Съдийската колегия ще покани за изслушване и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов и журналиста Николай Стайков от Антикорупционния фонд заради скандала с т.нар. частен клуб за магистрати, разразил се след убийството на Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса.

Предложението СК на ВСС да реагира направи Драгомир Кояджиков още в началото на заседанието. Той заяви, че колегията не може да остане безучастна и поиска следващия вторник да бъдат изслушани Стайков и Сарафов.

Цветинка Пашкунова на свой ред допълни, че трябва да се изиска и справка от прокуратурата за движението на образуваните досъдебни производства за упражнени заплахи срещу съдии, за да се види какво се е случило с тези дела и какво е установено. Става дума за съдиите Владислава Цариградска от ОС-Плевен и Цветко Лазаров от Софийския апелативен съд, които още в началото на 2020 г. разказаха на Съдийската колегия на какъв натиск и заплахи са подложени от Мартин Божанов и адвокати около него (виж тук). Пашкунова изтъкна, че именно заради този казус, колегията е приела механизъм за реакция в случай на засягане на независимостта на магистрати и оказване на натиск.

Даниела Марчева напомни, че през юни 2021 г. СК на ВСС реши да поиска информация от прокуратурата и МВР докъде да стигнали преписките във връзка с отправените заплахи към съдиите (виж още тук). И поясни, че от държавното обвинение са заявили, че проверката по сигнала на Цветко Лазаров е прекратена още през 2017 г., а за Владислава Цариградска не е имало никаква информация, тъй като самата тя не е подала сигнал. Още през 2020 г. Цариградска обясни, че не е сторила това, защото това би било основание да се отведе от делото, по което са ѝ отправяни заплахи. Тя допълни, че е разчитала компетентните органи да извършат проверка след като бяха сезирани от СК на ВСС.

Длъжни сме да извършим тази проверка и като съберем всички данни да може информирано да изложим и нашето становище по този доста болезнен въпрос“, заяви на свой ред председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова.

Така колегията единодушно реши на следващото заседание да покани на изслушване и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов и журналиста Николай Стайков.

Въпросният клуб за магистрати е в близост до сградата на бившите специализирани съдилища и прокуратура, като името му е „SS club“. Специфичното е, че никога не е функционирал като обикновено заведение, защото в него се е влизало само с карти с чип, а на бара е работела съпругата на Божанов – Гергана, за която стана ясно, че е спечелила конкурс и за работа в ГДБОП. Пред „Нова телевизия“ днес Николай Стайков разказа, че когато са осветили името на Мартин Божанов през 2021 г. покрай разследването, свързано с ареста Веселин Денков и записаните разговори на Ивайла Бакалова с Божанов, не е имало никаква реакция от институциите.

„Тогава при нас започна да се появява информация и за този клуб, но, за съжаление, никой не искаше да си застане с името. Има огромен страх и аз го виждам и сега. В момента най-голямото желание е всичко да бъде забравено, да не излезе нищо от телефоните, от записите“, смята Стайков.

По думите му, Божанов е открил клуба по същото време, когато са създадени специализираните съдилища и прокуратура, а преди това е имал идентично заведение в близост до Съдебната палата в София.

„Няма как една такава схема да продължава 20 години без съдействие от административните ръководители. Няма как да продължава, защото това са неща, които се знаят вътре. Най-важният въпрос сега е дали системата ще си свърши работата и какво ще стане с няколкото телефона на Нотариуса”, добави Стайков.

Вчера от Антикорупционния фонд поискаха в Народното събрание да бъде създадена парламентарна комисия, която да изследва всички обстоятелства по случая, а днес сутринта за същото настоя и председателят на групата на ДПС Делян Пеевски.

„Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано влияние в правосъдната система, но трябва да бъде последният. Обществото трябва да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред. Със съгласието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно мнозинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което трябва да довършим, за да възстановим държавността и справедливостта в името на хората“, се казва в огласената позиция на депутата.

Междувременно пък от „Продължаваме промяната“ настояха и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в парламента заради убийството на Божанов, което определиха за поръчково и свързано с разчистване на сметки в престъпния свят, като също се обявиха за създаване на парламентарна комисия.

Сарафов нареди проверка на прекратените дела срещу Божанов

Прокуратурата започва проверки на всички 25 преписки и досъдебни производства, свързани с Мартин Божанов, по които той е бил обвиняем, жалбоподател, свидетел и др.

От държавното обвинение съобщиха, че Борислав Сарафов е разпоредил проверките, като по-голяма част от делата са водени в Софийската районна прокуратура и са във връзка с извършвани от Божанов измами с имоти и други.

Една от преписките в районната прокуратурата е била във връзка с журналистическо разследване и по нея е бил е бил постановен отказ от образуване на досъдебно производство.

„По отделени материали от същата преписка в Софийска градска прокуратура през втората половина на 2023 г. е образувано досъдебно производство за ръководене на организирана престъпна група за извършване на имотни измами и за упражняване на противозаконно влияние върху дейността на орган на власт, която е действала в периода 2010-2020 г. Работата по случая продължава, като срокът на разследване е удължен с два месеца, считано от 27.12.2023 г.“, посочват от прокуратурата. От съобщението става ясно, че вероятно става дума за сигналa срещу Божанов от Антикорупционния фонд фактите около него, за които говори в последните дни и съдия Владислава Цариградска, която е била сред заплашваните от Божанов магистрати. Пред бТВ тя разказа в неделя, че още в края на 2022 г. ГДБОП е уведомила прокуратурата, че има данни за организирана престъпна група за търговия с влияние и оказване на натиск върху магистрати, в която участват и магистрати.

„Във връзка с множество откази от образуване на досъдебно производство, постановени предимно от прокурори от СРП, както и от други прокуратури, на въззивните прокуратури се възлага преглед на всички актове с оглед установяване законосъобразността на действията на наблюдаващите магистрати. Обект на проверките ще бъдат още срочността и ритмичността на водените преписки и дела и своевременното упражняване на правомощия от следователите и прокурорите“, заявиха днес от прокуратурата.

Прокуратурата: В съда ще сме в позицията на „една жена казала“

От Софийската градска прокуратура (СГП) увериха днес, че работят активно по разследването на организираната престъпна група за натиск над магистрати и търговия с влияние, свързана с Божанов, но подчертаха, че такова обвинение е трудно доказуемо.

„Работили сме досега ползвал ли е протекции на съдии, на прокурори, но това става много трудно. Ако се вкара в съда, ще сме в позицията на „една жена казала““, обясни градският прокурор Илиана Кирилова.

Заместникът ѝ Христо Кръстев посочи, че трябва да има, ако не преки, то поне верига от косвени доказателства.

От прокуратурата обясниха, че ще опитат да установят и магистрати, които са посещавали въпросния клуб на Божанов, както и дали са имали карти за него, но с уговорката, че само посещението само по себе си не е престъпление, а освен това според свидетел клубът не работел от 2017 г.

На въпрос за връзка между бившия следовател Петьо Петров, който преди да изчезне беше уличен, че е ръководил подобна група за влияние и Мартин Божанов, градският прокурор на София каза, че е работила в миналото с Петров и не знаела за такива сигнали срещу него до разкритията на Антикорупционния фонд. Тя обаче уточни, че никога не е говорила и не се е срещала с Божанов.

„Когато един чаровен Остап Бендер срещне друг по-чаровен Остап Бендер, единият винаги става по-малко чаровен“, добави Кирилова.

За започналото разследване миналата година, от прокуратурата обясниха още, че то е тръгнало от справка на ГДБОП, но в нея не се споменавали заплахите към съдия Цариградска и съдия Цветко Лазаров от Софийския апелативен съд. Първоначално разследването било за пране на пари и имотни измами, като от прокуратурата подчертаха, че ще искат законодателна промяна, тъй като в момента не може да има престъпна група за имотни измами.

Прокурор Кирилова сподели, че останала озадачена, че в справката нямало информация за заплахите към магистратите, след което поканила двамата съдии и те дали показания като свидетели. Относно изказванията на съдия Цариградска, че племенницата ѝ я предупредила, че Божанов е близък с Делян Пеевски и с бившия главен прокурор Иван Гешев, от прокуратурата казаха, че двамата не са разпитвани до момента.

По делото била направена и експертиза на записания разговор на Ивайла Бакалова с Божанов, но експертите заключили, че не може да се каже със сигурност, че неговият глас се чува на записа.

59
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Некои съображения по "картите с чип"
Некои съображения по "картите с чип"
08 февруари 2024 14:48
Гост

Аз не зная некой си от този „състав“, ПРЕДСТАВЛЯВАН ОТ БОЯН МАГА, да е с друга карта освен такава от клуба на Шиши, на Баце или на Голя от Посолството.

По картите с чип ще ги познаете!

АМИН

Само за протокола
Само за протокола
08 февруари 2024 14:55
Гост

Пленум на Боян Мага вече няма! Закриха го с промени в К.

Няма и клуб $$. Нотариуса го убиха.

Един там
Един там
07 февруари 2024 23:29
Гост

Добре де,само да питам,от малък съм ГЛЪМАВ,та щом тоя клуб се казва тъй,значи ли ,че членовете му са априори против войната в Украйна?????Че се чудя от 2 -3 дена.

Ad nauseam
Ad nauseam
07 февруари 2024 20:21
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

ДДД
ДДД
07 февруари 2024 15:11
Гост

Ето какво ще стане с прекратените производства….дееца е починал – чл.24, ал. 1, т.4 от НПК. Помнете ми думата!

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2024 9:49
Гост

На кой новогодишен банкет на СРП е присъствал убития и кой го е довел? Ето ви един лесноустановим факт, тъй като е видян от много хора

Адвокат
Адвокат
07 февруари 2024 8:33
Гост

За този клуб от магистрати не
разбрах въобще да има доказателства, както и Антикорупционния фонд да притежава такива, освен твърдението “ установено е“. Така, че прокуратурата, добра или лоша, няма какво да направи освен да разпита някой от АФ и дотам.Не е изключено и да се раздухва някакво преднамерено внушение, чиято цел ще ни стане известна след време.

незапознат
незапознат
07 февруари 2024 8:37
Гост

Ти да не си учила в УНСС,че такава блестяща правна мисъл?

Ти си велик адвокат!
Ти си велик адвокат!
07 февруари 2024 8:54
Гост

Ако си адвокат елементарно търсене в ТР на публична информация би трябвало да не е затруднение. Какво пише в ТР, например за определена фирма-написваш трите имена на физическото лице-вече изнесени в медиите, и излизат фирмите му-толкова ли е трудно за адвокат ? А на ул. 22 септетври дали има клуб може да видиш и от гугъл стрийт вю, като има и апортиран имот на въпросната фирма на този адрес-видно от търговския регистър по партидата на въпросната фирма. Това по въпроса дали има клуб. А кой го е посещавал-в една електронна система винаги остават следи. Освен, ако не повикат Радко с… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2024 9:24
Гост

В случая не е спорна собствеността, а кои магистрати са близки на Нотариуса и са посещавали клуба.И за да няма внушения и да не се блъфира, имената трябва да бъдат оповестени. А според мен в момента имената се селектират- някой ще изгорят, а други ще се скрият, за да могат да се ползват от следващите посредници.

В ЗСВ да се въведе деклариране на членства
В ЗСВ да се въведе деклариране на членства
07 февруари 2024 7:42
Гост

Предлагам -в ЗСВ да се запише, и то НЕЗАБАВНО, не в необятното бъдеще текст, в смисъл,че ВСЕКИ МАГИСТРАТ ПУБЛИЧНО ДЕКЛАРИРА в какви крубове, органицзации(и неформални и формални) членува(формално или неформално-дори и само да е присъствал в клуба със зловещо име СС-например,без членска карта-да декларира), и в какви юридически лица участва, от датата на пълнолетието си-ТОЕСТ ДА СЕ ДЕКЛАРИРАТ И ЧЛЕНСТВАТА ,и ПРЕДИ ВЛИЗАНЕТО В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, а не само след това. Декларация, която да се подаде НЕЗАБАВНО, да се публикува в страницата на инспектората към ВСС, и да се подава под страх от наказателна отговорност. В миналото имаше подобен текст,… Покажи целия коментар »

друг пример
друг пример
07 февруари 2024 7:44
Гост

https://www.segabg.com/category-observer/arest-osveti-porednata-masonska-mrezha-oplela-vlastta Арест освети поредната масонска мрежа, оплела властта

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2024 10:28
Гост

до горния
Аз пък предлагам магистратите да декларират под страх от наказателна отговорност и номера на долните си гащи, щото ако е твърде голям № може да се направи обосновано предположение, че търгуват с влияние и вероятно там е мястото за криене на всякакви облаги. Същото да важи и за времето преди да станат такива, с оглед избягване на всяко съмнение в тяхната почтеност.

Искрено и лично и без манипулации
Искрено и лично и без манипулации
07 февруари 2024 7:18
Гост

Потресаващо е-крупен имотен измамник -участващ, според медиите в поне 300 имотни измами си направил клуб за магистрати. Тези магистрати, които трябва да решат дали жертвите на измамите ще си върнат жилищата, и дали измамникът трябва да е в затвора развиват бурна клубна дейност . И за прокуратурата няма нищо незаконно да има магистрати-клубари, в клуб на бандит?! Наистина ли в тази съдебна система приоритет при инсталирането да мерзостта и дебелокожието? Това само потвърждава правилния ми избор да не стана съдия-не желая да съм част от беззаконието,мерзостта ,дебелокожието, да съм част от схемите ви, въпреки,че имам висок успех от следването, и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2024 5:28
Гост

Като гледам напоследък всички го пробваме и не три, ами десет пъти по силен и още бая дълго време ще си го пробваме.

Активни
Активни
06 февруари 2024 18:05
Гост

Значи толкова активно е работила прокуратурата, че даже не е разпитала като свидетел Ивайла Бакалова, а „приобщила“ нейни интервюта и назначавала експертиза на записан разговор с Нотариуса, без да е взела сравнителен материал от последния. Не си представям какво щеше да е ако не беше работила активно….

Адвокат
Адвокат
06 февруари 2024 21:48
Гост

Че той и гласа, представен за глас на Емил Писков, не е неговия.Само Бакалова може да каже чии е

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2024 7:25
Гост

Ивайла Бакалова беше направила записи, които бяха пуснати в медиите, и какво като услуга предлага организираната престъпност и цената. За сведение на прокуратурата неформално направените записи могат да бъдат доказателство. Не са доказателствено средство, но частни записи, направавени от граждани неформално са доказателство. Изяснено защо от ВКС-има си съдебна практика, това к8ато безплатна консуртация за инсталирани с купени казуси, като през 2006г.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/jankulov-ot-akf-ot-zapisi-na-bakalova-si-licheshe-che-ubitijat-bozhanov-e-ot-kuhnjata-na-specpravosadieto.html

съдия
съдия
06 февруари 2024 17:24
Гост

Четейки форума, Цариградска не е добре да я пускат за избор от професионалната квота на съдиите, че един глас няма да вземе. Вместо медийните ти изяви да ти изпишат вежди, вземат да ти избодат очите. Съдиите не обичат някой да им се лансира като почтен, смел и охраняващ върховенството на закона, а сами да си преценят дали е такъв. Като пресолят манджата медиите с венцехваляне на някой, съдиите се осъмняват.

Стига автореклама, моля !
Стига автореклама, моля !
07 февруари 2024 13:43
Гост

Въпросната колега да посочи с какво се занимава мъжът с когото живее. Хайде, родителите никой не избира , но партньорът в живота е само личен избор. Нека тогава да говорим за морал

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 17:18
Гост

„Но ние не работим по посещенията. Посещения в клуба не означава, че магистрати са извършили престъпления“, заяви говорителят на градската прокуратура Христо Кръстев.
Христо, май и теб не са те оставили без карта за клуба, докато беше в спецпрокуратурата

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 17:08
Гост

Истината сега ще Ласне! Край! Ще стане ясно кои ходят в тоя клуб и кои имат сметки и имоти в чужбина, а не карат само заплати като нас. Победихме!!
Благодарение на ПП и ДБ, Дневник и Капитал!!

нещо не нормално има нещо прокрито
нещо не нормално има нещо прокрито
06 февруари 2024 16:03
Гост

Изглежда ми, че тази Царигрд е част от нещо си, много информира била от БОП , по кой начин и на какво сонование? Да не се окаже накрая, че тя и нейните родственици спорят за нещо с този? Може би две групи се се познват добре и карат за нещо си? Знае ли човек , каков е точно? Инртересно е , че само тя обикаля телевизиите и се изявява, а други съдия си мълчи, не се героизира?

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 16:39
Гост

Жената е амбициозна бе, все някак трябва да се „изтегли“ в София. Да не мислите, че е лесна тая работа?!? Жертви трябват

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 15:34
Гост
В съда всичко е ОК!
В съда всичко е ОК!
06 февруари 2024 16:12
Гост

Ха-ха!Жената на единия плевенски рекетьор /Бировски/ се оплакала на жената на другия /Вальо Жълтия/, че я заплашвали!Всичко щеше да е смешна селска случка ако едната не е съдия в, а другата председател на окръжен съд Плевен!

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 16:59
Гост

Това показва преди всичко висок морал и душевна чистота, защото се жертваш, за да направиш „Лошото момче“ чист като Ангел Небесен. А децата от малки знаят кои са Цацаров, Нотариуса и Гешев, и влизат в техните роли.Не ги разбирате у Плеин, дъ ге, тия неща….

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2024 7:47
Гост

Съпругата не отговаря за съпругът си. В първи курс се учи ,че отговорността е лична.

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 14:45
Гост

Интересно дали са поканени за изслушване като членове на някой клуб. То добре го бяха записали в проектозакона за съдебната власт на ББ: да се декларира принадлежността към клубове и тайни общества от съдии и прокурори. Ама естествено не стана.

Прахоляк!
Прахоляк!
06 февруари 2024 14:08
Гост

И какво ще последва от тази PR акция на слугите на Боко и Пеевски в т.н. ВСС?Както обикновено, едно голямо НИЩО!
Същото и с комисията във НК, по идея на прасето!Няма ли кой да му обясни на тоя недоучил депесарски цървул, че НС не е орган за разследване и правосъдие!

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 15:01
Гост

Не се отчайвай, приятелю! Вярвай на Христо Иванов, Надежда Йорданова, Кирил Петков, Асен Василев, ген. Атанасов и Стоян Михалев. С тях и нашето ССБ ще смажем MAFIQTA. Тя започна вече да се разпада, кака Владка ни дава пример. Трябва да вярваме и да пазим Правото дори и от Закона. Така ни завеща Кристиян.

Съдия
Съдия
06 февруари 2024 13:35
Гост

Този SS kлуб не означава ли Съюзът на съдиите!?

СпецС
СпецС
06 февруари 2024 14:17
Гост

Не, означава спес съд. А ако отвориш страницата на Съюза на съдиите, може да видиш какви позиции е изръзявала тази организация и по повод създаването на т. нар. специализирано правосъдие, и по повод на идеолозите му Цв. Цв. и остальная, и по повод скандалите в съдебната власт през последните 20 години.

Съдия
Съдия
06 февруари 2024 14:41
Гост

Като гледам че няма никакви данни кои магистрати са ходили там, може и Съюз на съдиите да е.Поне един магистрат бил там знае ли се!

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 14:51
Гост

Да не знаеш както е СС? МАй си бягал от час по история.

Водевил
Водевил
06 февруари 2024 12:22
Гост

Хахаха, предложителят е част от кръга на Пепи Еврото, който е бил във влошени отошения с Нотариуса.
Много елементарен опит на Кояджиков и сие да си пишат актив, преследвайки всъщност собствения си интерес.

Гост
Гост
06 февруари 2024 13:14
Гост

Да изпратят някой журналист в Търговище, щото единия, който беше, сега работи за съда. Спечели конкурс за призовкар и след един месец го издигнаха в деловодител. Кадърен човек, разбира нещата. Няма да говорим за морал как се назначава човек във фактическо съжителство с пандизчия. Та да дойдат и да видят кой, с кого, в работно време ли, обядва или вечеря. Кои са му приятелите във фейсбук, кой на кого слага сърчица под снимките. И като погледат ще видят и други неща. На запад магистратите не седят на маса с всеки, живеят в затворена и недосегаема общност! А тук гледат купона… Покажи целия коментар »

Мирча Кришан
Мирча Кришан
06 февруари 2024 12:03
Гост

Е, и?

Аноним
Аноним
06 февруари 2024 11:37
Гост

Интересно, ако са само съдии тогава какво ще говорят политиците, щот сега в дневния ред е лошата прокуратура и там бяха насочени овладяванията, то се случи де, сега сако са само съдии, ако изобщо нещо се случи каква ще е реакцията на ПП–ДБ основно, щот те „громяха“ прокуратурата, сега очаквам и съда да е под обстрел, с цел разбира се овладяване от политическата власт или може аршина да е двоен! Да излязат и да кажааат, ааа не те съдиите трябва да са отчетни и да не са всевластни и бум всс с квота само от политическата власт – представане като… Покажи целия коментар »

Пеналист
Пеналист
06 февруари 2024 13:02
Гост

Да бе ама не са само съдии, така че целият пасквил отпада. Прокуратурата трябва да се изчисти от плевелите!

Съдия
Съдия
06 февруари 2024 11:10
Гост

Е поне Цариградска сега блесна пред обществото и ще я пуснат за кандидат за СК! Той мъжа й вероятно е по заможен от убития, но това е без значение за върховенството на закона!

Съдия
Съдия
06 февруари 2024 14:43
Гост

Освен, че е по заможен, за разлика от Нотариуса, е и осъждан.Пише, че е първия осъждан за рекет, но това било много отдавна и е заличено.

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 11:01
Гост

Пак пушилки и дим за нищо. Отклоняват за пореден път вниманието с това убийство от съществените и важни въпроси в ежедневието.
Какво ще кажат Стайков и Сарафов?Единият говори винаги на принципа „Една жена ми каза“, другият ще рече, че няма никакви доказателства за нищо. После ще се напише една декларация и толкоз. От цялата работа истанбулска набра някакви точки пред съпартийците си от ССБ и толкоз. Все пак издирваме новата Нели К.

Смехурко
Смехурко
06 февруари 2024 10:57
Гост

Абе, к’во стана с Красьо Черния. Тогава прокурори и съдии бяха съвсем други, а брокерите се оказаха невинни… Що тъй ? К’во е новото ? Да припомним: „Красимир Георгиев стана национално известен на 18 юни 2009 г., когато Иван Колев от тогавашния Висш съдебен съвет (ВСС) обяви, че „някакъв Красо от Плевен“ обикаля из България и „носи един списък“ с имената на между 8 и 13 членове на ВСС, с чиито гласове разполага. Участник в изборите за шефове в съдебната власт разказал на Колев, че гласовете на хората във ВСС вървят за около 200 000 евро. Развихрилият се скандал бе… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 11:05
Гост

Красьо Черния, ако не ти е известно, е зает в момента с посредничество по направа на нова сглобка в Столичния общински съвет. Нищо, че ПП и ДБ се правят на луди. Друго, тези хора, не могат да правят. А ако не внимава в картинката, ще го последва съдбата на Нотариуса и Еврото .

Журналист
Журналист
06 февруари 2024 10:45
Гост

Не се занимавайте с глупости, занимавайте се с магистратите, които са в телефоните на Нотариуса и които имат многократни обаждания с него. Изнесете списъка с тези лица! Занимайте се с Маргарита Немска, чиито мъж е работил с Нотариуса.Нейната декларация пред ВСС е публична!

Друмчев
Друмчев
06 февруари 2024 10:39
Гост

Нали знаете какво следва? Въртене и мотаене с години за да се забрави случая, умуване как да измъкнем нашите магистрати, дето ни вършат работа, ама сега ги набараха, че са обсъждали дела в компанията на проститутки и скъпо питие.

Мишев
Мишев
06 февруари 2024 10:38
Гост

Какво да ви каже Сарафов? Вие тия магистрати не ги знаете кои са, нали? Ма сте навързани, като черва, та не смеете да режете магистратско месо, че после и вие ще се завлечете без опора в тия среди. Как ще се оставите без „имам човек“

Даниелова
Даниелова
06 февруари 2024 10:38
Гост

Пълни глупости

Пашов
Пашов
06 февруари 2024 10:37
Гост

Симулира се заинтересованост

Мирнов
Мирнов
06 февруари 2024 10:37
Гост

Ако държавата иска да направи лесно се проверява. Щом са влизали с магнитни карти, значи информацията се събира някъде. А и явно има камери в клуба. Обаче с тия изслушвания само ни мажат очите

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 февруари 2024 10:36
Гост

„Със съгласието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно мнозинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което трябва да довършим, за да възстановим държавността и справедливостта в името на хората“

Пълна и безусловна подкрепа на Държавното Предприятие в името на борбата срещу русофилизма и путинизма!

#азвярвамнагосподин#Кой

Журналист
Журналист
06 февруари 2024 10:23
Гост

За какво ще пита Сарафов- за скандала с частния клуб за магистрати, за имотните измами, в които са намесени магистрати или по разработката на ГДБОП, за която съобщи Цариградска? За последното има образувано дело през април 2023.Нещо ми се струва, че Кояджиков се опитва да размие нещата- какво ще се намери за клуб, който е престанал да съществува 2019? Ако иска да разкрие нещо да се хваща за разработката на ГДБОП. Не че може да се вярва безсъмнено на Цариградска, предвид осъдените й за рекет родственици.

Кънчев
Кънчев
06 февруари 2024 10:37
Гост

За да се покаже на обществото „колко са отговорни“

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 10:13
Гост

То тоя клуб сигурно отдавна е закрит и всички са се покрили. Как ще реагират и какво ще.правят? Пълни глупости пак……Прах в очите на народонаселението

Их мале
Их мале
06 февруари 2024 10:12
Гост

Е ти си вътре бе. Отвсякъде. И разкрантената спаска

ДДД
ДДД
06 февруари 2024 9:58
Гост

След дъжд качулка! Кажете ми един сектор да е наред???Цялата ни държава е пробита🥲

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 10:14
Гост

Нищо де! Това беше преди. Сега ПП/ДБ ще оправят нещата. Ще си върнем държавата със сглобката

Анонимен
Анонимен
06 февруари 2024 14:47
Гост

Не разбрах, кой ще си върне държавата?
Тези от преди 11ти, отпреди 9ти, отпреди 23ти или някой от Цариград.