Вътрешният министър Калин Стоянов ще изготви спешно доклад за смяна на главния секретар на МВР Петър Тодоров, който да бъде внесен в Министерския съвет следващата седмица и да бъде изпратен на президента Румен Радев.

Това обяви днес премиерът Николай Денков след среща с вицепремиера Мария Габриел, МВР-шефа и началниците на служби заради убийството на Алексей Петров. По думите на Денков вътрешният министър и главният секретар, който остана от времето на служебното правителство на президента, не могат да работят заедно заради липса на доверие.

„Министърът не работи с него, защото няма доверие и смята, че има проблеми с организацията. Да не търпи повече тази ситуация, да подготви до сряда доклад за смяна на главния секретар“, каза Денков и обясни, че тази липса на доверие е причина на срещи, на които не присъства вътрешния министър, да бъде изпращан зам.-главният секретар Живко Коцев. По думите му обаче до момента не е обсъждано име на заместник на Петър Тодоров.

„Искаме да се върне синхронът между министъра и главния секретар, но първо трябва да имаме акт на президента“, поясни Денков.

Премиерът беше попитан и дали властите имат информация за това, че издирваният бивш следовател Петьо Петров, известен като Петьо Еврото, е починал в клиника в Дубай. Според изданието „Фрог нюс“ Петров е починал наскоро от масиран инфаркт в Дубай, но информацията се пазела в тайна. В тази връзка вътрешният министър Калин Стоянов каза, че очаква информация от консулските служби, но до момента нямало потвърждение.

Относно разследването на убийството на Алексей Петров, премиерът Денков каза, че се работи по конкретни следи, но няма връзка с други убийства, които са коментирани в медиите.

„Има твърде различни линии с неговите позиции в ДАНС, с бизнес интереси, с определени престъпления през годините, включително и възможно отмъщение“, каза Денков. По думите му, Алексей Петров не се е чувствал застрашен, ходел често без охрана, а гардовете му дори не били професионалисти.

„Към момента не можем да говорим за гангстерска война и завръщане на мутренските години“, категоричен беше и вътрешният министър.

Премиерът пък неколкократно отхвърли тезите, че Алексей Петров е имал нещо общо със сформирането на правителството между „Продължаваме промяната-Демократична България“ и ГЕРБ-СДС и каза, че тази теза се лансира само от политици, които не искат да има редовен кабинет.

„Една измислена история. Той няма нищо общо със сформирането на това правителство, нищо общо със законодателната и управленска програма, всичко това са спекулации, опитващи да създадат негативен имидж на правителството“, заяви Денков и подчерта, че името на Петров дори не е било споменавано при преговорите за съставяне на правителството. Той категорично отрече Петров да е бил обсъждан за евентуално връщане в ДАНС и каза, че единственото име, което е било коментирано е за бъдещ шеф на агенцията и това е на Петър Петров, който отскоро е зам.-председател на службата.

Денков каза, че на днешната среща са били начертани и мерки за подобряване на работата на МВР и службите и на координацията с прокуратурата. За целта ще бъде сключено допълнително споразумение с държавното обвинение за обмяна на информация при разследвания на корупция и престъпления срещу личността. МВР и службите ще се активизират и в работата си с агентурата, за да получават изпреварваща информация, поясни премиерът и добави, че ще бъдат преглеждани и всички сигнали за „чадъри“.

По-рано днес вътрешният министър Калин Стоянов каза в интервю за „24 часа“, че има две основните версии за убийството на Алексей Петров, по които работи МВР – отмъщение или финансов дълг.

В цялата страна се работи с тежък криминален контингент във връзка с убийството на Алексей Петров и се търси евентуална тяхна съпричастност. Версиите, които сме извели, са за отмъщение или финансов дълг“, казва Стоянов.

След убийството на Петров бяха направени множество спекулации за мотивите за покушението – някои го свързваха с миналото на Петров, други с разстрела на Красимир Каменов-Къро и със смъртта на Ангел Христов, известен като един от братята Галеви, трети заподозряха руска връзка, четвърти – политическа и т.н.

Заместник главният прокурор Мария Павлова коментира, че не очаква убийството на Алексей Петров да предизвика война в подземния свят. „Анализите, които тръгнаха непосредствено след убийството, са и в двете посоки. Едните казват, че може да отключи война, други – че не. Аз нямам такива очаквания. По-скоро – не. Все пак това е трети опит за покушение, за съжаление, вече успешен“, казва Павлова пред „24 часа“. Тя също заяви, че няма информация Алексей Петров да се е чувствал застрашен през последните седмици.

Мария Павлова уверява, че ръководството на прокуратурата ще направи всичко възможно подобен род тежки престъпления да не останат без последици както за извършителите, така и за евентуалните поръчители.

Алексей Петров, бивша барета, някогашен съветник в ДАНС, бизнесмен, преподавател беше застрелян в сряда по време на разходка в кв. „Драгалевци“, придружаван от своя позната, която беше ранена. Още тогава от прокуратурата съобщиха, че той е бил с трима души охрана, но те не са успели да реагират. Според неофициална информация той им е казал, че няма нужда да вървят с него.

В близост до мястото на покушението са били двама украински туристи, които са чули стрелбата, но не са видели извършителя. Те са помогнали на ранената жена да подаде сигнал.

39
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Сглобката от "Козяк"
Сглобката от "Козяк"
24 август 2023 12:47
Гост

„Министърът не можел да работи с него (с главния секретар)..“ – ами не е ли редно да смените министъра, гащници? Очевидно проблемът е в министъра, не в главния секретар, така сочи нормалната логика.

Angel17
Angel17
22 август 2023 16:29
Гост

Thanks for sharing this wonderful blog. Keep posting. https://truckpartsuperstore.ca/collections/audio-electronics

Било искало ...
Било искало ...
22 август 2023 7:49
Гост

Той и Макрон иска млади булки, ама има само стари бабички.

Само с искане не става! Требе си можене. АМАН от неможачи!

misspuy27
misspuy27
20 август 2023 20:21
Гост

ความคิดเห็นเกี่ยวกับการทำงานของรัฐบาลสามารถมีหลากหลายแง่มุมตามสถานการณ์และบทบาทของรัฐบาลในประเทศนั้น และเนื้อหามีดังนี้ รัฐบาลมีบทบาทสำคัญในการกำหนดแนวทางและแผนการดำเนินงานเพื่อให้ประเทศพัฒนาและเจริญก้าวไปข้างหน้า การทำงานของรัฐบาลสามารถมีผลกระทบต่อทุกคนในสังคมไม่ว่าจะเป็นเรื่องเศรษฐกิจ สังคม การศึกษา สุขภาพ สิ่งแวดล้อม และอื่นๆ รัฐบาลมีหน้าที่ในการสร้างสภาพแวดล้อมที่เต็มเปี่ยมไปด้วยโอกาสและการลดความเหลื่อมล้ำในสังคม ในด้านเศรษฐกิจรัฐบาลมีบทบาทในการส่งเสริมการเติบโตของเศรษฐกิจ โดยการสร้างพื้นฐานพอเพียงในการลงทุน ส่งเสริมการค้าและการลงทุนในสาขาต่างๆ รวมถึงการให้สวัสดิการแก่ประชาชน เพื่อลดความเหลื่อมล้ำทางเศรษฐกิจและเพิ่มโอกาสในการทำงานและรับราชการ ในด้านการศึกษารัฐบาลมีหน้าที่ในการสร้างระบบการศึกษาที่มีคุณภาพ ส่งเสริมการเรียนรู้และพัฒนาทักษะของบุคคล เพื่อให้คนทุกคนมีโอกาสเข้าถึงการศึกษาที่ดี และเตรียมความพร้อมในการเข้าสู่สังคมและตลาดแรงงานในอนาคต และหากการเมืองทำให้คุณมีความเครียดมากเกินไปคุณสามารถเข้ามาผ่อนคลายกับ เว็บสล็อต PG ได้เลยที่นี่พร้อมมอบความสุขให้คุณทุกเวลาและการทำงานของรัฐบาลยังมีบทบาทในการดูแลสุขภาพและผู้คนในสังคม โดยการสร้างระบบบริการด้านสุขภาพที่มีคุณภาพ ส่งเสริมการป้องกันและรักษาโรค รวมถึงการให้การสนับสนุนทางเศรษฐกิจแก่กลุ่มที่เป็นกลุ่มเสี่ยงและบุคคลที่เป็นประชากรกลางคุณภาพชีวิต แรกๆ การทำงานของรัฐบาลมักจะเน้นไปที่การสร้างนโยบายและกฎหมายที่ส่งเสริมการพัฒนาของประเทศ รัฐบาลมีหน้าที่ในการกำหนดแนวทางทางเศรษฐกิจและการเปิดโอกาสทางธุรกิจให้กับผู้ประกอบการ ด้วยการสร้างสิ่งอำนวยความสะดวกทางพาณิชย์ ลดข้อจำกัดในการลงทุน และส่งเสริมการนำเข้าและส่งออกสินค้าและบริการ การสร้างเส้นทางสู่การเป็นเศรษฐกิจพลังงานสีเขียวก็เป็นที่สนใจ เพื่อลดผลกระทบทางสิ่งแวดล้อมและพลังงานที่อยู่ในกลุ่มจำกัด และในทางสังคมและสวัสดิการ การทำงานของรัฐบาลมีบทบาทในการสร้างระบบสวัสดิการที่มอบโอกาสและความเป็นธรรมให้กับทุกชั้นสังคม รัฐบาลมีหน้าที่ในการให้การสนับสนุนเพื่อความเท่าเทียมในการเข้าถึงการศึกษา การรักษาสุขภาพ และโอกาสทางการงาน การสร้างโอกาสในการมีที่อยู่และอาศัยที่มั่นคงสำหรับกลุ่มที่อยู่ในสภาวะที่เป็นกลุ่มเสี่ยง เช่น คนหนุ่มสาวที่ไม่มีงานทำ คนชราที่อยู่ในช่วงเกษียณอายุ และคนพิการ เป็นต้น อย่างไรก็ตามการทำงานของรัฐบาลอาจเจอความท้าทายและปัญหาต่างๆ ที่ต้องแก้ไข เช่น การจัดการกับปัญหาเศรษฐกิจที่ล้มเหลว การรักษาความเสมอภาคในสังคม การต่อสู้กับปัญหาสิ่งแวดล้อม การคุมความระบาดของโรคร้ายแรง เป็นต้น และการทำงานของรัฐบาลมีบทบาทสำคัญในการกำหนดแนวทางพัฒนาประเทศและสังคม การสร้างสภาพแวดล้อมที่เต็มเปี่ยมไปด้วยโอกาสและการลดความเหลื่อมล้ำ แต่พร้อมกับนั้นก็มีความท้าทายและปัญหาต่างๆ ที่ต้องแก้ไขในขณะเดียวกัน เพื่อให้การทำงานของรัฐบาลเป็นไปอย่างมีประสิทธิภาพและประสิทธิผลสูงสุดสำหรับประชาชนทั้งประเทศ

Mary
Mary
21 август 2023 1:06
Гост

Мненията за работата на правителството могат да бъдат различни в зависимост от ситуацията и ролята на правителството в съответната страна. и съдържанието е следното Правителството играе важна роля в определянето на насоки и планове за действие за развитието и просперитета на страната. Работата на правителството може да засегне всички в обществото, независимо дали е икономическа, социална, образователна, здравна, околна среда и т.н. Правителствата имат задължението да създадат среда, пълна с възможности, и да намалят неравенството в обществото. В икономиката правителството играе роля в насърчаването на икономическия растеж. чрез създаване на достатъчна база за инвестиции Насърчаване на търговията и инвестициите в… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
20 август 2023 12:41
Гост

Е , как досега ставаше, а вече не?

СМЕШНИЦИ
СМЕШНИЦИ
19 август 2023 5:52
Гост

На Бацунята от Банки – котилото. МВР.

От „управлението му“ от 2009 г. ей го резултата! Нито една реформа. Само „европейско развитие“ от абревиатурата на партията, която основаха с Цветанов, „залагайки си къщите“. Е с пари от ЦРУ, но това са подробности.

До края на годината Бацунята ще има много поздрави от Алексей Петров!

За новото „българско“ правителство.

Re:
Re:
19 август 2023 5:56
Гост

Все пак да не забравяме, че Денков бе преди 7-8 години зам-министър на образованието от ГЕРБ. Член на политическия кабинет на тази „партия“.

Зам-министрите се назначават от премиера. В онзи случай от Баце Бацев – Бацистия.

Журналист
Журналист
18 август 2023 23:24
Гост

Дразнят го Пепи Еврото с идеята да им се покаже вече.

СМЕШНИЦИ
СМЕШНИЦИ
18 август 2023 22:26
Гост

Требе нещо „да инициират“, за да излезат от „гангстерската война“.

ПЪЛНА ПАРОДИЯ
ПЪЛНА ПАРОДИЯ
18 август 2023 22:24
Гост

Тотален разпад на държавността.

И като го махнете к’во? Още от същото, че даже и по-зле. Ама КОЙ ти мисли за това, освен за местните избори!

Имате СИСТЕМЕН ПРОБЛЕМ. Не от вчера ей БОКЛУЦИ!

Ad nauseam
Ad nauseam
18 август 2023 22:19
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Ало, ало?
Ало, ало?
18 август 2023 22:12
Гост

Това е професионална длъжност.

Сменяйте си некадърния министър, който като бивш „професионалист“ е по-некадърен от главния секретар и първи за смяна!

Иначе, всичкоТо е заради местните избори! То се знае.

Като не можете една читава промяна в закона да реализирате, как ще предложите НОВ ЗАКОН, камо ли реформа в сектора на сигурността. Некадърни продажници!

МВР е сбирщайн от некадърници,
МВР е сбирщайн от некадърници,
18 август 2023 20:57
Гост

Тоя ококорения е дъното на некомпетентността{! Той по принцип не може да работи с никого, защото нито знае какво иска, нито как и с кого да го направи!
Щом такъв кадър бе направен министър, ще е постижение ако сутрин успее да иде на работа без чужда помощ!

Ad nauseam
Ad nauseam
18 август 2023 22:20
Гост

Е ти откри Америка … за България.

Сунака
Сунака
18 август 2023 18:39
Гост

Най-смешният, неадекватен и очевиден послушко министър, а глав.сека като стар пияница.

Стоил
Стоил
18 август 2023 16:07
Гост

Важното е да намерят извършителя.

Re:
Re:
18 август 2023 16:15
Гост

Местенето на гробищата продължава … от ония вътре.

Мирча Кришан
Мирча Кришан
18 август 2023 16:05
Гост

Не бе. Намигване към Баце е на 98% тоталната водеща версия. За Коледа. И за свинското.

Анонимен
Анонимен
18 август 2023 16:03
Гост

Хайде споко вече. Три дни и case closed. Почерпете ни с небет шекер и студена водица и чакаме следващия панаир

преучредяване на прокуратурата
преучредяване на прокуратурата
18 август 2023 12:33
Гост

В прокуратурата са се събрали само кифли и търтеи. Хабер си нямат от разследване на престъпления, а конституционният законодател ги е сложил да го ръководят… Пълен абсурд. Затова и резултатите при разследването на поръчковите убийства през годините са никакви. За една страна като България, с население по-малко от голям град, като Москва или Истанбул, това е повече от недопустимо. Тук, в службите и в полицията всичко се знае – престъпниците ги имат по списъци и по видове престъпления, но не ги закачат, защото се ползват с политически чадър и се отчитат на всички мафиотски държавни служители по веригата. Ако има… Покажи целия коментар »

Ad nauseam
Ad nauseam
18 август 2023 16:16
Гост

Търси в Справочник и Форум Начало Новини Общество Интервю Хроники Видео Галерия Научни и практически публикации Преглед на печата Днес празнуват Форум Връзки Контакти Реклама Условия за ползване Електронно издание ISSN 2682-9606 Към Десктоп версията Идеите за промени в Конституцията на първо обществено четене LEX NEWS 17 АВГУСТ 2023, 16:21 1673 10 Първата по-цялостна публикувана проверка на общественото мнение по отношение на предложения за промени в конституцията очаквано показва ниска запознатост с немалка част от обсъжданите идеи. Все пак, отличават се няколко обществени инстинкта: попътен вятър за съдебните промени, противопоставяне на идеите за намаляване на президентските прерогативи, както и липса… Покажи целия коментар »

Фройд
Фройд
18 август 2023 20:32
Гост

Дано накрая сполучиш на добър психиатър. И аз нас добре, ама и за теб!

Некой
Некой
18 август 2023 17:46
Гост

Прокуратурата е виновна и за лошото време на морето…не знам какво се чудите…

много ясно
много ясно
18 август 2023 19:31
Гост

Кой е господар на досъдебната фаза на наказателния процес?! Да не би да е филанкишията?! За кьнъв чеп има главен прокурор, замове ВКП, АП и ОП, като не могат в малка България да съберат службите и шефовете на ОДМВР и за една седмица да се справят с тежката организирана престъпност, ръководителите на която се броят на пръстите на максимум две ръце… Ама май по-лесно е, цитирам – „В цялата страна се работи с тежък криминален контингент във връзка с убийството на Алексей Петров и се търси евентуална тяхна съпричастност. Версиите, които сме извели, са за отмъщение или финансов дълг“, казва… Покажи целия коментар »

Ангел Христов
Ангел Христов
18 август 2023 12:25
Гост

МВР да провери версията дали мъртвото тяло на Алексей Петров не е било внесено зад граница.

Анонимен
Анонимен
18 август 2023 15:57
Гост

Както и жив ли е Петьо euroto

Анонимен
Анонимен
18 август 2023 12:21
Гост

Е*ати заключенията!

Чунчуков
Чунчуков
18 август 2023 12:21
Гост

Време е за МВР глупости

Стомнев
Стомнев
18 август 2023 12:20
Гост

Абе това е нелепо

Гарков
Гарков
18 август 2023 12:20
Гост

Че така е най-лесно, нали?

Пулина
Пулина
18 август 2023 12:20
Гост

Аз не вярвам някога да се разбере кой точно и защо го е убил

Пульо
Пульо
18 август 2023 16:07
Гост

Знае се прекрасно. От когото и за когото трябва.

Анонимен
Анонимен
18 август 2023 12:19
Гост

То МВР така каза и за едно момиче, че се е самоубило в банята, а разследване на родителите и приятелите стигна до това, че тя е комуникирала със сектанти в страната, а странния младеж с чисто чрни дрехи и дълъг черен шлифер в страни на погребението на детето подчерта версията за убийство с религиозен характер. Но МВР отива, поглежда и казва – оо, това е самоубийство, примерно от несподелена любов. Та как да ви вярваме за версиите сега? На вас ви е все тая кой го е убил. Ясно е, че си разчистват сметки в подземните групи.

Анонимен
Анонимен
18 август 2023 12:17
Гост

Неюо не ви вярваме и ще ни простите. Това е така заради изключително некомпетентната работа от години на органите на МВР в редица случай. Сега, дори с ново ръководство на държавата, още няма как да се отпуснем и да ви повярваме.

Анонимен
Анонимен
18 август 2023 12:17
Гост

Какви пари да е дължал, бе? Миналото му е чудовищно на Алексей Петров, бил застрелян защото дължал пари. Егати малоумното заключение.

Фики
Фики
18 август 2023 16:14
Гост

Пълни лупости!

Анонимен
Анонимен
18 август 2023 12:16
Гост

МВР пляска тия версии за всяко убийство ми се струва

Re:
Re:
18 август 2023 16:10
Гост

Те толкоз си могат. И ги боли оная работа, нали вече има НОВ бюджет.