Нов заместник-председател на Софийския районен съд беше назначен от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (СК на ВСС) днес. Това е съдия Виолета Парпулова, която ще поеме и ръководството на Наказателното отделение на съда.

Позицията беше освободена през април, когато тогавашният зам.-шеф на СРС и ръководител на Наказателното отделение Гергана Цонева подаде оставка по лични причини.

Същевременно днес СК на ВСС освободи Снежана Душкова от Софийския апелативен съд поради нейното пенсиониране. Наред с това по предложение на председателя на САС Даниела Дончева, съдия Душкова беше отличена с личен почетен знак златен и 1500 лв.

Членовете на съвета взеха решението след като изказаха много топли думи по отношение на съдийката.

Председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова посочи, че Снежана Душкова е един изключително обичан от колектива на САС, в който работи от моментна на основаването му. Захарова припомни и че за две години съдия Душкова е била и.ф. председател на апелативния съд. „Неизменно, неуморно съдия Душкова е участвала във всеки момент в живота на този съд. Тя е изключително толерантна, почтена, пример за висок морал и всеотдайност при изпълнение на служебните задължения“, посочи още шефката на ВКС.

Цветинка Пашкунова се присъедини като посочи, че Снежана Душкова е дългогодишен съдия, любим колега и прекрасен човек. „Готова е да подаде ръка на всеки, който е изпаднал в нужда и беда, да го подкрепи, да помогне и да съпреживее радостите и успехите на другите. В този свят на дефицит на доброта, такива хора са рядкост. Пожелавам ѝ да бъде много здрава, да има заслужен отдих, за да обърне внимание на себе си и семейството си. Да продължи да зарежда  с позитивизъм всички, които са с нея и около нея“, каза още Пашкунова.

Всичко казано по отношение на етичността, толерантността и благината на колегата Душкова е абсолютно вярно, започна изказването си Олга Керелска. И допълни, че съдия Душкова е благороден човек, който е готов във всеки момент да помогне. Керелска подчерта приноса на Снежана Душкова за омиротворяването на обстановката в САС по времето, когато е била временно председател. „Тя е човек, който е обичан и уважаван от целия колектив на САС. Искрено ѝ желая да е жива и здрава и дните ѝ да са пълни с радостни моменти и спокойствие“, сподели Керелска.

И Вероника Имова се присъедини като изтъкна, че съдия Душкова е безспорен професионалист и трудолюбив и почтен магистрат, който е бил пример за колегите си. „Но характерното за нея е, че при нея има вътрешно изградена ценностна система, която е неписан етичен кодекс за много  магистрати, които започнаха кариерата си преди да има писани правила. Тя е пример за всички аспекти на професионалната етика, вътрешно изграден характер с високо постижение на етичните качества, което като интегритет рядко се среща толкова пълноценно в една личност“, каза Имова като определи съдия Душкова като ценност.

 

21
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
оня милиционерски цървул
оня милиционерски цървул
11 юли 2023 21:48
Гост

председателя на СРС няма ли да го разкарат вече?

съдия
съдия
12 юли 2023 12:34
Гост

не, защото започна втори мандат

Съдия
Съдия
11 юли 2023 16:21
Гост

Поздравления!Много компетентна и точна!

Sarahlisa
Sarahlisa
11 юли 2023 13:28
Гост

This is a really helpful post. Thank you very much for sharing it for me and everyone to know. 5 letter words with these letters

съдия
съдия
11 юли 2023 13:23
Гост

Снежето е най- добрият човек, когото познавам! Винаги ведра, усмихната, отзивчива, мъдра, земна и същевременно много духовна! Пример за истински съдия, с чувство за справедливост, надскачащо ограничението на закона, търсейки истинския смисъл на наказанието, не само като правна категория, но и като житейско изпитание, което трябва да те направи по -добър! Пожелавам й дълголетие, здраве, щастливи мигове с прекрасното си семейство, спокойствие и повече време за себе си! А на нас, нейните колеги, пожелавам поне малко да вземем от нейната човечност и доброта!

Рики
Рики
11 юли 2023 13:13
Гост

Добри новини.

Рики
Рики
11 юли 2023 13:09
Гост

Успех и на двете!

Лазар
Лазар
11 юли 2023 13:11
Гост

Дано сега в СРС се юозабързат малко с решенията.

Юлиян
Юлиян
11 юли 2023 13:12
Гост

При тази натовареност… Така и не решиха кадровия проблем там.

Щерев
Щерев
11 юли 2023 13:08
Гост

Oпределено живеем в свят на дефицит на доброта.

Лидева
Лидева
11 юли 2023 12:56
Гост

Чудни новини

Мишев
Мишев
11 юли 2023 12:55
Гост

Успех в бъдеще и на новоназначената и на пенсионираната

Zak
Zak
11 юли 2023 12:55
Гост

Поздравления за пенсионирането

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 12:54
Гост

Да забърза новата шефка на Районен съд делата, че аман от мотаене

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 12:54
Гост

Честито на Снежана Душкова

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 12:53
Гост

Ами ще и стискаме палци на госпожата

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 12:53
Гост

Г-жа Парпуллва е голям професионалист

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 13:56
Гост

В случай като Зам.трябва да се справя, защото няма да е съдия, а човек с малък житейски опит, потекло на магистрат и не голям съд.стаж си е предизвикателство ръков.длъжност. Желая й успех, защото само така съдиите, служителите и страните по нак.дела ще са добре!

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 12:52
Гост

Да видим как ще работи

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 12:52
Гост

Ние не вярваме на институциите, та ще почакаме

Анонимен
Анонимен
11 юли 2023 12:52
Гост

Браво