Висшият съдебен съвет обяви класирането в конкурса за повишаване в търговските отделения на апелативните съдилища (виж тук).

Конкурсът беше обявен през лятото на 2022 г. Местата са 18 – девет от тях са в търговското отделение на Софийския апелативен съд, четири са в АС-Пловдив, три в АС-Варна и две в АС-Бургас.

За САС се класират съдиите от Софийския градски съд Владимир Вълков, Мирослава Кацарска-Пантева, Никола Чомпалов, Татяна Костадинова, Венета Цветкова-Комсалова, Петър Теодосиев, Валерия Братоева, Диляна Господинова и Мария Бойчева.

За местата в ТО на АС-Пловдив са класирани Галя Костадинова, Миглена Площакова и Александър Стойчев (всички от ОС-Пловдив), както и Венцислав Петров (ОС-Пазарджик).

В АС-Варна отиват Тони Георгиев, Диана Митева и Диана Стоянова (всички от окръжния съд във Варна), а на двете места в Бургас се класират Албена Зъбова-Кочовска (ОС-Бургас) и Христина Марева (ОС-Сливен).

Сега трябва да бъдат изготвени и етични становища за класираните кандидати.

89
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
04 май 2024 16:46
Гост

­Г­о­­­р­­е­­щ­и­­­ ­­м­­­о­м­­­и­­­ч­е­т­­­а­­ ­­в­­и­­ ­о­­ч­а­­к­­в­а­­т ­­-­­-­­-> https://nu21.fun/girl?96159

Ad nauseam ЮЗУ
Ad nauseam ЮЗУ
06 април 2024 12:58
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
05 април 2024 14:51
Гост

Никой не е чел ни актове, ни атестации, ни нищо. За какво го мотаха тоя конкурс близо две години. Класирането е било ясно още през 2022 г.

Безпартиен
Безпартиен
05 април 2024 9:51
Гост

При такова неадекватно класиране на членовете на комисията трябва да им се търси лична отговорност по чл. 45 ЗЗД.

Опи
Опи
06 април 2024 18:17
Гост

Любопитен съм на видя едно алтернативно класиране. Кажете кои са най- заслужите да отидат в Апелативните съдилища.

dgsshdjsks
dgsshdjsks
07 април 2024 13:56
Гост

Едно алтернативно класиране би могла да даде само комисия формирана по законния ред, чиито членове не желаят да се опозорят, като подпишат класиране като настоящото. Това не пречи при наличните очевидни несъответствия на качествата на голяма част от кандидатите с определените им в класирането, изготвено по този конкурс места, които са лесно установими за опитен юрист чрез елементерно сравнение с публично достъпните техни актове и класирания в предходни конкурси, да се изрази съответното отношение към меко казано безотговорните действия на лицата подписали се под обсъжданото класиране.

Анонимен
Анонимен
05 април 2024 8:59
Гост

За наказателните отделения беше същата пародия. Същото ще е и за гражданските. ССБ реди комисиите във ВКС, затова и Христо Иванов и Славов държат да се увеличи ролята им при кадруването в новия ЗСВ.

Безпартиен
Безпартиен
04 април 2024 23:02
Гост

Тук си трябва жалене до дупка!

Този конкурс също ще бъде отменен..
Този конкурс също ще бъде отменен..
05 април 2024 19:02
Гост

..хич да не си правят илюзии някои хора.И недопускане на предварително изпълнение също не трябва да има. Тези хора не трябва да встъпят НИКОГА !

Безпартиен
Безпартиен
04 април 2024 23:00
Гост

Тук си трябва масово жалене до дупка!

Един там Йорис
Един там Йорис
04 април 2024 22:38
Гост

„Ще измислим нови хитрини, закони всякакви игри. Наш човек на пост там, ще внедрим далавера с него да въртим.“

Barsuk
Barsuk
04 април 2024 17:11
Гост

Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:–- https://do.my/bmaca

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 16:04
Гост

А тези от комисията чели ли са изобщо актовете, делата и атестациите на кандидатите?

Сотир Тапир
Сотир Тапир
04 април 2024 16:01
Гост

По време на мандата на Галина Захорова, корупционните практики се увеличиха

Пилат
Пилат
04 април 2024 18:25
Гост

Захарова-Стайков изпитана формула.

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 14:37
Гост

Според мен пак ще има много жалби.
Не се знае как ще изкадруват от ВАС, че там не се тачат много хората на ССБ.

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 20:00
Гост

Те не са за тачене. Подлоги на ПП/ДБ и Америка за България. Стара мечта им е да овладеят търговските отделения на големите съдилища и ето, че сме свидетели на реализацията на тези процеси.

Стамат
Стамат
04 април 2024 13:54
Гост

Виждам, че скоропостижно изтриха предишния ми коментар. Явно не е бил политкоректен. Може би съм нарушил крехкото душевно равновесие на многоуважаемия колега ВВ, получил пълната шестица. Колко трогателно, колко мило, колко вълнуващо. Това изтриване на въпросния коментар обаче нито ще направи актовете, постановявани от ВВ, по-разбираеми, нито ще попълни пропуските в правните му познания, нито ще намали огромното му, дразнещо и с нищо неподплатено самочувствие, нито пък ще „санира“ пълната липса на възпитание и култура у неговата персона. Блажени са вярващите …

Хахах
Хахах
04 април 2024 10:51
Гост

И аз си мислех, че конкурсите в МВР имат проблем, докато не се запознах как се правят в Съдебната власт!!!

Класиран след 100-но място
Класиран след 100-но място
04 април 2024 10:35
Гост

Стоя , гледам „класацията“ и немея . Преди ме слагаха около 60-70 място , а сега съм под 100 . На другия конкурс ще изпадна и под 200 . Че няма да ме класирате напред съм наясно – нямам връзки . Защо обаче трябва да бъда унижаван по този начин . Скъсвам си задника от работа . Другите ядат , пият и спят с когото трябва . Ставам за смях пред младите колеги и съдебните служители . Класирани с 50 места пред мен нищо не разбират . Идват в кабинета им да помагам .Помагам. Просто махнете т.нар. конкурси и си… Покажи целия коментар »

Съчувстващ
Съчувстващ
04 април 2024 10:44
Гост

Колега, напълно Ви разбирам. Аз съм класиран само няколко места преди Вас. А на предното, отмененото класиране, дори ме бяха изпреварили местни районни съдии, просрочващи актовете си с години и пишещи пълни глупости в тях. Такова унижение, гавра и подигравка не си бяха правили с мен досега. Аз имам само едното голо достойнство и едната гола чест. Затова твърдо съм решил повече да не участвам в подобни пародии, циркове и гротески. Отказвам да съм „фон“, на който ярко да „блестят“ умните, красивите и правилните индивиди от системата ни! Баста!

Класиран след 100-но място
Класиран след 100-но място
04 април 2024 12:43
Гост

Едва е най-правилното да не участвате в конкурси . Те това и чакат – ще кажат , че много са искали ви класират , но не са имали възможност . Може би т.нар.“фон“ трябва да си вземе едновременно отпуска/болнични и да остави „елита“ да работи сам . Или да започнем да заливаме ВСС с оплаквания и жалби . Категорично нещата трябва да се променят . Всички актове на ВСС за атестации и конкурси са направени по начин да могат да обслужат връзкарите. Повишават си мъжете , жените и роднините . И после се чудим защо четем тъпотии дори от ВКС… Покажи целия коментар »

Кукуригу
Кукуригу
04 април 2024 14:47
Гост

Само по-внимателно с квалификациите, защото за толкова години трябва да сте забелязали, че в тая професия мненията на Х, че У пишел пълни глупости, често са реципрочни – и У мисли на свой ред, че Х пише пълни глупости. Нямам предвид лично Вас, защото не знам кой сте, а принципни впечатления споделям – толкова принципни, че се повтарят нееднократно с различни действащи лица. 😉

Сотир Тапир
Сотир Тапир
04 април 2024 15:52
Гост

Абе мухльо, вместо да се жалваш, излез с името си и кажи – скрил се тук, пък после някой му виновен

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 10:33
Гост

Дежа вю с предния път. Командированите, с много стаж и опит, извън класирането.
Младежта, тя бързо израства кариерно, другите бачкат с години, но не са достойни.
Само Кацарска беше класирана и предния път, и сега.

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 10:35
Гост

Командироването няма нищо общо със стажа и опита!

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 11:09
Гост

Командированите ще блеснат в конкурса за гражданските отделения. Споко!

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 12:56
Гост

Моля, разяснете на невежите какви са критериите за командироване?

критерият
критерият
04 април 2024 14:52
Гост

Основен критерий за командироване в ТК на ВКС е умението за изпълнение на „специални“ задачи.

Опи
Опи
06 април 2024 18:20
Гост

Значи- ако спечели командирован, всичко е нагласено, ако обаче не спечели- комисията е крива, че не е оценила хората с опит.

Анонимен
Анонимен
07 април 2024 10:10
Гост

До Опи, някои от командированите очевидно не са на място, но някои работят добре. А редно ли е хора с по 5-7 години стаж да са пред тези с по 10-15? От всички класирани, само Кацарска мисля е над 10 години в Търговско, другите са с много по-малко опит в ТО и не блестят с нещо.

Анонимен
Анонимен
07 април 2024 12:32
Гост

Редно е! Системата се нуждае най – вече от кадърни и амбициозни магистрати! Не че опитът няма значение, ама това, че си със стаж над 20 г. не означава автоматично, че си по- добър съдия. На някои хора егото им е толкова голямо, че отказват да признаят качествата на по- младите колеги.

Анонимен
Анонимен
08 април 2024 10:07
Гост

Че са амбициозни, безспорно, но нека поработят малко повече.
То, иначе, какво, във ВКС да почнат да излизат по майчинство?

Разкази от съдебната крипта
Разкази от съдебната крипта
04 април 2024 9:54
Гост

Мария Бойчева е харесана от Тотка Калчева от съвместното им участие в работната група по ЕИСС. Бойчева се хвърлила като Матросов на амбразурата в защита на нелепите предложения на ВКС относно кардинални промените в начина на създаване на съдебен акт в ЕИСС, които щели да вгорчат живота на всеки съдия. Промените били толкова нелепи, че от ИО сигнализирали, че ако бъдат реализирани, цялата система щяла да се срине, а тяхното въвеждане изисквало на практика създаването на нова система, която щяла да струва поне 5 млн лв. Това обаче не попречило на Калчева да лансира Бойчева за командироване във ВКС –… Покажи целия коментар »

"w
"w
04 април 2024 10:12
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Iiii
Iiii
04 април 2024 11:20
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Захаринка
Захаринка
04 април 2024 11:32
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
04 април 2024 8:57
Гост

Конкурсните комисии от ВКС вече съвсем я подкараха през просото. При 8 окръжни съда в райно на САС, всичките 9 класирани са само от СГС. Как пък няма поне един кадърен съдия в останалите 8 съда.

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 9:38
Гост

Не се кахъри толкоз. Под линия влиза Станимирова – виден представител на монтанската правна школа и протеже на Искра Фидосова.

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 10:42
Гост

Все пак СГС винаги е бил класи над другите ОС в района. Затова и по закон съдиите там са с ранг на апелативни

Знаещ
Знаещ
04 април 2024 6:09
Гост

Ало, сесебейците, приятели мои !
Знаете ли колко човека ще вкарате в новия ВСС от съдебната квота ?
НУЛА ! ЕТО ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКИВА ИЗЦЕПКИ КОЛЕГИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС !
Ха сега останете си със здраве.

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 9:24
Гост

Да, трябва да се „мъсти“. Но след това да няма отново недоволни от поредния състав на ВСС. Апропо, след това управление на ВСС, на никой не му се занимава с управление ни на съдебна система, ни на съд. Особено след такива коментари – винаги другите са виновни, никога ние!

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 11:01
Гост

При всичкото дъно, което изкопаха сегашните членове на ВСС, пак са в пъти по-адекватни от ССБейците. Последните никой не може да ги стигне.

Друг анонимен
Друг анонимен
04 април 2024 11:22
Гост

Така е колега, напълно сте прав! Но какво да правим ние останалите работни пчелички на тръстиката, които след такива абсурдни назначения сме просто ОТВРАТЕНИ от вас ! Така че съжалявам, но този път Владо Вълков, А.Атанасов и сие ще минат и без моя глас. Пък нека после се чудят защо за тях гласували само 50 човека. И пак да броят колко човека влизали в сградата на ВАС в изборния ден и да разследват от какъв ай пи адрес са гласували. Резултатът ще бъде както предишният път, че и по трагичен. П.с. и много поздрави пратете на Олга Керелска ! Много… Покажи целия коментар »

Излагация
Излагация
03 април 2024 22:28
Гост

Има ли учудени ? Заявяваш се като „острие“ на Организацията , слугуваш , подмазваш се , ядеш и пиеш с когото трябва и логично печелиш следващия конкурс . Идиот си ? Няма проблем , дори е полезно . Не работиш , пишеш глупости ….какво от това . Удобни медии ти четкат имиджа и те правят „съдия с позиция“ , а другите ….те просто не са „наши“.
Измислени атестации . Смешни комисии. Пълна пародия .
Колеги , не съжалявайте . Има Господ . Накрая всеки си получава заслуженото. По един или по друг начин .

Смех
Смех
03 април 2024 21:31
Гост

Дъното е прокопано и се върви към центъра на земята . За САС класират поредната партида верни активисти на ССБ или „одобрени“ индивиди . Че някой е откровено луд , алкохолик или пълен некадърник няма никакво значение . Всичко е по политическа линия . Не сме мръднали от 1962 г и няма и да мръднем . Преди БКП , сега ССБ. Безочие ! И имат наглостта да ни говорят за принципи , съдийско самоуправление и ала-бала .

Анонимен
Анонимен
03 април 2024 19:03
Гост

Копаем дъното с всеки следващ конкурс!

мнение
мнение
03 април 2024 18:14
Гост

Чудесен избор за съдии в Апелативен съд – Варна. Не се шегувам. Диана Митева, Диана Стоянова и Тони Кръстев са принципни, четящи и знаещи съдии. Поздравявам сърдечно и тримата! Вярвам, че качеството на съдебните актове на ВАпС ще се повиши благодарение на тях.

Оптимист
Оптимист
03 април 2024 23:44
Гост

Съгласен. Това класиране е обнадеждаващо. За Варна изглежда справедливо. Спечелиха некомандированите.Митева прави изключение, но тя е класа!

Христакиев???
Христакиев???
03 април 2024 18:13
Гост

Що за пародия?! Васил Христакиев, на който актовете му са по страница-две несвързани общи приказки и нищо в конкретика и отделно се произнася със забавяния над година, оценявал и класирал в този конкурс??? Та това е смехотворно. Този човек е за разкарване от ВКС, а не сам да оценява други колеги.

Кукуригу
Кукуригу
03 април 2024 17:57
Гост

Честито на Христина Марева.
А мрънкачите докато свят светува и докато съд съди, все ще си съскат как кадърните не ги пускат нагоре. 😎

Бургазлия
Бургазлия
04 април 2024 10:03
Гост

Съдията Марева не е наясно със себе си, камо ли със съдебните актове, който постановява.

Кукуригу
Кукуригу
04 април 2024 14:55
Гост

Айде па да не се съглася за актовете.

Анонимен
Анонимен
03 април 2024 16:29
Гост

Да не правят АС София град и АС София област, или ТО на САС ще го изнесат като трето търговско на ВКС

Ad nauseam
Ad nauseam
03 април 2024 16:23
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Знаещ
Знаещ
03 април 2024 16:06
Гост

Поздравления за съдията Татяна Костадинова – невероятен професионалист, съдия и преподавател за пример! Напълно заслужен успех!

Пенисът Кънчо
Пенисът Кънчо
03 април 2024 15:35
Гост

Владимир Вълков с пълна шестица?!
Ама вие сериозно ли?!?
Объркали сте се – днес не е първи април!

Стамат
Стамат
03 април 2024 16:03
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
04 април 2024 8:35
Гост

Може да е всякакъв, ама е от „нашите“. Юридическите качества са без значение.

Владка
Владка
03 април 2024 19:09
Гост

Вълков е капия на Захарова. Оценката му е пряко следствие на това. Членовете на комисията са просто инструменти.

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 7:42
Гост

Да ги събират в САС в един състав с МиУенчо В., че да се смеем поне….. Друго не остана с тези баби и лелки-мафиотки.

Анонимен
Анонимен
03 април 2024 14:46
Гост

Отврат!

Бай ви Радой от ВъКъСъ
Бай ви Радой от ВъКъСъ
03 април 2024 13:56
Гост

Как да го турим начело като много е чело…

Komwn
Komwn
03 април 2024 13:43
Гост

Ами честито на печелившите

Рашков
Рашков
03 април 2024 13:43
Гост

Наследено е от соца да се бутат връзкарите

Чипев
Чипев
03 април 2024 13:43
Гост

Човек за едната връзка и контакт живее…

Анонимен
Анонимен
03 април 2024 13:42
Гост

Позорно е това. Всичко е шуробаджанащина явно

Анонимен
Анонимен
03 април 2024 13:42
Гост

Дали има връзкари, а

Бисер
Бисер
03 април 2024 13:41
Гост

Много високи оценки!

Цветомир
Цветомир
03 април 2024 13:42
Гост

И пълни шестици. Браво!

Анонимен
Анонимен
07 април 2024 10:19
Гост

Много от тези пълни шестици неясно с какво са заслужени

Жива да не бях
Жива да не бях
03 април 2024 13:28
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ачо
Ачо
03 април 2024 13:40
Гост

Това кой го казва- някой с 20 годишен опит, който от десет години е спрял да чете ли?/ П.П. Госпожата Бойчева не я познава, познавам обаче съвестни класирани хора, които силно заслужават това класиране/

Ачо, Ачо
Ачо, Ачо
04 април 2024 9:06
Гост

Ачо, не те знам кой си и какъв си, ама като натрупаш 20 г. стаж и нямаш шанс за нищо, а работиш и четеш като луд, други коментари ще пишеш. Дай го по-разумно бе, Ачо.

Антонов
Антонов
03 април 2024 13:40
Гост

Ужас

Антонов
Антонов
03 април 2024 13:41
Гост

Кой е трупа? Ние, народа ли?

Николай
Николай
03 април 2024 13:46
Гост

Бързо израства жената кариерно. 🙂

потрес
потрес
03 април 2024 15:33
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Кой не знае Христакиев
Кой не знае Христакиев
03 април 2024 18:09
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
киро
киро
03 април 2024 16:33
Гост

Стажът й може да е незначителен, но владее тънкото изкуство на подмазването.

Анонимен
Анонимен
03 април 2024 17:14
Гост

Какво се учудваш? Даже е командирована във ВКС сега……

Анонимен
Анонимен
04 април 2024 7:48
Гост

И друг с такъв стаж е класиран, че и с по-малък, защо тях не коментирате?
Или като са мъже, може и по-бързата писта

................
................
03 април 2024 13:16
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Йорданка
Йорданка
03 април 2024 13:41
Гост

Ма как такабе.

Киноложка жена
Киноложка жена
03 април 2024 13:41
Гост

Живи ще ги жалим

Асен
Асен
03 април 2024 13:43
Гост

Тя със сигурност се е погрижила. Не бери грижа.

Анонимен
Анонимен
03 април 2024 14:29
Гост

Не ги мислете. По чл. 193, ал . 6 ЗСВ ще ги наместят много бързо

Ужас
Ужас
03 април 2024 13:10
Гост

Честито на връзкарите. Като чета имената – не са малко!

бълбук
бълбук
03 април 2024 14:06
Гост

връзкарите са сред командированите, драга ми Ужас, не сред класираните