38-годишната юристка от ГЕРБ Рая Назарян беше избрана за председател на Народното събрание от втория опит. Това стана с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ИТН. Тя получи 131 гласа „за“, 66 „против“ и 39 „въздържал се“.

След като вчера от ИТН не я подкрепиха, а лидерът на партията Слави Трифонов заяви, че депутатите ѝ няма да гласуват кабинет с мандата на ГЕРБ, днес Тошко Йорданов обяви, че формацията ще гласува „за“ всички издигнати за председател.

А те отново бяха Рая Назарян, адвокат Петър Петров от „Възраждане“, Силви Кирилов от ИТН, както и новата номинация на Виктория Василева от „Величие“.

Както е известно, вчера на Назарян не ѝ стигнаха само 6 гласа, за да бъде избрана, днес с подкрепата и на ИТН, тя получи необходимото мнозинство.

Йорданов мотивира поведението на партията така: „Ние искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет. Ако не го подкрепите, ще пратите държавата на избори. За да се случи това нещо, този цирк долен трябва да приключи, затова ние от ИТН ще подкрепим всички номинации“. Асен Василев от ПП-ДБ коментира: „Г-да от ИТН, честито ви изчегъртване на ГЕРБ“.

Назарян е родена на 16 септември 1985 г. Завършила е „Право“ в Университета за национално и световно стопанство и е вписана в Софийската адвокатска колегия от 2013 г. Съдружник е в адвокатско дружество „Георгиев и Назарян“ с адвокат Тервел Георгиев.

В биографията ѝ в Уикипедия е посочено, че работи в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и е специалист по извънсъдебно уреждане на търговски и застрахователни спорове.

В предходното Народно събрание Назарян беше председател на Комисията по превенция и противодействие на корупцията и член на Комисията по правни въпроси.

За зам.-председатели на парламента бяха избрани Росица Кирова от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС, Атанас Атанасов от ПП-ДБ, Цончо Ганев от „Възраждане“, Драгомир Стойнев от БСП, проф. Андрей Чорбанов от ИТН и Виктория Василева от „Величие“.

47
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Нане
Нане
01 юли 2024 23:20
Гост

Съд за Борисов и пасмината му

---
---
21 юни 2024 17:04
Гост

Колко да е добро момичето ( взамиствам от коментар по-долу) , след като вече се знае , че за да стане председател на народното събрание , вече е изнудван човек/хора за тя да заеме поста , та било то и от Величие ? Кукла на конци . Ще има да връща жеста .

4apricot
4apricot
21 юни 2024 13:03
Гост

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

окръжен съдия
окръжен съдия
21 юни 2024 0:39
Гост

Момичето е добро.
Явявало ми се е по едно дело.
На фона на последните 10-на председатели на НС е с класи над тях.

ЕСПЧ
ЕСПЧ
20 юни 2024 23:40
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Иван Иванов
Иван Иванов
20 юни 2024 19:49
Гост

Успех, като е решила това – то е приятно все пак. Всеки на 38 години е имал своите върхове. Дано да се прояви като добър администратор, това е също важно. Народното събрание трябва повече да умува, отколкото да взима решения – по-скоро – рутината.

Ха ха ха ха ха ха
Ха ха ха ха ха ха
20 юни 2024 17:16
Гост

Завършила право в УНСС.

Не е смешно. Не е смешно! Вече.

За председател на НС. Па макар и обикновено и най-смотаното.

Ad nauseum
Ad nauseum
20 юни 2024 17:08
Гост

Право в България от над век се завършва САМО в ЮФ на СУ!

Всички останали са калинки, мисирки и ПП на Баце.

Адио Рио България!

АМИН

Анонимен
Анонимен
21 юни 2024 12:29
Гост

Май отдавна сте завършили ЮФ на СУ. Сега нивото е ниско, преподавателите са без авторитет, а студентите са незаинтересовани – не ходят на лекции и упражнения, а и преписват на изпити. ЮФ не е извън скоби и като част от образованието – девалвира. По тази причина е без значение кой, къде е завършил, а какво е искал да научи и какво знае.

---
---
21 юни 2024 17:08
Гост

Към горния : поне 5 човека ( пишещия + 4 одобрили мнението му) не са завършили Софийския университет и затова смятат , че е без значение кой къде е завършил …… Хахаха . Наистина има хора , които не знаят колко не знаят .

Анонимен
Анонимен
21 юни 2024 19:30
Гост

И такива, които като Вас смятат, че след като са завършили ЮФ много знаят. Дипломата не определя знания. Иначе, за сведение съм завършил ЮФ и имам база за сравнение, защото дъщеря ми в момента е пъри курс Право в ЮФ. Знам нас как ни държаха и изпитваха, а тях -тестове вместо изпит. Така няма как да се научи и да се знае, след като телеграфно се изпитва.

Анонимен
Анонимен
20 юни 2024 16:59
Гост

ИТН зае мястото на ПП-ДБ , на следващите избори ще получат червен картон.Всеки сгодил се с ГЕРБ има такава съдба!!!!

Георги Ат.
Георги Ат.
20 юни 2024 13:17
Гост

И сега като се опуши некоалицията между ГЕРБ и ДПС и гологлавото смокиново листо, което пее чалга и ходи с кожени якета, за да се прави на лошо момче, а всъщност е обикновено поддиснато селско момче. Ще изпратим космонавт до „Макееееедоооонияяяя“ или нещо май … Ще имаме Барбадоски топли връзки … Никито Василев ще поеме финансите на държавата, само за да разберем, че всъщност Дянков е бил много харизматичен човек. Човек продавал плувни очила ще прогледне и ще разбере, че цялата държава му се е смяла навремето и ще бъде компенсиран като изпълнителен директор на ИАРА. Слави, опс … смокиновото… Покажи целия коментар »

......
......
20 юни 2024 13:03
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
---
---
20 юни 2024 14:16
Гост

Към анонимника , кръстил се Асена …. : Съжалявам ви. И като мислене и като речник. С вас не сме гласували по един и същи начин. И се гордея с това

Бай Хой
Бай Хой
20 юни 2024 13:00
Гост

Тази жена има изолъчване. Хубава е. Какво е допринесла с действията си извън политиката и след това? Ако е нищо или слабо – това е много лошо! Нам трябват доказали се професионалисти и човеци! Не някакви! Не партийно верни! Последните са слуги, загубеняци! Нам са нужни водачи, доказано можещи човеци! Умишлено пиша човеци, а не хора.

Иван Иванов
Иван Иванов
20 юни 2024 12:47
Гост

То – като – така стане, няма място за подигравки – жената е специалист, според мен е на мястото си. Навремето – преди да се приеме един закон и – се обсъждаше – на няколко етапа – първо – дали трябва нов закон или има и стар закон. Старият трябва ли да се „изостави“, това-онова. Назряла ли е необходимост от нов закон, трябват ли промени. Кои са важните неща – първо – Семейният кодекс, после – задълженията и договорите, собствеността, следват търговските правила, законът относно наследството. Всички други закони – са вторични, тоест – човешкото поведение е ограничено – в… Покажи целия коментар »

WTF
WTF
20 юни 2024 12:41
Гост

Мислех , че е над 50 , много амартизирана ве….

анонимен
анонимен
20 юни 2024 12:56
Гост

Изглежда млада и много добре. Все още обаче тече демодираната тенденция в публичния сектор красивите/ поддържани/ млади жени да се правят на лели, за да се вписват в средата. За щастие gen Z идва и ще сложи ред в това отношение.

анонимен 2
анонимен 2
20 юни 2024 12:59
Гост

Като казвам млади жени – младостта е не само биологична, но и емоционална категория 🙂

Както казва проф. Близнашки:
Както казва проф. Близнашки:
20 юни 2024 12:20
Гост

“Красив фон начело на НС, а не разни урунгели!”

Анонимен
Анонимен
20 юни 2024 12:16
Гост

Браво!
Жена с минало оглави парламент без бъдеще!

Иван Иванов
Иван Иванов
20 юни 2024 12:48
Гост

Де да беше и с минало – ами тя – е родена юристка. Не е учила даже.

Гери
Гери
20 юни 2024 12:00
Гост

Наистина е цирк долен.

Хари
Хари
20 юни 2024 12:02
Гост

ИТН го направиха така.

Димитър
Димитър
20 юни 2024 11:51
Гост

О Киро, Киро,ваш’та се свърши! Ваш’та се свърши -и-и , право в затвора виии! О-о-пала и да давате пари, ваш’та се свърши!
Поздрав за всички протестъри и мои „приятели“ в ПП ДБ!
😀😀😀😀😀😀😀

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 юни 2024 12:05
Гост

Мисля, че адресирайко ППДБ в изказването си Тошко Йорданов загатна, че те са основният им опонент на чисто пеесонално ниво и като знаем колко отмъстителен може да бъде мъжкарят Слави, видно от песничките по адрес на Кико, Кокорчо и Парапетка е доста вероятно целият този цирк да се разиграва с единствената цел да има НС, което да свали имунитета на Бориславова като депутат, за да й повдигнат обвинение за подправянето на документи. Разберете, Трифонов е злопаметен и при него нещата са мнооого лични, а таената омразата към Лена като лице на партията, е още от четворката коалиция, когато си въртене… Покажи целия коментар »

Иван Иванов
Иван Иванов
20 юни 2024 12:52
Гост

Нищо чудно – но не е на лична основа – тоест спрямо Лена – има друго – Слави се мисли за специалист.

ПП му показаха класа и – той се почувства засегнат – че как така.

Лена е почти незабележима за мъжки поглед – има някакъв чар – но Слави – да се хвърли заради нея е глупаво.

Но – може и това да е станало, всякакви шантави истории съм чувал.

Димитър
Димитър
20 юни 2024 14:03
Гост

Обичам да ми говориш така,всеки протестър в затвора е добре за Бг.

Димитър
Димитър
20 юни 2024 14:11
Гост

Дори само за да почистят службите за сигурност и отбрана от всичките розови еднорози е достатъчно да имат кабинет. А иначе,обичам да ми говориш така,протестър в затвора, охх направо настръхнах от радост.

---
---
20 юни 2024 14:23
Гост

Това дето си измисляте за Лена е несъставомерно. А Слави го прави за пари и власт. ДПС не преливат гласове на Слави да му е тамън, а за да слугува. Просто до днес се е борил какво да му пуснат все пак докато слугува.

Бай Ганьо
Бай Ганьо
20 юни 2024 11:50
Гост

Чалгаря e отвратителен

Проскубания бухал
Проскубания бухал
20 юни 2024 11:43
Гост

Прав ли беше Бухалът, прав беше….

Данчето
Данчето
20 юни 2024 11:42
Гост

Фандъкова трябваше да вдигнат за председател… Какви са тия нови лица

Кирил
Кирил
20 юни 2024 11:57
Гост

А, само тя ни лисва!

Анонимен
Анонимен
20 юни 2024 11:41
Гост

Това сега акт на добра воля от ИТН ли е или има задкулисна договорка от снощи?

Заки
Заки
20 юни 2024 11:58
Гост

По-скоро второто.

---
---
20 юни 2024 14:27
Гост

Хахаха . Тяма договорка, акт е.

Депутат
Депутат
20 юни 2024 11:40
Гост

Амаа то за третия мандат не е необходима подкрепата само народните представители… Има там и един аляв на Дондуков 2, който трябва да ви избере за третия мандат… Не че нещо

Пацо Миланов
Пацо Миланов
20 юни 2024 11:41
Гост

Те там са се оправили… С бъдещи договорки

Пацо Миланов
Пацо Миланов
20 юни 2024 11:37
Гост

Ужас! Дано поне си научи правилника на НС, не че подценявам младостта й, но не съм чул една дума от нейната уста, само други я лансират и то не-у-мор-но

Рая
Рая
20 юни 2024 11:35
Гост

Браво!

Анонимен
Анонимен
20 юни 2024 11:35
Гост

Е какъв беше този цирк вчера… Можеха и вчера да я изберат, а не да се правят на ощипани госпожици от ИТН

Велемир
Велемир
20 юни 2024 11:34
Гост

Доган е въртял снощи телефоните на Дългия… вероятно със заплаха, че ще спре кранчето на финансирането

Поля
Поля
20 юни 2024 11:33
Гост

Любопитно ми е ИТН какво са получили в замяна на подкрепата си

Калояна
Калояна
20 юни 2024 11:32
Гост

Браво, да съставят и правителство в същия състав и да се свършва тази мъка!

Илияна
Илияна
20 юни 2024 11:31
Гост

Я могло значи !