Главният прокурор Иван Гешев огласи записан свой разговор с члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) Йордан Стоев, в който се обсъжда оставката на обвинител №1 и гаранции, че нищо няма да му се случи (целия разговор с транскрипция от прокуратурата можете да чуете тук). В разговора бяха замесени имената на президента Румен Радев, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, министъра на правосъдието Крум Зарков, членове на ВСС, съдии и прокурори.

Главният прокурор направи изявление от над час и половина (виж видеозапис по-долу), по време на което до него бяха заместниците му, без Борислав Сарафов и Пламена Цветанова.

Гешев заяви, че записът не е направен от него. Получен е бил от негова служителка, която в почивен ден отивала да свърши нещо в Съдебната палата, където човек я посрещнал и ѝ предал плик с флашка. Именно на нея бил записаният му разговор с Йордан Стоев, който е един от вносителите на предложението за предсрочното прекратяване на мандата на обвинител №1.

Освен записания разговор, Гешев показа и снимка на чат приложение, в което с Бойко Борисов си разменят Ок, усмивка и палче.

Гешев каза, че докато е бил в САЩ е разменил много съобщения, провел е и много разговори, в които е поддържал у всички, включително и у заместниците си, заблуждението, че ще подаде оставка. Показа един чат с Йордан Стоев, в който казва на кадровика: „Виж там за някакъв достоен екзит“„Но аз не бягам, а се бия. Сбъркали са човека“, заяви днес Гешев.

Главният прокурор разказа, че при пристигането си от САЩ, на летището е получил заплашително писмо, „че ако не си подам оставката, някой ще натиска копчето Ентер“.

„Ама да натиска каквото си иска – delete, плюс, минус, каквото си иска. Аз съм мъж от македонския край. Нещо са объркали човека. Объркали са политическия тайминг. Ако искаха да превземат прокуратурата, трябваше малко да изчакат – да направят правителство и след това. Явно са били много сигурни, че ще си подам оставката“, каза Гешев и заяви, че никога не е имал такова намерение. „Ще се бия за прокуратурата и българския народ“, каза главният прокурор.

Преди да пусне записа, Гешев обяви, че на него се чува името на „лицето Бойко Методиев Борисов“.

От записа става ясно следното. Йордан Стоев се среща с главния прокурор в дома му. Казва му, че е разбрал, че предния ден Гешев е говорил с „нашия приятел“ и че обвинител №1 иска гаранции. Не става ясно за кого става дума.

Главният прокурор отвръща, че при пристигането си от САЩ е получил заплашително писмо, в което се казва, че ако не подаде оставка до 10 ч. на 15 май, ще бъдат пуснати компромати срещу него.

Стоев започва да обяснява каква е процедурата във ВСС за приемането на въпросната оставка. Казва, че в съвета има спорове дали Пленумът или Прокурорската колегия трябва да разгледа въпроса, защото има и искане Гешев да бъде възстановен като прокурор във Върховната административна прокуратура. Добавя, че още в понеделник ще обсъди всичко с Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

Гешев пита дали Магдалинчев е в час и сам си отговаря: „В час е. Прави се на пет и половина. И Чолаков се прави“, вероятно визирайки председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков.

Йордан Стоев обяснява действията на шестимата кадровици, които внесоха предложението за освобождаване на главния прокурор, като бягане пред вятъра, защото „това, което направихме беше подготвено от Сорбоната да ти го пусне“. Министърът на правосъдието Крум Зарков е възпитаник на Сорбоната.

„Трябваше да ти го пуснат. И даже беше казано, че в понеделник ще го пуснат. Те го преместиха и в петък искаха да го пуснат. Само че неговото щяло да бъде малко по-друго“, обяснява още Стоев.

Гешев иска да знае дали персонално са били привиквани шестимата членове на съвета, на което пак сам отговаря, че е естествено.

След това добавя, че поне да бяха вдигнали телефоните и да кажат. „Ни Дамянов, ни Чапкънова, ни Мутафова, ни…“.

„Ти знаеш, че са малко въшки“, отвръща Стоев.

Той добавя, че Стефан Петров не е бил наясно с готвеното предложение.

Тогава главният прокурор започна да разпитва за това дали други членове на ВСС са знаели предварително за предложението и се учудва най-вече на реакцията на Огнян Дамянов. Стоев му отвръща, че Магдалинчев не е бил запознат, а като научил му се обадил ядосан.

Членът на съвета допълва, че единственият от Прокурорската колегия, който не е бил запознат, е Пламен Найденов. „И Евгени, казва Гешев, на което Стоев заявява, че там може да е имало някаква информация по линия на Камен Михов (той беше председател на Асоциацията на прокурорите, като негов наследник на поста беше Евгени Иванов – б.а.).

В разговора Гешев многократно казва, че иска гаранции за семейството си и за това, че въпросните „наши приятели“ не стоят зад взрива. „Ще изляза и ще ме треснат някъде пак. Затова искам гаранции, че не стоят зад взрива„, казва главният прокурор.

И допълва: „Аз няма да натискам, ще се предам, ако ми се дадат гаранции. Иначе ще се бия и циркът ще е страшен. Искам гаранции. И прокуратурата ще спре да съществува. И държавата. Аз отдавна искам да се оттегля, исках да се приплъзна обаче, ама аз не се приплъзнах, а се сгромолясах. Аз съм решил, защо трябва да ме заплашват?“,

Стоев уверява, че гаранциите са на 100%. Преразказва още една част от проведения преди това разговор с неизвестен човек: „Получило се е така, че всички са е обърнали срещу него, много е натиснат по простата причина, че изпада в изолация. Говорим за политическа изолация“.

Гешев иска гаранции и за заместничките си, на което членът на ВСС отвръща: „Пламена Цветанова със сигурност няма да я закачат. Красимира Филипова няма да закачат. Машева (Даниела), знаеш, държа аз, тя е моя… Сега дали ще си запазят местата…

После Йордан Стоев съветва Гешев да направи изявление, в което обяснява причините за оставката – на първо място да посочи лични такива, после да каже, че е станало така, че всички са се обърнали срещу него, а той не желае да е разделителната линия в държавата и иска да запази прокуратурата единна. Допълва, че е добре Гешев да посочи, че иска да бъде възстановен във ВАП, защото целта е да не се събира заедно с бившия главен прокурор Сотир Цацаров във ВКП.

„Ние излагаме цялата система. Вие се оср…те брутално пред колегите“, отвръща му Гешев.

После следва следният разговор:

Гешев: Целта е моята глава, за да има правителство. ПП…

Стоев: Не мисля така, по-скоро те им иззеха темата. За да я докарат тая тук, да напусне добре платен пост и да дойде тук за нещо, което не е сигурно…

Гешев: Целта е да се направи правителство и да продължат да крадат

Стоев: Те са приели задържането на Барселона не знам си за какво… Основният двигател е…

Гешев: Бойко?

Стоев: Банкята, да.

Двамата обсъждат и кой ще стане и.ф. главен прокурор. Стоев казва, че по старшинство трябва да е зам.-главният прокурор Даниела Машева. А Иван Гешев изтъква, че „Боби е приключен“, имайки предвид Сарафов.

В един момент Йордан Стоев предупреждава главния прокурор, че разговорите по телефона се подслушват, включително и неговите. А Гешев пита: „Кой ме слуша? ДАНС?“. Не става ясно какъв е отговорът на члена на съвета, но тук се замесва и името на президента Румен Радев.

„Той нали беше някъде, в Южна Африка ли? Представено ми е като достоверна информация“, казва Стоев.

Главният прокурор на свой ред посочва: „Добре, а защо ме защити?“.

„Не, той не те защитава. Той искаше той да обере славата, че той да вкара тоя Сорбоната да пусне първи“, отвръща Стоев, имайки предвид, че министърът на правосъдието Крум Зарков е можеш да внесе подобно предложение за предсрочното освобождаване на Гешев.

Самият Зарков часове преди изявлението на Гешев насрочи изслушване на всички замесени в четвъртък (виж тук). Главният прокурор заяви, че ще поиска част от него да бъде при закрити врати и огласи намерение да поиска някои от членовете на ВСС да се отведат – кои ще стане ясно в четвъртък.

 

66
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
23 май 2023 9:30
Гост

Докато слагат за началници тъпи милиционери на два петъка служба, така ще е.Поне от 10 и повече години, един нормален профи не се е кандидатирал за началник, само милиционери, вчерашни следователчета и всякакви други близачи, които два акта не са написали.Жарка картинка.Добре ,че остана още малко до пенсия.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 8:39
Гост

Пореден комплот от облажилите от престъпната приватизация. Нула въображение, карат по проверения сценарий за отстраняването на Филчев. Новото са само дребни заемки от суджукгейт.
Гьобелсовата пропаганда пак търси шарани.

Frank
Frank
23 май 2023 8:17
Гост

Впрочем, това което се пропусна да се отчете е, че главния е с часовник Frank Muller Vanguard Sapphire, чиято цена е около 140 000 долара втора ръка, нов около 250 000 долара. Въпросът е КАК?

Закривай! Уволнявай! Лустрирай!
Закривай! Уволнявай! Лустрирай!
23 май 2023 8:14
Гост

Единственото възможно решение е Грузинското-пълно закриване на прокуратурата, уволнение-без изплащане на обезщетение, лустриране на всички прокурори. Дори и неоцапаните-самото влизане в системата те оцапва.

Реучредяване с нови хора!

Въпрос на законодателна промяна, плюс едно изречение изм. в Конституцията.
Примерно закон за закриване на прокуратурата и реучредяване й.
Готов съм да напиша подобен проект-без заплащане!

И нещо друго-в Грузия-в периода без прокуратура,до реучредяването й-престъпността спада-дотолкова престъпността се е била сраснала с прокуратурата!

ЛУСТРАЦИЯ-незабавно!
ЛУСТРАЦИЯ-незабавно!
23 май 2023 8:30
Гост

Мисля,че няма съмнение-ЛУСТРАЦИЯ в съдебната система трябва да се случи, като лустрирарите бъдат отстранени от съдебната система-бе- изплащане на обезщетение, при фингиране на стажът в съдебната система като неположен-с последица-загуба на пенсия-както е по лустрационните закони навсякъде в източна европа. Не е късно, особено ако бъде реципирано чешкото лустрационно законодателство.

Неслучилата се лустрация е причината номенклатурата и техните низходящи да дерибействат из съдебната система, цяла държава е заплашена-директно ви се каза от записа. Ама след тези взаимовръзки, влияния, схеми ,далавери, никой вече не може да спре ЛУСТРАЦИЯТА!

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 8:10
Гост

Е, това за кого е новина! Изненадах се, защото не чух и други имена. Например някой бивши примери, министри на вътр.работи и на финансите, директори на НАП, ДАНС, НП, също съдии от ССБ, адвокати от мастити адв.кантори. Увързани са като свински черва, а Гешев си мисли, че кой знае какво е показал!

Ужас
Ужас
23 май 2023 8:08
Гост

Ако бях спечелил за прокурор, щеше много да ме е срам къде работя.

Питащ
Питащ
23 май 2023 21:07
Гост

С тази граматика трудно ще издържиш конкурс, споко.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 7:43
Гост

От записа са налични основания за поне осем отвода от членове на ВСС в процедурата за отстраняване на Гешев. Това са шестимата от ПК, поискали махането му плюс Чолаков и Магдалинчев („Стареца“).
Ако не ги дадат, ще е абсолютен скандал.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 8:16
Гост

Всъщност-записът съдържа данни доста лица да бъдат арестувани-както се случи, например в Румъния, по времето на Кьовеши. А че не се случва е многозначително.

По затворите е пълно с хора за глупости-откраднат телефон и тн., а тук цяла държава е разтресена!

Харалан
Харалан
23 май 2023 9:03
Гост

И Пашкунова.

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 7:33
Гост

СЕГА, АКО БЯХМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ЩЯХА ДА ПОСЛЕДВАТ РАЗСЛЕДВАНИЯ, НЕОТЛОЖНИ ДЕЙСТВИЯ И ЕВЕНТУАЛНО АРЕСТИ! НАЙ-МАЛКОТО ТЕЗИ, КОИТО СЕ СПОМЕНАВАТ В ЗАПИСА ЩЯХА ДА СА ПОДАЛИ ОСТАВКА. КЪДЕ Е ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА, ЗА ДА ПРОВЕРИ КАЗАНОТО В ЗАПИСА?

Юрист
Юрист
23 май 2023 5:10
Гост

Трябва да се сплашат малко мафиотите.

Нещо се поразпасаха.

д
д'е'а
23 май 2023 0:14
Гост

Ибаси, тия са по-големи селяни и от мен… Що за език е това – гаранции, маранции, от замовете – тоя е мой, апелативните редят по два реда сополи, и всекви други келеши-прокурори, дето се кълнат във вечна вярност, целуват ръце и г*зове на некви приятели… Долна мафия, начело с главния гешефтар. Незабавно разпускане на ПРБ и чисто нови прокурори в РУ-тата, с пълен съдебен контрол на всичките им малоумни действия – безмотивен, само с големия печат, попълнен с да или не. То тези кpeтени с червени тоги от друго не разбират…

Констатация
Констатация
22 май 2023 23:45
Гост

Гейййшеф е мъж, като лайно на дъжд!

Сократес
Сократес
22 май 2023 21:32
Гост

Положението е точно толкова трагично…..колкото винаги сме знаели . Послушковците са винаги подходящи за най-висшите постове , а в момента , в който им напомнят как са станали шефове …изведнъж се превръщат в експерти , цитират Бенковски , Левски и им става „на революция“ . Гешев е точно толкова интересен , колкото и Чолаков , Магдалинчев , Кокинов и всички знайни и незнайни джуджета продали се на мафията за пост , заплата и облаги . Въпросът е – така ли ще я караме винаги ? Явно да . В едно изостанало ориенталско общество и сто „механизЪма“и „правила“ да се измислят… Покажи целия коментар »

майор Деянов
майор Деянов
22 май 2023 20:57
Гост

Тези истории ги има и в Западна Европа, както и при Чичо Сам, но там са по-захаросани и напудрени, завършващи с някаква церемониална оставка. Лицемерието и в двата случая /тук и там/ обаче е едно и също – жалко и користно. Даже там понамирисва повече. Тук си е добре познатото балканско опростачване. Овладяването на трите топ-институции /ВАС, ВКП и ВКС/ още не е завършено, тъй като липсва още кадър от Симеоново, който да стане председател на ВКС. Затова черешката на тортата /ВКС/ още не е превзета от Магнаурската школа. За другите власти – и там липсва един кадър на школата… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 22:24
Гост

„Овладяването на трите топ-институции /ВАС, ВКП и ВКС/ още не е завършено“

– Да де, при агент Гоце Първанов единият му съветник, Борис Велчев, беше главен прокурор, а другият, Лазар Груев – шеф на ВКС. Румен Радев следва светлия му пример.

Пипи
Пипи
22 май 2023 20:31
Гост

Как записът е направен в неделя, а пък е предаден в събота на тази служителка на Гешката? Пълна мистерия. Като с израелския експерт, който пристигнал навреме за взрива.

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 20:51
Гост

Айде почна се. Как бил правен записът, а какво си говорят не е важно, така ли? Типична пропагандна техника за омаловажаване, която беше приложена и за взрива. Засрамете се.

Харалан
Харалан
22 май 2023 20:59
Гост

Грешиш, разбира се, че е важно. Но показва ниското интелектуално ниво на Гешев, който елементарна лъжа не може да сътвори без да се уличи в глупост.

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 20:30
Гост

Пак постановки на ДС как да махнем Филчев. И как да тушираме пълния провал на Пълен Провал.
Финалът е ясен – ореол за Колев, милия…:
„Много хора твърдят, че Колев е бил идеолог и създател на варненската групировка ТИМ – разказва разследващ полицай. … КАК НЕ ДОЙДЕ някой да каже една добра дума за тоя човек! – възкликва ченге, след като Колев е вече мъртвец. – Да търсиш най-големия му враг е все едно да ровиш за игла в копа сено.“ – pomislete.com/големите-убийства-прокурорът-никола/

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 20:12
Гост

Никой не може да ме убеди, че записът не е правен от Гешев. Начинът на изразяване, въпросчетата, грижата за ПРБ, внимателните думи – така би се държал само човек, който знае, че е записван или записва. И тая измислена служителка, която получила флашка… какво да каже, нали ще я уволни. И предварителната заявка, че през цялото време е лъгал, че ще подаде оставка… Гешев ни взема за шарани

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 20:31
Гост

Въпросът е дали може да се установи от кого точно е правен:)
Ако не, и една добра жена ми я дари,намерих я в пощата и т.н. е добра легенда.
Дребният проблем е, че май не си говори сам?
А че сме си шарани, шарани сме:)

345
345
22 май 2023 20:07
Гост

Срам! Ако има нещо да повдигат обвинения на Борисов и Стоев и да се приключва с тези изпълнения! За едно е прав Гешев НС трябва да спре да избира членове на ВСС. Не знаех, че Крум е Сорбоната, но Борисов се усети и подкрепи проекто закона на Крум Сорбоната за 13 гласа и в ПК колегията да е с преимущество от членове на НС, както и в квотата на съдиите да няма съдии! ССБ мълчи оглушително, което означава, че са политически зависими като главния прокурор. След пируета на 6 мата от ПК е ясно че ВСС и главния прокурор са… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 20:06
Гост

Какво разбираме между редовете? 1. Борисов е поискал прекратяване на „Барселонагейт“, а Гешев не е изпълнил поръчката, за да си го запази като застраховка. Това не е минало никак добре пред Борисов. Това се има предвид в писмото като „обърна се срещу нас“, защото реално Гешев не е правил нищо друго срещу тях, и „не сме ти поискали нищо“, т.е. не сме ти дали повод да се пазиш от нас. В тази връзка Стоев казва „те са приели задържането на Барселоната не знам си за какво…“ 2. В писмото се казва „направи невъобразима глупост с този „взрив“, но в разговора… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 21:41
Гост

4. В момента Гешев дрънка оръжия със сравнително безобидни за Борисов компромати и не е извадил нито един документ от преписката „Барселонагейт“, а от там очевидно има какво да излезе, след като прекратяването й е такъв приоритет за Борисов. Следователно Гешев в момента изнудва Борисов, за да остане като Главен прокурор, или (ако това е напълно невъзможно) за да получи максимума срещу оставката си.

2468
2468
22 май 2023 20:05
Гост

Цялата тази информация наглед показва истиската същност на лицето Б.Б. от Банкя. Този човек доведе държавата до национална катастрофа,има безумната наглост да заплашва със смърт главния прокурор и членовете на семейството му, позволява си да търгува с влияние,и прочие,и прочие. Този индивид от Банкя за каквото и да бъде проверен,ще излязат пони по една дузина престъпления! На този човек не трябва да му се дава изобщо да помирисва власт! Трябва органите на прокуратурата и полицията просто да си свършат работата и лицето бързо ще отиде там, където му е мястото, а именно – в Централния софийски затвор. С една дума… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 18:59
Гост

Държавата вече спря да съществува, независимо дали Гешев го е целял или не. Няма как да се възстанови от подобно изобличаване, дори и 80 години да минат, връщане назад няма. Всички политически партии са изгубили всякаква достоверност. На следващите избори ще проличи, че са изгубили и последната капка доверие на гласоподавателите. Съдебната система се показва като най-прогнилото петно от трупа на държавната власт. ЕС си е заврял главата в едно свое отвърствие и се прави, че не вижда и не чува какво се случва тук. Единственото от каквато и да било важност за тях е това да има „евроатлантическо“ правителство,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 8:46
Гост

Липсва ти само „Радев е нашият президент“.

Психиатър
Психиатър
22 май 2023 18:58
Гост

Много хора подцениха Каскета! Мислеха го за обикновен глупак, а той се оказа рядко психично „явление“, нуждаещо се спешно от лечение!
Прокуратурата, това бил Той! Мафията била срещу Него!
Общо взето Слънцето изгрява заради Него и с Мафията щял да справи само Той!
А какво прави до сега, освен пазарлъците, за което даже прилага записи, не било важно!
На тоя му трябва риза с дълги ръкави!

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 18:56
Гост

Стоев е много зле. Трябва да подават оставка с Чапкънова. Наведени пред Банкята и изпълняват поръчки. Срам!

Анонимен
Анонимен
23 май 2023 8:48
Гост

Стоев е много зле. Действа по провалената режисура на суджукгейт.

Винчун
Винчун
22 май 2023 18:47
Гост

Огнянов- „зависим“, Пашкунова с услуги от Гешев, Магдалинчев- на каишка, Чапкънова и Мутафова- „въшки“…
„Ентър“ за Чолаков…
Баталия.

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 18:33
Гост

Боже какво доживях. Сега ППДБ ще пазят Бойко Борисов от Гешев.

Бон-бон
Бон-бон
22 май 2023 18:31
Гост

Дишева е права като казва, че с всяко изявление на Гешев се саморазобличава. Той не разбира, че не излиза бял и невинен от тази история, а също толкова омазан като останалите герои. Много глупаво от негова страна, много.

()7&&&!!
()7&&&!!
22 май 2023 20:56
Гост

Ама още по- лошо е излизащото за членове на всс

ПРБ пикчърс представя
ПРБ пикчърс представя
22 май 2023 18:28
Гост

Циркаджията.

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 18:22
Гост

ха ха , много ме кефи Гешев. Вари ги като жаби. Бая народ сигурно няма да спят тази нощ , а и следващите. От години бяхме чували ,че стават такива неща във ВСС/спомнете се Красьо черния/, но сега всичко излиза наяве. И така трябва.

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 18:20
Гост

Една отговорна служителка получила флашка и какво да видиш: Запис. Тоя е записвал поголовно всички.

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 18:16
Гост

МИЛИЦИОНЕРЩИНА!

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 17:54
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Главна каскетура
Главна каскетура
22 май 2023 17:44
Гост

Някой спешно да уведоми Гешев, че сценарият му е на ниво селска вечеринка и претоплена манджа. Втори понеделник едно и също. За третия епизод на прокурорското сериалче може и да не остане публика.

Съдия СРС
Съдия СРС
22 май 2023 17:13
Гост

Че записите са истина нямам съмнение.Гешев си спасява семейството! Не знаех, че мога да го кажа, но заставам зад него. Тая държава е тотално за закриване!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 май 2023 17:37
Гост

Браво и се съгласявам с Вас, сега борбата ще е за оцеляването на компрометираната политическа класа и евентуално техните проксита в съдебната власт.

“Мъжът” Гешев
“Мъжът” Гешев
22 май 2023 17:12
Гост

Гешев ни проглуши ушите, че бил МЪЖ с достойнство. А сега – една ЖЕНА била получила записа от не знам си къде😂😂😂

Неделина
Неделина
22 май 2023 17:12
Гост

И с тия мошенници иска да се коалира ПП? Ужас.

Ужас на квадрат
Ужас на квадрат
22 май 2023 22:34
Гост

Че ПП да не са по-различни мошеници. Плюха си в лицето в името на парите от ЕС и сладки бюджетни порции. Да не говорим,че и във война ще ни вкарат! Всичко е пълна измет. На този фон Възраждане стоят като елитарна и свръх интелектуална партия. Изводите всеки да си ги прави…

Мавродиев
Мавродиев
22 май 2023 17:12
Гост

Гешев трябва да предаде всички записи и на медиите, за да видим с какви престъпници си имаме работа

Ставрев
Ставрев
22 май 2023 17:09
Гост

Падението ни е пълно. И сме тотални кретени ако смятаме, че всички тия записи не са истина и не говорят за сериозни проблеми

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 май 2023 17:42
Гост

Най-голямото доказателство, че записите са истина, е фактът, че в България такива неща са възможни и че тази степен на зависимост звучи напълно правдоподобно в контекста на реалностите и у нас.

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 17:09
Гост

Пак са се събрали герберчета тук да ни обясняват коолко тия записи са безобидни

анонимен
анонимен
22 май 2023 17:04
Гост

Eствествено, че хората обсъждат какво ще стане. Знае се в тези среди, само на пленум ли да говорят? Аз нищо смущаващо не прочетох в този материал, ИГ само подхвърля интриги.

преминаващ
преминаващ
22 май 2023 17:04
Гост

Нещата ще се окажат по страшни, отколкото ние си мислим. Искам да знам, кой организира взрива и това е най-важното в момента. Защото ако не разберем, същият ще взриви държавата.

Ала ПИК
Ала ПИК
22 май 2023 16:57
Гост

Гешев в ролята на жълт парцал – една жена му казала, тя била чула от втора, а тя от лелята на третата…. Този човек е позор и за прокурорите и за цялата система.

Доцентката
Доцентката
22 май 2023 16:46
Гост

То тук може да се напише цяла дисертация. Една жена казала на друга жена, тя пък на трета жена………

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 май 2023 16:46
Гост

Малее, те нещата били по-дебели, отколкото се предполагаше, интересно кой обаче е подслушвал главния прокурор, ако не са ДАНС, Радев, Сорбончо, или ? Извод, на политици да нямаш вяра, още по-малко да си мислиш, че може да разчиташ на тях, справка „прятелката от една партия“ – Д.А.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 май 2023 16:49
Гост

Много ме радва, че на Зарчо с известно пренебрежение му викат Сорбоната, почти като Киро Харварда едно е да си завършил, друго е да знаеш и да можеш.

Жуле
Жуле
22 май 2023 17:10
Гост

Защо, ти къде завърши? В УНСС или югозападния? Все престижни университети, а ?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 май 2023 17:44
Гост

Не, но и нямам намерение да казвам, защото моето образивание няма отношение към темата, свободен сте да оценявате коментарите ми и да отправяте градивна критика.

Мавродиев
Мавродиев
22 май 2023 17:11
Гост

Хахаха, класически българин. Не е важно, че са завършили Харвърд или Сорбоната друго трябвало. Абе, простако, ти от България няма да излезеш ама тръгнал да се репчи на хора, които са класи над него. Някой неадекватник с разбито семейство, защото е толкова прост и злобен, че и половинката му не успява да го търпи.

San Diablo
San Diablo
22 май 2023 17:35
Гост

Престъпнаата депесарко-седесарска герберащина докато не бъде ликвидирана Бългадия ще остане само географско понятие.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 май 2023 17:58
Гост

Чак пък класи, нали се сещате кой влиза в политиката, този който не може да се реализира на пазара на труда, защото е некадърен или просто не му се работи по 8+часа на ден, а Зарко е точно това- по негови думи е мизерствал там 5-6 год, за да може сега да компенсира и да лежи на наш гръб. Тезата ми е, че престижните университети се ползват като универсално средство за кариерно развитие без съответното покритие и ррален професионаленопит , което е важно особено в областта на правото.

Zzzz
Zzzz
22 май 2023 20:52
Гост

Даже и съвсем закономерно се обръщат в женски род към него…

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 16:56
Гост

То е ясно кой му записва разговорите – сам си ги записва. Версията със служителката и плика с флашката издиша от толкова много места, че не знам откъде да започна.

Анонимен
Анонимен
22 май 2023 21:25
Гост

В такива случаи обикновене Гешев обича да разследва КОЙ е направил записа а не съдържанието му …