Съдийската колегия назначи 30 младши съдии в 13 окръжни съдилища. Всички те са преминали успешно обучението си в Националния институт на правосъдието и от 1 юли ще бъдат младши съдии.

Най-много младши съдии – 16, бяха назначени в Софийския градски съд. Там ще работят Слави Славов, Борислава Борисова, Боян Бояджиев, Донка Русинова, Десислава Генова, Виктория Матева, Евгени Станоев, Ина Маринова, Йоана Кацарска, Добромир Стефанов, Радина Калева, Мария Атанасова, Дора Илиева, Виктория Грънчарска, Василена Мидова и Рафаела Матева.

В окръжния съд в Пловдив отиват Радослав Георгиев и Ина Лазарова. Йоана Такова ще работи в ОС-Кюстендил, Силвия Йовчева – ОС-Велико Търново, Елица Желязкова и Гинка Иванова – ОС-Варна, Ивета Дерменджиева и Васил Чамбов – ОС-Хасково, Орлин Летов – ОС-Стара Загора, Виктория Стоилова – ОС-София, Вили Дацов – ОС-Благоевград, Мила  Димова – ОС-Бургас, Теодора Доненчева – ОС-Ловеч, Даяна Василчина – ОС-Плевен.

Колегията днес намери места за шестима младши съдии, които трябва да бъдат назначени за редови такива в Софийския районен съд (СРС). Там обаче има само една свободна длъжност и заради това кадровиците трябваше да осигурят още пет, за да устроят младшите съдии, които в момента са в Софийския градски съд.

Дебатът за местата започна на предходното заседание (виж тук), а днес вече беше намерено и решение на проблема.

По една бройка беше съкратена в окръжните съдилища в София, Варна и Плевен, както и от районните съдилища във Велико Търново и Царево и съответно пет нови места бяха открити в СРС. Така за всичките шестима младши съдии бяха осигурени щатове в СРС. Очаква се те да бъдат назначени за редови магистрати на следващото заседание на колегията.

Въпросът с намирането на места е бил обсъждан на няколко заседания на Комисията за атестирането и конкурсите. Тогава обаче са били „оглеждани“ само свободните бройки в районните съдилища. Заради това някои от кадровиците са предложили един от младшите съдии да бъде назначен в РС-Гоце Делчев след 30 август, когато се очаква да се пенсионира редови магистрат там. Не било ясно по какви критерии и дали чрез жребий щял да бъде избран той, но в крайна сметка разумът е надделял и тази идея е била изоставена, стана ясно на заседанието днес. След преглед на свободните места и в окръжните, и в административните съдилища, все пак бяха намерени бройки за всичките шестима младши съдии в СРС.

21
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Мими
Мими
26 юни 2024 12:08
Гост

Магистратите от провинцията вече се гърчат от работа, защото ги опоскаха откъм щатове…Не могат вече даже да излязат в отпуск…Всички празни щатове отиват към София и въпреки това делата им са забавени…Редно е да спре всичко това …

Лили
Лили
25 юни 2024 14:47
Гост

Гинче, Гинчеее, много…. има да му правиш!

Геро
Геро
25 юни 2024 13:08
Гост

E, то София стана България.

Възмутен
Възмутен
25 юни 2024 13:11
Гост

Така е за съжаление.

Баджо
Баджо
25 юни 2024 13:29
Гост

Всъщност не е. България е красива, чиста, спретната и интригуваща, докато в София за жалост идва най-голямата утайка от тези красиви и чисти места. не си мислете, че по места хората не си живеят като царе. Просто не се хвалят с това и ЕВАЛА! София само на отделни места и в определени часове и сезони е чиста и приветлива – лястос и по Коледа като си отидат по родните места софиянците в повече и на позабравени исторически и архитектурни места.

Анонимен
Анонимен
25 юни 2024 17:54
Гост

Напишете нещо по-смислено. Все едно сте на заплата по темата София-провинция. Досадно е.

Сара Воф
Сара Воф
25 юни 2024 13:01
Гост

Имат ли представа кадровиците колко демотивиращо действат тези решения на останалите магистрати в страната, които са с натрупан немалък стаж в съдебната система и също имат желание да работят в София?!
Младшите магистрати нямат опит, но въпреки това им се угажда за преместване и се изпълняват желанията им, защото повечето са приближени на възлови личности в съдебната система, които ходатайстват по подходящия начин, за да се предприемат подобни действия.
Не, няма никакъв лобизъм и корупция при кадруването на магистратите…

ХМММ
ХМММ
25 юни 2024 13:13
Гост

Няма място в София вече, много се напълни,прелива от хора, а града не се разтяга.Време е Софийското жителство да се върне и да спре тая атака към София.

Баджо
Баджо
25 юни 2024 12:25
Гост

Айде пак Столичани в повече….ПИСНА НИ от мьекането ви, от претенциите, от гъзоблизането и бързото израстване, от понякога безпардонно ниската обща култура…Не разбрахте ли, че в каквито и скъпи частни училища да ходят децата ви, колкото и да е скъпа колата и жилището /за което сте продали множество ниви за слънчеви колектори/, това не ви прави хора, които се отличават с висок интелект и разум. Апелирам за НУЛЕВА година в СГС и успоредно с това – разпределяне на заповедните в цялата страна с цел намаляване натовареността, както и други подходящи мерки.

Елена
Елена
25 юни 2024 11:27
Гост

Вяла работа по провинцията, а не е като да няма работа.

Анонимен
Анонимен
25 юни 2024 11:26
Гост

Поздравления на печелившите!

Кики
Кики
25 юни 2024 13:07
Гост

Е, дали са такива, или са с връзки!

Алек
Алек
25 юни 2024 11:25
Гост

Доста фрапираща разлика Софийски градски съд и Окръжен съд Пловдив – 16 на 2…не знам на какво се дължи

Елена
Елена
25 юни 2024 11:29
Гост

То съотношението СГС -> останалата част от страната си е 16 на 14, та за какво говорим….

Ali
Ali
25 юни 2024 11:24
Гост

Еййй пустата София!

Анонимен
Анонимен
25 юни 2024 11:29
Гост

Българската голяма ябълка

Александров
Александров
25 юни 2024 11:23
Гост

Сега вече СГС няма извинение да се мотае с делата!

Dali
Dali
26 юни 2024 6:04
Гост

Има. Съдийте сами ли ще заседават?

Съд
Съд
25 юни 2024 11:22
Гост

Поздравления колеги, попътен вятър!

Zahariev
Zahariev
25 юни 2024 11:21
Гост

Честито!

Анонимен
Анонимен
25 юни 2024 11:21
Гост

Браво!