Прокурор от Бургас е бил задържан тази сутрин.

Служители на бензиностанция край Равда подали сигнал в полицията, че прокурорът, който бил с автомобила си, е във видимо неадекватно състояние.

Пред пристигналите полицаи прокурорът отказал да даде проба за алкохол и наркотици, като се държал арогантно със служителите на реда, съобщава БНТ. Поради тази причина е бил задържан за 24 часа.

По информация на медията става дума за Методи Велков от Териториалното отделение в Несебър към районната прокуратура в Бургас.

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов коментира днес, че сигналът за прокурора е бил подаден сутринта от служители на бензиностанцията, защото видели неадекватен човек да шофира. На мястото дошли и полицаите.

„Колегите са реагирали бързо и адекватно, отиват на място, човекът се държи доста буйно, непристойно и арогантно“, каза Стоянов и добави, че прокурорът е отказал да даде проба за алкохол и наркотици и е бил задържан заради непристойното си поведение.

Всичко е съгласувано с градската прокуратура в София и предстои материалите да се докладват и евентуално да му бъде повдигнато обвинение, информира вътрешният министър.

От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство за три престъпления – шофиране след употреба на алкохол, шофиране след употреба на наркотици и за това, че е попречено на полицаите да изпълнят задълженията си.

Разпитани са вече свидетелите, а колата на прокурора е била иззета като веществено доказателство, за да може да бъде отнета, ако се стигне до дело и присъда. Градският съд е дал разрешение и за принудително вземане на проба, след което от прокуратурата ще преценят и дали да бъде повдигнато обвинение на прокурора.

„Установено е, че лекият автомобил е управляван от прокурор от Районна прокуратура-Бургас. Същият е отказал да бъде тестван с техническо устройство за установяване употребата на алкохол и наркотични вещества, като е отказал и предоставянето на кръвна проба. В тази връзка наблюдаващият прокурор е изготвил искане до Софийски градски съд за даване на разрешение за принудително изземване на образци за сравнително изследване“, посочиха от прокуратурата.

46
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
10 юли 2024 17:08
Гост

Уж не е обвиняем, a образци искаме да се вземат принудително

Чукча
Чукча
10 юли 2024 17:46
Гост

Образци се изземват и от свидетел! Важното е,че има ДП.

нов
нов
11 юли 2024 10:57
Гост

Само, за да се установи дали има негови следи.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2024 15:28
Гост

Я да видим, кой е компетентен да разследва субекта……..

!!??!!
!!??!!
10 юли 2024 15:03
Гост

На корифеите от СГП някой да им обърне внимание, както и на ония в милицията в Бургас, че отказ да се даде кръвна проба не е пречене на орган на властта по смисъла на чл.270 от НК, а административно нарушение, че стават за смях !

Пречене ли е отказ за кръвна проба?
Пречене ли е отказ за кръвна проба?
10 юли 2024 15:23
Гост

И аз съм на това мнение, но ето съдебен акт в противен смисъл-отказал да даде кръвна проба , и лицето го осъдили за пречене на орган на власт?! Решение 122 от 4.04.2023г САпС, Въззивно наказателно дело от общ характер № 20231000600124 по описа за 2023 година (номерът копирам от съдебният акт, намерен с… гугъл) . Подсъдимият е магистрат, следовател, не знам какво е решил ВКС. В добавка-съдът е решил,че е налице пречене и отказът да представи лична карта(а аз мислех, че е административно нарушение). Накратко-съдебната практика, и то по отношение на магистрат силно дописва НК-и текстът,че един път можеш да… Покажи целия коментар »

Пречене ли е отказ за кръвна проба?
Пречене ли е отказ за кръвна проба?
10 юли 2024 15:27
Гост

ВКС е потвърдил присъдата-глоба от 1000 лв, има статия в лекс, няма да дам линк, защото са написали в цялост името на осъдения, то не е важно и нека не правим проблеми на човека-той си е понесъл вече последиците, коментираме странната съдебна практика-непредставяне на лична карта, отказ да даде кръвна проба го минават за пречене, тоест по 270. Това го правят по отношение на магистрат, а като остава за останалите без власт?

Пречене ли е отказ да покажеш лична карта
Пречене ли е отказ да покажеш лична карта
10 юли 2024 15:35
Гост

Само да допълня-напоследък има практика милицията да иска лични карти, и то доста грубо, на висок глас в метрото от случайно преминаващи граждани(но само от мъже-явно се фингира,че мъжът е потенциален нарушител) се иска често лична карта в конкретна станция на метрото. Пред мен провериха човек така-грубо изкочи милиционерът, и почна да крещи на непознат за проверка на лична карта, без човека да беше нарушил нищо(той я показа силно стреснат, беше изряден и го пуснаха след проверката, като на някакви листове записаха нещо-вероятно името му(това пък защо?)), на мен ми се размина проверката. Аз си мислих ,че така да ми… Покажи целия коментар »

Прокурор
Прокурор
10 юли 2024 16:29
Гост

Не съвсем- дали е админ.нарушение или престъпление се преценя от степента на обществената опасност на деянието или деецът. В случая аз бих си му повдигнал обвинение по 270!

Чукча
Чукча
10 юли 2024 17:57
Гост

Прав си прокурорине.
За кое би повдигнал обвинение обаче,не стана ясно. За колегата ти от Бургас ли?

Имал съм дела по 270 НК.
Явно, че преченето може и с бездействие.

Не се учудвам
Не се учудвам
10 юли 2024 18:14
Гост

Жалко е, че после няма лично вие, а данъкоплатците ще плащат за глупостта ви!

Чукча
Чукча
10 юли 2024 17:50
Гост

Е нали трябва да има някое друго работно обвинение.Освен това,не са ясни детайлите. Ако не е изпълнил други разпореждания,може и да се включи,поне формално в състава. Все пак няма обвинение.
Между другото, практиката по 270 НК е доста интересна.

??!!
??!!
10 юли 2024 18:33
Гост

СГП е катастрофална нула. Само претенции, а за ръководството да не говрим. Някои и обвинителен акт не могат да напишат

Анонимен
Анонимен
10 юли 2024 14:24
Гост

А другият прокурор от Бургаско, по публикации в медиите заловен при бракониерски лов-какво-потулихте ли случая, и вече е само свидетел,нЕли?

Глупости без край
Глупости без край
10 юли 2024 14:13
Гост

Поредните тъпи, ченгеджийски номера и постановки на милиционерите от Бургас!
Явно му имат зъб на този прокурор, не за друго, а защото е в пъти по-умен от тях, а финала на тази евтина тъпня е ясен от сега.

Чукча
Чукча
10 юли 2024 17:54
Гост

Hahahaha,hahahaha

Анонимен
Анонимен
10 юли 2024 18:51
Гост

Умен, умен, колко да е умен, ако се е въвлякъл в тази ситуация.

Свиневъд
Свиневъд
11 юли 2024 7:33
Гост

При контакт със свине, риска да те окалят е много голям!

kazakov
kazakov
10 юли 2024 14:01
Гост

Момчета, има лекарство, което ви позволява да удължите младостта. Cлед седмица на приемане: ерекцията е супер, енергията е 2 пъти повече, започна да отслабва и като цяло се чувства млада. Съветвам всички да опитат, защото животът е сам–> https://da.gd/wirex

незапознат
незапознат
10 юли 2024 14:09
Гост

А това лекарство как се отразява на щрангът?

Ad nauseum
Ad nauseum
10 юли 2024 13:54
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

dordle game
dordle game
10 юли 2024 12:31
Гост

Read your article, and found it to be intriguing. I hope to read your post as soon as it becomes available. I wish you the best of luck with the future upgrade. This essay is really helpful and intriguing all at the same time. fall guys

Цони Цонев
Цони Цонев
10 юли 2024 12:05
Гост

Да го накажат с най-тежкото наказание за уронване престижа на Съдебната власт!Нали за това беше измислен Етичния кодекс!Като не става по друг начин винаги си нарушил някое етично правило!

Симеонов
Симеонов
10 юли 2024 11:51
Гост

Този трябва да го уволнят незабавно.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2024 15:08
Гост

От кога съществува презумпция за виновност?!

Чукча
Чукча
10 юли 2024 17:59
Гост

Че къде прочете подобно нещо?
Куку?!?!?!
Обсъжда се казус ,каква виновност те гони,какви 6 лв???

Анонимен
Анонимен
10 юли 2024 21:40
Гост

А на какво основание се предлага от драскачите тук да бъде уволняван?! Много ви е напекло слънцето! Стойте на сянка!

Чочо
Чочо
10 юли 2024 11:41
Гост

За да отказва, явно има защо.

главен прокурор - главен бандит
главен прокурор - главен бандит
10 юли 2024 12:06
Гост

да има защо – направи справка за многобройните случай на фалшивоположителни тестове за наркотици.
Никъде в материала не пише, че прокурорът е отказал да даде кръвна проба!!!! Отказал е да бъде тестван на място с фалшивите тестове!!! Кое не разбирате?
Или щото мечката не играе във вашия двор?

незапознат
незапознат
10 юли 2024 13:02
Гост

И колко хора са обвинени и осъдени от прокурорите от Бургаско само на база тестовете, без кръвни тестове?

То и милицията ги прилага, но като преди месеци държавата искаше да проверява самата милиция със същите тестове, ревнаха,че тестовете не стават.

Чукча
Чукча
10 юли 2024 18:04
Гост

Работата тръгва от това,че е неадекватен и хората са го видяли,че не мое стои на краката си. Как може да има 15 лайка на подобно БЕЗУМНО МНЕНИЕ?!?!?
Прокурора не бил отказал кръвна проба,но наблюдаващия от СГП ПОЛУЧИЛ РАЗРЕШЕНИЕ ОГ СГС за ПРИНУДИТЕЛНА проба.
Хахахаха….
Така е в пияната и заляна България.Светът се върти около пияни и неадекватни магистрати. А какво е трябвало да направят от бензиностанцията, когато са го видели неадекватен и смърдящ от 10м? Да го почерпят сигурно? 😆

Чистач в мол
Чистач в мол
10 юли 2024 11:35
Гост

Административна глоба 2000 лв, и известен крок без книжка, и това е. Други последици няма. Едва ли ще му врътнат обвинение по 325, а ако го направят-оправдавка, и обезщетение по ЗОДОВ.

Защо е задържан-първият отказ на кръвна проба не е престъпление, едва ако човек е санкциониран вече за същото, нов отказ на кръвна проба е престъпление. За административно нарушение не следва да последва задържане. И друго-и хората от плебса са задържани при подобен фактически състав-защо-първият отказ на кръвна проба, НЕ е престъпление(проверете, и ме поправете, ако греша).

Дичо
Дичо
10 юли 2024 11:35
Гост

И този човек трябва да е за пример!

Пени
Пени
10 юли 2024 10:34
Гост

Ще е поредното длъжностно лице, на което се е разминало

Анонимен
Анонимен
10 юли 2024 10:35
Гост

Да, за съжаление най-вероятната развръзка е именно тази

XXX
XXX
10 юли 2024 11:07
Гост

Не, няма.

Анонимен
Анонимен
10 юли 2024 10:34
Гост

Уволнение от прокуратурата и затвор! Никаква милост

Кака Ви
Кака Ви
10 юли 2024 10:36
Гост

В някой друг живот или държава става така, тука не

Чистач в мол
Чистач в мол
10 юли 2024 11:41
Гост

Няма текст по НК, за да бъде пратен в затвор, а дали може да бъде уволнен-е зависи според зависи, дали еднократна проява следва да води до такива тежки последици(според мен -не, но пък весесе-то с изтекъл мандат може друго да мисли). Деянието е неморално, административно нарушение, но не е престъпно, според мъдрия законодател-първият отказ на кръвна проба не е престъпление, едва втория е такъв. Защо е така-питай депутаториума.

Наглите
Наглите
10 юли 2024 10:32
Гост

Този нагляр вече е задействал връзките наличните си връзки и нищо няма да му се случи, понеже никого не е убил (за сега)

Анонимен
Анонимен
10 юли 2024 10:31
Гост

Браво на служителите на бензиностанцията, добре са направили

Алексиева
Алексиева
10 юли 2024 10:30
Гост

Ей затова ни е държавата на този хал

Съд
Съд
10 юли 2024 10:29
Гост

А кръвна проба?

Анонимен
Анонимен
10 юли 2024 10:29
Гост

Ооо южночерноморците са винаги нагли…

Александров
Александров
10 юли 2024 10:28
Гост

Ама ненормална държава сме значи… Тези, които трябва да наказват джигитите, пияните и надрусаните по пътищата правят същото като тях… Ей за това сме на този хал

Крум
Крум
10 юли 2024 11:55
Гост

Да! А този обвинява другите и се бори за справедливост иначе.