Кирчев
10 юли 2023 15:46
Гост

Просташко беше

Симо
Симо
10 юли 2023 18:38
Гост

Абсолютно! Но явно е последното нещо, което може да направи човек, за да изрази мнението си за родното правосъдие.

Кирчева
Кирчева
10 юли 2023 19:15
Гост

Да продадеш Родината си е по-издържано обаче. И въобще не е престъпление.

ССБ никога не е крил грантовете от А за Б, които си фигурират „гордо“ и във финансовите отчети в годините назад! Това несъмнено е „некролога“ на българското правосъдие, ама кой ти ги брои тез за „обществена опасност“ …

Игнатов
Игнатов
10 юли 2023 15:46
Гост

На извършителя толкова му е интелекта. Прави го да се заяде, нищо повече

от Игнатиево
от Игнатиево
10 юли 2023 19:17
Гост

Интелектуално е обаче да предаваш български граждани на чуждо правосъдие, като овце на заколение!

Болев
Болев
10 юли 2023 15:45
Гост

До какви резултати може да доведе? Ясно е, че до никакви.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2023 15:45
Гост

Ужасно деяние

Re:
Re:
10 юли 2023 19:19
Гост

Обществената опасност е нулева. Даже позитивна. Току виж започнали да се произнасят своевременно, а не след петилетки!

Geleto
Geleto
11 юли 2023 0:18
Гост

А ако започнем да лепим твои некролози по стълбовете, дали ще спреш да пишеш глупостите по форумите? Само питам. Знаеш ли ти, че съдът в Гърция насрочва делата за след 1-2 години, а в Англия – за след година? Нямаш никаква идея конкретният съдия колко бързо си решава делата, но коментираш с откровена злоба.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2023 15:43
Гост

Това е мръсно деяние, което е присъщо само на прост народ

Re:
Re:
10 юли 2023 19:28
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
10 юли 2023 15:43
Гост

Ами дано все пак се намери поръчител и извършител

Анонимен
Анонимен
10 юли 2023 15:42
Гост

Ако има воля може да се намери извършителя и да му се плесне една глоба от 10 000 лв .

ква глоба бе
ква глоба бе
11 юли 2023 3:36
Гост

За такова нещо в нормална държава ще търка наровете години! Нещо май демокрацията я обърнахте на свободия, но краят на либерастията наближава…

Анонимен
Анонимен
10 юли 2023 15:42
Гост

Надявам се, че това ще спре. Но трябват мерки.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2023 15:42
Гост

Е не, то никакъв ефект не ще постигне