„Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) получиха и върнаха веднага на президента Румен Радев втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Това направи бившият премиер акад. Николай Денков, който благодари на Радев, че им е дал възможност да проверят в разговори с другите парламентарни сили дали може да бъде създадено стабилно мнозинство в парламента.

За целта от ПП-ДБ написаха декларация с приоритети, която се надяваха да бъде възприета от останалите парламентарни групи, но не получиха подкрепа.

„Няма да променим нашия подход, ще поддържаме тези приоритети – да създадем приветлива среда за бизнеса и инвеститорите, така че да можем да увеличим доходите, да намалим неравенството, да имаме средства за по-качествени образование и здравеопазване“, каза Денков и добави, че в този парламент това е невъзможно.

„Очакваме да получим по-силна обществена подкрепа, така че при следващи възможности да поставим отново тези теми и те да са в центъра на дискусиите. Борбата с корупцията не е самоцел, а основно средство да постигнем успехи“, добави бившият премиер, след което получи и върна на президента папката с втория мандат.

Сега държавният глава трябва да реши на коя от останалите парламентарни сили да връчи третия мандат, който е последната възможност за сформиране на кабинет в 50-ото Народно събрание.

При очакван провал и на третия опит, тъй като заявките са, че никой няма да подкрепи трети мандат, следват нови парламентарни избори, които се очаква да са през октомври.

17
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Лазар
Лазар
22 юли 2024 12:28
Гост

Пълна пародия на управление!

Заки
Заки
22 юли 2024 12:20
Гост

Очевидно ще има нови парламентарни избори.

Лозан
Лозан
22 юли 2024 12:21
Гост

На есен с песен.

Чавдар
Чавдар
22 юли 2024 12:17
Гост

Определено трябва да се набавят средства за по-качествени образование и здравеопазване.

Стаматов
Стаматов
22 юли 2024 12:13
Гост

Борисов доволен ли е? А Пеевски? Може да не ви се вярва, може и те да не ме четат, но да знаят – никога вече ГЕРБ няма да има това мнозинство от преди гопдини и Пеевски не ще управлява никога

Любчев
Любчев
22 юли 2024 12:12
Гост

Не разбирам как клетия народ не схваща. Това, което им се предлага са мафията в лицето на Борисов и Пеевски, за които се знае от години, че дерибействат из цялата страна. Другите са ненормалници, на които се плаща за да ни дърпат към Азия, при положение, че целия нормален свят иска да се числи към Европа, ние ще ходим в Азия. И Денков и хората му, които макар и с куп тъпотии и грешки са едиствените, които не крадат. И това, че някой граждани смятат, че тия крадели много са мнения, които те слушат от Борисов и Добрев, като последния… Покажи целия коментар »

Ммммм не е точно така
Ммммм не е точно така
22 юли 2024 12:24
Гост

Всичките им така наречени „реформи“ са с една цел овладяване на всички държавни структури, не били крали, чакайте има време, само си пренасочват средства от разни проекти към близки до тях хора, като с чашките – картонените. Компетентността им е много ниско ниво, вижте им промените, едно голямо нищо, всичко в ППДБ е насочено, служби с наши хора, прокуратура с наши хора, това e антикорупция реформа?! Искат отчетна прокуратура?!? На кого обаче, на тях затова и 6-ма човека, изпратени от тях. ще си изберат техен главен прокурор, това не е е реформа, службите, президента да се ограничи да не връща… Покажи целия коментар »

Ишков
Ишков
22 юли 2024 12:10
Гост

Цирк Буш!

Авангардова
Авангардова
22 юли 2024 12:10
Гост

Ще видим какво ще стане. Не вярвам да е за добро обаче. Третия мандат обречен е

Демирчева
Демирчева
22 юли 2024 12:09
Гост

В процес на полуразпад сме

Пончев
Пончев
22 юли 2024 12:09
Гост

Поредните лоши новини за демокрацията ни. Единствените що годе нормални нямат шанс да съставят правителство

Анонимен
Анонимен
22 юли 2024 12:08
Гост

Много тъжно. Новите избори няма да решат проблемите ни

предположение
предположение
22 юли 2024 13:49
Гост

Значи – щом изборите няма да решат нашите проблеми, ще трябва ние самите да ги решим.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2024 12:08
Гост

Пародия на управление сме. Сега на изборите излезте още по-малко хора. И най-вече жълтопаветните се скрийте пак, фръцнете се, та нека ПП/ДБ още по-малко гласове имат. Така ще влязат в Парламента карикатури, като партия Веселие, Меч, Щит, Кренвирши и други.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2024 12:07
Гост

Ми ше го върне. Като народа е прост и гласува за Мафиота Борисов, Пеевски, про путниските тролове Путин и Радев. Така ще е. Нормалност няма. Има само комплекси и носталгия по перидоа в който никой нищо не можеше и не правеше, но всеки получаваше нещастните си и мизерни доходи, колкото да съществува. Радост – баничка от 5 стотинки. Ще караме на банички.

Стоил
Стоил
22 юли 2024 12:06
Гост

Напълно логична реакция.

Мишо
Мишо
22 юли 2024 12:05
Гост

Вижда ми се абсирдно да бъде създадено стабилно мнозинство в парламента.