И.ф. председателят както на Комисията за противодействие на корупцията, така и на Комисията за отнемане на незаконно имущество Антон Славчев се е класирал за място в Софийската градска прокуратура в конкурса за окръжните прокуратури. Това става ясно от обявеното от Висшия съдебен съвет класиране (виж тук).

Конкурсът за първоначално назначаване в окръжните прокуратури беше обявен през юли от Прокурорската колегия на ВСС по предложение на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов. Местата са 10 – по две в Софийската градска и Софийската окръжна прокуратури и по едно във Враца, Кюстендил, Пазарджик, Русе, Търговище и Сливен.

Допуснатите до конкурса кандидати бяха 186, 136 от които се явиха на писмения изпит, а 100 преминаха към устния изпит.

Пълните шестици са две – едната е на Антон Славчев, който печели място в СГП, а втората е на Гергана Бучева, която е изявила желание да работи в окръжната прокуратура в Кюстендил.

Теодора Начева се е класирала за ОП-Враца, Олга Артинова – за СГП, Цветомира Георгиева и Рени Кирилова – за ОП-София, Елица Миндачкина – за ОП-Пазарджик, Иво Георгиев – за ОП-Русе, Елена Рушанова – за ОП-Сливен и Стоянка Проданова – за ОП-Търговище.

Класираните кандидати имат три дни да подадат във ВСС заявление, с което да потвърдят или не желанието си да заемат длъжността, както и имат 7 дни да представят имуществена декларация и за наличието на частен интерес. Образци на двата документи може да се намерят на сайта на ВСС (виж тук).

 

63
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Всеки път е така
Всеки път е така
29 април 2024 13:56
Гост
Анонимен
Анонимен
07 декември 2023 13:55
Гост

Един добър психолог само като го погледне ще види, че мисълта на Антон Славчев тече като река в калчища. Срича, докато говори, не намира правилните думи, какво остана за гладка, последователна и ясна правна реч, каквато трябва да има един Отличник на изпита. Нито има нужните знания, нито нужните умения за магистрат, за почтеност да не говорим. На всички ни е ясно как е спечелил. Все пак със Сарафов са си стари познайници, упътил е комисията да напише само шестици на Славчев и така. Все пак е главен прокурор, нормално, иначе ще направи всичко възможно да ги махне от системата,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 декември 2023 13:14
Гост

Антончо има вид на мутра от 90-те. Изобщо не прилича на магистрат.

Анонимен
Анонимен
07 декември 2023 12:49
Гост

Това е бъдещият градски прокурор, ако Сарафов стане главен прокурор.

инженер Б.Вангов
инженер Б.Вангов
07 декември 2023 13:36
Гост

Не,това е бъдещия зам.главен пък може и главен ако Шиши надделее при пазарлъците за промените в Конституцията и напролет вземе,че стане ама съвсем случайно новия Министър-председател. Тя схемата по която катапултираха оня милиционер си работи, хората от които зависи този „избор“ са си там,където трябва и само чакат, като индукционни бобини да усетят магнитното поле и да „гласуват“ както и за когото трябва.

Жечев
Жечев
07 декември 2023 12:02
Гост

Дани Каназирева не се е класирала!

Анонимен
Анонимен
07 декември 2023 12:10
Гост

Ем кат не може да запомни отговорите на казусите и на теста, така ще е

Хаахах
Хаахах
07 декември 2023 16:06
Гост

Изрусената й главица не е запомнила верните отговори на тестовете

Анонимен
Анонимен
07 декември 2023 12:00
Гост

Поздравления! И Бог да е с него! Амин!

Мартин
Мартин
07 декември 2023 10:09
Гост

Аз завърших през 2011г. ЮФ на СУ и да ви кажа такава корупция беше тогава. Русчев тогава беше зам.-декан и ни уреждаше изпитите по някои дисциплини срещу заплащане. Коцева по криминалистика, Русчев и Тенчо Колев ни спасяваха по Търговско право при безличния Калай, наказателно при лудия Стойнов, информационно при дъртия Кискин, Трудово при откачената Средкова и Облигационно при смешния Конов. Подновяваха протоколи. Коцева по криминалистика подмени протоколите и на всички писа 3 по Търговско, иначе нямаше да се дипломиране. Ама и що пари им се дадоха, думи нямам. Така че не ми говорете. На вас ли да вярвам, или на… Покажи целия коментар »

Знаменосец
Знаменосец
07 декември 2023 10:55
Гост

Напълно вярвам. Аз завърших през 2013-та и имах големи проблеми средкова и натов. Кой ти учи последната година бе?! Дъртата ме къса 3 пъти и накрая ме пусна Топалов, който ми беше асистент. Писа ми тройчицата и ми вика, че по мързелив студент не е имал. Жив и здрав да е. А при натов един приятел адвокат, който си пиеше с него ракията ми управи протокола на 4 път. Само моя беше поправян с коректор. Ясно, че пак ме беше цъфарил. Ама иначе СУ е класа хаха

някой си
някой си
09 декември 2023 17:54
Гост

„Управи“?! Това обяснява много неща. Не е от преподавателите!

Свидетел
Свидетел
07 декември 2023 10:57
Гост

Аз съм от още по-стар випуск, 2005 г. на юридическия на СУ, но обаче при нас Петканов по финансово право ги вършеше тия неща, на колко хора дипломи уреди ей така, да не ви говоря:))) И повечето с тези дипломи са в магистратурата в момента:)))

Младши прокурор в Благоевград
Младши прокурор в Благоевград
07 декември 2023 9:54
Гост

И аз завърших с 4.00 следване и 3,66 на държавните изпити, но пък на конкурса имам 5.00 на писмен и 6.00 на устен! Класирах си се за Благоевград:))). Моят роден град.

Разузнавач в МВР
Разузнавач в МВР
07 декември 2023 9:31
Гост

Поздравления за Тони! Заслужава го! Приятел ми е! Изгради се като професионалист!

Инт
Инт
07 декември 2023 6:25
Гост

Рени Кирилова не е ли онази екс прокурорка от Плевен, която даде най-милото си [биологично] да е в София, и накрая като я върнаха обратно напусна и стана адвокат на мафията.

Този конкурс трябва да бъде проверен подробно!
Този конкурс трябва да бъде проверен подробно!
07 декември 2023 5:36
Гост

Този „конкурс“ следва да бъде проверен из основи. За начало чрез повторен атестационен изпит-подготвения не се страхува от изпита. Трябва да бъде проверен подробно, и от независими проверители-вклч и от университетски преподаватели, без мераци да стават магистрати, вклч и бивши преподаватели от университата да разкажат за знанията на кандидатите . Как така в медиите почти познаха резултатите? Как така лица с оценки тройка или четворка изведнъж са със шестица? Предлагам ВСС, и комисия от университетски преподаватели, действащи съдии и прокурори от главна прокуратурата предвид тежките съмнения да проведат повторна изпитна проверка-с цел атестация на знанията. Например по конспекта за държавен… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 декември 2023 6:43
Гост

А тези с измислена диплома от ЮЗУ, Бургас, Варна,Русе, Монтана, МВР академии и т.н. Там и всичко 6 да е, и на 3 не се равнява като знания…

Анонимен
Анонимен
07 декември 2023 9:19
Гост

Да, да, точно така е! То в СУ само гении влизат и гении излизат! И с 3 да са завършили, най-умните и най-способните са от всички останали!

Анонимен
Анонимен
07 декември 2023 9:31
Гост

Имам колега от СУ. Не му знам оценките, но 5 години не се весна на лекции и упражнения и лекции, а и на изпити не съм го виждал, но приемаме ,че е ходил с индивидуални протоколи. Човекът вече е име в професията, и със самочувствие(което хич не му липсва) да дава акъл по конференции. Преди 2-3 години на форум за юридическото образование говореше, как студентите не се отнасяли достатъчно сериозно към обучението си, и излизали от университетите неподготвени. И това коментар от човек с диплом от СУ, ама се съмнявам да знае къде е 292 аудитория.

до 07 декември 2023 9:19
до 07 декември 2023 9:19
07 декември 2023 9:40
Гост

И така трябва да е. За знания за тройка в СУ, в планинския ПУЦ директно пишат шестица. В планината, или край реката, или до морето като кажеш-„въпросът за евикцията е важен“ и директно ти пишат шестица, изумени,че можеш да прочетеш правилно думата евикция.

Защото се явява една студентка, и като по облигационно тегли въпрос за евикция, директно се развикала как могат да и задават такива неморални въпроси, и какво общо имало това с правото.

Анонимен
Анонимен
07 декември 2023 11:43
Гост

Същите тези преподаватели от СУ, които преподават и в планинския ПУЦ, така ли? Те имат различни критерии за оценка, според местонахождението на университета/ПУЦ? Значи нещо не е наред в преподавателите, а не в студентите. Или в СУ преподават на върховно ниво, а другаде – не? Има логика, има!

Миньор Перник
Миньор Перник
06 декември 2023 22:24
Гост

Щом този е отличник на т. н. „конкурс“ значи дъното „Гешев“ не просто е пробито, а се копа яко и Нова Зеландия е близо!

Znaesht
Znaesht
06 декември 2023 22:07
Гост

То едни умове, едни красоти се събират на едно място… То Антон Славчев, то Мария Павлова… Пай се, корупцийооо!

селяк от Злокучене, Пазарджишко.
селяк от Злокучене, Пазарджишко.
06 декември 2023 20:37
Гост

Ееее, как нашто скромно полицейско управление даде на Прокуратурата две кадри? И двете са следователки в полицията в Септември. Едната става прокурор в Пазарджик, другата в Търговище. Едната дето е в Пазарджик ме е разпитвала за кражба на един плуг за орене. Тя не знаеше кво е плуг, пък сега ще става прокурор. Да си мислят неините колеги кво ще правят. И в Търговище да мислят.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 23:11
Гост

А ти правиш ли разлика между регламент и директива? Кой за каквото е учил. И да не знае какво е плуг, какво от това? Все едно ти пък знаеш всичко какво значи.
Честито на спечелилите и успех!

Апостола
Апостола
06 декември 2023 23:22
Гост

Ами следователките и тази разлика не правят ! Ха, ха, като прочетат някоя от тухлите ми, тия, които били завършили право в някои кучешки университети ме питат по телефона : „какво е това преюдициален въпрос “ . И на по 23-24 г. още по един договор не написали в живота си – ги назначават за съдийки, те другите с хъс да съдят .
….
в САЩ съдийки на първо ниво стават най-рано на 46 години, на второ ниво – най-рано на 52 години .

Анонимен
Анонимен
08 декември 2023 5:53
Гост

Че аз 30 години откак съм завършил , и аз не го знам какво е това „преюдициален“ въпрос. Но тава никога не е било пречка за ежемесечния превод на заплатата.

Маня
Маня
06 декември 2023 17:35
Гост

Нали наройха юридически факултети, където си поискаш, за да завърши всеки неграмотник, а после – да плачеш ли, да се смееш ли, да се кръстиш ли.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 17:27
Гост

Че той конкурса за него специално беше направен. А това, че герберската патица не е запомнила всичко и се е провалила на писмения, си е неин проблем. Иначе и тя щеше да е вътре.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 15:05
Гост

Конкурса е ОПОРОЧЕН. ПК на ВСС пак да посочат, че са били сезирани от НЛО. Огито да ходи да реве пак на Чолаков да му потвърди малоумщините.

Ad nauseam
Ad nauseam
06 декември 2023 14:57
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

ИВАН ГЕШЕВ
ИВАН ГЕШЕВ
06 декември 2023 14:54
Гост

БРАВО!

Шопо
Шопо
06 декември 2023 14:26
Гост

Браво на Тони Балкони. Отличник !

ПУтресен(с У)
ПУтресен(с У)
06 декември 2023 14:21
Гост

Гледам класирането. Направо е плашещо, как конкурсът е издържан от хора предимно с тройки и четворки от държавните изпити.

Бяла лястовица са -човекът с пълно 6 от държавните изпити, и няколкото човека с петици от държавните изпити. Но човешки съдби да се решават от хора с 3 или 4 от държавните изпити дали е редно.

Вие бихте ли се оперирали при оператор тройкаджия, с надеждата,че може да си е научил материала?

Апостола
Апостола
06 декември 2023 14:33
Гост

Точно така ! Браво за сравнението ! Дали една върховна съдийка завършила с 3.00 (има една такава, сега е инспекторка в ИВСС ) ще си направи операция при хирург, който е окачил на стената дипломата си с 3.00 .
..
А още по-тежко е положението, ако и въобще няма диплома за хирург, както назначаха през 2003 г. в приватизаторската ТК на ВКС каки с петнадесет годишен стаж, ама всички те бяха завършили комунистическо право до 1988 г., така, че нито една от тях не беше учила и завършила търговско право .

Анонимен
Анонимен
09 декември 2023 3:01
Гост

Оценките от държавните изпити много зависят и от комисиите. В някои с лекота се изкарва 6, в други късат и отличници. Тъй че на база само държавен изпит, не е най-обективно да се съди

Защо има толкова многобройна прокуратурата?
Защо има толкова многобройна прокуратурата?
06 декември 2023 14:01
Гост

Другари и другарки, не сме държава от бандити,че се назначават още и още прокурори, милиционери, гедебобовци итн. лица от репресивния апарат(ще се окаже,че репресаторите са повече от учителите като обща бройка, но репресаторите са несравнимо по-добре платени!). Станахме на челно място в световен мащаб по брой на прокурори на глава от населението. Като е върло обидно,че прокурор получава поне 3 пъти повече от професор, при изключително слаба натовареност, в сравнение с прокурор в Швеция например. Ето статистиката за Швeция, това е публично достъпна и лесно проверима информация-там работят около 1150 прокурори, и общо 1800 човека в администрацията на прокуратурата(тоест това… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 14:22
Гост

Тоест борим се да имаме два път по-малко прокурори, но за сметка на това 10 пъти по-висока престъпност ли? Това ли, Апостоле?

до 06 декември 2023 14:22
до 06 декември 2023 14:22
06 декември 2023 14:29
Гост

При толкова ниско ниво на престъпността са достатъчни очевидно не повече от 300 прокурори, подпомагани от не повече от 400 човека администрация. Сега се оказва,че мантрата ,че прокурорите били много натоварени е тотално невярна. Като се вземе предвид малкото прокурори в Швеция и тежката престъпност там числата от статистиката показват, че Шведски прокурор е към 20 пъти по-натоварен. При достатъчни 300 прокурори да има около 2000 плюс 500 нищонеправищи следователи и около 4-5000 администрация да ги подпомага е бюджетна разсипия. Да повторs-оказва се тотална лъжа,че прокурорите в ?ългария са много натоварени. Не са, даже в провинцията е курорт-например в Кърджали,… Покажи целия коментар »

Апостола
Апостола
06 декември 2023 14:39
Гост

Друг е написал горния пост, не съм аз ! А статистиката сочи и друго, че най-вероятно недостигащите в затворите власт-ползващи престъпници са именно огромните ни армии от право-защитници и право-охранители.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 13:44
Гост

Поредният недоучил, нищо не можеш дебил ще приемем.А комисията са ярки подлоги.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 декември 2023 13:23
Гост

Заслужил младеж, пълен отличник, който съм убеден, че няма да се подиграе с решението на ВСС като оня другия съдия от СРС!

Апостола
Апостола
06 декември 2023 12:25
Гост

БОЖЕ МИЛИ, ОЩЕ ПРОКУРОРИ ! А КОНКУРСИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА БРОЙКИТЕ НЯМА ЛИ ДА ИМА ? …. Съдии, прокурори и полицаи в България има огромен брой, ползата за народа от тях е никаква. Няма никога да влезнат в затвора у нас богатите и власт-ползващи бандити, докато не сменим системата – за съд само от 12 броя съдебни заседатели и докато не направим и народния ре-подбор на съдиите и прокурорите , с който да сменим в огромен процент досегашните и не си изберем нови, порядъчни съдии и прокурори ………….. В САЩ щатските съдии са 30 000 броя , ама са 335… Покажи целия коментар »

Ivan
Ivan
06 декември 2023 11:33
Гост

Ридно от класирането г-н Станчев има 6.00 на устен, 6.00 на писмен прокурорски изпит, а 3,33 на държавни и общ успех от следването 4,39. Явно доста е седнал и е учил след университета или прокурорския изпит е два пъти по-лесен от държавните 🙂
Изключено е да е нещо друго, безспорно е, че тези конкурси са еталон за честност.
Грешал е един доцент от СУ, които казваше, че трябва да се забрани кандидатстването за тези конкурси на студенти с успех под 5.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 11:42
Гост

Даа, явно е имал много свободно време и всиеки ден е чел ли, чел….Така става тя работата, няма друг начин!

Променете ЗСВ
Променете ЗСВ
06 декември 2023 14:12
Гост

ПРОБЛЕМЪТ Е В ЗАКОНА-редно е да се забрани да се прокурор, да променяш човешки съдби, при успех от следването под 4,50! За сравнение-в СГС, за да си помощник в минали години конкурсно условия беше успех от следването поне 4,50. Тоест да станеш помощник е по-трудно отколкото да си магистрат. –––––––––– Да променят ЗСВ, и с последица-увонение на всички магистрати с успех под 4,50. Щото лично аз съм „клиент“ по гражданско дело на една в съд близо до София по дело за делба, итя е с успех също с тройки. И тази тройкаджиика (но на конкурса със шестица) ще ми решава… Покажи целия коментар »

Апостола
Апостола
06 декември 2023 14:51
Гост

Уважаеми, няма грешка в логиката ви . Само , че тръгнете още по-назад .Тия закони не са като физическите, а се приемат от хора , които се избират по правилата на криминалната система – т.е. при ликвидирано пасивно избирателно право на 99 % от българските граждани . .. Т.е . и системата трябва да сменим, за да можем да сменим и хората, които я правят тази криминална система . ……….. Та всичко , което като закони трябва да се приемат до последния им детайл, за да се върнат всички видове власти, включително и съдебната власт в ръцете на народа вече… Покажи целия коментар »

Въпроси
Въпроси
06 декември 2023 14:14
Гост

Интересно колко от вас биха се оперирали при оператор тройкаджия. Или още по-зловещо-да си правите кариесите при зъболекар с тройка от следването, щото може пък да е научил след завършването?

магистрат
магистрат
06 декември 2023 14:30
Гост

Не защитавам хората с оценка 3+ от държавните изпити, за мен също тази ниска оценка говори много относно поведението и целите на човека през годините. Но…със сигурност има много зъболекари и лекари с 3- ки, но едва ли като посетите кабинета питате за дипломата на доктора. Нека сме реалисти.

Апостола
Апостола
06 декември 2023 15:17
Гост

Ама от лекарите можем да си изберем и други, а от съдиите не можем, нали ! Няма отвод поради генетично обусловена простотия, ръмжат съдиите, ако им поискаш отвод по тази причина !

Апостола
Апостола
06 декември 2023 14:45
Гост

Точно така ! Браво за сравнението ! Дали една върховна съдийка завършила с 3.00 (има една такава, сега е инспекторка в ИВСС ) ще си направи операция при хирург, който е окачил на стената дипломата си с 3.00 .
..
А още по-тежко е положението, ако и въобще няма диплома за хирург, както назначаха през 2003 г. в приватизаторската ТК на ВКС каки с петнадесет годишен стаж, ама всички те бяха завършили комунистическо право до 1988 г., така, че нито една от тях не беше учила и завършила търговско право .

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 11:18
Гост

Нямам думи. Страшно важната новина.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 11:18
Гост

Ще видим какво ще стане. Едва ли ще има промени де.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 11:17
Гост

Бил е послушен политик. Сега бива награден.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 11:17
Гост

Тия с най-незаконното имущество най-малко можеш да ги пипнеш. Всичко им е изрядно на документи. А тия комисии изземат незаконно придобито имущество само на база документални измами и несъответствия.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 11:16
Гост

Кое незаконно имущество взехте? Как изобщо намерихте и доказахте, че е незаконно?

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 11:16
Гост

Абе на кой му дреме за тия назначения и преназначения бе хора.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 11:16
Гост

Пак глупости

Ставрев
Ставрев
06 декември 2023 11:15
Гост

Браво

Некой
Некой
06 декември 2023 11:05
Гост

А Данито Каназирева ? Или ще си остане верен съюзник на ГЕРБ, с нейната партийика.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2023 11:15
Гост

Ами ще е там където парите ги има. Тия операции, с които си е опънала лицето да не мислиш, че струват евтино? Да поддържаш имидж на МИЛФ не е евтино.

Бай Пърдечко
Бай Пърдечко
06 декември 2023 14:46
Гост

Дъб до дъб – гъста букова гора и т.н. и т.н. Прокурор до прокурор и между тях още един…