Съдийската колегия образува дисциплинарни производства срещу двама съдии от Софийския районен съд (СРС).

Едното е срещу гражданския съдия Румяна Запрянова, а другото – срещу Върбан Върбанов от Наказателното отделение.

Предложенията са на председателя на СРС Александър Ангелов като на заседанието на колегията не стана ясно какви са сочените нарушения.

За членове на дисциплинарния състав в производството срещу Запрянова бяха избрани Цветинка Пашкунова, Стефан Гроздев и Даниела Марчева, а Олга Керелска, Боян Магдалинчев и Севдалин Мавров ще гледат предложението срещу Върбанов.

И.ф. председателят на окръжния съд в Габрово Веселина Топалова пък е предложила да се образува дисциплинарно производство срещу шефа на районния съд в града Пламен Денев за системно неспазване на сроковете и бездействие при изготвянето на съответните актове.

На заседанието обаче стана ясно, че в предложението има неясноти и разминавания. Твърди се, че са забавени 19 дела, пък в приложените документи били 17. За три от тях е посочено, че към 15 април т.г. не са изготвени мотиви, но не е конкретизиран периодът на забавата. Освен това за едно от тях са посочени различни дати, на които е обявено за решаване.

Съдийската колегия даде седемдневен срок на Веселина Топалова да отстрани нередовностите, да предостави допълнителни данни за изясняване на предмета на дисциплинарното производство и да представи докладите от извършените проверки за преценка на спазване на сроковете за образуване на дисциплинарното производство.

Днес Съдийската колегия единодушно избра и председатели на три съдилища.

Елена Янакиева ще продължи да бъде шеф на Административен съд-Варна за втори мандат. При представянето ѝ стана ясно, че в този съд председателят осъществява своеобразен контрол върху коригирането на коефициентите за тежест на дела, какъвто беше и случаят в районния съд в Благоевград и което послужи за аргумент да не бъде подкрепена Калинка Иванова, номинирана от общото събрание (виж тук).

Любомир Генов пък беше избран за ръководител на административния съд в Добрич. Любопитното в случая е, че той е в този съд от няколко месеца, но колегите му единодушно са го номинирали за поста. По време на дебата Боян Магдалинчев заяви, че той е единствен мъж, останалите шестима съдии били дами, което беше определено от Атанаска Дишева като сексизъм.

Милена Стоянова пък ще оглави районния съд във Видин. До момента тя беше редови съдия там, но единодушно е подкрепена от колегите си за административната длъжност.

42
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
03 май 2024 21:01
Гост

­­­Г­­­о­р­е­­щ­и­­­ ­м­о­­­м­­­и­­­ч­­е­­т­­а­­ ­­­в­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­к­­в­­­а­т ­­-­-­­-> https://nu21.fun/girl?96813

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 22:12
Гост

Дончева.Ад

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 23:19
Гост

А по какви причини няма дисциплинарни производства срещу Ивета Антонова от СГС и Мирослава Илева от СРС . И за двете има констатации за сериозни забави в доклада на ИВСС / за Антонова докато е била съдия в СРС / или и това дали ще ти образуват дисциплинарка е въпрос на връзки . Кой стои зад тях … ?!?!?

Съдията Дред
Съдията Дред
24 април 2024 5:55
Гост

Ивета Антонова е не добър човек. Оттам не може да се очаква обратното за качеството й като съдия.

Съдията Дред
Съдията Дред
24 април 2024 5:51
Гост

Става въпрос за Красимира Дончева. Тя е граждански съдия и е с много забавени дела.

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 20:37
Гост

Добре де, тези председатели като поискат дисциплинарка дават ли си сметка, че е лоша атестация и за тях. Те организират работата, а когато някой съдия затъва, не го потопяваш да се удави, а му подаваш пояс, с който да излезе. Дали това ще е с намаление или спиране на постъпления за определен период, дали ще е отпуск, дали ще са съд.помощници, но правиш всичко възможно да спасиш колегата си. Чак след като си опитал всичко, тогава правиш предложение за дисциплинарка. Да не говорим, че някой от предложените са със сериозно заболяване и решение на ТЕЛК, просто нямам думи за такива… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 21:01
Гост

Не си правете илюзии, няма друг съд като СРС. СРС винаги е бил и ще си остане месомелачка. Пояси няма за никого, защото ако един получи пояс, сто ще скочат, че няма и за тях.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
24 април 2024 15:49
Гост

Ако някой е със сериозно заболяване и с ТЕЛК, то мястото му не е там. Има си трудоустройство по КТ на по-лека службица, например да издухват праха от папките в архива.

Още новини
Още новини
23 април 2024 16:21
Гост
Сексист ли?
Сексист ли?
23 април 2024 14:21
Гост

Никакъв сексизъм не е, а факт. Факт е, че откакто жените завладяха съда, прокуратурата и следствието, съдебната система се нуждае от реформи. Защо не се е нуждаела от реформи когато в нея са работели само мъже, например? „Лелките с пазарските мрежи, които отиват да правораздават“ до там я докараха. В актовете им липсват знания, академизъм дори и логика. „В жените няма логика“-М. Ю. Лермонтов. Хеле пък ако им спрат и интернета…не ми се мисли просто. Сега минусите и плюсовете ще покажат съотношението.

До ойлюва
До ойлюва
23 април 2024 14:36
Гост

Хайде да спрете с простотиите вече. Ей го – на в статията са 50:50 мъже:жени с образувани дисциплинарки. Отделно от това председател на съд, пак според статията – втори мандат дори, като се направи справка се вижда, е с доста забавени дела, а е в районен съд с не особено голяма натовареност – мъж е, не е жена. Иначе кой чичак какво мислел по въпроса, докато ровичкал из Мобиле и сродни, макар и без пазарска чанта и какви празни мисли споделил няма никакво значение. Важно е да имаме работещ контролен орган – инспекторат, който да следи за реални нарушения, да… Покажи целия коментар »

Адвокатът с ватенка5а
Адвокатът с ватенка5а
23 април 2024 14:44
Гост

Как ли е пък в Козлодуй, да речем? Изцяло женски съд, срещу който се водят десетки дела за забавени решения. Мдааа…полът тук няма нищо общо

Жфтнв
Жфтнв
23 април 2024 15:38
Гост

Е,и?
Това какво променя във връзка с темата?
Като искат мъжете да плаворазсават там – да се натегнат да идат в Козлодуй. Кой ги спира? Искате специални протекции ли? Не измествайте темата с глупости.

Адвоката с ватенката
Адвоката с ватенката
23 април 2024 15:49
Гост

Никаква тема не измествам, а соча факти. Дали ви харесват или не, ми е през… все едно. А главният факт е, че откак се феминизира съдебната система, за нейната реформа се говори не само у нас, а и в Европа. И се молете да не ви спрат нета, че едно решение няма да можете да пействате…пардон-да напишете. Толкоз.

Джендъри да сме
Джендъри да сме
23 април 2024 18:02
Гост

Ако и по време на дела се опитвате да се измъквате, ревейки заради пола си и прехвърляйки на другия комплексите си, очевидно, че няма да Ви потръгне.

Ватенке,
Ватенке,
24 април 2024 12:02
Гост

Смешен плач и необосновано нелогично становище, ватенката.
От кога смятате, че е „феминизирана“ професията?
Това какво общо има с общите безплодни приказки за реформи, които просто са една дъвка за всеки управляващ, в която хранително съдържимо няма. От „Европата“ ни дават нареждания от как ни приеха в ЕС – официално, т.е. от 2007-ма и това какъв пол са хората в системата няма нищо общо.
Лекувайте комплекса си, че ще Ви пречи и занапред. На Вас, основно.

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 14:54
Гост

Много комплексарско изказване!

До ойлюва
До ойлюва
23 април 2024 15:47
Гост

Слабохарактерен и мекушав е този хленч. Квоти ли искате? За защита на по-слабите и неподготвените?
Състав на ВСС: 8 мъже на 7 жени. И това е без каквото и да било значение.
Затворете си за малко детската градина и се опитайте да се съсредоточите върху темата. Ако Ви е възможно изобщо това.

Адвоката с ватенката
Адвоката с ватенката
23 април 2024 15:58
Гост
Колега
Колега
23 април 2024 16:13
Гост

Пич, не знам колко си прав, но ти ги разби като щайги.

До спамарите от неясно кой пол
До спамарите от неясно кой пол
23 април 2024 18:03
Гост

В очите на докера сигурно е така.

Петлето клечко
Петлето клечко
24 април 2024 10:54
Гост

Има кадърни жени.

Не-джендъраст
Не-джендъраст
24 април 2024 11:57
Гост

Кадърността пол няма.
Полът е извинение за некадърните.
Грозното е връзковатото назначение и издигане у нас, но и то пол няма.

Филип
Филип
23 април 2024 13:55
Гост

Поздравления за Милена Стоянова!

Петров
Петров
23 април 2024 13:53
Гост

Надали ще се трогнат.

еврика
еврика
23 април 2024 13:49
Гост

Танаска секси сексиста

Пънчев
Пънчев
23 април 2024 13:12
Гост

Отново недомлъвки,отново скрито и покрито. Аман вече

Тошйков
Тошйков
23 април 2024 13:11
Гост

Като няма мотиви за искането ние какво да коментираме?

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 13:11
Гост

Хайде да вкарате малко прозрачност, става ли? Ако сте хванали някой от тия сладури да прави секс на работното място – еми кажете го. Защото иначе излиза, че това са лични вендети срещу хора

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 13:10
Гост

Недоумявам да „НЕ СТАВАТ ЯСНИ КАКВИ СА МОТИВИТЕ“. Как може да искаш наказания без да казваш какво се е случило. И как да очакваш да тигласуват тогава наказания? В лични разговори, по убеждения ли по какво?

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 13:09
Гост

Порочната система няма сама да се прочисти. Слаба справедливост, бавни дела, корупция.

Хари
Хари
23 април 2024 13:54
Гост

Не виждам нещата да се оправят скоро.

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 14:08
Гост

Учат се от ПП/ДБ и ходенето по квартири с парапети за бърз секс – справка Киро и лена.

Кръстев
Кръстев
23 април 2024 13:09
Гост

Глупости. Да се намират на работа общо взето

Арнаудов
Арнаудов
23 април 2024 13:09
Гост

Да се надяваме, че ще се изчистим от нескопосни съдии.Но ме съмнява,предвид манталитета в страната. Да платиш 50 лв за да се пишеш ваксиниран и да сееш вируси, като плъх.Да си платиш да станеп съдия и да се облажиш мощно

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 14:08
Гост

Отиди на психиатър. Тази помощ е безплатна, ако си здравноосигурен

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 13:08
Гост

Ох, сега така ще ги стреснат, че няма да м се вярва

Димо
Димо
23 април 2024 13:55
Гост

А, много им пука.

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 13:08
Гост

И ще очакваме да се промени нещо след тия дисциплинарки ли? Нищо и половина. Дреме им.

Анонимен
Анонимен
23 април 2024 13:07
Гост

Кел файда

Робин Худини
Робин Худини
23 април 2024 12:46
Гост

Нямам лоши впечатления от Румяна Запрянова, не знам сега конкретно.

Ищецът печели от „забавено правосъдие“, защото му тече лихва, а ответникът – какво пък губи – като го съдят.

Ето една тема от изпитите за „начинаещи“ философи.