Калин Стоянов „изпадна“ от състава на втория служебен кабинет на Димитър Главчев. За вътрешен министър е предложен Атанас Илков, който е директор на Националната полиция.

В проектосъстава на служебното правителство остават голяма част от сегашните министри, сред които и правосъдният министър Мария Павлова.

Ново лице в правителството е юристът Красимира Стоянова, която ще заеме поста на транспортен министър на мястото на Георги Гвоздейков.

Стоянова е един от безспорните и най-големи капацитети по отношение на правната регулация в областта на транспорта с огромен практически опит. Тя ръководи от години правната дирекция в министерството и е консултирала най-успешните му концесии.

Била е началник на политическите кабинети на петима редовни и служебни министри – Николина Ангелкова, Ивайло Московски, Христо Алексиев, Росен Желязков и Николай Събев.

Другите нови лица в служебното правителство са Иван Кондов, предложен за външен министър и, както стана ясно – Атанас Илков.

Президентът Румен Радев заяви, че утре ще издаде укази за назначаване на служебното правителство и за насрочване на парламентарните избори на 27 октомври.

Искам да ви благодаря, че се вслушахте в призивите и очакванията на обществото за намаляване на политическото напрежение и засилване на гаранцията за провеждане на честни и свободни избори, което е основна задача по Конституция на служебното правителство“, обърна се президентът към Димитър Главчев.

Наред с тази задача, държавният глава очерта и останалите приоритети, които стоят пред кабинета – разрешаване на проблемите на хората, гарантиране на нормалното функциониране на държавата, задълбочаване на европейската интеграция, действия срещу безводието, борба с пожарите, подкрепа за бизнеса и инвестиционния климат и не на последно място: „Военните действия на Север и на Юг ескалират и изискват бдителност и адекватни мерки“.

Президентът напомни още, че до края на седмицата трябва да бъде излъчено българско предложение за еврокомисар.

Предложеният състав на кабинета е:

Вицепремиер и министър на финансите – Людмила Петкова

Министър на правосъдието – Мария Павлова

Министър на вътрешните работи – Атанас Илков

Министър на външните работи – Иван Кондов

Министър на енергетиката – Владимир Малинов

Министър на здравеопазването – Галя Кондева

Министър на образованието – Галин Цоков

Министър на икономиката и индустрията – Петко Николов

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Виолета Коритарова

Министър на електронното управление – Валентин Мундров

Министър на културата – Найден Тодоров

Министър на спорта – Георги Глушков

Министър на транспорта и съобщенията – Красимира Стоянова

Министър на труда и социалната политика – Ивайло Иванов

Министър на земеделието – Георги Тахов

Министър на отбраната – ген. Атанас Запрянов

Министър на околната среда и водите – Петър Димитров

Министър на иновациите и растежа – Росен Карадимов

Министър на туризма – Евтим Милошев

Министър на културата – Найден Тодоров

 

50
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Пеналист
Пеналист
26 август 2024 19:19
Гост

Главчев май не се усеща, че това е политическа длъжност и не е редно поредния оперативен работник да бъде министър. Оперативните работници в МВР нямат общо с правото и закона.

Смях
Смях
26 август 2024 19:00
Гост

Да назначиш тоя карикатурен „професионалист“ за МВР министър е все едно шебек да ръководи космическа програма!
В България обаче всичко е възможно и резултата е налице!

Радев назначи
Радев назначи
27 август 2024 7:52
Гост

тоя карикатурен „професионалист“ за МВР министър

Пеналист
Пеналист
26 август 2024 18:45
Гост

Смениха човек на санкционираният по глобалния акт „Магнитски“ за значителна корупция – Делян Славчев Пеевски, с друг лакей на санкционираният по глобалния акт „Магнитски“ за значителна корупция Делян Славчев Пеевски. Чудо голямо…

Някой
Някой
26 август 2024 14:42
Гост

Радев си избра Атанас Илковза шеф на МВР, защото:
Илков през 2016г. е назначен за шеф на криминална полиция в Пловдив на мястото на Пламен Узунов, станал министър в служебно правителство на Радев. Връща се в ГДНП като зам. шеф при Бойко Рашков. Година по-късно, при правителството на Гълъб Донев /и Румен Радев/ става шеф на ГДНП…
От домовата книга на Бойкикиев – толкоз. До скоро Радев му беше патрон и коленичи пред него, сега патрон му е Доган…

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 15:26
Гост

Абсолютно вярно, Павлова и тя…

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 14:27
Гост

Идеално е според мен – Калин Стоянов бе заменен от Стоян Калинов /10 или ДП/

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 14:23
Гост

Пепейския гвоздей изпадна от каруцата!!!
така е като искаш да стоиш на два стола едновременно!
Накрая – на земята „големио професионанист“

пълен потрес
пълен потрес
26 август 2024 14:00
Гост

Да попитам-как така по случая осемте джуджета-от паркинга на спец прокуратурата прокурори претоварват злато (на собственика на асансьорния завод)от кола в кола, обраният човек с името си застана и разказа какво е станало, със сигурност има и видеозапис-как смятате, дали няма видеозапис от паркинг на спец прокуратурата и не се случва нищо. Къде е видеозаписа на претоварването на златото, или записът вече го няма удобно? И как така се случва рекета-че без подпис(за разполеждане с имущество) -няма хемодиализа за сина на собственика на асансьорния завод, изнуденият подписва, и съответният прокурор дава разпореждане да почне хемодиализата, и за рекетьорът-прокурор, назован поименно… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 14:05
Гост

А да-отдавна ви говоря,че в прокуратурата необходимост от заплати няма. Видно от осемте джуджета, и липсата на последици-в системата се изкарват чудесни доходи от закоснно изнудване, кражби*, търговия с казуси(вж продадения прокурорски конкурс през 2006г-от вестник монитор си купиха казусите) и тн. А да-и видно от казусът осемте джуджета-повдигането на обвинение, и свалянето на обвинение е платена дейност-от записа по осемте джуджета човекът с името си застана и разказа сумата, която е изнуден да плати.

* Друг пример-на колекционер му изземват картините, и когато иде времето да бъдат върнати, десетки картини изчезват https://e-vestnik.bg/24042/igor-markovski-ot-275-moi-kartini-v-trezora-na-ktb-lipsvat-37/

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 19:14
Гост

Айде стига със сънищата. И аз твърдя, че Буда Борисов и двама олигарси ми дължат няколко милиони, а на България кражби за 30 милиарда. Изнудиха ми да им ги дам, а сега не искат да си ги върнат и се правят, че не ме познават.

По-леко с потреса
По-леко с потреса
26 август 2024 19:10
Гост

Айде стига с тия джуджета. Има и много други книжки с приказки. Зор заман от този Златанов и семейние им крамоли. Който плаща наляво и надясно за незаконни далавери може да приказва каквото си иска, така е в Булгаристан. За приватизацията никой не говори, за ограбването и съсипването на държавата от Костов, царското правителство, тройната коалиция, Буда Борисов, мафиотите олигарси, продажната съдебна система, превърнала се в обръчи от фирмчи, сивата икономика, престъпното битие на цялата опростачена нация, джуджета, снежанки, калинки. ОТ ДЪРВЕТАТА НЕ ВИЖДАТЕ ГОРАТА ! За по-лесно на немислещите: Заради дребните неща не виждате важните

Аноним
Аноним
26 август 2024 13:44
Гост

И какво се ежат сега всичките, тоз бил човек на този, онзи на онзи, ама ППДБ сътвориха всичко досега, ясно беше изначално, че всички по „домовата книга“ са политически лица, избирани от тях, много ясно, че ГЕРБ и ДПС ще ги наиграят, но те си мислят, че през пропагандни медии, платени викачи сутрин по студиата ще обърнат играта и ще качват на изборите и те ще са диригентите, навсякъде с техни хора, включително и служебното правителство. Жалко е, че всичко е оглед на личността, нито главен прокурор щяха да искат да бутат, ако беше техен човек, нито служебно правителство щяха… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 19:17
Гост

Свестни хора не искат да се калят при крадците и мошениците, а и никой няма да ги избере и да им даде нещо да решават. За схемите и далаверите трябват наколенковци и кратунковци, за това и никога тази колония няма да се оправи, а бавно ще стигне до заника си

Кой ще ни пази от милицията?
Кой ще ни пази от милицията?
26 август 2024 13:40
Гост

Да питам-защо няма арестувани милиционери, за убийството на младият човек в Ямбол през юли.-случаят беше отразен в медиите, и от тогава пълно потулване. По тялото му следи от жесток побой, следи от ритници по тениската му и нищо не се случва. Втори въпрос-какво става -защо няма обвинени за убийството в края на миналата година в Стара Загора на спортистта? Милицията го извлече от колата и го уби-и също пълно потулване. https://btvnovinite.bg/bulgaria/dashterjata-na-pochinalija-mazh-v-stara-zagora-bashta-mi-e-zverski-bit-i-brutalno-ubit-ot-policaite.html Трети въпрос-защо не е арестувана милиционерката, която преди около една година уби дете, на 15 г в гръб, с личното си оръжие? Дори и детето да е било извършило… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 13:49
Гост

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16312184 19 годишна: Ритаха ме по корема, за да нямам деца КОЛКО МИЛИЦИОНЕРИ , ОПИТАЛИ СЕ ДА НАНЕСАТ ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА НА ТОВА МОМИЧЕ(детеродна неспособност) са АРЕСТУВАНИ? –––––- А колко милиционери са арестувани за разбиването на заведението и побоят на мирно присъстващите хора там-побой заснет от ИПВ, и записът наличен в страницата на организацията, записът беше направен от вписан адвокат, неповикан като свидетел да опише какво е видял… Дали е имало побои и изпотрошаване такъв въпрос няма ТРЕТИ ВЪПРОС-ИПВ в последния си блог разказват, че е присъствал и тогавашният главен секретар(вече уволнен-проверете в медиите защо , ако сте забравили )… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 15:28
Гост

Щото не е убийство, а самоубийство-обесил се е, за това. Човекът е наркоман и бивш затворник, която пак щял да влиза на топло. Вие пак говорете глупости!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
26 август 2024 11:18
Гост

Двамата „първи мъже“ се разбраха, но предвид създалата се ситуация и от разстоянието на времето вероятно тази развръзка ще придобива в очите на хората все по театрални измерения, защото сюжетът на изобличаването на вътрешните противоречия, сътворенит от ППДБ, в промените на Конституцията и на практика квазивръщането на правомощията на президента по необходимост, но този път чрез тълкуване на неясни и зле написан текст, под формалното обяснение, че който назначава състава има правомощието и окончателната дума да извършва и промени в него. Нека не забравяме, че при служебните кабинети държавният глава играе водеща роля, подобно на НС при редовните, и няма… Покажи целия коментар »

Да де
Да де
26 август 2024 11:49
Гост

„Двамата „първи мъже“ се разбраха…“
„Така че беше сценка това, което се случи между Горица Грънчарова и Румен Радев. Там беше търсен скандал. Но в политиката да се концентрираме върху конкретно име, върху една персона е недопустимо. Търсеше ефект да бъдат дискредитирани промените в Конституцията, обясни ситуацията около опита отново да бъде съставен втори служебен кабинет, което ще стане ясно днес. “
https://faktor.bg/bg/articles/rumyana-kolarova-shte-zapomnya-50-oto-ns-s-neuspeshniya-opit-na-radev-i-deputatite-da-formirat-antimnozinstvo

Проскубания бухал
Проскубания бухал
26 август 2024 16:13
Гост

Редакция:
„….защото е изключително важно сюжетът с изобличаването на вътрешните противоречия, сътворени от ППДБ с авантюрата с Конституцията, и на практика квазивръщането на правомощията на президента по необходимост, но този път чрез тълкуване на неясно и зле написан текст, с формалното обяснение, че който назначава състава има правомощието и окончателната дума да извършва кадрови промени в него, да достигне до жадната за зрелища публика.“

Георги Ат.
Георги Ат.
26 август 2024 10:58
Гост

„Има човек, има компромат! Няма човек, няма компромат!“
„Кадрите решават всичко.“
„Незаменими хора няма.“
„Проверката е висша форма на доверие.“

ДП / ЙС

Калина Андролова, Фейсбук
Калина Андролова, Фейсбук
26 август 2024 10:46
Гост

Радев контролира ДАНС, сложил си е министър на правосъдието, целият шум беше да си сложи и вътрешен министър, че да покрие проблемите, които създаде за държавата, докато управляваше неграмотно през служебните си правителства. Всичко това се представя за бунт в посока на „справедливостта“, но е елементарно: иска да доминира във властта …
https://epicenter.bg/article/Kalina-Androlova–Rumen-Radev-kontrolira-DANS-i-zamita-sledi-sled-sebe-si/359463/11/0

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 10:48
Гост

Атанас Илков израства в кариерата по времето на Узунов и Бойко Рашков – единият министър на Радев, другият – на ПеПейците.

За подробности – https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18740123

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 14:41
Гост

и кво ?!? Кажи Ванге кво ке стане?

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 15:30
Гост

Но е декларирал вярност на президента. Меверейците от миналата седмица знаят за Илков. Удобен човек

Калоян
Калоян
26 август 2024 10:38
Гост

Галин Цоков ще бъде добър министър на образованието.

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 14:24
Гост

бабината ти на припек – щом не си наясно.

Смех
Смех
26 август 2024 10:36
Гост

Атанас Илков е прекалено коленичене пред щенията на Румен Радев. Да, ПП-ДБ са против него, щото бил човек на Пеевски…- грънци и паници.

Атанас Илков израства в кариерата по времето на Узунов и Бойко Рашков – единият менестър на Радев, другият – на ПеПейците.
За подробности – https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18740123

Офнюз пък акцентира на акцията в Лясковец и загубата на барета – https://offnews.bg/politika/organizatorat-na-pozornata-aktcia-ot-liaskovetc-shte-e-sledvashtiat-va-828687.html.

Паскал директно да беше сложил Главчев и за шеф на МВР, и за министър на финансите.

Асен
Асен
26 август 2024 10:35
Гост

Хубавото е, че правосъдният министър отново ще е Мария Павлова.

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 14:25
Гост

Е как бе – тамън да се организира още някой „честен“ „конкурс“ – кат вчерашния за нотариуси.

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 15:31
Гост

Точно. Което е истина си е истина…Мъжът й и тя много ги влекат тез неща

Стоил
Стоил
26 август 2024 10:32
Гост

Да идват изборите, че като го гледам този списък…

Заки
Заки
26 август 2024 10:33
Гост

Нещо по- различно ли очакваш? Хората масово няма да гласуват.

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 15:05
Гост

Кво ме интересуват хората дали ще гласуват или не? Те са роби на заплати – ако искат да гласуват, ако искат – не….. Това не е определящо!

Бориславов
Бориславов
26 август 2024 10:26
Гост

Главчев спокойно може да се пенсионира като успешен политик след втори мандат като служебен премиер

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 10:26
Гост

Това ще му е

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 10:25
Гост

Застреляна работа… А ще продължават ли смените на областни управители в несвяст?

Георги Ат.
Георги Ат.
26 август 2024 10:53
Гост

Не, те вече са наместени – зашо му е на Шиши да ги сменя, той смени само онези, дето го дразнеха с подкрепата си за Сокола.

Пинпирева
Пинпирева
26 август 2024 10:23
Гост

Как грозно и някак обичайно Борисов ритна Стоянов от своя сал…

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 10:24
Гост

Ама той и Калинчо попрекали с показността ала Бойко. Министър да ходи да търси строителни огради по центъра на София вместо да си гледа някак по значимите въпроси… Извинявай

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 15:32
Гост

Васето меката китка наистина прекали. Нищо не разбира от управление на град, простотия след простотия.

Моллов
Моллов
26 август 2024 10:22
Гост

Всичко правим само да е в нас властта, рече Б.Б. и тресна телефона на К.С.

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 10:21
Гост

Аз продължавам да търся връзката между Еврим Милошев и туризма… Хотел ли има някъде, нещо в туризма освен да е министър правил ли е някога, с културния туризъм ли трябва да го асоциирам… Някой да ми обясни да се не мъча

Ники
Ники
26 август 2024 10:32
Гост

Аз пък мисля, че той не е подходящ за този пост.

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 14:38
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
26 август 2024 14:37
Гост

Като събереш паричките, връзките и контактите на Евтим, ще разбереш. Сега си работи на заплатката, която взимаш и не тормози главицата си с подобни мисли.

Алексиева
Алексиева
26 август 2024 10:18
Гост

Вече е в централата на ДПС /с Делян Пеевски/ да си избере листа и тръгва по обиколки. Но на ме ми е любопитно и там как ще се развият нещата, защото Пеевски е за позорно изгонване от ДПС

Анонимен
Анонимен
26 август 2024 14:39
Гост

така е – друго е да се гепят 150 млн лева от държавната банка.

Велемир
Велемир
26 август 2024 10:16
Гост

Каква „изненада“

Калояна
Калояна
26 август 2024 10:16
Гост

Ех, че хубаво начало на седмицата