Рангел Бизюрев, който е основен заподозрян за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, е бил задържан в Дания. От МВР и прокуратурата обясниха, че той е арестуван в провинциален град, където започнал дори работа във фирма за чистене на прозорци. Бизюрев е отишъл в Дания преди това, а преди това е бил в Германия и в няколко други държави, като разследващите предполагат, че е ползвал фалшиви документи за самоличност.

„Този човек положи много усилия да се укрие и те водеха до това, че трябваше да го следваме в не една държава“, обясни началникът на сектор „Издирване“ в МВР Стефан Джолев. Той каза, че Бизюрев е имал мрежа от контакти в чужбина, тъй като и преди убийството е живял дълго извън България.

24-годишният Димитър Малинов беше убит след побой на 20 юли, а тялото му беше намерено на около километър от мястото, на което последно е бил видян. За убийството му беше обвинен Рангел Бизюрев, който обаче успя да се укрие и да напусне страната. За това имаше обвинения към полицаите в Стамболийски и Пловдив, тъй като данните бяха, че в МВР е имало предварителна информация, че Бизюрев търси Малинов, за да му нанесе побой. Въпреки това той е успял спокойно да напусне страната с полет за Германия на 24 юли.

Заради това близките на убития млад мъж организираха множество протести с искане за оставки на полицейски началници. Впоследствие дисциплинарно бяха уволнени бившият директор на областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов, както и началникът на Районното управление в Стамболийски – Ангел Керпиев.

За Бизюрев беше издадена европейска заповед за арест, но до момента не се знаеше къде се намира. Сега става ясно, че при задържането му в Дания самоличността му е категорично установена с пръстови отпечатъци и снимки.

За убийството на Малинов са задържани и близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са обвинени за лично укривателство, тъй като са помогнали на Бизюрев да избегне наказателно преследване.

18
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Павел
Павел
30 ноември 2023 23:00
Гост

Интересно е как цяла страна нарича неосъждано лице „убиец“, без влязла в сила осъдителна присъда … Аман от тъпи животни, които населяват тая територия… 51% непрочели и 1 книга за 2022г .. Българинът е мръсно тъпо животно!

ЩАЗИ Щатен
ЩАЗИ Щатен
30 ноември 2023 14:53
Гост

адвокат Илка Петкова се занимава с престъпления срещу личноста,извършва „Контра репродукция“ на български мъже,което само по себе си е „Геноцид“!
Същата адвокатка служи на „чужди разузнавателни централи“ и работи срещу българските национални интереси.
Надяваме се да получи прозрачен и справедлив процес!
Господи Иисусе,ела и си прибери „версиите“!

Музикант на кораб в Скандинавия
Музикант на кораб в Скандинавия
29 ноември 2023 19:52
Гост

Що ли си мисля, че Дания и Ирландия са изключения от някой европейски конвенции. Просто не са ги ратифицирали. Ще ми бъде интересно как Дания ще го екстрадира в България. Неслучайно е отишъл там. Ще видим.

Ninnas
Ninnas
29 ноември 2023 19:36
Гост

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.–– https://tyny.to/shemoro

Анонимен
Анонимен
29 ноември 2023 15:12
Гост

Тази ЕЗА ще я изпълнят точно никога.

Адвокат
Адвокат
29 ноември 2023 14:03
Гост

Възпитават ги в насилие – даже в убийство. Такива постъпки не се вземат лично – те се копират, дори и киното е виновно, сегашните млади нямат задръжки.

На практика възпитахме полу-фабрикати. Не си спомням да е имало убийство по мое време. Да – задрямали бяхме, но – пък нямаше убийства.

Най-много шамари, включително в казармата носехме автомати и – пак – словесно.

А де.

А процесуално – аз не считам, че има следи – освен показанията на близнаците. Ще е трудно да се съберат улики и т.н.

Кънчев
Кънчев
29 ноември 2023 13:51
Гост

Да видим какво ще последва.

Велимира
Велимира
29 ноември 2023 13:51
Гост

Добра новина. Но какво ще стане на делото вече е съвсем отделен въпрос. Съда от колко кладенеца ще влачи вода, а и прокурорите какви дебилни обвинения ще спастрят

Попчев
Попчев
29 ноември 2023 13:48
Гост

Допада ми това. Ще видим какво ще излезе.

Рускова
Рускова
29 ноември 2023 13:48
Гост

Наистина радващо. Време е за адекватен съдебен процес. Колкото е възможно. Дано не пуснете и него след доживотен затвор да си се прибере у дома, защото му е разклатено здравето. Като бащата на убиеца на момичето, което бе намерено разпарчетосано в куфар.

Трудно им е
Трудно им е
29 ноември 2023 16:16
Гост

Не е разпарчетосано, а удушено

Нещков
Нещков
29 ноември 2023 13:46
Гост

И нека делото, което ще се точи с години започне сега

Йорданов
Йорданов
29 ноември 2023 13:46
Гост

Разгеле!

Чулев
Чулев
29 ноември 2023 13:46
Гост

Наистина добра новина. Да, такава е.

Анонимен
Анонимен
29 ноември 2023 13:45
Гост

Тъпанар. Ако искаше да бяга и да не го хванат трябваше да бяга в шувиниситчната Сърбия. Дето само и дай да е на контра на всички европейско и цивилизовано

Анонимен
Анонимен
29 ноември 2023 15:04
Гост

Айде стига сте обръщали всичко на политически популистка пропаганда, сърбите са по-добре от нас, въпреки че не са в НАТО и ЕС, а тук процеса тепърва започва и ще видим какво ще стане, но това, че са го заловили ще внесе яснота кое и как!

Анонимен
Анонимен
29 ноември 2023 13:45
Гост

Радващо е, че бе заловен. Той си е престъпник и е опасно да е на улицата

Анонимен
Анонимен
29 ноември 2023 13:44
Гост

Пуснете го подгаранция. Няма да избяга, бе, споко…