Прокурорската колегия осигури места за 11 младши прокурори и шестима младши следователи като оптимизира щата в девет районни прокуратури и два следствени отдела.

Решението е във връзка с устройването на младшите прокурори и младшите следователи с изтичащ срок по чл. 240 от Закона за съдебната власт. Според разпоредбата младшите магистрати се назначават за редови след изтичането на две години.

В Софийската районна прокуратура бяха открити пет места за прокурори чрез съкращаването на общо пет щата за младши прокурори (три свободни и две, заети в момента от младши магистрати, които ще станат редови).

По една бройка за младши прокурор в районните прокуратури във Враца, Перник и Разград е трансформирана в такава за редови.

В районната прокуратура в Елин Пелин са разкрити две места за прокурори чрез съкращаването по един щат в РП-Габрово и РП-Велико Търново. Една бройка за обвинител е „прехвърлена“ от РП-Плевен в РП-Самоков.

По три места за следователи бяха разкрити в отделите към СГП и ОП-София. Половината бяха „взети“ от следствените отдели в окръжните прокуратури в Стара Загора, Хасково и Варна, а останалите бяха трансформирани от три за „младши следователи“ в СО на ОП-София в такива за редови следователи.

 

43
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Мамин сладък
Мамин сладък
22 юни 2024 21:36
Гост

Ма разбира се, че ще „намерят“. Те така се намират тия места, на улицата, по дърветата. Е*ати заглавието…

4apricot
4apricot
21 юни 2024 13:04
Гост

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

В Новоселци има само диви селяни
В Новоселци има само диви селяни
21 юни 2024 7:22
Гост

Честито на инсталираните в Елин Пелин.

Гледам групата elinpelin info. Единствения коментар е – в това село са бати простите и диви селяндури. Един например се оплаква,че няма ток, и сто коментари го псуват, няма недоволство,че са без ток, а обиждат този е недоволен,че няма ток.

А върха на коментарите е,че той бил „прикар“ и нямало право да е недоволен.

Друг пък го набили в центъра на Елин Пелин, и коментарите са да свиква-в Новоселци било така-класика за посрещане на новодошли.

sianaapricot
sianaapricot
19 юни 2024 23:06
Гост

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Иван Иванов
Иван Иванов
19 юни 2024 20:35
Гост

Каквото съм пуснал на Прокурор за 20 години стаж, като адвокат – винаги е било странно, като поведение, не знам какво да кажа – Иван Ненов ли го няма в библиотеките, литература ли не им се чете – очевидни състави – се прескачат, общо – взето – да не ти се случва.

Ваш Пепи от Евроландия
Ваш Пепи от Евроландия
19 юни 2024 18:25
Гост

Държавната службичка….еххх ! Съсловие основано на роднинства и потомствено онаследяване на кадърни млади хора с тежка експертиза от Студентския град. Браво и честито !

Друго питане
Друго питане
19 юни 2024 17:51
Гост

Аз искам да попитам кога ще се смени главният счетоводител на СГС, който постоянно върти схеми с финансовите ресурси и орязва заплатите на служителите, за да има незаслужени бонуси за магистратите. Чисто доказателство е годишният финансов отчет за 2023, който одиторите на Сметната палата отказаха да заверят…, ама айде да не издавам тайни от кухнята.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2024 16:35
Гост

Има нужда от облагородяване София. Щом предпочитат по/ДБ на избори, си трябва мозък и облагородяване на тези шопски дървени глави.

Следовател в провинцията
Следовател в провинцията
19 юни 2024 15:30
Гост

Аз пък съм си добре в Перник. В родния ми край. Събота и неделя си ходя на село, което село е до Перник. Не бих си представил да съм в София. А и окръжният следствен отдел към СГП… е трагедия, поне докато си карах задължителния стаж там., видях неща, които ме ужасиха.

Следовател в провинцията
Следовател в провинцията
19 юни 2024 15:39
Гост

Само да допълня, че в Окръжния следствен отдел в Перник сме малко на брой следователи, но сме сплотени и работната средата сме я превърнали като във “второ семейство”, докато в ОСО на СГП всеки е против другия, завиждат си, интриги, ужас.

Сара Воф
Сара Воф
19 юни 2024 15:06
Гост

Местата са в РП-Елин Пелин, но разпределението е в ТО-Пирдоп. Честито на колегите!

Шопов
Шопов
19 юни 2024 15:12
Гост

Що-десетина година ще са в Пирдоп(нищо време-какво са 10-15 години, пре перспективата после да си в София), и после-в окръжна прокуратура, в мечтаната за идващите от източните автономни области София.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2024 15:04
Гост

Само в София всички. Доло провинцията!!

Иван
Иван
19 юни 2024 14:50
Гост

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Оля
Оля
19 юни 2024 14:07
Гост

Какъв пък е тоя наплив за Елин Пелин

Анонимен
Анонимен
19 юни 2024 14:07
Гост

Има си работа там, даже две нови бройки може и да са им малко

Шопов
Шопов
19 юни 2024 14:17
Гост

Елин Пелин се напълни със селEния(с Е) от далекоизточните окръзи. Но аз се чудя друго-селяните от изтока, си мислят,че в Елин Пелин ще са до София(а въобще не е така-това са 40 минути път, че аз за толкова време отивам на море със самолет). Та въпросът е идващи от източните погранични окръзи(там ,където диалектът е тежко миек, и когато говорят, имам усещане,че ми се карат, дори и да не е така) в Елин Пелин, където се говори пУтресаващ специфичен местен шопски диалект, се разбират със селяните-местни от Елин Пелин,а местният диалект е още по-трудно разбираем за софиянец раждан на улица… Покажи целия коментар »

Село,
Село,
19 юни 2024 14:42
Гост

Шопе, по-селско изхвърляне от твоето обаче тук рядко може да се прочете.

незапознат
незапознат
19 юни 2024 14:46
Гост

Майка ти що те е родила на улица Жолио Кюри. Нямала ли е пет лева за такси до родилният дом на ул. Шейново?

незапознат
незапознат
19 юни 2024 14:52
Гост

Шопов-а как така ходиш на море, това значи да напуснеш Орлов мост? Ходи в Панчарево!

Kalinа
Kalinа
19 юни 2024 15:14
Гост

То Панчарево му е по-близо от Орлов мост…

Шопов
Шопов
19 юни 2024 15:31
Гост

На тебе специално Панчарево ти е по-близо от където и да е в София… Може да ме видиш някоя събота там, щом ти е мечтата, Борисовата градина не те каня-далече ти е.

WTF
WTF
19 юни 2024 21:56
Гост

Много сте смешни всички с тази СОФИЯ та София, мръсен, пренаселен и доста скучен градец , пълен с мангали и просяци, със смешен център, тъпи заведения, всички са с огромно самочувствие без никакво покритие, стойностните хора отдавна са го напуснали, даже и държавата са напуснали, всички българи са наследници на прадядовци и прабаби турски роби, и както се вижда носят робски манталитет в робските си душици

Kalinа
Kalinа
19 юни 2024 15:13
Гост

Те прикарите не са само в Елин Пелин, да не кажа, че термина от Драгалевци идва, та шоплука всички знаем къде е най-патологичен (ул. Жолио Кюри и тя влиза в шоплука, предвид, че си е покрайнина софийска).

Шопов
Шопов
19 юни 2024 15:26
Гост

Ти много разбираш от прикари, да не си някъде прикарка и ти, дошла от автономните източни окръзи, чудя се как те разбират местните в ЕП, по-добре на… друг език си говорете … Но прикари казват и в село Лозен на придошлите, но там къщите струват от милион лв нагоре, та не е лошо да е прикар някой в Лозен. А Жолио Кюри не знам защо си мислиш,че е покрайнина-ма то има и шопите казват „гроздето е кисело“. Иска ти се да си до Борисовата градина, ама твърдоглавите шопи за под 9000 евро квадрата вече не си дават апартамените по ул.… Покажи целия коментар »

некои съображения
некои съображения
20 юни 2024 21:19
Гост

Диалектната дума прикар не е „термин“. Всъщност, според речника на книжовният език няма такава дума в книжовният говор, но все пак съществува диалектна дума в района на Елин Пелин, Лозен. Думата прикар е непозната в София. Ако някой не е от София, и софиянец цели да го обиди, ще го нарече примерно селянин, придошъл, прищълец, но не и прикар-тази дума никой не я знае какво значи в София, а и да я знаеш, не се използва, дори и да искаш да обидиш някой. След като познаваш думата прикар, явно тебе те наричат така-тоест живееш в описаните села-триъгълника Лозен-Мусачево-Елин Пелин. Вероятно… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
20 юни 2024 0:56
Гост

Само да вметна, че в „мийекащия край“ всички са с българско самосъзнание. Книжовният език почива именно върху този говор. Шопския регион е граничен между България, Сърбия и Македнония и населението има съответно българско, сръбско или македнонско самосъзнание. Това че в момента София е столица на България по никакъв начин не прави региона единствен център на българската куптура.
PS чувствата с акцента са реципрочни ако Вие като „твърдо говорещ“ отидете да живеете в останалите големи градове и районите около тях 🙂

Анонимен
Анонимен
20 юни 2024 21:29
Гост

Абсолютно никой в шопския край няма нито македонско, нито сръбско самосъзнание, подобна писаница е безумие. Опитай се да измакедонстваш в село Равно поле, и се подготви за дълъг престой в Пирогов-щото местните равнополски шопи имат специфични методи на убеждаване . Че точно в Шопския край са последните твърдини, оказали съпротивата срещу османският нашественик . Крепостта Урвич е една от последните твърдини . А Кокаляне наистина идва от кокалите на защитниците. офтопик: Според местните легенди в Кокаляне живеят дори и днес потомци на Шишман, днес скромни хора със скромна професия, но с родова памет ,че са с царска кръв… Недалеч от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
19 юни 2024 14:06
Гост

Щом е преценено, че разместването е необходимо и целесъобразно, значи е правилно. Успех!

Малин
Малин
19 юни 2024 14:05
Гост

Стара Загора е толкова натоварено, че вместо да им вземат бройки трябва да им отворят допълнителни… това не е сериозно

Kalinа
Kalinа
19 юни 2024 14:08
Гост

Натоварено – ненатоварено, народа иска в София

Шопов
Шопов
19 юни 2024 14:23
Гост

Време е за жителство , и въдворяване по родните места на прищълците.
Не за друго, а защото в родната къща е най-хубаво.

Хоум „сюют“ хоум, както казват в Елин Пелин(не казват суит хоум а сюют хоум-така ги учили в уличилищетоо на село, на изток, откъдето се заселили)

Шопов
Шопов
19 юни 2024 14:21
Гост

В Стара Загора са само селяни.

Най-хубавото на Стара Загора е табелата за София.

Село,
Село,
19 юни 2024 14:45
Гост

Серо, село, само село ти е в селската уста.

Малин
Малин
19 юни 2024 14:03
Гост

РП-Габрово и РП-Велико Търново не са ли им необходими тези бройки?

Шопов
Шопов
19 юни 2024 14:24
Гост

Ама в Габрово и прокуратура ли имало? Само не ми казвай ,че има и съд там! Още малко ще кажеш, че и административен и окръжен съд имат в селото им.

Село,
Село,
19 юни 2024 14:44
Гост

Поредната ти тъпня.

WTF
WTF
19 юни 2024 22:00
Гост

Шопите не бяха ли най-глупавите и ограничени селяни в България, които мислят , че- „от Витоша по-високо нема и от Искъро по-дълбоко нема“ хахахаха, Шопов произлиза от шоплъка, налЕ ???

Така е
Така е
20 юни 2024 7:38
Гост

Не „бяхя“. Са.

Елена Минчева
Елена Минчева
19 юни 2024 13:51
Гост

Честито на новите колеги

Александров
Александров
19 юни 2024 13:50
Гост

Вярно е, че не сме времената на Тодор Живков, но целенасоченото обезкървяване на провинцията за сметка на столицата не е печеливша стратегия

Алек
Алек
19 юни 2024 13:49
Гост

Ей всички в София се навряха пак

Анонимен
Анонимен
19 юни 2024 13:48
Гост

Браво!