Нито един магистрат не е пожелал да оглави Софийската апелативна прокуратура, установи проверка на „Лекс“. Срокът за кандидатури изтече на 25 юли.

Така Прокурорската колегия ще трябва да открие нова процедура за избора, а апелативната прокуратура ще продължи да ръководи изпълняващата функциите Емилия Русинова.

Постът на апелативен прокурор на столицата се оваканти след като през юни, след дълго боледуване, почина Радослав Димов.

Димов беше избран за апелативен прокурор на София през септември 2019 г. Преди това той оглавяваше Софийската районна прокуратура.

Русинова беше негов заместник и след кончината му беше избрана за временен ръководител. Тя е в Софийската апелативна прокуратура от 2020 г. Преди това в продължение на четири години беше градски прокурор.

16
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Кака Ви
Кака Ви
30 юли 2024 9:43
Гост

Абе и на Русинова й е рано за шеф на САП. Само от 2020 г. е там…

Велемир
Велемир
30 юли 2024 9:41
Гост

Как да има кандидат, като знае, че ще е бушон и бухалка… За какво им е

Алексиева
Алексиева
30 юли 2024 9:37
Гост

Дори и временно изпълняващата не е подала документи… Защо?!

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 9:37
Гост

Смятайте тази престижна позиция колко е у привлекателна…

Ad nauseum
Ad nauseum
30 юли 2024 9:26
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 9:39
Гост

Забрави да кажеш „Бойко президент“ или тебе като те гледам за Копнеейки президент се бориш

Така така
Така така
30 юли 2024 9:20
Гост

Страх лозе пази!!!

Помнят Димов, нали???

Проскубания бухал
Проскубания бухал
30 юли 2024 9:09
Гост

Е, кой ще иска да се сложи на пангара при тази медийна и „гражданско“-партийна истерия около прокуратурата, обвинявана за всички възможни земни грехове, просто не си струва нервите да се обясняваш пред поредните политикани, „хартиени юристи“ с дипломи и НПО-та, решили да правят кариера на твой и колегите ти гръб.

Бреййй
Бреййй
30 юли 2024 9:24
Гост

Много били страшни тези хартиени юристи и НПО-та, че са уплашили стотици смели и независими прокурори, които могат да се кандидатират. Не ми се мисли, ако трябва да повдигнат обвинение срещу няКой нехартиен правителствен …. Да ги пратим на психоаналитик, за да преодолеят страха

Проскубания бухал
Проскубания бухал
30 юли 2024 10:57
Гост

Без да защитавам или съжалявам прокуратурата, понеже е част от работата ѝ на публична институция, евентуалният стрес произтича от обстоятелството, че на ръководителите им се налага да постоянно опровергават твърдения, понякога пълни със спекулации в търсене на сензация, на хора със спорни професионални качества, но за сметка на това особено гласовити и с влияние върху общественото мнение, които са свободни да говорят, каквото си пожелаят за разлика от държавните органи, и това създава усещане за трайна безпомощност за защита на личното достойнство, свързано с негативни вътрешни психологически преживявания, като неимуществените вреди на ЮЛ. Медиите в качеството си на бухалки на… Покажи целия коментар »

логично
логично
30 юли 2024 9:02
Гост

Ще има кандидати, когато Сарафов стане главен прокурор. Сега е мътна и кървава, пълна мъгла, как да си сложиш главата в торбата, като не се знае кой ще е главен.

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 9:04
Гост

Без брата на Пепи никой не ще. Шегата настрана – това, че няма кандидати показва как се мисли в прокуратурата и коментиращият по-горе е напълно прав.

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 9:40
Гост

А той ще става ли главен прокурор? Според мен ще е Гешев втора серия

Анонимен
Анонимен
30 юли 2024 9:01
Гост

По филчево време какви апелативни прокурори имаше, за страх да ги гълташ. ами районни.

Re:
Re:
30 юли 2024 9:22
Гост

Пълна лъжа! Никога не е имало такива.

Всичко е гювеч. Готвен още от времето на соца, а сега е „втасал“ кадрово.

ники, ти си
ники, ти си
30 юли 2024 8:59
Гост

Къде е Кокинов, прокуратура на 4 граници е това 🙂