Адвокатка е била заплашена с убийство от рецидивиста Евгени Костов, който преди това е бил в затвора, след като беше нападнал и опитал да изнасили юристката.

От прокуратурата съобщиха, че 40-годишният мъж отново е осъден ефективно и ще изтърпи наказание от четири и половина години затвор при първоначален строг режим, но присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Заканата с убийство към адвокатката е била отправена на 20 декември 2021 г. пред входната врата на апартамента ѝ в София, където Костов викал към нея: „Излизай, ще те убия. Отвори, ще те убия, ще те разпоря“.

Поводът за агресията на мъжа е, че по-рано той излязъл от затвора, където изтърпял друго ефективно наказание за опит за изнасилване на адвокатката през 2018 г. Инцидентът, за който „Лекс“ писа тогава, се случи в кантората на адвокатката, а тя самата описа случката във „Фейсбук“. Според разказа ѝ нападателят я малтретирал повече от час, удрял я многократно, но с постоянно задаване на въпроси, тя успяла да го разконцентрира и не успял да я изнасили.

Юристката разказа тогава, че мъжът бил неин клиент, който имал записан час, след като и преди това идвал в кантората ѝ, но никога не намеквал, че има такива намерения, не задавал и лични въпроси. След като влязъл в кантората той веднага сграбчил жената и я затворил в банята на офиса, където започнал да я бие. Въпреки че тя крещяла и викала за помощ, никой не дошъл, макар на вратата да имало позвънявания през това време.

27
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Бащи се бият заради децата им първокласници
Бащи се бият заради децата им първокласници
29 май 2024 9:07
Гост

Мъжете са непредвидими, и това се дължи на тостестеронът, и в този смисъл коментарът отдолу,че жена търси мъж, който е безопасен е верен.
Ето вижте-бащи на първокрасници се сбили, заради конфликт между децата им. Едното дете настъпило другото, и бащата на настъпеното отишъл и се сбил с бащата на другото дете . Като боят бил предварително уговорен и договорен между двамата бащи https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18034365

Анонимен
Анонимен
29 май 2024 9:14
Гост

Странно-бащи на първокласници-в статията пише-единият на 57, а другият на 47 г. Дядовци се бият, ма не били дядовци, а млади татковци. Трудно намерили жени да станат майки на децата им, и сега не дават и косъм да паднат от децата им-че чак се сбили с пишови https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18034365

Чичака
Чичака
30 май 2024 11:21
Гост

Бегай бе евнух

От кухнята на връзките
От кухнята на връзките
28 май 2024 19:45
Гост

Забелязал съм,че жените проявяват интерес към мъже , които или са женени, или с приятелки, и са готови на връзка тогава, дори и да са втората жена с която мъж има връзка, ако не успеят да го вземат само за себе си(да го разведат, разделят с приятелката). Ако мъжът е сам, обикновено го отбягват продължително. И питах позната-защо. Според нейните думи, жена желае да знае дали мъж е безопасен, и това е по-важно от другото-дали има образование, пари, имоти, произход, дали е красавец и тн. Ако има съпруга или приятелка друга го е проверила, че е безопасен, а ако е… Покажи целия коментар »

Сюжет за напълно измислен разказ
Сюжет за напълно измислен разказ
28 май 2024 16:43
Гост

ИЗВЪН ТЕМАТА ,без връзка, да приемем , че е измислен сюжет за разказ! Аз пък знам за „обратен“ случай. Един приятел е подложен на преследване от една, направо си е почти като фиксация към него . Оная редовно обикаля из квартала му, и около и близо до блока му(знае адресът на приятелят -това е 100 процента сигурно), като изобщо не се и крие-напротив минава демонстративно покрай него ,или близо до и около блока му, открито манифестирайки присъствието си. Въпросната нито живее в квартала или наблизо(живее в квартал на другия край на София), нито работи наблизо, а кварталът е жилищен-и ако… Покажи целия коментар »

Димо
Димо
28 май 2024 16:36
Гост

Е, сега ще има предостатъчно секс.

Щерев
Щерев
28 май 2024 16:27
Гост

Да си виси там и да не изшиза повече.

Анонимен
Анонимен
28 май 2024 16:23
Гост

Ако смята жените за парцал, няма да се оправят нещата, да.

Анонимен
Анонимен
28 май 2024 16:23
Гост

Тоя няма да се оправи и това е ясно на всички. На всички

Друмев
Друмев
28 май 2024 16:23
Гост

Мисли се за повече от другите ли? Да си беше пернал една тапанарка и да приключи. То после минава за някакво време нагона.

Чавдар
Чавдар
28 май 2024 16:32
Гост

Пълен комплексар.

незапознат
незапознат
28 май 2024 20:16
Гост

Що? Личен опит ли споделяш?

Минчева
Минчева
28 май 2024 16:22
Гост

Малко му е на прасето!

двоен аршин пред закона
двоен аршин пред закона
28 май 2024 19:48
Гост

Що? А оная , която удуши съпругът си в началото на годината, а в добавка яко му е изневерявала, пък съдът я пусна у дома .

Линков
Линков
28 май 2024 16:22
Гост

Сега всички ще скочат, но моето мнение е, че има и много засукани и предизвикателни адвокатки. Не можеш да разбереш от поведението им дали те свалят, дали флиртуват за кеф, флиртуват за да ти вземат парите, дали е нещо друго… просто…

Анонимен
Анонимен
28 май 2024 16:51
Гост

Има, има… Не само адвокатски, но и юристки говорят едно, правят друго, искат трето, объркани с личния си живот и житейските избори, …
Дава сигнали ,че се интересува от теб, после ,че те мрази, дава ти нишани и не те отблъсква, , но после,показва че пък си мощно нежелан -ама след като те хване в мрежите си, абе дори във Фантомът на операта сюжетът не е толкова заплетен…

Редовно уронващ престижа на съдебната власт
Редовно уронващ престижа на съдебната власт
28 май 2024 17:29
Гост

Точно такива като теб с твоето мислене никой не ги сваля и никой не флиртува с тях. Обещавам ти.

Любител
Любител
30 май 2024 16:16
Гост

Брей , брей, аз за повече от четвърт век адвокатска практика съм срещнал не повече от 5 засукани и предизвикателни адвокатки, то някои поради възрастта вече излязоха от тая категория. Има разбира се, много красиви колежки, но нито облеклото им, нито поведението им е предизвикателно

Вралов
Вралов
28 май 2024 16:21
Гост

Това не е мъж. Това е говедо!

Лозан
Лозан
28 май 2024 16:24
Гост

Болен мозък!

Мирославова
Мирославова
28 май 2024 16:21
Гост

Абе ако на времето някое от момичета, които така или иначе спят с всеки срещнат, все пак му бяха пуснали, вероятно сега нямаше да имаме поредния рецидивист и комплексар. Ма като напъва, а никое дащно момиче не му пуска, щото не пуши, не се друса, не е готиния в класа… образуват комплекси. Малко странна гледна точка и то от момиче, но аз поне не съм от тия дето спят с почти всеки срещнат. Имала съм всичко на всичко 4 партньора за мойте 40 години. Но виж има девойчета, които за 4 месеца правят повече партньори.

Цветан
Цветан
28 май 2024 16:35
Гост

Причината надали е в някое дащно момиче.

Чинкова
Чинкова
28 май 2024 16:19
Гост

Да се надяваме, че този кретен повече няма да тормози жени!

Мики
Мики
28 май 2024 16:25
Гост

Този е за лечение.

Залюхана
Залюхана
28 май 2024 20:16
Гост

Браво за смелостта на колегата! Мъжете принципно са свине. Мислят си, че като имат силни ръце могат да вземат всичко когато и както пожелаят ! Освен това думата „адвокат“ или „адвокатка“ действат много стимулиращо и магнетично за въображението на клиентите. Друго си е „да удариш адвокатката“ както се казва на жаргон. Изживях подобен кошмар с един „клиент“ изпратен и препоръчан от близък. Предпочетох да замълча да си спестя унижението и срама на мен и семейството ми. Жената е виновна по подразбиране в нашата народопсихология.
За съжаление мисля, че ще му се размине на тоз (осъдения на 1ва инстанция)!

За връзките и професията
За връзките и професията
29 май 2024 6:22
Гост

А ако даденият мъж(не е такъв от темата) е също юрист, но неадвокат? Да не мислиш ,че е особено много впечатлен ,че дадена е адвокат . А и от спомените в университета имаше и немалко луди жени, заедно със същата бройка луди мъже(от 300 човека випуск поне десетина процента си бяха тихите луди). А днес повечето ми колеги и колежки(вклч и от лудите) вече имат силни позиции-не само в съдебната , а в изпълнителната власт-не намирам нищо впечатляващо,че някой е съдия, прокурор, зам. министър, или из посолствата-щото от моят випуск всички са такива вече. Професията не ми е афродизиак, имал… Покажи целия коментар »

Иванова
Иванова
28 май 2024 16:19
Гост

Да, едното води към другото