Млада жена беше арестувана вчера за дребно хулиганство, защото протестирала пред Руския културно-информационен център (РКИЦ), написала с тебешир „Убийци“ и запалила руския флаг.

Става дума за Александра Милева, която има българско и американско гражданство и се занимава с музика и изкуство, а наскоро се е върнала от Украйна, където е снимала филм за войната, която започна с нахлуването на Русия.

Младата жена е отишла вчера да протестира пред РКИЦ и написала с тебешир „Убийци“, след което от центъра опитали да я спрат, а в отговор тя извадила руски флаг и го запалила. От страницата на гражданското движение „БОЕЦ“ са заснели задържането на Милева и пишат, че след запалването на руското знаме, веднага пристигнали полицаи, които блъскали, обиждали и заплашвали протестиращата, че ще ѝ конфискуват камерата, след което ѝ сложили белезници на гърба и я отвели в Първо районно управление.

Адвокат Полина Велчева, която защитава Милева, обясни пред „Лекс“, че жената е задържана за 24 часа и сега полицаите ще я откарат в Софийския районен съд (СРС), тъй като според МВР тя е извършила дребно хулиганство, за което може да бъде наказана със задържане до 15 денонощия или глоба от 100 до 500 лева.

Според Указа за борба с дребното хулиганство то е „непристойна проява, изразена в употреба на ругатни, псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, към органите на властта или на обществеността или в скарване, сбиване или други подобни действия, с които се нарушава общественият ред и спокойствие“.

Адвокат Велчева обясни, че МВР е приело за непристойни действията на Милева с късането и горенето на руския флаг.

От МВР до момента не са коментирали казуса и дали изобщо са приели, че младата жена е извършила действията като форма на протест срещу нахлуването на Русия в Украйна.

Постоянна е и практиката на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), според която правото на протест, включва и действия, които застрашават обществения ред, провокират, обиждат и възмущават. Те обаче остават защитени, ако са мирни, не е застрашено нечие здраве или не е разрушено имущество.

В петък вечерта Софийският районен съд оправда Милева. Съдия Константин Попов прие, че тя е целяла да изрази позицията си, а не да демонстрира неуважение към обществото.

81
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
30 август 2024 21:06
Гост
Колко милиционера са арестувани?
Колко милиционера са арестувани?
30 август 2024 20:48
Гост

Арест, съд и затвор за милиционерите, преследващи легитимен и законен политически протест. Съд каза,че протестиращата не е нарушила нищо. След този съдебен акт в момента би следвало да се случват арести на милиционери, преследващи легитимно протестиращата против войната , злото и агресията, и изразила си правото на мнение.

Ако не се случат арестите, значи,че цялата държава е пробита от верни към мАсква, и това би било ужасяващо. Бъдете сигурни-нашите приятели от НАТО следят събитията – и хипотетичната липса на реакция -арести на замесените милиционери, уволнения на началниците им, поемане на политическа отговорност няма да остане незабелязана от западните демокрации!

Колко милиционера са арестувани?
Колко милиционера са арестувани?
30 август 2024 20:43
Гост

След като съд, по делото по УБДХ каза,че нищо незаконно не е направено, а легитимен протести право на мнение, колко милиционера са арестувани, заради преследване на легитимен протест и право на мнение?.

След оправдателния съдебен акт арестите на нарушили закона милиционери са неизбежни. Ако прокуратурата не реагира, самите бездействащи прокурори рискуват да станат самите те обвиняеми.

Страшна издънка на милицията-да пази московските интереси. Няма как да остане без последици.

А да-оставка на мевере министъра! Този ли министър, ще прави избори, като граждани са арестувани на легитимен политически антивоенен протест против световния агресор?

Двоен аршин през закона
Двоен аршин през закона
30 август 2024 20:35
Гост

Да напомня-по случая Росенец лице от специалните служби-от УБО ХВЪРЛИ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НА ЗЕМЯТА, това е заснето и на видео, и няма спор какво се беше случило. Никаква реакция не последва. Не беше задържан нещастникът от УБО, хвърлил светинята-българското знаме на земята, нямаше дело по УБДХ, а военна прокуратура отказа да го обвини, защото намери,че да хвърли знамето на земята не било хулиганство!!!! А тук-заради чуждо знаме , на агресор, обявил ни за враг-цялата мощ на репресивния апарат.. ПОЗОР! От двата примера се вижда-че репресивния апарат е верен към Москва, и притивник на българските граждани. Защо сега реагирате, а заехте… Покажи целия коментар »

Колко милиционера са арестувани?
Колко милиционера са арестувани?
30 август 2024 20:28
Гост

Прокуратуро, колко милиционери са задържани, заради защита на чужди интереси. Опазването на чуждо знаме, знаме на държава, която ни обяви за враг дали не тангира към предателство. Милицията има задължение да пази светинята- българското знаме , също и европейското знаме(пише го в закона), и знамената на нашите приятели и съюзници, а не и знамето на врагове и държави водещи агресивни войни. Да запалиш знаме на агресор е израз на правото на мнение, на политически протест, и не е хулиганство по дефиниция. Незаконно е да пречиш на легитимен политически протест и правото да изразиш мнението си-в защита на мира, и против… Покажи целия коментар »

Фриц Клингенберг
Фриц Клингенберг
30 август 2024 20:27
Гост

Дано не я е.ат тая джендърка, щото ще и направят КЕФ!

Само я вижте на какво прилича!

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 20:54
Гост

И този пост ли ще остане?! Дори получава одобрение! Това опростачаване на изказа води до оварваряване на нравите.

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
30 август 2024 19:30
Гост

НК НК Чл. 325. (1) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание. След като русия ни обяви за свой враг, КОЙ обществен ред грубо е нарушен с палежа на руското знаме, а- българският или руският; КЪМ КОЕ ОБЩЕСТВО е явното неуважение- към българското или към руското. С две думи- откога България е руски федерален субект, че да са защитени със закон… Покажи целия коментар »

Пеналист
Пеналист
30 август 2024 20:09
Гост

Чак пък НК. Колега, колко пъти трябва да се обясни – правото на ЕС е с примат над националното. Прилага се правото на ЕС, а не поредната нелепа българска разпоредба, писана и приета от правни нихилисти.

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
30 август 2024 19:04
Гост

Този сайт нали уж е ПРАВЕН сайт… Е, айде сега- да видим кой състав в СРС ще се позове на чл.108 ал.2 от НК и дали има досттатъчно данни за извършено престъпление по чл.325 ал.1 от НК или по чл.330 от НК, Палежът на руското знаме НЕ Е възведен в престъпление, не е и хулиганство, тъй като русия обяви България за вражеска държава. Лицето с действията си не е поставило в опасност ен брой лица, нито пък е застрашило общественият интерес.

Милицията-верен страж на Москва
Милицията-верен страж на Москва
30 август 2024 20:19
Гост

Факт-по цял свят е законопослушно да палиш знаме на врага,самите московци ни обявиха за враг, а не ние. Национално предателство е милицията да пази вражеско знаме! Московците ни вкарват в списък на враговете им, а нашата милиция пази вражеското знаме. Тоест милицията се явява верен страж и слуга на Москва.

Дани
Дани
30 август 2024 18:32
Гост

Щом палиш флаг е обикновено протестно действие, бих запалила американския флаг, както и флага на Европейския съюз. Както и някои други флагове.
Вие кои флагове бихте запалили?

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 18:42
Гост

Само не палете флаговете на България и на ЕС – „(2) (Изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 38 от 2007 г., доп. – ДВ, бр. 95 от 2016 г.) Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева“.

Пеналист
Пеналист
30 август 2024 20:11
Гост

В протест може и още как. Правото на ЕС е с примат и следва да се прилага, след като национална норма му противоречи. Такава е и трайната, и задължителна практика на съда.

Две хубави очи
Две хубави очи
30 август 2024 18:30
Гост

А пък за мен най-хулиганското в тази е начинът, по който навира огромните си бомби. Вижте я на видеото как се е оцицорила и гледа тъпо без да обели дума за Украйна. А доколко е съставомерно по УБДХ е друг въпрос. Прочее, както питат по-долу, докато „се занимава с музика и изкуство“, какво работи, за да се издържа?

Живи и здрави
Живи и здрави
30 август 2024 18:10
Гост

Щом според част от коментиращите (много гласовите в интернет, ама иначе не знам) няма проблем в запалването на руския флаг, значи да почваме протестно да палим и флаговете на Израел, на НАТО и на ЕС за античовешката им, антиевропейска, антиславянска, антиправославна и каквато още се сетите тяхна политика?

Тогава пак същото: „Постоянна е и практиката на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), според която правото на протест, включва и действия, които застрашават обществения ред, провокират, обиждат и възмущават. Те обаче остават защитени, ако са мирни, не е застрашено нечие здраве или не е разрушено имущество.“

Пеналист
Пеналист
30 август 2024 17:45
Гост

СЛАВА НА УКРАЙНА ! СЛАВА НА ГЕРОИТЕ ! Браво на дамата, така се прави! Парцала на терористичната държава следва да бъде изгарян ежедневно!

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 18:01
Гост

Ей хулиганин

Re:
Re:
30 август 2024 20:29
Гост

Той (и тя) не е, а е … ГРАНТ АДЖИЯ!

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:28
Гост

Повредила имущество, запалила чужд флаг…ми не е мирен протест. Адвокатката да си каже адреса да ходя пред него да и паля простора с гащи и драскам по вратата. Протестирам против юридическите и знания и експертиза

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:20
Гост

„занимава се с музика и изкуство“ е много весел момент от статията – това да не е политкоректното название на „дълготрайно безработна“ :)))

Психиатър
Психиатър
30 август 2024 17:09
Гост

Очевидно въпросната личност има някакви тежки психически проблеми,от които са се възползвали някои безскрупулни боклуци,за да я накарат да се изложи така.Може би американското гражданство,което тази тъжна женица има,е повлияло на цялостното и психическо състояние…

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 16:55
Гост

Мисля си, че този, който системно нарушава правилата на форума, установени от Редакцията, е „драгият читател“ – хохли, бандеровци и пр. путинизми. Докога?!

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:01
Гост

Странно изказване от многоников трол с еднообразен репертоар,използващ думичката „путинизъм“ – плаща се допълноително при всяко споменаване ли ?

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:08
Гост

Да поясня какво е путинизъм – „неологизъм“ (има речници за тази думичка) на путинистките идеолози, които трябва да уязвят „безпомощния, слаб“ Свободен свят и да възвеличаят сатрапията. Примери: „соросоид“, „гейропа“, „еврогей“, „либераст“ и пр. путинизми. А този, който говори за плащане, очевидно знае какво е тролферма. Изразих своето мнение за недопустим език в този форум, а на Вас допадат ли путинизмите? Или трябва и този форум да се превърне в „клоака“?!Други въпроси, не-троле?!

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:17
Гост

Да,пепейка,колко ти плаща на час ДеБелян за да висиш тук и да осмърдяваш този форум ? И защо още не си баннат от достъп до сайта на лекс.бг ? След като много лесно може да се види,че само под тази статия си писал от поне десет различни имена 🙂 А ако се разпознаваш в думички като соросоид и еврогей,това си е лично твой проблем,троле

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:21
Гост

Не-тролът отново не е познал. Нормалните хора сме „легиони“. Да, путинизмите са измишльотини, които се ползват от тези, които се опитват да създадат от правен сайт „форумна клоака“. Затова „Драгата Редакция“ трябва да се намеси при обидни изрази като „хохли“ и „еврогей“. Всъщност, дори и да не възприемам безсмислиците, които сте написал, се обръщам към Вас учтиво – не-троле!

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:36
Гост

Не мога да разбера как трол,пишещ едни и същи глупави коментари от различни никове,може да се представя за нормален човек,при това за нормални хора легиони.Освен това тролът вижда навсякъде и нещо наречено „путинизми“.Може би психиатрите трябва да се произнесат относно състоянието на анонимния пепеевски трол,а модераторите да се погрижат въпросният трол да не нарушава нормалната дискусия с неадекватното си поведение…

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:44
Гост

Рече, не-тролът, който отново изпусна нервите си -когато човек спокойно излага мнението си, вкл. и когато разобличава тези, които използват путинизми (какво са, ако не такива, „хохли, бандеровци, еврогейове“?!), бива хулен – от слабост, разбира се. А не-тролът иска да използва отровени путинизми и други хули, и да не бъде възпрян. Е, това няма как да се случи! Но както е изяснявано и преди, когато „Драгата Редакция“ допусне подобни обидни изрази, сама тя насърчава тези, които ги използват, да „превземат“ и този форум с отвратителните си опорчици.

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:47
Гост

Апропо, не-тролът не отговори на въпроса ми дали тези путинизми му харесват. Очевидно – да, за това е не-трол. „И точка“. Приятно тролене…

Спонсор
Спонсор
30 август 2024 16:37
Гост

Бих искал да знам лицето Александра Милева би ли запалила знаме на Израел,държава която в момента извършва геноцид сред палестинското население и за чийто премиер Бенямин Биби Нетаняху беше поискана заповед за арест от МНС.

Пеналист
Пеналист
30 август 2024 16:34
Гост

МВР никога не са били известни с познаване правото на ЕС. Флагът е лична вещ на предполагаемият извършител. Актът е протестен и извършен на публично място, което изключва всякакъв вид скандализиране на обществото. В свободният Европейски Съюз всеки е свободен да протестира лично и на публично място, чрез способ, който не застрашава здравето и живота на гражданите. МВР е пълно с откачалки!

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:04
Гост

Ти също си доста далече от познаване на правото на ЕС,другарю „Пеналист“,именно защото актът е извършен на публично място води до скандализиране на обществото.Не инвестират пепейките в образоване на троловете си и това е.

Пеналист
Пеналист
30 август 2024 17:43
Гост

Правото на ЕС има примат над националното. Толкоз.

Paragraph 22
Paragraph 22
30 август 2024 16:33
Гост

Очевидно е,че жената има някакви наркотични/алкохолни зависимости,дано да бъдат взети мерки относно подобряването на психическото и състояние.

Тъпни
Тъпни
30 август 2024 16:23
Гост

Обикновената тъпанарщинка нека е хиганство. У нас подчинягите толкоз си могат – бой с паметници, битки с байраци – големи хитреци.

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 15:47
Гост

Руски флаг,=дребно хулиганство
Американски флаг- едро Холиганство.
Защо и докога путински робове, не вярващи на Кирил и асен?!?

Читател
Читател
30 август 2024 16:32
Гост

Искрено се надявам,че това горе е написано с чувство за ирония и подигравка с неграмотните ПеПейки,защото ако не е,положението е много сериозно хаха

Любител
Любител
30 август 2024 14:58
Гост

Споко, съдът ще откаже да я накаже, а за тия „смели“ действия добре ще и напълнят копанката поръчителите на всичко това

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 14:48
Гост

Крайно любопитно е дали сред младежите, предимно от провинцията, инсталирани в Софийска районна прокуратура ще се намери смел прокурор, който да се озъби на милицията, и да застане на страната на правовия ред, закона и да защити легитимно протестиращата-вклч и по това дело по УБДХ.

Няма текст в закон ,забраняващ правото на протест и мнение на несъгласие с война, агресия. Но ива текст в закона, който санкционира незаконни действия срещу политическите права на гражданите-сред които правото на протест ,мнение и разпространението му.

Читател
Читател
30 август 2024 15:52
Гост

Няма никаква легитимно протестираща,тролче дежурно.Иначе добре щеше да е да запали бандеронацисткия парцал,но едва ли и стиска….

Нашата милиция-вярна на Масква
Нашата милиция-вярна на Масква
30 август 2024 14:41
Гост

Когато промосковски протестиращи заляха в София представителството на Европейската комисия с боя-нямаше арестувани, няма разследване, нищо.

Но виж-за вярната на моска милиция е нарушение на … българския закон протест против агресията и войната.

Това трябва да доведе до уволнения и наказателно преследване срещу милиционери, за посегатество срещу политическите права на гражданите.

Азовец
Азовец
30 август 2024 15:53
Гост

Так держать,молодец – кога идваш на фронта да им разкажеш играта на москалите ? Айде че малко остана до края на дискотеката

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:32
Гост

Ха..Пълна лъжа. Цяло досъдебно производство извъртяха…щото ЕС, бля-бля…Та ми стана смешно за двойния им аршин с руското посолство и червената боя-тогава нямало престъпление.
Или сте незапознат, или откровено лъжете.

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 14:24
Гост

Хулиганство е неуважение към обществото. А паленето на знаме на държава агресор е неуважение към конкретната-държава агресор, като е позволен израз на право на протест и право на лично мнение. Не е хулиганство, а израз на политически протест против войната. Виж-действията на милицията виришат на посегатество срещу политическите права на гражданите. Тревожното е,че милицията се показа като защитник на промосковските интереси. –––––––––––- Един виц: „Вървял един пиян руски войник из центъра на Москва, през 30-те години на XX век, по време на Сталинските репресии и скандирал: – Смърт на мустакатият диктатор! Смърт на мустакатия диктатор! Чул го един милиционер, капитан… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 15:54
Гост

Защо палене на знаме на държава агресор ? Не се споменава да е палено израелското знаме ?

Баш!
Баш!
30 август 2024 16:28
Гост

Значи за подкарваме американските байраци. От САЩ по-голям агресор няма

Предположение
Предположение
30 август 2024 14:08
Гост

Как смятате, дали протестиращата американска гражданка го е направила, без одобрение на САЩ и съответните служби, и помислете къде работи според вас? Жена пътуваща до Украйна, протестираща против Русия, с американски паспорт в София-каква е вероятността да предположите дали работи за Държавния департамент или правитеството на САЩ-в лицето на някоя правителствена агенция. Може би -не, а? Накратко-тежка, тежка, огромна грешка направи милицията. Издънихте се. САЩ подложи на проверка нашия режим, а той се доказа като промосковски настроен. Спира легитимен антимосковски протест против злото и война. Страшно фиаско и огромна издънка за милицията. Как се показа, като лоялна и вярна на… Покажи целия коментар »

Читател
Читател
30 август 2024 15:47
Гост

Да ти го напиша в прав текст – хващай влака и заминавай на фронта.А палене на флаг на „държава агресор“ щеше да има ако беше запалила флагчето на УСрайна

Чакаме реакцията на Поссолството
Чакаме реакцията на Поссолството
30 август 2024 13:59
Гост

Сбъркаха от милицията с беззаконието си. Протестиращата е с двойно гражданство-има и американско и българско. Тоест-легитимно протестираща американска гражданска, палеща ЛЕГИТИМНО знамето на агресор, като право на мнение е подложена на терор от промосковската българска милиция. Грешка, ритнахте ръжена-американците никога не мълчат при произвол над техен гражданин! Заради това-няма скоро да видим падането на визите Пак ще влезем в доклади на държавния департамент. Ще има и остра дипломатическа реакция. Както и искане от Посолството за уволнения, е разследване посегателството НАД ЛЕГИТИМЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТЕСТ! ВИЕ, милиционери, ПОСЕГНАХТЕ НА ЛЕГИТИМНО ПРОТЕСТИРАЩ АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИН, ПОЛЗВАЩ СЕ ОТ ЗАКРИЛАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЗАКОНИ. Грешка направиха… Покажи целия коментар »

Параграф 22
Параграф 22
30 август 2024 15:56
Гост

Аууу,какъв патос на партиен секретар хахаха и какво ще направи „посолството“ бе,хохльо ? Ще покаже извлечение колко цента е платила за „протеста“ на някаква невменяема лелка ли ?

Двоен аршин пред закона
Двоен аршин пред закона
30 август 2024 13:51
Гост

Странен е двойния аршин-като от една проруска партия палиха украйнското знаме, милицията не реагира, било политимески протест и право на мнение.

Очевидно има топла връзка между нашият репресивен апарат и масква! Последица, на неслучилата се лустрация.

Колко милиционера са арестувани за беззаконието?
Колко милиционера са арестувани за беззаконието?
30 август 2024 13:46
Гост

Не е хулиганство да гориш знаме на агресор, който бомбандира и избира мирно население и агресира държави. Нито е невярно,че са убийци-що не не спомните за Буча. Изгарянето на знаме на аглесор е легитимно право на протест, и израз на мнение нласие със злото. Но е МИЛИЦИОНЕРСКО ХУЛИГАНСТВО и ПОСЕГАТЕЛСТВО над политическите права на гражданите , и тежко беззаконие да арестуваш легитимно протестиращ, да го арестуваш-за да попречиш на протеста му, обиждаш, и заплашваш. Правото на мнение и протест са основни политически права. Посегателството над политическо право е престъпление-чл 167-а правото на протест, мнение са основни политически права ! Няма… Покажи целия коментар »

Читател
Читател
30 август 2024 15:57
Гост

Да,помним циркаджийската постановка „Буча“,която впоследствие и самите хохли си признаха,че не са скалъпили както трябва.Май ДеБелян трябва да ви смени опорките,че тия остаряха.И пак – не е палено знаме на Израел за да има „изгаряне на знаме на агресор“

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 16:52
Гост

Отново ли „Драгата Редакция“ ще допусне език на омразата – какво е това „хохли“ за нация, която геройски се противопоставя на дивия агресор?!

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 17:40
Гост

Никой не нарича хохли нация която се противопоставя на див агресор,тоест палестинците.Хохли е запазено име за феновете на нациста Бандера

Проскубания бухал
Проскубания бухал
30 август 2024 13:42
Гост

Сега за това си деяние заслужава от ППДБ да включат в избирателните си списъци, нали вече лица с двойно гражданство могат да стават депутати, а тя (по някаква случайност) отговаря на политкоретните изисквания на доверен пред властите на САЩ човек, който заслужава да бъде реабилитиран в обществото за своя дисидентски акт на искрено възмущение, изразявайки всеотдайна подкрепа за евроатлантическата дружба и лоялно сътрудничество с партньорите но от НАТО и в по-широк план Израел. Подходящо място за протест, пред Руския културно-информационен център- това е ядрото на (вредното) „меко“ кремълско влияние у нас, хранещо се като малигнен тумор от историческия самтимент на… Покажи целия коментар »

Смотано врабче
Смотано врабче
30 август 2024 13:57
Гост

Иронията ви е свежичка, но като си помисля, че зад нея се крие манталитетът „преклонената главичка сабя не я сече“, бих казал: „Жалко за таланта“.

Читател
Читател
30 август 2024 15:46
Гост

Врабченце,ти кога заминаваш на фронта за да ни демонстрираш колко непреклонена главичка си ?

Редовно уронващ престижа на съдебната власт
Редовно уронващ престижа на съдебната власт
30 август 2024 15:49
Гост

Покъртително е, че този форум се прочу точно с тоя проскубан възрожденец. Под всяка статия преизпълнява петилетката с някои коментар против ППДБ, чак направо да му съчувстваш срещу тези жалки копейки, които получава, как си пропилява малкото творчески талант. Защото се изисква такъв да можеш на всяка манджа да мерудийстваш с един и същи шлагер, без да изкукуригаш съвсем.

Читател
Читател
30 август 2024 16:12
Гост

Всъщност покъртително е как един многоников депесарски трол,“редовно уронващ престижа на съдебната власт“,се опитва да създаде илюзията за много потребители обаче с един и същ репертоар 🙂 Наистина въпросното лице буди някаква странна смесица от присмех и съчувствие,особено предвид факта докъде трябва да си пропаднал,за да постваш опорките на корпулентния евроатлантик ДеБелян…жалка история са това пепейките,много жалка

Анонимен
Анонимен
30 август 2024 16:50
Гост

С нетърпение очаквахме Бухала да отиде на заслужен отпуск – уж онзи ден се похвали, че няма да ни занимава с „вечно смислените си коментари, които не ги възприемаме“, но днес е отново на „тихия фронт“. Досадно, не ли?!

Спонсор
Спонсор
30 август 2024 17:06
Гост

Абе тавариш Анонимен,който пишеш тук с поне 10 никнейма (само под тази новина) има ли някаква причина да говориш за себе си в множествено число ? Психически проблеми ?

Лазар
Лазар
30 август 2024 13:32
Гост

Държавата ни е като разграден двор. Ама нищо вече не може да ме учуди.

Асен
Асен
30 август 2024 13:34
Гост

Те в НС се бият, та по улиците ли ще се следи за някакъв ред.

Асен
Асен
30 август 2024 13:30
Гост

Е, сега сигурно ще съди полицаите.

Hari
Hari
30 август 2024 13:31
Гост

И нищо чудно да успее.

Милицията няма право да арестува протестиращи
Милицията няма право да арестува протестиращи
30 август 2024 13:49
Гост

Не тя, прокуратурата трябва да ги съди, за престъпление срещу политическите права на гражданите-чл 167. Правото на протест, на мнение са основни политически права.

Милицията няма право да арестува протестиращи,ненарушили закона. Запалването на знаме на държава -световен агресор не е забранено, а легитиммно право на мнение.

Читател
Читател
30 август 2024 15:59
Гост

Боя се че не е било палено знаме на Израел за да има запалване на знаме на държава – световен агресор.Знаме на САЩ също не е палено,иначе то отговаря на условието „знаме на държава-световен агресор“.Не е зле тролчетата на депесе да четете малко повече с разбиране,нищо че българския не ви е родния език

Редовно уронващ престижа на съдебната власт
Редовно уронващ престижа на съдебната власт
30 август 2024 13:29
Гост

Сакън! Трябва да обслужим руския интерес! Жалка държава!

Читател
Читател
30 август 2024 16:00
Гост

Кои сте вие дето обслужвате руския интерес и в какво се състои обслужването,което извършвате ?

Ники
Ники
30 август 2024 13:28
Гост

Тази кой знае на какво е била.

Ностакгик
Ностакгик
30 август 2024 13:30
Гост

По Байтошово време не можеше да си позволиш такъв лукс.

Lozan
Lozan
30 август 2024 13:28
Гост

Не съм съгласен правото на протест да включва и действия, които застрашават обществения ред.

Гуньо Адвокатина
Гуньо Адвокатина
30 август 2024 13:48
Гост

Не си съгласен, защото не четеш и не мислиш достатъчно. Какви са тези действия, които „застрашават“ обществения ред. Член 1 от УБДХ и член 325 от НК описват съответните правонарушения като действия, които нарушават обществения ред. И тука почва сложното. Кога определени протестни действия, които поради естеството си нарушават обществения ред, са форма на упражняване на политически права и поради това са позволени от закона, и кога протестът прекрачва границата между позволено и забранено.

Коко
Коко
30 август 2024 13:58
Гост

И с какво точно е нарушила обществения интерес като е запалила съветския парцал

Моко
Моко
30 август 2024 14:38
Гост

Как така с какво го е нарушила. Уронила е коленопреклонните чувства на българския народ към неговата освободителка, бихме казали дори родителка, и най-вече към нейния мъдър ръководител. Разколебала е по-неустойчивите членове на обществото в свещената им ненавист към измисления от загниващия Запад хохолски народ, който така ядосва великия кремълски кормчия. Ма как, моля ви се, когато човекът ги е помолил да се предадат, вместо да наведат глава, тръгнали да се бият. На кого посягате вие, бе!

Параграф 22
Параграф 22
30 август 2024 15:50
Гост

Има някаква сериозна криза сред тролчетата на ДеБелян – първо си се писал Моко,после Коко….прояви повече фантазия,защото ДеБелян ще ти спре мазното кафенце

Читател
Читател
30 август 2024 15:49
Гост

Всъщност по скоро трябва да запали бандеронацисткия парцал,а коковците да заминавате да браните азовците на фронта,че май хич не им се развиват добре нещата там…..

Писател до Читател
Писател до Читател
30 август 2024 16:04
Гост

Трета година все не им се развиват добре нещата и все не падат. Тоз месец даже половин руска област били завзели. Не че нещо, ама да не стане като със социализма. 45 години три поколения все си приказвахме как не им се развиват добре нещата на западняците, а те през 1989-та така ни нахендриха, че вече 35-та година не можем да се освестим.

Читател
Читател
30 август 2024 16:15
Гост

Другарю Писател,коя е тая половин руска област ? Старите партийни секретарчета не разбрахте ли,че вече не можете да лъжете като едно време ? Как са иначе Ф-ките в Украйна,тавариш партиен секретар,нещо почнали да падат ? Как е положението в Курск,тавариш партиен секретар ? А в Покровск ? Какво е написал другаря ПеПеевски на лиШчетата ?