Доскорошният началник на политическия кабинет в Министерството на правосъдието Михаела Мечкунова-Стамболийска е назначена за заместик-министър на правосъдието, съобщиха от правителствената информационна служба.

Стамболийска е бакалавър по философия и притежава магистърска степен по право от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград, както и юридическа правоспособност.

В периода от октомври 2014 г. до август 2016 г. е била експерт-юрист в Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

От 2016 г. до 2023 г. последователно заема длъжностите старши, главен и държавен експерт в дирекция „Съвет по законодателство“ в Министерството на правосъдието.

От ноември 2023 г. до април 2024 г. е заемала длъжността началник отдел ,,Правни дейности” в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

На 25 април т.г. става началник на политическия кабинет в Министерството на правосъдието, която длъжност заема до 25 август.

С Михаела Мечкунова-Стамболийска заместниците на правосъдния министър Мария Павлова стават трима. Другите двама са Спаска Кинчева и Бисерка Цанева.

Стамболийска е назначена на мястото на Георги Николов, който преди малко повече от месец подаде оставка и се върна на работа в Административен съд София-област.