Висшият съдебен съвет (ВСС) обяви класирането в конкурса за повишаване в Гражданската колегия на Върховния касационен съд (виж тук). Той беше обявен през 2023 г., а местата са 13.

Класираните магистрати са:

Милена Даскаловазам.-шеф на ОС-Перник;

Николай ИвановОС-Ямбол;

Соня НайденоваСГС;

Мария ХристоваОС-Варна;

Десислава ПопколеваСГС;

Невин Шакирова-МехмедОС-Варна;

Таня ОрешароваСГС;

Анелия ЦановаАС-София;

Бисера Максимова-ИвановаОС-Търговище;

Борис ИлиевОС-Пловдив;

Яна ВълдобреваАС-София;

Златина РубиеваАС-София;

Елизабет Петрова-КалпакчиеваАС-София.

Кандидатите за свободните 13 места бяха 88 – от районно до апелативно ниво. Прави впечатление, че повечето от класираните кандидати са от окръжно ниво.

 

119
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
17 юни 2024 16:52
Гост

В действителност членството в ССБ не гарантира 100 кариерното израстване, защото там има I- пълни политически идиоти с черни тоги, НО ПОМАГА.

Иван
Иван
15 юни 2024 22:29
Гост

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Анонимен
Анонимен
15 юни 2024 10:38
Гост

До ССБ и с оглед потресаващите поражения на техните политически водачи ПП ДБ: Колелата на истината мелят бавно, но смилат ситно…

съдия неучаствал в конкурса
съдия неучаствал в конкурса
15 юни 2024 9:50
Гост

С такива съдии като спечелилите конкурс за ВКС правото загива.
Доста практика чета, но точно от спечелилите нищо не бях чел.
Вчера отворих по повод мое дело едно решение на една от спечелилите и косата ми настръхна. Грешно посочени предпоставки за уважаване на иск по чл. 49 ЗЗД, ОФГ и какво ли не.

Анонимен
Анонимен
15 юни 2024 8:25
Гост

Мантрата „ССБ“ е изтъркана – половината от спечелилите конкурса са извън София, никога не са заемали някаква обществена позиция, никой не знае какви достижения в правото имат. Може би са много добри съдии, но да престанем с оправданието „ССБ“. А с тези призиви районни съдии да са членове на ВСС е сякаш да изберем „антисистемни“ партии. С наказателен вот (неразумен) не се управлява нито държава, нито обществена система. Не видях някой да посочи един авторитет, който да не е предпочетен на конкурса. Извод – хулите не са добър атестат за един съдия!

Анонимен
Анонимен
15 юни 2024 9:17
Гост

Моля ви се, горният пост е точно типична изтъркана сесебейска позиция: : “ заемане на обшествена позиция“, „авторитет“ „достижения в правото“! Съдиите се възприемат като полититчески лидери, като най- успешните са тези, които обикалят медии, за да плачат, колко онеправдани борци срещу статуквото са / т е. имат обществена позиция/,трябва да са блеснали с някакво странно съдебно решение, което с аплодисменти е публикувано в ДеФакто след като я Мирослава, я Жилова се е обадила на редактора, както и поне две протестни декларации има подписани от този съдия! Ама вие верно вземате останалите съдии за шарани! Това ще ви изиграе много… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 юни 2024 10:03
Гост

Чудесно – останете си с мрънкането. За всичко е виновно ССБ. Това винаги ще бъде оправданието. Няма да повярвате, но аз напуснах тази организация, защото се превърна от съсловна в политическа. Но не ги обвинявам за конкурсите. Но Вие си обяснявайте „несгодите“ с някой, от който нищо не зависи. И да разбирам, че защитата на независимостта на съдебната власт не ви интересува? Конкурсите са част нея!

Анонимен
Анонимен
14 юни 2024 16:59
Гост

Имате възможност да направите протестен вот за някой районен съдия за член на ВСС, но и това не правите. Гласувате за спуснатите ви кандидати. Единственото спасение е районни за членове на ВСС, които поемат задължение да поизравнят заплатите между нивата.

Пешо Папура
Пешо Папура
14 юни 2024 16:21
Гост

Поздравявам всички спечелили конкурса с песента на попфолк певицата Ивана – „Опъни смукача!“ Ще им се наложи доста да го опъват, докато се отблагодарят на когото трябва за повишението

vocation
vocation
14 юни 2024 15:40
Гост

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Запознат
Запознат
14 юни 2024 14:27
Гост

Стига сте плакали.В прокуратурата е още по-зле.Дива субординация,послушание,лицемерие и некомпетентност.Поне 8-9 окръжни прокурори са възпитаници на МВР,нагоре също дал Господ,чак до главния.Дори Пеевски и Корнелия са бивши следователи, със стаж 2-3г.Който не слуша,ще бачка на районно ниво до пенсия.Пак е нещо.Навън малко вземат такива заплати,плащат осигуровки,не вземат 4-5 бона за дрехи и 20 брутни.Така че,не плачете,а напускайте.Адвокатурата ви чака.

Анонимен
Анонимен
17 юни 2024 16:50
Гост

Това за прокуратурата са пълни лъжи и манипулации.
До кога ще пишете глупости?

Anastasiya
Anastasiya
14 юни 2024 10:46
Гост

Не мога да повярвам, че колеги съдии и юристи пишат подобни клиширани глупости.
Членуването в ССБ не е било критерии за класиране, да не говорим, че кой къде членува в професионална или съсловна организация не е показател за абсолютно нищо.
Освен това е много лесно отстрани да заклеймяваш професионалните качества на друг, без да имаш реална представа за качеството на работата му. Подобни коментари са присъщи изключително за хора, които освен недооценени, нямат и обективна представа за собствените си качества. Ярък показател за същността им като личности.

Не ме слушай какво ти говоря
Не ме слушай какво ти говоря
14 юни 2024 11:15
Гост

Разсмя ме , честно . „Членуването в ССБ не е било критерии за класиране“ . Права си – поне да го бяха написали . Те обаче си мълчат , ама ние макар и тъпи и прости , някак си се досещаме . Как се досещаме ? Ами виждаме „странни съвпадения“ . Например , какво ще кажеш за „съвпадението“ печеливши участници в конкурс да ядат и пият заедно всеки ден и то в компанията на отбрани съдии от ВКС ? Какво ще кажеш за това , че по странна случайност едни хора ги командироват , а после те се оказват печеливши… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 юни 2024 11:27
Гост

Не знам как е в столицата, но положението с конкурсите и командироването в провинцията е потресаващо! Всички мрънкащи, дето от 20 години сме на районно ниво, оправяме батаците на знаещите и можещите, дето ги повишиха по незнайно какви заслуги и много добре виждаме кой как е работил! Безумно е съдия, който не прави разлика между връчване на търговец и физическо лице, да е въззив…В провинцията сме малко хора, знаем се. Нооо…кучетата си лаят, керванът си върви…

Не ме слушай какво ти говоря
Не ме слушай какво ти говоря
14 юни 2024 11:54
Гост

И в София е същото , единствената разлика е , че местата са повече и тук там някой нормален /но все пак проверен за политическа благонадеждност/ се промъква в някой конкурс . Както вие се знаете , така и ние се знам кой какво може . Хора , с които се помним от районно ниво и които винаги са се отличавали най-вече с това , че не си пишат делата и по цял ден пушат цигари по коридорите , изведнъж се оказват велики , неповторими и уникални. Ние им чистихме забатачените състави , решавахме им отменените дела , покривахме ги… Покажи целия коментар »

гледай ме какво правя
гледай ме какво правя
14 юни 2024 13:27
Гост

Добавете и конкурса за апелативни. Там също е ССБ масовка на успеха. Общо взето с нахалство и крясъци – към прогрес. Умни и красиви да искаш в нашата родина. И правилни. Цялата им претенция за борба срещу статуквото всъщност се оказва – борба за и умножаване на властовите позиции и сферите на влияние.

Анонимен
Анонимен
17 юни 2024 16:36
Гост

Охххх, мъка. В действителност членството в ССБ не гарантира 100 кариерното израстване, защото там има пълни политически идиоти с черни тоги, НО ПОМАГА. Моля Ви, всичко друго говорете на младшите, но и те са вече добре ориентирани.

Чичо Пенчо
Чичо Пенчо
14 юни 2024 9:24
Гост

Абе нормално ли е конкурс да се печели от 90 % командировани, заседаващи заедно с оценяващите от конкурсната комисия? С години командированите градят тесни връзки с титулярите във ВКС – в общи състави, в общи кабинети, пият си кафето, черпят се на маса. После същите титуляри ги оценяват в конкурса, уж на равна основа с некомандированите. Тия за баламурници ли ни мислят. Ай сиктир

Не ме слушай какво ти говоря
Не ме слушай какво ти говоря
14 юни 2024 9:54
Гост

Една корекция – пиенето и другаруването са започнали още преди командироването . Че и други работи може да е имало ….Но да , те ни мислят за баламурници . Просто не им пука – правят си каквото си искат . Съпрузи , любовници , другари по чашка . Безогледни са . Иначе за принципи могат да ти говорят по цял ден . Но стане ли въпрос за власт и постове – няма прошка , няма случайност . Само НАШИ трябва да са ! Паралелът с „политическото им крило“ сам се набива на учи . И там е същото – ние… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 юни 2024 16:41
Гост

То благодарение на тези от Норвегия сме на това положение- ТАМ не е по- различно. Без страх от Бог и обич към хората нищо няма да се промени.

Любител
Любител
14 юни 2024 11:39
Гост

Нали трябва да има свежа кръв, да не се пенсионират след няколко години, а да дочакат да се кандидатират децинята на сегашните оценяващи. И на свой ред да ги оценят по достойнство. Така е у нас, всичко останало е политически лозунг.

Не ме слушай какво ти говоря
Не ме слушай какво ти говоря
14 юни 2024 9:19
Гост

После , като не можаха да класират нито един от ССБ във ВСС настана мощен рев , че изборите са манипулирани и пр. Не , ПРОСТО ХОРАТА ВИ ВИЖДАТ КАКВО ПРАВИТЕ и не гласуват за вас. Когато Геника Михайлова дойде да търси подкрепа на Общото събрание на СГС за председател колко хора гласуваха за нея . Почти никой извън „актива“. Това е положението .Впрочем класирането е забавно . Нейде в дълбините му виждам Великият търговски съдия Владимир Вълков . Излиза , че същият владее до съвършенство търговското право , но с гражданското не се оправя . Смешна работа , но… Покажи целия коментар »

JFK
JFK
14 юни 2024 9:35
Гост

Браво, колега, и на теб! Само за едно не си прав – „Великият“ ВВ разбира от всичко, не го подценявай така незаслужено, той е енциклопедист, той е новото ни юридическо слънце, той е новият ни юридически Волтер, Дидро и Монтескьо, взети заедно!

Fj eokd
Fj eokd
14 юни 2024 8:52
Гост

Яко се копае дъното с всеки следващ конкурс . Естествено , че резултатите са неубедителни . Те са ПОЛИТИЧЕСКИ МОТИВИРАНИ , като имам предвид една група , която се движи „в пакет“ само защото е от ССБ и има съответните „познанства“ . Баба Ванга ли е председателят на ВКС , за да уцели и да командирова тези , които след това преимуществено ще спечелят конкурса . Не . Просто Деси , Танчето , Злати , Хрипси , Другото Злати и пр. са „наши“ , а другите са тъпи и прости . Препоръчвам на интересуващите се да прочетат стари доклади на… Покажи целия коментар »

JFK
JFK
14 юни 2024 9:30
Гост

Колега, браво за уникалния коментар! Много истини са написал! Напълни ми душата! Да ти е лек и хубав денят!

Анонимен
Анонимен
14 юни 2024 8:05
Гост

Говорих, мили мои, за това, което изричат „Иван Иванов“ и „Шопов“ – за ерозията в доверието към правосъдните органи. Ако искате то да продължава, не спирайте с простото обяснение – „ССБ“. Не спирайте и с хулите към конкретни колеги и съдебни инстанции. А ако наистина сте недоволни от избора, има друг начин на битка – възражения и обжалвания.

Иван Иванов
Иван Иванов
14 юни 2024 0:25
Гост

Абе съдия ли, не е свестен – все тарикати, неврастеници, провансалски авантюристи и кариеристи, интриганти, продажници

Шопов
Шопов
14 юни 2024 7:30
Гост

И аз го забелязах това,че в софийските съдилища е като филиал на текезесе от източните автономни области-ако гледаме броят на гостите от село, додрапали до София. Някои в калта са лазили, за да стигнат до инсталиране, е как после да не си го връщат на гражданите.

ала бала
ала бала
14 юни 2024 0:14
Гост

Аз преброих 2 бройки от ССБ – Калпакчиева и Попколева

Белалайка
Белалайка
14 юни 2024 8:35
Гост

Малко си преброил – Орешарова , Найденова , Рубиева – всичко е проверен кадър . А под чертата има още десет като тях , които ще влязат .

слава
слава
14 юни 2024 11:27
Гост

Аз преброих още една-Соня Найденова…

Адвокат
Адвокат
13 юни 2024 23:29
Гост

Горките ССБ, като чета каква любов има към тях сред колегите им, дано поне един член вкарат в СК!

Форум МЗЗ
Форум МЗЗ
13 юни 2024 20:56
Гост

Много Злоба и Завист. Някои от анонимните злобари (не са много, но бълват много) трудно ще заспят тази вечер

ВКС
ВКС
13 юни 2024 21:06
Гост

Ами да, разбрахме, че нямате аргументи в подкрепа на класацията и затова най-елементарно и лесно е да се хвърлят аргументи ad hominem.
Но играта не е приключила. Предстои да видим дали все пак СК ще узакони това безобразие. Аз няма какво да губя, но ти очевидно имаш 🙂
Затова ми се струва, че твоето безсъние ще продължи и след тази нощ :-)))

Съвет
Съвет
13 юни 2024 21:59
Гост

Не разчитай само на СК, обърни се към приятел – ВАС, Блик, Плиц, Труп. Последните могат, вместо да се морят да изготвят поредния пасквил, да обединят повечето коментари тук и ще им се получи чудно.

Съдия АС
Съдия АС
13 юни 2024 22:33
Гост

Е все някой трябва да се противопостави на Дневник, Капитал Де факто и другите ви присъдружни медии, за да има някаква подкрепа и за съдиите извън вашата клика, лицемери такива! Започнахте да се криете, че безболезнено да си правите кариерата, но явно сте разпознаваеми

Шизо ВКС-АС
Шизо ВКС-АС
13 юни 2024 23:08
Гост

Хайде уточнете се вътрешно ВКС ли сте или АС. Да, Дефакто, Дневник и Капитал са медии. Другите, хигиенно близки ви, са клоаки

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 23:27
Гост

Ама моля ви се, Прокопиев е същия олигарх какъвто и Пеевски, просто е вашия близък на сърцето ви олигарх! Същите клоаки, но вашите си клоаки са медиите му!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
14 юни 2024 8:35
Гост

Прокопиев има благословията на посолствоТО и за разлика от Пеевски не е включен в списъка Магнитски, т.е. е по-годен „Богу“ от Делянчо.

Анонимен
Анонимен
14 юни 2024 13:28
Гост

Е да де, истината не ви отърва и тогАва става злоба, завист и хейт.

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 18:47
Гост

Отново се правят обобщения, без да си даваме сметка, че така се ерозира доверието в институциите. След всеки конкурс има недоволни, но тези резултати трябва да се приемат. Било ССБ, но половината са от съдилища извън София – и тук ли ССБ е виновно. Малко разум, мили мои!

ВКС
ВКС
13 юни 2024 19:10
Гост

Да, да бъдем разумни. Кой е казал, че ССБ са само жълтопаветници. И не, не става дума за завист и т.н.. Трябва да си доста не-умен, за да сеопитваш да манипулираш с подобни глупави тези. Малка система сме и се познаваме добре кой какъв професионалист е. Така че да твърдиш, че Попколева, Рубиева, Вълдобрева, Орешарова, Калпакчиева и сие, са си заслужили повишението, е просто смехотворно. Не нам, не нам….

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 19:20
Гост

Е, вече прекалихте. Сега ще ме чуете – лесно е да се обясни всичко със „ССБ“, с „международната конспирация“, със „соросоидите“. Това звучи като риторика на „Възраждане“, не ли?! И на мен не ми допадат част от класираните, но това е автономната воля на комисията – приемам я. Но Вие и други такива като Вас сте най-добрите, най-великите, най-„съдиите“, но сте с чувство, че сте неоценени. Няма да назовавам имена – извън изброените, има ли някой „авторитет“ за Вас, който е избран. Не осъзнавате ли, че посочвайки имена, не само обиждате колегите, но насаждате недоверие към тях в обществото. Вие… Покажи целия коментар »

Геновева
Геновева
13 юни 2024 19:33
Гост

Риторика на Възраждане?! Вас, като соросоид, явно това Ви дразни. Друг е въпроса, че Вие несъмнено нямате професионални аргументи и в своята безпомощност и глупост прибягнахте към политически клишета. Саморазобличихте се. Дали Ви допадат или не класираните- това мен лично не ме засяга, нито останалите коментирали. Не разбирам как Вашето мнение трябва да ме задължава да нямам собствено мнение. А волята на комисията определено не е автономна. Съжалявам, че Ви разваляме радостта от класирането във ВКС /нямам съмнение, че сте някой от тези 13 класирани/, но истината е очевидна. И да, иде реч за това, че няма обективно оценяване и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 19:40
Гост

Мила ми, „Геновево-о, многострадална“, както вече имахме повод да разясним, вие сте „най-великият“ съдия, който не е дооценен, на затова пък си позволява да оценява другите. Само един цитат от Вашата лексика, която я назовахте с простичкото „не-умно“: „Кой е казал, че ССБ са само жълтопаветници“. Това говори достатъчно за стила и разбиранията на „най-величавите“ съдии, не ли. Не очаквам да се засрамите, а отново да прочетем поредни небивалици, не ли?!

Геновева
Геновева
13 юни 2024 20:43
Гост

Вие сте прекрасна илюстрация на синдрома Дънинг-Крюгер. Затова е напълно излишно да коментирам каквото и да е. 🙂

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 21:38
Гост

Казахме „небивалици“, и веднага бе посочена поредната! Обидите не са добър атестат за един съдия, пък бил той и „виличав“, не ли?!

ВКС
ВКС
13 юни 2024 21:50
Гост

Не знам за обидите, но за грамотността, определено не е добър атестат. И в трите Ви поста, колега, завършвате с „не ли“. Това е някаква диалектна форма, очевидно дълбоко паризитирала в речника Ви /както и кавичките, които щедро и напълно произволно поставяте/, която доста добре Ви обрисува – и обща култура, и стил, и лексика, и грамотност, и прочие.
Проверете първо какво представлява този синдром, а след това пишете Вашите „небивали“ глупости.

Заслужили
Заслужили
13 юни 2024 22:02
Гост

Ама кажете, пак така поименно, кои са тези, които са заслужили, пък са пренебрегнати. Но май не ви стиска…7

....
....
13 юни 2024 22:08
Гост

Ама Вие непрекъснато биете негрите и диалог не може да се получи, още повече нормален такъв. 🙂 Какво безсилие, каква мъка… :-)))

Съдия
Съдия
13 юни 2024 22:37
Гост

Че как ще ми стиска, като по- отмъстително племе от Сесебейското няма! По медиите развяват прокламации за почтителност, но в частни разговори са доста груби към колегите си, които не са на едно мнение с тях

....
....
13 юни 2024 22:39
Гост

Уникална наглост – ерозирало било доверието като се критикува кадруването, но то никак не ерозира поради това, че е срамно! Безсрамие! Ама ние сме си виновни, че търпим да ни правите на идиоти.

Върви, народе изродени!
Върви, народе изродени!
13 юни 2024 18:02
Гост

ВКС и САС са вече абсолютно корупционни тресавища. Помните ли как навремето пример за корупция беше СГС?! Е, напоследък там ме изненадват чат-пат с неподатливост, вероятно като част от схемата за последваща отмяна и недопускане. Тотална кочина!!!

Чичака
Чичака
13 юни 2024 17:57
Гост

Както вече колега писа – ВКС за ССБ, демек „за бат Ицо от скута на бай Делян“, ВАС – за АБАС /Асоциацията на българсите административни съдии – един няма да е кларисан и да не е член на същата асоциация/ – за бай Делян, и Прокуратурата – пак за бай Делян. Като сглобката – 2 : 1 за бай Делян спрямо бят Ицо. Вие са чакайте справедливо кариерно израстване.

мнение
мнение
13 юни 2024 17:31
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
анонимен
анонимен
13 юни 2024 17:37
Гост

Ако това за джипа на Вълдобрева е вярно, е за КПКОНПИ и няма място в системата.

мнение
мнение
13 юни 2024 17:46
Гост

Има го в декларацията й от 2020 г. Просто никой не си прави труда да гледа и проверява какво са декларирали „нашите хора“. При това е посочила, че ползва джипа безвъзмездно, а като основание – договор за реклама. По договора за реклама има насрещна престация, което означава, че не е безвъзмезден, ама тя пък откъде да знае? Важното е, че ще решава съдбата на хората, а адвокатите ще трябва да обясняват на клиентите защо съдиите са толкова … да го наречем неостри. Жалко за Върховния съд, жалко за българското правораздаване, което само преди десетилетие имаше своите правни колоси. И в… Покажи целия коментар »

вълчо
вълчо
13 юни 2024 18:21
Гост

Ще бъде голямо безобразие, ако при описания от колегата конфликт на интереси, тази типична калинка получи положително становище от Комисията по професионална етика. Та тази си е направо за дисциплинарно уволнение.

А аз
А аз
13 юни 2024 18:32
Гост

Пожелавам на Вълдобрева да й се връща всичко!

Мирослава
Мирослава
13 юни 2024 17:51
Гост

Янчето с нейния съдийски интегритет от 6 години. От външен конкурс- директно в апелативен съд. Колко да си гениален, че изпреварваш съдии с доказано име и авторитет? Нейният е толкова спорен, че няма накъде.

Прокурор
Прокурор
13 юни 2024 22:40
Гост

СС клуба е най- малкия проблем . Претенция за един милион е доста по сериозно доказателство.

Изглежда безобразно
Изглежда безобразно
13 юни 2024 17:24
Гост

Ако наистина е вярно,че всички са членове на ССБ то това е сериозно безобразие, пред което дори Гешев изглежда като хрисим и скромен научен работник. Да се запише направо в ЗСВ,че членството и близостта с ръководството им е единствено условие за кариерно развитие и толкова. Да не говорим за либералните безумия,които творят по делата и пълното толериране и обгрижване на убийци и престъпници и пускане на свобода на знакови изроди…

Пак ли?!
Пак ли?!
13 юни 2024 16:56
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Калин
Калин
13 юни 2024 17:53
Гост

То дали е корупция или чисто и просто некомпетентност и ниско ниво- трудно е да се разбере. Правото не й пречи.

Джен
Джен
13 юни 2024 15:29
Гост

Ама това конкурс ли е било?!

Бай Ганьо
Бай Ганьо
13 юни 2024 14:40
Гост

Вярно ли е (някой е писал по-долу) че всички са от ССБ?

Съдия
Съдия
13 юни 2024 16:12
Гост

Поне може да ги преброим колко са тези Сесебейски креатури

Бай Ганьо
Бай Ганьо
13 юни 2024 16:14
Гост

Ами ок, кажете – понеже ССБ се крият като членове, затова питам

Алеко
Алеко
13 юни 2024 18:56
Гост

Преоброихме ги, Ганьо – от 13 класирани, 3 са членове на ССБ. Какво ще правим сега, дай друга идея за псувни

Вълдобрева
Вълдобрева
13 юни 2024 19:12
Гост

Еххеееее, плитко, много плитко… Списъкът с членовете никъде го няма, но то не е и нужно. Нали се знаем, хайде холан.

Анонимен
Анонимен
14 юни 2024 13:37
Гост

Не са само трима за съжаление…Невярна ви е информацията

Преброяване
Преброяване
13 юни 2024 18:10
Гост

Подкрепям! Членовете на ССБ да бъдат задължени да носят жълти звезди или други знаци, за да е ясно кои са и да им бъде забранено да участват в конкурси за повишаване! Абе, те уж бяха много малко, ама във всички конкурси само тях назначават! Малко са, но са много!

Мира
Мира
13 юни 2024 18:40
Гост

Неуместна ирония.
Достатъчно са- те са интегрирани като клуб по интереси. Узаконено лоби, което кадрувайки, прокарва определени интереси. Схема, изработена още отпреди 20 години, която работи перфектно. Ако не си част от това лоби- няма шанс да пробиеш. В списъка виждам и две изключения- вероятно са свършили ССБ дейците или просто тези колеги са си постлали…Демек, по втория начин.

минувач
минувач
13 юни 2024 14:25
Гост

Лекс, нещо сте се объркали. Това е протокол от избор на управителния съвет на ССБ. Пълно циментиране, даже и под чертата. За следващия конкурс членството във ССБ и любовта към Весето, Наско, Калинчо и други подобни да се обяви за условие за допускане. Във ВАС пасти да ядат.

Вандал
Вандал
13 юни 2024 14:09
Гост

Е как така от 13 класирани, 9 са окръжни съдии. Това означава ли, че апелативните съдии под чертата не заслужават мястото, което заемат?
ВКС се е превърнало в една масонска ложа. С всяка изминала година все по-безочливо и по-нагло кадруване. Мисля, че лекарството е само едно- мандатност на позициите във върховните съдилища. Това наистина е безобразие.

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 13:54
Гост

Това е договорката от седенето в скута – ВКС за Христо, прокуратурата за Делян.

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 13:32
Гост

Кеманов и Петкова бяха общ състав в САС и анблок ги командироваха във ВКС. Сега анблок ги връщат.
Каква ирония на съдбата

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 13:34
Гост

Не се коси – Дончева ще ги успокои в скута с мазно кайве

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 13:50
Гост

И Коледжикова……

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 13:26
Гост

7 години стаж в съдебната система явно са достатъчни за ВКС с правилните връзки

Съдията Дред
Съдията Дред
13 юни 2024 13:19
Гост

Златина Рубиева във ВКС. Смях в залата. Тази жена не е за там. Или просто Спас Иванчев й връща за услугата

Бай Ганьо
Бай Ганьо
13 юни 2024 14:30
Гост

То това си е вярно, но каква е тази история със Спас Иванчев?

Швейк
Швейк
13 юни 2024 13:01
Гост

По-бавен съдия от Златина Рубиева трудно можеха да намерят – по една моя супер елементарна частна жалба същата благоволи да се произнесе след 11 /единадесет/ месеца ?!
ПП Не че и Ивайло Младенов е по-бърз, де …
Явно за ВКС това е предимство!

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 13:35
Гост

и други класирани в челните позиции не блестят с бързина.
Специално съдията Чолева е пример

обикновен
обикновен
13 юни 2024 15:15
Гост

аа, Невин Шакирова поддържа много добра скорост и нелошо качество.

Порфирий
Порфирий
13 юни 2024 14:02
Гост

Да сравняваш Ивайло Младенов със Златина Рубиева е просто смехотворно. Младенов е на светлинни години от повечето съдии. Рядко ерудиран, задълбочен и най-вече блестящ талант. Всички преписват от него.А Златина е просто един комсомолец от ССБ, със скромни възможности, но големи претенции.

Бай Ганьо
Бай Ганьо
13 юни 2024 14:31
Гост

По моя за 12 месеца, какво се оплакваш 🙂

Равносметката
Равносметката
13 юни 2024 12:55
Гост

Местата са 13+1, т.е. 14.
От тях – 11 места отредиха за командировани във ВКС-ГК и 3 за некомандировани – за цвят. Горят трима командировани – Дж. Петкова, А. Кеманова и Н. Неделчева – последната на срамното 50-то място и се връща във Варна.
Явно гъвкавия гръбнак не стига – винаги има някой с по-гъвкав.
Иначе е вярно – Захарова уреди семейство Калпакчиеви във ВКС. Така повелява руската традиция.

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 13:45
Гост

20 % за некомандировани – прах в очите.
Това ли са ви честните конкурси.

Андро
Андро
13 юни 2024 22:41
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Закривай! Уволнявай! Редуцирай ! Съкращавай!
Закривай! Уволнявай! Редуцирай ! Съкращавай!
13 юни 2024 12:55
Гост

Два върховни съда, със стотици върховни съдии, в държава с един файтон хора.

За сравнение-ВС на Бразилия е от 11 съдии, като този съд гледа всякакви дела ,в държава с към 240 000 000 население.

Много вождове, малко индианци. Редно е съдиите да са общо 12-и то общо в един ВС, а останалите инсталирани -да търсят призвание извън съдебната система, без закешване с 20 заплати(плебсът, като го съкратят му дават една заплата, и толкова)

Порфирий
Порфирий
13 юни 2024 12:41
Гост

Интересно, как така всички са членове на ССБ. Видни деятели, които от ОС /голяма част/ прескачат апелативно ниво и …хоп във ВКС.
Лобистки назначения, на белите покривки във ВКС.
Нямат никакъв срам, никакъв.

Бисер
Бисер
13 юни 2024 12:20
Гост

Успех!

Таралан Кольо от село Стойките
Таралан Кольо от село Стойките
13 юни 2024 11:57
Гост

Калпакчиева и Калпакчиев – ехаааааа

Zaki
Zaki
13 юни 2024 12:20
Гост

Ужас!

анонимен
анонимен
13 юни 2024 13:13
Гост

Букова и Христакиев

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 13:24
Гост

Някой съмнявал ли се е, че ще бъде уредена съпругата?
Класирането е командирован – връзкар, командирован -връзкар.

1111111
1111111
13 юни 2024 13:54
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Проскубания бухал
Проскубания бухал
13 юни 2024 11:51
Гост

И двамата Калпакчиеви вече са във ВКС, каква случайност само.

П.С. Това, че законът позволява нещо не означава, че задължително трябва да се възползваш от въпросното право, защото отстрани изглежда леко грозничко да се създават и толерират „магистратски фамилии“, не че е някаква новост, де, ама все пак чувството за мярка и личен морал са добродетели в съдебната власт и по принцип.

Рошавият орел
Рошавият орел
13 юни 2024 11:56
Гост

Като говорите за магистратски фамилии, я вижте какъв фамилен съд съществува в Петрич – два мандата председател на РС-Петрич е съпругата г-жа Мая Банчева, а сега в настоящия мандат вече е съпругът й – съдия Атанас Банчев….ааа..Грешка, Кобуров 😀 Пълна Идилия нали ?! Хахаха 🙂

Оплешивелия ястреб
Оплешивелия ястреб
13 юни 2024 12:22
Гост

Ангелина, ти ли си?!

Рошавият орел
Рошавият орел
13 юни 2024 13:02
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Оплешивелия ястреб
Оплешивелия ястреб
13 юни 2024 13:19
Гост

Диана, да не би пък да си ти, а?!

Симеон
Симеон
13 юни 2024 12:22
Гост

Сефте! Така беше и с фамилия Чаначеви. Ама той вече е пенсиониран.

99999999
99999999
13 юни 2024 13:27
Гост

Т.е. единият трябва да жертва кариерата си за сметка на другия, защото е по-морално? Че те доскоро работиха заедно в САС и проблем не е имало. Какво ще се промени във ВКС, където също са тричленни съставите. Не разбирам логиката, при положение че единият е наказателен, другият – граждански. Да не говорим, че са редови съдии и не са първите. Не са на ръководни позиции, както е в прокуратурата – и.ф. главен прокурор, а жена му прокурор във ВП. Това как звучи? И още много подобни примери може да се извадят. Или може би трябва да се забрани на съдиите… Покажи целия коментар »

1111111
1111111
13 юни 2024 14:09
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 14:43
Гост

Е, тя понеже жена му, ако не беше той щеше да види софийски съд, ама през крив макарон. Не успя на конкурсите за младши съдия в СГС няколко пъти и я прехвърлиха директно от РС – Русе, където е била уредена от мама, и с цел събиране на семейството и после по инстанциите.

…..
…..
13 юни 2024 18:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
????
????
13 юни 2024 18:38
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 11:37
Гост

Положили са труд. Да, труд

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 11:36
Гост

Еми късмет им желая

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 11:36
Гост

Да им имам грижите. Свестни ли са? Кой ги познава?

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 11:36
Гост

Дано са успешни. Ох дано

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 11:35
Гост

Ще видим какво ще станв. Желая им късмет

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 11:35
Гост

Време ли е за нови калинки?

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 11:35
Гост

Ми екстра

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 11:34
Гост

Важното е какво и кой седи зад тези имена. И кякви са предубежденията им

Анонимен
Анонимен
13 юни 2024 11:34
Гост

Имена