Некролог на жив и здрав съдия е бил разлепен на няколко места около сградата на Наказателното отделение на Софийския районен съд на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, алармираха магистрати. Става дума за съдията Станислав Седефчев, като на некролога явно нарочно фамилията му е написана „Серефчев“.

От Софийския районен съд съобщиха, че съдия Станислав Седефчев е в добро здраве и заседанията на неговия състав продължават по график. „Съобщенията за неговата смърт, разлепени около сградата на Наказателно отделение на СРС са неистински, за което е сезирана Софийска районна прокуратура“, уточняват още от СРС.

В съда всъщност са разбрали за фалшивите некролози на техния колега от адвокати, които попитали какво ще стане сега с делата на доклад на Седефчев.

(Първоначално публикувахме текста на некролога, за да покажем недопустимото му и цинично съдържание, но заради възможността разгласяването на изразите в него да засегнат допълнително съдия Седефчев, решихме да го премахнем.)

От Софийската районна прокуратура съобщиха за „Лекс“, че по случая е образувано досъдебно производство за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм. Разследването е възложено на Четвърто районно управление на полицията в София.

Това не е първият случай, в който се използва отвратителният прийом да се поставя некролог на жив юрист.

Приживе некролог на Камен Ситнилски беше залепен на сградата на Висшия съдебен съвет. Имаше подобен случай и с адвокат Ирен Савова.

През 2019 г. пък беше задържан Михаил Стефанов от Стара Загора, който надраска и се опита да скъса некролог на починал следовател, залепен на сградата на закрития Специализиран наказателен съд (виж още тук).

76
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Да обобщим.
Да обобщим.
09 юли 2023 10:43
Гост

Бутонът „ENTER“ е натиснат. Новата конституция се пече.

Само за протокола
Само за протокола
09 юли 2023 10:31
Гост

Откъде му е дипломата на това момче на снимката?

Не за друго, а защото председателят на СРС /лично сезирал СРП/ е с диплом „по право“ от ЮЗУ.

Просто питам.

Така трябва.
Така трябва.
09 юли 2023 11:53
Гост

Александър Ангелов Председател на Софийския районен съд Съдия Александър Ангелов е роден на 26 юли 1980 г. През 2003 г. завършва Академията на МВР, 4 г. по-късно получава и диплома по право от ЮЗУ “Неофит Рилски”. През 2010 г. завършва финанси във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Между 2003-2009 г. работи като инспектор в “Криминална полиция” и ГДБОП. От 2009 до 2011 г. е младши съдия в окръжния съд в Монтана, а от 17 октомври 2011 г. е командирован в Софийския районен съд (СРС). Пет години по-късно получава и титулярно място. Разглежда граждански и наказателни дела На 25… Покажи целия коментар »

XА ХА ХА ХА ХА ХА
XА ХА ХА ХА ХА ХА
09 юли 2023 11:55
Гост

От ВСС:

1. Очаквайте включване;

2. Както винаги повредата е извън нашето трасе.

незапознат
незапознат
10 юли 2023 7:04
Гост

А в кое поделение е изслужил наборната си военна служба? Набор 1980 беше военнозадължен. А и сега набор 1980 е военнозадължен по Закона за резерва.

За кое поделение му е заповедта по закона за резерва?

Чукча
Чукча
10 юли 2023 9:32
Гост

Само за протокола – В Академията на МВР се служеше и самата военна служба

незапознат
незапознат
10 юли 2023 7:12
Гост

Може ли да ми обясните нещо-как лице намира време да ходи на работа от 8-18 часа всеки ден, и едновременно да завърши право, при положение,че лекциите и упражненията по право са всеки ден по 6-8 часа? И как става това-в друг град-на 2 часа с влак от местоработата? Освен това обучението по право предполага и ежедневно четене за подготовка за изпити-и то много преди сесията. Например за изпита по граждански процес през юни-реално подготовката за изпита почва още от октомври-в началото на учебната година в университета-материята е тежка, сложна, необятна, и Живко Сталев трябва да бъде прочетен няколко пъти. Накрая-държавните… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
10 юли 2023 19:57
Гост

Благоевградският и Великотърновскят университети са друга бира- що полицаи се изучиха там без дори и да знаят къде се намират сградите в градовете. Търновскят даже изпитваше по право в залите на ИСУЛ.

Анонимен
Анонимен
08 юли 2023 22:18
Гост

Всъщност изкорестяването на Съдебната система започна преди 20 години,когато в нея под натиска на уптавляващите бандити бяха имплантирани в нея мутри и хора с престъпен манталитет и престъпни интереси.И целта бе постигната с което се „загроби “ изцяло справедливостта и се допусна система да бъде превърната в печеливш държавен бизнес за гарантирани доходи в бюджета,но най-вече за необлагаеми странични доходи на съдиите,прокурорите,следователите и недобросъвестностни адвокати (обобщено-престъпници в тоги)като много от тях се сдобиха и с имоти за милиони неописани в декларациите им понеже са и в чужбина.Всеизвестно е ,че това може да продължи с години ,дори и с десетилетия може… Покажи целия коментар »

ВСЪЩНОСТ
ВСЪЩНОСТ
09 юли 2023 10:23
Гост

Мината бе заложена с Лукановата Конституция и сега имаме заря! Не са последните 20 години, а последните 33 години! Поне. Когато фундамента е калпав – конструкцията рухва! Какъв контрол има над тези самозабравили се хорица от „Плод и зеленчук“, а? Никакъв. Над тях е Господ – по думите на първия „гладен“ прокурор. Даже по живково време имаше т.нар. Петолъчки и звъннеше ли, значи си „аут“ от системата. Лукановата Конституция бетонира старите съдии, прокурори и следователи на местата им. Които „въдвориха“ и стария манталитет на „новите кадри“ в една затворена, капсулирана и ялова система работеща само и единствено за собствения си… Покажи целия коментар »

ГРОЗНО Е, НО ОДОБРЯВАМ
ГРОЗНО Е, НО ОДОБРЯВАМ
08 юли 2023 19:04
Гост

Абзаца „От Софийската районна прокуратура съобщиха за „Лекс“, че по случая е образувано досъдебно производство за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм. Разследването е възложено на Четвърто районно управление на полицията в София.“ е НЕАДЕКВАТЕН и казвам това както като човек, който го яд че не се е сетил да направи същото за други двама съдии от същия съд, а и просто като мислещ човек. ЗАЩОТО: – Образуването на досъдебно производство означава че се разследва ПРЕСТЪПЛЕНИЕ (Доста лесно, предвид че по ДЕСЕТКИ Жалби и СИГНАЛИ подадени от мен и от съпругата ми, при изчерпателни доказатества и при свидетели – трети лица,… Покажи целия коментар »

ДОБРО УТРО ОТ ГОЛЯМОТО ДОБРО УТРО
ДОБРО УТРО ОТ ГОЛЯМОТО ДОБРО УТРО
09 юли 2023 10:10
Гост

Съгласен съм с Вас. За съжаление т.нар. за магистрати отдавна са полетели на крилата на ВСС в небето. Нямат почва под краката на „в името на народа“. Даже принципно не са виновни те! Виновна е Лукановата Конституция. Хората са забравили, но тя бе създадена от верни на ДС юристи и приета от последното ВНС с няколко цели: 1. Преминаване на социалистическата собственост във верни, изпитани и доказали се кадри на оная „народна власт“; 2. Запазване посредством най-вече икономическата, на реалната власт в държавата; 3. Имитация на демокрация, политически плурализъм и свобода на съвестта; 4. Създаване на измамно чувство за свобода,… Покажи целия коментар »

Спиридон
Спиридон
08 юли 2023 11:06
Гост

Обаче на снимчицата фаровете му са като на Москвич 412.

Наталия Киселова Кобилкина
Наталия Киселова Кобилкина
08 юли 2023 11:10
Гост

Айде сега!

Не всички можем да се класираме за брак с Маестрото!

Ad nauseam
Ad nauseam
08 юли 2023 10:52
Гост

Вече сме диктатура на продажните политици, които са няколко категории: 1. Национални предатели на ясла в ПосолствоТо; 2. Кухи лейки и мисирки тип ГугЛена; 3. Необразовани недоучили и без стаж йористи от ПУЦ-а – тип Стою, който затова е начело на правната комисия; 4. Лъжци и шарлатани тип Просто Киро; 5. Умен и красив жълтопаветен протестърски планктон, захранван от грантове делени на 50 лв. – за всеки парад на прайда пред сградата на Парламента; 6. Отрицатели на всичко и всички, които не са забили един пирон в живота си и които не могат да схванат що е то Демиург, и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
08 юли 2023 11:14
Гост

Все пак това е правен сайт, а не „информационен бюлетин“ на ТАСС, троле!

Абвг
Абвг
08 юли 2023 9:20
Гост

Простащина.

Ad nauseam
Ad nauseam
08 юли 2023 0:33
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Прокурора
Прокурора
07 юли 2023 21:49
Гост

Я, какво са се разревали, престъпниците, които 30 години унищожават държавата…. АНАТЕМА за всеки продажен корумпиран съдия, до ДЕСЕТО коляно! Гадове. Вие ще се припознаете!

Анонимен
Анонимен
08 юли 2023 8:22
Гост

Време е за психиатрична консултация и не я отлагайте! Ако пък вече е предписана терапия, не спирайте лечението и не смесвайте с алкохол и наркотици, защото ще бъдете настанени на задължително лечение от тези съдии, които кълнете.

Неанонимен
Неанонимен
08 юли 2023 10:59
Гост

Откога е забранено да мразиш и необичаш? Без пари.

Да, това позиция в израз на конституционно призната и гарантирана свобода на изразяване на мнение! Къде е регламентирано, че мнението „би следвало“ да е позитивно, а не негативно, както в случая?

Стига само са мразели Те – българите, България, хетеросексуалните, нормалните, непродажните, работливите не в IT сектора …

Мразим и А за Б – пак безплатно!

САЛАМБО
САЛАМБО
07 юли 2023 18:45
Гост

Това е толкова невинно и безобидно на фона на националното предателство на цяла съдийска прослойка по линия на А за Б; политическото подлизурство и слугинаж и въобще продажничество с поръчково правосъдие!

Каквото повикало – такова се обадило!

АМИН

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 18:17
Гост

Рано или късно, тоя момент ще дойде. Memento mori. Спестили са му някой и друг лев за некролози. Особено ако няма кой да го опее. Цецо се метна така, а калуян Се изниза ни лук ял, ни лук мирисал. Даже уреди женанси в ТО .

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 18:08
Гост

Бях наказателна съдийка в Киев в предишния си живот. Сега съм в НО на СРС, но съм стара мома и без деца. Така ще си и остана. Приемам съдбата си! Справедлива е!!!

Анонимен
Анонимен
08 юли 2023 8:18
Гост

Пиеш ли си редовно лекарствата!

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 17:33
Гост

Ако е агналнуподатлив на жигани и му се отразявя на правураздаватилната дейнус, да бъде заточен в райония сад в Сливен или котел до 65 г.възрас. казах!!!

хипотеза
хипотеза
07 юли 2023 17:14
Гост

Нямам лични впечатления от работата на въпросния съдия. Случилото се е наистина крайно неприемливо… но, предполагам, че това е направено от страна по дело, който е влязал в съда с правото си, а съдът е отказал да му го признае. Това се случва все по-често в българските съдилища. В последните 2-3 години нещата станаха направо брутални. Има съдии, които буквално се подиграват с хората, не приемат доказателства или ги обсъждат превратно, вече открито се говори за давани пари или прехвърлени имоти на съдии или на посочени от тях хора. Онеправданият човек няма механизъм да се защити от съд, който отказва… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 17:40
Гост

Загубата по гражданско или административно дело се прощава. По наказателно дело – не. Особено от цигани!

re:
re:
07 юли 2023 18:38
Гост

Добро утро.

Geleto
Geleto
07 юли 2023 23:22
Гост

Направено е почти със сигурност от конкретен подсъдим, който преди беше снимал тайно с камера в залата и който беше обвиняем за запалване на българското знаме. Той го наричаше Серефчев в You tube.

Анонимен
Анонимен
08 юли 2023 3:07
Гост

Абсолютно сте прав.И за да потвърдя съгласието си с Вас,ще Ви насоча към дела които са приключени или се обжалват на по -горна инстанция.Д Дело 2749/2021;Дело 1085/2022(обжалва се);Дело 3367/2021;Дело 2658/2021;Дело 2248/2021;Дело 2765/2021 всички на Райнен съд Казанлък и всички насочени към един и същ ответник.От решенията по тези дела се вижда,как съдиите прикриват престъпления.К си някой от тях буквално се подиграват с ответника.Същото може да се каже и за прокурорите В Райнен Съд К- к и Окръжна съд Ст.Загора по пропуска 19344/2021 на СГП по жалба на ответник посочен в посочен от по горе дела.Как се прикрива ОПГ с участието… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 16:51
Гост

Абе жив, жив, колко да е жив! Сички ще омреме. Да спомня задгробния живот и дотогава да не жали малцинствата. Че много грях събра.

Аспарух
Аспарух
07 юли 2023 15:02
Гост

Много акънлии коментират, но замислете се откъде се поражда всичко. България като държава дълбае дъното. Съдът се е превърнала в гумен печат на властимащите, а те са нагли и безпардонни продажници. Ако нямаме промяна в обществото ни като нищо да почнат и да се убиват за щяло и нещяло. Мислете по-дълбоко.

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 14:30
Гост

Лекс, смятате ли че е редно не само да цитирате дословно, но и да публикувате снимка на тази гнусотия и така да я разпространявате?!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2023 15:45
Гост

Флад за жълтинии винаги има, а и на Лекс не им е за първи път да се крият за факти, когато искат да привлекат внимание със сензационно съдържание, в случая цинизмът е очеваден, но оригиналността и хумористичната нотка са примамлива стръв за читателите.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2023 16:34
Гост

*Глад за жълтини…

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 14:18
Гост

Някой замисли ли се, как се е почувствал този човек, а родителите му, а детето му. Става въпрос за отправена закана за живота в последното изречение, което е престъпление. Да не се забравя, че недоволните от съд. акт могат да го обжалват пред по-горе съд. Нали множеството писачи, не смятат, че като облепят съд.сгрсди с некролози на живи съдии ще постигнат справедливост. Не е така, най-много да се сдобият с обвинение или настаняване в психиатрия, което ги устройва повече!

ПОКЛОН ПРЕД ИСТИНСКИТЕ ЮРИСТИ
ПОКЛОН ПРЕД ИСТИНСКИТЕ ЮРИСТИ
07 юли 2023 14:13
Гост

Вчера на 105-годишна възраст пък е починал последният съдия от Народния съд (1944-1945), Софроний Ставрев (1917 – 2023). Той е бил член на Девети върховен състав и постановил 69 смъртни присъди. По образование е юрист, завършил „право“ в Русия през 1942 г. Починал е във Флорида, където е живеел при децата си през последните 20 години от живота си. Поклон!

Възмутен
Възмутен
07 юли 2023 14:00
Гост

До къде стигнахме! Хората да изразяват негодуванието си по този пошъл начин!

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 18:02
Гост

Щом малоумника Денкоолу е на власт, нищо вече не е неприемливо

Свиквайте с миризмата!!!
Свиквайте с миризмата!!!
07 юли 2023 13:50
Гост

95% от българските граждани не вярват в правосъдието.

Да приемем априори, че 50% са недоволни, но защо останалите 45% са неудовлетворени?

Жокера
Жокера
07 юли 2023 19:22
Гост

От тези 95%, реално само 15% са имали пряк досег със съдебната система. Останалите повтарят общи мантри от рода на „всичките са маскари“.

Вале купа
Вале купа
09 юли 2023 10:40
Гост

Нормален човек, юрист, хетеросексуален – НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ, ПРОСЪЩЕСТВУВА, КАМО ЛИ ДА ПРОСПЕРИРА – В ТАЗИ СИСТЕМА.

СМРТ за мангалите
СМРТ за мангалите
07 юли 2023 13:47
Гост

Така, така! Който оправдава тези черни животни, нека се подиграват с него! Ето до там води безнаказаността на индийските маймуни, че трябва да се лепят подобни неща та белким се стресне и замислят малко съдиите с оправдателните присъди на маймуно-подобните

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 13:23
Гост

E, свиквайте. Всички ще умрем един ден. Реалност или не. САМО БОГ Е ВЕЧЕН.

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 16:08
Гост

Съ съ бъ е вечно! За да се „уважаваме“ и оправяме, докато сме живи. Инак повишаване няма. Кой ни вярвамИ в нищо.

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 13:21
Гост

Някой си е помислил, че са постъпили несправедливо с него. Колкото по-рано разбереш, че живота е нечестен и неравнопоставен навсякъде толкова по-добре за теб. Мисля, че имаше един цитат на Балзак:”правото е причудлива мрежа, в която се хващат малките мухи, а големите преминават през нея”.Този цитат датира от много години и ситуацията си е все още същата, Балзак също така не е българин.

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 13:28
Гост

Ама защо да цитираме Балзак

То и Христо Ботйов го е казал

„Законът е напечатан само за робовете“ .

Балзак и Шопа
Балзак и Шопа
07 юли 2023 18:48
Гост

Шопът е казал: Законът е врата у пусто поле, и само баламите минават през нея🤣!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 юли 2023 13:16
Гост

„Последна инстанция срещу несправедливостите в съдебната система, грозно, но вероятно резултат от крайна форма на отчаяние и чувство за безпомощност, нека проявим разбиране към дееца.“

Безименно НПО

Божев
Божев
07 юли 2023 12:58
Гост

Трагедия

Божева
Божева
07 юли 2023 13:51
Гост

Трагикомедия

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 12:58
Гост

На това му казваха в СУ „Кармата да си наказателен съдия“. Всички ще врят в казана, понеже са сбъркали поне един път в професията си и ще плащат с много тежка съдба.

Сталийски
Сталийски
07 юли 2023 12:58
Гост

Отвратителна работа. Връщат се тези неща на причинилия ги

Донев
Донев
07 юли 2023 12:57
Гост

Това освен някой фен на путин да го е направил не виждам на кой друг нормален човек ще му го роди главата

Щерев
Щерев
07 юли 2023 13:49
Гост

На някой, който има лично отношение към съдията.

А за Б
А за Б
07 юли 2023 13:53
Гост

НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ!

Хуманист
Хуманист
07 юли 2023 17:30
Гост

# на роднините на тагарев

Шулев
Шулев
07 юли 2023 12:57
Гост

Дали ще се намери този нещастник? Едва ли

Рики
Рики
07 юли 2023 13:51
Гост

Е, коя е тази погребална агенция, която е сложика такъв текст?

Асен
Асен
07 юли 2023 13:53
Гост

Надали точно агенция го е правила. Никак не е трудно човек сам да си направи некролог.

Хуманист
Хуманист
07 юли 2023 17:34
Гост

Приемате ли поръчки?

Шулева
Шулева
07 юли 2023 13:54
Гост

На некролога ли?

Панов
Панов
07 юли 2023 12:57
Гост

Това е крайно мизерно деяние

Панова
Панова
07 юли 2023 13:57
Гост

Светът е цветен. Мнения разни. Няма само два пола, нали?

анонимен
анонимен
11 юли 2023 9:52
Гост

Така е. Но защо е направено? Защото просто някой се е помислил за Господ, „раздавайки правосъдие“. Имате ли представа колко съдии не са за мястото, на което са? И когато се чувстваш безсилен от цялата система, в един момент нещо се счупва, прегаряш, търсиш начин да крещиш, бесен от липса на правосъдие, бесен от безсилие… Не оправдавам изобщо този, който е сътворил тази безумица. Но отчаянието ражда неподозирани начини за отмъщение.

Кръстев
Кръстев
07 юли 2023 12:54
Гост

Позорно!

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 12:53
Гост

КОЛЕГАТА ДА СЕ ЗАМИСЛИ! ЯВНО НЕВИНАГИ Е БИЛ СПРАВЕДЛИВ!!!

Кръстев
Кръстев
07 юли 2023 12:55
Гост

Това ли ти роди забияли мозък бе? И да не е бил справедлив това ли е начина?

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 17:38
Гост

Не! Не ми го роди това простиа мозък, ама се сетих че сте адски прости от ПП и ДБ и го написах! Чат ли си?

Мишев
Мишев
07 юли 2023 12:56
Гост

Понеже ти виждам мисловния процес, който почти липсва, та ми е любопитно ти как мислиш – България трябва да е съюзник на НАТО и ЕС или на Путлер? Че ми е любопитно.

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 12:59
Гост

Лещата е гореща. Подухай я активно!

Звонев
Звонев
07 юли 2023 12:56
Гост

А да те проверят сега по IP дали ти не си тоя дето е лепил некролозите. Че след излизане на статията на първата минута си се появил и то в подкрепа на това нещастно деания. И освен това пишеш с главни букви, което в чата значи да крещиш!

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 13:07
Гост

Да проверят! Пиша от щата Уайоминг – от динамичен Ай Пи адрес! Пукаш ли вени от яд? :)))) Тъпанар Грозен

Грозно, зловещо и недопустимо
Грозно, зловещо и недопустимо
07 юли 2023 12:57
Гост

Това ли ви е реакцията, в статията с право е наречено отвратителен прийом. Грозно, зловещо и недопустимо е

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 13:02
Гост

А да произнесем несправедлива присъда е СУПЕР, викаш! Или ще „разчитаме“ на СГС да е потвърди и ДОТАМ! На две инстанции!!! А за 5001 лв. ще чакаме сто години ВКС!!! ИЗВРАТЕНЯЦИ