Не познавам Мартин Божанов, известен като Нотариуса. Никога не съм го виждал. Като главен прокурор не съм имал информация за тази личност, включително и предоставена по официален път от МВР и ДАНС. Не съм имал съучастие, съпричастност или подпомагане на дейността на групата на Божанов. Не съм имал пряк, непряк и какъвто и да е бил интерес от похлупак за такава дейност, както казва съдия Владислава Цариградска пред временната парламента комисия“.

Това заяви бившият главен прокурор Сотир Цацаров, който в момента е завеждащ отдел във Върховната прокуратура.

Прокурорската колегия го изслуша по негово искане, като той обясни, че през последните седмици са се изговорили много неща и от депутати, и от изслушаните от временната парламентарна комисия за Нотариуса, и от медиите. „Нямам повече желание да се упражняват с името ми е, преследвайки лични цели или политически пиар“, заяви Цацаров.

Той започна с уговорката, че ще говори само с факти по три теми.

Първата е свързана с изслушването на съдия Владислава Цариградска както от временната комисия в НС, така и пред Съдийската колегия. Пред депутатите тя предположи, че бившите главни прокурори Иван Гешев и Сотир Цацаров, както и и.ф. обвинител №1 Борислав Сарафов имат някаква съпричастност към групата на Божанов.

Цацаров категорично отхвърли тези твърдения и заяви, че не познава Божанов, никога не го е виждал, нито е имал информация за тази личност и групата му докато е бил главен прокурор.

Той се спря на думите на съдийката, че под егидата и силния натиск на бивш обвинител №1 е вървяла тежка саморазправа със съдебен състав на САС, която е имала смразяващ ефект за съдиите.

Цацаров заяви, че става дума за случая с Джок Полфрийман като припомни и свое изказване по повод предсрочното условно освобождаване на австралиеца от затвора. Тогава заяви пред медиите, че най-лесно е да каже, че решенията на съда не се коментират, но всеки трябва да си носи отговорността и ако трябва да каже нещо повече по темата, то то ще е неуважително към съда.

После припомни внесеното от него във ВКС искане за възобновяване на делото и разпространената публична позиция на тогавашния председател на съда Лозан Панов, в която последният поименно споменава състава от ВКС, който трябваше да реши за „преотварянето“ на делото, като призова съдиите да се произнесат в най-кратки срокове, за да се сложи край на беззаконието и произвола.

В тази връзка Цацаров направи следната съпоставка – когато главният прокурор упражнява своите правомощия като внася искане за възобновяване на делото, това има смразяващ ефект, а публичният призив на Панов се подминава с мълчание.

Не се срамувам от нищо от това, което съм направил с един осъден убиец. Ако се върнем назад, отново щях да откажа трансфера в Австралия, да поискам възобновяване и да кажа същите думи. Никога не съм си позволявал да заплашвам съдии. 20 години бях съдия“, заяви Цацаров.

Той не се съгласи и с още едно твърдение на Цариградска. Тя каза, че прокуратурата може да се саморазправи с всеки съдия и че именно държавното обвинение е дало флашка с публикация на определена медия, за да я злепостави, а по онова време главен прокурор е бил Цацаров.

Никога, по никакъв повод нито аз пряко, нито чрез човек съм разпореждал по отношение на съдия Цариградска да бъдат пращани флашки с публикации. Това никога не е правено. Ако някой си е позволил да го прави – или от прокуратурата, или от администрацията, нека се каже ясно с имена и всеки да си носи последствията. Но да се твърди, че имам участие в изпращането на позорящи съдия Цариградска статии, съжалявам, не е така“, заяви бившият главен прокурор.

Той коментира и изказвания на Цариградска, свързани с работата на Бюрото за контрол на СРС и негови указания, според които членовете на бюрото нямат право на достъп до материалите по досъдебните производства.

Цацаров посочи, че това всъщност са думи на Бойко Рашков. Разказа, че две години, след като Рашков е оглавил Бюрото за СРС, започнали да пристигат сигнали от прокуратури от страната, в които се твърди, че проверяващите от бюрото искат достъп до материалите по делата, да се запознават с тях и с веществените доказателствени средства. И именно по този повод Цацаров издал въпросните указания, защото по закон бюрото контролира процедурите – на исканията, разрешенията, сроковете и основанията за използване на СРС, но не може да чете материалите по делата.

Опровергавам всички обвинения волно или неволно излезли от съдия Цариградска. Но това не значи, че омаловажавам всичко, което ѝ се е случило. Заплахи срещу съдия, включително за отводи и с публикации, които очернят семейството, е недопустимо и не може да бъде подминато с лека ръка и без последствия“, заяви Цацаров.

Следващата тема, която коментира, свързана с изслушването на Ивайла Бакалова и Веселин Денков от временната комисия в НС.

Както вече е известно, Денков разказа, че е имал среща с Цацаров, докато той оглавяваше Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) и по негов съвет, подал сигнал, но няколко дни по-късно е бил арестуван.

Цацаров разказа, че през декември 2019 г. е било образувано производство за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Денков, още един човек и дружество с цена на бъдещ иск 12 818 455 лева. Той е бил допуснат от съда в Смолян.

На 15 юли 2020 г. комисията е решила да предяви иск срещу Денков, още един човек и дружество за сумата от 11 686 736 лв., а два дни по-късно Софийският градски съд образувал и дело.

На 21 август с.г. по молба на Денков, Цацаров го приел в кабинета си. На срещата е присъствал и началникът на кабинета на председателя на комисията. Бившият главен прокурор обясни, че законът предвижда възможност да се водят преговори за спогодба във връзка с исковете и точно такъв е бил предметът на срещата. На нея Денков се оплакал от извършени нарушения в процедурата по налагане на възбрани на недвижими имоти и въобще от цялата процедура. Цацаров го посъветвал да подаде молба с възражения, което станало четири дни по-късно. А това, че малко по-късно Денков е бил задържан, нямало нищо общо с него и комисията.

След получаване на молбата Цацаров назначил две проверки – едната за нарушената процедура, а втората за наведени твърдения от Денков, че от посредници е получил предложения за благоприятно повлияване на делото в Специализираната прокуратура срещу него.

На 14 октомври 2020 г. КПКОНПИ единодушно е отхвърлила молбата на Веселин Денков за преразглеждане на решението за внесения в съда иск.

По втората проверка дирекция „Противодействие на корупцията“ в комисията извършила голям обем оперативно-издирвателни действия и във връзка с публикуваното от АКФ разследване, и със замесените от настоящия скотовъд Яне Янев имена на Бойко Борисов и Владислав Горанов в схема за изнудване на големи търговци.

Цацаров сподели, че са били снети обяснения от Мартин Божанов, адвокат Емил Писков, Владислав Горанов, Бойко Борисов, Георги Ушев и Яне Янев, който пред КПКОНПИ отрекъл всичко.

На 23 юни 2021 г. всички материали от тази проверка бяха изпратени на прокуратурата на основание оперативно взаимодействие, защото според нас са налице данни за извършени престъпления“, разказа Сотир Цацаров и уточни, че не знае какво се е случило с тях, като допълни, че по нито едно от делата срещу Веселин Денков прокуратурата не е възлагала каквито и да е действия на КПКОНПИ. Всъщност по думите на Цацаров дирекцията за противодействие на корупцията по това време не е получавала никакви задачи от държавното обвинение и на практика е бездействала.

Нямам каквото и да е отношение към задържането на Веселин Денков, нито съм имал възможност в рамките на изключително оскъдната ни служебна кореспонденция с прокуратурата тогава“, каза още Сотир Цацаров.

Третият въпрос, който засегна, се отнася до две медийни изяви на Бойко Рашков. В една от тях настоящият депутат от ПП-ДБ и бивш директор на Националната следствена служба казва следното: „Когато дойде Цацаров, направи Петьо Петров-Пепи Еврото директор на Столичното следствие, при положение че аз имах изумителна информация за него, че е в тесни връзки с престъпния свят“.

В тази връзка Цацаров представи подробна кадрова справка за Петьо Петров. През 2004 г. ВСС го назначава за зам.-директор на Столичната следствена служба. Впоследствие с няколко заповеди на тогавашния главен прокурор Борис Велчев е бил командирован в НСлС. Междувременно ВСС му определя много добра оценка от атестацията и го повишава в ранг. А през 2013 г. тогавашният градски прокурор Николай Кокинов го прави шеф на следствения отдел към СГП.

През февруари 2015 г. вече новият шеф на СГП Христо Динев издава заповед за незабавното освобождаване на Петров като шеф на отдела. „Поводът беше решението на ВКС по делото срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров и по силата на което стана ясно как е била сглобена ситуацията, в резултат на което те са станали обвиняеми преди моя мандат“, посочи Цацаров.

Той припомни и свое изказване от 2015 г., когато Пленумът на ВСС обсъждане дали да гласува оставката на Петров от системата, или трябва да образува дисциплинарно производство, инициирано от тогавашния министър на правосъдието Христо Иванов. Тогава бившият главен прокурор каза, че прокуратурата и съдебната система имат пълен интерес да се освободят от Петров по най-бързия начин.

На финала на изложението си Сотир Цацаров сподели и какво той би направил на мястото на депутатите от временната комисия в НС.

На първо място, би поканил председателя на Бюрото за контрол на СРС, който да представи точна информация за прилаганите СРС спрямо магистрати, по чие искане, какви способи и за какви периоди, включително и дали е имало проникване и поставяне на устройства в съдийски кабинети.

На второ – да се изиска информация от МВР и ДАНС за това бил ли е Божанов или някой от групата му сътрудник на някоя от службите за сигурност, т.нар. нещатен сътрудник. Ако да, по чия инициатива, за какъв период, кои служители са работили и каква ценна информация е била представена.

По отношение на съпругата на Божанов, която е служител на ГДБОП, Цацаров заяви, че за първи път в историята на тази дирекция е бил направен външен конкурс за разследващи полицаи и трябва да се разбере по чия инициатива е обявен и утвърден, кой е осъществил класирането и назначаването.

Заяви, че би поканил на изслушване и Яне Янев, защото той е авторът на израза „списък за бърз контрол“ и спекулира с имена на хора, които дори не е виждал. Цацаров заяви, че Янев откровено лъже в излъчените от АКФ записи, в които твърди, че е имал две срещи с бившия главен прокурор – една на служебното му място, а друга във вилата му, като му бил занесъл и агне.

Той би изискал от КПКОНПИ цялата преписка, свързана с Денков, а от прокуратурата информация за предприетите действия и актове по материалите, които са били изпратени от комисията. В тази връзка Цацаров заяви, че истинските причини за задържането на Денков са останали неизвестни, но някой дължи отговор на въпросите за това.

Освен това би поискал и имената на посредниците и на посетителите в частния „SS club“, но не тези, които получил депутат, а истинските.

Още двама прокурори потвърдиха, че Нотариуса е бил на коледното парти на СРП

Още двама прокурори потвърдиха, че Мартин Божанов е присъствал на коледното парти на Софийската районна прокуратура в Банско през 2021 г. Заедно с него е бил и адвокат Велимир Атанасов.

Прокурорската колегия продължи днес с изслушването на обвинители от СРП, които са присъствали на банкета.

Явиха се деветима, двама потвърдиха участието на Нотариуса на партито.

Те са Георги Обидимски и Пламен Петков.

Обидимски разказа, че от 2014 г. е прокурор в СРП. Бил е на коледното тържество през 2021 г., на което са били и Мартин Божанов, и адвокат Велимир Атанасов. Те са седели на масата на прокурорите, като срещу тях е била бившата шефка на СРП Невена Зартова.

Към онзи момент Георги Обидимски не е знаел кои са тези хора, но няколко месеца по-късно излязло разследването на АКФ и така научил, че е бил в едно заведение с двама от героите във филма. Тогава се притеснил как е възможно на служебен банкет да присъства такова лице (Божанов – бел.ред.).

На въпрос дали е видял Нотариуса да танцува, да общува с други обвинители, Обидимски заяви, че не го е видял да танцува, нито да говори с някой негов колега, нито да търси контакт с другите прокурори. Допълни, че е видял Невена Зартова да говори с Велимир Атанасов, но не и с Нотариуса. Георги Обидимски поясни, че не знае кой ги е поканил, нито е видял кога са влезли в заведението и дали някой ги е съпроводил до масата.

В отговор на въпрос той заяви, че се е опитал да разбере как Мартин Божанов се е озовал на партито, защото се е почувствал злепоставен, но не успял.

Следващият, който потвърди за присъствието на Божанов, беше Пламен Петков. Към 2021 г. той беше районен прокурор на Сливница, но преди това, а и сега, е обвинител в СРП.

Макар да не е работил в СРП, мейлът му бил в списъка с контактите и получил покана за коледното парти. И тъй като почти не пропускал служебни събирания, решил да отиде.

В заведението видял Велимир Атанасов, когото познавал от времето, когато е бил съдия. Атанасов бил в компанията на друг човек и го представил на Пламен Петков като Мартин Божанов, негов познат.

Пламен Петков посочи, че за първи път е видял Нотариуса именно на това празненство. Не можа да си спомни къде е седял Божанов и с кого е говорил.

Гергана Мутафова го попита дали той е завел Нотариуса на празненството, каквито коментари имало в правен сайт (става дума за коментари на читатели под публикации в „Лекс“, а не за самите материали – бел.ред.).

„Не знам кой какви цели преследва, когато пише такива коментари, но не съм канил никого на банкети. Не намирам за необходимост на организираните коледни банкети да има външни хора. Не към канил никого и това тържество не прави изключение“, отговори Пламен Петков.

Той поясни и че не е имал дела и преписки, свързани с Божанов, независимо от качеството му.

Останалите изслушани обвинители бяха Боряна Кангалджиева, Гергана Стоянова, Надя Маринова, Панайот Газдов, Радослав Тодоров, Калин Владимиров и Евгени Тодоров. Голяма част от тях са били младши прокурори към 2021 г. и не са познавали всичките си колеги. Някои отишли на партито, за да се опознаят, други – защото випускът им от НИП заявил участие. Единствено Радослав Тодоров и Калин Владимиров са от „старшите“ обвинители.

Нито един от останалите изслушани не можа да каже дали Божанов е присъствал. Всички заявиха, че не го познават, научили за него след убийството му и тогава разбрали кой е и как изглежда.

По отношение на това дали са гледали преписки и дела, свързани с Нотариуса, всички, с изключение на Калин Владимиров, казаха, че не са имали такива.

А Владимиров обясни, че миналата година му е било разпределено дело за средна телесна повреда, по което пострадал бил Божанов. То е от 2013 г., предишният наблюдаващ прокурор е бил повишен и заради това Владимиров получил делото. Той го прекратил по давност. Извършителят бил неизвестен.

След изслушването Прокурорската колегия реши да изиска от Бюрото за контрол на СРС и останалите служби информация за исканите и прилагани специални разузнавателни средства спрямо прокурори, следователи, членове на инспектората и на ВСС от 1 януари 2019 г. до момента.

34
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:04
Гост

­Г­о­р­­­е­­щ­­и­­ ­­м­о­м­­и­ч­­­е­т­­­а­­­ ­­в­­­и­­­ ­­­о­­­ч­а­­­к­­­в­­­а­­­т ­-­­-­­­-> https://nu21.fun/girl?95720

юрист
юрист
21 март 2024 10:26
Гост

Пламен и Марин Малчев в компанията на нотариуса на „Съборна“ , кой плащаше кафето.

Пеналист
Пеналист
21 март 2024 9:46
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
знаещ
знаещ
21 март 2024 8:16
Гост

ПАМЕН ПЕТКОВ КАК ЛЪЖЕ , ЧЕ НЕ ПОЗНАВА НОТАРИУСА, А КАТО ПИЕШЕ КАФЕ С НЕГО И МАЛЧЕВ – КОМАНДИРОВАН В СОП q ДАЛИ ГО Е ПОЗНАВАЛ….. ЗАЩО НЕ РАЗПИТАТ И МАЛЧЕВ В КАКВИ ВРЪЗКИ Е С НОТАРИУСА

Почтени Безсрамници
Почтени Безсрамници
20 март 2024 22:14
Гост

То уж нямаше и „шпиц- команда“,за което Бойко Атанасов отнесе дисциплинарка, ама сега се оказа, че не е просто шпиц- команда, а голямо опеге
(ОПГ) и то в тоги.

Анонимен
Анонимен
20 март 2024 19:36
Гост

Цацаров да каже за какво взема заплата, откакто се е върнал в прокуратурата. Някой някъде виждал ли го е с тога?

Ad nauseam
Ad nauseam
20 март 2024 19:21
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Борката Велчев
Борката Велчев
20 март 2024 17:53
Гост

Само Ани Салич познава човека

Правен свят
Правен свят
20 март 2024 15:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
айде сега
айде сега
20 март 2024 15:09
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Прокурор от банкета с Нотариуса:
Прокурор от банкета с Нотариуса:
20 март 2024 14:29
Гост

„Той стоеше срещу Зартова, говореше с адвокат Велимир Атанасов
бил на банкета на Софийската районна прокуратура Мартин Божанов-Нотариуса общувал единствено с юрист Велимир Атанасов. Това описа прокурор Георги Обидимски от СРП пред Прокурорския съвет.“

https://novini247.com/novini/%C2%A0bil-na-banketa-na-sofiyskata-rayonna-prokuratura-martin-bojanov-notariusa_7635916.html

Анонимен
Анонимен
20 март 2024 13:10
Гост

Той ще лъже, те ще кимат съчувствено и ще се правят, че му вярват и накрая ще обявят, че е бил изключително искрен.
Тази постановка сме я гледали вече много пъти.

Рашков, депутат от ППБСП
Рашков, депутат от ППБСП
20 март 2024 13:10
Гост

Цацаров попита защо Бойко Рашков не е изложил факти за връзки на Еврото с престъпния свят когато е бил депутат, следовател и шеф на бюрото за СРС.

Анонимен
Анонимен
20 март 2024 13:00
Гост

“ Цацата и Чайка“ – историята се повтаря като фарс „Цацаров изчете данни и заповеди за издигането на Пепи Еврото в ейрархията, които са на предшественика му Борис Велчев…“ /24 часа/ А за забравилите споразумението на Велчев и Чайка да припомня: „Руският генерален прокурор забрави, че е в България „Извинявам се, помислих, че говоря пред руска аудитория“, поправи се Юрий Чайка след триминутно слово на руски, което остана без превод … „Даваме си сметка, че България и Русия имат сходни проблеми в противодействието на организираната престъпност и руският опит в това отношение е значителен и достоен за уважение“, добави Велчев,… Покажи целия коментар »

Историята се повтаря като фарс
Историята се повтаря като фарс
20 март 2024 12:46
Гост

След „Цацата и Чайка“ за споразумението, което Борис Велчев подписа с Чайка, сега и Пепи Еврото се оказва, че израства в ейрархията при Борис Велчев, а не при Цацаров. Инфото го има в https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17430672 А за забравилите споразумението на Велчев и Чайка да припомня: „Руският генерален прокурор забрави, че е в България „Извинявам се, помислих, че говоря пред руска аудитория“, поправи се Юрий Чайка след триминутно слово на руски, което остана без превод … „Даваме си сметка, че България и Русия имат сходни проблеми в противодействието на организираната престъпност и руският опит в това отношение е значителен и достоен за… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
20 март 2024 12:03
Гост

Цацаров е доста интелигентен човек, онези в НС не могат да го наиграят, каквото и да измислят, не виждам Мирко на Лена в сблъсък с Цаци как ще му обори тезите!

Пеналист
Пеналист
20 март 2024 11:56
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Михайлов
Михайлов
20 март 2024 12:35
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Симо
Симо
20 март 2024 11:20
Гост

Излишна показност.

Kaput
Kaput
20 март 2024 11:05
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
20 март 2024 10:47
Гост

И? Какво ще последва от това? Нищо.

Анонимен
Анонимен
20 март 2024 10:46
Гост

Всички сте замесени с Божанов и сте виновни. Не са виновни обикновените хора в тази държава.

Анонимен
Анонимен
20 март 2024 11:02
Гост

В тази държава няма обикновени хора. Тука всички са играчи – къде на дребно, къде на едро…

Питане
Питане
20 март 2024 12:44
Гост

Кои са „всички“, кои са „обикновени хора“ и след като замесените били „всички“, което включва и обикновените, като обобщаващо понятие, то за какво не били виновни обикновените?

Бенска
Бенска
20 март 2024 10:46
Гост

Трагедия. Всички сега установихте, че знаете неща за Нотариуса. Но ако някой ви беше питал преди две години всички щяхте да кажете, че не знаете за съществуването на такъв човек. А после тайно щяхте да се бутате в СС клуба и по скъпите ресторанти в София и да си обсъждате „абе тоя от къде знае за Божанов, че ме питаше сутринта пред офиса?“

Анонимен
Анонимен
20 март 2024 10:45
Гост

Ако имахме държава и съдебна система нямаше да се налага на обикновен човек, ощетен от този Нотариуса, да го застреля. Случило се е защото човека е видял, че ако чака на държавата нищо няма да се случи. А кой беше държавата през последните 15 години? Бойко Борисов, Цвъ Цвъ и партията им. Та в тоя ред на мисли си опичайте акъла за следващи избори. Защото стигате до изовда „е тия са лоши, онези са лоши, айде ще си гласувам за ГЕРБ. НЕ са кой знае какво, ама другите са по-зле…“. Защото давате на мафията картбланш да прави каквото си иска.… Покажи целия коментар »

Милчев
Милчев
20 март 2024 10:43
Гост

Кой точно убива Цезар? Не е ясно. Защото много хора го намушкват по един път. Как да докажеш вина? Същото е и тук. Толкова много хора са обвързани с Мартин Божанов, че не виждам как, кога и кой ще бъде съден и наказан за злоупотреби.

Тонков
Тонков
20 март 2024 10:42
Гост

Само излизат „свидетели“ и „доказателства“, които в съда ще паднат

Цветан
Цветан
20 март 2024 11:51
Гост

Такова ни е обвинението-калпаво.

Пеналист
Пеналист
20 март 2024 12:37
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Станков
Станков
20 март 2024 10:42
Гост

Дали ще се разплете Нотариус казуса? Съмнявам се. Сега ще идем на избори, тази тема ще е само дъвка в устата на ГЕРБ и ДПС, а може и да я игнорират напълно. Защото те бяха на власт над десетилетие и те имат замесени политици около Нотариуса, не хора от ПП да кажем, които се формираха, като партия преди две години. А много от хората им станаха политици в този период. Преди това бяха я музиканти, я доктори, я друго. Едва ли възползвали се от протекции от Нотариуса и кръга СС.

Dred
Dred
20 март 2024 10:41
Гост

Ще замазваме.
Цаци

Мавродиев
Мавродиев
20 март 2024 10:40
Гост

Напълно ненужно и безмислено за обществото

Рашнов
Рашнов
20 март 2024 10:40
Гост

Голям праз. Угаждат му