Прокуратурата е започнала проверка за разпространявана фалшива реклама с името на известния кардиолог проф. Иво Петров.

От държавното обвинение съобщиха, че са се самосезирали и с разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е образувана преписка, която да изясни всички факти и обстоятелства, свързани с разпространяваната фалшива информация.

За фалшивата реклама съобщи „Нова телевизия“ и според нея става дума за предлагани таблетки, които лекуват всичко.

„Първо не знаем какво има в хапчетата. Това значи, че може дори да е опасно. Съставките не са известни поради една много проста причина – тези средства не са регистрирани. Нямат производител. И за съжаление, акцентът не е толкова в спекулирането с моето име и тези на колегите, а в това, че се търгува с надеждата на хората за здраве. Търгува се с доверие“, коментира проф. Иво Петров който е национален консултант по инвазивна кардиология.

„Преди да се купуват такива средства, трябва да се проверят. Най-добре е хората, които са обект на облъчване и фалшиви новини, да питат своя лекар дали да купят дадено лекарство. За съжаление наистина се спекулира с имената на колеги”, посочи професорът.

Той разказа, че многократно е подавал сигнали към прокуратурата, ГДБОП и Министерството на здравеопазването. „Принципно имаме подкрепа от тези институции, но реално погледнато нищо не се случва”, добави Петров.